ESPN onthult pijnlijke interne conclusies bij Man United over Van de Beek

Dinsdag, 18 januari 2022 om 21:00 • Laatste update: 21:11

Donny van de Beek speelde zaterdag tegen Aston Villa (2-2) zijn vijftigste wedstrijd voor Manchester United. The Red Devils stonden middels een tweet stil bij deze mijlpaal, iets dat de nodige kritiek opleverde. Van de Beek werd door manager Ralf Rangnick immers een minuut voor het einde ingebracht: exemplarisch voor de spaarzame kansen die hij krijgt bij Manchester United, waar hij in ruim anderhalf jaar pas negentien keer basisspeler was. De Engelse tak van ESPN schrijft echter dat er binnen de club een pijnlijke conclusie wordt getrokken: Van de Beek is te langzaam om een effectieve speler in de Premier League te worden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Donny van de Beek spoedig vertrekken bij Manchester United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

93 reacties (laatste reactie door schop1989)

Dat Vd Beek tekort komt voor een club als United daar hoef je geen Einstein voor te zijn. De vraag is alleen waarom laten ze hem dan niet vertrekken?

17 januari 2022 om 17:29

Omdat manchester voor elke positie 3 spelers wilt hebben? Je kan hem wel verkopen, maar dan moet je weer een vervanger halen. En of je hem nu of van de zomer verkoopt zal ook geen verschil maken in de transfersom. Snap wel dat zij toch nog iets willen hebben voor de miljoen die zij voor hem hebben betaald. Een prijzige opvulling voor de training dus

17 januari 2022 om 17:34

Dat kan het zijn inderdaad. Dat Vd Beek een back up van de back up is en dat er geen club is die genoeg geld biedt om hem over te nemen. Als dat het geval is dan kan je idd United weinig kwalijk nemen

17 januari 2022 om 17:38

En als aanvulling daarop. Wij denken als supporters in wedstrijden en opstellingen (zeg 15 mensen). Trainers denken ook in trainen op niveau en weerstand en daar heb je veel meer mensen voor nodig, tenminste 25.

17 januari 2022 om 17:58

Dan schuif je toch wat jeugdspelers naar voren om mee te trainen?
Er zijn ook trainers die graag met een smalle selecties werken omdat je anders een slechte sfeer creëert. Wat heb je aan een ongemotiveerde spelers die nooit spelen en maar 50% op de trainingen geven?
Weerstand voor trainingen, dat heb ik nog niet eerder gehoord.

17 januari 2022 om 18:45

En wie trainen er dan vervolgens met dat jeugdteam mee om hetzelfde probleem daar op te lossen? Of blijf je doorschuiven tot de F1 op papier 87 speler bevat?

On: vd Beek is jammer, maar helaas. Allemaal hebben we best leuke dingen van hem gezien bij Ajax en NL en is het gewoon een leuke gozer, maar bij United is het gewoon geen match. Daar is op zich niks mis mee, want ik denk dat hij in een andere competitie echt nog wel leuk mee kan komen.

17 januari 2022 om 18:58

Genoeg jeugdspelers die vaak doorschuiven naar andere elftallen. United heeft misschien wel 80 jeugdspelers of meer.

Ik vind het wel een hele dure sparringpartner, 40 miljoen euro aan transferkosten, miljoenensalaris voor wat weerstand bij de training

17 januari 2022 om 17:37

Alsof matic, mctominay en fred niet te kort komen. Vd beek is gewoon beter dan deze 3 angsthazen. En maguire en matic zijn zeker wel snel? Wat een onzin stuk dit zeg

17 januari 2022 om 17:40

Ik vind Vd Beek niet echt beter dan die drie spelers plus dat zijn niet eens zijn concurrenten. Zijn concurrenten heten Bruno Fernandes en Pogba en die zijn sowieso beter dan Vd Beek

17 januari 2022 om 18:02

De Fernandes van vorig seizoen was zeker beter, dit seizoen is hij vaker matig dan goed. Wat mij echter vooral blijft verbazen is dat United blijft vasthouden aan zowel Fred als Mctominay. Toch niet echt succesvol gebleken. Wellicht tijd om eens wat anders te proberen? Daarnaast krijgt ook ragnick ik dit systeem rashford en sancho aan het voetballen.

17 januari 2022 om 18:07

Weet je wat ik kwalijk vind, is dat sommige bijv. sneller of fysiek sterker zijn, ze dan ook meteen roepen ja die kunnen beter voetballen. Agh, vdbeek is een intelligente speler, vooral in combinatie, positiespel maar is een verbindingsspeler waarin dus andere nodig zijn. Als andere daar minder in zijn of het team spelsysteem is compleet anders komt hij minder naar voren. Maar zet vdbeek bij City of Arsenal en hij zou het veel beter doen (2 teams die graag positiespel voetbal spelen) of laat hem naar Spanje gaan. En waarom is dit? Heel simpel, neem zijn situatie nu, en neem zijn periode bij Ajax, in hun speelstijl waar ze Chelsea compleet weg speelde en ook een Juve en Real. Daar was hij altijd zeer belangrijk en dat bevestigd datgene wat er gezegd wordt. En dan hoor ik ja Man U is te hoog gegrepen, tempo te hoog, ...like huh, alsof Man U subliem is, ze spelen tragisch en presteren ondermaats! Als het niet aan Ronaldo lag, stonden ze nog lager en speelden ze waarschijnlijk europa league tsja!

17 januari 2022 om 18:31

Leuk verhaal, maar het feit is dat hij niet goed genoeg is om in zulke ploegen een basisplek te veroveren. Daar zit de crux. Dus bij topteams in het buitenland waar ze lekker combineren zal hij ook amper tot spelen toekomen, ook niet bij Arsenal. Bij City oid van dat niveau al helemaal niet. Dan zijn de opties voor hem beperkt tot teruggaan naar een subtopper die er lekker op los combineert.. nou dan had hij net zo goed bij Ajax kunnen blijven want zoveel opties zijn er niet.

17 januari 2022 om 18:33

Maar 1 seizoen om de paar weken pieken in de CL waar er op dat moment niks moet en alles mag is wat anders dan het laten zien bij een topclub in een topcompetitie waar je het moet laten zien natuurlijk. Frenkie, De Ligt en Ziyech zijn momenteel ook niet zo bepalend als dat ze in dat Ajax waren

17 januari 2022 om 19:09

Daar heb je een hele sterke punt in dat zijn hele grote namen (Pogba en Bruno) maar ik vind Donny potentieel ook net zo groot. Steven Gerrard is altijd beter geweest dan Kaka en Micheal Ballack was ook belachelijk goed beiden hadden geen flair maar Stevie G had eigenlijke de gouden bal meer dan Kaka verdiend dat jaar. Hij kwam niet eens tersprake volgens mij werd die 2 seizoenen later nog topscorer van de PL. Stevie G had ook geen moves zoals Ronaldinho maar vond hem echt in de jaar 05/06/07 samen met Ronaldinho de beste speler van de wereld. Donny heeft geen uitstraling, misschien blauwe kapsel nemen om op te vallen maar Donny is echt zelfde soort speler die ondergewaardeerd werden en hij is veel beter als Wijnaldum, Klaassen of Til.

17 januari 2022 om 19:14

Ik vind Mctominay anders een veel betere middenvelder dan Donny. Snap eerlijk gezegd niet dat daar überhaupt discussie over is.

17 januari 2022 om 19:34

Aub zeg, Donny veel beter dan Wijnaldum? Evenveel potentie als Pogba en Bruno? Wat een onzin. Donny heeft precies dezelfde kwaliteiten en potentie als Klaassen en we hebben allemaal gezien hoe dat is afgelopen (niet verkeerd, maar niet van het niveau van die drie).

17 januari 2022 om 22:24

Omdat ik vind dat SMT geen top club waardige speler is. Waar totaal niks in zit. Kan zo meer dan de helft van de PL, teams/spelers opnoemen, die een betere middenveld/middenvelder rond hebben lopen.
Dus snap die discussie überhaupt wel.

17 januari 2022 om 18:26

@Japie_Krekel hij komt ook tekort maar de manier hoe MU met hem om gaat is niet correct.Verhuur of verkoop hem maar laat hem niet zo aanmodderen

17 januari 2022 om 18:30

Daar kan ik me zeker in vinden

17 januari 2022 om 18:39

Dat hij kan voetballen staat buiten kijf maar iedere x die beloftes van die trainers en dan amper opstellen.
Tis te hoog gegrepen voor hem.
Een middenmotor PL is het beste voor hem.

17 januari 2022 om 18:54

Of naar een mooie subtopper in Duitsland of Spanje. Hij moet alleen wel naar een club gaan waar hij zich thuis voelt in het systeem

17 januari 2022 om 19:14

Van de Beek komt niet te kort man. Heeft het op CL niveau laten zien. Heeft nooit een eerlijke kans gehad en dal die mensen binnen United die nu zogenaamd deze conclusie trekken moeten gewoon zwijgen en hun werk doen. De resultaten bieden namelijk geen enkele grond om zo overtuigd te zijn. De hele technische staf alles moet zich diep schamen!

18 januari 2022 om 12:50

Hij heeft op CL niveau laten zien idd. Maar hij steeg boven zichzelf uit in een paar wedstrijden.

18 januari 2022 om 18:27

Dat maakt niet uit. Zijn prestaties staan. En sinds hij bij United zit geen kans gehad, terwijl prestaties van de club drama zijn.

17 januari 2022 om 19:32

Dat is het ook. Prima dat hij niet voldoet, maar laat hem dan wel gaan en hang geen verhalen op dat hij kansen gaat krijgen.

17 januari 2022 om 21:51

@Japie_Krekel. Ik denk dat je gelijk hebt, maar je kan dat toch moeilijk concluderen na zijn tijd bij United. Hij heeft toch geen enkele kans gehad daar? Iedereen is blij hoe hij het op de trainingen doet.. dat is alles wat we weten. Hij heeft natuurlijk een top CL seizoen gehad bij Ajax. Is positioneel verdedigend nooit de sterkste geweest maar aanvallend gezien in de 16 kiezt hij goed positie en is hij enorm rustig in de afronding. Je moet alleen wel een team hebben dat ook die manier faciliteert dat dat zn core taak is. Daarnaast is dit united toch helemaal waardeloos. Ik bedoel zelfs een Bruno bakt er werkelijk waar niks meer van dit seizoen. Het is tranentrekkend

17 januari 2022 om 23:46

Das natuurlijk wat kort door de bocht. Vd Beek ziet en leest t spel aanzienlijk beter dan een hele hoop van zn huidige teamgenoten. Maar loopt er daardoor vaak volkomen verdwaald bij. Daarnaast zou geen enkele speler er goed uitzien met het vertrouwen en de minuten die hij krijgt. Wat je wel kan zeggen is dat Donny blijkbaar niet de kwaliteit heeft om zich aan te passen aan de andere eisen die door zijn nieuwe omgeving gesteld worden. Dat is natuurlijk ook belangrijk voor een echte topspeler en dat is hij dus blijkbaar niet.

18 januari 2022 om 10:05

Voor een club als United. En wat voor een club is United.... beter dan Ajax? Beter beleid dan Ajax? Meer rendement uit de middelen van Ajax? Zoals wel meer 'Engelse fans' moet je eens perspectief zien....

18 januari 2022 om 16:12

De grote vraag is waarom ze hem uberhaupt gehaald hebben. Bij Ajax was hij ook niet snel.

18 januari 2022 om 22:34

voor een club als united wel ja. Maar voor een topteam zou hij beter zijn.

Tja vond een Dortmund persoonlijk idealer geweest voor VdB maar Man U was de enige die voldeed aan het prijskaartje van hem. Wel triest dat hij het nog steeds moet doen met invalbeurten zelfs als ze met de tweede elftal spelen.

Het begint wel heel triest te worden voor deze jongen. Helemaal omdat United hem niet laat gaan. Als hij straks in de zomer 2 jaar niet heeft gespeeld is het wachten op blessures. Hoop dat er toch iets gebeurd waardoor die weg kan en het ergens kan laten zien. Wat er ook gebeurd, Donny krijgt gewoon de kans niet bij United.

Geen wonder dat ze continu de verkeerde spelers aantrekken. Als je al geen verschil ziet tussen Lingard en Van de Beek...

Ik vind het een lieve jongen,maar ik heb nooit gelooft in zijn kwaliteiten,zet hem bij Twente en hij is niet de beste...

17 januari 2022 om 17:27

Overdrijven is natuurlijk ook een vak. Zet hem bij Twente neer en hij zal clubtopscorer worden, en dat dan voor een middenvelder. Het is geen topper nee, maar middenmoot eredivisie ontstijgt hij wel degelijk

17 januari 2022 om 17:29

Vergeet niet dat hij Ajax bijna had verlaten in 2018 omdat hij geen basisplaats kreeg,hij heeft veel krediet opgebouwd door belangrijke goals in de cl te scoren die hij allemaal van ziyech kreeg en 5 meter van de goal stond..

17 januari 2022 om 17:33

Je doet nu net of Donny er niks van bakt en een aantal keer toevallig op de juiste plek stond. Daarmee doe je hem echt te kort! Misschien is hij niet goed genoeg voor United maar is dat niet de fout van United zelf? Als er “te veel spelers met dezelfde kwaliteiten zijn” doe je als club zijnde toch wat verkeerd?

17 januari 2022 om 17:34

Hij heeft inderdaad 3 weken op de bank gezeten volgens mij? Daarna heeft hij zich er gewoon weer in gevoetbald. Bij een club als PSV zal hij gewoon in de basis staan (gotze vind ik maar tegenvallen) en dan zal die niet de beste zijn bij FC Twente? Maar inderdaad, Donny kan er niks meer van, De Ligt kan er niks meer van en Frankie kan er ook niks meer van. Allemaal pure middelmaat dat beter kan beginnen met afbouwen in de eredivisie. Waan van de dag is misschien in de voetbalwereld wel het grootst.

17 januari 2022 om 17:40

Wie heeft het over frenkie en de ligt ik geloof oprecht dat frenkie bij elke club meekan en de ligt is gewoon basisspeler bij Juventus..

17 januari 2022 om 17:57

Sinds wanneer basisspeler dan

17 januari 2022 om 18:05

Omdat hier nogal de tendens hangt dat deze drie er helemaal niks meer van kunnen. Ook jij nu met je voorbeeld dat Donny geen eens de beste bij FC Twente zou zijn. Gaat momenteel toch nergens meer over. Heeft zich gewoon bewezen als jonge speler in de Europese subtop en dan bombardeer je hem even als 'waterdrager' bij een Nederlandse middenmotor.... Welke speler acht jij dan beter? Sadilek, Vlap, Van Wolfswinkel, Troupee, Van Oosterwolde, enz...

17 januari 2022 om 18:19

Haha Marieke. Aub. Je doet of van de beek er helemaal niets van kan en alles wat hij doet met geluk is. Donny had een essentieel aandeel in het succes van Ajax. Dat is gewoon een feit.

17 januari 2022 om 19:05

Geloof er niets van dat hij nu al meer dan 9 doelpunten had gemaakt bij Twente. Ze staan op dit moment 6e, dus middenmoot Eredivisie hoeven we het niet over te hebben.

17 januari 2022 om 19:38

Ik zou zeggen, geniet ervan dat jij hier wel verstand van hebt. Mensen die zulke dingen roepen kan je niet serieus nemen en het aantal duimpjes zegt nog meer.

18 januari 2022 om 11:04

@Indo-Lee: In de Serie A heeft alleen Szczesny met 1710 minuten meer gespeeld voor Juve dan De Ligt, die tot 1554 minuten in 18 optredens (17x basis) kwam. In de CL moet hij enkel Bonucci, Sandro en dezelfde Szczesny voor hem dulden, stond de eerste 5 potten in de basis en kreeg het slotduel van de groep rust. Dus ja, als dat al geen basisspeler meer is dan weet ik het niet meer..

17 januari 2022 om 17:42

Dus jij denkt dat pak 'm beet Zerrouki bij Ajax in de Champions League ook wel had kunnen doen wat vd Beek deed tegen Madrid, Juventus etc? Ik denk ook dat vd Beek tekort komt voor het allerhoogste niveau hoor, maar dit soort extreme overdrijvingen slaan echt als een tang op een varken. Vd Beek kan prima mee in de Premier League, maar een club als United is wat te hoog gegrepen. Een club van het kaliber Everton past beter denk ik.

17 januari 2022 om 17:49

Ik heb het al vaker gezegd maar ik denk wel dat Donny nu beter uit de PL kan vertrekken. Hij moet bij een dominante en goed voetballende ploeg spelen. Dan zou hij eerder nog naar een mooie (sub)topper in Duitsland moeten kijken.

17 januari 2022 om 17:50

Wat heeft hij tegen real Madrid gedaan dan,hij voetbalde goed mee,ziyech Tadic en frenkie nerres waren de beste spelers tegen real en tegen Juventus was het een 1 op 1 kans..

17 januari 2022 om 18:05

@myvision, eens, andere competitie zou misschien nog wel beter zijn. Duitsland of Spanje wellicht. Een club als Valencia, Sevilla, Leverkusen etc. Gewoon opnieuw beginnen in een nieuwe omgeving.

17 januari 2022 om 17:47

@marieke90: Zet Donnie bij Twente, laat Ziyech ook weer terugkomen, en ze doen met Twente mee om het kampioenschap. Wat een domme opmerking zeg. Donny past niet bij United, krijgt de kans niet bij United en de wedstrijden dat hij langer dan 20 minuten mee mag doen heeft hij een veredeld niet op elkaar ingespeeld C-elftal om zich heen. Laat Van de Beek 10 wedstrijden achter elkaar bij Ajax, PSV, Feyenoord of Twente meedoen en hij behoort tot de beste spelers van de competitie.

17 januari 2022 om 17:52

Ziyech heeft al bewezen dat hij bij Twente met afstand de beste speler daar was en sommige vonden hem al destijds de beste voetballer van Nederland,donny zal nooit een middenmoter kunnen dragen als ziyech..

17 januari 2022 om 20:28

Bij Van De Beek hangt het van de spelers om hem heen af. Als niemand die ballen achter de linie geeft, gaat hij echt niet heel veel scoren. Dat neemt niet weg dat hij voor Nederlandse topclubs gewoon een aardige speler is, maar Van De Beek komt wel gewoon tekort voor clubs als Manchester United. Het is ook niet zo dat hij zeer doelgericht is of zo. In de Eredivisie mistte hij ook redelijk wat kansen, evenals in Europa. Het waren vaak ook niet de kleinste kansen die er niet in gingen. We moeten het dus ook weer niet gaan overdrijven. Op dit moment ligt z'n niveau wel wat meer bij de subtop van Duitsland of iets soortgelijks. De Premier League is sowieso geen competitie voor hem. Ik hoop overigens wel dat hij snel aan spelen toekomt, want Guus Til in een Oranje-shirt kan echt niet. Die liet in z'n laatste interlands zien het tempo niet aan te kunnen en het niveau niet te hebben, ondanks z'n doelpunt.

17 januari 2022 om 19:41

Pfff, je meent dit toch niet serieus? Van de Beek was basisspeler bij Ajax wat de halve finale haalde, scoorde heel veel belangrijke goals voor Ajax, staat in het Nederlands elftal normaal gesproken en verdient een transfer voor maar liefst 45 miljoen naar Manchester United. Volgens mij begrijp je het niet helemaal. Van de Beek zou ook nu gewoon weer in de basis van Ajax staan. Hij moet gewoon een club zoeken die hem wil gebruiken op zijn kracht. Niet zoals nu op posities moeten spelen waar hij helemaal niet tot zijn recht komt. Duitsland lijkt mij een ideale stap voor hem.

17 januari 2022 om 20:18

Dat is ook weer wat overdreven. Van De Beek is echt veel beter dan Vlap en ook zeker beter dan bijvoorbeeld Guus Til, die bij Feyenoord speelt. Van De Beek is zeker geen topspeler, maar wel gewoon een prima speler voor een Nederlandse topclub. Echter maken ze in het buitenland geen gebruik van dit soort nummer 10's. Daar moet je gewoon over veel meer kwaliteiten en variatie beschikken.

18 januari 2022 om 13:16

Nou als je zegt... dat ie bij Twente niet (enorm) opvalt okee.... maar Donny is geen Ziyech, maar een simpele en hele goede speler. Die heb je ook nodig. Donny komt niet te kort voor United.

Zo'n onzin dit, daar geloof ik echt niks van. Dat Donny gewoon tekort komt voor United kan ik nog inkomen. Maar door dat af te doen alsof hij het fysiek niet zou aankunnen.. Elk gezonde prof zou het met training/voeding etc. fysiek aan moeten kunnen, anders dan laat United hem toch ook veel makkelijker gaan met dit in het achterhoofd.

Van de Beek kwam ook niet tekort voor het Ajax van 2019.. en die voetbalden toch echt tandje hoger qua niveau dan dit Man U... Ik ben van mening dat de manier van voetballen niet bij vd Beek ligt... Daarnaast heeft hij dan niet het vermogen om zich aan te passen aan dit speltype. Gewoon wegwezen daar en opnieuw beginnen bij leuke, aanvallende ploeg waarbij hij lekker kan draven en bij de spits kan komen. Daar liggen zijn kwaliteiten, niet als controleur.

17 januari 2022 om 18:10

Exact eindelijk iemand die het breder bekijkt. Echt onzin dat vele roepen ja Man U is te hoog gegrepen, man die gasten spelen echt tragisch en presteren slecht. Het is idd het voetbal dat niet bij hem past. En idd, het Ajax van een paar jaar terug maakte Chelsea kapot, speelde Juve en Real weg waarin vdbeek enorm belangrijk was. Het is het tragische spelstijl bij Man U dat niet bij hem past. Zet hem bij Ajax en hij zal weer vlammen of laat hem naar Spanje gaan oid, waar ze wel goed voetbal spelen, middels positiespel en temporiserend.

17 januari 2022 om 18:39

Helemaal met jullie eens. Vraag me ook altijd af waarom ze spelers niet gebruiken op de manier waarvan je weet dat ze op hun best zijn. Als je op een manier speelt waar zo iemand niet in past dan moet je hem helemaal niet halen. Of gokken ze er dan maar op dat hij het op een andere positie ook prima in kan vullen. Gewoon zonde dat zo'n jongen nu op de bank zit te verpieteren.

17 januari 2022 om 20:20

Van De Beek is afhankelijk van de kwaliteiten van anderen en toont aan op eigen kracht niets toe te voegen op dat niveau. Je kunt wel degelijk stellen dat hij niet goed genoeg is voor Manchester United, maar dan wel in relatieve zin.

18 januari 2022 om 13:14

SocioFan1; krijg het idee dat velen Donny bekijken als een speler die immens creatieve balletjes moet geven en echt het spel moet zetten. Nee... Donny is een vrij simpele voetballer, maar echt een goeie mits je hem ook zo gebruikt + vertrouwen geeft. Die gozer is altijd nuttig geweest voor Ajax en kan dat ook zijn bij United. Maarja blijkbaar moet je een Bruno Fernandes 2.0 zijn om in de basis te komen en dat is ie niet. Simpel is niet slecht, is juist vaak broodnodig.

17 januari 2022 om 22:31

Idd helemaal met je eens.
Want wat is het niveau van United op dit moment. Niet wereld top iig.
Iedereen praat er zo over, alsof het een wereldklok is.
Onder OGG was het de gehele tijd als slecht. Alleen dit seizoen kwam het pas echt naar boven dat het sp erg slecht was, door de slechte resultaten.

Ach gossie, 2 jaar na aantrekken beseffen ze dat hij niet het type voetballer is voor de bpl. Wereldbeleid daar hoor

Ok , nou duidelijk maar waarom houden ze zijn vertrek steeds tegen. Die jongen word echt niet sneller of beter in tegendeel juist .. deze jongen word met de week steeds wanhopiger en gefrustreerder .. hij wil niks liever dan weg … het wk nadert. Van de beek wil spelen .. laat die jongen gaan en gun hem een andere club

Tweede trainer wat Donny op de bank zet. Komt gewoon te kort. Donny is te flets om in de top te spelen, en dat is niet erg. Club als Valencia zou een mooie stap zijn.

17 januari 2022 om 19:52

Komt te kort zegt tie. Heb je wel eens een wedstrijd van United gezien? En dat zeg ik als supporter.. Wat een boel brandhoud hebben ze daar.. Er zit echt niks in dat 'team'. Allemaal donna's, met onze vriend Paulus Pogba voorop. Nee het ligt niet aan Donnie, het ligt aan al die overbetaalde spelers zonder enige vorm van inzet.

Als ze er nu pas achter komen dat van de Beek te langzaam is voor topsport. Dan denk je toch welke mensen hebben van de Beek dan gescout en allemaal beoordeeld van die moeten we hebben en Gaan we veel geld voor uitgeven?

Laten we hopen dat hij snel aan de bak komt bij een leuke middenmotor waar hij lekker veel aan spelen toekomt. Hoe goed hij het op de trainingen nu nog zal doen, bij united gaat het hem niet meer worden. En das geen schande maar wel jammer dat hij nu al 1 1/2 amper een goede wedstrijd in de benen heeft.

Snelheid zegt niet alles, want je hoeft niet snel te zijn om ergens op tijd te verschijnen. Zou het ook niet zo zijn dat ze hem compleet verkeerd gebruiken, al denk ik dat VD Beek gewoonweg niet het niveau heeft van Man U. Hij kan in ieder geval meer van waarde zijn dan hij nu toevoegt.

Haha, interne conclusies en Manchester United. Als er 1 clubleiding de laatste jaren bewezen heeft niet capabel te zijn in het trekken van de juiste conclusies, is het de leiding van United wel. Een bankier die de transfers doet en mensen aanstelt, een jurist die de spelers moet paaien voor United te kiezen en onderhandelingen met clubs voert, en wat Amerikaanse marketingmannetjes die naast wat sponsoren vinden ook het volledige technische beleidsplan moeten uitstippelen. En je dan afvragen waarom spelers en managers een mismatch zijn. Er continu overbetaald moet worden en veel te dure contracten worden afgesloten met matige spelers. Waarom de club totaal geen lange-termijnvisie heeft en bijvoorbeeld achter een debiel plan als de Super League gaat staan, maar wel heel druk onzin berichten promoot en deelt via social media, wat steeds meer een ergernis wordt voor de echte supporters. Het is een schande, en het op de borst kloppen van al die sponsordeals, het enige wat wel goed gaat, mag ook wel wat minder, want zo'n kunst is het ook weer niet een sponsordeal sluiten voor de populairste voetbalclub in Engeland. Van alle spelers binnen United zijn maar weinig spelers écht de spelers die zowel de managers als supporters hadden willen zien komen, en dat is ook gewoon het geval met Van de Beek. Ten tijde van zijn overgang had Solskjaer het in persconferenties over Grealish, Sancho, Upamecano en Aké. Bellingham was toen overigens een talent van Birmingham, die absoluut opviel, maar zeker toen niet als prioriteit gold, en waarom zijn naam nu in dit artikel gepropt wordt is gewoon luie journalistiek.

19 januari 2022 om 14:50

Klopt wat je zegt, maar Vdbeek is wel geliefd bij de fans en zo was ook Suarez een B aankoop bij Liverpool, dus dat wil niet alles zeggen.

Ik vind het nu meer een gevalletje Ferguson die vind dat Henderson slecht loopt en daarom niet goed genoeg was voor United. Dat mag je vinden, maar Henderson bewijst daarna het tegendeel. Zoals Pep Eto'o niet goed genoeg vond, blijkt die weer perfect tot zijn recht te komen bij Inter.

Ik denk dat als hij naar Newcastle zou gaan hij wellicht kan meegroeien of als Depay een stap terug en weer een vooruit maken.

Wat mij opvalt is dat Ziyech vaak in 1 adem wordt genoemd met Van de Beek als het gaat om zijn carrière ná Ajax. Dan snap je het spelletje niet.

Ziyech heeft 7 andere concurrenten voorin en speelt eigenlijk nog best vaak, plus heeft redelijk veel gescoord en assists gegeven, en hij heeft twee Europese bekers aan zijn palmares toegevoegd. Donny is ECHT mislukt bij Man U, Ziyech heeft gewoon meer pech dat Chelsea een trainer heeft die rouleert.

Jeetje. Hier in Amsterdam had hij veel plezier in het voetbal en tikte hij tegen het wereldniveau aan. Moet je nu zien.
Frenkie, Donny, Hakim kom lekker terug naar Amsterdam joh.

Ach houd toch op. Vd Beek komt tekort voor de absolute top, maar Manchester United moet hem gewoon laten gaan. Volgens mij is hij fysiek dik in orde en is lopen juist zijn kracht, maar goed. Lekker naar een ploeg in Duitsland en eindigen bij een Dortmund, denk dat dat enorm goed bij hem past.

Niet goed genoeg voor de PL. Arrogantie ten top bij het al jaren kwakkelende ManU. Zet Van de Beek in een voetballende ploeg en hij komt weer tot zijn recht. Hij en zijn zaakwaarnemer hadden echter hun huiswerk veel beter moeten doen. Hij heeft gewoon twee jaar in zijn stil gestaan. Het wk kan ie op zijn buik schrijven. Jammer.

Dus eigenlijk hebben ze hem zelf naar de klote geholpen? Hij is te langzaam en niet sterk genoeg. Dus laten we hem in het krachthonk zetten. Lekker spiermassa bijkweken en dan weer klagen dat hij te langzaam is. Belangrijkste conclusie is dat hij veel te weinig de kans heeft gekregen om echt een plekje te kunnen veroveren, wat veroorzaakt is door het feit dat er eigenlijk gewoon geen plek voor hem was. Miskoop op basis van kwaliteit, misschien, maar te makkelijk vind ik. Maar wel een miskoop van ManU omdat ze hem blindelings gekocht hebben terwijl ze hem niet nodig hadden.

Het zoveelste bewijs van een speler, die vooral goed is een een bepaald systeem, met vaste patronen

In het huidige United moet Vd Beek gewoon kunnen uitblinken, werkelijk waar het slechtste team van de PL qua spelopvatting/samenspel. Ipv Mcfred te laten spelen of Lingard in te laten vallen had je ook Vd Beek een reeks van 5 wedstrijden kunnen geven het is niet alsof de resultaten nog slechter kunnen.. De hele club kraakt aan alle kanten en de aankoop Sancho word de volgende die weg zal willen.

Japie, Danny komt helemaal niet te kort, je hebt hem to wel gezien tegen Madrid En Juve?

de statistieken verklaren precies de situatie van Donny bij United
het frustrerende is dan ook dat ze hem niet laten gaan
steeds wordt gezegd ik wil hem niet kwijt wil hem bij de groep houden
maar een kans krijgt hij niet
en alleen maar zoveel op de bank zitten wordt niemand beter van en dan komen de clubs ook niet

het is voor zowel United als Donny belangrijk een andere richting in de varen deze transferperiode
al is het verhuren voor een half jaar of 1,5 jaar
maar het wordt tijd dat Donny ergens anders zijn minuten gaat maken

Als reserve is hij niet verkeerd denk ik. United speelt veel wedstrijden. Daarom hielden ze hem aan. Maar daar zal hij zich niet in schikken, hij wil spelen. Hij is speler met ijver en die tussen de linies draaft, maar komt inderdaad op diverse facetten tekort. Als je Pogba (erg wisselvallig, dat wel) en Fernandes hebt stel je Vd Beek normaliter niet op, en als je een defensief blok wilt ook niet.

Ik denk dat hij wel tot zijn recht komt bij een club als AS Roma.

Die hele club komt zelf heel erg veel tekort aan beleid en visie. Donny Vd Beek had natuurlijk beter moeten weten van te voren. Maar voor een andere PL, Bundesliga, Serie A of Liga club die met een lopende 10 wilt spelen en een (valse) spits als aanspeelpunt is hij prima geschikt.

Dit is gewoon weer gezwam. Hij heeft nooit normaal een kans gekregen omdat Man U (al voor hij er ging spelen snapte ik dat dus niet) nooit met een type Van de Beek gespeeld heeft. Je moet je spelers, inclusief Vd Beek, in hun kracht laten spelen. Ze spelen steeds met een nummer 10 die het spel verdeelt. Dat is dan Bruno Fernandes (begrijpelijk, technisch en qua visie veel beter dan Donny). Maar het probleem is dat de grote kracht van Vd Beek is: in de 16 komen als nummer 10. Hij KAN wel op 8 spelen, maar dan moet hij alsnog in de 16 mogen/kunnen komen. Dat staat het spel van Man U niet toe. Dan proberen ze hem op 8 of 6 meer verdedigend, maar verdedigend hebben ze Matic, Mctominay en Fred die dat beter kunnen. Pogba presteert ook onder zijn kunnen. Waarom? Ze gebruiken hem niet in zijn kracht. Wat kan Pogba goed? Het spel naar zich toetrekken, verdelen en de aanval ondersteunen. Als nummer 6 of 8 moet hij dat aan Fernandes overlaten en verdedigend laat hij steken vallen. Hij KAN het wel, maar dat is niet hoe hij uitblinkt. En dat doen ze bij Man U steeds. Ze beoordelen steeds spelers op dingen die ze niet kunnen omdat ze hun spelers niet in hun kracht laten spelen. Wan Bissaka is verdedigend een echt goeie back. Maar aanvallend niet. Dan klagen ze daarover, niet goed genoeg. Ja maar dat IS hij niet. Dan kun je klagen dat ie nooit mee op komt, of assists geeft ,maar daar ligt zijn kracht niet. En snelheid tekort bij Vd Beek: alsof De Bruyne, of Bruno Fernandes, Matic, Mctominay of Pogba wel snel zijn. Je gebruikt hem niet voor zn snelheid maar voor zijn intuitie en zijn slimheid voor de goal.

Als ik Donny was zou ik de volgende keer dat ie er weer een minuut voor tijd in komt 3 stappen het veld in lopen, daar pontificaal m'n broek naar beneden trekken en de coach eens flink moonen. Paar petsen op de blote tochus en weer naar binnen om te douchen.
Wat onrespectvol om zo met je spelers om te gaan.

De beste man komt waarschijnlijk te kort voor de top in Engeland, prima.
Laat hem dan gewoon gaan. En dan komen mensen met; United wilt alles dubbel of driedubbel bezet hebben. Maar Van de Beek mag al blij zjin als die een bal raakt in de invalpotten die hij krijgt. 1 a 5 minuten, meer niet.

Dan kan je net zo goed een jeugdspeler voor die paar minuutjes gebruiken, dat zal de achterban waarschijnlijk ook nog eens leuker vinden. Al heb ik het idee dat Donny er niet eens slecht op staat bij United fans, integendeel.

Meneer moet mooi naar newcastle gaan , lekker weer ballen maar daar zal hij hem wel weer te goed voor voelen denk. ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal669
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller3018
J. SanchoAanvaller293
David de GeaKeeper370
M. RashfordAanvaller254
A. ElangaAanvaller202
M. GreenwoodAanvaller185
E. BaillyVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

74 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren