Nachtmerrie komt uit: Maeda is na acht minuten klaar bij Utrecht

Dinsdag, 18 januari 2022 om 11:41Tom Rofekamp • Laatste update: 14:59

Naoki Maeda heeft zijn laatste duel voor FC Utrecht al gespeeld. De 27-jarige Japanner werd tot het einde van het seizoen gehuurd van Nagoya Grampus, maar viel in zijn eerste duel voor zijn nieuwe club (thuis tegen Ajax, 0-3 verlies) uit met een ogenschijnlijk zware enkelblessure. Na onderzoek in het ziekenhuis werd de nachtmerrie werkelijkheid: Maeda komt dit seizoen niet meer in actie. Daarmee komt het Europees avontuur van de aanvaller na slechts acht speelminuten ten einde.

Maeda kwam half december over uit Japan en mocht van trainer René Hake direct in de basis beginnen bij de competitiehervatting tegen Ajax. Na acht minuten ging het al mis. Maeda ging na acht minuten spelen een sprintduel aan met Lisandro Martínez en zag hoe de verdediger van Ajax als winnaar uit de bus kwam. De Argentijn raakte naast de bal echter ook de enkel van de onfortuinlijke Maeda, die door twee mensen van de staf huilend van het veld werd gedragen.

In het ziekenhuis werd een breuk in het onderbeen geconstateerd. Maeda wacht daardoor een maandenlange revalidatie, die hem minimaal tot het einde van het seizoen buitenspel zet. "Het was mijn grote droom om in Europa te voetballen", reageert Maeda op de clubwebsite van FC Utrecht. "En die droom is dankzij de kans die FC Utrecht me heeft geboden werkelijkheid geworden. Ik keek enorm uit naar mijn debuut, nota bene in een thuiswedstrijd tegen Ajax; een wedstrijd waarover ik sinds mijn komst naar Utrecht al veel gehoord had. Helaas liep ik al snel een blessure op. Daardoor valt mijn droom voor nu in duigen."

"Maar ik geef mijn droom niet op", besluit Maeda strijdbaar. Er bestaat nog een kleine kans dat de pechvogel na dit seizoen toch nog in de Domstad te bewonderen is. FC Utrecht kan namelijk gebruik maken van de optie tot koop die het heeft weten te bedingen. In dat geval ligt Maeda tot medio 2025 vast bij de club. Het is de eerste buitenlandse werkgever ooit voor de aanvaller; Maeda speelde hiervoor alleen voor clubs in geboorteland Japan.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)Gerelateerd

Meer sportnieuws

106 reacties (laatste reactie door yelle)

Dat is echt heel triest voor hem. Hoop dat hij er sterker uit komt en wie weet zien we hem wel weer terug op de Nederlandse velden!

18 januari 2022 om 12:37

Ik weet nog dat jij enorm tegen mij tekeer ging omdat ik het een rode kaart vond.
Vind je het nog steeds niks? Ik zal de regels even voor je opsommen:

Regel 12 van de spelregels die zijn uitgegeven door de International Football Association Board wordt gebruikt door het besturend instituut Fifa. Hieronder volgen gedragingen waarvoor een speler direct uit het veld kan worden gestuurd. Vrij vertaald zijn dit:

1. Ernstig gemeen/gevaarlijk spel. Hierbij kan worden gedacht aan een tackle die de veiligheid van de andere speler in gevaar brengt.

18 januari 2022 om 12:41

Dus omdat je nu weet dat hij eruit ligt voor langere tijd is het meteen rood? Nog steeds weet je nooitnop dat moment, die seconde dat er beslist moet worden dat er iets ernstigs aan de hand is of wel?

18 januari 2022 om 12:42

@sjakie, nee ik zei direct al dit is een rode kaart maar ik werd van alle kanten aangepakt.

18 januari 2022 om 12:44

@Prem, het was een hard tackle maar vol op de bal, dit is gewoon een pech geval.. Ernstig gemeen spel zou het zijn als hij vol op de man zou tackelen en niet op de bal, als we voor dit soort tackles op de bal al rood gaan geven dan kunnen we net zo goed stoppen met sliding maken want je raakt bij elke sliding altijd wel iets van de tegenstander

18 januari 2022 om 12:45

En terecht. In verste verte geen kaart waard dit. Loepzuivere tackle, waarbij helaas zijn been vast kwam te staan bij het neer komen. Zeer ongelukkig helaas

18 januari 2022 om 12:46

Het was toch een tackle op de bal? Dus wat maakt dat uit voor de uitkomst? Niks, precies. Het was een harde tackle ja maar die zie je overal. Op de bal is op de bal en als dat echt niet kan zou je voor gevaarlijk spel “geel” kunnen geven, maar geen rood aangezien je de spelregels erbij haalt en die geeft aan “vrij vertaald” en er staat niet bij op de bal want dar is leidend. Deze regel gaat in mbt zonder bal

18 januari 2022 om 12:47

Het was een harde tackle maar zeker geen rood. Het gebeurd vaker dat spelers vervelend gebleseerd raken door 'fair' tackles alleen dit betekend niet meteen dat je bij elke zware blessure een rode kaart moet geven

18 januari 2022 om 12:53

@prem_93: Ik denk er nog steeds hetzelfde over (net als praktisch alle analisten trouwens). Als je dit een rode kaart vindt, zou ik stoppen voetbal te volgen. Het is een zeer ongelukkig moment, waar Maeda enorm de dupe van is geworden. Maar Maeda was er later dan de bal en Martinez. Daarmee kan je argument ook direct naar de prullenbak.

18 januari 2022 om 12:53

Dat jij het almachtige oog bezit om gelijk al te kunnen zien dat deze tackle rood verdiende, wil niet zeggen dat het zo was. Ik vond het een 'harde' ingreep, doch fair zoals je vaker op alle velden internationaal te zien krijgt zonder deze afloop. Dat dit nu voor die speler lullig uitpakt is zuur, maar wil niet zeggen dat we dit spel van Martinez nu maar niet meer moeten accepteren.

18 januari 2022 om 12:55

Je werd volledig terecht van alle kanten aangepakt, want dit is absoluut geen rood. Het is ook wel erg treurig dat je vervolgens spelregels linkt om je gelijk te halen, en dan met een extreem algemene spelregel komt die hier mijn inziens helemaal niet van toepassing is. Het was een harde maar faire tackle waarvan de afloop heel ongelukkig is. Dat heeft niets te maken met ernstig gemeen spel. De blessure werd veroorzaakt bij het neerkomen. Dat is natuurlijk een indirect gevolg van de tackle, maar het is niet zo dat Martinez zijn enkels aan gort schopt ofzo.

18 januari 2022 om 12:58

Prem, ik denk dat je het beter bij korfballen kan houden. Als je niet ziet dat de tackle van Martinez gewoon op de bal is en dat Maeda gewoon ontzettend pech heeft dan zijn we klaar natuurlijk. Nou nam ik je al niet serieus maar met dit soort reacties wordt het er in ieder geval niet beter op.

18 januari 2022 om 12:58

@prem, jou aanpakken is nergens voor nodig als jij een andere mening hebt. Ik ben het echter ook niet met je eens. Ik vind het zelfs geen geel maar gewoon een perfecte tackle in mijn ogen. Sneu dat hij hierdoor ernstig geblesseerd raakt. Dat kan helaas altijd gebeuren. Zo heb ik ooit mijn enkel gebroken op het voetbalveld terwijl ik toch echt zelf degene was die een overtreding maakte. Ongeluk zit in een klein hoekje.

18 januari 2022 om 13:01

Voor dat alles geldt Prem dat de bal niet gespeeld wordt en het was overduidelijk dat Martinez zuiver de bal speelt, hard maar fair noemen ze dat.
Ik snap deze consternatie totaal niet, vooral nergens op gefundeerd. Natuurlijk zuur voor die jongen dat hij zo moet debuteren. Maar je kan dan ook stellen dat hij sneller gevoelig is voor blessures? want zo hard werd hij nu ook weer niet geraakt. Als dit we dit soort tackles al als deugpolitie gaan afkeuren, kunnen we beter een potje curling kijken op de Olympische Spelen.

Hopelijk voor hem een voorspoedig herstel.

18 januari 2022 om 13:09

Als we zo gaan redeneren moeten we elke vorm van fysiek contact met rode bestraffen. Zag je hoe Mazraoui tegen de reclameborden aan kwam? Kun je ook flink door blesseren. Bij een schouderduw kun je ook verkeerd terecht komen. Je kunt ook een flinke koppijn aan een kopbal overhouden, ook maar mee stoppen? Nee, dit was een perfecte tackle op de bal, daarna komt Maeda ongelukkig ten val. Elke tackle heeft zijn risico's en kun je zien als gevaarlijk, waarnaar jij wijst.

18 januari 2022 om 13:10

Heren, ook al heeft Prem of wie dan ook een afwijkende, niet kloppende mening kan je wel alsnog normaal reageren, ieder heeft zijn eigen kijk op voetbal, laat een ieder dan ook in zijn of haar waarde

18 januari 2022 om 13:47

Nou, misschien omdat het gewoon een perfecte tackle op de bal is! Het is enorm vervelend voor Maeda daar niet van, maar Martinez deed absoluut niks verkeerd! De enige die tijdens Utrecht Ajax rood verdiende was Maher

18 januari 2022 om 13:47

Dus als iemand een tackle maakt en ik ben te laat en loop er tegenaan, dan moet die ander er maar met rood af? Dit was gewoon, er was helemaal niets gevaarlijks aan de tackle van Martinez. Die was gewoon veel eerder bij de bal en raakte deze ook met de wreef.

18 januari 2022 om 14:10

(prem_93)
Als dit rood is dan kun je beter een andere sport kiezen want dit is gewoon een tackle op de bal de scheidsrechter floot niet eens voor een overtreding , en de VAR zal er ongetwijfeld naar hebben keken vanuit alle hoeken hou op man ,
IK zou biljarten , bowling op Snooker gaan kijken als ik jou was sporten zonder contact .


18 januari 2022 om 14:53

Prem, dan kan je voor iedere tackle rood geven, want bij iedere tackle die verkeerd uit valt kan iemand iets breken of scheuren. Deze tackle was veel meer fair (wel hard en fel) dan de actie van Maher, net voordat deze gewisseld werd. Die komt namelijk met zijn noppen vooruit op het onderbeen van een ajax speler, hier werd overigens onwaarschijnlijk niet eens een 2e gele kaart voor gegeven.
Nee dit is gewoon zwaar balen voor de Utrecht speler.. maar gewoon geen rood zelfs niet door die regel, want het was geen ernstig gemeen/gevaarlijk spel.

18 januari 2022 om 15:07

Anders negeer je even alle argumenten waarom het geen rood is Prem....

Je mag best je mening hebben dat jij dit rood vindt, een heleboel anderen hebben de mening dat het geen rood is, waaronder ik.

En dan op zo een sneue manier een spelregel te plaatsen waar je argument geeneens sterker van wordt, komt een beetje kinderachtig over.

18 januari 2022 om 15:18

Ik vond het ook geen rood het was hard maar op de bal. Jammer voor Naoki en hopelijk krijg hij nog een kans volgend seizoen hij heeft indruk gemaakt in zijn eerste weken alleen jammer dat het er na 8 minuten al op zit.

18 januari 2022 om 16:24

Prem_93....rood? Hoe dan? Hij gaat voor en speelt de bal. Daarna komt zijn been. Puur ongelukkig

Zo, dat is flink balen voor all partijen. Geluk bij een ongeluk, Utrecht kan nog een vervanger gaan zoeken mits daar financieel ruimte voor is.

Dat is wel heel triest. Na 8 minuten voorbij en daar gaat je sportieve kans in Nederland.
Hopelijk komt hij er sterker door terug. Vond de tackle van Martinez hard maar zuiver dus hem kan je niets verwijten gelukkig.

Zo, dat is wel erg sneu voor hem en Utrecht…

Super triest voor deze jongen, wens hem een voorspoedig herstel en hopelijk kan hij het daarna als nog waarmaken in Europa.!

oeiii, heel sneu dit. Was wel echt een typische argentijnen tackle van martinez dit. Echt spijkerhard. Otamendi en Romero vliegen er ook altijd zo in. Mag wel hopen dat martinez hem nog ff opbelt om hem een hard onder de riem te steken. Heel zonde, Japanners zijn vaak ook de meest sportieve gasten uit je elftal. Wel de laatste die je zo iets toe wenst.

18 januari 2022 om 12:12

Wat heeft dat hiermee te maken? Tuurlijk heeft argentinie veel meer kwaliteit maar dat is toch totaal niet de discussie? En Japan heeft echt wel een leuk team hoor vaak. Die kunnen echt wel vaker dan 1 uit 10 van Argentinie winnen hoor.

18 januari 2022 om 12:18

Ik vond het allemaal wel meevallen met dat spijkerharde.
Gewoon een tackle op de bal, meer niet.
De voet van die jongen komt ongelukkig onder het lijf van Martinez, kan met een beetje pech bij iedere sliding op de bal gebeuren.

18 januari 2022 om 12:38

Ik vond het een schandalige actie! Veel te hard en gevaarlijk spel met als resultaat het blesseren van de tegenstander. Hierop is maar een terechte straf: rood Martinez

18 januari 2022 om 12:46

Hij raakt geblesseerd bij het neer komen… Die tackle was loepzuiver en heerlijk. Helaas bij het terecht komen ging het mis

18 januari 2022 om 13:57

Je redenering gaat scheef omdat je de uitkomst (blessure) koppelt aan een overtreding.
De tackle zelf was fair, en als de uitkomst dan een blessure is, kan je niet opeens de oorzaak (tackle) verwijten.

18 januari 2022 om 13:58

@prem. Je zet jezelf voorschut! Leer de voetbal regels. Het was een zuivere harde tackle op de bal wat gewoon is toegestaan. Je hebt zelf waarschijnlijk nooit gevoetbald want anders zou je niet zo dom reageren.

18 januari 2022 om 14:47

Precies, daar gaat de gedachte een beetje scheef.
Wanneer Martinez het duel in was gegaan met het doel het been van z'n tegenstander te breken is het donker rood natuurlijk.
Dit was gewoon goede tackle op de bal en door de snelheid van de actie lijkt het wat onbesuisd. Ik vind het vooral om de intentie gaan waarmee een tackle in wordt gezet. Hier was het gewoon echt pure pech.

Ik ben zelf voorstander van hard, maar fair voetbal i.p.v. "ojee, hopelijk raak ik niemand" voetbal. Dat laatste past wel beter bij de gehele maatschappij van tegenwoordig, maar dat is weer een andere discussie...

En ja elke verdediger vind het wel fijn als de tegenstander een pijntje heeft hier en daar en zou Martinez het waarschijnlijk niet erg hebben gevonden dan die jongen na zijn actie pijn aan z'n teen of een zere enkel over had gehouden.

balen voor die jongen, maar ik zei het gelijk al, dat is een breuk, die voet bleef te lang staan en er kwam te veel druk op, misschien wel een faire tackle maar als je het been van een ander breekt dan moet je toch eens nagaan of er toch niet te hard en onbesuisd in gekomen is.

18 januari 2022 om 12:11

Ja eens. Vind ook wel dat je wel een beetje mag uitkijken hoor. Is echt niet niks iemand zijn been breken... Heb het zelf een keer gezien op het veld en die jongen die het deed was er echt kapot van. Die andere gast moest er ook echt jankend vanaf.

18 januari 2022 om 12:15

Die man verdient miljoenen per jaar. Hoeft echt niet meer voor het vreten van zijn familie te spelen hoor ahahaha. Of wonen ze soms allemaal in een villa van 6 miljoen?

18 januari 2022 om 12:13

Ik hoop niet dat Martinez altijd zulke tackles inzet, want het komt toch echt door de wijze waarop hij de tackle inzet. Natuurlijk raakt hij de bal, maar hij raakt daarna ook de man. Heel sneu voor deze jongen, dat het seizoen er nu al op zit.

18 januari 2022 om 13:07

Martinez zet altijd dit soort tackles in, en hij pakt nagenoeg nooit een kaart. Nog nooit rood en nog geen 10x geel. Het valt allemaal wel mee hoe aggressief Martinez is. Ja hij raakt de man, maar voetbal is geen non-contact sport. De blessure komt uiteindelijk omdat deze jongen extreem ongelukkig neerkomt. Je kunt je afvragen of Martinez op deze plek van het veld zo hard in moet komen, zeker nu je het gevolg weet. Dat is wel een beetje Martinez. Maar doe je dit 100x dan loopt het 99x niet zo slecht af als nu.

Pure pech. Was een spijkerharde, maar perfecte tackle van Martinez.

Sneu voor deze jongen zeg. Martinez is ook wel een onbesuisde speler. Staat ook altijd vooraan bij opstootjes, duwt spelers direct in de rug als zij iets over een Ajacied zeggen. Persoonlijk één van de minst sympathieke spelers op de Nederlandse velden.

18 januari 2022 om 12:14

Ja is echt een mafkees eerste klas idd. Loopt ook altijd met dat agressieve gezicht rond haha. Maar goed, het is wel echt een geweldige speler die je er heel graag bij hebt. En een echte winnaar. Ben wel blij dat je tegenwoordig dat soort jongens hier hebt rond lopen.

18 januari 2022 om 12:17

Ja loopt echt als een agressieve gek over het veld heen. Ik hou meer van spelers die echt puur op talent voetballen zoals Götze of Antony. Het blijft maar een spelletje en zo een over mijn lijk mentaliteit is echt funest voor de sport. Granada, Getafe, Atletico etc. hebben dat allemaal, maar daardoor kijk ik niet graag voetbal. Geef mij maar een wat non-chalanter team met spelplezier en vreugde op de koppies.

18 januari 2022 om 12:22

Maar hoeveel talent heeft Martinez wel niet voor verdedigen. Dat is toch ook talent? Martinez is geen Getafe speler. Die liggen vaak op de grond, vertragen het spel, zeuren om kaarten en pakken zelf veel kaarten. Dat heb ik Martinez allemaal niet zien doen. Bij Ajax is er genoeg spelplezier en Martinez doet daar met zijn inspeelpasses prima aan mee.

18 januari 2022 om 12:26

Klopt helemaal leidse. Martinez kan geweldig meevoetballen. Vooral zijn crosspass is fenomenaal. En verdedigend ook sterk natuurlijk. Doet me denken aan Gary Medel, maar kan ook nog is goed voetballen.

18 januari 2022 om 12:28

Overdrijven is ook een kunst zeg Psverein

Geef mij maar gewoon die mentaliteit van een Martinez. Spijkerhard de duels in vliegen, alles kost wat kost willen winnen t.o.v. die stervende zwanen die zelfs bij een zucht van een strontvlieg ter aarde storten.

En dat heeft niks te maken met vreugde, dat is hoe je in het voetbal staat en een wedstrijd aangaat.

Plus, de tackle van Martinez was gewoon uitstekend. Pure pech voor die jongen dat het zo verkeerd uitpakt.

18 januari 2022 om 12:29

Haha agressieve gek, de beste man heeft in al zijn wedstrijden voor Ajax 0x rood gehad en nog geen 10x geel.. Hij gaat er vaak hard in maar wel fair.

Ook mooi dat je hem vergelijkt met de theatergezelschappen van Getafe etc. maar vervolgens wel aangeeft dat je van spelers als Anthony houdt. Op dit moment het vaakst betrokken bij theater en onsportief gedrag binnen onze selectie.

Je staat er als verdediger om de aanvallen af te stoppen, dat werkt niet door te vragen of iemand misschien de bal aan jou wil geven of hem alleen met een schouderduw opzij proberen te zetten. Zolang het binnen de gestelde kaders blijft is dit imo prima. Je kan ook met pech wat breken he, zoals in dit geval.

Klein correctie; 19x geel in 108 Eredivisie wedstrijden, 0x rood.

18 januari 2022 om 12:35

Inderdaad Dennis, ik vind zelf Antony ook een stuk onsportiever dan Martinez. Die laat zich nog wel eens gaan met een onnodige overtreding en kan soms theater maken. Wel een prachtvoetballer natuurlijk. Maar daarvan zou ik nou nog snappen als de gemiddelde Psv'er hem niet zo sympathiek vindt.

18 januari 2022 om 12:42

Dan kijk je toch niet. Maar je kan ECHT niet die spaanse clubs vergelijken met Martinez

18 januari 2022 om 13:00

Dit is wel het meest domme commentaar dat ik hier de laatste tijd gelezen heb! Het is maar een spelletje.....

Met 11 Götze's of 11 Antony's eindig je trouwens niet hoog in de competitie hoor.

Martinez is misschien wel hard, maar nooit unfair. Dit was een ongelukkige samenloop van omstandigheden. De tackle was prima. Dat Maeda dan verkeerd uit komt of terecht komt is pure pech. Reactie als die van Prem_93 hierboven slaan dan ook helemaal nergens op.

18 januari 2022 om 13:09Nooit unfair is natuurlijk niet waar, ik kan mij nog het natrappen op Zahavi herinneren. Wat mij betreft heb je wel meer risico op blessures als je er zo inglijdt als Martinez. Echter overkomt hem dit niet frequent, dus hij gaat er niet standaard zo in blijkbaar.

18 januari 2022 om 16:03

@ajaja. Op een voetbalforum aankomen met 'het is maar een spelletje' scoort iid wel lekker qua dom commentaar ja, haha

OT: gewoon een ontzettend ongelukkige uitkomst van een harde maar faire tackle. Flauwekul om Martinez dan als onbesuisd weg te zetten, hij weet meestal juist heel goed wat hij doet, is positioneel erg sterk en pakt (zoals hierboven aangegeven) maar zelden een kaart. Wereld van verschil met bijvoorbeeld Tagliafico.

18 januari 2022 om 12:28

Dat is toch een hele andere discussie? Martinez heeft ook gewoon kwaliteiten. Wat dat betreft lijkt het op Van Bommel als speler, irritant zuigertje waar je niet graag tegen wilt spelen, maar heerlijk om in je team te hebben.

18 januari 2022 om 12:17

Nee nee Psverein volgens velen hier is Anthony de minst sympathieke speler, daarna Tagliafico, dan Tadic, dan Onana, dan Blind en dan pas komt Martinez als minst sympathieke speler van de Nederlandse velden. Wel even blijven opletten. Wat Martinez dan precies zo onsympathiek maakt begrijp ik niet helemaal. Pakt nauwelijks een kaart en ook deze tackle was zuiver op de bal, hard maar fair. Dat die Utrecht speler hierbij uitvalt is toch alleen maar ongelukkig? En staat vooraan bij opstootjes? Dat klopt dat doen ze alleen bij Ajax. Dat zie je bij geen enkele andere club gebeuren.

18 januari 2022 om 12:49

Blind vind ik totaal niet onsympathiek.

18 januari 2022 om 13:30Antony, Tagliafico en Tadic hebben zeker onsympathieke trekjes. Blind heb ik echt nog nooit iemand onsympathiek genoemd zien worden, vreemd dat je met die naam komt. Martinez is vaak keihard, maar bijna altijd wel op een faire wijze.

18 januari 2022 om 12:20

Hm bij opstootjes zie ik eerder Alvarez vaak vooraan staan. En Martinez maakt geen smerige overtredingen, schwalbes, ellebogen, doet niet overdreven aan tijdrekken of kaarten naaien, dus snap de antipathie niet zo. Als je dan Tadic ofzo zegt met zijn gezeur vaak, oké. Of Tagliafico die echt wel eens duidelijk over de schreef gaat. Maar Martinez is vaak hard en fair.

18 januari 2022 om 12:38

Vroeger had je veel van dit soort keiharde spelers als Martinez. Het is een uitstervend soort.

18 januari 2022 om 13:31

Martinez is juist een voorbeeld van hoe je moet verdedigen want een onsportieve speler is het zeker niet, hard en fair en zelden tot nooit over de scheef. Wanneer je hem beschrijft als agressieve gek vraag ik me af of je wel een Ajax wedstrijd hebt gekeken sinds hij centraal achterin staat..

18 januari 2022 om 13:34

Psverein. Elke club heeft of had wel fanatieke spelers in het team. Misschien herinner je je Toivonen, van Bommel nog. Ik vond dit meer een ongelukkige samenloop van omstandigheden. En je weer nu eenmaal dat spelers uit die landen nu eenmaal feller zijn.

Erg sneu voor die jongen, hopelijk kan hij z'n voetbalcarriere nog voortzetten hierna.
Geen idee of het een gemis is voor Utrecht, ik ken hem verder niet moet ik zeggen.

Volgens de regels inderdaad een faire tackle, daar bestaat geen twijfel over. Ondanks dat vond ik de tackle echter onnodig hard en onbesuisd, dat was op die plek en en op dat moment totaal niet gevraagd. Niet verrassend dat Martinez hierbij betrokken is, doet dit vaker en lijkt sowieso erg agressief over te komen op het veld. Naast Tadic denk ik een van de meest onsympathieke spelers op de Nederlandse velden.

18 januari 2022 om 12:43

Zou Redey32 adviseren de tackle terug te kijken.. Is echt niets mis met de tackle en ik ben benieuwd hoe hij het duel anders aan zou gaan.. Maeda kan rechtdoor met de bal en Martinez komt van een afstandje en van de zijkant dus een andere optie is er niet (anders opstellen is onzin want hij heeft de bal gewoon op een faire manier). De kans dat hij hem blesseerde door met zijn andere been een tackle te maken was vele malen groter imo, dan ga je nl. richting zijn enkel.

En how how.. Ik ben ook een Nederlander en zie geen probleem in deze tackle. Niet generaliseren

18 januari 2022 om 13:53

Haha hou toch op man. Martinez ook nog onsympathiek noemen word steeds gekkker! Kan wel zien dat jij nooit gevoetbald hebt als je deze tackle onbesuisd noemt ga dan lekker korfbal kijken.

Het is niet de eerste keer geweest en het zal ook niet de laatste keer zijn dat Martinez een onbesuisde tackle inzet. Ongeleid projectiel

Uit de wedstrijd geschop door de fijne speler van Ajax die gewoon weer wegkomt met geen rode kaart.

Dit kan gewoonweg niet want als ze hem een vrijbrief geven voor te schoppen blijft dit gebeuren natuurlijk.

Dieptriest voor zo’n jongen natuurlijk.

18 januari 2022 om 13:14

Jezus wat heb jij gerookt zo op de dinsdagmiddag?

Dit was natuurlijk een perfect uitgevoerde tackle, absoluut niet eens een overtreding waard.

Heel erg zuur voor die jongen maar Martinez is niks te verwijten natuurlijk.

18 januari 2022 om 13:27

Ik rook niks maar Martinez wel denk ik want je weet als je zo in komt dat je dit kan veroorzaken.

Onnodig en extreem dom waar ze weer mee wegkomen en als het andersom was dan waren er 6 artikelen aan besteed met honderden reacties dat het niet kan wat ze doen.

18 januari 2022 om 14:16

Hahah wat een onzin, een correcte tackle een doodschop noemen. Als hier een kaart voor was gegeven zou dat een enorme blunder van de scheids zijn geweest. Heel vervelend dat deze jongen iets breekt, dit heeft alleen niks te maken met gemeen schoppen of een overtreding waardige tackle maken.

18 januari 2022 om 13:34

Zelden zo'n domme opmerking gezien moet haast wel een troll reactie zijn maar oke ik hap. De blessure ontstaat op het moment dat hij neerkomt niet op het moment van contact en dat contact moment was echt niet zo overdreven hard. Echt helemaal niets aan de hand.

18 januari 2022 om 13:55

Haha 100% tackle op de bal en Dan kom je met z’n onzin reactie. Leer eerst hoe voetbal werkt en reageer dan. Want aan je reactie te zien snap je er niet veel van.

18 januari 2022 om 14:04

Ja op de bal ja om daarna de man vol mee te pakken is niet bijster snugger.

18 januari 2022 om 14:32

Wat heeft het met niet snugger te maken in jouw ogen? Zijn eerst prioriteit is verdedigen, dat doet hij hier op een harde manier maar wel geheel fair.. Sterker nog, hij doet dit met zijn linkerbeen waardoor hij de bal in de richting van de helft van Utrecht speelt.. Verdedigend gezien juist een meer dan goede tackle dus.

Wanneer hij de tackle met rechts had ingezet denk ik zelfs dat je meer kans hebt om de speler (op zijn enkel) te raken. Dat hij hem nu, na het spelen van de bal, meeneemt in zijn glijden is prima. Je zou ook kunnen zeggen dat Maeda door het slechte veld blijft staan met zijn voet. Al denk ik zelf dat het gewoon echt domme pech is...

Maar goed, zoek de video nog even op en dan mag je nog één keer proberen zelf een snuggere indruk te maken.

18 januari 2022 om 15:45

Laat me niet lachen zeg. Waarom hoor ik je niet over al die andere keren? "Andere keren?" hoor ik je denken! Inderdaad, dat is mijn punt. Dit soort tackles zie je elke wedstrijd een aantal keer. Omdat het niks is, wordt er niet over gesproken. Tot nu, niet omdat Martinez zogenaamd gestraft zou moeten worden, maar omdat het sneu voor Maede is dat hij dusdanig geblesseerd raakt onder deze omstandigheden. Had hij de wedstrijd uit kunnen spelen zou hier geen woord over gesproken worden, logisch. Wat vond je trouwens van de tackle van Maher op Timber?

Zeer ongelukkig voor deze speler...ook dat is voetbal.
Had liever gezien dat dit één of meerdere spelers van Feyenoord was overkomen.... wat een grafclub blijft dat toch 🤗🤗

Pff zo zuur
maak je net je eerste minuten voor je nieuwe club
eindigt het meteen zo

heel veel sterkte met je revalidatie
en wie weet huurt Utrecht je komend seizoen ook nog

maar helaas ook dit hoort bij het voetbal

18 januari 2022 om 19:23

Maher was te laat ja maar als dat risico nemen en per ongeluk op de voet landen rood is dan was die van Martinez ook rood ( ik vond t beiden geen rood overigens )want die nam ook een groot risico om een andere speler te blesseren . En dat risico nemen is strafbaar of je dan wel of niet de bal raakt staat echt nergens in de regels

Snap al die mensen wel die het over de bal spelen hebben maar juist dat staat nergens in de regels .Ook de opmerking dat het bij het neerkomen gebeurt is niet waar . Zet het maar beeldje voor beeldje stil dan zie je dat hij op zijn kont land . De breuk is tijdens het contact met Martinez ontstaan . Dat dat na het spelen van de Bal gebeurde zegt niks! Vind t wel wat zwaar voor een rode kaart maar vind wel dat Martinez een groot risico neemt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
5.AZ6120
6.Vitesse51-9
9.SC Cambuur39-17
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. DouvikasAanvaller369
Q. TimberMiddenvelder332
A. MaherMiddenvelder321
S. van de StreekMiddenvelder305
B. RamselaarMiddenvelder269
M. SyllaAanvaller266
J. van OvereemMiddenvelder251
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

0 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren