KNVB stelt Danny Makkelie aan voor topper tussen PSV en Ajax

Maandag, 17 januari 2022 om 18:32Jordi Tomasowa • Laatste update: 18:49

Danny Makkelie is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor de topper tussen PSV en Ajax van aanstaande zondag. De wedstrijd tussen de koploper en nummer twee van de Eredivisie vangt zondag om 14:30 uur in Eindhoven aan.

In de topper staat zondag de koppositie in de Eredivisie op het spel. PSV voert momenteel de ranglijst aan met 46 punten uit 19 duels, terwijl Ajax als regerend landskampioen op slechts één punt volgt. Het arbitrale team in het Philips Stadion bestaat zondag verder uit assistent-scheidsrechters Hessel Steegstra en Jan de Vries zo meldt de KNVB. Jeroen Manschot is de vierde official, terwijl Rob Dieperink (VAR) en Erwin Zeinstra (AVAR) fungeren als videoscheidsrechters.

Het wordt de derde ontmoeting van het seizoen tussen PSV en Ajax. De Eindhovenaren grepen in augustus overtuigend de Johan Cruijff Schaal door in Amsterdam met 0-4 te zegevieren. Ajax nam eind oktober in de competitie echter sportieve revanche door de ploeg van trainer Roger Schmidt in eigen huis op een 5-0 nederlaag te trakteren.

Overige aanstellingen speelronde 20:
RKC Waalwijk - Fortuna Sittard: Serdar Gözübüyük
Vitesse - FC Groningen: Dennis Higler
sc Heerenveen - PEC Zwolle: Martin van den Kerkhof
AZ - SC Cambuur: Bas Nijhuis
Willem II - FC Twente: Edwin van de Graaf
NEC - Feyenoord: Pol van Boekel
Heracles Almelo - Go Ahead Eagles: Jannick van der Laan
Sparta Rotterdam - FC Utrecht: Erwin BlankGerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door rubentje13)

Ik heb er heel weinig vertrouwen in (dat heeft niets met Makkelie te maken) Met Sangare gaf ik ons nog een goede kans. Guti Veerman/Ginkel is gewoon niet goed genoeg. Het wordt weer hopen dat Gakpo de wedstrijd van zijn level speelt.

17 januari 2022 om 18:41

@Psv-er! Ik ook niet maar dan andersom.
Op 1 of andere manier heeft feyenoord haast nooit moeite met psv en ajax heeft vaak geen moeite met feyenoord maar heeft ajax wel moeite met Psv.

17 januari 2022 om 18:47

Op zich is dit toch ook mooi. Hierdoor zou je eigenlijk elk jaar veel spanning moeten kunnen hebben. Maar als supporter zie je uiteraard graag anders.

17 januari 2022 om 18:51

En toch heeft PSV al 6 competitiewedstrijden op rij niet meer van Ajax gewonnen. Laatste keer was in 2018.

17 januari 2022 om 18:54

Gevoelsmatig is dat totaal niet zo. Aan de andere kant, als Ajax niet wint, staat PSV nog altijd eerste. Ik verwacht ook absoluut geen makkelijke overwinning voor Ajax overigens.

17 januari 2022 om 18:58

@RobindeBruyn, Ajax mag dan ook absoluut niet verliezen. 4 punten goedmaken in 14 wedstrijden is best veel. PSV wint uiteindelijk toch wel vrij makkelijk haar wedstrijden. Na deze is er ook geen onderlinge pot meer waarin je ze kan pakken. Minimaal een punt pakken.

17 januari 2022 om 19:18

@ MessiBazoer... Makkelijk? Psv vergeet altijd uit te lopen waardoor het niet makkelijk gaat

17 januari 2022 om 19:30

Messi, Ajax moet deze wedstrijd gewoon winnen. Ajax heeft sowieso een stabieler elftal en mist alleen Haller terwijl psv toch wel 4 belangrijke krachten mist en verdedigend kwetsbaar is. Daarnaast presteert Ajax in topwedstrijden sterk en psv juist zwaar ondermaats dit seizoen. Dat zal mentaal ook wel meewegen. Ik verwacht dat ze bij Ajax echt wel op scherp staan met jongens als Blind, Martinez, Alvarez en Tadic.

17 januari 2022 om 19:52

Fossen dat is puur toeval! Voor mij is Psv ook de lastigste tegenstander, en al helemaal in Eindhoven.

17 januari 2022 om 20:04

PSV heeft zondag wel wat goed te maken. Ik verwacht wel een antwoord. Jammer dat er bij dit soort wedstrijden geen publiek is. Doodzonde

17 januari 2022 om 20:31

Ik denk dat het sentiment van de 5-0 minder leeft dan die 0-4 eerder dit seizoen. Mede door het ontbreken van supporters. Dat is wel een gemis voor psv zondag. Zonder supporters voelen uitwedstrijden toch wat makkelijker voor mijn gevoel. Mede doordat er geen publiek is om de spelers op te zwepen.

17 januari 2022 om 20:39

De spelers en niet de supporters stonden in oktober in de Arena, dus die zullen van zichzelf zich zeker willen revancheren. Obispo heeft het al uitgesproken dat ze wraak willen. Wordt een mooi potje

18 januari 2022 om 00:15

Dat zullen ze altijd zeggen na een 5-0 verlies, maar ik denk dat een getergd publiek ook een grote impact heeft op de ploeg.

17 januari 2022 om 18:55

Ik ben er juist niet gerust op omdat Sangare ontbreekt. Hij pakt wat ballen af, maar levert ze vervolgens even hard weer in omdat hij totaal niet kan voetballen en geen enkel spelinzicht heeft. Met een beter voetballend middenveld wat de aanvallers kan bedienen in de ruimte achter de verdediging van Ajax zie ik grote problemen. Helemaal als je ziet hoe snel die buitenspelers van jullie zijn, gecombineerd met het feit dat Mazroui op de omschakeling terug sjokt uit de spits (Anthony rent vaak nog met meer inzet terug..), en Blind zich met een rollator voortbeweegt...

17 januari 2022 om 19:00

Sangare die veel ballen inlevert… we leven niet meer in 2020 hè. Beste middenvelder van de eredivisie, en dat meen ik oprecht. Heeft zich aan de bal ontzettend goed ontwikkeld en brengt tegenwoordig aanvallend ook enorm veel.

17 januari 2022 om 19:06

Na Alvarez neem ik aan? Heeft inderdaad een paar goede wedstrijden achter de rug, maar heeft eveneens slechte wedstrijden gespeeld. In vorm is hij zeker een van de beste middenvelders van de Eredivisie ja.

17 januari 2022 om 19:10

Ja, PSV is zeker beter af zonder momenteel misschien wel de beste middenvelder van de Eredivisie. Hij staat voor jouw informatie in de top 4 van de meeste interceptie en succesvolle passes in de Eredivisie. Ook al 3 keer gescoord als verdedigende middenvelder dit jaar, die kan je er beter niet bij hebben nee .

17 januari 2022 om 19:14

@AN34 Hoeveel slechte wedstrijden van Sangaré kan je opnoemen dit seizoen? Neem aub je tijd, want je bent even bezig om meer dan 1 of 2 te vinden. Ik vind Sangaré met mijn gekleurde bril toch net iets beter dan Alvarez, zeker nu hij aanvallend zijn steentje bijdraagt (3 goals en steeds meer passes door de linies). Maar ik snap dat men wellicht Alvarez zou zeggen met een andere bril op.

17 januari 2022 om 19:21

Alvarez ook 2 goals en 1 assists dit seizoen overigens, en Sangaré 3 goals. Beide geweldige CVM's voor ED begrippen en allebei ook serieuze stappen gemaakt in balbezit t.o.v. hun beginfase bij resp. Ajax en PSV. Ik denk dat Sangaré misschien nog net een tikkie beter is maar zou als Ajacied nooit zeggen ruil Alvarez in voor hem (in het hypothetische geval dat dat zou kunnen). Ze ontlopen elkaar niet veel denk ik inderdaad, dan komt de clubbril toch altijd een beetje om de hoek kijken Sangaré vind ik wel beest ook nu op de Africa Cup overigens man!

17 januari 2022 om 19:27

@rubentje13: Waarom termen gebruiken als 'beste van de Ed'? Wat boeit dat? En 2 redenen waarom je hier nooit gelijk gaat krijgen: 1. Omdat er mensen zijn met een andere mening, 2. Omdat je (terecht of onterecht) altijd beticht zal worden van clubvoorkeur of het dragen van bepaalde brillen. Jij vindt Sangare een goede speler, dat is prima toch. Andere vinden Alvarez de beste en weer andere kiezen andere spelers, allemaal prima, want uiteindelijk is er niets wat gaat bewijzen wie de beste is.

17 januari 2022 om 22:50

Klopt dat je er niet uit gaat komen, maar om Sangare als zo slecht te betitelen dan ben je of aan het provoceren of je hebt geen wedstrijd gezien van hem.

17 januari 2022 om 23:04

Is dat niet juist één van de doelen van dit forum? Lekker discussies voeren over wie er in wiens ogen beter is. Wat mij betreft is Alvarez natuurlijk beter, maar Sangaré doet het ook erg goed. Wellicht zou ik Berghuis momenteel bestempelen als beste middenvelder, al zit ie wel tegen de rol van aanvaller aan.

18 januari 2022 om 09:52

Alverez of Sangare.. allebei heel goed natuurlijk. Denk dat Sangare het verder schoppen gaat. Heeft zn fysiek gigantisch mee. Sinds ie vertrouwen heeft loopt ie soms met een drafje op de tegenstander af met de bal aan zn voet. Gooit ie er een versnellinkje in is ie in 1 beweging 3 meter voorbij die tegenstander zonder een foefje uit te halen. Pezig, sterk postuur.

Alles beter dan Bas Nijhuis. Jammer dat Kuipers is gestopt, alles wat achter hem zat is toch echt een heel stuk minder. Maar in het buitenland is het niet veel beter. Kan wel leven met Makkelie op zich.

Wat ben ik als PSV fan blij met Makkelie zeg, zat er echt niet op te wachten als Nijhuis zou fluiten. en Schmidt ook niet denk ik.

17 januari 2022 om 18:51

Dat kon per definitie al niet, aangezien die afgelopen zondag PSV floot. Tweemaal achter elkaar dezelfde ploeg kan volgens de regels niet. Dus in het vervolg hoef je je niet meer druk te maken om Nijhuis als-ie het weekend ervoor je club heeft gefloten. Scheelt je wellicht weer wat stress ;-)

Oh nee. Dat is 11 tegen 15. Gefeliciteerd ajacieden. Slechter kunnen we het niet treffen.

17 januari 2022 om 18:56

Laten we het eens omdraaien: met welke scheidsrechter was je wel blij geweest? Of had je dit bij elke willekeurige scheidsrechter gezegd?

17 januari 2022 om 19:01

Kamphuis, nijhuis, enz. Makkelie heeft vaker psv gefloten en zijn we flink genaaid.

17 januari 2022 om 19:17

Makkelie is momenteel gewoon de beste scheidsrechter. Als je met droge ogen gaat zitten beweren dat Makkelie PSV vaak bewust benadeeld of dat Ajax met een man meer speelt als Makkelie de wedstrijd leidt dan ben je gewoon als een kleuter bezig. Nijhuis ook echt als beter alternatief noemen.. Hahaha, heb je gisteren Groningen - PSV niet gezien ofzo? Was zijn kaarten weer vergeten thuis hoor..

17 januari 2022 om 19:41

Stel je niet zo aan. Makkelie is altijd prima voor ons.
Dat je liever Nijhuis hebt zegt genoeg over hoe ongefundeerd je mening is.

17 januari 2022 om 20:13

Scheidsrechter wappie xD

17 januari 2022 om 22:55

Nee hoor die had ie bij. Bij de eerste overtreding van Teze meteen geel

18 januari 2022 om 08:48

Klopt, en hij vergat in de eerste helft misschien wel 4 kaarten aan Groningen te geven en geeft dan Teze voor een pietluttig iets geel. Des te raarder om hem als betere alternatief dan Makkelie aan te dragen.

Ik zou geen andere weten momenteel ook. Verder zal PSV uit een ander vaatje moeten tappen dan gisteren willen we resultaat boeken. Vanuit een gesloten verdediging ,Gotze Veerman ervoor voor de passing, Gakpo en Vertessen voorop.

Ongeacht welke scheidsrechter er zal fluiten word dit een hele zware pot voor ons. Sangare gaan we sowieso heel erg missen. Daarnaast hebben we te veel spelers die de ene wedstrijd een 8 halen om vervolgens 3 wedstrijden een 5 te halen. Ik zou graag een 5-2-1-2 opstelling zien.
Drommel in de goal.
Dan verdediging Mwene-teze-Obispo-boscagli-mauro.
Ervoor guti en Vreeman.
Op 10 gotze
En voorin maxi en gakpo.
Middenveld word toch overlopende dan liever wat zekerheid erachter. Ik teken voor een gelijkspel.

17 januari 2022 om 21:14

Ik rol al van de bank als je begint met: Drommel op de goal…

18 januari 2022 om 10:10

Nee man, gewoon je gebruikelijke opstelling spelen. Je bent koploper, speelt thuis, geeft nauwelijks punten weg, en de ruimtes achter de verdediging van Ajax moet je benutten. Uitgaan van eigen kracht, Ajax heeft t vrijwel altijd lastig in Eindhoven. Gewoon 433 met Vertessen en Gakpo op de flanken

Pffff…. Sinds Cambuur-DKV ben ik wel een beetje klaar met deze scheids…

Leuk een topper, maar zonder publiek bestaan er eigenlijk geen toppers. Van mij mogen ze het stil leggen tot er weer mensen bij mogen.

Makkelie is naar mijn idee de enige die op dit moment de topwedstrijden in Nederland zou mogen fluiten, dus de enige en juiste keuze

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren