Complete chaos nadat hooligans Feyenoord en Utrecht clashen bij sportschool

Dinsdag, 18 januari 2022 om 07:24 • Laatste update: 14:59

In Utrecht zijn sportende jongeren woensdagavond getuige geweest van een gewelddadige confrontatie tussen hooligans van Feyenoord en FC Utrecht, meldt het Algemeen Dagblad. Laatstgenoemde groep was aan het trainen in een parkeergarage, toen zij werd overvallen door in het donker geklede mannen met zwarte kleding en capuchons. De Feyenoord-hooligans zouden uit zijn geweest op wraak na eerdere acties, zo schrijft het dagblad. Ook bij voetballers van een nabijgelegen amateurvereniging zat de schrik er behoorlijk in.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

119 reacties (laatste reactie door fjorden)

Ongelooflijk! Geen idee hoe je dit zou kunnen straffen als KNVB zijnde, maar die Feyenoord supporters mogen allemaal de cel in voor onbepaalde tijd. Maar nee hoor je leest dus blijkbaar dat de politie geen onderzoek zal gaan doen. Je hoort letterlijk onschuldige horen zeggen dat ze er niet bij horen. Man man man wat een mooi land leven we in.

18 januari 2022 om 07:45

De politie kan simpelweg niets doen zolang er geen aangifte ligt. Het geeft trouwens ook wel te denken dat die Utrechtfans geen aangifte doen. Vermoedelijk hebben die ook wel wat te verbergen.

18 januari 2022 om 08:05

Ongeschreven regel om geen aangifte doen, dan verlies je in die wereld "aanzien".

18 januari 2022 om 08:13

Niet altijd. Politie kan alsnog onderzoek gaan doen, als zij dat belangrijk vinden voor het maatschappelijk belang. Maargoed dat is slechts terzijde.
Belangrijker is dat er volgende keer een locatie gekozen wordt waar anderen er niet mee geconfronteerd worden. Net als in die film Fight Club ofzo

18 januari 2022 om 10:16

Belangrijker is dat er geen volgende keer komt. Deze gasten kunnen hun energie beter steken in het leveren van een positieve bijdrage aan de maatschappij, daar worden ze zelf ook beter van. Zo niet? Enkeltje ijsschots bij de Noordpool.

18 januari 2022 om 10:53

Denk dat je hier een foutje maakt Hijniet!. In Amerika kan de politie niets zonder aangifte. Hier in Nederland is de politie gewoon bevoegd om een onderzoek in te stellen en kan het OM gewoon vervolging instellen. Aangifte is 'maar' een bewijsmiddel.

19 januari 2022 om 03:01

Aangifte tegen wie? Mannen in het zwart met bivakmuts op. Halve dag weg met een kansloze verhoor.

18 januari 2022 om 07:51

De KNVB heeft hier toch niets mee te maken. Hoe zouden zij Feyenoord moeten straffen die helemaal niets verleerd hebben gedaan. Er zijn een groep eencellige die zich helaas identificeren met voetbalclubs. Maar zolang de selectie en directie niet meegevochten hebben kan de club hier toch niets aan doen (zou overigens wel een heel gek gevecht worden met de directie erbij haha). Het enige wat Feyenoord zou kunnen doen is zich wederom openlijk distantiëren van dit soort dingen en dat hebben ze al vaker gedaan. Het blijft gewoon treurig. Zeker als onschuldige mensen er in geraken. Als ze nou elkaars hersenen inslaan ergens in het midden van een bos zonder omstanders heb ik er minder moeite mee. Probleem lost zich zo wel op dan

18 januari 2022 om 08:00

@wesley1910 Dat weet ik ook wel, daarom zei ik dus dat ik geen idee heb hoe de KNVB dit zou kunnen straffen, want het is haast onmogelijk voor hen. Terwijl dit er wel voor zorgt dat het imago slechter en slechter wordt.

18 januari 2022 om 08:52

Toch is het de club die opdraait voor eventueel geleden schade in dat soort gevallen. Niet bij een dergelijke vechtpartij overigens. Echter komt het 't imago van een club natuurlijk niet ten goede, hoe scheef dat eigenlijk ook is. Je bent sowieso nogal een triest figuur als je als (volwassen) vent voldoening haalt uit het in elkaar timmeren van een ander. Die hebben vaak net de basisschool afgemaakt.

18 januari 2022 om 08:02

Jij wilt in een land leven waar je voor onbepaalde tijd de cel in kunt worden gegooid?

18 januari 2022 om 08:10

@AadHandgranaat Als dat zo was in onze buurland, België, zou die 4 jarige jongen nog leven. Sorry even off topic gegaan maar ja zulke imbecielen moeten geen daglicht meer zien. Rechtssysteem is ronduit belachelijk in ons land, vind ik.

18 januari 2022 om 08:30

@fceindhoven030, sorry pik, maar wat een infantiele reacties zeg.
Het rechtsysteem in dit land is een van de betere. Het is ook een enorme misvatting dat hier laag gestraft wordt. Ik weet niet hoe oud jij bent, wellicht ben je 9 en dan heb ik niets gezegd, maar lees is een boek ofzo.

18 januari 2022 om 08:32

@fceindhoven,

Het rechtsysteem in Nederland is een van de (of zelfs de beste) te wereld. Ik denk dat je beter geen uitspraken kan doen over onderwerpen waar je niks of te weinig van weet.

18 januari 2022 om 08:40

Wie leest er nog een boek over wetten tegenwoordig. Totaal overbodig. Alles is in deze tijden te vinden op Internet, en waar 'updates' in staan.
Een boek lees je op vakantie als je je wijf zat bent.

18 januari 2022 om 12:47

Heb zelf bij DJI gewerkt en idd, je verwacht het niet, maar qua straffen horen we bij de besten. Heb het overigens niet over de pak kans.

18 januari 2022 om 14:24

fceindhoven: Eens met Gransmaaier, jouw opmerking vwb Dean, dat Belgische jongetje van 4, raakt kant nog wal, waarschijnlijk volg jij niet wat er in de rest van de wereld gebeurd. Als je niks beters te zeggen hebt kun je net zo goed niet reageren. Er zijn landen waar de straffen nog wel hoger liggen, maar ook daar hebben ze ook veelvuldig te maken met dit soort zaken, heeft niks te maken met het rechtssysteem. Dat zit gewoon in de aard van bepaalde mensen.

18 januari 2022 om 09:58

Als je het hier niet bevalt dan heb je de vrijheid - die heb je hier gewoon - om te emigreren hoor. Er zijn genoeg landen waar je wel zonder pardon en voor onbepaalde tijd de cel in kan worden gegooid. Dan hoef jij je niet meer te storen aan onze slappe wetgeving en de rechtsbescherming die daarvanuit gaat en hoeven wij ons niet meer te ergeren aan dit soort achterlijke reacties.

18 januari 2022 om 14:15

@fceindhoven030: Opvallend jouw selectieve verontwaardiging. Het betreft hier, zoals het artikel aangeeft, hooligans van Feyenoord en FC Utrecht. Het gaat hier om een vergeldingsactie, dus die FC Utrecht hooligans zijn geen haar beter. Beide groepen zijn hier dus verantwoordelijk voor, dus moeten beide ook worden aangepakt. Dat geld overigens voor alle hooligans van voetbalclubs die zich schuldig maken aan strafbare feiten.

18 januari 2022 om 14:25

in rotterdam gebeurt het nooit dat een groep van bv utrecht ajax daarheen gaan.het zijn steeds feyenoordfans die een andere stad bezoeken en daar tekeer gaan.dit zijn gewoon jongeren de oude garde zal daar niet aan beginnen.clubs kunnen hier niks mee ook de knvb niet want het gebeurt niet bij wedstrijden.opsluiten heb ook geen nut leren ze niks van.velen die vast hebben gezeten denken zitten doet me niks.je staat machteloos als politie feyenoord en de knvb omdat er steeds weer nieuwe aanwas kom .je geef er 10 een stadionverbod en er komen er 20 terug.

18 januari 2022 om 15:45

Jij ook weer en dan zeg ik man,man,man met je straffen.Heeft niks met Supporters of fans te maken , we meeste hooligans komen geeneens het stadion in.Dus stop met het Feyenoord supporters te noemen.

Het moet soms toch ook wel frustrerend zijn om een normale Feyenoord fan te zijn en weer zulke verhalen te lezen. Echt zonde dat er bij elke club even teveel van dit soort figuren tussen de echte fans rondlopen..

18 januari 2022 om 07:57

Geloof me dat is het ook

18 januari 2022 om 08:04

Als er dingen in de Kuip gebeuren wel maar bij dit soort dingen niet. Feyenoord kan hier niks aan doen. Ze willen het graag voor Feyenoord doen, maar dit is geen Feyenoord.

18 januari 2022 om 08:33

Dat is het ook. Vol schaamte lees ik zulke berichten altijd weer. Het is overigens niet alleen Feyenoord, want als je de tekst moet geloven, dan is het dus een wraakactie, dus andersom is er ook het eea gebeurd, maar daar horen we niks over. Daarmee praat ik het niet goed. Het is verwerpelijk. Het probleem is ook een beetje dat zulke mensen Feyenoord, of welke andere voetbalclub dan ook, als excuus gebruiken om zich zo te gedragen. Iemand zomaar in elkaar slaan of iemand in elkaar slaan met een Feyenoordshirt aan, het komt natuurlijk op hetzelfde neer. Ik weet oprecht niet wat je hier tegen zou moeten doen, misschien moeten we als "normale" voetbalsupporters eens een grootschalige actie opzetten om dergelijk praktijken te bannen, want niet alleen mijn club Feyenoord heeft hier onder te lijden, het hele voetbal lijdt hieronder.

18 januari 2022 om 08:39

Voor elke infantiele actie van welke hooligan dan ook schaam ik me überhaupt als fan van het voetbal an sich.

18 januari 2022 om 12:50

Vind dit niet echt frustrerend. Ik zou het vervelend vinden wanneer de doorsnee supporter in de kuip opeens zulk gedrag gaat vertonen. Deze gasten horen bij een roedel, net als die motorclubs etc.

Gewoon een landelijke IQ test afleggen en de laagste 3% hiervan opsluiten. Weet je zeker dat je alle voetbal hooligans hebt.

18 januari 2022 om 08:01

Ik denk dat het je zal verbazen hoeveel hoger opgeleiden deel uitmaken van deze hooligans. Puur om de stress en spanning er letterlijk te kunnen uiten.

18 januari 2022 om 08:15

En dat kan op zich goed zijn, zolang ze anderen er niet bij betrekken (of zorgkosten opleveren voor de maatschappij )

18 januari 2022 om 09:47

Daar zit je echt volledig mis. Kortgeleden die docu gezien over illegaal vechten in Zweden. Daar gingen ook wat Nederlanders heen die ook vaak voor voetbalclubs gevochten hadden. Je echt mensen uit alle lagen uit de samenleving.

Overigens vind ik dit vechten helemaal prima zolang hooligans elkaar opzoeken en er geen onschuldigen betrokken. Liever niet in een parkeergarage maar bij voorkeur ergens in een weiland. Lekker samen elkaar tot moes slaan !

18 januari 2022 om 15:04

Haha, Ctaz 🙈. De kans is idd groot echter vergeet je ook de mensen die werkelijk zo'n IQ hebben die er niets aan kunnen doen 🤷‍♂️.

Op videoland stond een docu over bosgebechten. Sommige hooligans zeggen gewoon niks met voetbal te hebben maar willen puur knokken. KNVB kan hier niks tegen doen. En dat ze elkaar in bossen afmatten zonder mensen in de buurt prima. Maar waar kinderen en ouders bij zijn is echt diep diep triest!

18 januari 2022 om 09:11

Dat zeggen ze voor het programma…grote onzin! Hebben niks anders dan praten en vechten voor hun club. Feijenoord moet gewoon een statement maken en aangeven dat dit niet kan

18 januari 2022 om 10:28

Is helemaal geen onzin. Tegenwoordig met de bosgevechten worden de lokale sportscholen gewoon leeg getrokken om te vechten. Een gedeelte van die gasten heeft dus inderdaad niks met voetbal (of de club uit wiens naam ze vechten). Zo is het in Rotterdam zo dat er regelmatig Feyenoorders meevechten met de groep van Sparta en vice versa.

19 januari 2022 om 02:57

Beide kanten gewoon trieste. Knokken voor een club en tijdens het WK “hand in hand lopen met oranje shirtje aan” triest man. Waar het mij om gaat is dat er geen ongeschreven regels meer zijn. Deze onzin doe je niet op een jeugdcomplex waar de kinderen ook over het parkeercomplex lopen. Daar liepen hele kleine kinderen rond. Echt een schande. Kan je niet goed praten dit!

Konden ze niet gewoon een bos gaan uitzoeken, heeft niemand er last van en geen Materiële schade.
Zo zonde weer dit

18 januari 2022 om 09:59

Of een gat in de grond. Met een steen erboven. Dit soort gasten is echt een waste of space.

Knvb zou een keer een evenement moeten organiseren voor dit soort lui, noem het maar de hooliganbijeenkomst. Vergoeding beschikbaar, gratis eten en drinken. Aanmelden kan dmv je Digid.

Gezien ze toch geen hersencellen hebben zullen ze wel komen. Dan allemaal oppakken en droppen op een onbewoond eiland.

18 januari 2022 om 08:03

...klinkt bekend...

18 januari 2022 om 09:56

Leuk zulke reacties. Alleen oppakken op basis van wat? Het fijne (soms ook het lastige) in onze samenleving is dat je niet zomaar vastgezet of opgepakt kan worden zonder verdenking of veroordeling. En om tot een veroordeling te komen heb je vaak iets van bewijs nodig dat iemand iets strafbaars heeft gedaan... ook al nagedacht dan hoe je dat gaat rondmaken?

Dit heeft toch niets meer met de clubs te maken. In en rondom het stadion vindt ik echt nog wel een verplichting voor de club. Bij uitwedstrijden idem. Maar dit zijn gewoon een stel idioten. Hier kan een club of KNVB toch niets meer aan doen. Het enige wat je wellicht kunt doen is ze weren uit het stadion als je weet wie ze zijn voor het in diskrediet brengen van de club o.i.d. Daar moet toch wel een regel voor te maken zijn lijkt mij.

Ongelofelijk dat dit soort gebeurtenissen een medium krijgen.. daar kicken die mannen juist op.

18 januari 2022 om 09:09

Zwijgen helpt niet, altijd onder de aandacht brengen en openlijk afwijzen!

Pff wat triest. Ik kan er ook niet echt een beeld bij krijgen stel je voor dat je als volwassen man ineens bedenkt op maandagavond laat ik eens een potje gaan rellen in de buurt van kinderen. Waar is het dan mis gegaan in je leven

hoe triest ben je dan, ga je vanuit rotterdam met de auto naar utrecht om daar een stel jongens even klappen te geven, nu is het nog een kleine vechtpartij, maar hier volgt natuurlijk weer een actie op, en daarna weer, tot er een keer iets ergs gebeurt met een van die malloten, dan roept iedereen er weer schande van en doen we er niks aan

18 januari 2022 om 10:23

Ze dronken een glas, deden een plas, en alles bleef zoals het was. Mensen hebben de hardnekkige gewoonte niet te leren van hun fouten. Ik heb dus niet de illusie dat je deze "mannen" iets kunt afleren, althans niet zo lang ze er zelf niet voor open staan.

Het uitschot van onze samenleving.
Ga je nuttig maken man, simpele zielen. Bah.

Het afvoerputje vd samenleving weer in aktie.. Trieste sukkels zijn t. Alleen stellen ze waarschijnlijk weinig voor

50 tegen 20, wat een helden weer, om te janken!

18 januari 2022 om 15:04

Dat is gelul.feyenoord heb gewoon de meeste hooligans van het land dus komen ze altijd met veel.het zijn wel feyenoorders die of in amsterdam of in utrecht rellen en daar dus heengaan dus laf zijn ze niet.hooligans van andere clubs zullen nooit dit doen om rotterdam te bezoeken om slaags te raken met feyenoordfans.dus laf zijn ze niet maar wel hersenloos.

Dan ben je wel een held als je van kinderen
Sportbenodigdheden gaat jatten en dan in de fik steken. Gelijk opsluiten dat tuig

18 januari 2022 om 08:47

Dat zijn die zelfde kinderen die een paar jaar terug supporters/oudsrs van feyenoord amateurs uit een bus trokken in utrecht!

18 januari 2022 om 09:24

Jij weet natuurlijk dat ze er allemaal tussen liepen...

18 januari 2022 om 09:27

Het gaat om een wraakactie, dus de utrecht mensen hebben ook wat gedaan.

18 januari 2022 om 10:50

En hoe weet jij dat al die gasten die daar op het moment aan het sporten waren er iets mee te maken hadden om mee te worden genomen ingezet zogenaamde wraakactie?

18 januari 2022 om 10:33

Kinderen? Het gaat om de groep van Utrecht die in hun documentaire het nog uitgebreid had over “dat ze Feyenoord haten” en “dat zij de gekste groep hebben van allemaal”. Na dat soort uitspraken en de gebeurtenissen uit het verleden, kan je in die wereld dan op een wraakactie rekenen.

De enige kinderen waren de getuigen die op een nabijgelegen sportpark aan het trainen waren. De gasten die aangepakt waren, vechten onder de naam UHF en als je een week vooraf nog heel stoer met 20 man op de foto gaat en die foto verspreid onder elke hooligan/ultra social media pagina, moet je er niet raar van op kijken dat de locatie waar je traint uiteindelijk uitlekt.

18 januari 2022 om 12:10

En waarom haat de harde kern van Utrecht die van Feyenoord? Volgensmij ook door wat de Feyenoorders in Ahoy begonnen zijn toch?

18 januari 2022 om 12:19

Door wat de Feyenoorders begonnen zijn? Ik ga hier niet met vingers wijzen en zeggen “jullie zijn begonnen en niet wij”, aangezien dat in deze situatie ook helemaal niet relevant is. Maar zowel het gala in Ahoy (waar Utrecht niet voor niets met een flinke delegatie aanwezig was) als Ondiep worden gezien als ‘overwinningen voor Utrecht’. Daar zal dus de haat niet vandaan komen. Die is al veel eerder ontstaan, echter is het door de gebeurtenissen van de laatste jaren extremer geworden en raken ook de nieuwe(re) generaties hooligans erbij betrokken.

18 januari 2022 om 15:07

Bij het programma lief en leed jaren terug zaten utrechters en feyenoorders samen in de studio en werden toen aangevallen door ajaxfans die ineens langskwamen en en toen hielpen ze elkaar

19 januari 2022 om 18:57

Gap dat is begin jaren 90 dat waren de tijden van de eerste en tweede generatie. Na die generaties is het nooit meer goedgekomen onderling

Dit heeft toch niks meer met de clubs te maken?
zulke gasten horen direct aangepakt te worden
en celstraf te krijgen
misschien dat ze het dan ooit leren
hebben totaal geen flauw idee welke impact dit soort acties hebben

hierdoor komt je club ook negatief in het nieuws terwijl hier zowel Utrecht als Feyenoord niks aangerekend kan worden
en denk dan vooral aan de goede supporters
die krijgen zo ook weer een slechte naam of straks een straf waar hun de dupe van zijn

50 tegen 20 is wel laf, had ik van de rotterdammers niet verwacht...

18 januari 2022 om 15:11

Laf kan je niet over praten want het zijn wel rotterdammers die een andere stad bezoeken.een andere club begin er niet aan om rotterdam te bezoeken.hersenloos noem je dat

18 januari 2022 om 16:29

Dan blijft het 50 tegen 20...

Is dit wat ze bedoelen met "hand in hand kamaraden, hand in hand voor Feyenoord..."

Misschien moeten we eens stoppen om deze groepen supporters te noemen. Die gasten zijn uit op geweld, iets wat geen enkele club wil alsmede de normale supporter.

Je mag het waarschijnlijk niet zeggen, want andere clubs doen het ook. Maar dit is de zoveelste keer dat we zoiets horen over Feyenoord.

Ja bij andere clubs speelt dit ook, maar hoe de hooligans vanuit Feyenoord kant dit steeds in de openbaarheid doen, dat zal toch hard aangepakt moeten worden. Kan het niet vanuit de politie, dan maar vanuit de KNVB.

18 januari 2022 om 10:11

Hoe zou de knvb hier een partij in kunnen zijn? Dit zijn geen gasten die in clubshirts rondlopen. Dit komt bij de politie vandaan dat het harde kern Utrecht en Feyenoord hooligans waren. Bovendien heeft de knvb geen zeggenschap over regels die ergens in een parkeergarage niet gevolgd worden

Je mag het waarschijnlijk niet zeggen, want andere clubs doen het ook. Maar dit is de zoveelste keer dat we zoiets horen over Feyenoord.

Ja bij andere clubs speelt dit ook, maar hoe de hooligans vanuit Feyenoord kant dit steeds in de openbaarheid doen, dat zal toch hard aangepakt moeten worden. Kan het niet vanuit de politie, dan maar vanuit de KNVB.

18 januari 2022 om 09:02

Nog nooit eerder gehoord dt je dit doet op een trainingscomplex met honderden jeugdspeler die aan het trainen zijn en je over hun veld heen loopt. Het zou je zoontje zijn die daar traint na weken corona maatregels en hiermee geconfronteerd word.

18 januari 2022 om 10:36

Ik heb het idee dat je het artikel niet goed gelezen en/of begrepen hebt. Er is namelijk niemand over een trainingscomplex en/of veld gelopen. De Utrecht hooligans waren in een parkeergarage aan het trainen en er waren 2 U17 teams van UVV aan het trainen op een nabijgelegen veld. Die kinderen hoorden de geluiden uit de parkeergarage komen, maar hebben niets met eigen ogen gezien. Verder is er dus ook helemaal niemand over hun veld gelopen of ook maar in de buurt geweest van kinderen.

Dat het gebeurd is één ding, maar je moet de verhalen niet gaan aandikken en zaken bedenken die helemaal niet gebeurd zijn. Daar wordt niemand beter van.

19 januari 2022 om 02:41

Bijzonder dat jij dit zo weet te verwoorden, team elftallen weet jezelf te noemen. Ik heb sterk het gevoel dat jij de boel voor de gek probeert te houden met deze statement en in een doofpot probeert te drukken. Hoe kom je aan die info en wijsheid. Klopt helemaal niks van.

Diep diep triest dit…dat deze Feyenoord gasten over de trainingsvelden liepen waar de jeugd (lees 10 jarige kids) aan het trainen waren en zich nu totaal onveilig voelen. Dit is echt schande en kan je alleen maar doen als jezelf geen kids hebt en een niet gezond verstand. Het zou Feyenoord én Utrecht toch wel sieren om openlijk afstand te nemen van dit gedrag. Deze club leidt spelers op voor beide profclubs en dan ga je dit soort praktijken daar doen. Dit gaat een vervolg krijgen vermoed ik zo…Diep diep triest!

Bizar dit... Stelletje debielen. Door dit soort acties schaam ik mij soms om supporter van Feyenoord te zijn. Ik ben in niets een hooligan, maar zo ga je bijna wel aangekeken worden door de buitenwacht. Wel wil ik even benoemen dat ik het vreemd vind dat we eigenlijk alleen de hooliganproblemen van Feyenoord te zien krijgen. In de tekst staat duidelijk dat deze actie een vergelding was van vorige acties die Utrecht tegen Feyenoord heeft begaan. Waarom hebben we daar dan niet iets over gehoord? Als we dan toch debiele supporters aan de schandpaal willen nagelen, waarom dan niet allemaal?

18 januari 2022 om 09:49

@trissy, waarschijnlijk omdat ze deze actie stoer op Social media gepost hebben.

18 januari 2022 om 10:58

De eerdere acties zijn al langere tijd geleden (2018 en 2020) en het klopt niet helemaal dat er niets over is geschreven. Zo heeft de confrontatie in Ondiep (waar toentertijd ook ADO hooligans voor zijn opgepakt langs de snelweg) ook hier op VZ gestaan. De confrontatie tijdens het kickboksgala in Ahoy bijvoorbeeld niet, maar dat is ook niet opgepakt door de landelijke media. In de hooliganwereld weet iedereen wat er daar heeft afgespeeld en tussen wie, echter is het in de media vaak gegaan over ‘vechtpartijen tijdens het gala’ in plaats van ‘rellen tussen hooligans’.

18 januari 2022 om 14:48

En bekerfinale 2016. Waar Utrecht massaal de bussen uitstormde en fnoord voor een groot deel weg rende of klappen kreeg.

Maar vooral veel laffe kleine acties onderling.
Is allemaal debiel van beide kanten.
Je krijgt, je geeft. All in the game. Maar het is vooral erg zuur als er onschuldige gewonden vallen

Inderdaad diep triest dit.. van beide partijen. Dit zijn gewoon jonge jongens die spanning en sensatie zoeken. Dit zal ook nooit verdwijnen, maar zo lang ze elkaar bestrijden en er geen onschuldige slachtoffers mee gemaakt worden, dan mogen ze van mij lekker elkaars hersenen inslaan. Jammer dat er dan wel jongere kids van hebben kunnen meegenieten. Doe dit dan in een weiland ipv op een sportschool.

Dit soort taferelen zorgt ervoor dat ik voetbal steeds minder leuk vind worden en het liefst een wedstrijd gezellig met vrienden of lekker alleen thuis kijk dan bij het stadion of andere plekken waar je wellicht met supporters van een andere club in aanraking kan komen. Je moet tegenwoordig zelfs uitkijken welk voetbalshirt je draagt, want anders krijg je weer boze ogen en ruzie.

18 januari 2022 om 09:38

Ik praag het niet goed maar dit is echt niet iets van de afgelopen jaren. Voetbalgeweld is al 60 jaar een begrip helaas.

Zo jammer dat voetbal als een magneet werkt op hersenloze types in de maatschappij. Helaas is dit niet alleen in Nederland maar bijna overal in de wereld. Dit probleem los je helaas niet op. Niet zolang er hersenloze mensen worden geboren en zich gaan groeperen onder het mom van supporters.

En de LOI maar roepen dat we steeds slimmer worden.

18 januari 2022 om 09:56

Die zitten in Leiden he, daar heb je geen hooligans.

18 januari 2022 om 10:58

Haha top reactie!
Gezien de commercials van 'Hornbach' lijkt het juist het tegenovergesteld.

Hoeveel Feyenoord capuchons hooligans zijn er wel niet. Na jaaaaren rellen en opgepakt te zijn moet de harde kern (old skool) wel langzamerhand uitgedund zijn. De nieuwe rekruten (geboren jaar 2000) die erbij willen horen zijn van deze internet generatie. Die zijn toch veel te soft? En makkelijk kneedbaar.

Fun on: Dit kan je heel simpel oplossen. Geef ze geen wifi meer. Gedragen ze goed geef een beloning van 1 GB data.

Ongelofelijk dat dit in een beschaafd land gebeurt. En het zijn altijd dezelfde tokkies die het voetbalgeweld veroorzaken. Maar goed het zal weer foei zijn en de jongens hebben het al zo zwaar in de maatschappij.

We kunnen hier onze afschuw over uitspreken, dit gaat nooit meer weg uit de maatschappij. We moeten ons hier bij neerleggen gewoon. Vanuit onze oorsprong bestaat geweld al, de adrenalinekick die het geeft is niet te vergelijken met iets anders dan vechten. It is in our genes.

Saamhorigheid, bewijsdrang, overwinning, groepsgevoel en het verdedigen van je stad is wat geldt. Allemaal in ons dna opgesloten.

Heh heh eindelijk eens een normale kop dat het gaat over Hooligans en niet zoals ik elders gelezen heb fans of supporters want dat is natuurlijk klinkklare onzin.

Het zijn veel vaker hooligans die vechten uit naam van de stad dan per definitie de naam Feyenoord. Ze vechten net zo goed voor de Erasmusbrug als voor de FC. De helft weet waarschijnlijk niet eens wie de trainer van de club is.

Feyenoord was inderdaad met een man of 40/50 en bewapend. Tegenover 10-15 Utrecht Hooligans die aan t trainen waren.
Daarbij was het om 20:00 op een woensdagavond in een Vinexwijk van Utrecht. ze hebben wel degelijk omstanders aangevallen met staven en messen. Op het moment waren er veel mensen aan het sporten in sportcity en waren er 4 teams aan het voetbaltrainen waaronder 16 jarigen.

Het is gewoon een beetje triest. Spreek met elkaar af in een bos en doe het met de vuisten. En ja ook andersom zijn er waarschijnlijk dingen gebeurt vanuit Utrecht die niet door de beugel kunnen richting Feyenoord.
Dat ze elkaar klappen willen geven en willen laten zien dat ze de 'gekste zijn' is natuurlijk prima. Dit zal nooit weggaan bij voetbalclubs, er zullen altijd jonge mannen de strijd met elkaar willen aangaan.

Ik hoop alleen van harte dat er nu geen vergeldingsactie gaat komen. Dit kan alleen maar erger en erger worden. Wat the fuck heb je eraan.

amen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren