Brobbey verbaast met uitspraak over Leipzig: ‘Dat is best wel frappant’

Zondag, 16 januari 2022 om 23:15Rian Rosendaal • Laatste update: 06:21

Brian Brobbey luisterde zondag zijn terugkeer bij Ajax op met twee doelpunten in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (0-3). Na afloop bekende de aanvaller dat hij een moeilijke en soms eenzame periode heeft gekend bij Leipzig, dat besloot om hem tijdelijk terug te sturen richting Amsterdam. De bekentenis van Brobbey zorgt voor enigszins gemengde gevoelens bij Kees Kwakman, die de wedstrijd in Utrecht analyseerde.

"Ik voel me goed en ben blij dat ik belangrijk kon zijn voor het team. Ik voel me goed", aldus Brobbey voor de camera van ESPN. "Ik kon op zich wel langer door, maar de trainer haalde me eraf. Ik ben er bijna, heb bij Leipzig natuurlijk niet zoveel wedstrijden gespeeld. Ik hoef me niet zoveel aan te passen, want ik loop hier natuurlijk al elf jaar. Ik weet hoe de trainer wil spelen. Bij Leipzig hebben ze gezegd dat ik mijn rust moet zoeken en mijn best moet doen. Ik heb daar veel geleerd van ervaren jongens. Ik moest daar een man zijn, zat er in mijn eentje zonder vader en moeder. Dat was zwaar, zeker weten. Ik voel dat ik nu vrij in mijn hoofd ben. Hoe het later gaat zien we wel."

"Daar staat een overtuigende speler, ja dat wordt nog wel leuk hoor straks", concludeerde presentator Toine van Peperstraten na het zien van het interview met de trefzekere Brobbey. De uitspraken van de Ajax-aanvaller over het niet geweldige halfjaar bij RB Leipzig komen enigszins als een verrassing voor Kees Kwakman, die als analist aanwezig is in De Galgenwaard. "Het blijft natuurlijk best wel frappant wat hij zegt over wat hij allemaal is tegengekomen bij Leipzig. Wat voor een jongen van negentien jaar natuurlijk doodnormaal is, als je naar een ander land gaat zonder je ouders. Maar dat wist je van tevoren natuurlijk ook wel, dat dat ging gebeuren. Het heeft op de ene speler weer meer impact dan op de andere speler", aldus Kwakman, die Brobbey in Utrecht tweemaal zag scoren.

Kwakman was aan de andere kant ook positief over de inbreng van Brobbey tijdens zijn rentree in het Ajax-shirt. "Als hij ziet dat hij kan worden aangespeeld, dan zoekt hij gelijk zijn tegenstander op en gaat er dan een beetje tegenaan leunen met dat sterke lichaam natuurlijk. Dat deed hij goed vandaag en dan natuurlijk nog zijn twee goals", deelt de analist een compliment uit aan de scorende aanvaller, die in de slotfase door trainer Erik ten Hag naar de kant werd gehaald. Davy Klaassen was zijn vervanger bij Ajax.

Tadic was na afloop van het gewonnen duel met FC Utrecht goed te spreken over de samenwerking met Brobbey. "Hij is een geweldige jongen en een geweldige speler", zegt de aanvoerder van Ajax voor de camera van ESPN. "We hebben hem gemist. Het is mooi dat hij terug is. Hij weet waar hij moet lopen en waar de bal is. Zijn bewegingen waren goed."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)Gerelateerd

Meer sportnieuws

69 reacties (laatste reactie door man city_1970)

Als Brobbey nog een jaartje geduld had gehad dan was Haller misschien wel weer weg en had ie vol kunnen knallen bij Ajax. Dan verdien je alsnog een miljoen per jaar met een nieuw contract en kun je op je 23e bij Ajax naar de Europese top, want die kwaliteiten heeft ie echt.

16 januari 2022 om 15:00

Als Nagelsmann en de TD van Leipzig niet waren weggegaan na het halen van Brobbey en nog voordat het seizoen was begonnen dan had Leipzig Silva niet gehaald en had Brobbey veel minuten gemaakt.

Als Als Als.....

16 januari 2022 om 17:49

Wie zegt dat? Sorloth en Hwang mochten weg waarom zal je dan alleen vertrouwen op Brobbey die zich nog nergens bewezen had?

16 januari 2022 om 15:03

Voor zijn type wordt het wel lastiger hoor. Hij is als spits wel vergelijkbaar met Lukaku en die heeft het nu bij Chelsea ook weer lastig. Veel grote clubs lijken toch op zoek naar net wat meer lichtvoetigheid in de spits.

16 januari 2022 om 15:05

Maar waarom elke keer Haller er bij halen. Hij wilde al anderhalf jaar niet bij tekenen. Toen Haller werd gehaald waren alle spitsen geblesseerd, ook Brobbey. Hij wilde toen ineens wel blijven maar Raiola zat weer dwars te doen met de onderhandelingen. Haller was dat jaar daar voor ook niet aanwezig bij Ajax dus had hij dan ook bij kunnen tekenen.

16 januari 2022 om 15:10

Dan hadden ze Haller helemaal niet gehaald.

16 januari 2022 om 15:21

Nu heeft hij een hoger salaris en speelt direct in de basis. Dat was beide niet gebeurt als hij was gebleven.

16 januari 2022 om 15:37

Bovendien, in het buitenland en zeker Duitsland worden veel meer goede voetballers opgeleid. Dat is niet alleen weggelegd voor de eredivisie en Ajax in het bijzonder.

16 januari 2022 om 15:52

Jawel, hij had als ie nu onder contract stond bij Ajax wel tijdens de Afrika cup basis gestaan. Wanneer Haller terug is zit ie net zo goed op de bank en na dit seizoen weer op een zijspoor bij Leipzig.

16 januari 2022 om 17:59

Nu heeft die 5M erbij geschreven op z’n rekening en kan die over 2 jaar alsnog naar een Buitenlandse club

Als Brobbey vorig jaar bijgetekend had, dan had ie nu pas zijn eerste minuten gemaakt of was Haller niet meer waard geweest wat Haller momenteel waard is.
Tevens had een Brobbey dan ook een hele andere mindset gehad omdat ie dan nog steeds in de illusie leefde dat het bij een andere club beter was geweest.
Deze puzzelstukjes vallen momenteel allemaal heel goed op hun plaats.

16 januari 2022 om 15:59

Als ie had bijgetekend was Haller niet gekocht..

16 januari 2022 om 16:06

Hij tekende niet bij omdat Haller was gehaald en de kans op speelminuten niet gegarandeerd werd en hij het zou moeten gaan uitvechten met Haller.

16 januari 2022 om 16:23

Nadat hij een jaar lang had uitgesteld om bij te tekenen

17 januari 2022 om 11:36

Ja alsof die bij leipzich die garantie wel had? Die mag god op ze blote knieën bedanken voor een 2de kans.

16 januari 2022 om 16:53

Mooi hoe je het positieve eruit weet te halen, ik zie het meer als de zoveelste speler die gratis de deur uit loopt en vervolgens ook nog is schaamteloos terug komt. Dit soort spelers hebben je gewoon genaaid en geen enkele dankbaarheid of loyaliteit getoond, om hem dan met open armen te ontvangen om weer ff een jaartje in de kijker te spelen omdat het bij leipzig niet lukt vind ik schaamteloos.

17 januari 2022 om 08:24

Hij lacht zich inderdaad rot. Leipzig ook. En Ajax krijgt een paar doelpuntjes. In de zomer kost hij 40 miljoen of zo. Ajax heeft toch het minste stukje gehad. Hij moet volgende maand weer banken of je moet Haller verpesten.

Zegt toch niet zo veel raars? Hij zal inderdaad geweten hebben dat het moeilijk zou worden, voor het eerst alleen naar het buitenland. Maar het kan in werkelijkheid dan toch moeilijker zijn als verwacht was. De 1 past zich bij wijze van spreken binnen 2 weken aan en een ander krijgt met heimwee e.d. te kampen. Het zijn net echte mensen.

16 januari 2022 om 18:25

Wat ik zo frappant vind is dat deze analisten het allemaal zo goed lijken te denken. Volwassen mannen met ervaring in het leven en gaan dan verbaasd praten over jochies die nog moeten ontwikkelen, waarvan sommige nog lang niet volwassen ondanks zij de 18 jaar zijn gepasseerd. Dat vind ik apart! Totaal geen empathisch vermogen voor zulke jongens. Ze kunnen keuzes maken die niet de juiste zijn, ze kunnen zaken onderschatten, dat hoort erbij helaas. En als je wil wijzen naar iemand, doe dat dan naar zijn management Raiola, die is volwassen en blijkbaar heeft ie er een handje van, want ook Ihattaren ervaarde hetzelfde maar ging compleet het diepe in.

17 januari 2022 om 08:59

Je kan , wat vele Zuid Amerikanen doen, ook je familie meenemen, ze verdienen daar genoeg voor om hun ouders of andere familie leden over te laten komen en bij hun laten wonen. Als je zelf denkt dat je het niet alleen aan kan. Maar ze lijke nul eigen initiatief te willen nemen, om de situatie zelf te verbeteren,

16 januari 2022 om 18:47

Dabor

Maar bij hem was vooraf wel erg duidelijk, dat hij heel moeilijk zal hebben. Is heel introvert, verlegen en gesloten.

Gaat dan naar Duitsland, spreekt de taal niet en qua mentaliteit ook wat anders (over algemeen serieuzer).

Beste voor zoiemand is om tot zijn 24/25e te ballen in A'dam en dan richting PL (liefst Londen).

16 januari 2022 om 20:12

Ben ik helemaal met je eens Mrkrillin. Het was ook vrij duidelijk dat hij zelf helemaal niet zo graag weg wou. Daarom denk ik ook dat het vooral door zijn omgeving kwam dat ie weg is gegaan. Ik heb het idee dat Ajax dat ook heeft gezien en mede daarom ook niet zo moeilijk heeft gedaan. Ze hadden de deur ook dicht kunnen houden omdat ie weg is gegaan. Laten we hopen dat hij er een mooi half jaar van maakt.

Kwakman heeft gewoon een hekel aan alles wat met Ajax en zijn spelers te maken heeft. Was heel ongelukkig dat Ajax won van Utrecht was aan alles af te lezen

16 januari 2022 om 15:02

Vond het wel meevallen.

16 januari 2022 om 15:09

Er zijn heel veel analisten bij ESPN die dat inderdaad hebben, maar daar hoort Kwakman niet bij imo. Die is wel aardig objectief. Maar dat hij dit 'frappant' vind begrijp ik zelf niet, Brobbey zegt weinig gekke dingen hier.

16 januari 2022 om 15:12

Kwakman is juist de enige objectieve, alleen als ze het over FC hebben dan niet.

Misschien word ie wel de verrassing van 2022 en lost hij het spitsenprobleem van het NL elftal in de winter op het WK op.. zet hem op Brian!

16 januari 2022 om 15:45

Nee hoor. Die zit gewoon weer op de bank zodra Haller terug is. Vervolgens is er een serieuze kans dat Leipzig een dusdanig bedrag voir hem gaat vragen dat andere spitsen overwogen moeten worden. En dan zit Brobbey daar weer op de bank. Verwacht er dus verdomd weinig van. Leipzig kan ik geen ongelijk geven. Ajax heeft zich als een verliefde puber gedragen jegens Brobbey, heeft een langdurig contract en blijkbaar is het een van de grootste spitsen talenten in Europa in de ogen van Ajax. Ik hoop echt dat Marc naarstig op zoek is naar een andere spits, waar nu in alle rust over onderhandeld kan worden.

Ben blij dat Brobbey weer terug is bij Ajax, en hoop dat zijn terugkeer langer zal duren dan de aankomende 6 maanden.

Zal waarschijnlijk wel een prijzige terugkeer worden, of Brobbey nou minder presteert of heel sterk. Vond het afgelopen zomer echt jammer dat hij ervoor koos om niet te verlengen en te vertrekken, maar iedereen zag en voelde eigenlijk al dat Brobbey zelf toch wel wat twijfels had.

Zelf vond ik Leipzig zo op het eerste gezicht een prima keus van Brobbey, want die weten over het algemeen wel raadt met spelers als Brobbey. Maar zoals in de afgelopen maanden wel vaker duidelijk is geworden; Brobbey werd binnengehaald door Nagelsmann en Krã£â¶sche, de trainer en technisch directeur die er toen nog waren op het moment dat Brobbey zijn contract tekende bij Leipzig.

Maar toen hij eenmaal aansloot, waren deze 2 die zich sterk maakten voor de komst van Brobbey en hem overtuigden allebei vertrokken bij Leipzig. Dan sta je eigenlijk al een beetje achter in een lastige situatie, met een nieuwe trainer, een nieuwe technisch directeur, kopen dan met Andrã£â© Silva best wel een goede spits en geduchte concurrent, Leipzig dat slecht presteerde en volgens mij kreeg Brobbey vrij snel in de voorbereiding te maken met blessureleed waardoor je dus sowieso al lastiger kan aanhaken.

Speelde vandaag ook weer prima, alsof hij niet weg is geweest bij Ajax. Sterk in de duels met Ajax en 2 doelpunten gemaakt. Vooral het eerste doelpunt van Brobbey was prima, maar dat was gewoon een prima teamgoal die uitstekend werd afgerond door Brobbey en had stiekem gehoopt dat Brobbey in de 2de helft nog opzoek zou gaan naar nog een doelpunt en dus een hattrick, maar helaas nam Ajax in de tweede helft gas terug, kwam Brobbey minder voor uiteindelijk en werd hij gewisseld.

Hoop dat we nog een hoop goals van Brobbey zullen zien, en niet alleen in het restant van dit seizoen maar ook in de jaren hierna .

16 januari 2022 om 15:19

Brobbey komt gewoon tekort voor Leipzig. Die hebben met Poulsen een clubicoon en Andre Silva heeft er 28 gescoord vorig jaar bij Frankfurt en is regelmatig de spits van Portugal. Wat verwacht je dan als Brobbey zijnde?

16 januari 2022 om 15:30

Hij heeft 124 minuten Bundesliga gespeeld, dat is nog niet eens 1,5 wedstrijd. Daarin kan je helemaal niet zien of hij tekort komt. Bij Ajax scoort hij binnen no time en ik vraag me af of de huidige nummer 7 van de Bundesliga nou echt een sterker elftal heeft dan Ajax. Ik denk het namelijk niet. Dat ze hem niet goed hebben geprobeerd en voorzien hebben van goede toevoer, tsja, dat denk ik wel.

16 januari 2022 om 15:33

Klopt, vind Brobbey momenteel ook nog tekort komen voor Leipzig maar ik verwees meer naar het feit dat Leipzig over het algemeen wel raadt weet met spelers als Brobbey en wel potentie in dit soort spelers zien, door ze vervolgens te 'kneden' zoals ze ook met o.a. Werner en Haaland (bij Salzburg) hebben gedaan.

Niet dat Brobbey net zo goed als Werner of Haaland waren destijds, maar Brobbey heeft wel de potentie om een goede spits te worden. En ben het met je eens dat André Silva ook gewoon een goede spits is en dat je met Poulsen een clubicoon als concurrent hebt, maar Leipzig speelde volgens mij dit seizoen maar ook in de voorgaande seizoenen regelmatig in een systeem met 2 diepe spitsen en ik denk dat Brobbey daar kansen zag.

En zoals ik in mijn reactie hierboven al schreef: Brobbey ging naar Leipzig op het moment dat Nagelsmann en Krösche er nog zaten. Vervolgens vertrekken beide voordat Brobbey überhaupt bij Leipzig is, komt er een nieuwe trainer en een nieuwe technisch directeur en wordt er besloten om de portemonnee te openen en flink te investeren in André Silva, waardoor Brobbey er een goede en geduchte concurrent bijkrijgt.

En je kan het naïef of wat dan ook van Brobbey of zelfs van Raiola noemen, maar denk niet dat ze hadden geweten dat de mensen die Brobbey binnenhaalde, daarna zelf zouden vertrekken en dat hun vervangers er dan ook nog een goede spits erbij kopen.

16 januari 2022 om 15:42

Misschien rendeert Brobbey wel gewoon veel beter in een Ajax systeem. Leipzig heeft gewoon veel meer weerstand in BL dan Ajax in de ED. Daarnaast wordt in BL doorgaans veel loopvermogen vereist, iets waar Brobbey minder goed in is gezien zijn lichaamsbouw en reputatie van het niet 90minuten vol kunnen houden. Tot nu toe gaat het goed!

16 januari 2022 om 15:54

Van de beek speelt toch ook weinig maar bij hem kun je toch ook concluderen dat hij tekort komt voor united? Hij scoort bij Ajax in de eredivisie, de competitie is stukken makkelijk dan de Bundesliga.

16 januari 2022 om 16:33

Hij speelde zo weinig, omdat beide concurrenten namelijk gewoon hoger ingeschat worden. Dat is geen schande, maar de topscorer van Turkije (sorloth) en Hwang (doet het nu goed bij Wolves) flopten ook bij Leipzig. Net zoals Kluivert ook niet compleet slaagde of wat te denken van een Lookman. En dat Leipzig 7de staat is pure scorebordjournalistiek. Die eindigen dit seizoen gewoon nog in de top-4 en kunnen zomaar de EL winnen.

Heerlijke spits om erbij te hebben, ijzersterk en oogde enorm hongerig vandaag en z'n conditie is ook eindelijk top dus die kan 90 minuten knallen volgende wedstrijd. Ben echt dolblij dat hij er is zeker wanneer Klaassen in de spits zetten het alternatief is, dat pakte niet al te best uit.

16 januari 2022 om 15:07

Klaassen kwam er gewoon in omdat Ten Hag de ''grote" spelers tevreden wil houden met speelminuten. Hij had gewoon tadic in de spits moeten doen en een Daramy op links bijv.

16 januari 2022 om 15:23

Klopt daar heeft Ten Hag helaas wel een handje van, lijkt erop dat Daramy al afgeschreven is. Hem in Jong Ajax laten spelen zou ook belachelijk zijn aangezien hij al genoeg ervaring heeft opgedaan op prof niveau in Denemarken.

16 januari 2022 om 15:43

Gelukkig heef TH daar een handje van. Hij weet hoe hij een selectie tevreden en hongerig moet houden. Gemor in de selectie is het laatste wat je wil.

Het is natuurlijk van te voren in te schatten wat voor effect het op je zal hebben om daar zo alleen te zitten. Zeker als het sportief ook niet gaat als je had verwacht.

16 januari 2022 om 15:44

Hij verdiend zat om ze familie naar duitsland te halen. Denk ze duits ook niet super is. Bij leipzig zat jonge spelers moet toch noet moeilijk zijn om vrienden te maken

16 januari 2022 om 16:02

Het is als buitenstaander moeilijk om daar een oordeel over te vellen. Misschien heeft zijn familie dingen te doen , werk, dat ze niet zo maar naar Duitsland kunnen komen.
En ik weet ook niet wat zijn mede-spelers doen na het werk. Misschien zitten die wel bij hun familie ?

16 januari 2022 om 20:53

@bossie, zijn broer Samuel voetbalt ook in Leipzig. Met Bonnah van de 2003 lichting zit er nog een andere jongen van Ajax waar hij mee samenspeelde, die vertrok op zijn 16e al

17 januari 2022 om 09:02

Niet zo moeilijk om je familie te onderhouden als je zelf miljoenen verdiend lijkt me. Velen Zuid Amerikanen doen het ook. Zelfs ronaldo vlieht zijn moeder overal en nergens heen om bij hem te kunnen zijn, mischien nu minder nou hij een gezin heeft, Je moet er zelf wat van maken, en niet afgeven op je werkgever, eigen iniatief tonen,

Nieuw voornemen voor 2022. Ga me niet meer druk maken over de contracten van spelers die het Ajaxshirt met passie verdedigen.
Als er 11 goede spelers staan, zal het mij worst wezen wie waar vandaan komt.
Aan Overmars en co de taak om er een winstgevend iets van te maken.
Soms kost een speler onder aan de streep veel, maar soms leveren ze ook heel veel op.
Volgens mij is Brobbey wel de enige winterversterking die je kon halen, waarbij het slagingspercentage dat hij er meteen staat ook heel groot was.

16 januari 2022 om 15:23

Het lullige is dat de meeste goede voornemens al in januari vergeten worden….

16 januari 2022 om 15:44

Goed voornemen, men lijkt zich hier meer zorgen te maken over de boekhouding van Ajax dan het veldspel

Moederskindje niet klaar voor naar het buitenland, hij verdiend trouwens genoeg om ze ouderd naar duitsland te halen. Weer 1 die dus nog niet volwassen is, beetje Nederlands kwaaltje aam het worden, teveel gepampered thuis. Geen idee hoe de buitenwereld eruit ziet

16 januari 2022 om 15:48

Gemiddeld genomen gaan we in Nederland een stuk eerder het huis uit dan in Zuid Europa. Dus het zal wel meevallen. Denk Dat het vooral komt doordat de top te smal is in Nederland, ze denken dat ze de man zijn maar het blijken de nog te licht te zijn voor de subtop in het buitenland. Dan is het voor veel even schakelen.

17 januari 2022 om 08:56

Maar ze zijn verwend, gelijk helemaal van de kaat als ze alleen op een hotelkamer zitten in het begin. Ben al 15 jaar expat , en dat hoort er gewoon bij werken in het buitenland. Hun salaris is vele malen groter dan de mijne, dus zal alles ook beter geregeld zijn. Ben benieuwd of Ajax na de verhuur overgaat tot koop, want ze zullen mark conform moeten betalen, en voor een jongen aanvaller gaat dat als gauw naar de 20-30 miljoen. Omdat Leipzig hem niet kwijt wil.

Allemaal het werk van de zaakwaarnemers die spelers geldgek maken en zelf ook zakken vullen. Geloof maar dat Ajax echt wel hem verteld heeft hoe de situatie daar zou worden. Die hebben zelf ook zat spelers gehaald die dit hebben ondervonden.

Dit geval en ook die van Ihattaren geven weer aan dat als je jonge spelers (en soms ook oudere) naar buitenland tranfert ze ook begeleidt moeten worden door zowel de club als de zaakwaarnemer. Niet iedereen is even volwassen/zelfstandig en kan zich even snel aanpassen. Je mist je familie en vrienden komt niet alleen in een ander team maar ook in een andere land. De taal is anders, eten is anders, andere teamgenoten en coach, andere cultuur etc. Als je direct minuten kan maken komt het meestal wel goed, maar als dat niet geval is begint de frustratie te komen.

"maar dat wist je van te voren natuurlijk ook wel". No shit, maar dan heeft hij het nog niet meegemaakt. Je kunt niet inschatten hoe je reageert wanneer je zoiets voor het eerst meemaakt. Kereltje is nog gigantisch jong, een ervaring rijker. Prima toch. Brobbey zegt niks opvallends.

Brobbey is nou het beste voorbeeld om niet mee te gaan met de trucks van Raiola. Een gelukkig persoon heeft na een 1/2 seizoen ellende weer plezier in het voetbal en scoort 2 keer.

17 januari 2022 om 06:57

Raiola is natuurlijk zeer gebaat bij spelers di transfervrij vertrekken. In ruil voor het niet hoeven betalen van een transfersom vraagt hij hier natuurlijk een flinke premie voor.

1 ding is zowiezo wel duidelijk geen optie tot koop dat betekent dat Brobbey zich in de voorbereiding weer gaat melden in Leipzig. Ze zullen hem ongetwijfeld ook in de gaten houden bij Leipzig. Tedesco is pas aangesteld als nieuwe trainer en als Brobbey het goed doet bij Ajax gaat hij echt wel een serieuze kans krijgen in Duitsland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

2 fans
Aanvaller, 20 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 11 7 1 0
2021/2022 Jong Ajax 1 1 0 0
2020/2021 Jong Ajax 17 9 3 0
2019/2020 Jong Ajax 13 7 2 0
2018/2019 Jong Ajax 2 0 1 0

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren