Theo Janssen wakkert met heldere woorden discussie Haller-Brobbey aan

Maandag, 17 januari 2022 om 00:01Mart van Mourik

Theo Janssen verwacht dat Brian Brobbey bij Ajax de voorkeur zal krijgen boven Sébastien Haller. De van RB Leipzig gehuurde spits was in het Eredivisie-duel met FC Utrecht (0-3) tweemaal trefzeker en liet mede vanwege zijn doelpunten een goede indruk achter op de analyticus. “Ik denk dat Haller straks kan gaan bankzitten”, concludeert de oud-middenvelder tijdens Studio Voetbal.

“Hij deed het goed, hij deed het echt goed”, opent Janssen desgevraagd over het optreden van Brobbey. “Hij was balvast en echt sterk. Of hij fysiek sterker geworden is in Duitsland? Nou, hij heeft zes maanden niet gevoetbald daar en alleen maar in het krachthonk gezeten. Nee, kijk. Hij was natuurlijk altijd al sterk, ook in de jeugd. Het is altijd een jongen geweest die het van zijn fysiek moet hebben. Hij is ook nog wel redelijk snel en die voorzet (van Dusan Tadic, red.) tikte hij uitstekend binnen bij de 0-3.”

“Als Haller straks terugkeert en Brobbey speelt nog een paar wedstrijdjes, dan denk ik dat Haller kan gaan bankzitten. Ik denk dat Brobbey beter is”, vindt Janssen. “Dat denk ik echt. Haller heeft twaalf goals gemaakt in de competitie, maar ja... Ik bedoel: als Pierre van Hooijdonk (eveneens aanwezig in de studio als analist) in de spits bij Ajax had gestaan, zou hij er ook twaalf gemaakt hebben. Of ik dan dus de topscorer van de Champions League er straks uithaal? Ja. Als je bij Ajax in de spits speelt krijg je zó veel kansen, en zeker als je met Tadic en Antony aan de zijkanten speelt. Als Brobbey het hele seizoen zou hebben gespeeld, had hij er zeker twaalf gemaakt”, besluit Janssen.

Rafael van der Vaart houdt zich op de vlakte, al merkt hij op dat Brobbey succesvol kan zijn vanwege het ‘lage niveau’ in de Eredivisie. “Het is wel wat je zegt. Haller bij andere clubs: moeizaam. Brobbey bij een andere club: moeizaam. Het heeft ook wel met de Nederlandse competitie te maken.” Arno Vermeulen legt de reden van de opleving van Brobbey eveneens bij het matige optreden van de Utrechtse defensie. “Hij is een groot talent, maar vergeet vandaag even. FC Utrecht was dramatisch. Hij gaat de komende weken tegen ploegen spelen die verdedigend veel beter zijn. Hij kwam in een speeltuin terecht. In Duitsland krijg je niet zo’n zwakke tegenstander.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door gooner4)

Laten we het eerst eens even wat wedstrijden afwachten.. het opportunisme weer.

17 januari 2022 om 00:10

De kans dat Brobbey de voorkeur krijgt acht ik toch wel vrij klein. Ten eerste omdat Haller het gewoon heel goed doet en ten tweede omdat Brobbey geen enkele waarde vertegenwoordigd en aan het einde van het seizoen gewoon weer doodleuk naar Leipzig vertrekt. Wel vind ik dat Brobbey een completere spits is en meer potentie heeft. Baalde ook ontzettend dat hij weg ging en er nu ook geen optie tot koop is bewdongen.

17 januari 2022 om 00:23

Potentie is logisch gezien het leeftijdsverschil. Ik zie een brobbey nog niet doen wat haller doet in de eredivisie en zeker de cl. Brobbey lijkt me vooral een ideale reserve. Hoop natuurlijk dat hij top wordt.

17 januari 2022 om 00:27

Denk het ook. Haller blijft staan en Brobbey komt erin voor de laatste 15 - 30 min. Haller heeft zijn plaats ook echt afgedwongen. Zou raar zijn om hem er nu uit te laten omdat ie een paar wedstrijden weggeweest is. Als Brobbey aantoont echt beter te zijn moet je pas gaan wisselen.

17 januari 2022 om 07:22

Qua afronden zijn ze allebei even goed, maar Brobbey is écht beter in het winnen van luchtduels en het afschermen en bij zich houden van de bal. Haller kan echt niet meevoetballen. Daarnaast is brobbey veel beter in het drukzetten (haller doet altijd aan alibi-drukzetten je ziet aan alles dat hij daar geen zin in heeft). Ik denk echter niet dat haller op de bank terecht komt omdat dat nadelig kan zijn voor de tranferwaarde van haller

17 januari 2022 om 08:24

Brobbey moeten ze alleen wel perspectief bieden, dan zal hij wellicht definitief weer terug willen komen. Zou mooi zijn als Haller verder uitblinkt in de Afrika cup en CL, dan kun je hem straks voor een groot bedrag slijten en staat de vervanger klaar.

17 januari 2022 om 09:05

@ackaka, zie jij Brobbey in de ED geen 12 goals maken in 17 of 18 wedstrijden ? Zoals theo gisteren al aangaf, elke spits bij Ajax moet in de ED eigenlijk bijna gewoon 1 op 1 lopen. Zoveel kansen krijg je hier wel. Dat Haller het in de CL goed gedaan heeft ben ik met je eens.

17 januari 2022 om 10:55

Zie je Brobbey 10 goals in 6 CL wedstrijden maken? Als je CL + Eredivisie bij mekaar optelr loopt Haller gewoon 1 op 1. Dat lijkt me meer dan prima.

17 januari 2022 om 08:11

Precies, lekker opportunistisch weer. Als Brobby zondag PSV weet te slopen met 2 of 3 goals en ook van waarde is tegen Benfica, toch de wedstrijden waar het om gaat de komende weken, dan kunnen we het er eens over hebben. Voor nu gewoon hem lekker zijn gang laten en niet onnodig dingen gaan roepen die nergens op gebaseerd zijn.

Zo, Theo heeft geblowed. Utrecht speelde echt heel slecht. Leuk voor Brobbey dat hij een goeie debuut heeft gemaakt, maar Haller uitspelen lijkt me iets te ver gezocht. Aan de andere kant, dat Brobbey veel potentie heeft, dat valt niet te ontkennen.

17 januari 2022 om 02:17

Theo maakt de opstelling niet

17 januari 2022 om 09:55

Iemand met een afwijkende mening zit meteen aan de druggs? Lekkere manier van discussieren is dat toch. Janssen geeft in ieder geval nog een onderbouwing. Dat zie ik jou niet doen. In wat is Haller dan precies beter?

17 januari 2022 om 10:15

Je mag een afwijkende mening hebben, maar deze mening die gebaseerd is op 1 wedstrijd tegen een enorm slecht Utrecht? Iets te voorbarig of niet? En je weet dat ik een grapje maak he, en dat je me comments niet al te serieus moet nemen. Maar wat Haller precies beter doet ten opzichte van Brobbey? Volgens mij heeft Haller best een goed track record tegen tegenstanders van welk formaat ook. Alles wat Brobbey kan (balletje vasthouden, afmaken, als aanspeelpunt fungeren, duelleren in de lucht), dat kan Haller ook, maar dan beter. Dat komt ook omdat Sebastien veel meer ervaring heeft tov Brobbey. Brobbey kan zeker beter worden dan Haller, maar de ontwikkeling ligt uiteindelijk aan hemzelf. Maar op dit moment kun je Haller echt niet passeren op basis van Brobbey. Brobbey is wel mobieler ten opzichte van Haller.

17 januari 2022 om 10:58

Wat een analist doet is dat hij de wedstrijd moet beschouwen. Puur en alleen deze wedstrijd vind ik ook dat Brobbey meer laat zien dan Haller. Haller heeft in zijn wedstrijden tot nu toe wel laten zien dat hij vrij veel kansen nodig heeft om er 1 te verzilveren. Voordeel van Ajax is dat er gewoon veel kansen zijn (door Anthony en Tadic). Brobbey heeft snelheid, kracht en doelgerichtheid laten zien. Meer nog dan Haller in zijn wedstrijden. Of hij dat ook constant kan laten zien is een tweede natuurlijk. Haller is minder snel, sterk en doelgericht (heeft meer kansen nodig).

Theo zegt ook “Als Haller straks terugkeert en Brobbey speelt nog een paar wedstrijdjes, dan denk ik dat Haller kan gaan bankzitten. Ik denk dat Brobbey beter is”. Zal dus wel afhangen hoe Haller terugkomt

17 januari 2022 om 11:53

@westend, puur en alleen op de wedstrijd tegen Sporting vind ik dat Haller meer laat zien... wat is dat nu voor argument zeg. Hij als analist zegt dat Haller op de bank komt en dat doe je niet na een beschouwing van 1 wedstrijd tegen een matig Utrecht.

Haller is echt een uitstekende spits maar met minder voetbal vermogen en lijkt het allemaal wat minder soepel maar zijn cijfers liegen er niet om en wat Brobbey zou behalen is echt nog maar de vraag. Daarnaast is Ajax niet zo gek om een Haller die veel waarde vertegenwoordigd te laten banken als Haller doorgaat met wat hij al aan het doen was, dan ben je gewoon als analist onzin aan het lullen.

17 januari 2022 om 11:55

Enige nadeel is dat Brobbey geen eigendom is van Ajax. Maar als hij zo door blijft scoren, dan gaat Ten Hag hem niet op de bank zetten omdat Haller terug is.

Na 1 wedstrijd dit roepen is wel echt het uiterste zeg haha. Ik vind het algehele niveau van de analisten toch wel uiterst bedroevend tegenwoordig.

17 januari 2022 om 07:44

Toch weet ik wel bijna zeker dat Brobbey er in de Eredivisie net zoveel zou maken als Haller. De CL is een ander verhaal, dat is echt uitzonderlijk wat Haller daar heeft gepresteerd.

17 januari 2022 om 07:50

Haller heeft er alleen wel een handje van om belangrijke goals te maken in grote wedstrijden. Dat is ook een kwaliteit die Brobbey nog even moet gaan laten zien, om Haller de baas te zijn.

Haller heeft ook rustig 35+ goals gemaakt in een kalenderjaar voor Ajax, gewoon heel goed.

17 januari 2022 om 08:46

Ja opportunistisch, en bovendien inconsequent richting Ihattaren. Ze zeggen nog "we hebben hem met zijn allen kapot gemaakt". Nou, hou daar dan nu mee op, te beginnen door hem niet meer te bespreken tot hij weer gezond en fit is.

Heel logisch Janssen om onze cl topscoorder op de bank te houden. 🤦🏾‍♂️ Los van het feit dat Haller heel belangrijk voor ons is geweest, vertegenwoordigd hij voor ons een gigantische transfersom. En helaas is Brobbey zonder koopoptie gehuurd van Leipzig. Brobbey ben heel blij mee, en dan heb ik eerder ook verteld in het Fc Utrecht topic. Maar hij gaat ons vooral verder helpen met zijn kracht en snelheid, en wanneer er iets forceert moet worden een andere manier van spelen. Mocht Haller van de zomer verkocht worden, dan is het te hopen dat we Brobbey definitief kunnen inlijven als eerste spits.

Mooi dat ze doen alsof Haller mislukt is in het buitenland. Heeft prima gepresteerd in de Bundesliga en transfer gemaakt naar de verkeerde club voor 50M. Haller is met zijn snelheid geen counterspits. Dan kan je moeilijk slagen bij west ham.

Ook voor brobbey geldt dag hij nooit kansen heeft gekregen. Vind dat raffie weer kort door de bocht gaat.

17 januari 2022 om 06:05

Raffie? Je bedoelt Theo?

17 januari 2022 om 07:05

Theo zei dat hij Brobbey vind, Raffie vond Haller mislukt in het buitenland.. In de PL kan ik ben ik het mee eens maar bij Frankfurt heeft hij het goed gedaan, ze leggen niet voor de lol 50 miljoen neer

De topscoorder van de CL komt natuurlijk niet zomaar op de bank te zitten. Voor Brobbey hoop ik het natuurlijk wel maar die kans lijkt mij toch wel vrij klein, ookal vind ik wel dat Brobbey meer een Ajax spits is dan Haller, heeft Haller het in het eerste seizoenshelft gewoon geweldig gedaan voor Ajax, hij is echt ontzettend belangrijk geweest. Brobbey speelde natuurlijk geweldig tegen FC Utrecht maar zal, zodra Haller weer terug is van de Africa Cup, gewoon plaats moeten gaan nemen op de bank.

17 januari 2022 om 00:38

Daarbij hopen we dat Ajax ook de komende maanden nog veel wedstrijden moet spelen en voor Europa is kwaliteit op de bank ontzettend belangrijk. Ook denk ik dat de titelstrijd in de Eredivisie weleens op de sterkste bank kan worden beslist met al die corona en blessuregevallen als gevolg van volle schema''s. Lekker rouleren dus maar Haller gaat normaalgesproken altijd de voorkeur krijgen in de topwedstrijden.

17 januari 2022 om 11:25

Dat eeuwige Ajax-spits geneuzel, wordt daar zo moe van altijd.

Wat best wel frappant is is dat gewoon twee oud voetballers zo zwart wit denken. Hoe opportunistisch kun je zijn door zo'n discussie na 60 minuten speeltijd op te zwengelen? Volgende week speelt Brobbey misschien een draak van een wedstrijd, dan zal er natuurlijk weer over het amateurisme van Ajax gesproken worden dat ze hem hebben gehuurd.

Overigens is het natuurlijk geheel waar dat de Bundesliga een hoger niveau is. Wat zeker voor spitsen echter ook een rol kan spelen is hoe hoe de tactiek op hun stijl is afgesteld. Een Brobbey is explosief, maar kan geen meters maken. Hoe verder hij van goal speelt, hoe minder gevaarlijk hij na verloop van de wedstrijd wordt. Bij RB wordt dat veel meer gevraagd van hem dan bij Ajax.

Ja tuurlijk joh. De topscorer van de CL en de eredivisie kan gaan banken voor een gehuurde speler die toevallig 2 doelpuntjes heeft gemaakt. Heeft hij zelf niet door hoe dom hij praat? Man man.

Slaat echt nergens op dit van Theo. Sowieso vond ik hem heel matig vanavond. Dit terwijl ik hem normaal wel goeie analyses vind geven. Ajax gaat natuurlijk nooit een huurspeler boven haller zetten ( die al voldeed) die gewoon 40 milioen vertegenwoordigd nu

Man wat een opportunisme weer. Natuurlijk is het leuk dat Brobbey er meteen twee in legt, maar hij liet vorig seizoen soms ook prima dingen zien, maar hij had ook dips. Dus laten we eerst eens afwachten of hij het volhoudt en ten tweede staat Haller ook leuk te ballen op de Afrikacup, dus die komt gewoon terug in de basis. Brobbey is gehaald als reserve, maar staat gewoon achter Haller in de rangorde. Het zoul daarnaast gewoon kapitaalsvernietiging zijn als dat niet zo was.

Ik heb echt te doen met Haller. Ik hoop dat hij dit gelul niet mee krijgt. Hoeveel gebrek aan respect kun je hebben. Ja Brobbey heeft ander soort wapens dan Haller, en dat is voor bepaalde wedstrijden handiger. Maar Haller heeft meer dan 30 goals gemaakt dit kalenderjaar, en geeft ook nog een hoop assists. We werden niet voor niets al vroeg in april kampioen vorig jaar, Haller heeft ons een boost gegeven. 10 goals en 2 assists in de CL, dit zou niet eens een discussie moeten zijn na 15 wedstrijden, laat staan 1 potje. Blij met Brobbey, maakt nog zat minuten, maar Haller zal altijd starten.

17 januari 2022 om 09:32

Om een mening van een persoon meteen al spreken van disrespect alsof iedereen het geen respect voor Haller heeft...? Kom nou

17 januari 2022 om 11:43

Hoeveel mensen hoor je niet zeuren over Haller. Nog steeds. Het is nooit goed wat die jongen doet. Staat bovenaan aan de topscoorderslijstjes en nog is het niet goed genoeg en moeten we continu zn negatieve punten naar boven halen. Straks heeft hij 1 mindere wedstrijd en meteen gaan mensen dan weer om Brobbey schreeuwen...let maar op.

En dat zeg je na 1 wedstrijd, nee Haller met zijn prijskaartje is gewoon eerste spits en Brobbey kan toch niet gekocht worden dus die krijgt zijn invalbeurten en niet andersom

Ik weet het niet zo goed met Haller, ik vind hem in de eredivisie soms bijzonder matig en zijn moyenne dankt hij deels aan het feit dat Ajax over ploegen heen walst en hij dus ook zijn goaltjes meepikt. Vorige maand tegen Fortuna was hij echt vreselijk, maar scoort hij er wel weer twee bijvoorbeeld (overigens de 4- en 5-0). Ajax kan makkelijk zonder hem, zo is gisteren gebleken. Is Brobbey dan wel DE Ajax spits? I dont think so, maar met zijn kracht en snelheid is hij denk ik meer in staat om verdedigers een slechte dag te bezorgen dan Haller.

17 januari 2022 om 08:39

Vind Haller in de Eredivisie ook echt nog niet zo speciaal. Als je ziet hoeveel Ajax scoort, dan had hij er eigenlijk al bijna 20 moeten hebben. Twaalf stuks dat hadden wel meer mensen gehaald. Maar goed, in de Cl heeft hij er wel 10 in liggen en dat is natuurlijk enorm knap. Hopen dat er in de zomer een club komt die het nog eens wil proberen met hem voor 50 mln.

18 januari 2022 om 08:38

Ja ben ook niet echt fan van Brobbey. Is sterk en redelijk snel, maar verder zie ik echt helemaal niets wat hem zo goed moet maken.

Dit is natuurlijk veel te vroeg om dit zo te roepen. Ook ik vind Brobbey (in potentie) een betere Ajax-spits dan Haller, maar dan zal hij dat over een langere periode zo constant mogelijk moeten laten zien en nog fitter moeten worden en dat blijven. Buiten dat is en blijft het een feit dat hij gehuurd is zonder koopoptie. Als hij de sterren van de hemel speelt schiet zijn marktwaarde omhoog en zal hem definitief overnemen voor een redelijk bedrag ook moeilijker worden. Dan zal Leipzig hem er ofwel toch plotseling weer liever bij houden, ofwel ze kunnen hem voor een bedrag dat voor Ajax gezien zijn voorgeschiedenis onverantwoord is om te betalen elders kunnen slijten. Ook wat dat betreft zou ik als Ajax zijnde na Hallers terugkeer gewoon weer langzaam Haller eerste spits maken en Brobbey gebruiken als supersub/'roulatiespeler. Leg hem dan achter de schermen ook uit dat dat met het bovenstaande te maken heeft en als hij dan in de zomer voor een redelijk bedrag definitief overgenomen kan worden, pas dán zou ik de concurrentiestrijd met Haller gelijkwaardig maken. Als je Haller niet al in de zomer voor een mooi bedrag kunt verkopen. Want als die door zijn CL-succes voor 40 miljoen kan worden gesleten moet je dat doen.

Haller wordt niet meer beter. En ik denk dat die jongen nooit meer zo veel gaat scoren in de CL. Het zat allemaal mee in die groepsduels. Brobbey is veel jonger, en is in potentie wel beter. Sterk en snel.

Kijk als er een club is die 30-40 miljoen ofzo biedt voor Haller vanwege zijn CL seizoen dan moet Ajax dat doen. Haller wordt 28 dit jaar. Ajax kan de competitie ook wel winnen zonder Haller, hij voegt voetballend in principe niet veel toe. Hij heeft eigenlijk alleen dit uitzonderlijke CL seizoen om mee te pronken.

Ik had de samenvatting nog niet gezien, maar zeker als ik nu kijk naar die panklare intikkers die allebij redelijk dicht bij de keeper worden ingeschoten vindt ik het heel optimistisch om te zeggen dat Brobbey Haller uit de basis speelt. Brobbey mist ritme, maar echt overtuigend was hij zeker niet. Die kopbal had eigenlijk gewoon naar beneden gemoeten of verder naar rechts en die intikker ging wel heel dicht naar de keeper toe. Dus het was gewoon ook geluk. Laten we over een maand nog maar eens kijken en laten we eens zien hoe hij het tegen Drommel doet.

Zou voor het Nederlands voetbal goed zijn. Wellicht krijgt LvG dan de ingeving om hem mee te nemen naar het WK voor de spitspositie, want je hebt meer aan Brobbey dan aan god himself balverlies Depay.

17 januari 2022 om 14:07

Inderdaad! Dacht ik ook al aan

Er is helemaal geen discussie, laat staan dat ie wordt aangewakkerd. Janssen geeft gewoon zijn mening.

Hij komt er wel, als die goeie keuzes maakt in zijn leven bijvoorbeeld naar Leipzig gaan was een slechte….

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

37 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 31 21 4 0
2020/2021 Ajax 19 11 2 0
2020/2021 West Ham United 16 3 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2019/2020 West Ham United 32 7 1 0

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren