Ronald de Boer walgt van moment bij Real Madrid: ‘Ik word hier zó misselijk van’

Zondag, 16 januari 2022 om 22:10Mart van Mourik

Ronald de Boer kan niet begrijpen dat Real Madrid enkele minuten na rust een strafschop kreeg toegekend. In de eindstrijd om de Supercopa de España was de Koninklijke met 2-0 te sterk voor Athletic Club, mede dankzij een benutte penalty van Karim Benzema. Tijdens de nabeschouwing op Ziggo Sport spreekt de analyticus zijn onvrede uit over het besluit van arbiter César Soto en de dienstdoende videoscheidsrechter om de penalty aan de Madrilenen te geven die voorafging aan de 2-0.

Bij een 1-0 stand schoot Benzema vanaf de rand van het zestienmetergebied op de hand van de inglijdende Yeray Álvarez. Hoewel Soto de handsbal in eerste instantie niet bestrafte, besloot hij na het bekijken van de videobeelden de bal alsnog op de stip te leggen. Benzema schoot vervolgens op koelbloedige wijze raak en gooide daarmee het duel op slot. Na afloop overheerst het gevoel van onbegrip in de studio. “Als je zulke penalty’s gaat geven...”, steekt Jan van Halst van wal. “Eerlijk, ik vind dit echt zó belachelijk. De bal gaat niet richting doel en het is natuurlijk heel ongelukkig op zijn hand.”

“Ik word hier zó misselijk van...”, haakt De Boer in. “Je maakt een sliding en dat kan je niet met de handen op je rug doen. Het is een natuurlijke beweging die je maakt en je hand gaat gewoon mee. Benzema schiet de bal daarvoor eerst nog met zijn rechterbeen tegen zijn linkerbeen aan, waardoor Álvarez die bal totaal onbewust op zijn arm krijgt. En dan gaat de VAR hiervoor ingrijpen... Ik word hier echt zó moe van.”

“Ik vind een VAR prima, laat dat duidelijk zijn”, vervolgt De Boer. “Maar degene die er nu achter het scherm zat heeft echt niet gevoetbald. Na de strafschop, die hij overigens voortreffelijk nam, was het gebeurd. Zó hard en zó zuiver. In het ‘zijnetje’, zoals ze horen te zijn.” De Boer is het wél met de arbiters eens dat Real Madrid in de 86ste minuut een strafschop tegen kreeg, eveneens vanwege een handsbal. Raúl García kopte op de arm van Éder Militão, die daarmee een treffer leek te voorkomen. Soto gaf de centrumverdediger rood en legde de bal op de stip voor Athletic. “Hier snapte ik de beslissing nog wel, want die bal had erin kunnen gaan. Ik weet dat het de regel is, maar die rode kaart vond ik wel onzin”, besluit de gefrustreerde De Boer.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door rmcastilla)

De scheids heeft waarschijnlijk wel gevoetbald Ronald. Jij hebt waarschijnlijk nooit de spelregels gelezen!

Ronaldo De Boer is verre van objectief, dat is ene Barca fan die met ene gekleurde bril kijkt, die zou eigenlijk met Real Madrid wedstrijden daar niet moeten gaan zitten

16 januari 2022 om 23:22

@Aqua1 inderdaad vooral heel ziggo is barcaverslaafd, net zoals vz hier

17 januari 2022 om 12:31

Het is bekend dat in Nederland Barca populairder is dan Real Madrid. Trouwens het is een van de weinig landen in de wereld dat dit zo is. Kijk naar de wedstrijden in Saudie Arabie dan zie je hoe wit de tribunes zijn. Sinds Messi bij Barca speelt zijn de Argentijnen ook Barca geworden. Dus is Nederland niet meer het enige land waar Barca meer populairder is dan Madrid.

16 januari 2022 om 23:53

Ronaldo de Boer 🤣

On:
Ze hebben bij Ziggo inderdaad allemaal zo'n blaugrana bril op tijdens een wedstrijd van Real. Nier erg objectief maar wat doe je eraan...

De bal gaat niet richting doel? Nee waar dan? De cornervlag?

Kom op waar slaat dit op.

16 januari 2022 om 23:06

Ergste is nog dat dat helemaal relevant is bij het beslissen of het een penalty is

R.de boer heeft in zijn hele leven nog nooit wat positiefs gezegd over real Madrid. Helaas dat zijn de regels. Beide waren een penalty al vond ik ze beide wel heel ligt om maar over die rode kaart te zwijgen. Maar goed regels zijn regels en volgens de regels zijn het beide een penalty.

Gewoon omdat het een penalty is Ronald!

Barcelona speelde niet, dus de haat van Sierd is dan wel genoeg. Zet daar gewoon een neutrale of een Real Madrid fan neer, je proeft de haat gewoon?

Scheidsrechter floot een prima pot en de VAR deed ook zijn werk uitstekend.

Door dit soort praatprogramma’s heeft men een hekel aan arbiters.

16 januari 2022 om 22:30

Inweze heeft Madrid meer anti fans dan fans, wat niet gek is gezien de geschiedenis (meest succesvol én een donker verleden) maar om er nou een fan neer te zetten gaat mij ook wat ver. Dan moet je ook nog eens Aqua of Inside daar neer zetten want ik ken niet een bekende Nederlander die openlijk Madrid fan is.

16 januari 2022 om 22:32

Fans is dan wellicht verkeerd gezegd, ik doel meer op een insider of oud speler.Zelfde voor athletic als die er is. Een Beenhakker, vd Vaart, Sneijder, Robben, Huntelaar, v Nistelrooy, Drenthe en dan mis ik er ongetwijfeld nog wel 1 had er kunnen zitten toch?Edit. Seedorf natuurlijk nog

16 januari 2022 om 22:46

Vd Vaart zit toch bij Ziggo? Die zal dan wel in Denemarken zitten. Huntelaar en Robben zijn zover ik weet nog nooit analist geweest. Wie weet in de toekomst.

17 januari 2022 om 00:07

Dat is het m nou juist Sergio.

Ziggo selecteert alleen maar op pro Barca. Pro Real of een neutrale zit er helaas niet in..

17 januari 2022 om 02:33

Desnoods zet je een Makaay of Wim Kieft neer, 2 objectieve heren. Van Halst slaapt in een Barcelona-pyjama en Ronald de Boer is natuurlijk oud speler

17 januari 2022 om 10:38

Makaay beviel me wel de ene keer dat hij een wedstrijd van Real deed. Kwam gewoon met feiten aanzetten en zei geen populair gedoe. Snap niet dat hij daarna geen wedstrijd meer van ons gedaan heeft.

Van deze 2 gasten komt er niks dan alleen maar negatieve onzin naar Real. Ze zijn zo tegen Real elke keer. Wordt ook zo moe als deze gasten alleen maar Real Madrid mogen analyseren. Maar goed ze mogen zeggen wat ze willen maar die Super Copa is van ons!

Ik ook hoor... De eerste helft maakt Alaba weliswaar lomp maar duidelijk hands in de eigen 16. Het is daar ook geen steunarm want hij glijdt helemaal nog niet...

Maar na rust krijgt een speler van Bilbao van 40 cm afstand een bal 2 cm onder zijn schouder. En ja hoor, de VAR is terug van het koffie halen en de bal wordt op de stip gelegd. Het is ook geen eenmalig iets. Ik maakte hier thuis nog de grap na de niet gegeven strafschop aan Bilbao van: "aan de andere kant geeft hij hem uiteraard wel."

En nou ja, zo bleek maar weer. De clubs uit Madrid worden constant gematst in Spanje, en de clubs uit het Baskenland en Catalonië zijn altijd de dupe. Niks nieuws onder de zon, wel weer teleurstellend. De finale is vermoord.

16 januari 2022 om 22:42

Hoevaak moeten we de regels nog aan je voorleggen? Steunarm en dus geen hands. Penalty Real geen arm langs het lichaam en dus strafbaar. Hands + rood Militao idem en ontnemen scoringskans.

Allemaal zo klaar als een klontje. Maar goed, objectief zijn in zo’n geval is lastig.

De wedstrijd was bij voorbaat al vermoord met het anti voetbal van athletic.

16 januari 2022 om 23:43

Dus zolang de arm zich onder het lichaam bevind kan je een bal tegenhouden en is het niks, maar als ie ook maar iets boven het lichaam uitkomt is het gelijk een penalty. Beetje scheef of niet?

17 januari 2022 om 07:45

Scheef maar de regels, heeft Real dit seizoen ook al pech mee gehad.
Natuurlijke houding speelt dan ook nog mee, zowel bij Real als bij Athletic was dat niet echt het geval. En ook nog als de bal van richting veranderd door eigen toedoen, dan maakt het niet uit waar je hand is, ook zo krom.

17 januari 2022 om 08:57

Gelden die regels dan voor elke ploeg, ben je Pique vergeten, kreeg een penaltie tegen, juist tegen Real, hetzelfde als Alaba, toen was het natuurlijk een terechte penaltie, nu is het de steunarm??

17 januari 2022 om 09:40

Nee juist niet, het was madrid dat laatst ook geen pingel mee kreeg tegen toen vinicius de bal tegen (ik dacht ook tegen atletic) een spelers zijn steunende arm aan tikte

16 januari 2022 om 22:44

Je zit wel elke keer te janken he? Je doet alsof Barcelona en Athletic niks krijgen. Begint wel zielige vormen aan te nemen. Je bent er altijd als de kippen bij als Real een penalty krijgt. Niet dat we dat zo vaak kregen de afgelopen 2 jaar. Elke club krijgt wel iets mee of tegen. Kom jij aan met je complottheorieã«n gebaseerd op gebakken lucht.

17 januari 2022 om 09:41

Las laatst dat dit madrids 3e pingel is 42 wedstrijden dus dat valt reuze mee. Barca zijn ass is dit seizoen vaker gesaved

Ronald de Boer en Jan van Halst. Sja zegt genoeg. Natuurlijk vinden ze het belachelijk dat Real Madrid zo een pingel mee krijgen. Maar wat als het Barcelona had geweest? Zo voorspelbaar.

Ik heb niks met Barca en niks met Real. Ik ben fan van Feyenoord en Liverpool. Ik kon dus objectief naar deze wedstrijd kijken maar de enige manier om bij de 0-2 hands te voorkomen is als zijn arm geamputeerd zou zijn. Hands is simpelweg niet te voorkomen. Conclusie absoluut geen strafschop en Real kreeg een cadeautje. Ik vond de rode kaart voor Militao ook wel heel goedkoop

Weetje wat pas walgelijk is dat Real Madrid al zoveel penaltys niet heeft meegekregen en krijgen ze een penalty mee wat gewoon echt gewoon hands is dan is het weer niet goed. Maar ach laat maar gaan het is een ex barcelona speler dus dan weet ik hoe laat het is.

Het grappige is als Real Madrid hem zo heeft tegen gekregen dan had ronald hier nooit wag van gezegd. Dan vond hij het wel een penalty

Ik vraag me af of Ronald de Boer ook zo misselijk werd toen Depay met een overduidelijke schwalbe een strafschop kreeg tegen Espanyol. Toen was hij in geen velden of wegen te bekennen. Bovendien moet je wel de regeltjes kennen anders moet je geen microfoon opspelden en een camera op je laten richten. Ronald mag naast die Siert Vos plaatsnemen boven de pot, kunnen ze samen braken.

Ik heb penalty's gegeven zien worden die vreemder waren, met de huidige regelgeving.

Het wordt tijd dat er een overduidelijke regel komt, bal tegen de hand of arm is altijd hands, zoals de 'foot' regel in het hockey. Dat is de enige duidelijke regel. Dan krijg je misschien iets meer penalty's, maar dan is het gezeur of de afstand tot de bal, of het een schot op doel is, de stand van de arm allemaal niet meer belangrijk. De huidige regelgeving is veel te discutabel. Ik denk dat er net zoveel scheidsrechters zijn die hier wel of geen penalty voor hadden gegeven.

Het valt me op dat er bij Real, op 1 persoon na, niet wordt geappelleerd.

17 januari 2022 om 10:28

Ja klopt. De definitie van hands moet duidelijk en strak zijn zodat die regel makkelijker toe te passen is voor scheidsrechters. Ik denk dat het voor veel scheidsrechters nog steeds lastig is om te beoordelen of een bal tegen de arm wel of geen hands is omdat het best vaak voorkomt dat het per ongeluk gebeurt zonder slechte intenties.

En dat laatste viel me ook op ja.

Volgens mij worden voor dit soort acties het hele seizoen al penalties gegeven, dus hoe kun je hier nog verbaasd over zijn? Net als de penalty van Bilbao er gewoon een is. Als een verdediger de bal op een of andere manier beroert met de arm, op 1 meter van de doellijn is dat gewoon het voorkomen van een doelpunt.

Het is echt schande dat er op z'n manier commentaar wordt gegeven.

Als voetbalbal commentator moet je gewoon objectief moeten zijn. De collega's van Ronald de Boer in het buiten land kunnen dit wel. Zoals bijvoorbeeld Bein Sports met Ray Hudson en Phil Schoen. Altijd leuk om naar te luisteren en gaan diep in de theorie wat er gebeurt.

Ze moedige daarbij altijd beide clubs aan en houden zich neutraal als er oneerlijke situaties optreden op het veld.

Tja dat was vorige week ook al zo toen Casimero ging liggen terwijl hij zelf tegen het been aanschopte en nu weer zo’n vage penalty.

Als het niet loopt dan komt de arbitrage om de hoek ff mee kijken.

Heel het voetbal is kapot en het ergste zijn de mensen die het allemaal wel een penalty vonden en dan maar roepen dat het haters zijn.

17 januari 2022 om 10:59

Maar in welk optiek is deze penalty vaag? Als ik het even op een rijtje zet,

Gaat de bal richting het doel? Ik vind van wel.
Bereikt de bal het doel? Nee.
Waarom bereikt de bal het doel niet? Door een hand.

Wat moet de scheidsrechter dan doen, door laten spelen? Was de penalty veroorzaakt door Militao ook vaag? Ook aangeschoten (gekopt dan) terwijl hij zijn handen in de lucht heeft.

17 januari 2022 om 13:39

Iets toevallig met een clubvoorkeur je reactie?

17 januari 2022 om 16:53

Helemaal gelijk Castilla, gewoon strafschop volgens de regels. Is de regel goed? Niet belangrijk, de regel is er en is toegepast. Depay zijn schwalbe tegen Espanyol, dat was pas echt kapotmaken van het voetbal.

17 januari 2022 om 18:13

Een beetje zwak om je daar achter te verschuilen maar goed. Ja, ik ben zeker voor Real Madrid. Betekent dit dat ik geen objectieve mening kan hebben? Heb ik je aangevallen? Heb ik gelogen over het feit dat Benzema de bal richting doel schoot en deze gestopt werd door een arm? Heb ik gezegd dat Militao vrijuit moest gaan? Of vroeg ik enkel in welk optiek de penalty vaag was?

Argumentum ad hominem. zoek dat eens op.

Ik snap de ophef niet zo.

Er worden gewoon duidelijk 2 scoringskansen ontnomen omdat het arm nog uitstak. Dat zijn gewoon penalty's.

Het probleem is niet dat de scheids een pingel gaf maar dat de spelers niet goed opletten in wat voor positie hun arm zit. Je moet het gewoon altijd langs je lichaam houden.

Volgens de regels is dit een penalty. Daar is geen discussie over mogelijk. Je kunt discussiëren of de regel juist is, daar een speler de bal vanaf een halve meter tegen zijn arm krijgt geschoten en dit geen opzettelijk hands is. Maar dat is dan een andere discussie. De regels zijn hier goed toegepast.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4275 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Vinícius JúniorAanvaller3517
RodrygoAanvaller334
T. CourtoisKeeper360
Toni FuidiasKeeper00
Luis LópezKeeper00
A. LuninKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Real Madrid.

390 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Real Madrid 32 27 0 0
2020/2021 Real Madrid 34 23 2 0
2019/2020 Real Madrid 37 21 0 0
2018/2019 Real Madrid 36 21 1 0
2017/2018 Real Madrid 32 5 0 0
Laatste voetbalnieuws

Karim Benzema maakt Spanje gek met gedeelde foto van 2Pac

De Spaanse media breken zich het hoofd over een mysterieuze foto die Karim Benzema zaterdag deelde. De spits van Real Madrid plaatste vlak na de bekendmaking van Kylian Mbappé's contractverlenging bij...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren