Ten Hag reageert op coronarel: ‘Als ze vragen hebben, kunnen ze zich melden’

Zondag, 16 januari 2022 om 12:21Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:56

Erik ten Hag heeft zich zondagmiddag voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen FC Utrecht uitgelaten over de rel rond het afgelopen trainingskamp. Ajax besloot vroegtijdig terug te keren naar Nederland nadat enkele spelers besmet waren met het coronavirus. De Amsterdammers negeerden bij de terugvlucht de coronaregels, door het positief geteste viertal in een apart vliegtuig terug te laten vliegen. Dat kwam de Amsterdammers onder meer op kritiek te staan van Hugo de Jonge.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door hansje1969)samenvatting wij houden ons niet aan de regels en compenseren dat met extra eigen regels en ze komen er ook mee weg ook.

16 januari 2022 om 12:51

Het is de vraag of ze ermee wegkomen. Hopelijk stelt na de wedstrijd een verslaggever hier nog een vraag over. "beste Ten Hag, wat was de reden dat jullie besloten hebben om niet de coronaregels van het land te volgen maar zelf jullie eigen regels te bedenken?". Het eerlijke antwoord van Ten Hag zou dan zijn "ja als we de desbetreffende spelers daar in quarantaine hadden laten gaan dan was de kans groot dat ze niet hadden mee kunnnen spelen dit weekend en we hadden deze spelers absoluut nodig tegen de altijd zware wedstrijd tegen Utrecht. Het was dus puur uit eigen gewin en met lak aan de regels voor jan en alleman". Dit zal hij niet zeggen maar dat zou wel even lekker eerlijk zijn van Ajax na de hele week radiostilte.

16 januari 2022 om 13:04

Wat een gejank zeg weer van iedereen. Ze hebben letterlijk een PRIVE jet genomen. Nou nou wat erg zeg.

16 januari 2022 om 13:06

Dus? Dan is het niet tegen de geldende regels?

16 januari 2022 om 13:14

En met een prive jet kom je niet in contact met andere mensen? Natuurlijk wel je moet alsnog naar het vliegveld komen (taxi), door de douane in Portugal, bent in contact met personeel van het prive vliegtuig, moet in Nederland ook weer door de douane en moet in Nederland ook weer met een taxi naar je huis worden gebracht.

Er zijn gewoon regels verbroken en op zo een moment is het altijd komisch om terug te denken aan uitspraken van Overmars begin 2020. Toen heeft hij in een interview over het stopzetten van de eredivisie (toen Ajax dus eerste stond en baat had bij het stoppen van de Eredivisie) aangaf "waarom gaat het op dit moment over geld en niet over de volksgezondheid?" toen de KNVB twijfelde om de competitie verder te laten spelen. Dus waarom ging het bij Ajax in Portugal over eigen gewin (quarantaine ontwijken in Portugal om zodoende deze spelers present te hebben tegen Utrecht) en niet over de volksgezondheid? Enorm hypocriet en het is al helemaal treurig dat Ajax dit enorm snel onder de mat wilt schuiven.

16 januari 2022 om 13:19

Maar waarom die vragen aan Ten Hag stellen? Daar gaat Ten Hag toch niet over? Die staat die journalist toch te woord over Utrecht - Ajax en niet over de Corona regels in Portugal.

16 januari 2022 om 13:43

Het is inderdaad heel erg. Je bent te gadt in Portugal en je denkt dat de regels van Portugal niet voor jou gelden en liegt daarna door te zeggen dat ze gebruik hebben gemaakt van een uitzonderingsregel die niet bestaat.

16 januari 2022 om 17:55

Nou nou wat erg zeg. Ik zeg dat we de doodstraf weer invoeren voor de mensen die hier verantwoordelijk zijn. Een gevaar voor de maatschappij dit hoor!!

16 januari 2022 om 18:22

@dnsdkr want Ten Hag is zelf geen volwassen, weldenkend mens met gezond boeren verstand? Ajax dwingt hem met ontslag om de regels te verbreken? Ten Hag had niet kunnen zeggen tegen degene die er in jouw uitleg ‘wel over gaat’ dat hij het er niet mee eens is en dat hij wil dat de spelers in Portugal bleven?

16 januari 2022 om 14:07

Prima toch. Ajax doet het op zijn manier en ik mag aannemen dat het inderdaad zorgvuldig gebeurd is zoals ten Hag zei. Tuurlijk houden ze zich niet aan de regels en dat is niet netjes, maar persoonlijk vind ik niet dat de regels leidend moeten zijn, maar wel de manier waarop men omgaat met de situatie. De overheid kan geen maatwerk bieden voor ieder bedrijf en elke inwoner, dus moeten er regels gesteld worden. Ik zou het overigens eerder richtlijnen noemen. Sowieso zijn er zoveel onzinnige regels die slechts zorgen voor schijnveiligheid. Volgens mij zijn de besmettingen bij Ajax mee gevallen dus zijn de maatregelen voldoende gebleken.

Haha wat een slap gelul Ten Hag, van mij had je gewoon excuses mogen maken aan het land. Want die actie blijft schrijnend en laag, natuurlijk snap ik het belang van een fitte selectie zeker met onze achterstand. Net hoe Djokovic ook terecht teruggefloten, niemand staat boven de wet en regels! Er zijn mensen die door de huidige Covid regels, de bevalling van hun eerste kunt hebben moeten missen of het begraven van een geliefde.

16 januari 2022 om 14:20

Sule, wat Ten Hag zegt en wat Ajax heeft gedaan is verwerpelijk natuurlijk. Maar onze eigen ministers hadden sinds maandag (presentatie nieuwe kabinet met bordesscene) na het contact met de besmette Hoekstra ook in quarantaine gemoeten omdat ze of binnen 1.5m of langer dan 15 minuten samen waren (regels vd GGD toen). Echter vonden ze zelf ook dat ze lak aan die regels mochten hebben. En als diegenen die de regels maken vinden dat ze zich niet aan dezelfde regels hoeven te houden, waarom Ajax dan wel? Of jij of ik? En waarom mag diegene die zich niet aan de regels houdt (De Jonge) wel Ajax beschuldigen? Net als Grapperhaus mij toen een strafblad gaf wegens geen 1.5m in het park. En toen ie zelf geen 1.5m afstand hield wel het strafblad ineens kwijtschold.
Wat ik wil zeggen is dat ze vinden dat de regels alleen maar voor de ander geldt. Dan klopt er iets niet.

16 januari 2022 om 14:21

En gefeliciteerd met de makkelijke overwinning 😉. Geen seconde in de rats gezeten. En dat is wel eens anders geweest tegen Utrecht.

18 januari 2022 om 21:48

Formus, hoe gaat het Ajax broeder! Haha daar heb je helemaal gelijk in, maar geen van Rutten en Co neem ik serieus. Kijk ook naar die Boris Johnson is toch ook niet serieus te nemen. Maar dan nog kunnen wij wel nog wel het goede voorbeeld geven. Toch? Haha ook gefeliciteerd was super blij, tegen Utrecht hebben we het moeilijk.

16 januari 2022 om 14:28

Als ik de kritiek op Ajax lees, moet ik meteen denken: zouden alle mensen die kritiek op Ajax, zelf wel keurig netjes alle regels volgen? Blijf thuis, houd afstand, was je handen, etc etc. Nee natuurlijk niet. Die oplopende besmettingen komen niet uit de lucht vallen iedereen dag. Pot verwijt de ketel.

16 januari 2022 om 15:42

@sulejmani
Dit viertal is niemand tot last geweest. De titel is gewoon een must voor Ajax dus ik begrijp het volkomen. Ik weet niet wie naast Victor Jensen nog meer Corona hadden maar begreep drie basis spelers. Dus top dat ze hier heen gehaald zijn en niet nodeloos daar in quarantaine zaten.

Die jongens voor de bühne daar laten hoeft voor mij ook niet.

Je weet wat ik van de commentaren van ETH vind in de regel, maar dit keer doet hij het prima. Ik ben nooit tegen Corona regels geweest, maar ze moeten ook zin hebben en om daar strenger mee om te gaan dan al die wintersporters die ook huiswaarts gingen vind ik onzin. Die heeft Feyenoorder Hugo ook niet op de vingers getikt

18 januari 2022 om 21:51

Van die wintersporters is hetzelfde verhaal, maarja ze hebben allemaal boter op hun hoofd. Niemand van Rutten en Co neem ik serieus. Maar alsnog konden wij alsnog het juiste voorbeeld laten zien. Maar dat de titel een must is dat is waar, we hebben een dure huishouding cl nodig.

18 januari 2022 om 21:53

Van die wintersporters is hetzelfde verhaal, maarja ze hebben allemaal boter op hun hoofd. Niemand van Rutten en Co neem ik serieus. Maar alsnog konden wij alsnog het juiste voorbeeld laten zien. Maar dat de titel een must is dat is waar, we hebben een dure huishouding cl nodig.

18 januari 2022 om 22:30

@sulejmanii
Wat je zegt "ze hebben allemaal boter op hun hoofd".

"de regels schrijven wat anders voor, Maar......." Daar komt de aap dus uit de mouw. Dit vind ik wel weer een heel zwakke reactie van Ten Hag. Geef dan maar gewoon aan waarom je het anders hebt aangepakt dan de regels die het voorschrijven. Er moet altijd een goede reden zijn als je afwijkt van regels die zijn opgesteld in samenwerking met experts van het desbetreffende land. Het is nu heel makkelijk om te zeggen dat mensen moeten komen als ze vragen hebben maar waarom moet Ajax niet met een statement naar buiten komen waarom ze hebben afgeweken van de regels?

Dit is toch compleet de omgekeerde wereld? Ajax doet wat fout en dan willen ze het snel wegwuiven door hier helemaal niet meer over te praten, alleen als mensen uitleg willen. De reden lijkt me duidelijk, indien deze 4 spelers niet mee terug zouden kunnen reizen op dat moment was de kans groot geweest dat ze vandaag niet hadden kunnen spelen. Dan kan je er vergif op innemen dat het niet wisselspelers betrof maar basisspelers.

16 januari 2022 om 18:38

De vraag die je stelt, beantwoord je ook al zelf. Uiteraard wilde Ajax deze jongens (naast Jensen begreep ik dat het drie basis spelers waren) niet tien dagen daar in Portugal laten. De titel is een must en daar moet je als club maar alles aan doen. Ken de situatie niet van het vliegtuig, maar verder ben je nergens iemand tot last. Die piloot zal ook echt wel geweten hebben dat die vier spelers positief getest zijn.
Kan ook nog eens zijn dat die jongens nog vals positief testen nadat ze eerder al besmet waren. Weten wij ook niet. Dat het niet volgens de regels was, staat buiten kijf. Maar begrijpelijk dat Ajax dit heeft gedaan. Titel is voor Ajax een must

Als ik Ten Hag was zou ik zeggen dat het een protest actie van de Ajax selectie was, als je er een protestactie achter plakt dan schijnt alles te mogen.

Nou beetje jammer ten Hag. Mag best de hand in eigen boezem steken, ook al is het ongetwijfeld niet zijn beslissing geweest. Geef gewoon toe dat het niet had moeten gebeuren, veel beter ook voor eigen geloofwaardigheid.

De vraag is toch doodsimpel: waarom heeft Ajax zich niet aan de regels gehouden wat betreft quarantaine?

Aangezien het opstellen van eigen extra regels geen argument is om andere regels te laten vallen. Zo kan je alles wat krom is recht lullen.

Wat een arrogantie zeg! De communicatie-afdeling van Ajax was de afgelopen dagen helemaal niet bereikbaar, zo meldt Sjoerd Mossou. En met reden, want Ajax is keihard weggelopen van elke kritiek. Bewust onbereikbaar. Dat je iemand als Van der Sar in geen velden of wegen ziet om een verklaring af te leggen is tekenend voor de houding van de club, die Ten Hag maar opzadelt met de woordvoering wanneer er bij de hervatting van de winterstop vragen over het overtreden van de regels volgen. En die komt dan met een lulverhaal dat zorgvuldig gehandeld is?

16 januari 2022 om 13:29

Wat heeft dit met arrogantie te maken? Het is gewoon een tactiek zoals je zelf zegt. Niet over praten en hopen dat er zsm een andere rel in het nieuws komt en jouw ding vergeten wordt. Als het niet overwaait, dan zal er waarschijnlijk binnenkort een maatschappelijk gebaar komen om nog een beetje feelgood te creeren.

Van mij mogen ze Ajax hieraan blijven herinneren iedere keer als ze weer eens 'groen' bezig zijn of huilen over maatschappelijke verantwoordelijkheid.

16 januari 2022 om 13:45

Hoe heeft dit niet met arrogantie te maken? Je overtreedt bewust de regels en bent vervolgens bewust onbereikbaar. Als dat niet weergeeft hoe je je boven alles en iedereen voelt staan en laat zien dat je vindt dat de regels niet voor jou gelden...

Weliswaar blinkt Ajax erin uit dat het zichzelf een uitzonderingspositie aanmeet, maar in het algemeen is de hele voetballerij volledig wereldvreemd. Spelers worden niet geremd om de hele wereld over te vliegen voor feestjes en vakanties en clubs plannen rustig een trainingskamp in Zuid-Europa. Terwijl het prima weer is om in Nederland te trainen. Hoe weinig solidair is met fans en samenleving die zich wel in alles beperkt zien door de maatregelen ontgaat ze volledig.

16 januari 2022 om 13:57

Als je bewust de regels overtreedt dan kan het niet zo zijn dat je vindt dat de regels niet voor jou gelden. Immers zou je dan van mening zijn dat je helemaal niets hebt overtreden.

In het algemeen kun je dat over de hele maatschappij zeggen. Als er iets is dat we deze crisis niet tot nauwelijks hebben gezien is het wel solidariteit.

Zo, en daarmee is ook dit akkefietje definitief in de doofpot gestopt. Kraait geen haan meer naar.
Er zal ook niemand met echt harde vragen komen denk ik hoor. Het lijkt het nieuws allemaal niet zo veel te boeien. Afkeurend artikeltje in de Telegraaf en tis weer goed.

Je kan het arrogant noemen, wat het ook is. Maar als er niet ingegrepen wordt met consequenties is dat voor de bühne afkeuren gewoon betekenisloos en staan ze schijnbaar in hun recht.

Ach had De Jonge een mening? Lekker belangrijk. Z’n collega’s en hij hebben boter op hun hoofd. Door met de actualiteit; de bal rolt weer.

Aan alle moraalridders die hier over zeuren zitten zelf braaf thuis en houden zich exact aan de regels zeker. Oordeel over een ander mits jezelf de regels precies naleeft en zo niet zwijg.

16 januari 2022 om 13:47

Ik hou mij zover ik weet aan de regels. Zeker als ik ergens te gast ben. Dus. Het is een schande dat ajax de regels overtreden heeft een nog meer dat het ze totaal niet interesseert!!

16 januari 2022 om 13:54

Waardeloze dooddoener, het gaat hier ook helemaal niet om een individu die een inschattingsfout heeft gemaakt oid.

Ik zie het probleem niet zo.. die spers zijn met een privévliegtuig teruggevlogen toch? Dan kunnen ze in quarantaine gaan in portugal en daar de maarachappij belasten of dat in Amsterdam doen.

16 januari 2022 om 14:47

Ik zie ook geen probleem om met 140km/u over een lege A2 te rijden om 2u in de nacht net iets met wellicht zelfs net iets boven het max. promillage alcohol. Punt is, ik ga niet over deze regels. En Ajax gaat niet over de regels in Portugal. Ook als je het er niet mee eens bent, hoe moelijk is het om je hieraan te houden.

Weet je waar ik stiekem nu op hoopt. De laatste alles beslissende wedstrijd voor het kampioen! Scheidsrechter maakt een duidelijk bewust foutieve keuze waardoor Ajax net geen kampioen wordt (wie wel kan mij niks schelen). En dan als enige commentaar: "de regels schrijven wat anders voor, maar we hebben het op een zorgvuldige en professionele manier gedaan".
Wel zuur voor de fans, maar lijkt mij een stukje goud dat het sportieve aspect even iets minder belangrijk is.

Ik had ter Hag wel wat intelligenter ingeschat. Maar wat een ongelooflijke domme reactie van die gast.

Je handelt tegen de regels in. Je overtreed die regels bewust.

Als je met een prive jet vliegt kom je nog steeds mensen tegen onderweg naar het vliegveld, op het vliegveld, in het vliegtuig, weer op het vliegveld.

En dan zeggen dat je erger hebt voorkomen.

Ja, in je elftal wel. De rest interresseert hem dus niet. Behoorlijk egoistisch daar bij Ajax.

Dit slaat toch gewoon nergens op. Dit is gewoon precies de toon die mijn buren gebruiken als ze toch gewoon een feest geven maar wel iedereen vragen om een zelftest te doen. Ze doen wel net alsof ze er alles aan doen om zo goed mogelijk de regels na te leven maar als je de regels overtreed is iedere vorm van zorgvuldig handelen gewoon lulkoek. Als ajax niet het risico wou nemen om spelers een paar dagen in het buitenland achter te laten hadden ze in Nederland moeten blijven. Het gaat mij er nieteens om dat ajax regels overtreed want dat doen we allemaal wel maar kom alsjeblieft niet met dit soort slappe argumenten...

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

53 fans
Coach, 52 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

‘Ten Hag zet zinnen bij ’koninklijke entree‘ in Manchester op nóg een Ajacied’

Erik ten Hag voegt Lisandro Martínez toe aan zijn wensenlijst bij Manchester United, zo meldt The Telegraph donderdagmiddag. De oefenmeester heeft het verstevigen van de United-defensie verheven tot een van de...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren