Titelverdediger Algerije moet vrezen voor uitschakeling in groepsfase

Zondag, 16 januari 2022 om 21:51Dominic Mostert • Laatste update: 22:05

Algerije werd voor de start van de Afrika Cup beschouwd als een van de toernooifavorieten, maar moet alle zeilen bijzetten om de groepsfase te overleven. Zondagavond verloor de Noord-Afrikaanse titelverdediger met 0-1 van Equatoriaal-Guinea, waardoor Algerije pas één punt heeft verzameld in Groep E. De laatste groepswedstrijd tegen Ivoorkust moet worden gewonnen om kans te houden op deelname aan de volgende ronde. Voor Algerije kwam een einde aan een reeks van 35 interlands zonder nederlaag.

Algerije had na de remise in de openingswedstrijd tegen Sierra Leone (0-0) behoefte aan een overwinning. Halverwege de eerste helft kreeg de ploeg van bondscoach Djamel Belmadi de eerste serieuze kansen om de score te openen. Met een lage bal vanaf de rechterflank bereidde Riyad Mahrez een grote kans van Youcef Belaili voor, maar doelman Jesús Owono bracht redding met de voet en pareerde ook de rebound. Twee minuten later keerde Owono ook een kopbal van Mahrez, waarna Baghdad Bounedjah in tweede instantie afrondde. Omdat Mahrez echter buitenspel stond, werd het doelpunt afgekeurd.

Equatoriaal-Guinea klopte aan de poort via een harde en lage vrije trap van Pablo Ganet, waar doelman Raïs M'Bolhi ternauwernood een antwoord op had, en via een poeier van Iban Salvador die rakelings naast zeilde. In de blessuretijd van de eerste helft liet Mahrez een vrije trap van net buiten het zestienmetergebied onbenut. Vijf minuten na de pauze kreeg Luis Nlavo de mogelijkheid om Equatoriaal-Guinea op voorsprong te schieten, maar vanuit een kansrijke positie gaf hij zijn schot te weinig kracht en richting mee.

De underdog kwam twintig minuten voor het einde van de wedstrijd alsnog op voorsprong. Een uitdraaiende hoekschop vanaf de linkerflank werd verlengd door Josete Miranda, waarna Esteban Obiang bij de tweede paal op de juiste plaats stond om de score te openen. Algerije opende de jacht op de gelijkmaker en scoorde via een harde knal van Belaili, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Ondanks meerdere hachelijke momenten in het strafschopgebied hield Equatoriaal-Guinea stand. Bij Algerije viel Ramiz Zerrouki van FC Twente overigens buiten de wedstrijdselectie; hij mag sinds vrijdag weer meetrainen na een coronabesmetting, maar moest genoegen nemen met een plek op de tribune.


Poll

Denk je dat Algerije de groepsfase nog overleeft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

76 reacties (laatste reactie door millonario)

Ik had het al eerder gezegd. Algerije is echt ontzettend slecht, c garnituur dit. Hoe zij ooit de CAF hebben gepakt vorige editie is mij een raadsel. Het is namelijk zowat hetzelfde elftal. Mooie stunt van Eq. Guinea. Ik zie Algerije dit nooit meer goed maken.

16 januari 2022 om 21:58

JA die mahrez is inderdaad echt c garnituur. Kan er niks van!

16 januari 2022 om 22:05

Inderdaad wat Mahrez deze Caf heeft laten zien is nog minder dan een speler van Eq. Guinea. Is totaal onzichtbaar geweest.

16 januari 2022 om 23:32

Tijdens een Afrika cup kan je alleen winnen als je hele team goed hebt, er zijn veel meer omstandigheden dan in een EK of Engeland. Alleen de vochtigheid, hitte en vermoeidheid die daar krijgt is niet te vergelijken. Daar moet je juist voor trainen en Algerije moet het meer hebben van Dribbel koningen inplaats van lopers met stamina.

Te weinig balans in het team en de meeste zijn overdatum of spelen op een te lage niveau.

16 januari 2022 om 22:02

Algerije stelt niks voor. Alleen mahrez en benaccer hebben ze.

17 januari 2022 om 00:08

En Benrahma. Maar die mocht niet eens van meespelen..

17 januari 2022 om 02:27

Doe eens normaal man, je bewering komt een keer uit. Je kan iets honderd keer beweren en ooit zal je een keer gelijk krijgen, wauw bravo voor jouw voorspelling. Duitsland is dan ook c garnituur aangezien zij na 2014 in 2018 compleet hebben gefaald. Algerije was drie jaar terug gewoon heel sterk, en ja ze hadden wat geluk in de finale. Ze zijn dit toernooi niet goed, maar c garnituur is zo dom om te zeggen.

17 januari 2022 om 07:29

@Millonario maar dit is mijn eerste voorspelling sinds ik mijn account heb. Dus het is niet zo dat ik altijd maar wat roep. En aan jouw denigrerende toontje kan ik al zien dat je een gefrustreerd ventje bent. Take a chill pill, je gaat toch niet om 3u snacht's zo reageren. Denk aan je hart. Duitsland verloor weliswaar, maar speelde tig keer beter dan wat Algerije liet zien. Bij hun wedstrijden kan je nog spreken van ongeluk, maar bij Algerije is het meer gebrek aan kwaliteit. Dus het is c garnituur wat er op het veld staat. Mahrez speelt bij City, nou chapo. Een zwaluw maakt nog geen zomer. Ik als City fan zie Mahrez sowieso liever wissel staan dan basis. De rest van het Algerijnse elftal is pure middelmaat en ook vormen ze geen team.

Iemand zei hier dat Marokko wel eventjes aangepakt zou worden door Egypte, Algerije en Senegal. Egypte heeft een onterecht afgekeurde goal nodig, Algerije pakt 1 punt uit 2 wedstrijden en Tunesie verliest zeer terecht van Mali. Terwijl Marokko 2x verdiend wint😂

16 januari 2022 om 22:11

Marokko heeft verdiend gewonnen dat wel maar kom op dat was toch ook niet om aan te zien.

17 januari 2022 om 02:35

Dat beweer ik niet l4Barca. Ik beweer dat Marokko zeker niet onderdoet voor deze landen, in tegenstelling tot wat iemand zei na de 1-0 overwinning van Marokko tegen Ghana.

17 januari 2022 om 02:35

Eerlijk is eerlijk, als je verliest van de Comoren heb je ook niks te zoeken op een voetbalveld. Algerije heeft ook een blamage meegemaakt, tegen Equatoriaal-Guinea verliezen zag echt niemand aankomen. Dat is ook het leuke aan voetbal, die verrassingen.

17 januari 2022 om 02:37

Klopt Millionario, maar een terechte overwinning tegen Ghana is dan wel weer netjes, ookal was het niet om aan te zien. Mijn punt was dan ook niet om aan te geven dat Marokko geweldig is oid, dat zijn ze namelijk helemaal niet. Ik reageer op een aantal leden die zeiden dat Algerije, Senegal en Egypte Marokko wel even een poepie zouden laten ruiken. Terwijl die landen 10x harder tegenvallen deze AFCON.

17 januari 2022 om 03:03

Tjah, laat ze dat dan denken toch? Alsof voorspellingen altijd juist moeten zijn

17 januari 2022 om 13:15

Voorspellingen mogen, maar het werd best op een provocatieve manier gebracht. Laat ik het maar zo zeggen.

17 januari 2022 om 13:18

Tjah, je hebt ook gekken die Algerije c garnituur noemen. Ik erger me daar ook aan en heb er wat van gezegd, en dan gaat het leven verder. Ze voelen zich slim als ze kunnen provoceren. Clout chasers

17 januari 2022 om 18:38

@Millonario Ik plaats een normale reactie waarin ik mijn mening reflecteer. Jij bent het daar duidelijk niet mee eens en gelijk op je pikkie getrapt. Daar kan ik verder niets aan doen. "Provoceren" en mij dan een gek noemen... Jongen toch je weet niet wat provoceren noch clout chasen inhoudy. Je kan gewoon niet tegen een andere mening en dat doe je door een andere mening als provocerend te bestempelen. Maar je hebt gelijk, Algerije is geen c garnituur. Ik zat weer even te kijken naar de uitslagen 0-0 tegen Sierra Leone (het armste land ter wereld, waar geen faciliteiten zijn) en 0-1 tegen Eq. Guinea (wat ten opzichte van Algerije een heel klein landje is en spelers op amateur niveau voetballen) en ik wil mijn mening bijstellen. Algerije is namelijk d-garnituur.

Onverwachts, Word spannend de volgende wedstrijd tegen Ivoorkust. Het is tot nu toe misschien niet het beste voetbal, Maar niemand wint echt gemakkelijk van elkaar

Nou Ramiz, tot volgende week dus 😂Nee zonder dollen, valt wel tegen van Algerije, toch een goede selectie hoor, veel bekende namen net zoals Nigeria en Kameroen.

Niet de wedstrijd gezien, maar dit is wel een wanvertoning..

Ben benieuwd of Algerije het nog recht kan zetten, maar ik vrees ervoor.

Zie ook onnodige provocerende reacties van de supporters van Marokko, onnodig.. Algerije is nog steeds je buurland.

16 januari 2022 om 21:57

Ik zie ook veel provocerende reacties van supporters van Marokko, geen idee wat hen in het verleden is aan gedaan.

16 januari 2022 om 22:01

Geen idee. Kan me wel herinneren dat er fans van Marokko met hun vlaggetjes stonden te zwaaien toen Algerije de Africa Cup won, wat er nu anders is, geen idee.. haar in het boter?

16 januari 2022 om 22:06

Teesboer Het zijn de algerijnen die provocerend praten. En zeiden zat ze wel makelijk de afrika cup pakken. In het verleden hebben wij vaker gewonnen van hun dan zij van ons dus daar ligt het niet aan. 4-0 en 3-0 in 2019. Algerije weet nooit hoe ze ons pijn kunnen doen hoor! Het is geen portugal vs oranje. Dat ons wat dwars zit.

16 januari 2022 om 22:14

Algerije won een x aantal geleden de Arab Cup van Marokko. Dus ik denk dat ze best weten hoe ze jullie pijn moeten doen.

Algerije heeft ook 2x Goud gepakt tijdens Africa Cup en Marokko 1x.

Acht Algerije toch groter en sterker dan Marokko imo.

16 januari 2022 om 22:30

CMG- marokko won ook arab cup en we deden amper blij ermee in 2014. Want dat is alleen het lokale team. Zonder spelers uit europa. Marokko won 2018 afrika cup lokale team en versloegen algerije voor kwalificatie waardoor jullie niet mee konden doen. En in 2019 nog met 3-0. Algerije kon net met penalty’s winnen na tien keer proberen haha!

Marokkaanse clubs hebben afgelopen 10 jaar 5x prijs gewonnen oa supercup, cl en el van afrika. Algerije niet 1x.

Marokko staat hoger op fifa ranking. Marokko is gewoon sterker

17 januari 2022 om 02:41

Teesboer. Ik was 100% fan van Algerije toen Marokko uitgeschakeld was op AFCON 2019, maar de laatste tijd zie ik veel provocaties van Algerijnse kant, zelfs de hoge pieten daar reageren alles af op Marokko. Ik zou wat research doen naar de enorme haat van Algerije naar Marokko over alles, voor de rest ga ik er geen woorden aan vuilmaken, aangezien dit een voetbalsite is en geen tweede kamer debat, maar om je vraag te beantwoorden maakte ik graag een uitzondering.

16 januari 2022 om 22:04

CMG- ga je serieus nu proberen dingen om te draaien. Wat een hypocriet. Jij was de gene die grote praatjes had en zei dat algerije wel de afrika cup makelijk pakt. En dat algerije veel sterker is dan marokko lol.

16 januari 2022 om 22:11

Grote praatjes? Ik zei enkel dat ik Algerije als favoriet acht en ze natuurlijk van Marokko zie winnen.

Zij wonnen Arab Cup makkelijk van Marokko x aantal weken geleden ja.

Ik heb meer met Algerije dankzij Zidane en Benzema.

16 januari 2022 om 22:20

@CMG dat is dus wat ik bedoel wonnen makkelijk van Marokko op de Arab Cup ( 2-2 en daarna pingels gewonnen) zo wat ging dat hartstikke makkelijk sommige Algerijne supporters zijn zo irritant echt ongelofelijk , kijk maar op die facebookpagina's en instagram constant andere landen uitlachen en 100x filmpjes posten van goals van Mahrez tegen Nigeria en Belaili tegen Marokko om andere mensen te irriteren en te provoceren , daarom ook extra lekker voor zulke supporters dat Equatorial Guinea heeft gewonnen.

16 januari 2022 om 22:31

Voor de 100ste keer waarom breng je arab cup in het gesprek ? Dat is het lokale team alleen zonder spelers uit europa. Marokko won ook arab cup en afrika cup 2018 voor lokale teams. Algerije deed amper mee. Omdat marokko jullie versloeg voor kwalificatie ervan.

Je had grote praatjes en zei dat algerije makelijk wint. Algerije stelt niks voor. Marokko selectie is paar klasses sterker.

17 januari 2022 om 02:44

CMG, je weet hopelijk wel dat de Arab Cup alleen wordt gespeeld met spelers uit Arabische competities? Dus de competities uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika? Het meerendeel van het Algerijnse elftal speelt daar, wat betekent dat ze al goed ingespeeld zijn op elkaar. Ik noem als voorbeelden Belaili, Benlamri, M’Bolhi, Brahimi. Marokko had 2 a 3 spelers die bankzitter zijn bij het eerste elftal van Marokko en de rest van de selectie wordt vrijwel nooit opgeroepen. En toch had Algerije nog moeite!

17 januari 2022 om 08:07

Kralla93. Ik vind zo'n Arab cup dan representatiever dan wedstrijden uit 2008😉

18 januari 2022 om 00:00

Ducktaildo ben je er weer kereltje. Beetje je feiten kennen. Marokko won arab cup en afrika cup 2018 en 2020. 😉

16 januari 2022 om 22:18

Volgens mij begon het andersom. Na de wedstrijd tussen Marokko en Ghana zag ik veel provocerende reacties. Met name van Ayoub ofzo als ik me niet vergis.

16 januari 2022 om 22:29

@CMG

Sowiso belachelijk hoor, desondanks dat Algerije en Marokko buurlanden zijn haten ze elkaar als de pest helaas. Komt allemaal door de politiek en de strijd om de Westelijke Sahara.

Ze vergeten het allerbelangrijkste in het leven, ze zijn namelijk broeders en volgen dezelfde profeet.

Sommige Marokkanen en Algerijnen denken dat als ze voor God staan dat ze ineens gevraagd worden of ze voor of tegen Polisario waren…..

17 januari 2022 om 08:19

Wij zijn inderdaad broeders in het geloof en delen veel dingen samen, maar een land wat streeft naar het verdelen van haar broederland kan je moeilijk broederlijk noemen.

17 januari 2022 om 23:59

Fcbinsider1999 Marokkaanse sahara *

16 januari 2022 om 22:43

Ben een Marokkaan maar was en ben nog steeds gewoon voor Algerije of het nu wk of een Ak is. Zie die onderlinge haat ook veroorzaakt door een streep op een kaart. Slaat nergens op is totaal geen verschil tussen een Marokkaan of een Algerijn.

18 januari 2022 om 00:02

L4barca streep op kaart ? Je moet je beetje verdiepen in politiek. Algerije support teroristen groep polisario die marokkanen vermoord heeft. We zijn geen broeders van moordenaars.

Dit is wel echt héél erg slecht hoor.. ik weet niet waar ik naar zat te kijken. Ik had eigenlijk nog nooit van dat land gehoord.. Equatoriaal-Guinea. Schaam je Algerije!

Voor het eerst in mijn leven echt een hele Afrika cup wedstrijd gekeken. Kan iemand mij vertellen naar wat ik heb zitten kijken? 😂

Wat heb ik me verbaast, als er zo voetbal wordt gespeeld hier dan stond er alleen nog een scheidsrechter op het veld. Hoewel misschien kreeg die zelf ook geel.. Manman man, ik denk dat de grootste prijs is dat je levend uit de Afrika cup komt. Hier kan je als club toch totaal niet blij mee zijn?

Algerije bakte er echt helemaal niets van. Laatste minuten nog iets proberen te forceren, en dan gedomineerd worden. Geweldig gedaan door Eq. Guinea. Algerije dicht bij uitschakeling doet mij wel goed

Het niveau was niet best maar ik heb mij echt vermaakt. Wat prachtig voor die mensen van Equatoriaal Guinea, heerlijke stunt! Algerije moet dus gaan winnen van Ivoorkust anders is het pleiten! Een loodzware opgave. Dat gozertje met het roze haar, Iban Salvador is echt een hele leuke speler. Ik moest net zo hard lachen ook om een gozer van Guinea die in de 92ste minuut een schot doet op 5 meter van het doel die 40 meter omhoog vliegt en richting de zijlijn gaat. Wat een schot, wist niet wat ik zag😂

16 januari 2022 om 22:01

Ohnee? Psv had toch vroeger manolevje?😏

16 januari 2022 om 22:15

Haha die kon er ook wat van ja

Jammer Algerije, al ben ik voor Marokko. Ik had het jullie gegund om door te gaan. Maghreb united✌

Veld was echt mega slecht, maar algarije nog slechter. Uitschakeling zou terecht zijn, ze spelen gewoon slecht.

Probleem bij Algerije is dat ze niet zijn gaan verjongen net als ze deden bij Marokko. Marokko heeft een onervaren ploeg misschien maar het is meer gebaseerd op teamspel dat vaste patronen hanteert en het niet zo moet hebben van de inviduele spelers (Al hebben ze die in overvloed).

Met veddetes is dat moeilijker in te krijgen omdat die vaak vrije keuzes maken en niet altijd mee willen verdedigen 90minuten lang. Ook kan Marokko dit toernooi gebruiken voor ervaring op te doen bij jonge spelers voor het aankomende WK.

Paar jaar geleden speelde de Algerijnse selectie bij top clubs nu is dat veel minder en ze beginnen ook een oude selectie te krijgen. Ze moeten echt door selecteren na het Afrika cup en niet teveel harken op de oudere generatie anders gaan ze op het WK ook niks klaar spelen.

Titel klopt niet Algerije verloor in 2019 tegen Marokko!!

17 januari 2022 om 00:29

Was het lokale team.

18 januari 2022 om 00:04

Waarom tellen jullie dan winsten mee van lokale team.

Ik lees het al. Wordt lekker popcorn XXL bestellen als Marokko tegen Algerije gaat spelen. Andere scherm houd ik live meepraten in de gaten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Algerije

FIFA ranking: 31
29 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Algerije1421
3.Niger7-4
4.Djibouti0-25
Voor de complete stand: WK Kwalificatie Afrika
SpelersPositieW
R. MahrezAanvaller30
R. M'BolhiKeeper30
I. SlimaniAanvaller30
A. OukidjaKeeper00
Y. AtalVerdediger30
A. BedraneVerdediger20
H. BenayadaVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Algerije.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Algerije.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren