Arnesen: ‘Helemaal niet, Ajax kijkt een categorie hoger dan Feyenoord’

Dinsdag, 18 januari 2022 om 15:23Rian Rosendaal • Laatste update: 16:07

Er heerst binnen Feyenoord grote tevredenheid over het binnenhalen van Patrik Wälemark, die maandag definitief werd overgenomen van het Zweedse BK Häcken. Technisch directeur Frank Arnesen noemt de tussentijdse deal voor de twintigjarige middenvelder annex vleugelaanvaller 'het succes' van de nieuwe scouting'. De Feyenoord-bestuurder benadrukt wel dat het niet voelt alsof er een overwinning is geboekt op Ajax, dat Wälemark ook verschillende keren bekeek dit seizoen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Patrik Wälemark slagen bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door jeron)
18 januari 2022 om 15:43

Goed onderbouwd verhaal.

On: Het lijkt erop dat er bij Feyenoord eindelijk (weer) beleid word gemaakt en uitgevoerd. Van dit soort jongen jongens kun je natuurlijk niet verwachten dat ze meteen het elftal aan de hand nemen. Wel mooi dat deze Wålemark en Bassett voor langere periode zijn vastgelegd. Kunnen dit halfjaar aan de club en speelstijl wennen en volgend seizoen strijden voor een basisplek. Al zie ik deze jongen wel in staat dit seizoen al wat basisplaatsen te pakken

Moeten we ook helemaal niet mee bezig zijn. We hebben totaal niet het geld of de aantrekkingskracht van Ajax. Dit jaar desondanks gezien dat je ook voor weinig geld goede spelers kan halen als Trauner, Pedersen en Aursnes.

18 januari 2022 om 15:37

Dat zijn nu wel spelers die ons geld op moeten gaan leveren.
Dan pas kunnen we stappen gaan maken.
Maar voordat wij spelers als een Bergwijn voor de bank kunnen halen zijn we wel wat jaartjes verder

18 januari 2022 om 15:49

Trauner is een speler die het erg goed doet en vrijwel meteen van meerwaarde was voor Feyenoord, maar geld gaat hij hoogstwaarschijnlijk niet opleveren, althans met 29 jaar (bijna 30) zit er natuurlijk niet heel veel restwaarde op deze speler. Dat is voor de rest overigens niet erg, want hij zal ook niet met dat idee aangetrokken zijn. Voor 1 miljoen is het daarnaast gewoon een prima aankoop geweest die een aantal jaar van grote meerwaarde kan zijn in de verdediging van Feyenoord.

18 januari 2022 om 15:42

Klopt Migi. Het is toch ook zo dat Ajax in eigenlijk alles groter is! Bovendien, je bent supporter vanuit het hart, en vind het absoluut niet moeilijk om dat toe te geven, want tja de feiten liegen niet

18 januari 2022 om 15:45

In alles behalve de fans Feyenoord overheerst niet voor niets elke keer met stemmingen 😋

18 januari 2022 om 15:46

Neh, Feyenoorder ben je niet voor de lol

18 januari 2022 om 15:47

Neeee dat klopt.. maar er zijn ook clubs die jaarlijks tegen degradatie voetballen.. Dus we boffen nog

18 januari 2022 om 16:03

Het lijkt er inderdaad iets van beleid wordt uitgeveoerd. Ben erg benieuwd naar deze jongen, maar waarom zou je dat tegen Ajax aan houden?

18 januari 2022 om 16:49

Ja ik vind het supertof om te zien dat er mogelijkheden ontstaan bij de concurrent. Maakt de strijd alleen maar spannender, leuk dat we (ajax) zoveel geld en goede spelers hebben maar stilzitten is geen optie want Feyenoord en PSV worden ook steeds beter en we moeten ons niet vergissen in AZ, Vitesse, Utrecht en andere clubs. De Nederlandse club voeren strak, stabiel beleid en iedereen wordt echt beter, dat zie je gewoon Europees.
Vitesse wint van Feyenoord en het is niet omdat Feyenoord slecht is, maar ook omdat Vitesse gewoon een goede club is geworden onder Letsch. Natuurlijk is het niet gemeengoed dat Vitesse gaat winnen van Feyenoord, maar er maken echt veel clubs ook stappen!
Top dat Feyenoord een aankoop kan doen van 3,25 miljoen en ik hoop dat het een succes wordt!

Enorm benieuwd naar deze jongen. Ik hoor veel goede dingen van allerlei kanten. Feyenoord dat 4 miljoen voor hem weglegt, wat voor Feyenoord natuurlijk een aanzienlijk bedrag is. Deze jongen is wel pas op een laat niveau naar een profclub gegaan las ik, dus ben benieuwd, ik laat me graag verrassen!

Prima Arnesen. Wel graag doorpakken, want tot nu toe vind ik het overall redelijk middelmatig.

18 januari 2022 om 15:42

Darley, die keeper was ik helemaal vergeten haha

18 januari 2022 om 15:51

Haha, toch was hij niet zo slecht. Helaas zware blessure opgelopen.

18 januari 2022 om 15:45

Hij is matig begonnen, mede door de basis die er lag, maar het laatste jaar doet hij vrijwel alles goed. Slot contracteren, doorselecteren, vrijwel alle transfers raak, scouting en jeugdopleiding doorgelicht, jeugd lange contracten en op tijd verhuurd.

Als dit een vraag was van een journalist (lijkt er iig wel op ((in gesprek met Vi)), dan was dit wel een hele slechte manier van journalistiek voeren. Domme vraag eigenlijk wel. Ajax en Feyenoord zijn op dit moment niet met elkaar te vergelijken. Ajax is veel aantrekkelijker voor de buitenwereld en heeft een veel grotere budget. Enige die een beetje in de buurt komt is PSV maar dat is ook maar een klein beetje. En dit allemaal heeft te maken met goed beleid vanuit het bestuur. De juiste mensen op de juiste plekken.

18 januari 2022 om 15:46

Arna. Niet enkel op dit moment, maar verwacht helaas dat het ook altijd zo zal zijn. Wanneer Feyenoord eens in de 6 a 7 jaar kampioen kan worden, zou ik direct tekenen denk. De slagkracht en de organisatie is gewoon groter en beter bij Ajax. Kijk nu toch naar het geneuzel over dat stadion.

18 januari 2022 om 17:02

Niet mee eens. Betreft het stadion heeft Ajax ook maar de mazzel dat het in de Nederlandse hoofdstad ligt. Dit Ajax is het resultaat van dat wat Arnavut1 schetst. De juiste mensen op de juiste plekken die het een geoliede machine maken. Natuurlijk is Ajax altijd een grote club geweest in Nederland, maar de rijkdom heeft alles te maken met de beslissingen die zijn genomen in de afgelopen pakweg 10-11 jaar. De onthutsend slechte prestaties van de concurrentie ten tijde van de hegemonie van Frank de Boer spelen ook een grote rol. Ze kwamen niet verder dan 73, 76, 76, 71 punten en werden daar kampioen mee. Daar eindig je tegenwoordig mee op plek 3. PSV had gelijk daarna de mogelijkheid, maar die spendeerden elke cent weer in de selectie. Dan heb je op de korte termijn succes en een financiele impuls, maar over de lange termijn geen ontwikkeling.

Laten we wel wezen, alle Europese clubs hebben hele lange lijstjes met spelers die ze volgen. Dat betekent niet dat ze die ook meteen allemaal willen hebben.

Beetje een irritante en respectloze opmerking ook van de interviewer. Alsof overal maar weer spanning en sensatie van gemaakt moet worden, of men hoopt dat hij zich net verspreekt en een clickbait kop kunnen fabriceren...

Feyenoord heeft dit seizoen met weinig geld een fantastisch team neergezet, en ik heb er het volste vertrouwen in dat deze speler in de lijn van de rest van de aanwinsten kan presteren. Nee, Feyenoord zal niet snel tientallen miljoenen voor het volgende Braziliaanse talent neerleggen. Maar dat begrijpt iedereen toch... Net zoals Ajax niet a la Man Utd 80 miljoen betaalt voor een Maguire...

18 januari 2022 om 16:07

Nav. je eerste zin: daar bestaan immers scouts voor. Dat is wel tevens de reden dat de voetbalbladen dagelijks vol staan met onzin.

Arnesen is de beste TD vd eredivisie imo. Enorm netwerk, ervaring internationaal. Symphatieke kerel die vrij makkelijk te benaderen is weet ik nog van zn PSV periode. Zou m graag met JDJ ruilen

18 januari 2022 om 16:08

*een-na-beste

18 januari 2022 om 17:05

Ik vind dat te selectief. Hij heeft vooralsnog meer flaters dan toegevoegde waarde binnengehaald. Ik vind eigenlijk dat hij het gewoon redelijk doet, maar meer ook niet. Bovendien moeten we eerst maar afwachten wat deze jongen gaat doen. Hij zal vast wat kunnen, maar Bozenik werd ook met een hoop bombarie binnengehaald. Maar ja, het is inderdaad beter dan John de Jong. Die haalde middelmaat na middelmaat binnen en lijkt nu te teren op de coach.

Arnesen levert toch goed werk hoor en vergelijken dat moet Feyenoord ook niet doen, ze hebben Trauner, Pedersen en Aursner gehaald en die doen het toch hartstikke goed

Feyenoord moet denk ik ook de komende jaren zien te groeien in hun kapitaal en prestaties.
Voorheen zag je dat Feyenoord vaak maar 1 a 2 dragende spelers had en dan 9 of 10 ondersteuners.
Maar met Slot en Arnesen merk ik toch dat er steeds breder wordt gekeken

Komende jaren uithanden blijven van een Vitesse, het gevecht aangaan met AZ en toegroeien richting PSV. Aan Arnesen om te zorgen dat hij tijdig spelers verkoopt (zoals als Senesi straks een hoog bedrag kan opleveren)

18 januari 2022 om 17:18

Met het uitzicht op een extra CL-ticket voor de Eredivisie moet Feyenoord toch zorgen dat clubs als AZ en Vitesse, die in nagenoeg alles kleiner zijn, nauwelijks in de buurt kunnen komen? Ondanks dat blijven ze sportief behoorlijk bij en als ze gaan mee kunnen delen in de pot met goud ipv Feyenoord gaan ze de mogelijke aansluiting bij Ajax en PSV echt definitief verliezen.

18 januari 2022 om 20:27

Vitesse wel, maar AZ is gewoon gelijkwaardig
Hun selectie brengt bijvoorbeeld al meer geld op, dan dat van Feyenoord.
Het jeugd van AZ breekt sneller door dan dat van Feyenoord.

Feyenoord heeft met name veel naam en faam uit het verleden.
AZ kakt dit seizoen iets in, omdat zij vooral de hele selectie verkocht hebben en weinig er voor terug halen

Het uitgegeven geld wat je betaald voor een speler zegt niks over hoe goed deze ook presteert. Tuurlijk je kan €20 miljoen uitgeven en een betere speler kopen dan eentje van €2-3 miljoen euro, betekend alleen niet dat deze ook in het team presteert als een speler die €20 miljoen gekost heeft.

Spelen meerdere factoren een rol dan alleen het gekoste geld. Je kan voor minder geld ook een belangrijkere speler kopen die beter presteert dan een “hogere” categorie speler die veel meer kost. Hoop voor Feyenoord en voor de Nederlandse competitie dat dit nu ook het geval is. En dat zeg ik als Ajax supporter!

18 januari 2022 om 16:39

De goedkopere spelers daar is de slagingskans veel meer een gok, dan wanneer je meer armslag hebt. Uiteraard zit er zeker een punt in je verhaal, want meer geld betekent niet per definitie altijd meer kwaliteit en er zal een miskoop tussen zitten, maar met een goede scouting (en dat heeft Ajax) zullen zij toch vissen in een ander segment. Neemt niet weg dat Walemark zich spectaculair kan ontwikkelen en alsnog kan toegroeien tot dit niveau. Vraag is ook of Ajax nou echt versterking nodig heeft op die positie en dan zeg ik nee, maar hopelijk is het voor Feyenoord een top aankoop.

@martijn R Je hebt helemaal gelijk. Het is goed dat ze die lijstjes hebben, want je moet jezelf niet bij voorbaat al kansloos achten en daarnaast is het goed dat ze ook realistisch zijn en kijken naar spelers van een ander segment die interessant, maar wel meer haalbaar zijn.

De vergelijking met Ajax zal er waarschijnlijk altijd blijven als de andere klassieke topclub van Nederland (niks ten nadele van PSV, die daar in mijn ogen vaak te weinig waardering krijgt). Echter stoor ik mij als niet Feyenoorder er al regelmatig aan dat Ajax weer bij het verhaal betrokken moet worden, want zoals jij zegt, momenteel is het vrij logisch dat Ajax naar een andere markt kijkt, die hebben immers behoorlijk wat meer te besteden (zeker de laatste paar jaar), maar dat hoeft er niet weer bij ieder 'positief' getint Feyenoord artikel er alsnog in gewreven te worden (zo voelt het soms een beetje).

Het is goed om te zien dat feijenoord bezig is met dit soort jongens binnen te halen. Zijn jongens met potentie en nog redelijk goedkoop

Mooi!

En nu die Senesi maar verkopen, want contractverlenging lijkt hij geen zin in te hebben. Geertruida kan z'n plek innemen, en koop maar een CB van het schaduwlijstje.

Dat "nieuwe" beleid qua scouting klinkt ergens bekend!
Gelijk hebben ze trouwens dat ze ook zo gaan scouten, want dat levert altijd aardig wat op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren