Di Marzio komt na bewogen wedstrijd met grote transferupdate over Vlahovic

Dinsdag, 18 januari 2022 om 00:21Jeroen van Poppel • Laatste update: 00:31

Dusan Vlahovic maakt het seizoen in principe af bij Fiorentina, zo meldt de zeer goed ingevoerde Gianluca Di Marzio. La Viola vindt de binnengekomen aanbiedingen voor de 21-jarige centrumspits onvoldoende en heeft de knoop doorgehakt om de Serviër te behouden. Ook Vlahovic zelf geeft er de voorkeur aan om tot de zomer bij Fiorentina te spelen en daarna verder te kijken, zo voegt Sky Italia toe.

Arsenal wordt deze maand zeer nadrukkelijk in verband gebracht met Vlahovic. The Gunners willen afscheid nemen van Alexandre Lacazette en Pierre-Emerick Aubameyang en zijn zodoende op zoek naar een nummer negen. Eerder gingen vooral Engelse media ervan uit dat de transfersom voor het zeer geïnteresseerde Arsenal geen probleem zou zijn. Meestal werd daarbij gesproken over een vraagprijs van zeventig miljoen euro, die voor the Gunners op te hoesten zou zijn. The Independent meldde onlangs dat Arsenal zelfs bereid was om tot negentig miljoen euro te gaan.

Di Marzio zelf geeft bij zijn berichtgeving geen details over bedragen, maar zegt alleen dat niet voldaan is aan de vraagprijs van Fiorentina. Vlahovic maakte maandagavond opnieuw grote indruk door tegen Genoa (6-0 winst) na een fantastische aanname koelbloedig af te ronden. De spits zaaide enige verwarring door vervolgens zijn excuses aan te bieden aan het publiek voor een gemiste penalty even daarvoor. Arsenal-fans legden dat op Twitter massaal uit als een afscheidsgroet, maar dat was het dus niet. Vlahovic heeft er geen problemen mee om het seizoen bij la Viola af te maken en wil de club helpen aan een Champions League-ticket. Daarvoor moet Fiorentina nog twee plekken klimmen, want de club uit Florence staat nu zesde in de Serie A. Het gat naar nummer vier Atalanta is zeven punten.

Vlahovic wil volgend seizoen hoe dan ook actief zijn in de Champions League. Arsenal heeft zich de laatste vier jaar niet weten te kwalificeren, maar doet dit seizoen wel zeer serieus mee in de Premier League. Een voordeel voor Vlahovic is dat hij nu de ontknoping van het seizoen kan afwachten en pas na het verdelen van alle groepsfasetickets zijn keuze kan maken. De Serviër ligt vast tot medio 2023 en er is Fiorentina alles aan gelegen om een transfervrij vertrek te voorkomen. Een zomerse transfer is dus zeer waarschijnlijk. De zaakwaarnemer van Vlahovic eist daarbij overigens een commissie van tien miljoen euro, zo voegt Di Marzio tot slot toe.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door glennn)

Opzicht zou Vlahovic een prima aankoop voor Arsenal zijn, maar we moeten ook geen al te hoge verwachtingen hebben van deze Vlahovic. Het is een prima spits, maar niet meer dan dat. Het is geen Lewandowski, Haaland, Kane of Benzema die je binnen haalt. Ook niet in potentie.

Vlahovic heeft weliswaar vanaf seizoen 2020/21 t/m het heden in 63 officiële wedstrijden liefst 40 keer gescoord, maar 9 van deze goals waren penalty's, wat neerkomt dat liefst 22,5 procent van alle doelpunten die Vlahovic heeft gescoord. Bijna 1 op 4 dus. Zo mega indrukwekkend is de doelpunten moyenne van Vlahovic dus ook weer niet. Björn Vleminckx werd topscoorder van de Eredivisie bij een degradatie club, maar faalde hopeloos toen hij een stapje hogerop ging. Nu zeg ik niet dat dit bij Vlahovic ook gaat gebeuren, maar je moet ook niet gek van opkijken als dit een kat in de zak wordt, hoewel ik dit niet zo'n hele grote kans toegedicht.

Verder is Vlahovic best redelijk in het meevoetballen, maar hij is lang niet zo goed als Lacazette in het meevoetballen, korte combinatiespel, het kunnen combineren in de kleine ruimte en het spelen als een link-up. Dat is toch wel nodig als je met een Martinelli/pepe, Saka/pepe en ESR om een spits heen speelt. Vlahovic heeft daarentegen wel meer scorend vermogen dan Lacazette en dat kan Arsenal wel goed gebruiken, gezien ze moeilijk tot scoren komen.

18 januari 2022 om 01:00

Zermatt ergens heb je een klein beetje gelijk, hij is goed, groot maar niet zo productief als toen Aubamayang bij Dortmund was. EPL is sneller dan de Serie A en dat moeten we niet vergeten, wie was de laatste Serie A spits die slaagde in de Premier League? Voor mij is hij een goede spits, niet van de buiten categorie maar hij zou productief kunnen worden voor Arsenal.

18 januari 2022 om 01:15

Poeh dan kom je bij Crespo of Henry uit denk ik. En dan is nog maar de vraag of Crespo echt geslaagd is. Verder heeft Alexis Sanchez natuurlijk ook een tijdje geweldig in de spits gespeeld bij Arsenal.

18 januari 2022 om 01:53

Crespo werd geloof ik na 1 seizoen al verhuurd aan Milan. Werd overigens wel kampioen zijn 1e seizoen.

18 januari 2022 om 02:42

Henry kwam binnen als een flankspeler. Het is ook zo dat de beste spitsen van de serie A ook gewoon daar blijven of vertrekken naar Spanje of bundesluga(Immobile en Luca Toni) iemand die ne opkomt is vialli , Zola en Balotelli

18 januari 2022 om 06:50

De laatste is natuurlijk Ronaldo. Die is afgelopen zomer overgekomen en doet het bij United niet onverdienstelijk.

Heb je het over spitsen die het echt goed hebben gedaan in de PL, dan zijn dat toch spelers als Vialli, Ravanelli, Zola en Trezeguet.

18 januari 2022 om 09:11

Sinds wanneer heeft Trezeguet in de PL gespeeld?

18 januari 2022 om 12:24

Hij denkt aan de Egyptische trezeguet is helemaal fout en en Cr7 erbij trekken is ook wel raar

18 januari 2022 om 01:24

Vlahovic heeft echt een goeie techniek hoor? Kan bijna niet anders dat jij deze jongen nooit in het echt hebt zien spelen.

18 januari 2022 om 02:41

Zermatt, Zelfs zonder penals loopt Vlahovic één op twee bij Fiorentina in de Serie A. Heb je zijn goals wel gezien? Die strakke linker, dat atletische lijf, die vastberadenheid. Qua genadeloosheid doet het me denken aan Van Nistelrooy. Wat zeg je nou eigenlijk met je lange betoog? Haha. Alles wat je beweert, nuanceer je vervolgens weer weg. Je schrijft een eindeloze alinea over hoe Vlahovic kan gaan mislukken en zegt vervolgens dat je het geen grote kans toedicht dat hij mislukt

18 januari 2022 om 03:15

Enige waar je gelijk in hebt is dat je niet weet hoe het uitpakt. Zou een Piatek 2.0 kunnen worden.

18 januari 2022 om 03:16

Stop met deze onzin! Vleminckx werd helemaal niet topscorer bij een degradatie club. NEC eindigde 4 punten onder een play off plek destijds. Speelde enkele jaren ervoor regelmatig play offs voor Europees voetbal en altijd in de middenmoot en zelfs Uefa cup voetbal gespeeld. NEC had destijds een prachtig elftal met Schone, Zimling, Goossens, Van Eijden, Zomer, Nuytinck, George en Cillessen. Je weet werkelijkwaar niet eens waar je over praat. Nogmaals, stop met deze onzin. Je weet helemaal niet waar je over praat!

18 januari 2022 om 05:27

63 officiële wedstrijden 40 keer gescoord, 9 penalties, en jij komt uit op een percentage van 22,5 procent? Wil je niet terug naar school brengen maar kan je toevallig je berekening onderbouwen?😜

18 januari 2022 om 05:47

Van de 40 doelpunten zijn er 9 een penalty. 9 van de 40 is inderdaad 22,5%.

18 januari 2022 om 07:52

Dat is dan ook direct het enige wat klopt aan zijn verhaal. Voor de rest is het een grote lap volstrekte onzin hahah

18 januari 2022 om 09:33

Wat sta je weer een ontzettend nutteloos verhaal op te hangen man 😂 je staat gewoon een discussie met jezelf te voeren. Zeg dan gewoon niks.

Heeft al letterlijk gezegd in een interview dat hij Fiorentina wilt helpen naar Europees voetbal dit seizoen. Die jongen heeft alle keuze in de zomer joh.

Dat gaf fabrizio romano al een week geleden aan op zijn youtube kanaal

Zou wel een prima spits zijn voor Arsenal.

Tsja, of dit nou heel erg is voor Arsenal? Het lijkt mij een prima spits hoor. Maar een gevestigde naam is het (nog) niet. Daarnaast draait Arsenal dit seizoen vrij lekker en is de vierde plek best mogelijk. Lekker een halfjaar afrijpen in de Serie A en daarna naar een club als Arsenal is ook prima voor die jongen. Hij schijnt wel een vervelende zaakwaarnemer te hebben die volop op commissies aan het inzetten is. Kan in de toekomst ook weer gezeik opleveren. Het meest positieve vind ik dat Arsenal toch concreet bezig is met grote slagen proberen te slaan. Dat is een positieve ontwikkeling. Normaal is het te vaak geaarzel of uitkomen bij net-niet spelers. Nu word er serieus spijker met koppen geslagen.

18 januari 2022 om 03:11

Nou hij vestigt zijn naam wel aardig toch dit jaar? Is gewoon in een klap arsenal’s beste speler als ie komt.

18 januari 2022 om 09:19

Nee, dat is Saka.

18 januari 2022 om 12:08

Oja, helemaal vergeten. Saka is idd ook echt een fenomeen. Lekkere aanval zou je dan wel hebben hoor met die 2.

18 januari 2022 om 13:02

Zet Martinelli er aan de andere kant ook nog bij maar goed, eerst eens zien of dit rond kan komen.

18 januari 2022 om 08:47

Ja alleen gaat die jongen niet naar Arsenal, anders was die nu wel gegaan. Hij wil naar een echte topclub en ik denk dat er echt wel zijn die plek hebben. Misschien Bayern alvast, omdat Lewa toch ouder wordt. City heeft een spits nodig als Haaland het niet wordt. United als vervanging van Ronaldo en Cavani misschien (united is qua naam en geld natuurlijk nog gewoon top).

18 januari 2022 om 09:24

Ja maar als hij CL wil spelen, dan moet hij toch ook niet Man Utd zijn? Dan kan hij net zo goed naar Arsenal gaan, waar hij onbetwiste basisspeler is. Bij United loopt nog altijd ene CR7 rond...

Man City zie ik wel als optie, indien Haaland effectief La Liga boven PL verkiest. En ik zie Bayern geen 70 miljoen betalen voor een back-up voor Lewa, tenzij het voor Haaland is.

18 januari 2022 om 11:53

Ja weet ik, maar ik denk dat United wel nog altijd als topclub staat aangeschreven, ondanks de magere resultaten.

Lewa wordt 34 dit jaar, dus het lijkt me dat je wel een goede opvolger wil toch? Vlahovic kan dan prima concurreren met Lewa en hem opvolgen. Denk echter dat hij naar City gaat, aangezien het er erg op lijkt dat Haaland naar Spanje gaat.

Erg zonde, maar voor hem een logische keuze natuurlijk. Lekker bij Fiorentina blijven en in de zomer naar bv een City ofzo.
Heb de afgelopen week wel af en toe goede hoop gehad, omdat er ook bronnen waren die aangaven dat alles akkoord was, behalve het geld voor de zaakwaarnemer (of het bureau waar hij bij zit). Maar jammer genoeg klopt dat dus niet.

Had hem wel zeker graag zien komen, want het is echt een hele goeie spits. Erg compleet, enorm goede afmaker en iemand die 110 geeft. Nu dan maar schakelen naar Isak?

Ik ga er dan even vanuit dat dit artikel klopt.

18 januari 2022 om 08:57

Tja, die komt dus niet meer naar Arsenal. Maar ze hebben het op zijn minst geprobeerd om hem te halen, meer kan je ook niet doen.

Maar komende zomer zie ik hem niet naar Arsenal komen eerlijk gezegd, er zullen namelijk grotere ploegen zijn die interesse zullen hebben. Jammer maar helaas.

18 januari 2022 om 09:10

Ik ben nog niet zeker dat hij niet gaat komen, maar mocht dat idd zo zijn dan denk ik dat we nu snel genoeg geruchten over Isak zullen gaan zien voorbij komen. Doorschakelen.

18 januari 2022 om 10:30

Nee in de zomer zeker niet. Als hij nu niet komt, dan is het klaar. Ze hebben het zeker geprobeerd en volgens mij ligt het probleem niet bij de slagvaardigheid van Arsenal deze keer. Toch goed om te zien.

18 januari 2022 om 09:18

Gooner4, ik snap dan niet dat de geruchten zo lang aanhielden als hij zelf niet wilde komen en het seizoen af wilde maken in Florence. Je gaat als club niet blijven proberen als de speler niet overtuigd is om te komen, althans dat lijkt mij dan.

18 januari 2022 om 10:32

Misschien probeerden ze hem te overtuigen met een dik salaris? Kan me niets anders bedenken.

18 januari 2022 om 11:28

Hij verdient nu iets van 30k per week, dat zou dan wellicht 7 tot 10x zoveel worden. Lijkt me dat je dan al snel overtuigd raakt toch? Zou bij mij vrij snel zo zijn iig

18 januari 2022 om 11:55

Haha ja dat zeker, maar blijkbaar wil hij die centjes bij de absolute top krijgen en die kans is groot.

18 januari 2022 om 14:29

Ik vraag mij af welke topclub hem in de zomer dan wilt halen.
Ik kan mij er vrij weinig voorstellen die hem kunnen betalen en ook nog eens een goed salaris kunnen geven.

In Italië zou je zeggen: Juventus of Inter, Maar die hebben beiden ook vrij weinig geld te besteden.
In Engeland heb je Arsenal en dan eventueel nog Man City of Man Utd. Maar bij United ligt het waarschijnlijk aan de sales (martial/cavani?)
Bij City zou het kunnen, omdat ze daar alleen Jesus hebben als spits en die gebruikt men ook als rechtsbuiten.

Duitsland zie ik ook geen club hem halen. Bayern heeft nog altijd Lewa. Dortmund lijkt mij financieel gezien geen grote vooruitgang, dan kan die beter naar Arsenal qua salaris.

Spanje: Barca kan hem niet betalen. Real gaat vol voor Mbappé en Haaland.
Atletico heeft ook al voldoende spitsen/aanvallers. Sevilla lijkt mij hem ook niet te kunnen betalen.

Het enige wat ik lees, is dat het gewenste bedrag nog niet geboden is.

De voorzitter van Fiorentina zegt ook: Dat Vlahovic op het moment een Fiorentina speler is en er nog geen acceptabel bod is geweest. Of dit in de toekomst zo blijft valt te bezien.

De kans is klein dat het lukt, maar volledig mijn hoop verliezen doe ik nog niet. Zeker niet na deze misleidende post.

18 januari 2022 om 09:11

Same, naar het schijnt hebben we gisteren een bod neergelegd van 70mio en is Fiorentina bereid dit te accepteren. Dan moeten we er alleen nog uit zien te komen met de zaakwaarnemer en Vlahovic zelf - waarbij dat eerste het moeilijkste is.

18 januari 2022 om 09:43

Meerdere biedingen horen bij het onderhandelen. Er is nog ruim een week om te onderhandelen, dus dat hoeft het probleem niet te zijn.

Ik vond de geruchten de afgelopen dagen wel wat minder worden, waardoor ik een sterke flashback heb naar Aouar...

Ben benieuwd wanneer Ornstein weer een update geeft.

18 januari 2022 om 14:24

Die zaakwaarnemer wilt tussen de 10 en 20 miljoen provisie, die schijnt inderdaad erg lastig te zijn.
Verder zou ik er nie van staan te kijken als Vlahovic het jaar gewoon afmaakt en rustig afwacht of de geinteresseerde clubs volgend jaar niet toenemen (en dan kan hij ook kijken wie CL voetbal heeft gehaald en wie niet).

Verder wilt Fiorentina graag ook Torreira definitief overnemen. Dus zijn zij ook wel gebaat bij een goede onderlinge relatie met Arsenal.

Ik weet het niet zo. Ik heb Vlahovic meermaals zien spelen en ben oprecht wel onder de indruk. Schiet de ballen echt heel gemakkelijk binnen. Zijn linker is echt ijzersterk. Daarnaast is hij qua bouw een beetje ''log'', maar hij is alles behalve traag. Natuurlijk, het is geen prime Aubameyang destijds (qua snelheid), maar hij is ook niet tergend langzaam.
Daarnaast is hij door zijn fysiek ook nog eens erg sterk en moeilijk van de bal te krijgen.
Zag hem in die wedstrijd die ik laatst zag ook een vrije trap binnen schieten, niet normaal.

Ik weet alleen niet of hij perse in het spel van Arsenal past. Of hij daar wel ''bewegelijk'' genoeg voor is als spits zijnde.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat nog altijd uit naar Alexander Isak of Jonathan David, maar Vlahovic zou ik ook een zeer fijne spits vinden om bij mijn cluppie te zien. Bij Isak en David heb ik iets meer het idee dat zij in de combinatie sterker zijn en ook wat ''bewegelijker'', maar dat is mijn persoonlijke mening.

Ik hoop in ieder geval dat er een topspits komt. Het liefst één van deze 3. Zag ook dat Richarlison en Calvert-Lewin genoemd worden.
Richarlison is geen pure spits in mijn ogen, benieuwd of dat zou passen als eenzame spits.
Calvert-Lewin is BPL proven en Engels, maar ik weet niet of dat het niveau spits is wat Arsenal moet willen aantrekken. Zeker een goede spits, maar als je echt wilt doorgroeien heb je voor mijn gevoel een spits nodig die nog een gradatie beter is in mijn ogen.

Ben oprecht wel benieuwd wat er gaat gebeuren. Gaat er 70 tot 90 miljoen geboden worden op Vlahovic en komt die in de winter? En gaan ze dan Arthur Melo huren van Juventus als tussenoplossing voor de Afcon (Al ligt Ghana er met een beetje geluk al snel uit, dus dan is Partey terug).

Of gaat er een 40 a 45 miljoen geïnvesteerd worden in een Bruno Guimaeres en wordt er een noodoplossing bij gehaald voor de spitspositie (diego Costa las ik ergens)?

Arsenal heeft immers nog atlijd Nketiah en Lacazette. Vooral Lacazette ben ik niet ontevreden over, integendeel zelfs.

Persoonlijk zou ik Nketiah en Aubameyang in de winter het liefst zien gaan. Lacazette met 2 jaar verlengen en als back-up spits houden en Vlahovic halen. Dan Arthur huren tot het eind van het seizoen en volgend jaar proberen Denis Zakaria, Bruno Guimaeres of Franck Kessié er bij proberen te halen. Waarbij Kessié en Zakaria bijna transfervrij zijn.

Verder las ik dat een Saliba volgend jaar terugkomt en geïntegreerd gaat worden. Zou hee lmooi zijn. Saliba terug met een contractverlenging!

En volgend jaar voldoende cash genereren met de verkoop van een Aubameyang (als die nu niet gaat), een Torreira, een Guendouzi en eventueel een Nelson & Holding.
En salarisbudget met een Kolasinac, El Neny en Chambers die uit hun contract lopen. Al hoop ik nog altijd dat Chambers verlengd.

18 januari 2022 om 17:21

Isak zie ik ook veel genoemd worden als back-up, maar als ik naar zijn cijfers kijk dan vind ik die niet heel denderend. Wat zie jij in hem?

Ik heb hem volgens mij 1x voor Zweden zien spelen op het EK en toen kwam er wel veel dreiging vanaf, maar dat was puur omdat hij snel is. Met alleen snelheid ga je het in de spits niet redden denk ik.

19 januari 2022 om 09:08

Isak is wel iemand die bewegelijk en relatief snel is voor zijn lengte. Hij is 1 meter 90 en kan gewoon met de rug naar het doel spelen, combineren, maar ook de diepte in worden gestuurd. Dat is ideaal als je als enige spits speelt. Verder speelt hij ook vaak genoeg bij Soceidad als enige spits en in het verleden bij Willem 2 ook bijvoorbeeld (met flanken ofcourse).

Hij is snel, lang, kan combineren, kan in de diepte, kan met de rug naar het doel spelen en hij maakt zijn doelpuntjes gewoon als hij de kansen krijgt.

Dit jaar scoort hij wat minder voor Soceidad, helaas. Ik hoop ook niet dat Isak te duur is, want anders vindt ik het hem (nog) niet waard.

Vorig jaar had hij wel een goed jaar met 17 goals in 34 potten in La Liga.
En het jaar ervoor had hij ook 16 goals en 3 assists in dat jaar. En in de Eredivisie, ander niveau, liep hij ook bijna 1 op 1.

Hij kan dus zeker scoren en er zit potentie in, maar je merkt dat het nog een jonge spits is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fiorentina

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Lazio6319
6.AS Roma6013
8.Atalanta5918
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
N. GonzálezAanvaller326
L. TorreiraMiddenvelder305
José CallejónAanvaller301
C. BiraghiVerdediger364
IgorVerdediger290
Y. MalehMiddenvelder282
Voor de complete selectie: Clubpagina Fiorentina.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Fiorentina.

2 fans
Aanvaller, 22 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren