Danilo kan eerste aanwinst worden na overname van 36 miljoen in Engeland

Maandag, 17 januari 2022 om 11:14Chris Meijer • Laatste update: 12:26

De naam van Danilo wordt in Engeland in verband gebracht met Hull City. The Tigers hebben dringend behoefte aan een nieuwe spits en Hull Live meldt dat men het oog in deze zoektocht heeft laten vallen op de 22-jarige spits van Ajax. Danilo is bij Ajax in het bezit van een aflopend contract en er werd eerder al gemeld dat hij in januari mag uitkijken naar een andere club.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Danilo in januari vertrekken bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door leidsehood)

Ik weet niet of Ajax hem nu wil laten gaan, dan hou je alleen Brobbey over in de spits. Zelfs Max de Waal, die veelbelovend als gelegenheidsspits speelde voor Jong, is verhuurd inmiddels. Dan hou je dus eigenlijk alleen Tadic over die daar verder kan spelen, en eventueel Daramy. Ik heb zo mijn twijfels.

17 januari 2022 om 11:49

Bergwijn zakt iedere keer door de mand als hij in de spits staat, hij is totaal niet geschikt voor die positie. Op een of andere manier denken trainers dat hij dat wel kan. Dan zijn Klaassen, Tadic en Kudus logischere opties voor de spits achter Haller en Brobbey als het nodig is.

17 januari 2022 om 12:39

Dan zou ik eerder Tadic in de spits zetten. Of zoals op de training de afgelopen weken Klaassen. Of van Axel Dongen die het bij jong goed doet en gisteren in mocht vallen.

17 januari 2022 om 11:23

Ach die paar wedstrijdjes op de Afrika Cup zijn zo voorbij en heb je weer keuze uit Haller Brobbey en Tadic. Gewoon laten gaan, want hij heeft zijn kans niet gepakt in de wedstrijden dat ie het moest laten zien. Leuke eerste seizoenshelft bij Twente, maar that's it.

17 januari 2022 om 12:23

Niet gepakt? Die man kwam sowieso al veelste kort voor het niveau van ajax. Hij heeft nooit kunnen imponeren

17 januari 2022 om 13:24

Hoe kun je imponeren wanneer je nooit een kans hebt gehad ? Danilo is een prima spitsje, alleen lopen er bij Ajax betere rond. (die fysiek wat sterker zijn en beter als aanspeelpunt kunnen fungeren) Als ik een subtopper was in NL had ik al meteen contact opgenomen, kan een leuke spits worden. Is ook pas 22 jaar.

17 januari 2022 om 11:24

Misschien hebben ze wel een talentvolle spits op het scoutingslijstje staan. Die kan dan mooi acclimatiseren en volgend jaar 2e spits worden.

17 januari 2022 om 11:26

Haller blijft niet heel het seizoen op de Afrika Cup he? Die is waarschijnlijk na psv weer terug (gezien de interlandweek erna). Haller, Brobbey en Tadic lijkt me meer dan voldoende voor de komende 4 maanden. Helemaal als ze bergwijn nog weten te kopen die ook nog in de spits kan. Lijkt me onzin om Danilo te behouden. Hij heeft echt nog niks laten zien in Ajax 1 helaas.

17 januari 2022 om 11:34

Deels eens. Overigens is wellicht een valse spits met Klaassen of Berghuis ook nog een optie. Bergwijn vind ik echter totaal ongeschikt als spits. Hij is goed met z'n snelheid, maar vind hem in de kleine ruimte en vooral in de combinatie nog niet goed genoeg om in de spits te kunnen.

17 januari 2022 om 11:37

In absolute ‘nood’ heeft Ajax Klaassen ook nog voor in de spits. Haller, Brobbey, Tadic en Klaassen is meer dan prima. Danilo moet je gewoon verkopen indien mogelijk, dan verdien je tenminste nog wat. Pijnlijk dat Onana, Mazraoui en Danilo deze zomer allemaal gratis weglopen. In een ideale situatie hadden die 3 een miljoen of 50 opgeleverd. Gravenberch volgend jaar misschien wel de volgende..

17 januari 2022 om 11:56

Meteen verkopen. Je hebt Haller en Brobbey in de spits en eventueel Tadic die in de punt uit de voeten kan.

Jammer dat hij een aflopend contract heeft. Zij cijfers zijn prima en dat gekoppeld aan zijn leeftijd en de verkoopkwaliteiten van Overmars zag ik er nog wel 5 miljoen uitkomen ofzo. Met een aflopend contract zal dat helaas tegen gaan vallen.

De Championship is toch wel een mooie stap voor Danilo, als je je daar een jaar goed profileert sta je al snel in de belangstelling van de Pl.

Voor Ajax lijkt hij nog te kort te komen, persoonlijk vind ik het wel erg jammer was toch in de voorbereiding dit seizoen behoorlijk scherp.

17 januari 2022 om 11:31

3 miljoen met nog een half jaar contract, wat denk je zelf?

17 januari 2022 om 11:37

Ik denk dat het zomaar mogelijk is. Ik zou het persoonlijk niet voor betalen maar voor een Engelse club is 3 miljoen niet echt veel geld.

17 januari 2022 om 12:33

Voor mij is 10 euro ook peanuts, maar ik ga dat toch echt niet voor een over de datum krop sla betalen.
Of iets peanuts is of niet, is niet relevant voor de waarde van het product.

17 januari 2022 om 12:42

Jouw vergelijking hier ook niet, aangezien de krop sla voor iedereen een hoop geld is omdat je er niks aan hebt. Danilo voor 3 miljoen kan voor Hull City een wereldaankoop blijken naar verloop van tijd. Denk ook dat Hull city dit ‘gewoon’ betaald mochten ze daadwerkelijk geïnteresseerd zijn.

17 januari 2022 om 13:06

Mijn vergelijking is inderdaad niet relevant voor de waarde van Danilo. Teteriot (je broer?) zegt echter dat 3 miljoen peanuts is en dus gewoon kan worden neergelegd voor Danilo.
Of iemand een wereldaankoop kan worden is ook niet belangrijk voor de waarde van de speler op dit moment.
Wat wel belangrijk is, is contractduur, prestaties, de plek waar je zit etc. En alles spreekt eigenlijk tegen dat deze jongen 3 miljoen zou opleveren.

Denk persoonlijk dat danilo echt compleet zou ondersneeuwen in de championsship. Is overal redelijk in maar blinkt nergens in uit. Fysiek ook heel matig. Past beter in spanje dan lijkt me

17 januari 2022 om 13:29

Ach van Joël Piroe had ook niemand verwacht dat hij het zou gaan redden in het Championship en hij staat ook gewoon op 11 goals + nog wat assists voor Swansea City dit seizoen. Ik zeg niet dat dat de regel is en Joël was fysiek natuurlijk wel sterker dan Danilo; maar Danilo heeft het daarentegen in de Eredivisie wel gered op huurbasis, en dat lukte Piroe bij Sparta al niet eens.

Het blijft af en toe gewoon koffiedik kijken, misschien redt deze jongen het wel gewoon.

Danilo lijkt me nu juist totaal ongeschikt voor de Championship en/of de Premier League. Maargoed, het zal goed betalen dus hij zal de gok wel gaan wagen.

Ik zie echt wel wat in deze jongen maar hij heeft bij Ajax geen fatsoenlijke kans gehad. Af en toe eens invallen om de paar weken dat helpt voor geen meter. Hoop dat hij een mooie club vindt waar hij elke week mag spelen maar ik denk dat Engeland niet de juiste richting is.

17 januari 2022 om 13:25

Idd, denk dat hij beter naar Spanje / Portugal / Rusland kan gaan. Ben benieuwd waar hij over 5 jaar staat.

17 januari 2022 om 15:16

Hij komt ook gewoon tekort hij blinkt al niet uit in de keuken kampioen divisie. En in zijn invalbeurten en 2e seizoenshelft bij Twente was die ook slecht. Komt gewoon tekort voor Ajax. Kan je wel elke x opnieuw beginnen over een eerlijke kans. Terwijl die gewoon flink tekort komt!

Ook ik heb mijn bedenkingen of hij het fysiek en de kwaliteit heeft om in Engeland aan de slag te gaan. Ik zou als scout niet heel snel bij hem uitkomen. Heeft een half jaar goed gebruik gemaakt van de ballen die hij van Cerny kreeg (en de penalties) maar heeft los daarvan heel erg weinig laten zien.

Het is hem gegund, hopelijk kan hij daar zijn carriere weer oppakken en zich verder ontwikkelen.
Helaas bij ons heeft hij het niet gered.

Eigenlijk hadden ze hem meteen moeten verkopen nadat hij terug kwam van Twente, want ik vraag me af of hij meer waard is geworden van dat bankzitten.

17 januari 2022 om 12:34

Zijn contract loopt af dus hij zal zeker niet meer waard geworden zijn door op de bank te zitten, maar ook Ajax heeft een bank nodig. Die keren dat hij er in kwam bracht hij alleen niet voldoende.

Echt een kans heeft hij nooit gehad dus ik denk dat het beter voor zijn ontwikkeling is om te gaan.

Zolang Haller niet terug is
zou ik nog even wachten met het verkopen van Danilo

maar aan de andere kant
vanaf dat Danilo terug is gekeerd vanuit Twente
heeft hij niet echt de kans gekregen zich te bewijzen
dus voor zijn eigen ontwikkeling weer beter dat hij juist wel weg gaat

17 januari 2022 om 15:17

Haller is gewoon terug na de wedstrijd tegen Psv aangezien die week daarna interland week is.

Hull wisselt vaker van eigenaar dan andere ploegen van trainer lijkt wel, nummer vier ofzo wordt dit in de afgelopen tien jaar? En wat heeft het ze sportief opgeleverd, helemaal niks. Zou het Danilo zijnde zeker niet doen, met een beetje pech speel je volgend jaar League One of moet je weer op zoek naar een nieuwe club.

Iemand die weet wat het vermogen is van deze Ilicali?

17 januari 2022 om 12:43

Zijn exacte vermogen weet ik niet, wat ik wel weet is dat hij de Turkse John de Mol is en tevens voorkomt in de Turkse versie van Quote 2000.

Is deze gast ook geen eigenaar van Fortuna Sittard? Meen dat ik enige tijd geleden hier iets over had gelezen? Iemand info hieromtrent?

17 januari 2022 om 14:50

Nee hij had wel interesse maar het kwam niet tot een deal. Nu is Fortuna Sittard in zee gegaan met een internetbedrijf Azerion. De voorzitter is wel een Turkse Nederlander, Gün genaamd.

Danilo lijkt mij dus alles behalve geschikt voor de Championship. Is fysiek absoluut geen topper en ik denk dat hij daar fysiek veel te kort voor gaat komen.
Kan hij niet gewoon nar Vitesse?

17 januari 2022 om 14:34

Zou een goede optie zijn om Openda op te volgen volgend seizoen, maar met hem, Baden, Grbic en de eigen jongens (buitink, Huisman) die hun draai dit seizoen lijken te hebben gevonden zijn er andere prioriteiten als Vitesse nog geld gaat uitgeven. Iets wat ik zelfs als Bazoer nog vertrekt niet 1, 2, 3 zie gebeuren.

Weg....
Als je nog een paar cent kunt krijgen, mooi afscheid van nemen.
Haller, Brobbey zijn de spitsen

Daarna kun je of op Jong Ajax kijken of systemen aanpassen
Want zelfs Klaassen kan als gelegenheidspits spelen

Getest en te licht bevonden, niet het niveau waar Ajax naar moet streven.
Gewoon lekker laten gaan en een mooie toekomst laten maken.
Heeft bij Twente een half jaar goed gepresteerd, verder weinig kunnen imponeren.

17 januari 2022 om 14:05

Wanneer getest dan? Volgens mij heeeft die jongen na zijn huur periode bij FC twente geen kans gekregen bij Ajax.

Als ik Danilo was zou ik lekker eind van het seizoen transfervrij weggaan en kijken wat op mijn pad komt en kijken wat het beste voor mijn carriere zou zijn.

Mensen die aangeven dat hij bij Ajax geen fatsoenlijke kans heeft gehad hebben volledig gelijk. En vervolgens geef ik de personen bij Ajax die daar over gaan ook volledig gelijk dat ze hem niet hebben opgesteld. Heeft bij Twente in het begin onbevangen een paar wedstrijden goed kunnen voetballen. Toen kocht Ajax Haller, dat kwam hard aan en Danilo is gaan mokken. Heeft zich nooit meer bovenmatig ingespannen, is zelfs bij Twente op de bank belandt. Dat wil wat zeggen als je kijkt naar het niveau van de selectie van vorig jaar. Voetbaltechnisch redelijk goede speler, mentaal echt niet geschikt voor een topclub.

Noem mij gek maar ik vind Danilo een betere spits dan Brobbey, leuk voor Brian dat hij het zo goed doet bij zn debuut weer maar ik heb het gevoel dat Danilo veel meer in zich heeft wat hij alleen nog bij Twente heeft laten zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Hull City

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
17.Bristol City55-15
18.Cardiff City53-18
19.Hull City51-13
21.Reading41-33
Voor de complete stand: Football League Championsh...
SpelersPositieW
K. Lewis-PotterAanvaller4612
T. EavesAanvaller315
T. SmithAanvaller231
M. IngramKeeper290
M. WilksAanvaller203
D. BernardVerdediger260
L. CoyleVerdediger231
Voor de complete selectie: Clubpagina Hull City.

0 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 13 2 0 0
2021/2022 Jong Ajax 9 7 0 0
2020/2021 FC Twente 33 17 3 1
2019/2020 Jong Ajax 8 5 1 0
2019/2020 Ajax 1 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord bevestigt komst van transfervrije Ajacied Danilo

Danilo maakt de overstap van Ajax naar Feyenoord, zo maakt het laatstgenoemde club donderdag bekend via de officiële kanalen. De 23-jarige Braziliaan komt transfervrij over naar Rotterdam, waar hij zijn handtekening...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren