Dinsdag, 18 Januari 2022

België weigert Martínez met oog op WK te laten gaan

Willem II wil ver gaan voor Melle Meulensteen. Er is een aantrekkelijk bod neergelegd voor de centrale verdediger, maar RKC Waalwijk weigert voorlopig om hem naar Tilburg te laten vertrekken. (Brabants Dagblad)
Kees van Wonderen heeft de clubs voor het uitkiezen. De naam van de trainer, die aan het einde van het seizoen vertrekt bij Go Ahead Eagles, is al gevallen bij FC Utrecht, sc Heerenveen, FC Twente en FC Groningen. (RTV Oost)
/
Everton zet in op een hernieuwde samenwerking met Roberto Martínez, die de ontslagen Rafael Benítez moet opvolgen. De Belgische bond wil de bondscoach met het oog op het WK in Qatar echter niet laten gaan. (Fabrizio Romano)
Andreas Pereira is voorlopig nog gewoon speler van Manchester United. Flamengo heeft twaalf miljoen euro over voor de aanvallende middenvelder, maar dat bod is reeds afgewezen door the Red Devils(ESPN)
Bouna Sarr heeft over belangstelling niets te klagen. AS Roma, Lille OSC en Girondins Bordeaux hebben al contact opgenomen met het management van de rechtsback van Bayern München om over een transfer te praten. (Foot Mercato)
Bayern München en Borussia Dortmund strijden om de handtekening van Adam Hlozek. Sparta Praag vraagt minstens 25 miljoen euro voor de talentvolle aanvaller die nog tot medio 2024 vastligt. (BILD)Poll

Zie jij Roberto Martínez terugkeren bij Everton?


36 reacties (laatste reactie door robby)

Everton vind ik ook wel Martinez zijn niveau. Hij heeft best een leuke speelwijze en het goed gedaan met Wigan maar ik zie er geen topcoach in. Imo was er ook meer te halen uit de gouden generatie van Belgie die nu een beetje op zijn eind loopt. Enorm jammer want ik had ze wel een prijs gegund onze Zuiderburen

18 januari 2022 om 12:36

Bwa meer uit te halen... dat weet ik zo niet. Halve finale WK en kwartfinale EK, telkens eruit tegen de uiteindelijke winnaar (frankrijk en Italie). En tegen landen als Frankrijk en Italie kan je gewoon verliezen, ook met een zogezegde 'gouden Generatie'.

Daarnaast op eindtoernooien (onder Martinez) wel gewonnen van landen als Engeland, Portugal en Brazilie. Al bij al heeft hij het niet slecht gedaan, al had hij na het afgelopen EK gewoon moeten stoppen want het hoogtepunt is al lang (2018) voorbij. Met deze generatie ga je niets meer winnen hoor, kwartfinale op het komende WK zou al knap zijn (tenzij we een loting zoals Engeland krijgen, dan kan er meer gebeuren).

18 januari 2022 om 12:49

WK 2018 was de Belgische selectie echt op zijn top. De verdediging was een stuk beter dan nu en Hazard was in vorm. Imo speelde ze in 2018 een stuk beter dan op het afgelopen EK.

In 2018 misschien ook nog wel wat pech gehad. Eerst terug moeten komen tegen Japan waardoor ze veel moesten geven, toen Brazilie gewonnen en een paar dagen later Frankrijk. Dat was denk ik gewoon net ff iets teveel in een week tijd. Dat toernooi hadden ze achteraf misschien wel moeten winnen, ik ben ervan overtuigd dat als ze de finale hadden gehaald ze die ook hadden gewonnen.

Ik verwacht ook niet dat ze het komende WK zullen winnen,

18 januari 2022 om 12:59

Hoezo meer uit te halen dan? Ja ze hadden een gouden generatie. Maar was het qua kwaliteit het beste team? Nee, je hebt meerdere teams die kwalitatief gelijkwaardig zijn en die beter waren. Uiteindelijk uitgeschakeld door latere winnaars Italië en Frankrijk. Dan doe je het prima.

18 januari 2022 om 13:12

Hij is al 3 seizoen trainer van Everton geweest. Eerste seizoen 5e geworden en daarna 2 x 11e. Toen hebben ze hem ontslagen vanwege de resultaten, dus weet niet of dat nou zo'n goeie zet is.

Jammer. Innoveren gaat hij toch niet doen en we weten na de laatste drie jaar ondertussen wel wat het zal worden. Traag voetbal zonder hoog druk te zetten op de tegenstander. Tegen de kleintjes of als de tegenstander daar in meegaat dan werkt dat nog wel, maar als een goed team de druk erop houdt dan is het afgelopen. De halve finale van de nations league was daarvan het bewijs.

18 januari 2022 om 12:33

Met de verdediging van Belgie kun je ook geen druk zetten. Ze zijn nogal traag vind ik. Belgie is wat overschat. Het heeft enkele goede middenvelders en best een sterke aanval. Wanneer was die aanval overigens echt beslissend in een cruciale wedstrijd?

18 januari 2022 om 12:36

Je kan met deze defensie een stuk meer aanvangen dan op een wandeltempo voetballen. Kijk naar Spanje en Italië. Dat loopt ook echt niet over van kwaliteit en daar kan gewoon druk gezet worden. Want je maakt me niet wijs dat je wel druk kan zetten met Bonucci en Chiellini maar niet met Alderweireld en Vertongen. Het is gewoon de spelopvatting die fout zit.

18 januari 2022 om 12:46

Spanje heeft spelers als Pau Torres, Eric Garcia en Laporte achterin. Niet twee spelers die tegen hun pensioen aanzetten. Italie zet ook weinig druk voorwaarts tegen topteams. Daarom kan Spanje ook altijd het veldspel domineren tegen Italie.

18 januari 2022 om 12:49

Italië doet het een stuk meer alleszins dan België. En daarnaast is het natuurlijk ook niet verplicht Alderweireld en Vertongen op te stellen.

18 januari 2022 om 12:53

Met dat laatste heb je een punt. Zijn er alternatieven achterin bij Belgie?

18 januari 2022 om 12:56

Fantastische alternatieven zijn er niet maar iemand als Boyata of Denayer zijn nu ook weer niet zoveel slechter in defensief opzicht dan iemand als García.

Al bij al wordt er gewoon veel te defensief gedacht zonder enige druk op de tegenstander in de toppers. Zo ga je bijna nooit een toernooi winnen, want je zet jezelf continu onder druk.

Als coach bij belgie vind ik hem tot nog toe vrij tegenvallen, qua prestaties en spel.

Everton zou een betere bestemming zijn voor hem.

18 januari 2022 om 12:37

Tot en met 2018 was het top naar mijn mening. Daarna is hij vervallen in een vorm van scepticisme en wilde hij het voetbal van Frankrijk na-apen, wat totaal niet gelukt is.

Dat bedrag van Hlozek is ook flink gestegen zeg. Toen PSV nog serieuze interesse had wou Praag ongeveer 18 mil hebben. Wel opvallend dat nu Bayern en Dortmund achter deze geweldenaar zitten, wat had ik gehoopt dat hij nu PSVer zou zijn zeg. Barst van het talent.

18 januari 2022 om 12:37

Nog zo een diamant die ik graag bij Arsenal zou zien... Als je 20 miljoen biedt, met een doorverkooppercentage, haal je hem binnen.

Laat Jans toch lekker zitten bij Twente. Hebben we eindelijk rust binnen de club, willen ze alles weer op de schop gaan gooien. Ben benieuwd wat er uit de gesprekken van de RvC is gekomen over oa Streuer

18 januari 2022 om 13:06Vgm klopt het ook niet helemaal toch dat FCT van Wonderen wil? Ik dacht dat het een beetje uit verband getrokken was bij een interview met Thijmen Wissing.

Maar je hebt helemaal gelijk, Jans en Streuer mooi laten zitten. Lekker rustig zo in en om de club. Maar ik irriteer met wel aan het feit dat het allemaal zo lang moet duren..

18 januari 2022 om 13:30

De enige reden dat we zo hoog staan, is dat de rest nog slechter is. Het enige dat Jans gebracht heeft, is rust. De wedstrijden zijn niet om aan te gluren en we winnen louter door fouten van anderen. Als je als club verder wil richting een stabiele plek in de subtop, en dat willen we, dan moet je ook op technisch vlak doorontwikkelen. En dan moet Jans het eerste slachtoffer zijn.

zozo die van wonderen, kan gewoon 2x naar FC Utrecht misschien even aanpassen Vz

Ik zie Martinez op den duur wel weer naar everton verkassen, maar ik snap belgie ook wel dat ze hem willen houden, heeft het daar qua resultaat niet heel slecht gedaan.

Waarom zou je dit moment van RKC naar Willem II gaan? Dan speel je volgend jaar geheid in de KKD. Wacht dan tot een Groningen of Heerenveen komt, dat niveau kan Meulensteen ook makkelijk aan.

Kent iemand deze Melle Meulensteen een beetje? En zou het misschien volgend seizoen wat voor FC Twente zijn? Aangezien we waarschijnlijk volgend seizoen in 1 klap 3 middenvelders missen als het een beetje tegenzit (sadilek, Zerrouki & Brama)

18 januari 2022 om 13:24

ik ken Melle vanaf het begin dat hij bij RKC speelt
begon twijfelachtig
maar is vooral vanaf het seizoen dat we gepromoveerd zijn naar de Eredivisie samen met Touba een vaste waarde in de verdediging van RKC Waalwijk
ook dit seizoen een van de sterkhouders in ons elftal
zou zeker een aanwinst zijn voor jullie

18 januari 2022 om 13:24

Ik lees in dit bericht dat hij centrale verdediger is, dan zou Twente er niet zo veel aan hebben. Of weet jij meer dan ik?

18 januari 2022 om 13:27

Middenvelder toch? Maar dan kan ik ook miszitten hoor. 'melle Meulensteen (nijmegen, 4 juli 1999) is een Nederlands voetballer die als centrum verdediger of als middenvelder speelt. Hij verruilde Preston North End in januari 2018 voor RKC Waalwijk. Hij is een zoon van voetbaltrainer René Meulensteen.'

18 januari 2022 om 13:28

Mijn fout, ik zie net via Fotmob dat hij het hele seizoen al in de verdediging speelt.

18 januari 2022 om 14:58

Melle speelt bij RKC al meerdere jaren centraal achterin
het blijkt dat hij ook uit de voeten kan op het middenveld
maar daar hebben ze bij RKC eigenlijk nog geen gebruik van gemaakt

maar zoals het er nu naar uitziet
heeft Willem 2 toch de beste papieren

ik mag hopen dat RKC Melle niet verkoopt deze winterperiode
minimaal het seizoen af laten maken in Waalwijk

nu vind ik momenteel de stap naar Willem 2 ook niet echt als een vooruitgang
want het is voor willem 2 ook maar de vraag of ze zich weten te handhaven
en op moment zie ik RKC zich eerder handhaven dan Willem 2

maar aan de andere kant
als er genoeg geldt betaald gaat worden voor Melle
blijft het voor ons RKC altijd lastig om nee te zeggen

18 januari 2022 om 14:45

Melle beroept zich op de mondelingen afspraak die hij met RKC maakt dat als er een club komt waar hij naar toe wil RKC zou meewerken. Willem II heeft een fors bod gedaan voor Meulensteen dus denk dat het wel rond gaat komen. Melle wil graag weer met Grim werken waardoor hij een overstap wel ziet zitten.

Wel echt triest dat dit nu pas gebeurt en niet van de zomer of in November. Joris heeft nu Van Beek laten lopen terwijl die wilde blijven en gaat nu, naar verwachting, zo'n 1,5mln neer tellen voor Meulensteen. Overigens ook de keeper trainer van RKC staat op de nominatie om de overstap te maken.

Overigens moet er inderdaad meer gebeuren wil Willem II kans maken op handhaving, Na meulensteen zal er voorin wel wat bij komen maar het duurt weer verschikkelijk lang met Joris en dat terwijl er aankomende periode wedstrijden tegen directe concurrenten gepland staan waar onder jawel RKC.

18 januari 2022 om 14:57

ik heb gelezen inderdaad dat Melle een beroep doet op zijn mondelinge afspraak met RKC wist niet dat RKC dit al te buiten was gegaan mijn excuses hiervoor

de stap gun ik Melle zeker
maar gezien de huidige situatie bij beide clubs op moment vind ik hetzelf nu eigenlijk niet gepast om spelers bij elkaar weg te kapen maar zo werkt het nu eenmaal
maar bedoel het meer omdat beide clubs over 18 dagen geloof ik het juist tegen elkaar opnemen

voor RKC zou het een aderlating betekenen en zou ik niet weten met wie ze het gat moeten opvullen zal wel vd Buijs worden en dan Touba achterin samen met Gaari en Butnner of Wouters

18 januari 2022 om 15:14

Ik als Willem II supporter ben ook verrast hoor. Zou als ik Melle was eigenlijk juist wachten tot na het seizoen en wel om 2 redenen. Eerste is waar speelt Willem II want in de huidige formatie zijn we kansloos om van die onderste twee plekken weg te blijven. Geen idee wat Melle te horen heeft gekregen wellicht komen er aankomende dagen meer type Melle's naar Willem II toe en dan kan handhaven ineens wel een stuk realistischer zijn natuurlijk. de tweede reden en misschien nog wel de belangrijkste, hij wil de overstap maken ivm Grim. Hij wil graag onder Grim voetballen. Niet zo heel gek alleen kunnen we niet ontkennen dat Grim op de nominatie staat om de laan uit gezet te worden. Hoewel supporters zich vooral op Mathijsen richten wordt de roep om Grim weg te sturen ook steeds groter. Ik zou dus echt ff een half jaartje wachten voor ik deze stap zou zetten.

Ik geloof ook niet dat we nu 1,5mln gaan betalen en hem zo laten gaan bij degradatie of als ie van de zomer zegt ik wil vertrekken. Met hem erbij in de KKD wordt promoveren een stuk makkelijker natuurlijk. Bovendien is er juist genoeg geld om zo'n speler gewoon door te betalen bij degradatie en daar dan een team om heen te bouwen. Dus Melle neemt hier nogal een risico wat mij ook doet vermoeden dat Joris hem wellicht heeft aangegeven met welke spelers ze nog meer bezig zijn en in welke stadium ze zitten.

Melle wil graag naar Willem ll, Er zijn mondelinge afspraken gemaakt dat hij weg mag als hij zich sportief kan verbeteren. Dat zullen clubs zijn met een hogere begroting en dus met meer sportieve en financiële mogelijkheden. Meulensteen is een echte versterking voor Willem ll.

Willem ll is ook bezig met Obbi Oulare, een belgische spits van Barnsley. Hij mag worden verhuurd. Oulare speelde al eerder bij Willem ll. Mathijsen is al akkoord met Barnsley, nu is het aan de speler.

Oulare vind ik geen aanwinst omdat het eenzelfde type is als Wriedt. Willem ll heeft een andere soort spits nodig

Ik vraag me af of dat gerucht over Oulare waar is hoor. Hoor en zie dat nergens behalve op Tilbo. Overigens de Oulare van 2017 als je die naast Wriedt zet zou Wriedt wel eens veel beter uit de verf komen. Oulare hield altijd wel 2 centrale verdedigers bezig en als Wriedt wat meer ruimte krijgt gaat hij echt wel scoren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren