Aad de Mos sluit nieuw ‘Ramselaartje’-scenario bij PSV niet uit

Zondag, 16 januari 2022 om 09:00

Joey Veerman kan zondag zijn debuut voor PSV in de uitwedstrijd tegen FC Groningen in de Eredivisie maken. De middenvelder, die deze maand voor ongeveer zes miljoen euro van sc Heerenveen werd overgenomen, is de vervanger van Davy Pröpper die zijn profcarrière beëindigde omdat hij geen plezier meer uit de voetbalsport haalde. Aad de Mos denkt dat Veerman handelingssnelheid genoeg heeft voor PSV, maar hij vraagt zich wel af of de middenvelder aan de hoge verwachtingen zal kunnen voldoen.

“Hij ziet het sneller dan een ander”, zegt De Mos in gesprek met NU.nl. “Hij moet het nu in de top gaan bewijzen, maar ik wil me wel laten verrassen. Hij is een beetje eigenzinnig en zal er alles aan doen om mensen de mond te snoeren.” De voormalig trainer van onder meer PSV is benieuwd hoe Veerman zal omgaan met de druk die gepaard gaat met zijn hoge transfersom. Heerenveen bedong ook nog een doorverkooppercentage. “Hij moet direct aan de bak moet in belangrijke wedstrijden. Terwijl hij weinig gelegenheid heeft gehad om te wennen.”

“Hij is een momentenvoetballer, die heel goede dingen kan doen, maar ook nog een bepaalde hardheid voor de top mist. Daar heeft hij tijd voor nodig, maar hij komt nu binnen in een proces van Roger Schmidt dat al anderhalf jaar bezig is, in een periode waarin wordt verwacht dat er prijzen worden binnengehaald.” Volgens De Mos kan Veerman ‘zomaar een 'Ramselaartje' worden’. Bart Ramselaar maakte in 2016 voor 4,5 miljoen euro, exclusief bonussen, de overstap van FC Utrecht naar PSV. De samenwerking was geen daverend succes en de middenvelder keerde drie seizoenen later voor 1,4 miljoen euro en een doorverkooppercentage van twintig procent terug naar de Domstad.

“Een speler die het in de subtop goed doet, maar voor de absolute top net tekortkomt”, verklaart De Mos. “Het is afwachten. We moeten onze conclusie pas volgend seizoen trekken.” Robert Molenaar liet Veerman in 2016 als prof debuteren bij FC Volendam. Hij verwacht dat de middenvelder zich het spel van PSV snel eigen maakt. "Hij heeft een groot aanpassingsvermogen. Er zijn continu vraagtekens gezet of hij het bij een volgende stap wel zou redden. Dat was al zo toen hij bij Volendam van de jeugd naar het eerste kwam en ook toen hij daarna naar Heerenveen ging.”

“Het duurde niet zo lang voordat hij ook daar beslissend was", vertelt de huidige coach van Jong NAC Breda. “Als er een stap gemaakt moet worden, dan máákt hij die. Hij is onverstoorbaar en is zich bewust van zijn kwaliteiten; zijn functionele techniek is heel bijzonder. Hij is nog precies hetzelfde als in de A-junioren en doet in een volle Kuip hetzelfde als hij op het pleintje in Volendam deed.”

Veerman maakte in de zomer van 2019 voor iets meer dan een half miljoen euro de overstap van FC Volendam naar Heerenveen en groeide uit tot een vaste waarde bij Friezen. De Volendammer kwam tot 81 officiële wedstrijden voor Heerenveen, waarin hij 18 keer trefzeker was en 23 assists gaf. Hij had nog een contract tot 2024. Ook Feyenoord toonde interesse, maar PSV pakte door na de beslissing van PröpperGerelateerd

Meer sportnieuws

31 reacties (laatste reactie door myvision)

Altijd afwachten maar klopt van Ramselaar had ik wel verwacht dat hij zou slagen. Speelde toen echt goed bij Utrecht.

En ben wel heel benieuwd wat Veerman laat zien. En dan nog wanneer hij deze stap ook niet aan kan.. het is 6 miljoen dat is nog niet echt een groot risico in deze tijden van hoge transfer sommen

Ramselaar heeft nooit zoveel voetballende kwaliteiten gehad als dat Veerman heeft. Dat is wel een verschil. Anderzijds lijkt het tussen de oren bij Ramselaar wel beter te zitten da bij Joey . Maar wat betreft kwaliteiten kan Veerman dit niveau zeker aan

16 januari 2022 om 09:42

Herinneringen vervagen natuurlijk snel, maar Ramselaar haalde in zijn eerste periode bij Utrecht zelfs het NL-elftal en was toen imo zelfs beter dan de Joey Veerman van nu. En ook nog eens een flink stuk jonger.

Zelf heb ik eerlijk gezegd echt grote moeite om het aantrekken van Veerman te begrijpen en ik vrees dat John de Jong zich een (zoveelste) brevet van onvermogen heeft opgespeld door hier bijna zes miljoen voor neer te leggen.

16 januari 2022 om 10:55

Was jij er niet een die het zo erg vond dat er maar 1 Nederlander op het veld stond? Ik zou graag Gini en Memphis terughalen, maar als die al terugkomen gaat het nog wel een tijdje duren. Ook Virgil van Dijk zou ik zo willen binnenhalen, maar, behalve als een of andere steenrijke oligarch PSV overneemt, gaat dat ook zeker niet gebeuren. Ik ben dus gewoon blij met Veerman. Prima speler, leuk naast Sangare wanneer hij terug is.

16 januari 2022 om 11:07

@davilla_7 - Oh daar gaan we weer met jou. Ramselaar haalde trouwens voor het eerst het Nederlands elftal toen hij bij PSV zat (9 november 2016, toen had hij net de transfer gemaakt bij PSV, daarvoor zat hij bij Jong Oranje). Dat was trouwens ook in de slechte jaren van het Nederlands elftal, waar we alles oproepen wat los en vast zat. Daarnaast had Ramselaar echt 1 leuk seizoen gehad bij Utrecht, en toen was hij ook overgekomen. Veerman heeft al 162 wedstrijden gespeeld bij Volendam en Heerenveen, waarvan 71 in de Eredivisie. En hij had al jarenlang prima cijfers, ondanks dat hij bij een kwakkelend Heerenveen zit die echt afhankelijk was van zijn aanvoer. Jonger is niet altijd gelijk beter en staat niet altijd garant voor succes. Overigens doet me dit denken aan de transfer van Dumfries en toen las ik ook dit soort vergelijkbare comments. We schrijven iemand al af zonder dat degene 1 wedstrijd gespeeld heeft voor de club. Je kan wel een schatting maken hoe goed iemand zal doen, maar wat ik nu voornamelijk lees is gebaseerd op niks (ipv cijfers), en is het meer gebaseerd op onderbuikgevoelens.

16 januari 2022 om 11:21

@FCGrun050Je moet ook naar de speler zelf kijken natuurlijk. Op Dumfries zit een heel andere kop dan op die van Veerman. Totaal verschillende personen. Dumfries degene die voetballend minder is, maar dat compenseert met inzet en doorzettingsvermogen, terwijl Veerman wel het voetballend vermogen heeft, maar alles hem moet komen aanwaaien. Gezien Veerman nu ook weer niet exceptioneel is in combinatie met zijn karakter eigenschappen, denk ik niet dat de Jong hier voor had moeten gaan. Maar ja..... scouten schijnt nogal een probleem te zijn bij PSV.

16 januari 2022 om 11:28

@50pmaroc, nee dat boeit me echt helemaal niks. Al staan er 11 Afrikanen op het veld bij PSV. Zolang ze maar wat toevoegen. @FcGrun050, hoezo daar gaan we weer met jou? En Ramselaar zat in de zomer van 2016 al bij de selectie van Oranje, alleen maakte toen nog niet zijn debuut. Klopt gewoon wat ik zeg

16 januari 2022 om 12:07

@sneekpsv - Het gaat niet om de karakter, maar meer van dat we destijds dumfries ook hadden afgeschreven toen hij naar PSV ging. Men zei dat hij niks van kon en helemaal niet kon meekomen bij PSV. Nou kijk waar hij nu staat. En nu hoor je niemand meer over hem. Dat Veerman zijn kopje laat hangen is bekend, maar nu hij zijn stap hogerop heeft gepakt, denk ik echt niet dat dat vaak gaat gebeuren.

16 januari 2022 om 12:12

@davilla_7 - Mbt "daar gaan we weer" is meer de reactie dat het niet de eerste keer is dat je weer hem loopt af te schrijven wat gebaseerd is op niks. En daarnaast zat hij in de zomer van 2016 bij de voorselectie en niet bij de definitieve selectie. Dat is iets heel anders. Want nu lijkt het net dat hij al bij de definitieve selectie was voor de interlands tegen Griekenland en Zweden. De voorselectie bestaat meestal uit een grote poule uit spelers, waarbij 35 spelers of meer worden geselecteerd. Hij heeft pas zijn debuut gemaakt bij het grote Oranje toen hij bij PSV zat.

16 januari 2022 om 12:32

@fcgrun050, hij zat bij de definitieve selectie in mei 2016. Als Utrecht-speler. Google maar. Of lees bijv. het volgende artikel: vi.nl/nieuws/ ramselaar-strootman-en-sneijder-in-selectie-oranje (spatie in link verwijderen). Gaat dus niet om de voorselectie, maar om de definitieve selectie.

Verder schrijf ik hem niet bij voorbaat af. Ik zeg alleen dat ik niet begrijp waarom hij aangetrokken is. Dat is iets anders. Uiteraard hoop ik van harte dat hij mijn ongelijk bewijst, maar op voorhand vind ik het geen verstandige transfer.

Veerman gaat gewoon van vastewaarde worden bij PSV in de basis heb alle vertrouwen in hem.

16 januari 2022 om 10:52

Natuurlijk hoop ik dat ook, maar ik vrees dat de Mos hierin gelijk gaat krijgen. In de eredivisie doe je al snel leuk mee, ook Veerman. Maar mijn maatstaf is Europees. Dat zouden ze bij PSV ook eens moeten doen. En daarin komt hij naar mijn idee zwaar tekort. Fysiek én mentaal. De aankoop van Ramselaar vond ik destijds óók onbegrijpelijk. Aardig presteren en zo nu en dan beslissend zijn bij Utrecht of Heerenveen is to-taal iets anders dan goed kunnen presteren op Europees niveau. En volgens mij heeft Gerbrands daar ooit iets over gezegd. Iets over de top 32 ofzo........?

16 januari 2022 om 10:59

@sneekpsv er kan natuurlijk gewerkt worden aan zijn Fysiek. daar hebben we bij PSV een mooie gym voor. hoe het mentaal zit bij Veerman dat weet ik niet. en om nu al te zeggen dat hij tekort komt voor Europees Voetbal is een beetje vroeg zonder dat je hem ook maar een wedstrijd gezien hebt Europees.

Zijn 2 totaal verschillende spelers. Ramselaar deed t zo slecht nog niet maar had net een betere voor zich soms. Bommel was te definitief om hem totaal geen kans te geven imo. Uiteindelijk is t niet materiaal wat PSV nastreven moet. Veerman is afwachten. Lijkt me een verbeterde versie van Guti maar we gaan t zien.

Ik heb even in mijn glazen bol gekeken en dit is mijn voorspelling hoe de media op veerman gaat reageren. In de maand januari is Veerman helemaal nieuw bij PSV, moet hij de speelwijze van Schmidt nog ontdekken en speelt hij naast de lamme (van Ginkel) en de blinde (Guti) op het middenveld. Hij gaat dus wat onwennige wedstrijden spelen en dan wordt hij dus finaal afgebrand door de media onder het mom van "zie je wel, dit zeiden we meteen al!". In de maand februari komt sangare terug, een middenvelder die complementair is aan Veerman en gaat hij steeds beter spelen en een vaste waarde worden voor PSV. Veerman is een prima voetballende middenvelder maar naast Guti of van Ginkel met zijn appelmoes knieën lijkt iedereen (behalve sangere) er niks van te bakken.

Veerman heeft meer talent in 1 teen dan 10 Ramselaars bij elkaar. De vraag bij hem is alleen omschakelen. Hij heeft de schijn qua loop tegen. Het ziet er allemaal heel moeilijk en traag uit. Aan de bal waarschijnlijk gelijk al de beste. Ja ook beter dan Gotze. Veerman geeft elke wedstrijd meerdere ballen waar je wat aan hebt. Kan me nog herinneren dat ze vorig jaar tegen Willem 2 speelden en ik overal las hoe matig hij was. Vervolgens zag ik de wedstrijd terug en had hij zelfs 20+ hoogtepunten. Zegt veel over hoe goed de man normaal kan voetballen

16 januari 2022 om 10:21

Ramselaar was in de periode dat hij naar PSV kwam écht heel goed.. Ik heb me in het stadion ook altijd verbaasd dat hij uiteindelijk zo weinig kans kreeg. Iedere keer dat hij speelde zag je de intelligentie steeds goed terug. Ruimtes creëren met loopacties, bliksemafleider, etc. Misschien heeft hij zich iets te veel als teamspeler opgesteld en te weinig met de vuist geslagen. Was altijd wel erg gecharmeerd van m..

16 januari 2022 om 10:51

Heel goed was hij zeker niet. Hij hield de bal redelijk in de ploeg maar speelde zich zelden vrij, gaf haast nooit steekballen of een lange pass. Het was risicoloos rondtikken. We kunnen de samenvattingen ervan terugvinden. Nooit uitgeblonken. Viel 1 keer redelijk in tijdens de CL. Niet voor niets dat PSV snel van hem af wilden

16 januari 2022 om 11:06

Volgens mij was ramselaar in het begin behoorlijk belangrijk voor psv

16 januari 2022 om 11:32

Je zegt het al. “ Volgens mij “. Ik keek alle wedstrijden volledig omdat ik erg benieuwd was naar hem. Het was altijd kort risicoloos een andere middenvelder inspelen. Had nooit een creatief idee en hobbelde mee.

Doet mij goed dat Aad dit zegt. Staat er toch om bekend dat hij er vaker naast zit dan dat hij het bij het juiste eind heeft. Geeft mij al wat meer vertrouwen dat Veerman een revelatie kan worden.

Oh, De Mos verwacht een Ramselaartje. Ik wist het al bijna zeker, maar nu helemaal, Veerman gaat slagen bij PSV.

16 januari 2022 om 10:16

@myvision Inkoppertje haha, duurde even voor iemand die reactie plaatste. binnen 3 jaar verkoopt PSV Veerman aan een engelse club voor 30 miljoen.

16 januari 2022 om 15:32

Haha, wel te makkelijk inderdaad. Hoop dat hij zo wordt ingebracht. En inderdaad; 30-50miljoen. Zo, dan hebben wij dat in ieder geval hier alvast op digitaal papier staan

16 januari 2022 om 10:35

Was ook mijn eerste gedachte. Voor Veerman kon de ochtend niet beter beginnen.

Kampioen open deur intrappen. Andere deur die openstaat. Kan ook zomaar een Mertens-Strootman-van Bommel-Hofland-Stam-van Nistelrooy-moet ik nog even doorgaan scenario worden...

16 januari 2022 om 11:23

Precies. Je weet het gewoon niet. Toen Dumfries werd gehaald, werd er ook veel geroepen. Die gast is uiteindelijk als aanvoerder en belangrijke speler weggegaan. Had ook niemand verwacht.

Aad trapt alleen maar open deuren in, Veerman heeft nog niet 1 min gespeeld en we gaan het nu al over een Ramselaar scenario hebben, laat die man eerst een paar wedstrijden spelen, tot we weer een mening hebben.

Ik sluit het ook niet uit, maar nu Aad het zegt krijg ik hoop. Die voorspelde immers ook dat Juan Lorca bij Vitesse de nieuwe Suarez zou worden en Obispo een betere versie van De Ligt is. Die man heeft zoveel patent op onjuiste inschattingen dat Veerman maar zo eens een groot succes kan worden.

Veerman heeft nooit in de subtop gespeeld, dus achter zijn naam staat nog een groter vraagteken dan achter Ramselaar of Maher. Ook 'al' 23, dus het is allemaal nog maar de vraag hoe dit uitpakt voor hem. Vooral omdat Schmidt niet zo van een vaste kern is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. TezeVerdediger291
M. GötzeMiddenvelder294
I. SangaréMiddenvelder293
BrumaAanvaller287
Mauro JúniorMiddenvelder272
C. GakpoAanvaller2712
E. ZahaviAanvaller2511
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

21 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren