Brian Brobbey krijgt advies: ‘Als mijn makelaar een huis koopt...’

Maandag, 17 januari 2022 om 11:03Tom Rofekamp • Laatste update: 13:33

Brian Brobbey zou er goed aan doen om Mino Raiola te ontslaan, aldus Henk Spaan. De sportjournalist van Het Parool vindt het 'verbazingwekkend' dat de zaakwaarnemer nog altijd de belangen van de spits van Ajax behartigt na zijn overstap naar RB Leipzig afgelopen zomer. Spaan heeft geen goed woord over voor Raiola; ook Marc Overmars en Edwin van der Sar kunnen op woorden rekenen in zijn wekelijkse column.

Brobbey speelde tot afgelopen zomer al in Amsterdam, maar ging niet in op een voorstel voor een nieuw contract. De negentienjarige spits koos voor een overstap naar Leipzig, waar hij vooral wegkwijnde op de bank. In veertien duels en slechts 252 speelminuten wist Brobbey niet één keer het net te vinden. Eind december werd bekend dat de international van Jong Oranje voor de rest van het seizoen terug zou keren bij zijn oude club.

"Dus eerst liet Raiola de onderhandelingen met Ajax ploffen om Brobbey transfervrij aan Leipzig te kunnen slijten", steekt Spaan van wal. "Ik ben benieuwd wie de hoogste tekenbonus ontving: de speler of de tussenpersoon. Voor de voetballoopbaan van de speler was het een deal van niks: geld op de rekening en ledigheid op de bank. Overmars en Ten Hag kennen geen rancune. Toen Brobbey liet weten naar Ajax te snakken, zorgden zij voor het gespreide bed."

Spaan zet vervolgens vraagtekens bij de beslissing om Brobbey te huren zonder optie tot koop. "Waarom? Als iets ontbreekt in de duistere wereld van de voetbaldeals is het transparantie. Brobbey heeft Raiola nog niet ontslagen, wat me verbaast. Als mijn makelaar een huis koopt waarin ik niet wil wonen, zoek ik snel een andere." Brobbey maakte afgelopen zondag in het duel met FC Utrecht zijn rentree voor Ajax en had met twee doelpunten een groot aandeel in de 0-3 zege. In zijn eerste periode in Amsterdam kwam de spits al tot zes goals in negentien wedstrijden.


Poll

Vind jij dat Brian Brobbey Mino Raiola moet ontslaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door thamike)
17 januari 2022 om 11:38

Als jij gewoon rustig je blijft ontwikkelen en bij Ajax groot wordt dan ga je uiteindelijk een mooiere carriere tegemoet en meer geld verdienen dan wanneer je als jeugdspeler meteen voor het geld weg gaat. Dat is het snelle geld. Iets meer geduld en je kan nog veel meer verdienen over je hele carriere.

17 januari 2022 om 11:44

Maar hoeveel spelers dachten een mooie carrière te hebben en eindigen in de subtop of nog lager. Er valt voor beide iets te zeggen, waarbij je je achteraf pas weet wat de beste keuze is.

17 januari 2022 om 11:48

Dat geduld hebben is makkelijker gezegd dan gedaan. Wat als Brobbey was gestagneerd en uiteindelijk verhuurd zou worden aan FC Groningen omdat Haller tot zijn 30e bij Ajax blijft? Dan is ie op een gegeven moment 23, loopt ie uit zijn contract, en tekent ie bij de Franse middenmoot. Natuurlijk, hypothetisch allemaal, maar het is een scenario dat net zo waarschijnlijk is als dat ie uitblinkt bij Ajax en dan naar Real Madrid gaat over vier jaar.

17 januari 2022 om 12:11

Of je kiest voor een langer verblijf bij Ajax, krijgt vervolgens een enorme blessure of iets anders waardoor je je potentie niet waar kan maken, en loopt vervolgens een hoop geld mis.

Het snelle geld is voor veel van die jongens een serieuze optie, omdat ze het nooit breed hebben gehad. Die kunnen op deze manier gegarandeerd een enorme som geld verdienen en daar valt echt wel wat voor te zeggen.

17 januari 2022 om 12:20

Mino heeft hier top gehandeld. Als bij Leipzig niet de trainer en de TD niet waren vetrokken.. had brobbey vaker gespeeld omdat ze hem heel graag wouden hebben. Nu is na deze deal alles anders gaan met het bestuur, + daarbij de speler heeft wel even 5 miljoen bijgeschreven op rekening en lacht zich de ballen uit de broek. Zit rustig weer in omgeving Amsterdam te leven alsof er niks is gebeurd. Speler is financieel onafhankelijk geworden en dat voor zijn 20ste? Mino top gehandeld. Want niemand kijkt naar als het bij Leipzig wel was gelukt

17 januari 2022 om 12:37

Daar zeg je het al, Soccerfan. 'als...spelers anno 2022 willen cashen, en presteren is voor hen bonus.

17 januari 2022 om 13:04

@Ajaxxxlove.. Brobbey zou bij Ajax meer als een miljoen gaan verdienen als hij zou bij tekenen, stel dat hij geblesseerd zou raken dan pakt die met aftrek van de belasting alsnog genoeg geld.. Je ziet aan alles dat hij dood ongelukkig is in Duitsland, wat nou als Ajax hem volgend jaar niet wil huren/kopen? Dan wordt die weer aan een andere buitenlandse club verhuurd waar hij ongelukkig is, als ik in Brobbey zijn schoenen stond had ik er alles aan gedaan om terug te keren bij Ajax, als hij net zo speelt als gister dan is de basisplaats van Haller echt geen zekerheid, alleen nu is hij gehuurd dus zal Haller uiteraard gewoon 1ste spits zijn

17 januari 2022 om 13:05

Ik weet niet of het zo makkelijk ligt. Als de verhalen rond zijn salaris kloppen dan zou hij 3 miljoen netto verdienen (dus ruim 6 miljoen bruto). Dat is vergelijkbaar met vd Beek.
Als je die neemt als voorbeeld dan is langer blijven ook zeker geen garantie op succes. En dan nog, hoeveel spelers van Ajax halen uiteindelijk die echte top. Elk jaar stroomt er een volledig elftal uit de jeugd waarvan er 5 of 6 hun debuut mogen maken in Ajax 1 (al is het maar in een nietszeggende beker wedstrijd) en er misscien 1 of 2 vast het eerste elftal halen en van de 1 of 2 is er eentje in de 5 of 10 jaar die echt de internationale top haalt en daar ook blijft, de rest valt of na een of twee jaar terug naar clubs in de subtop of eindigen nog lager en het grootste deel, ook van de spelers die blijven, halen zelfs dat nooit maar vertrekken naar de KKD of de 2e divisie.
Daarnaast staan de Red Bull clubs toch ook gewoon bekend als prima clubs om jezelf te ontwikkelen.

17 januari 2022 om 13:19

VZ zou een keer een lijstje moeten maken van de succesverhalen van spelers die Raiola als zaakwaarnemer hebben t.o.v. andere zaakwaarnemers. Dan pas hebben we een helder beeld want volgens mij wordt er maar wat geroepen over Raiola

17 januari 2022 om 13:44

@japie_krekel: Helemaal terecht zou dat natuurlijk niet zijn, in heel veel gevallen heeft een zaakwaarnemer geen doorslaggevende invloed op de carrière van een speler. Natuurlijk hebben de keuzes en tactieken van een Mino Raiola, Jorge Mendes of Jonathan Barrett invloed, maar vaak is het slagen danwel falen van de carrière van een speler afhankelijk van factoren waar een zaakwaarnemer ontzettend weinig aan kan doen.

Een carrière van een speler wordt vaak gemaakt of gebroken door het systeem wat een trainer speelt, het wegblijven van (grote) blessures op jonge leeftijd en simpelweg op het juiste tijdstip en op het juiste moment aanwezig zijn wanneer je team je nodig heeft. Natuurlijk zijn er veel spelers die het puur op hun talent/drive gered hebben, maar er is daaronder nog een veel grotere laag spelers die ook prima geen (goede) carrière hadden kunnen hebben als kleine dingen anders waren gelopen.

17 januari 2022 om 14:33

Hij moet straks wel terug naar Leipzig… financieel zit het goed, nu zijn carriere nog.

17 januari 2022 om 12:05

Veel mensen vergeten ook het geluksgevoel. Zolang alles goed gaat dan is Raiola perfect, je bent gelukkig en zit goed in je vel en kunt ergens anders met dat geluksgevoel het ook financieel perfect krijgen.
Raiola is totaal ongeschikt als manager, hij zou financieel adviseur moeten zijn en aangeven dat hij alleen maar focust op de beste financiele deal. Dan weet je tenminste wat je krijgt en kan je daar wel of niet voor kiezen. Er zijn zoveel voorbeelden van voetballers die wegkwijnen onder hun zaakwaarnemers omdat ze een paar euro meer denken te willen. Het grote punt blijft; mensen willen vooral gelukkig en gewaardeerd worden en het gaat te vaak mis omdat dat vergeten wordt.

"Als mijn makelaar een huis koopt waarin ik niet wil wonen, zoek ik een andere makelaar". Nou Henk, als jij een makelaar opdracht geeft om namens jou een huis te kopen, dan is dat je eigen schuld. Als het goed is geef je die makelaar namelijk geen opdracht om een huis te kopen maar zoekt hij samen met jou naar een nieuwe huis op basis van jouw wensen.

17 januari 2022 om 11:59

De strekking van het verhaal is dat de makelaar met huizen aan kwam die niet de beste optie voor de koper zouden zijn. De makelaar had moeten adviseren om helemaal niet te verhuizen of aankomen met huizen waar de koper zich thuis zou gaan voelen. Een van de beste optie voor Brobbey was om al voor de komst van Haller zijn contract bij Ajax te verlengen. Dan was Brobbey nu al anderhalf jaar de eerste spits van Ajax geweest. Een andere optie was om Brobbey naar een club te brengen waar hij zeker zou gaan spelen, dus niet een club van het niveau RB Leipzig.

17 januari 2022 om 12:10

Als verhuizen niet de beste optie is dan is het vrij dom om überhaupt een makelaar te bellen toch? Buiten dat, als je dan als Brobbey naar een andere club gaat dan was Leipzig volgens mij niet bepaald een hele vreemde keuze.

17 januari 2022 om 12:15

PaulR. Wanneer verdient Raiola het meeste geld? Aan een transfervrij vertrek van zijn pupil naar Leipzig, of als die zich bij Ajax verder ontwikkelt en de clubs voor het uitkiezen heeft? Zelfde geldt met betrekking tot Mo. Hij verdient natuurlijk meer aan een Mo als hij zich ontwikkelt dan dat hij voor wat wisselgeld naar Juventus gaat. Maar inderdaad zal het grote masterbrein wel in zijn handjes knijpen met die paar stuivers. Waarom is Brobbey niet met Raiola gebroken als het allemaal zo erg is? Raiola is gewoon een zaakwaarnemer die regelt dat zijn spelers de beste deals krijgen. Hij gaat echt niet zelfstandig handelen en zijn pupillen onder dwang ergens stallen.

17 januari 2022 om 12:17

Het voorbeeld van het verhuizen en de makelaar is ook niet van mij. Een makelaar heb je inderdaad alleen als je wilt verhuizen, een zaakwaarnemer heb je ook als je bij je club wilt blijven, dus niet het allerbeste voorbeeld.

Al waren de trainer en TD gebleven, denk ik nog niet dat Brobbey veel had gespeeld. Brobbey komt daar transfervrij binnen , dan heb je toch veel minder aanzien dan een Andre Gomes die voor 23 miljoen wordt gekocht. Gomes is natuurlijk ook veel beter, maar voor RB Leipzig is Brobbey gewoon een gokje. Wordt het niets, dan verliest de club er op financieel gebied ook niet heel veel op. En ook zonder Gomes, de aanvallers die er op dat moment waren zijn van een hoger niveau dan Brobbey.

17 januari 2022 om 12:18

Inderdaad brobbey heeft zichzelf denk ik overschat. Als jonkie ga je natuurlijk niet zomaar eerste spits worden als ze andre silva international van portugal halen.
Maar dat die nu zonder optie met koop is gehaald is wel apart. Maar aan de andere kant denkt ajax als we hem terug kopen wilt die over een jaar vast wel weer weg

17 januari 2022 om 12:22

@ducktaildo: Ik ben het helemaal met je eens, maar de vraag is dus of Raiola voor spelers als Brobbey en Ihattaren de juiste zaakwaarnemer is, en mijn antwoord is: Absoluut niet! Als je als voetballer op z'on niveau bent dat je overal wel gaat spelen, bijvoorbeeld een Zlatan, dan is Raiola perfect. Maar voor jonge spelers die veel speeltijd nodig hebben is hij een ramp.

Ik denk zelfs dat het voor Mazraoui en Gravenberch ook niet goed is dat Raiola hun zaakwaarnemer is. Mazraoui gaat al transfervrij vertrekken, god mag weten waar heen. En als ik Ajax was zou ik Gravenberch komende zomer bij een goed bod ook verkopen, anders loopt hij in 2023 gratis de deur uit.

17 januari 2022 om 12:25

@protheus: Ik denk dat Brobbey vooral Raiola verkeerd heeft ingeschat. Brobbey heeft vorig jaar zijn woord aan Overmars gegeven om bij te tekenen. Maar zoals hier al eerder is gezegd, daar heeft Raiola weinig aan. Dus die heeft aangestuurd op het mislukken van de onderhandelingen en is toen aangekomen met optie's waar hij zelf veel geld kon verdienen.

17 januari 2022 om 12:55

@Fossen, een spelers makelaar geeft advies. Een aankoopmakelaar geeft advies. Natuurlijk blijft de opdrachtgever de uiteindelijke beslisser maar het is niet vreemd om jou als opdrachtgever te laten adviseren. Als ik als opdrachtgever echter een adviseur heb die adviezen geeft die niet bij mij passen moet ik een ander nemen. Kortom, de vergelijking van Spaan is zo vreemd niet.

Wat een onzin zeg. Als jouw makelaar een huis koopt Henk, moet je nog altijd zelf een krabbeltje zetten. Dat doe je met je volle verstand en die verantwoordelijk ligt dus bij je zelf. Zelfde geldt voor Brobbey.

17 januari 2022 om 11:58

ja, tuurlijk maar jij denkt werkelijk dat een jonge speler niet beinvloedbaar is? Jij hebt toch hopelijk die hele soap rondom Brobbey gevolgd en kunnen zien dat Brobbey zelf al vanaf minuut een aan het twijfelen is geweest. Aangegeven wel te willen blijven maar dan toch niet dan weer wel en dan weer niet. Nee, altijd dat gemakkelijke gelul vanuit de zijkant met eigen veratnwoordelijkheid.

Deze jonge heeft voor zijn omstandigheden niet de juiste makelaar en dat is nu toch wel duidelijk geworden, dat wil niet zeggen dat deze makelaar bij definitie slecht is maar het moet wel passen en dat is nu duidelijk niet het geval.

17 januari 2022 om 12:09

Als ie echt heeft getwijfeld, had ie toch ook zijn broers kunnen benaderen? Die zijn namelijk ook voetballer en tekenen bij clubs voor het geld. Net zoals Luckassen bij PSV. Die is alleen naar PSV gekomen voor het geld en was vanaf dag 1 al niet gemotiveerd om er wat van te maken.

17 januari 2022 om 15:05

Ik denk dat Brobbey nog best veel had kunnen doen idd maar het is nog een jonge vent en niet iedereen doet wat de ander logisch vind of denkt en al helemaal niet als je een Mino hebt als zaakwaarnemer. Vergeet niet dat Mino heel veel indruk kan maken en met al zijn ervaring toch iemand is waar jonge spelers naar luisteren ondanks de eigen twijfels.

17 januari 2022 om 19:04

Als je als speler zelf niet kunt kiezen waar je het liefst wil spelen ben je niet heel erg snugger. Brobbey is geen kind van 3 he. Als hij zich heeft laten beïnvloeden door Raiola is dat gewoon zijn eigen domme fout.

17 januari 2022 om 13:03

@Benzema, er zijn genoeg mensen die voor dat zij beslissingen nemen, zich laten adviseren. In dit geval heeft Brobbey een advies gekregen dat op zijn minst, gedeeltelijk is uitgekomen. Hij heeft nl meer geld gekregen. Vraag is echter of Riola een passend advies voor Brobbey heeft gegeven. En dat weten wij niet. Want wij weten niet wat de opdracht was. Maar, Riola heeft natuurlijk ook ogen. Hij had moeten inschatten wat er met Brobbey zou gebeuren. Vraag is nu, heeft hij dat wel goed ingeschat en voldoende aan Brobbey uitgelegd. Zo ja treft hem geen blaam. Zo nee heeft hij een fout gemaakt en zou Brobbey zich moeten afvragen of het de volgende keer wel goed gaat. Als hij daar geen vertrouwen in heeft past Riola niet bij Brobbey. Als hij dat wel heeft…lekker doorgaan!

Ik ben het niet vaak eens met Spaan, maar kan me nu wel vinden in zijn mening. Er is hier een raar, vies financieel spel gespeeld over de rug van Brobbey.

17 januari 2022 om 11:49

En Brobbey had daarover niets te zeggen ? Brobbey heeft niet zelf een handtekening gezet. Ja ik ben het ermee eens dat ik niet elke keuze slim vind, maar ik ben wel van mening dat een speler weet waarvoor hij tekent.

17 januari 2022 om 12:00

@janssen, jij zegt dat je van mening bent dat Brobbey weet waarvoor hij tekent? Dus jij weet wat er allemaal gezegd en beloofd is? Jij weet hoe zeker Brobbey is van de situatie en jij weet zeker dat zijn makelijk hem niet overtuigd heeft om toch te gaan na misschien wel enorm veel twijfel aan Brobbey zijn kant. Zo mooi om te lezen dat mensen hier zo zeker zijn van een situatie waar ze echt niets vanaf weten en totaal af gaan op onderbuik.

17 januari 2022 om 12:14

Maar denk jij dat toen hij tekende dat hij niet wist wat hij ging verdienen en dat hij moest verhuizen en zijn familie achter moest laten ? Maar over welke beloftes heb jij het ? Speeltijd ? Als voetballer weet jij toch dat je nooit een garantie krijgt dat je speelt. Ik vond Leipzig zelf wel een team dat bij hem past. Gaan vaak ook voor jonge spelers.

17 januari 2022 om 15:08

Ik heb het helemaal niet over verhuizen, sterker nog ik vul niet in waarover het is gegaan maar we hebben allemaal zijn wissepturigheid en twijfel gezien toch? Of ben je dat al vergeten? Ik vond Leipzieg ook best een goede en leuke ploeg voor hem maar gaat om zijn gevoel en met zoveel twijfel zit er iets niet goed. Dat hij zo snel alweer terug gaat naar Ajax zegt best veel.

Raiola wordt hier vaak wel verdedigd, maar ik vind dat hij met jongens als Brobbey en ihattaren toch wel grote inschattingsfouten heeft gemaakt. Allebei tieners die op de bank zaten in de Eredivisie naar een buitenlandse topclub brengen. Het is niet alsof dat in het verleden nou zo'n succes was met jongens als bouy, malen en kishna. Eigenlijk zijn al zijn "topclienten" groot geworden door hun carriere verstandig op te bouwen zoals De Ligt, Maxwell, Zlatan en Haaland. Die waren echt de man voordat ze een transfer maakte. Waarom hij elk jaar gastjes van 16-18 naar het buitenland moet brengen is mij een raadsel.

17 januari 2022 om 11:41

Raiola heeft Ihattaren nog afgeraden om naar Italië te gaan hoor. Heeft niet voor niks zo lang geduurd. Raiola vond het verstandiger om hem ergens in de Eredivisie of België te stallen.

17 januari 2022 om 11:46

Ik zie Raiola heel zelden verdedigt worden hier. Het komt een beetje van twee kanten natuurlijk. Raiola wil getalenteerde clienten die weten wat voor netwerk hij heeft. Dan komen er al snel hardere eisen tijdens onderhandelingen en vragen ze sneller aan Raiola of ze niet ergens anders terecht kunnen.

17 januari 2022 om 11:47

Inzake Mo klopt jouw verhaal niet. Daarnaast kun je je dit verhaal ook bij veel anderen zeggen. Want wie heeft Donny geadviseerd om naar Manchester United te gaan. Waarom heeft niemand tegen hem gezegd dat hij daar niet goed genoeg voor is.

17 januari 2022 om 11:50

@janssen, van de Beek leek echt wel klaar om over te stappen naar een topclub. Die jongen heeft echt onvervalst uitgeblonken bij Ajax. United is gewoon een spelerskerkhof, er is geen enkele speler de afgelopen 9 jaar geweest die echt veel beter is geworden daar (behalve jeugdproducten als Rashford, Greenwood, Mctominay). Mogelijk kun je naar Bruno Fernandes wijzen die ongeveer 8 maanden goed heeft gespeeld. Maar verder? Elke speler stagneert of wordt minder (waard) bij United.

17 januari 2022 om 12:08

vd Beek was dat mijns inziens niet. Hij overschatte zichzelf en dat blijkt waar. Ik was zelfs blij dat vd Beek vertrok omdat hij andere spelers niet beter laat spelen en in het Ajax spel te weinig toegevoegde waarde heeft. Wat blijkt, dat is bij Man United niet anders.
Het is absoluut geen slechte speler, sterker gewoon een goede speler en het zal vast een leuke vent zijn maar hij was niet goed genoeg voor een topclub en dacht dat wel te zijn. Donny zit meer op zijn plek bij een club op een niveautje lager, ik denk dat hij het bij Everton, West Ham, Aston Villa prima zou redden en een waardevolle selectiespeler zou zijn.
Ik snap wel dat je het bij Man Utd wilt proberen overigens, maar helaas mislukt dat.

17 januari 2022 om 11:53

Ironisch genoeg waren 3 van je voorbeelden 19 en 1 was 18 toen ze een transfer naar het buitenland maakten. Jong naar het buitenland gaan betekent niet per se dat het onverstandig is. Het heeft er ook mee te maken hoe mentaal volwassen/klaar je er voor bent en hoe de zorg bij je nieuwe club geregeld is.

17 januari 2022 om 12:30

Bij al deze jongens is gebleken dat ze er toen nog niet klaar voor waren. Allemaal waren ze vrij snel weer terug in de Eredivisie en zeiden ze dat ze zich alleen voelde daar.

17 januari 2022 om 13:53

En Maxwell, Ibrahimovic & Haaland dan? Denk je dat die in Nederland en Oostenrijk geboren waren?

17 januari 2022 om 12:19

Zytto 100% mee eens, te bizar voor woorden dat die gulzige vent altijd word verdedigd hoor. Voor gearriveerde spelers zal hij geweldig dijn, maar voor tieners niet daar heeft hij alleen carrières voor vernield!

17 januari 2022 om 12:53

Die carrières vernielen ze volledig zelf. Daarnaast, waar maak jij je precies druk om? Alsof het jouw eigen carrière is.. Er zijn er maar heel, heel erg weinig die klagen met hem als zaakwaarnemer.. Dat zou ook genoeg moeten zeggen..

17 januari 2022 om 13:22

@sulejmanii, die gearriveerde spelers waren ook ooit tieners die niks hadden bewezen toen ze ooit raiola kozen.

17 januari 2022 om 13:57

Ik zie Raiola anders bijna nooit verdedigd worden hier; toen er laatst een topic was over dat hij naar het ziekenhuis moest werden de reacties binnen een kwartier uitgezet omdat er een behoorlijk van de reaguurders hier hoopte dat hij eraan doodging.

Je kunt het jammer van van het voetbal vinden, maar ik zou zeggen in dat geval 'hate the game, not the player'. Zo werkt een vrije markt voor spelers nou éénmaal, als jij ervoor kunt zorgen dat spelers meer geld kunnen verdienen kun je daar zelf ook geld aan verdienen. De twee voorbeelden die hier opgenoemd worden (ihattaren en Brobbey) hebben hier zelf natuurlijk ook invloed op. Bij Ihattaren had Raiola überhaupt weinig keus, die had zichzelf allang onmogelijk gemaakt bij PSV en wilde toch graag naar een grotere club. Raiola heeft hem toen zelfs nog naar Juventus weten te slepen en in eerste instantie weg van alle commotie. Dat het dan nog niet werkt ligt aan Ihattaren zelf, daar zijn we inmiddels wel over uit denk ik.

Bij Brobbey heeft hij een paar inschattingsfouten gemaakt, maar ook helemaal geen hele grote. Als Brobbey sowieso bij Ajax had willen blijven had hij dat prima tegen Raiola kunnen zeggen (maar dat deed hij ook niet) en zowel de technisch directeur als de trainer van Leipzig toentertijd zagen het zitten in Brobbey. Als hij met dat perspectief op 19-jarige leeftijd ook nog eens drie miljoen per jaar kon verdienen was dat helemaal geen domme keuze. Helaas wordt de trainer voor 20 miljoen euro (!) weggekocht door Bayern München en komt er een nieuwe trainer die het niet in hem ziet zitten en ook nog eens een hele slechte trainer blijkt voor Leipzig. Zelfs dan weet Raiola hem weer terug te krijgen bij Ajax waar hij nu een halfjaar kan vlammen en een nieuwe poging kan doen om zijn carrière te redden.

Natuurlijk kun je Raiola een hele onsympathieke man vinden, en dat is hij misschien ook wel een beetje (net als alle zaakwaarnemers ooit), maar wat je nu zegt is echt zwaar over de top.

Het is altijd lastig een mening over dit soort verhalen te hebben. We weten niet wat Raiola destijds heeft gezegd, wat Brobbey's wensen waren en wat voor druk er was vanuit Brobbey's omgeving/sociale cirkel.

Ben blij dat hij terug is. Het is een Ajax jeugdproduct, kan Haller's absentie opvangen en goed pinchhitten. De concurrentiestrijd zal ook smaakvol worden als ze allebei aan de lopende band gaan scoren.

17 januari 2022 om 12:55

Het jeugdproduct is op dit moment gewoon een gehuurde speler. Hij zal het vast goed doen, want een een hele behoorlijke speler. Ajax gaat er echter geen winst aan behalen als jeugdproduct..

17 januari 2022 om 14:10

Haller krijgt gewoon de voorkeur bij terugkomst. Brobbey is gewoon een huurspeler meer niet. Gaat gewoon weer terug naar Duitsland aan hetn einde van dit seizoen.

Als iemand ervoor zorgt dat ik een vijfjarig contract ergens kan tekenen voor 4 miljoen per jaar =20 miljoen!! Dan heeft i het heel goed gedaan. Was een wisselspeler he. Die nu gewoon financieel binnen is. Dan is op de bank zitten vervelend, maar uiteindelijk is het gewoon werk... dus zo verkeerd heeft i het nirt gedaan..voor hetzelfde geld (nee voor minder ) had i bij ajax bij kunnen tekenen en werd ten hag ontslagen. Zou i misschien bij een andere coach voor 5 ton per jaar 5 jaar op de bank zitten. Hij heeft voor financiele zekerheid gekozen.

17 januari 2022 om 13:06

Laten we niet doen alsof 5 ton per jaar wisselgeld is. Als je dat 5 jaar binnenharkt en er goed mee omgaat, hoef je daarna ook nooit meer een dag in je leven te werken.

Riola staat er om bekend zolang je goed presteert, hij veel moeite voor je doet, gaat het wat minder, dan zet hij ook gewoon een stap minder voor je, hij kan dat ook makkelijk doen, gezien het aantal topspelers die hij vertegenwoordigt, dus in het geval brobby had hij dus beter niet voor Riola moeten kiezen sportief gezien

Als fan van een club ben ik niet fan van raiola, want onze belangen komen niet overeen. Maar dat het voor Henk te lastig is om te bedenken dat zulke financiële winst niet niks is, vind ik lastig te begrijpen voor een volwassene. Maar goed, Henk redeneert dan ook vanuit het perspectief dat wat voor Ajax het beste is, objectief het beste is...

Ligt niet aan de zaakwaarnemer maar aan de mentaliteit van de speler die ervoor kiest om meer te kunnen verdienen door weg te gaan. Nou Raiola krijgt dat voor elkaar m, het voetballen ligt nog altijd aan de speler die moet het laten zien.

Brobbey heeft een pakket van omgerekend 5 miljoen netto (inclusief tekengeld, geld voor zijn familie), dit verdient hij verspreid over zijn contract bij RB Leipzig. Raiola heeft totaal aan commissie voor Brian Brobbey ook 5 miljoen verdiend. Ik vind de commissie aan de hoge kant, want uiteindelijk gaat dit van het budget van het “pakket Brobbey” af. Aan de andere kant: Raiola is de enige die hem zo’n contract kon bezorgen.

Ihattare is ook al veranderd van zaakwaarnemer. Het zijn hele jonge spelers die begeleiding nodig hebben maar daarin geeft Raiola niet thuis. Dat is ook de rede waarom er zoveel talenten die van zijn diensten gebruik maken naar de kloten gaan. Geld mag niet de belangrijkste factor zijn bij jonge talenten.

Alle voetballers moeten hem ontslaan
Want hij profiteerd van iedereen
En zijn wil is wet bij de jonge voetballers

Het zou ook zomaar kunnen dat het contract en perspectief dat Ajax hem bood niet zo goed was!

Nu is hij terug met een beter contract en als perspectief dat als hij op de bank komt dat een verlies voor Ajax is.

Hele goede zet van zowel hem als zijn zaakwaarnemer.

En dat al na een half jaar.

Wie is de zaakwaarnemer van vd Beek bij MANU ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

2 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 11 7 1 0
2021/2022 Jong Ajax 1 1 0 0
2020/2021 Jong Ajax 17 9 3 0
2019/2020 Jong Ajax 13 7 2 0
2018/2019 Jong Ajax 2 0 1 0

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren