Alleen uitgebreide medische test scheidt Eriksen nog van terugkeer in Engeland

Zondag, 23 januari 2022 om 18:33Jordi Tomasowa • Laatste update: 18:37

Christian Eriksen gaat binnenkort zijn handtekening zetten onder een contract bij Brentford, zo verzekert onder meer Sky Sports zondag. Naar verluidt bieden the Bees de Deen een contract tot het einde van huidig seizoen. Volgens de berichtgeving is de deal zo goed als rond en is alleen een uitgebreide medische test nog de laatste horde richting een definitieve overeenkomst.

Afgelopen maandag berichtte The Athletic ook al over gesprekken tussen beide partijen. De huidige nummer veertien van de Premier League zou de 29-jarige middenvelder een contract voor zes maanden hebben aangeboden met een optie om met één jaar te verlengen. De Deen is in afwachting van een nieuwe werkgever, nadat zijn contract bij Internazionale onlangs met onmiddellijke ingang werd ontbonden vanwege een aangebrachte defibrillator.

Eriksen kreeg afgelopen zomer een hartstilstand tijdens het EK-duel met Finland (0-1 verlies). Tijdens zijn maandenlange revalidatie werd er een defibrillator aangebracht. In de Serie A is het echter verboden om hiermee te spelen, waardoor Inter het contract van de Deense middenvelder vorige maand verscheurde. The Times meldde eerder al dat de voorkeur van Eriksen uitgaat naar een terugkeer naar Engeland en volgens The Athletic heeft hij momenteel een aanbieding van Brentford op zak.

Eriksen kan bij voor zes maanden tekenen met een optie voor nog een jaar. Eriksen speelde eerder voor Tottenham Hotspur tussen 2013 en 2020, en kwam tot meer dan 300 optredens voor de Noord-Londense ploeg. Spurs-manager Antonio Conte zei onlangs dat de deur voor Eriksen bij Tottenham altijd openstaat, toen hij terugblikte op het tragische voorval in de EK-wedstrijd tegen Finland.

“We hebben het over een hele belangrijke speler, maar vooral een geweldig persoon, en wat er afgelopen zomer is gebeurd was niet goed voor de mensen waarmee hij werkt en de mensen die hem kennen”, zei Conte. “Ik was bang op dat moment, om hem nu weer te zien voetballen is geweldig nieuws. Ik denk dat de deur voor Christian Eriksen altijd openstaat”, doelde de Italiaanse manager op een mogelijke hereniging en terugkeer bij Tottenham.

Een terugkeer in de Premier League bij Brentford lijkt nu waarschijnlijker. De ploeg van trainer Thomas Frank staat momenteel veertiende in de Premier League met 23 punten uit 21 duels. Naast de Deense oefenmeester Frank speelt er ook een groot aantal landgenoten van Eriksen bij Brentford. Met Mads Bidstrup, Mathias Jensen, Christian Nörgaard, Mads Roerslev Rasmussen, Luka Racic, Zanka, Mads Bech Sörensen en Jonas Lössl kan de Deense enclave bij Brentford met Eriksen verder worden uitgebreid.

De middenvelder vertelde onlangs ook een duidelijk doel voor zichzelf gesteld te hebben. “Ik wil op het WK in Qatar spelen”, zei de 109-voudig international van Denemarken in een interview bij DR1. “Ik wil voetballen. Het is een doel, een droom. We moeten natuurlijk afwachten of ik opgeroepen word. Maar het is mijn droom om terug te keren. Ik weet zeker dat het kan, want ik voel me niet anders. Fysiek ben ik in topvorm. Tot aan het WK wil ik voetballen en bewijzen dat ik op hetzelfde niveau zit als voorheen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Brentford klinkt als een logische bestemming, gezien die Deense kolonie daar. Hopelijk zien we hem op het WK in actie.

Toch stiekem hopen dat Ajax hetzelfde doet!

17 januari 2022 om 12:39

Het probleem is dat er bij Ajax helaas weinig ruimte is momenteel voor Eriksen hij zou op de 10 moeten spelen waar momenteel Berghuis en Klaassen al strijden om 1 plekje.

Wellicht dat hij een linie terug kan spelen maar ook dan is het lastig om Gravenberch of Alvarez nu te laten banken.

17 januari 2022 om 12:43

Vergeet Kudus niet (ok altijd geblesseerd) en Unuvar komt eraan.

17 januari 2022 om 12:51

Kudus inderdaad.. zo zonde dat hij als maar geblesserd is.

17 januari 2022 om 12:54

burwatti. Aan de andere kant zag je in de decembermaand dat zowel Gravenberch als Berghuis niet goed draaiden en dat Ten Hag eigenlijk alleen de keuze had om 1 v.d. 2 te wisselen voor qua kwaliteit vergelijkbaar materiaal als Klaassen.

17 januari 2022 om 12:57

Berghuis vind ik wel veel beter dan klaassen hoor.

17 januari 2022 om 12:58

Van mij mag hij echt met alle liefde komen, alleen ik denk dat het perspectief op minuten niet super hoog ligt.
Ook Martinez en Blind kunnen evt nog op het middenveld uit de voeten.

17 januari 2022 om 13:20

Ik denk niet dat Eriksen een linie verder terug (voor Gravenberch in dat geval) nog van waarde kan zijn. Het is nooit een kilometervreter geweest, maar na afgelopen zomer denk ik eigenlijk dat hij überhaupt alleen aan de bal nog maar van waarde is. Een spits of buitenspeler wegsteken vanaf de middellijn, of meedoen in het positiespel rond de 16 van de tegenstander zal hij vast nog wel kunnen, maar mensen vergeten volgens mij hoeveel kilometers Gravenberch maakt in een wedstrijd. Hij kan wel slecht spelen de laatste tijd, maar hij speelt ook bijna als enige verbinder tussen de verdediging en de aanval.

Daarnaast zou ik Eriksen ook voor de 10-positie niet terughalen. Je zit halverwege het seizoen en de beslissende fase komt eraan, Steven Berghuis vulde de 10-positie zeker aan het begin van het seizoen fantastisch in (dat gaat de laatste tijd minder, maar Ajax is altijd ruk voor de winterstop) en je hebt eigenlijk geen idee welk niveau je in huis haalt terwijl je wel een speler met een enorme statuur in Amsterdam op de bank laat zitten.

17 januari 2022 om 14:52

1 basisspeler geblesseerd miss en dan heb je al geen waardige back-ups. Bovendien, we gaan toch niet een speler die op zijn top van zijn kunnen is, internationaal bewierrookt, vergelijken met een Berghuis die compleet door de mand is gezakt in Engeland. Klaassen is ook niet extreem goed. Denk dat Eriksen zonder meer de betere optie is voor de CAM plek, dan wel de plek van Gravenberch.

17 januari 2022 om 15:36

Qua leeftijd op de top van zijn kunnen ja, laten we dan voor het gemak even vergeten dat hij afgelopen zomer naar eigen zeggen vijf minuten dood is geweest. Niemand heeft een idee of hij daadwerkelijk nog 90 minuten kan meekomen in een potje voetbal.

Waarom hij om die reden niet Gravenberch kan vervangen heb ik uitgelegd denk ik en we kunnen het er ook allemaal over eens zijn dat prime Eriksen Berghuis (wel een hele andere Berghuis dan die compleet door de mand gezakt is in Engeland) heel makkelijk uit de basis speelt; maar dat is gewoon niet het geval en daarom denk ik dat Ajax het risico niet moet nemen.

17 januari 2022 om 12:59

Waarom? Ajax heeft geen ruimte voor hem. Geld weggooien is het dan.

17 januari 2022 om 13:24

Zolang Gravenberch niet bijtekent, zou ik Eriksen graag zien komen. Deze zomer dan Gravenberch verkopen of op de bank zetten.

17 januari 2022 om 14:53

Met geld weggooien is Overmars toch al tijdje bezig. Maar Eriksen transfervrij ophalen, zou ik ook al slaagt hij niet, geen financieel fiasco noemen.

Mooie kans voor Christian! Laat maar zien wat je kan

Neeee echt niet doen, is te laag gegrepen voor Eriksen

17 januari 2022 om 12:48

Ik denk dat Eriksen maar al te blij mag zijn met Brentford! Daar kan hij zich weer mooi in de kijker spelen want niemand weet op wat voor niveau hij op het moment zit. En sowieso PL is altijd nice ofcourse 😉

17 januari 2022 om 12:50

Hoezo te laag gegrepen? Ik zal uberhaupt blij zijn als die weer op de Europese topvelden aanwezig is. Net als Coutinho bijvoorbeeld bij Villa. Brentford heeft daarnaast een mooie ploeg en speelt aanvallend voetbal.

17 januari 2022 om 12:51

@appelmint. Qua niveau is het misschien te laag voor hem, maar ik denk dat hij op dit moment blij mag zijn met een club als Brentford. Heel veel clubs zullen huiverig zijn voor het contracteren van Eriksen.

Ik dacht dat het in PL ook niet was toegestaan om met zo'n kastje te spelen ?

Toch voor Eriksen een mooie plek om weer aan het voetballen te komen, mooie competitie en toch nog op het hoogste niveau.

17 januari 2022 om 12:55

Pl beoordelen ze het per geval, dus vantevoren niet uitgesloten dat het niet mag.

Brentford serieus…

Ik gun die jonge toch een veel mooiere club dan de onderste regionen premier league! Dat is ook helemaal niet het voetbal wat Cris kan en wil spelen…

17 januari 2022 om 12:50

Kijk je wel eens naar Brentford? Denk het niet op basis van je reactie. Echt een leuk voetballende ploeg die doet denken aan het Leeds van vorig jaar. Tuurlijk ietwat laag voor een speler van het kaliber Eriksen, maar denk dat je wel moet beseffen dat hij vijf minuten lang bijna dood is geweest en vervolgens 6 maanden niet gespeeld heeft. Denk dat dit juist een hele mooie kans is om aan te tonen dat hij het nog in zich heeft eens te meer onder een Deense trainer

17 januari 2022 om 12:53

Zeker wel, ik bedoel alleen aan te geven dat er toch redelijk vechtvoetbal gespeeld moet worden. Niet het voetbal wat hij gewend is bij Ajax, spurs en inter.

17 januari 2022 om 13:15

Brentford is een ploeg die meters maakt, maar het is absoluut geen ploeg die maar wat rent en vliegt en á la Burnley met hand en tand hun Premier League-stekje verdedigen.

Brentford speelt behoorlijk geconcentreerd en goed voetbal, wat ook af te lezen is van de resultaten (staan in punten gelijk met Villa en boven o.a. Leeds en Everton) en speelt in een systeem waar de positie van Eriksen by far de meest vrije positie in het elftal is; dus hij hoeft niet zo hard te werken als de rest van het elftal. Ja ze zullen iets meer op de counter voetballen in vergelijking met het dominante spel van Ajax, maar bij de Spurs onder Poch werd dat net zo goed gedaan en bij Internazionale tegen sterkere of gelijkwaardige tegenstanders ook, dus die speelstijl is hij de laatste jaren meer gewend dan het Ajax-spel.

Daarnaast: wat moet Ajax dan? Voor zijn blessure was hij natuurlijk vele malen beter dan Steven Berghuis of Davy Klaassen, maar hoe zit dat na zijn blessure? Moet Ajax, in de beslissende seizoenshelft, een nieuwe speler die afgelopen zomer nog vijf minuten dood is geweest op gaan stellen? Zijn niveau moet je gokken en de 10-positie is behalve een sleutelpositie ook nog eens een positie die dit seizoen geweldig wordt ingevuld door Steven Berghuis.

17 januari 2022 om 12:58

Volgens mij is dit een enorm goede stap voor Eriksen; ook ten opzichte van Ajax.

Brentford speelt in hetzelfde systeem als Internazionale onder Conte en is één van de best voetballende ploegen uit de onderkant van de Premier League. Voor Eriksen is het ook nog wel fijn dat ze met in ieder geval 1 spits voetballen die zijn goaltjes wel meeprikt (ivan Toney). Daarnaast liggen ze goed op koers zichzelf gewoon te handhaven met een 14e plek, dus de degradatiepaniek gaan ze waarschijnlijk helemaal niet meemaken en dan is het juist mooi voor Eriksen dat hij niet zoveel druk heeft en waarschijnlijk gewoon lekker kan voetballen. Ze staan op hetzelfde puntenaantal als Aston Villa, van Coutinho zeggen we toch ook dat dat een prima stap voor een mogelijke revival in zijn carrière was? Daarnaast kent Eriksen de Premier League en zitten er veel Denen bij Brentford, dit lijkt me een hele mooie club om het weer eens te proberen

17 januari 2022 om 16:11

Brentford is gewoon een mooie club man? Waarom zijn sommige voetbalsupporters zo arrogant tov kleinere clubs?

Mooie club, genoeg Denen en een prima niveau. Ik stem voor!

Mooie club voor hem om weer gas te geven en zich te laten zien in de Premier League. Fanatieke fans, mooi stadion en er zitten bovendien veel Denen ook. Daar zal ie zich snel thuis voelen.

Ik snap niet echt waarom Ajax zich niet gaat mengen voor Eriksen, zeker gezien de CL een welkome extra optie op het middenveld. Hem kun je beter inbrengen dan een Taylor wanneer je straks tegen Benfica moet aantreden.

17 januari 2022 om 12:44

omdat Eriksen op dit moment niet klaar is voor 90min op CL niveau. En dat zouden we ook niet moeten willen testen, in een knockout fase van het toernooi. Eriksen zou na de zomerstop, als hij écht fit is, weer bij Ajax aan kunnen sluiten, maar niet nu.

17 januari 2022 om 12:58

Vind ik niet echt een goed argument. Als je hem in de zomer wil dan zou je hem beter nu al kunnen halen om hem te testen. Buiten dat zitten er genoeg spelers bij Ajax die niet klaar zijn voor 90 minuten op cl niveau. Kudus is bijvoorbeeld ook nooit fit en Taylor komt tekort. Als Eriksen 90% van zijn normale niveau haalt is hij nog steeds een van de betere in de cl.

17 januari 2022 om 14:31

Maar Eriksen geeft zelf aan juist te willen spelen, om voor het WK nog opgeroepen te kunnen worden. Dan moet Ajax niet willen dat ze hem aannemen om sentimentele redenen, terwijl het zowel Eriksen als Ajax zelf in de voet zou schieten als Eriksen op dit moment onder contract komt bij Ajax.

Eriksen wilt nu spelen en Ajax kan dat in mijn ogen niet bieden. Zo bedoelde ik het meer.

17 januari 2022 om 13:00

Ik snap het wel. Ajax heeft geen ruimte voor Eriksen. Punt. Als Klaassen al continu op de bank zit...wil je dan Eriksen er ook naast gaan zetten? En dan daar naast dan weer Kudus? Hou aub op zeg.

17 januari 2022 om 13:06

Zowel Klaassen als Kudus zijn niet van het niveau Eriksen, en iemand als Taylor heeft het niveau gewoon nog niet. Los daarvan zullen er denk ik nog genoeg spelers gaan wegvallen gezien blessures en corona.

17 januari 2022 om 13:11

Ajax zit bomvol op die positie.
Ook omdat zoals Soccerfan beschrijft zij ook nog weleens met Berghuis op aanvallende mid spelen.

17 januari 2022 om 14:24

Het niveau Eriksen? Eriksen speelt al een aantal seizoenen vrij matig. Mis je niks aan.

Wist niet dat hij nog mocht spelen, dacht al dat ie op pensioen was. Mooi voor hem, maar vind het toch riskant.

23 januari 2022 om 19:07

Hij mag ook nog niet spelen, hij moet eerst goedgekeurd worden.

Zou deze kans meteen met beide handen aangrijpen
is meteen een schitterende mogelijkheid om jezelf te bewijzen
en te zien hoever je staat qua je gezondheid

wie weet welke mogelijkheden er dan in de zomer op je pad komen
succes Eriksen

Ik vind het echt riskant, maar goed. Als Christian dat echt wilt en de doktoren zeggen dat het mogelijk is, waarom niet.

Ben blij dat Ajax zich er niet aan waagt. Tuurlijk, hij is een speler van Ajax geweest en ook een goede. En gun hem het allerbeste. Maar zou, ook gezien het Nouri verhaal, echt niet nog een ''hartpatient'' onder contract willen hebben. Nu hebben ze die eigenlijk als met Blind, maar goed. Dat leek mij toch iets minder erg als dit van Eriksen, die echt ''weg'' was.

Hopelijk komt hij eruit en gaat hij nog lekker minuten maken bij Brentford!

Het klinkt een beetje wrang natuurlijk, maar Brentford heeft hier een hele mooie kans natuurlijk. Die kunnen ineens een topmiddenvelder 'uitproberen' voor de rest van het seizoen.

Denk ook wel dat het past; Eriksen kent natuurlijk de Premier League op zijn duimpje en Brentford speelt 3-5-2, hetzelfde systeem als waarin Eriksen bij Internazionale de laatste seizoenen speelde. Met Ivan Toney staat er een spits die wel goals kan prikken en Eriksen kan dan waarschijnlijk bijna een vrije rol invullen achter de spitsen. Ben benieuwd, hoop dat Eriksen in ieder geval weer in de buurt van zijn oude niveau kan komen!

Ik geloof er helemaal niet svan. De bondsarts van de FA was vrij duidelijk afgelopen zomer, hij zou nimmer teostaan dat iemand met een kastje in de FA zou spelen. Erikssen zal dus helemaal niet goedgekeurd worden tenzij het beleid in de FA gaat wijzigen.

Ik denk dat Newcastle ook een goede gegadigde zou zijn hebben de financiële ruimte om een goed aanbod te doen is een creatieve versterking en een goede invloed op jonge spelers

Deense trainer, vgm een stuk of 6 andere spelers met de Deense nationaliteit. Zo gek is de keuze nog niet.

Zoals hierboven gezegd Brentford heeft redelijke Deense enclave aan spelers, dus ik zou er wel voor tekenen als ik hem was. In ieder geval goed om weer te zien dat hij op het hoogste niveau kan blijven acteren.

Club zwaar onder zijn niveau, maar goed het is wel een leuke club en premier league voetbal.

Hoop dat die weer terug op zijn oude niveau kan komen. Bij welke club dat ook is!

Kan niet wachten tot Eriksen weer aan de slag te zien op het voetbalveld

Na alles wat er gebeurd is zo'n topmentaliteit houden en je eigen terug knokken
Alleen maar respect hiervoor

Had hem ook graag opnieuw in de Eredivisie gezien

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brentford FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Brentford46-7
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
B. MbeumoAanvaller344
I. ToneyAanvaller3212
Y. WissaAanvaller297
J. LösslKeeper20
David RayaKeeper230
M. SørensenVerdediger100
Voor de complete selectie: Clubpagina Brentford FC.

1019 fans
Middenvelder, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Brentford 10 1 1 0
2021/2022 Internazionale 0 0 0 0
2020/2021 Internazionale 26 3 1 0
2019/2020 Internazionale 17 1 0 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 20 2 5 0
Laatste voetbalnieuws

Christian Eriksen is gewild en kan inmiddels kiezen uit vier aanbiedingen

Christian Eriksen is door drie niet nader genoemde clubs benaderd voor een zomerse overstap, zo meldt Fabrizio Romano. De dertigjarige middenvelder van Brentford kan ook verlengen en heeft daarmee een vierde...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren