Betis-spelers: provocerende Joan Jordán hield ‘iedereen voor de gek’

Zondag, 16 januari 2022 om 10:23Rian Rosendaal

Joan Jordán kan op weinig sympathie rekenen van de spelers van Real Betis. De middenvelder van Sevilla bleef zaterdagavond op de grond liggen nadat hij vanuit het publiek was geraakt door een naar wat later bleek een plastic staaf. Volgens Real Betis riep Jórdan het onheil over zichzelf af door constant bezig te zijn met provoceren van de supporters van de thuisspelende ploeg. Het treffen in de achtste finale van de Copa del Rey werd gestaakt bij een 1-1 stand en de kans is aanwezig dat het restant van de derby achter gesloten deuren wordt afgewerkt.

Juan Miranda komt met een opmerkelijke beschuldiging aan het adres van Julen Lopetegui. Volgens de verdediger van Betis maande de coach van Sevilla zijn speler om net te doen alsof hij duizelig was door de klap. Miranda plaatst via Twitter een video waarop is te zien dat de Sevilla-speler het veld weer in wil lopen, maar wordt tegengehouden door Lopetegui. "Ik veroordeel absoluut wat er op de tribune is gebeurd en ik hoop dat Jordán in orde is. Maar we hebben ook allemaal duidelijk gehoord hoe de trainer hem aanmoedigde om iedereen voor de gek te houden en te doen alsof hij duizelig was", zo schrijft de linksback.

Cristian Tello, linksbuiten van Real Betis, sluit zich aan bij de woorden van Miranda. "Ik keur elke vorm van geweld volledig af. De actie van dit individu past zeker niet bij onze supporters. Maar aan de andere kant zijn we allemaal getuige geweest van hetgene waar onze tegenstander naar op zoek was. Tello plaatst een video waarop is te zien dat Jordán bezig is met provocaties richting de aanhang van Betis. Het leidt tot een cynische reactie van Betis-aanvaller Borja Iglesias "Hij zal wel duizelig zijn geworden doordat hij zichzelf op zijn gezicht sloeg."

Betis heeft inmiddels via een verklaring zijn afschuw uitgesproken over het veelbesproken staafincident tijdens de derby met Sevilla. "We veroordelen met kracht het gooien van voorwerpen op het veld tijdens de wedstrijd om de Copa del Rey. De club heeft in samenwerking met de politie de vermeende dader reeds geïdentificeerd. We zullen met grote nauwkeurigheid overgaan tot een strafonderzoek." Spaanse media wijzen erop dat er in 2007 een vergelijkbaar voorval was tijdens de derby tussen Real Betis en Sevilla. Toen werd Juande Ramos, de toenmalige trainer van de bezoekers, getroffen door een volle fles water. De schrik was toen groter, omdat Ramos bewusteloos achter bleef. Er werd gevreesd voor een schedelbreuk, maar in het ziekenhuis werd geen letsel vastgesteld. Opmerkelijk genoeg werd die wedstrijd twintig dagen later alsnog uitgespeeld.

Het incident wordt tevens scherp veroordeeld door het bestuur van Sevilla, zo blijkt uit een verklaring die zondag is afgegeven. De middenvelder moest voor controle naar het ziekenhuis, maar is inmiddels gewoon thuis. De Sevilla-leiding benadrukt in het statement dat de supporter die de plastic staaf gooide niet representatief is voor Betis en zijn aanhang. Men eist respect voor Joan Jordán, een 'ware professional en een echt voorbeeld die op een schandalige wijze is aangevallen'.Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door jp2002)

We hebben het hier dan over volwassen kerels die hun achterlijke gedrag goed praten onder het mom van “maar hij begon juf”. Dit soort lui meteen verbannen uit de maatschappij, niet meer meedoen

16 januari 2022 om 10:56

Tello zegt letterlijk in ziin eerste tweet dat hij dit gedrag (gelukkig maar) zeer afkeurd…

16 januari 2022 om 11:07

Zoals zo vaak echter neemt het hele gedeelte achter de ‘maar’ de focus daarop weg. De noodzaak van die focus te verschuiven snap ik niet echt.

16 januari 2022 om 11:09

Ja politiek correct met een maar erachter, slappe afkeuring zeg

16 januari 2022 om 11:39

Dat is altijd voor de bühne. Net als wanneer mensen beginnen met: "Met alle respect, maar..." om dan vervolgens iets respectloos te zeggen. Alsof je dan een wildcard trekt om maar te zeggen wat je wil.

16 januari 2022 om 10:58

Jaa is pure waanzin idd , en natuurlijk zal hij wat comedy hebben gespeeld. Maar als hij dit voorwerp echt vol op zijn hoofd zou hebben gekregen stond hij waarschijnlijk nooit meer op. Dit gedrag vanuit supporters valt op geen enkele manier te accepteren, en om dan Jordan aan te spreken op zijn gedrag is echt een belachelijk zwaktebod.

Sorry maar die Betis spelers zijn niet wijs, niks maar ook niks rechtvaardigd wat deze supporter gedaan heeft. Voor deze uitspraken alleen al verdienen hun een schorsing.

Tjah je kan moeilijk blijven staan nadat iemand zo'n buis op je hoofd gooit..

Er is toch niks speciaals aan dat filmpje van Lopetegui en Jordan? Gewoon stoppen met aan iets anders aandacht te besteden dan het feit dat iemand een buis (ook al is die van plastic) naar iemand gooit.

La Liga is een beetje de RTL boulevard onder de topcompetities aan het worden. Ik begin me er steeds meer aan te irriteren, want het voetbal wordt steeds meer bijzaak.

16 januari 2022 om 11:07

Problemen met publiek zijn gelukkig een uitzondering. Een iemand heeft de avond van alle fans verpest helaas.

16 januari 2022 om 11:16

En hun slogan klopt ook nog!!! No es futbol, ES Laliga!!! voor al het theater spektakel. wat is dat toch met die lui. Jordan was ook voor gister een vreselijk mannetje. Net zoals die Pique. matennaaiers.

16 januari 2022 om 15:12

Hoe vervelend hij ook was, Betis supporters zijn troep.

16 januari 2022 om 18:16

Dan heb je de Ligue 1 nog niet gezien...

Ten eerste mag je niks gooien vanuit de tribune naar het veld toe, en al helemaal niet naar de spelers.

Hoe hard hij geraakt werd, is niet heel duidelijk. Wel zag je duidelijk toen hij werd geraakt, hij ook met veel twijfels rond keek en dan zich liet vallen.

Jordan doet misschien wat acteerwerk erbij maar je kan beter als Betis-camp zwijgen, zoiets kan je nooit goed praten, ongeacht de schade.

16 januari 2022 om 11:52

Nou, ik vind het heus overdreven, hij is geraakt door een plastic voorwerp niet door een sniper kogel ofzo. En zoals je zelf zegt zat er heel wat acteerwerk bij dus zal de schade wel meevallen. Sowieo hebben meeste voetballers een lage pijngrens, denk maar dat flesje water bij barcelona paar jaar geleden. Stelletje divas

Spaans voetbal, zoveel spelers die kans maken op een gouden kalf voor beste drama acteur. Het wordt met de week erger en lelijker.

17 januari 2022 om 09:29

Helemaal mee eens! Dat gejank l bij elke overtreding word ik niet goed van. Als een voetballer met de vlakke hand een pets in gezicht krijgt storten ze ter aarde alsof iemand met een honkbalknuppel geraakt wordt

Jordan heeft het sws overdreven, waarschijnlijk moest het van zijn trainer

Als je niet oprecht je afkeuring kan uitspreken over zoiets, zwijg dan liever. Altijd dat gemaar erachter, dat is gewoon een teken van dat je het links of rechtsom toch goed wil praten.

Waar is de tijd dat er varkenskoppen het veld op werden geslingerd en gewoon werd verder gespeeld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sevilla

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Rafa MirAanvaller3410
Y. BounouKeeper310
Óliver TorresMiddenvelder262
Y. En-NesyriAanvaller235
J. CoronaAanvaller182
M. El-HaddadiAanvaller162
A. MartialAanvaller90
Voor de complete selectie: Clubpagina Sevilla.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Sevilla.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren