Werkloze Mark van Bommel ambieert terugkeer bij oude club

Maandag, 17 januari 2022 om 09:32Tom Rofekamp • Laatste update: 09:35

Mark van Bommel wil zo snel mogelijk terugkeren in de Bundesliga. De momenteel werkloze trainer werd pakweg drie maanden geleden ontslagen door VfL Wolfsburg, maar ziet zijn volgende klus ook plaatsvinden in de hoogste Duitse competitie. Een rentree bij Bayern München, waar hij tussen 2006 en 2011 als speler actief was, zou Van Bommel zeker zien zitten.

"Ik wil zo snel mogelijk weer op het veld staan", zegt de oud-international in gesprek met BILD. "Ik zou graag willen terugkeren in de Bundesliga." Van Bommel volgde afgelopen zomer Oliver Glasner op als trainer van Wolfsburg, waarmee hij aan zijn eerste buitenlandse klus als hoofdtrainer begon. De Limburger begon nog sterk en won de eerste vier competitiewedstrijden met zijn team. Daarna gleden die Wölfe van de eerste plek af naar de achtste. Van Bommel werd in oktober vorig jaar ontslagen na een reeks van acht wedstrijden zonder overwinning.

Van Bommel zou een terugkeer bij Bayern München zeker zien zitten. "Natuurlijk. Elke coach wil graag coach worden bij Bayern. Ik heb daar gespeeld, ik ken de club. Maar dat is geen garantie dat ik daar ook coach zal worden. "De oud-middenvelder kwam als speler tussen 2006 en 2011 uit voor der Rekordmeister en won er tweemaal de Bundesliga en net zo vaak de DfB Pokal. Van Bommel kwam in zijn viereneenhalf jaar in Duitsland uiteindelijk tot 187 wedstrijden, waarin hij 16 keer scoorde en 21 assists op zijn naam zette.

Een snelle rentree in Beieren ziet Van Bommel echter niet gebeuren. Hij ziet een solide Bayern onder Julian Nagelsmann, die op mooie woorden kan rekenen van zijn collega-trainer. "De ploeg is gestructureerd. Julian is net begonnen, had geen gemakkelijke voorbereiding en nu rijdt de trein. Ze spelen gevarieerd, goed voetbal en zoeken snel de aanval. Je ziet echt een idee achter het spel." Bayern München gaat na 19 wedstrijden met 46 punten aan kop in de Bundesliga; achtervolger Borussia Dortmund volgt met 40. Van Bommels oude club Wolfsburg heeft ook na zijn exit de weg omhoog niet weten te vinden. Onder nieuwe trainer Florian Kohfeldt is de club afgezakt naar een veertiende plaats.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door vernon)

Zo zie je maar, een titel en inleiding kunnen de boodschap van v.bommel een volledig verkeerde lading meegeven. Voor de mensen die enkel de titel lezen: Mark zou graag terug willen keren bij Bayern, maar denkt dat dit nu totaal niet aan de orde is.

17 januari 2022 om 09:41

Wederom goed werk van Voetbalzone, want ik heb weer geklikt en zeker 4 advertenties gezien

17 januari 2022 om 14:20

Graag gedaan VZ! Was weer een genoegen om misleid te worden voor de commercie.

OT: denk dat het wel een beetje bij dromen blijft voor Van Bommel. Qua people management komt hij gewoon tekort en tactisch vind ik hem echt niet bovengemiddeld. Bommel heeft nu twee keer een club gecoacht die groter is dan de trainer die hij vooralsnog is; het is gewoon jammer dat hij net als veel andere topvoetballers zich gewoon te groot voelt voor mediocre clubs in de Eredivisie. Zoals Kees van Wonderen toch opklimt via GAE, zoals Erik ten Hag eerder deed of Arne Slot vanuit de luwte bij AZ zijn loopbaan opbouwt, wat is daar mis mee? Omdat jijzelf wel voor Barcelona, Milan en Bayern hebt gevoetbald en anderen maar bij Twente, NAC of Utrecht bleven plakken?

17 januari 2022 om 11:27

Er hangt nota bene een Duits vlaggetje voor de titel, naar mijn idee nogal evident dat het om Bayern München zou gaan toch.

17 januari 2022 om 11:31

Ikea

Waar het artikel over gaat is duidelijk, maar de suggestie wordt gewekt dat Mark op de deur van de Allianz Arena staat te bonken. Blijkt echter in het artikel anders te zijn.

Jonkero

Door de reacties ben ik nu 3x hier geweest, de kassa rinkelt voor VZ! Haha

17 januari 2022 om 12:52

Ik dacht oprecht dat hij wellicht in beeld zou zijn voor de Ten Hag-functie van 2e elftal, haha. Maar ik denk te weten dat v Bommel zich daarvoor te groot voelt.

17 januari 2022 om 13:22

Van Bommel zou er goed aan doen ergens assistent te worden, Bayern is dan iets te hoog gegrepen. Stel je nederig op en ga naar Fortuna of PSV. Kijk de kat uit de boom. Maar nee hoor, meneer moet hoofdtrainer zijn want tegenspraak of een andere invalshoek kan hij moeilijk dulden. En zo gaat je carrière als een nachtkaars uit.

Kerel, ga eerst s met je schoonvader Go Ahead trainen voor je aan Bayern begint. Mooie club bij van Marwijk om de hoek. De weg der geleidelijkheid. Mark de trainer ,Bert als klankbord. Gaat dat goed ,stap richting subtop maken en wie weet wat er daarna nog mogelijk is

17 januari 2022 om 10:01

Van Marwijk woont al heel lang in Meerssen, in Zuid Limburg.

17 januari 2022 om 10:17

Tsja misschien woont Sir Paul wel ergens in Australië dan is Deventer vanuit Zuid-Limburg om de hoek.

17 januari 2022 om 10:56

Hahaha ik dacht oprecht dat ie weer in Deventer woonde maar zal t verkeerd kunnen hebben. Hij komt er wel vandaan oorspronkelijk iig. Ik woon op een half uur per auto van zwembad de Scheg in Deventer. Australië helaas nog nooit geweest 😀

17 januari 2022 om 11:33

Ongelooflijk dat er überhaupt aan Van Bommel wordt gedacht als 't om Bayern gaat. De man heeft nog weinig gepresteerd als trainer. Teert nog altijd op het predikaat "toptrainer in wording", terwijl die nog niet bepaald heeft laten zien.

17 januari 2022 om 12:51

v Bommel denkt aan Bayern, niet andersom

Ligt dus niet compleet aan v.bommel bij Wolfsburg👀 haha. Bayern mag die hopen maar de kans is zeer klein dat hij dit ooit mag worden.

17 januari 2022 om 09:47

Dat zeiden ze ooit ook over Koeman en Barcelona

17 januari 2022 om 09:49

Koeman heeft her en der nog wat gepresteerd als trainer en bondscoach, van Bomm3l daarentegen heeft bij Wolfsburg compleet gefaald en bij Psv het slecht gedaan, en dan ben je pas 3 jaar hoofdtrainer

17 januari 2022 om 10:04

Ja, maar Van Bommel is nog jong hè. Koeman was ooit gewoon nagenoeg klaar als coach, tot hij tot ieders verbazing de kans bij Feyenoord kreeg

17 januari 2022 om 10:09

Dat zeker, schrijf hem ook nog niet af maar heb zelf wel mijn twijfels na wat we hebben gezien en gehoord over van Bommel

17 januari 2022 om 10:17

Dat ben ik met je eens. Eigenwijs, niet empatisch, wekt niet heel veel sympathie. Zal flink moeten veranderen, maar wie weet. Hij kan denk ik ook veel dingen wel

17 januari 2022 om 10:29

Klopt helemaal, hij is nog jong. Toch zie ik bayern niet zo snel een buitenlandse trainer krijgen omdat de beste trainers op dit moment toch duitsers zijn en toch t beste bij bayern munchen passen qua strategie.

17 januari 2022 om 11:16

Met Kovac, Ancelotti en Guardiola toch wel een paar buitenlanders gehad in de laatste jaren. Bayern is absolute top en zal altijd een toptrainer kiezen. Van Bommel zal het dus voorlopig in elk geval niet worden. Die moet gewoon een kleine club zien te krijgen en vanaf daar zijn carriere opbouwen. Uiteraard kan je in de top beginnen maar er zijn toch veel voorbeelden (cocu, de Boer, van Basten, van Bommel...) dat zoiets niet echt een succes is.

17 januari 2022 om 11:36

Sorry hoor Kokkieafca0341, Van Bommel heeft het in zijn tweede jaar bij PSV slecht gedaan. Daar is het een periode niet goed geweest. In zijn eerste jaar bij PSV is hij geen kampioen geworden, maar hebben ze 83 punten gehaald wat normaal genoeg zou moeten zijn voor een kampioenschap. Slechts 3 punten geëindigd achter het volgens vele superieure Ajax van het seizoen 2018/2019.

17 januari 2022 om 10:36

Ja bizar he. Hij praat er over alsof hij een logische kandidaat is. Ik hoop dat dit interview gewoon slecht is weergegeven, want anders heeft hij echt een vertekend beeld van zichzelf.

17 januari 2022 om 11:39

'Een snelle rentree in Beieren ziet Van Bommel echter niet gebeuren.'

'Elke coach wil graag coach worden bij Bayern.'

Zo praat hij toch helemaal niet?

17 januari 2022 om 16:13

Jij leest gewoon slecht Vernon…

17 januari 2022 om 18:39

"een snelle rentree in Beieren ziet Van Bommel echter niet gebeuren. Hij ziet een solide Bayern onder Julian Nagelsmann, die op mooie woorden kan rekenen van zijn collega-trainer. "de ploeg is gestructureerd. Julian is net begonnen, had geen gemakkelijke voorbereiding en nu rijdt de trein."

Hij suggereert op zijn minst dat het voor het hoofdtrainerschap zou zijn. Maar daar komt hij toch simpelweg niet voor in aanmerking? En niet alleen omdat het nu goed gaat bij Bayern, maar omdat Van Bommel zelf nog helemaal niks gepresteerd heeft als trainer.

Jeugdtrainer is ook altijd een optie Mark. Een stuk realistischer dan hoofdtrainer. De beste man is veel te vroeg hoofdtrainer geworden.

17 januari 2022 om 11:28

Is je redenatie nu 'omdat hij zo vroeg hoofdtrainer is geworden kan hij nooit meer naar Bayern?'. Staat ook niet wanneer hij dat zou willen (want het is niet aan de orde), maar over 30 jaar zou het nog steeds kunnen toch?

17 januari 2022 om 11:35

Mijn redenatie is meer dat z’n carrière verloop er voor zorgt dat hij waarschijnlijk niet meer bij Bayern terecht komt. Of althans niet in de nabije toekomst, mensen kunnen zich natuurlijk altijd nog ontwikkelen. Het is alleen dat hij hoofdtrainer bij PSV is geworden en daarna hoofdtrainer bij Wolfsburg. Beide faliekant mislukt, terwijl een meer geleidelijke weg meer succes had kunnen bieden. Iets met eigen glazen ingegooid. Daardoor dus ‘te vroeg’ hoofdtrainer geworden.

17 januari 2022 om 11:42

Nee dat zegt hij zelf toch ook dat het niet in de nabije toekomst zal gaan gebeuren? Alleen dat hij het in de toekomst graag zou willen. Rijkaard was ook mislukt bij Sparta om het daarna bij Barca te doen. Cocu, De Boer en Van Bronckhorst begonnen in principe toch net zo (bij de Nederlandse topclubs). Vind dat een beetje overdreven eigenlijk.

17 januari 2022 om 12:35

En kijk waar een Cocu en de Boer nu staan? Allebei mislukt in het buitenland en voelen zich te goed voor de Nederlandse middenmoot/subtop. Van Bronckhorst doet het goed bij Rangers, maar de enige weerstand in die competitie is Celtic. Cocu en de Boer hebben het in Nederland naar behoren gedaan, al is Ajax pas echt gaan groeien nadat de Boer is vertrokken. Er valt echt wel wat te zeggen voor het feit dat ze mislukt zijn in het buitenland.

Misschien heeft de hoofdtrainer van de onder 19 van Bayern nog iemand nodig om de pionnetjes neer te zetten en de hesjes uit de delen tijdens de training. Dan staat hij toch nog elke dag op het veld. Of hij kan de lijnen trekken met zo'n karretje in de Allianz Arena😄

Zelfkennis is het begin van alle wijsheid en het einde van de meeste illusies 🤦🏻‍♂️

17 januari 2022 om 11:33

"natuurlijk. Elke coach wil graag coach worden bij Bayern. Ik heb daar gespeeld, ik ken de club. Maar dat is geen garantie dat ik daar ook coach zal worden. Een snelle rentree in Beieren ziet Van Bommel echter niet gebeuren. Hij ziet een solide Bayern onder Julian Nagelsmann, die op mooie woorden kan rekenen van zijn collega-trainer. "de ploeg is gestructureerd. Julian is net begonnen, had geen gemakkelijke voorbereiding en nu rijdt de trein. Ze spelen gevarieerd, goed voetbal en zoeken snel de aanval. Je ziet echt een idee achter het spel."

Daar staat toch meteen je antwoord? Gewoon iets wat hij graag zou willen. Zoals elk jongetje vroeger profvoetballer wilde worden. Niet iedereen red het, maar hte is toch mooi om ambitie te hebben. Van Bommel heeft nog ruim 30 jaar de tijd om het te halen

trainer van Bayern gaat dus never nooit gebeuren
gezien de statistieken van van Bommel
kan beter eerst bij een lagere club zich eigen gaan bewijzen

maar een Bayern is veel te hoog gegrepen op trainers gebied voor Mark

17 januari 2022 om 11:51

Nou ja nadeel is alleen dat Nagelsman het goed doet en 'maar' 32 is. Als hij blijft presteren gaat er geen vacature meer komen voor deze en de volgende generatie trainers. Vandaar dat Van Bommel toch ook aangeeft dat hij het als droom heeft, maar dat het niet aan de orde is? Ik je vraagt 'wat is je droomclub' en je antwoord is Cambuur (ik noem maar een zijstraat), dan zit daar niet echt ambitie achter he.

Ik zou bij Helmond sport beginnen en daar een tijdje blijven en dan verder kijken

17 januari 2022 om 11:18

Zoiets zou echt wel de beste keuze zijn. Laag beginnen, daar jezelf ontwikkelen en een eigen werkwijze ontdekken. Bij zo'n club kijken ze ook nog wat meer tegen je op als van Bommel zijnde en is er wat ruimte voor foutjes. Voelen ze zich toch te groot voor ofzo.

Misschien trainer van het B-team om zo ervaring op te doen van bewezen trainers. Maar daar voelt Marc van Bommel zich denk ik alweer te groot voor.

Realistisch gezien denk ik niet dat hij op dit moment aan een fatsoenlijke club gaat komen. Dus denk ook niet dat hij te kieskeurig moet zijn.

17 januari 2022 om 09:57

Go Ahead lijkt me een mooie club om in te stappen. Schoonvader Bert een rol op de achtergrond. Bommel moet onder aan de ladder beginnen. Met alle respect voor Eagles wat qua veel aspecten een fantastisch mooie club is.

wel de zaak goed vertellen schoon vader Bert woont ook in Limburg hoor nu, maar hij mag hier komen, dan ook hier gaan wonen. Verder je ziet nu wat Wolfsburg doet, dat is een club die geen goed beleid heeft, ook een verkeerde manager, anders hadden ze wel beter ingekocht. De schuld geven aan de trainer is zo makkelijk

Wellicht van het B team van Bayern? Ik zie Mark van Bommel echt nimmer en nooit trainer van Bayern 1 worden. Daar is hij al te vaak voor gezakt in het profvoetbal. En er komt nog eens bij dat het gigantisch goed loopt nu bij Bayern, zij een Duitse trainer hebben waar ze veel geld en vertrouwen in hebben gestopt en ook nog eens iemand die ontzettend jong is (en dus nog heel lang mee zou kunnen).

Deze man heeft enorm last van zelfoverschatting. Stoer kijken maakt je nog geen toptrainer!

Ben heel benieuwd wat zijn volgende club gaat zijn. Voelt hij zich te groot voor een Heerenveen of Groningen? Ik denk dat ie bij zo'n club toch eerst wat moet presteren voordat een grotere club hem überhaupt wil.

Ik zou als ik van Bommel was eerst even lekker als assistent beginnen, en daar eerst wat ervaring mee opdoen bij een buitenlandse club

Misschien als van bommel zijnde even een stapje terug doen? Assistent? En zo gaan groeien.

Misschien dat hij bij Bayern de assistent van de assistent van de assistent van de assistent trainer van het tweede kan worden :-D Hoofdcoach van het eerste van Bayern worden lijkt me onwaarschijnlijk. Dan had hij eerst goed bij PSV en bij Wolfsburg moeten presteren. Oh wacht... :-D

Ik zie Van Bommel nog wel slagen als hoofdtrainer. Indien hij z’n ego opzij kan zetten en genoegen neemt met een rol bij een kleinere club als Fortuna of GHE of zelfs een club uit tweede Bundesliga kan hij investeren in zich zelf zonder de mega grote druk en alle bemoeienis van een grote club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

VfL Wolfsburg

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
13.VfL Bochum42-14
14.FC Augsburg38-17
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
M. ArnoldMiddenvelder344
Y. GerhardtMiddenvelder271
L. NmechaAanvaller258
K. CasteelsKeeper280
A. VranckxMiddenvelder242
M. PhilippMiddenvelder221
R. SteffenMiddenvelder200
Voor de complete selectie: Clubpagina VfL Wolfsburg.

272 fans
Coach, 45 jaar
SeizoenClub
2021-2021 VfL Wolfsburg
2018-2019 PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
Laatste voetbalnieuws

Verraste Streuer laakt keuze Ulderink: ‘Onbegrijpelijk en teleurstellend’

Marc Overmars is bezig om een Nederlandse enclave te vormen bij Royal Antwerp. De technisch directeur, die dicht bij het aantrekken van Mark van Bommel is als nieuwe hoofdtrainer, heeft nu...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren