Go Ahead Eagles elimineert teleurstellend sc Heerenveen in bekertoernooi

Dinsdag, 18 januari 2022 om 22:50Dominic Mostert • Laatste update: 04:31

Go Ahead Eagles heeft zich ten koste van sc Heerenveen geplaatst voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. De ploeg van trainer Kees van Wonderen won met 0-1 in het Abe Lenstra Stadion. Het was een logische overwinning, want Heerenveen speelde met name in de tweede helft onder de maat. Heerenveen creëerde nauwelijks serieuze kansen op de gelijkmaker. Go Ahead speelt in de kwartfinale een uitwedstrijd, maar de tegenstander is nog niet bekend.

De man van de eerste helft was Andries Noppert, die Go Ahead meerdere keren op de been hield. In de tiende minuut kopte Sven van Beek de bal door na een ingooi, waardoor een grote kans ontstond voor Anthony Musaba; vlak voor het doel stuitte de aanvaller van Heerenveen op Noppert. Halverwege de eerste helft leidde Van Beek alweer een kans in door de bal te verlengen met het hoofd, ditmaal uit een corner. Bij de tweede paal bracht Noppert redding op een inzet van Rodney Kongolo. Vervolgens tikte de keeper de bal ook over zijn lat nadat Musaba vanaf de rechterflank naar binnen trok en de bovenhoek zocht.

Zelf werd Go Ahead wat minder vaak dreigend, maar in de vijftiende minuut waren de bezoekers wel op voorsprong gekomen. Na een lage voorzet van Luuk Brouwers vanaf de rechterflank betekende een knappe kopbal van Iñigo Córdoba de 0-1. Córdoba had de smaak te pakken en waagde even daarna een nieuwe poging, maar ditmaal keerde doelman Xavier Mous de inzet. Hetzelfde gebeurde vijf minuten na de pauze. Heerenveen was onmachtig in het eerste kwartier van de tweede helft en Noppert was alert waar noodzakelijk, waardoor Go Ahead nauwelijks in de problemen kwam.

In het laatste halfuur van de wedstrijd kwamen er wel kansen voor Heerenveen. Invaller Siem de Jong kopte over na een voorzet van Tibor Halilovic; Henk Veerman knikte naast uit een hoekschop. Een lage inzet van Filip Stevanovic miste richting, waardoor Noppert geen stap hoefde te zetten. Go Ahead liet na om de wedstrijd te beslissen toen Philippe Rommens in een counter de verre paal trof met zijn diagonale uithaal. Heerenveen was gedwongen om risico's te nemen en liet daardoor grote ruimtes voor Go Ahead, dat niet zorgvuldig genoeg was in de pogingen om daarvan te profiteren. In de blessuretijd probeerde Rami Kaib uit een afvallende bal nog een verlenging af te dwingen, maar Go Ahead bleef overeind.


Poll

Verdiende Go Ahead Eagles de zege op sc Heerenveen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door darleytorres)

Wordt echt tijd dat Johnny Jansen weggaat, dit is toch niet om aan te gluren. Geen enkele progressie in het spel en geen enkele speler is beter onder hem geworden.

J A N K E N

18 januari 2022 om 22:56

En dan Nygren en Kongolo opstellen, terwijl die weg mogen deze winter. Stevanovic er in er uit er in er uit, hoe moet die jongen in een ritme komen?

18 januari 2022 om 23:00

Probleem is ook dat er ook geen enkel talent aan zit te komen die iets gaat toevoegen aan het team. Ongelooflijk hoe slecht het er uit ziet voor de club. De Haan mag beter snel aan het werk gaan want anders komt dit niet meer goed.

Als Jansen er na deze wedstrijd nog zit, ga ik een tijdje geen Heerenveen meer kijken... Wat een belabberd niveau, totaal geen idee achter.

Je zal Heerenveen supporter zijn 😱 heerlijk slapen op de bank en dan op bed. Pfff... wat ben in blij dat ik geen geld kwijt ben aan een kaartje.

Heerlijk voor het zelfvertrouwen dit. Afgelopen tijd was het matig (vooral rkc was schrikbarend). Hopen dat dit weer een zetje in de goede richting geeft. Noppert viel me ook echt positief op, veel fijner kijken dan een hahn. Ik schrok wel van het niveau van heerenveen. Blijkbaar geen uitzondering aan de reacties van heerenveensupporters te zien.

18 januari 2022 om 22:58

De enige goede Fries stond bij jullie op doel. Gefeliciteerd, hopen op een mooie loting.

18 januari 2022 om 22:58

Gefeliciteerd, heb bewondering voor de resultaten die jullie met deze ploeg halen. Noppert stond behoorlijk stabiel te keepen inderdaad. En Cordoba vind ik een heerlijke speler. Gun jullie het beste voor de rest van het toernooi/seizoen!

18 januari 2022 om 23:03

Bedankt! Inderdaad heel knap hoe gae presteert. Had ik vooraf het seizoen niet verwacht. Cordoba idd een hele leuke speler. Laatste weken vrij onzichtbaar net als brouwers, maar dat komt ook door de 532. Wat dat betreft fijn dat hij weer een goal te pakken heeft. Jullie ook succes/sterkte dit seizoen. Hopen dat jansen vertrekt en dat jullie echt aan een team gaan. Heerenveen verdiend beter. Zelfs met deze spelers moet je toch met meer passie en idee kunnen spelen.

18 januari 2022 om 23:04

Ze halen betere spelers dan wij. Die Cordoba en Lidberg kunnen prima mee bij ons. Maar op de één of andere manier scouten wij nooit zulke spelers. Wij vinden tegenwoordig alleen bekende namen, en dat is geen goed teken.

18 januari 2022 om 23:08

Wat dat betreft is eagles beter dan eerst. Toen hadden we een plet, verhoek etc. Nu een nauber waar ik nog nooit van had gehoord, maar een hele goede voor eagles. Een lidberg zou overigens geen versterking zijn hoor. Qua strijd wel, maar geen goede voetballer. In de beker dan wel wat sterker dan in de competitie vreemd genoeg.

18 januari 2022 om 23:12

Henk kan niet voetballen en heeft geen strijd. Dus dan brengt hij al meer

18 januari 2022 om 23:18

Ik zie hem natuurlijk maar heel soms maar henk lijkt me wel wat beter. Lidberg heeft ook nog niet gescoord in de eredivisie. Alsnog zou een heerenveen wel iets beters moeten kunnen halen dan een lidberg en veerman. Genoeg werk aan de winkel zo te zien.

Allereerst gefeliciteerd aan de Go Ahead-supporters! Het begint echt een groot probleem te worden bij Heerenveen. Er zijn zoveel spelers zonder inzet in de selectie. Ik noem een Henk Veerman, die werkelijk waar nooit druk zet of een sprintje trekt. Daarnaast lijkt het gewoon aan een tactisch plan te ontbreken. Het is echt ongelofelijk slecht.

18 januari 2022 om 23:02

Helemaal gelijk heb je. Plus we missen aanvallende drive. Musaba: leuke actie maar die acties leveren zelden kansen op. Stevanovic: zie Musaba maar dan iets meer passes maarja zie de 94e minuut maar om te kijken of die goed zijn. Kaib: kan geen hoge voorzet geven. Alleen Halilovic zorgde vanavond consistent voor gevaar, zoals de voorzet op de kopbal van Siem.

Mooie opsteker voor de Eagles. Ben er alleen nog niet uit of het niet vooral kwam door het dramatische voetbal (wat er gewoon niet in zit) van Heerenveen of door de kwaliteit van de Eagles

19 januari 2022 om 07:16

Nou het was zeker niet hoogstaand van beide teams, kowet wel wat comfortabeler aan de bal

180 minuten gevoetbald in 2022 tegen de Eagles en tegen Twente. 2 ploegen die gelijkwaardig zijn of waar je eigenlijk de betere zou moeten zijn en werkelijk 0!! Keer het idee gehad dat je een goal had kunnen maken. Ferry de Haan ga je werk doen en haal betere spelers. Kom niet met verhalen van....we waren heel dichtbij maar het is net niet gelukt. Potdomme ruim 7 maanden de tijd om een spits te zoeken en vooralsnog 0 resultaat. Werkelijk ongelooflijk!! Ohw ja en neem Janssen zn functie als hoofdtrainer af of verleng zn contract in ieder geval niet want man man man wat een structureel dramatisch voetbal

19 januari 2022 om 07:42

Op dit moment moet Heerenveen zeker niet de betere zijn tegen Twente. Dat gat is inmiddels 10 punten en ik vermoed dat het daar niet bij blijft. Feit is wel dat Heerenveen beter moet kunnen dan ze nu laten zien. Echter kun je nog zoveel leuke ideeën hebben, maar als je zo opbouwt als tegen Twente dan kun je beter stoppen met opbouwen.

Malaise duurt voort bij Heerenveen
Moet vooral voorin wat bijkomen
Vooral Siem de Jong kan echt niet meer

Maar Tom Haye wordt het hoogstwaarschijnlijk ook al niet
Dus werk aan de winkel

19 januari 2022 om 07:48

@vastrekuh22 gewoon weer terug naar de basis. Goed scouten in Scandinavië en de eerste divisie en dan weer jonge talentvolle spelers zoeken en aantrekken. Daar is Heerenveen "groot" mee geworden. Het beleid van de laatste jaren is belachelijk. Allemaal net niet speler of (te oude) uitgerangeerde spelers van Ajax en Feyenoord halen waardoor er momenteel 0 talent en 0 waarde op het veld staat. Ik dacht dat die Ferry de Haan wel een capabele TD was maar tot op heden stelt hij bijzonder teleur in zowel het netwerk, aantrekken als spelers als de vastberadenheid inzake Johnny Janssen. Die man hoeft van mij niet ontslagen te worden, je kunt hem ook in een andere functie behouden maar een blinde kan zien dat Heerenveen onder zijn leiding geen enkele progressie geboekt heeft en eigenlijk alleen maar slechter, chaotischer en met minder inzet en passie is gaan voetballen

Het wordt alsmaar slechter. Haal aub een wat fatsoenlijke spelers die wél direct wat toevoegen. En een trainer met een plan. Want dit lijkt gewoon nergens op. Als er straks weer publiek in het stadion mag zal dat van Heerenveen leeg blijven.

18 januari 2022 om 23:14

Ik denk dat met het vertrek van J. Veerman het laatste sprankje hoop wel weg is gegaan bij de club. Met hem kon Heerenveen nog iets, maar ik vrees dat het de komende tijd een zware tijd gaat worden. Geen motivatie, spelers die op half vermogen spelen, slechte aankopen.

Zolang Jansen op die positie blijft zitten bij Heerenveen, dan lopen de komende tijd ook veel supporters weg daar. Een paar vrienden hebben dit seizoen ook maar geen seizoenskaart gekocht, een trieste bedoeling met Johnny aan het roer.

Als janssen na deze wedstrijd er nog steeds zit dan gaat die ook nooit meer weg

Wat een drama trainer en wat een drama team

Geen woorden voor hoe slecht dit elftal is.
Nu veerman is vertrokken is dit team met afstand het slechtste elftal van de hele eredivisie

18 januari 2022 om 23:16

Ja ik zie ze ook nog wel verder afzakken. Het laatste beetje creativiteit is nu ook weg. Jansen is een clubman, maar totaal ongeschikt als hoofdtrainer van het eerste. Lijkt me beter als hij een andere functie krijgt.

19 januari 2022 om 07:13

Een functie elders

Eindelijk weer 4-3-3 en gelijk weer winst. En eigenlijk ook gewoon verdiend. Eindelijk is die vechtploeg weer een beetje terug. En Noppert, wat een ninja. Laat maar staan die gast. Hij heet ook nog eens Andries, dat is wat mij betreft gelijk gunfactor +1.

19 januari 2022 om 07:14

Die Noppert heb ik in het verleden wel eens zien keepen en die keepte toen nog beroerder dan Hahn. Deze wedstrijd was inderdaad goed van hem en alleen al op basis daarvan zal ik hem laten staan. We hadden de wedstrijd wel wat eerder in het slot mogen gooien. Hopelijk is dit een mooie oppepper voor ons zelfvertrouwen en trekken we deze lijn door

19 januari 2022 om 08:13

In de oefenwedstrijden was hij inderdaad ook niet denderend, maar Hahn heeft nu zoveel vertrouwen verbruid dat een frisse wind niet slecht zou zijn.

Knappe prestatie van GAE! Staan toch even mooi bij de laatste 8. Van Wonderen zet het allemaal keurig en goed in elkaar. Benieuwd wat hij bij een volgende club nog in zijn mars heeft.

Jansen, Jansen, Jansen. Wat maak jij er een zooitje van. Geen tactiek. Geen plan. Geen passie. Geen strijd. Geen logica. Geen voetbal. Hou de eer aan jezelf. Ga weer aan het werk als jeugdtrainer. Iedereen gunt je een mooie carrière, maar niet meer als hoofdtrainer van onze club. Inspiratieloos voetbal kan ik bij de plaatselijk FC wel zien. Hoewel daar al meer passie wordt getoond. Dit kan niet langer. Echt niet

Bij RKC loopt wel een aardige spits rond die ze bij Heerenveen wel kunnen gebruiken. Die jongen laat zien hoe je doelpunten moet maken. Zou voor Heerenveen toch mooi zijn als Odgaard op een dag speler van Heerenveen kan worden. Zal goed bij de club denk ik.

O wacht. ze hebben de verhuurperiode vroegtijdig afgebroken. Niet goed genoeg.

Pijnlijk dit voor heerenveen. Dreigen nu wel echt definitief uit de subtop te verwijnen. Jammer, vond het wel lachen toen ze jaren geleden bij de top wouden aanhaken.

Waardeloos dit, al seizoenen lang passief voetbal zonder idee. Schrijven gisteravond weer een dieptepunt bij. Wat vreselijk slecht voetbal. Alleen achteruit denken en aanvallend laat met name Veerman zien echt niets aan voetballen te vinden.

Heerenveen lijkt met de jaren slechter te worden. Ik denk dat ze nog eens moeten gaan oppassen dat ze niet echt gaan kelderen. Tijd voor verandering, denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse51-9
9.SC Cambuur39-17
10.RKC Waalwijk38-11
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. van EwijkVerdediger351
T. HalilovićMiddenvelder335
S. van BeekVerdediger311
A. MusabaAanvaller311
S. de JongMiddenvelder270
N. MadsenMiddenvelder260
L. WoudenbergVerdediger210
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina sc Heerenveen.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren