Lopetegui woest op Betis: ‘Ze werd verkracht omdat ze een minirokje droeg’

Maandag, 17 januari 2022 om 08:41Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:49

Julen Lopetegui heeft geen goed woord over voor de spelers van Real Betis. De bekerderby tussen Real Betis en Sevilla werd zaterdag bij een stand van 1-1 gestaakt nadat Joan Jordán was geraakt door een staaf. Spelers van Betis beschuldigden de middenvelder ervan zich te hebben aangesteld. Een dag later werd het duel hervat en stapte Betis als winnaar van het veld: 2-1. Andrés Guardado stak na de wedstrijd de draak met Jordán door een flesje tegen zichzelf aan te gooien en daarna theatraal over het gras te rollen.

“Ik vind het een schande om de focus op iets te leggen waarop die juist niet zou moeten worden gelegd. De focus zou moeten liggen op Joan, die vandaag thuiszit en niet kon spelen. Hij kwam uit het ziekenhuis met een hoge bloeddruk, een hoofdblessure en hij voelde zich dizzy. Ik vind het onbegrijpelijk dat collega's dit gedrag vertonen en niet zeggen waarover het echt gaat”, stuurde Lopetegui het richting het veroordelen van de dader in plaats van het wijzen op het slachtoffer.

“In dit land hebben we een dunne huid. Het is helaas heel gebruikelijk dat de aandacht op iets anders wordt gericht. Vooral met geweld, met huiselijk geweld, etcetera. Dat moet veroordeeld worden. We zeggen toch ook niet: ‘Ze werd verkracht omdat ze een minirokje droeg’. Joan stond niet op het veld, hij koos er gisteren niet voor om een staaf tegen zijn hoofd te krijgen. Het slachtoffer is geschaad omdat hij vandaag niet kon spelen. De gerechtigheid in dit land is ver te zoeken.”

Sevilla speelde het restant van het bekerduel immers onder protest. De club had gevraagd de wedstrijd op een later tijdstip uit te spelen, ook omdat Jordán niet beschikbaar was. Betis voerde ‘logistieke redenen’ aan om het duel wel meteen op zondag te hervatten en vond gehoor bij de Spaanse voetbalbond. Het duel werd wel zonder publiek gespeeld. “Ik denk dat een idioot veel kwaad heeft aangericht", doelde Betis-trainer Manuel Pellegrini op de vermeende dader. “Ik weet niet of een plastic staaf zo veel schade kan aanrichten, maar er moet een onderzoek komen. Het voetbal is enorm geschaad.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door rob81)

Een stevige vergelijking maar hij heeft natuurlijk wel gewoon gelijk. Het enige waar het om draait is dat er een malloot op de tribune het een goed idee vind een staaf (ook al is het van plastic) naar het veld te gooien. Vrij stuitend gedrag van de Betis spelers.

Beetje een vreemde vergelijking als het aan mij ligt. Met name met alle me too geweld in de wereld zou ik ver van dit soort zaken afblijven.
Overigens dient de werper van dit voorwerp gestraft te worden

17 januari 2022 om 10:20

1. De vergelijking is treffend, al dan niet een beetje bars.
2. Wat een open deur, 'de werper moet gestraft worden'. Je meent het.

17 januari 2022 om 10:38

@bongiorno. Jazeker ik vind voorwerpen het veld opgooien om moedwillig mensen te verwonden erg kwalijk. Daarom zou straffen!

17 januari 2022 om 10:55

Ik benijd je soms, Prem, om je bereidwillige onmacht informatie te verwerken

17 januari 2022 om 10:40

Het is juist een goede vergelijking. Beiden willen niet ongevraagd met een staaf bewerkt worden. Maar serieuzer: het gaat erom dat het slachtoffer de schuld krijgt. Terwijl juist iedereen om het slachtoffer heen zou moeten gaan staan en hem/haar beschermen. Die spelers moeten zich schamen.

Tja, ik geloof niet dat hier veel anders gedaan kon worden. Je kan imo ook moeilijk Betis uit het toernooi gooien door een actie van 1 idioot. Dan ga je natuurlijk krijgen dat de volgende keer iemand een shirtje van de rivaal aan doet om hun uit het toernooi te werken. Ik vind dat Sevilla dit ook niet heel sympathiek aanpakt. Ze doen er ook echt alles aan om hun rivaal flink te naaien. Jordan die nog eventjes het publiek flink uitdaagt voordat hij er bij gaat zitten. Lopetegui die na het incident meteen zijn hele ploeg oproept om met 20 man de scheidsrechter te belagen. En nu ook deze smakeloze vergelijking van hem.

17 januari 2022 om 09:03

Geloof je nu echt zelf dat mensen dan massaal tenuetjes van de tegenstander gaan aantrekken? Dat lijkt me eerder een argument uit het ongerijmde om tegen strengere straffen te zijn.

17 januari 2022 om 09:12

Het hoeft niet massaal te gebeuren hoor (en ik hoop dat het ook nooit gebeurt). Maar, zoals ze bij deze actie zag is 1 idioot genoeg om het voor de rest te verpesten.

17 januari 2022 om 09:14

Maar is dat dan een reden om zoals nu clubs amper verantwoordelijk te houden voor wat er in hun stadion gebeurt? Hypothetische situaties?

17 januari 2022 om 09:25

Maar wat is amper verantwoordelijk houden? Er zitten 60.000 man op de tribune. Als ik volgende week naar mijn favoriete Eredivisie club ga wordt ik bij beladen wedstrijden keurig gefouilleerd en staan er voldoende stewards op de tribune. Als ik opeens besluit om iets op het veld te gooien is er echt geen steward die binnen 5 seconden bij mij is en mij kan tegenhouden. Ann dit soort situaties kan de club echt helemaal niks doen helaas. Deze "fan" is tijdens de onderbreking meegenomen en hopelijk krijgt hij een levenslang stadionverbod, maar ik zou echt niet weten wat je zou moeten doen om het gooien van voorwerpen te voorkomen. Als het een structureel probleem is, is het natuurlijk een ander verhaal.

17 januari 2022 om 09:26

Stel je voor dat het zo zou gaan als jij denkt dat het misschien kan gaan, Amadrid1991. Wat heeft die ene supporter er aan om dit jegens een andere club te doen? Hij zal alsnog opgepakt worden en bestraft worden. Denk jij echt dat zo'n malloot een strafblad wilt hebben om een andere club een boete op te leggen?

17 januari 2022 om 09:30

Als je een staaf mee kan nemen dan gaat het fout bij die controle (al zou het bijvoorbeeld ook de staaf van een vlaggetje of iets dergelijks kunnen zijn). Verantwoordelijkheid van de club dus. En nu wordt dat niet hard genoeg benadrukt.

En ik zeg niet dat je vanaf het eerste voorval meteen staalhard moet straffen maar er mag wel een opbouwende casus zijn. Als iets een tweede keer voorvalt dan moet je maar verplichten netten te hangen rond het veld of iets dergelijks. Ook grotere geldboetes zijn een goede motivatie voor clubs om het eens echt aan te pakken.

17 januari 2022 om 09:47

@Miccoli ik zou dat het anders was, maar er zijn helaas genoeg idioten op de wereld die dankzij "clubliefde" bereid zijn om een strafblad te pakken. Dat zie je in Nederland ook wel genoeg met die doodsbedreigingen richting Berghuis. Edit: ik had het niet over boetes, maar over eventuele uitsluiting van de beker in dit geval. @Lierse als die staaf door de beveiliging was gekomen was ik het 100% met je eens geweest, maar het leek erop of het ergens losgerukt was, dus dat betwijfel ik. De straffen blijft een moelijk puntje, maar ik denk dat zolang het bij een incident blijft je prima de dader in kweste 100% de schuld kan geven. Als het vaker gebeurt ben ik het ook wel met jouw oplossing eens.

17 januari 2022 om 09:25

Ik hoor je eigenlijk alleen maar over Sevilla, Lopetegui en Jordan praten. Best gek als hij (jordan) hier het slachtoffer is en vervolgens ook nog eens belachelijk gemaakt wordt door Guardado, waar ik je dan helemaal niet over hoor. Maar een vergelijking maken gaat je dan wel te ver. Ik vind het schandalig dat Guardado zich op deze manier wil profileren en absoluut niet collegiaal. Je zou juist je eigen fans moeten toespreken zulke acties nooit meer te zullen uithalen ipv doen alsof hij door een leeg flesje werd geraakt.

Maar verder wel de schuld van Sevilla en logisch ook, want ze naaien het publiek op..

17 januari 2022 om 09:39

Wat ik hierboven ook zeg als reactie op Lierse; ik vind dat Real Betis hier echt helemaal niks aan kan doen. Dit is gewoon de actie van 1 idioot en ik hoop ook dat ze hem hard straffen want dat zou natuurlijk wel terecht zijn. Ik geef Secilla ook niet de schuld van het incident, zoals jij beweert... Ik vind dat ze kinderachtig reageren. Jordan daagt het publiek uit, nadat hij is geraakt door die staaf die werd gegooit. En Lopetegui doet er alles aan om Betis uit het toernooi te gooien (terwijl, zoals gezegd; ik vind dat de club er 0.0 mee te maken heeft) en komt bovendien nog met een vergelijking die echt totaal ongepast is. Het atgument "wij missen Jordan in sportief opzicht" is ook bullshit en puur voor de bühne, want Betis misste Bellerin (Betis) door een opgelopen blessure een aantal minuten doorvoor, en Koundé
(Sevilla) die in de warming-up geblesseerd raakte, kon de dag erna opeens wel spelen. Dus omdat lezen moeilijk is; ik geef Sevilla niet de schuld van alles wat er gebeurt, ik erger me gewoon matleloos dat ze tot nu toe elke mogelijkheid aanpakken om hun rivaal in een kwaad daglicht te zetten. En dan vind ik die reactie van Guardado ook erg kinderachtig, maar dat is nou niet de actie, buiten het incident om, waar ik me het meest aan erger.

17 januari 2022 om 09:43

Kreeg Bellerin dan ook een staaf naar zich gegooid waardoor hij niet kon spelen? Je snapt het verschil toch wel tussen een gewone blessure en de casus Jordan?

En wat is er ongepast aan die vergelijking? Het is een vergelijkbare situatie (al zijn er natuurlijk veel zwaardere consequenties bij het ene) waarin er iets gebeurt met subject x dat nooit of te nimmer zou moeten gebeuren, maar als het gebeurt wordt er door sommigen op randfactoren gewezen.

17 januari 2022 om 09:58

Het gaat er niet om over Betis hier iets aan kan doen, dat snapt iedereen toch. Je kan bepaalde dingen niet voorkomen.
Maar de reactie van Guardado is toch ronduit schandalig, maar je blijft doorgaan over wat Jordan heeft gedaan en Lopetegui heeft gezegd.
Vervolgens sluit je af met 'ik vind de reactie van Guardado ook kinderachtig' maar blijkbaar vind je het erger wat de spelers en trainer van sevilla hebben gedaan terwijl hun speler uiteindelijk naar het ziekenhuis is gebracht ter controle. Bijzonder dit.

17 januari 2022 om 10:00

Wel leuk dat ik op deze manier toch bezig ben op mijn vrije maandagochtend Het argument van Lopetegui, niet van mij dus, was dat ze het wilden uitstellen omdat ze op sportief gebied Jordan moesten missen. Maar dat vind ik onzin want ze zijn er tov. van Betis sportief op vooruit gegaan, door het wegvallen van Bellerin en de terugkeer van Kounde. Over die vergelijking heeft iedereen zijn eigen mening, maar laten we het er maar op houden dat hij niet overal in Spanje goed is ontvangen.

17 januari 2022 om 09:46

Ajax werd door een staafincident een jaar uitgesloten van deelname aan Europees voetbal, dus ik zie niet in waarom Betis voor een soortgelijk incident niet uit het toernooi geknikkerd zou kunnen worden.

17 januari 2022 om 10:40

In het verleden is Ajax gestraft omdat er een persoon een staaf op het veld gooide . Tegenwoordig is het heel vaak van ja maar...Vaak wordt er eerst over het slachtoffer wat gezegd ipv over de dader en de verantwoordelijke.

Als Spaanse bond moet je ook gewoon keihard ingrijpen bij dit soort misdragingen. Guardado moet geschorst worden voor zeer onsportief gedrag. En misschien ook deze coach wel. Als je geen fatsoensnormen meer kunt naleven moet je maar even een paar keer thuis gaan zitten.

17 januari 2022 om 09:50

Ik ben het voor 1000% met je eens. Gelukkig snap je het.

Het wordt echt steeds absurder, je krijgt door zo'n gek wat tegen he hoofd gegooid, ah niet aanstellen is maar plastic.
Gestoorden gooien vuurwerk op het veld, ah niet aanstellen..sfeer actie
Halve stadions worden gesloopt door doorgeschoven gekken, geen probleem.
Een kind wordt vermoord door een beschonken gek, ah we moeten hem toch gewoon laten spelen.
E.o.a niksnut begrijpt zich aan een meisje/ vrouw, ja maar ze lokte het ook uit door haar kleding
En zo kunnen we helaas nog heel lang doorgaan, het lijkt wel of elke vorm ontwikkeling van de mens achteruit in plaats van vooruit gaat.
Dit soort figuren moeten ze gewoon heel lang, en in het het geval van die kinder moordenaar en verkrachters voor de rest van hun leven, vastzetten hier waar ik woon in het "Bangkok hotel".
Echt te bizar voor woorden het slachtoffer moet zich verdedigen, dat is de omkeerde wereld.

17 januari 2022 om 09:35

Dat idee van achteruitgang is ook gewoon iets wat steeds maar terugkomt in de geschiedenis hoor. Mannen als Posidonius, Sallistius en Velleius Paterculus dachten dat 2000 jaar geleden ook al over de normen en waarden in het Romeinse rijk. Uiteindelijk is het gewoon een melancholische reflex te denken dat het vroeger allemaal beter was.

17 januari 2022 om 09:46

Je kunt wel heel "spannend" proberen te schrijven, maar wat is er melancholisch aan dat elke vorm van fatsoen en normaal gedrag steeds vaker en aantoonbaar in het putje gepleurt wordt. Niks 0,0. De opmerking dat het vroeger beter was slaat ook aantoonbaar nergens op, klein voorbeeld : "vroeger" Was een vrouw niks meer en niks minder dan een gebruiks voorwerp. Gelukkig is dat niet meer zo.

17 januari 2022 om 09:54

Je spreekt jezelf nogal tegen. Want het feit dat je zegt dat “elke vorm van fatsoen en normaal gedrag steeds vaker en aantoonbaar in het putje gepleurd wordt” impliceert namelijk dat het vroeger minder gebeurde en dat het vroeger als het daarop aankomt dus beter was.

Daarnaast zeg ik ook niet dat het vroeger beter was (het is altijd gewoon best kut geweest, soms alleen wat minder kut dan andere momenten), maar gewoon dat dat een onderdeel is van dat melancholisch denken.

17 januari 2022 om 09:58

Overdrijven is ook een kunst. Halve stadions worden gesloopt? Waar dan precies? Er zijn uiteraard wel doorgesnoven gekken op de tribunes, maar dit zal een minderheid zijn.
Vergrijpen is altijd fout, maar bedenk je ook dat mannen soms in de val worden gelokt en dat het slachtoffer gewoon liegt. Het is niet zo dat 100 van de aantijgingen op waarheid zijn berust.
Je doelt neem ik aan ook op Vloet, die moet inderdaad ontslagen worden, maar het is geen moord. Want voor moord is opzet nodig. Een aanzienlijk verschil met een kindermoordenaar, die bewust en met voorbedachte rade een kind ombrengt. Je weet wat je doet als je dronken een auto instapt, maar toch kun je hem niet hetzelfde berechten als een pakweg Jos Brech.

Een ietwat onderschoven probleem dat deze samenleving eveneens heeft zijn veel personen met jouw denkwijze. Teveel zwart/wit en zonder context oordelen, virtue signaling etc. Zonder een onderzoek meteen mensen brandmerken op basis van hearsay, dat zorgt ook voor ellende.

17 januari 2022 om 14:13

@rob81 Dus je ontkent dat stadions worden gesloopt, je doet, wat blijkbaar heel normaal is, nl om het te vergoelijken men zich aan vrouwen vergrijpt door het riedeltje naar voren brengen "dat mannen in de val worden gelokt", dat een auto géén moordwapen is als je bewust met drank op erin gaat rijden, iemand rijdt een kind dood en jij noemt dat dan "brandmerken"

Dit soort denkbeelden geven precies aan wat er mis is , alles maar bagatelliseren en de schuld bij anderen neerleggen.
Het is toch even simpel als logisch, je rijdt niet met drank op.
Bijna elke week waar ik woon is er wel weer e.o.a zichzelf flink vindende toerist die met drank op zich dood rijdt, prima heb ik geen moete mee. Maar achter het stuur stappen als je gezopen hebt, of niet kunnen gedragen ten opzichte van een vrouw/meisje ( gewoon afblijven en nee is nee ), een stadion door toiletten stoeltjes of wat dan te slopen wat niet zelf hebt betaald.....komop zeg.....nee vooral geen verantwoordelijkheid nemen en de oorzaak bij de ander neerleggen

17 januari 2022 om 14:31

Je reageert precies zoals ik voor ogen had, namelijk met woorden uit hun context te halen, direct conclusies te verbinden, de boel aandikken, goalposts veranderen en mij een soort predikaat proberen geven alsof ik alles goedkeur. DAT is juist wat ik bedoel. Dat is er mis. Volgens jouw narrative vind ik vrouwen aanranden normaal gedrag. Nee dat vind ik niet en daar was ik ook wel duidelijk in, wat ik probeer te zeggen is, kijk uit met klakkeloos iemand beschuldigen. Dit kan iemand beschadigen voor het leven, door mensen als jou die meteen met de hooivork klaar staan. Ik zou zeggen zoek de zaak Lancee eens op. Die man is kapotgemaakt in een pre-internet tijdperk. Wie schuldig is, is schuldig en moet adequaat gestraft worden.

Verder houd ik me bij de feiten; Vloet is geen moordenaar bij wet. Keur ik het goed? Absoluut niet. Maar het is zoals het is. Dood door schuld. Geen rechter gaat Vloet 20 jaar geven. Bovendien vind ik jouw mening over beschonken bestuurders merkwaardig. Zo iemand die zichzelf doodrijdt heeft nabestaanden. Het is in alle gevallen triest als iemand op die manier het leven laat. Ook al is het oliedom om dan achter het stuur te kruipen. Een zoon kan 1x zo'n fout maken en dat loopt fataal af. Stel je voor dat je zijn vader of moeder bent.

Relschoppers in het voetbal keur ik ook af trouwens, maar ik blijf erbij dat het een minderheid is. Het beeld dat jij initieel schept is alsof iedere wedstrijd een soort warzone is. Dat valt wel mee. 10 raddraaiers kunnen al heel veel ellende veroorzaken, en die moeten ook worden verwijderd.

18 januari 2022 om 09:16

Ik blijf 100% bij wat ik zeg.
Feit Een "man " is ALTIJD verantwoordelijk voor wat hij doet richting meisjes/vrouwen , " in de val lokken" typisch bepaald soort ..ahum " mannen smoesje en onzin redenatie.
Feit Stadions worden gesloopt
Feit Iemand die willens en wetens achter het stuur stapt met drank op is een potentiële moordenaar. Vloet heeft 4jarig kind vermoord.
Feit Dat " 1x een fout" ...het je kind maar zijn wat zo'n zuipen dood rijdt in plaats van zichzelf.
Feit Lancee is door rancune en onvrede van en door ondergeschikte ten onrechte veroordeelt. Een boos kind wat bij een bureau aankomt...hallo zeg.. 5 sec en het was opgelost geweest. Maar hier was heel wat anders aan de hand dan het onzin verhaal van " in de val lokken"
Ik ga verder niet meer reageren omdat we blijkbaar heel ander idee hebben van wat wel of niet kan.
Blijf gezond

17 januari 2022 om 10:23

Och, de teloorgang!

Ik betwijfel de waarheid van jordans blessure. Toen die eenmaal geraakt werd, bleef die eerst rustig staan, totdat lopetiqui gebaarde dat die overdreven moest gaan liggen op de grond. Overigens keur ik natuurlijk wel dit soort acties van supporters af en hoop ik dat diegene een levenslang stadionverbod krijgt.

17 januari 2022 om 10:41

@kieftenbeld. Hij krijgt iets tegen zijn hoofd, grijpt ernaar en gaat liggen. Dit alles in ongeveer 3 seconden. Rustig blijven staan is hier toch echt niet bij.

Ten een Betis supporter zit als eerste fout.
Ten twee de sevilla speler die naar de grond ging kun je pas beoordelen of die zich aanstelt. Natuurlijk zien mede veldgenoten het eerder en snap ik de reactie ook zeker van guardado. Het aanstellend gedrag van voetballers zal nooit stoppen en misschien goed ook. Het maakt bijvoorbeeld een derby toch een stuk saaier maar tegelijkertijd kan het ook voor een sensatie moment zorgen. Tenslotte is dit altijd moeilijk te beoordelen voor de scheids.

Guardado.. zucht. Dan ben je 35 jaar oud en dan gedraag je jezelf als een clown. Jordan is niet dodelijk geraakt nee, maar wel geraakt door een staaf gegooid door een absolute debiel. Uiteraard, dat aanstelgedrag in met name Spanje is om te kotsen, wellicht heeft Jordan dat ook gedaan nu, maar kom op zeg. In plaats van kinderlijk gedrag vertonen met een flesje, kan je ook gewoon een statement maken dat het onacceptabel is dat een collega van je is geraakt.

Betis voerde 'logistieke redenen' aan om het duel wel meteen op zondag te hervatten en vond gehoor bij de Spaanse voetbalbond

Wat is dit voor flauwekul. Als je in je eigen stadion en in je eigen stad speelt dan ben ik toch wel heel benieuwd wat die logistieke redenen zijn om perse gisteren verder te spelen. Het is namelijk niet zo dat Betis ver moet reizen ofzo.

Verder vindt ik dat Guardado geschorst moet worden wegens onsportief gedrag. Wat mij betreft zou zelfs Betis met terugwerkende kracht uit het toernooi gezet moeten worden. Om 2 redenen. 1 het zeer onsportieve en kinderachtige gedrag van de spelers van Betis en de trainer zoals ook dat overdreven juichen na de overwinning. En 2. Nadat tijdens Lyon-Marseille Dimitri Payet was geraakt met een flesje is Lyon bestraft met 1 punt aftrek, dat gaat natuurlijk niet in de copa dus daarom uit het toernooi zetten.

Het is gewoon een schande dat deze wedstrijd is hervat.

Een speler van Sevilla is gewoon uitgevallen na een 'ingreep' van een Betis supporter. Die heeft dus directe invloed gehad op het spel wat compleet onacceptabel is. Een toeschouwer mag nooit invloed beoefenen op een wedstrijd.

Nu geef je ook als voetbalbond een erg slecht signaal af. Nu weten supporters dat je blijkbaar objecten naar spelers mag gooien met de hoop dat ze geblesseerd uitvallen omdat je toch weet dat de volgende dat de wedstrijd wordt hervat, blijkbaar.

Stel dat Real uit speelt tegen Atletico en een Atletico fan denk van, laat ik eens even afrekenen met Benzema, die lul die elke keer scoort voor Real door een fles naar zijn kop te gooien, want ja, de volgende dat wordt het spel toch hervat, en dan zonder Benzema!

Allereerst: het is debiel dat dit gebeurd is bij Jordan. Maar als ik dit lees, wordt ik langzaam ook wel gek zeg. Jordan is geblesseerd en kon niet spelen? Hij heeft een trauma opgelopen? Doordat er een plastic staaf naar hem gegooid is? Mijn god hey, aanstellen kan ook. En zoals ik al zei: ik keur de actie volledig af van deze ''fan''. Maar ik vind ook wel dat er erg overdreven wordt gereageerd.

Verder: Betis kan niet meer doen dan de man vervolgens en een levenslang stadionverbod geven.

Dat van Guardado: mwah, ik moest er persoonlijk wel om lachen. SNap best dat mensen dat niet erg volwassen/professioneel vinden, maar goed.

Lopetegui heeft het mis. In deze wereld wordt er maar al te vaak geroepen: ''ze lokte het zelf uit, kijk wat ze aan had'' of ''ze was zelf ook aan het flirten''. Ondanks deze kromme vergelijking ben ik het natuurlijk eens met zijn uitspraak dat daders gestraft moeten worden, niet de slachtoffers.

19 januari 2022 om 09:48

Volgens mij zegt lopetegui toch ook dat het slachtoffer aan de schandpaal wordt genageld in plaats van de dader. Toch, ??

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sevilla

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7332
4.Sevilla6722
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Rafa MirAanvaller339
Y. BounouKeeper310
Óliver TorresMiddenvelder252
Y. En-NesyriAanvaller225
J. CoronaAanvaller172
M. El-HaddadiAanvaller162
A. MartialAanvaller90
Voor de complete selectie: Clubpagina Sevilla.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Sevilla.

116 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren