Supporters Heracles wachten spelersbus op na meespelen Vloet: ‘Walgelijk’

Zondag, 16 januari 2022 om 11:49 • Laatste update: 12:29

Heracles Almelo lijkt zijn krediet te hebben verspeeld bij de eigen achterban. Aanleiding is de situatie rond Rai Vloet. De middenvelder keerde deze week terug op het trainingsveld nadat hij in november een dodelijk ongeluk veroorzaakte waarbij een vierjarig jongetje om het leven kwam. Zaterdagavond zat Vloet voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie en kwam hij bovendien een half uur in actie. "Schandelijk, walgelijk en totaal onacceptabel", schrijft supportersvereniging Vak'74 op Facebook. TC Tubantia schrijft dat enkele tientallen supporters de spelersbus hebben opgewacht bij terugkomst in Almelo.

De situatie rond Vloet hield de gemoederen behoorlijk bezig deze week. De middenvelder van Heracles, die ten tijde van het ongeluk onder invloed achter het stuur zat, werd in afwachting van het politieonderzoek deze week weer bij de groep genomen door trainer Frank Wormuth. De laatste keer dat Vloet speelminuten maakte was op 5 november in de verloren derby tegen FC Twente. Wormuth besloot Vloet desondanks mee te nemen naar de uitwedstrijd tegen NEC en bracht hem bovendien een half uur voor tijd binnen de lijnen voor Sinan Bakis.

"De rechter komt pas over een half jaar met een oordeel en als Heracles kunnen we die jongen helpen in deze situatie, om zijn leven weer op te pakken”, zei Wormuth voorafgaand aan het duel voor de camera van ESPN over de beslissing om Vloet weer bij de selectie te halen. "Moet hij dan tot de zomer in een kamer gaan zitten? Natuurlijk zijn er in deze wereld verschillende meningen, dat is ook goed. Een kenmerk van een democratie is vrijheid van meningsuiting en die mening moeten we accepteren. Ik begrijp de emoties bij de mensen, maar ik hoor om me heen ook mensen die Heracles begrijpen."

Het besluit van Heracles en Wormuth om Vloet weer bij de groep te halen is slecht gevallen bij de harde kern, die in een statement op Facebook uithalen naar de eigen club. "Tot onze grote schrik blijkt dat Rai Vloet toch geselecteerd is voor de uitwedstrijd in Nijmegen, ondanks alle walgelijke details en berichtgeving omtrent dit onderwerp van afgelopen week", schreef supportersvereniging Vak'74 voorafgaand aan het duel met NEC. "Wij als Vak’74 hebben aanstaande maandag een gesprek geëist met de club, want dit kunnen en mogen wij nooit accepteren. Schandelijk, walgelijk en totaal onacceptabel!!!"

TC Tubantia schrijft dat de spelersbus van Heracles zaterdagavond rond 23.00 uur is opgewacht door enkele tientallen fans bij aankomst in Almelo. Vloet kwam niet uit de bus, hij is niet ingestapt in Nijmegen. De supporters gingen in gesprek met algemeen directeur Rob Toussaint, voorzitter Hans Bredewoud en Wormuth. De sfeer was rustig en de spelers van Heracles liepen rustig het stadion binnen, schrijft de regionale krant.Gerelateerd

Meer sportnieuws

145 reacties (laatste reactie door sirius)

Het is ook gewoon misselijk. Rai Vloet is een crimineel. Na zulk schandalig gedrag zou je hem als club demonstratief niet moeten opstellen. Heel sneu dat hij kan spelen en dat hij nu zelfs vanuit een soort 'slachtoffer-rol' benaderd wordt.

15 januari 2022 om 22:31

volgens mij is zijn nalatigheid (dronken rijden met een dodelijk ongeluk tot gevolg) een wettelijk geldige reden voor ontslag, en ik denk dat heracles er beter aan had gedaan om die route te volgen.

16 januari 2022 om 00:49

Dood door schuld daar staat zelfs gevangenisstraf op. Maar laten we niet op de zaak vooruit lopen, hij is verdachte en niemand dan de rechter bepaald of hij daaraan schuldig is.

16 januari 2022 om 00:59

Dat is het Janta, iedereen heeft het oordeel al klaar. Maar als hij 2 biertjes heeft gehad is hij ook onder invloed geweest, maar hoeft het helemaal niet strafbaar te zijn. Blijft natuurlijk klote voor alle betrokken, maar zonder details te weten is het onzinnig om een oordeel te vellen.

16 januari 2022 om 02:34

Als je in het donker waar er nauwelijks verkeer op de weg rijdt met zo'n snelheid en drank op achterop een auto knalt, dan ben je gewoon een loser. Hij knalde trouwens keihard achterop die andere auto, dat kun je aan de foto's zien. Beide auto's total loss. Vloet is een moordenaar en Heracles is een kansloze club, dat blijkt wel.

16 januari 2022 om 03:24

El Fenomeno. Ook dat zijn allemaal aannames. Er zijn zoveel redenen mogelijk die hem onschuldig pleiten, zolang de zaak niet voor de rechter is geweest. Het is makkelijk van alles te roepen, zonder enige kennis van de zaak, maar laten we dat nu aan de experts over en niet aan supporters of aan Heracles.

16 januari 2022 om 03:51

Een (lange) gevangenisstraf is een rechtmatige reden voor ontslag onder bepaalde voorwaarde. Het zijn van een verdachte op zich zelf is (nog) niet ontslagen worden.

16 januari 2022 om 07:48

Denk ook niet dat het gaat om of die schuldig is of onschuldig, dat moet gewoon blijken. Maar hem opstellen en net doen alsof er niks aan de hand is - dat stoort me.


Het feit dat et dit gezegd wordt: De rechter komt pas over een half jaar met een oordeel en als Heracles kunnen we die jongen helpen in deze situatie, om zijn leven weer op te pakken", zei Wormuth

Wellicht even wachten met wie je gaat helpen? Misschien een gesprek aangaan met de familie en die helpen met hun leven weer op te pakken.

16 januari 2022 om 08:42

Maar het is toch al duidelijk dat hij schuldig is? De rechtszaak is pas over 6 maanden. Maar we weten al dat hij achter het stuur zat met drank op. Dat heeft hij al bevestigd. Dan is die dus al schuldig en had Heracles hem moeten ontslaan na mijn mening.

16 januari 2022 om 09:11

@fr010frdam Ten eerste heeft Vloet zelf al toegegeven dat hij veel te veel had gedronken intern bij Heracles. Dat zal dan dus echt wel meer zijn dan wat minimum toegestaan is. Dus dat is dan al heel wat anders als 2 biertjes. Bovendien heeft hij het ongeluk met zo'n snelheid veroorzaakt dat alleen dat al intrekking van zijn rijbewijs tot gevolg zal hebben. En het ergste is dat gisterenavond Vloet op het veld loopt met op zijn mouw ( sponsor ) : Kans voor een Kind. Nou volgens mij heeft hij door zijn gedrag een kind geen enkele kans in zijn leven meer gegeven. Waarom wachten op de uitspraak van een rechter als hij intern bij Heracles al aangegeven heeft hoe fout hij zat. Stel hij wordt vrijgesproken door een vormfout, dan is het niet meer erg wat meneer heeft gedaan. Dit had gewoon een disciplinaire straf en schorsing moeten zijn van Heracles waarbij ze in een statement aangeven alcohol in het verkeer niet te tolereren.

16 januari 2022 om 10:10

@mljml, intern aangegeven. Jij was er bij? Ik wacht de details af voordat ik hem veroordeel. Weet ook niet wat zijn snelheid was

16 januari 2022 om 10:59

Fr010rdam ik ben het eigenlijk nooit met jou eens, maar deze keer voor de verandering eens wel. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ik lees hierboven heel veel speculaties, aannames en veroordelingen. Zullen we het onderzoek en de uitkomsten niet eerst even afwachten? Ik heb nog nergens een officieel statement gezien omtrent het promillage van Vloet. En hoe gedeukt die achterkant van die auto ook is, zelfs met een aanrijding met 50km/h kan je al een enorme ravage aanrichten, check de crashtesten maar. Wie weet zijn er wel verzachtende omstandigheden? Lekker makkelijk en prematuur om iemand meteen aan de schandpaal te nagelen zonder de details te kennen. Als blijkt dat hij straalbezopen met 180 km/h in de achterkant van die auto is geploegd, dan is het geoorloofd en doe ik er ook aan mee.

16 januari 2022 om 13:46

Uhm.... Als de uitkomst dronken achter het stuur is, dan komt dat juist omdat uit meting is gebleken dat het promille te hoog was.... Anders was hij niet dronken volgens de regels.

Volledig terecht dat de supporters verhaal komen halen. Hoe kan het zo zijn dat de club maar ook Vloet zelf er voor kiest om iemand te selecteren die 7 weken geleden een kind heeft doodgereden in beschonken toestand door te snel rijden. Wtf. Denken deze mensen niet na, hebben ze geen gevoel en bewustzijn???

16 januari 2022 om 15:47
Het gaat mij er ook niet om of die schuldig is of niet of dat hij teveel drank op had. Hij heeft gewoon roekeloos gereden met een te hoge snelheid zonder te denken aan die enkele mede weggebruikers en een kind doodgereden. De hoge snelheid is geen aanname, want beide auto's waren total loss, hij reed dus veel harder dan de auto voor hem en die auto voor hem stond niet stil. De hoge snelheid is al bewezen, gaat nu enkel om het drank percentage. Maar zelfs dat is voor mij al bijzaak, want hij is roekeloos geweest met een sterfgeval tot gevolg. En Heracles mag zich kapot schamen, wat een waardeloze club.15 januari 2022 om 22:32

Het is aan de rechter om Vloet te bestraffen en op basis daarvan zet een club stappen. Wat een verschrikkelijke wereld gaan we naar toe met het constante trial by (social) media. Jij weet niet alle feiten van de zaak. Dat Vloet iets doms heeft gedaan lijkt een feit en daarvoor zal hij ook passend gestraft worden. Je kan alleen niet zo’n jongen eeuwig buiten blijven sluiten omdat hij 1 keer iets doms heeft gedaan in zijn leven. Gelukkig werkt ons rechtssysteem niet zo.

15 januari 2022 om 22:37

Je stapt niet 1 keer dronken achter het stuur. En het is hoe dan ook een bewuste actie. Hij heeft geld genoeg om dan een taxi te bellen. Rijden onder invloed, bewust door rood rijden etc. mag van mij veroordeelt worden als poging tot doodslag.

15 januari 2022 om 22:39

Maar om hem dan weer direct de eerste wedstrijd mogelijk weer op te stellen is dan weer het andere uiterste! Mee laten trainen en uitbetalen was voldoende geweest.En dit classificeren als "iets doms", da's vrij dom...

15 januari 2022 om 22:46

Hij zat achter het stuur onder invloed en raakte betrokken bij een dodelijk ongeluk. Ik heb geen social media of rechter nodig om dat zelf zwaar af te keuren. Eeuwig buitensluiten is totaal niet aan de orde voorlopig, het onderzoek loopt nog. Als hij zijn straf zou hebben gehad en daarna weer op het veld was verschenen waren de reacties een heel pak milder geweest.

15 januari 2022 om 22:51

Eeuwig buiten blijven sluiten? Het is pas geleden gebeurd! Ik zou zelf pas op de plaats maken en wachten tot de zitting. Dit is het domste wat je kan doen puur vanuit zijn positie kijkende. Okay hij is nog niet veroordeeld maar met de huidige kennis en de feiten die er nu al op tafel liggen kan je zelf als mens gewoon een afweging maken. Pas op de plaats en je ogen uit je kop schamen. Jouw voetbalcarrière is van geen enkel belang. Er is een kind uit het leven gerukt... HALLLLOOOOOO Weet je al was er geen drank in het spel en had hij geen aandeel dan alsnog kan je gewoon even een tijd in de luwte op de achtergrond acteren. Dat zou hem juist sieren, plannen maken om spijt te betuigen. Openbaar het boetekleed aantreken, had ik echt mad respect voor hem gehad. Heracles had gewoon moeten wachten tot de uitspraak en eigenlijk niet eens. Per direct op non actief en dan na de uitspraak eventueel weer om tafel. De feiten zijn gewoon te luguber! Drank, achter het stuur, kind dood.... Alle ingrediënten om het tegenovergestelde te doen van wat ze nu gedaan hebben. Bizar!!! Promes destijds in Oranje was vreemd en ongepast maar dit gaat nog veel verder

15 januari 2022 om 22:54

Het is wel van belang hoeveel er was gedronken. Op een kleine hoeveelheid alcohol staat doorgaans een boete, net zoals op je telefoon zitten, make up, eten drinken of gewoon om je heen kijken tijdens rijden. Dit gebeurt in het dagelijks leven iedereen wel eens. Ik keur het niet goed maar dit moet landelijk harder aangepakt worden. Vloet moet gestraft worden maar dit was gewoon een ongeluk, hij rijdt mensen niet bewust aan. Hij verdient een straf maar hoeft van mij niet als moordenaar te worden behandeld. Het is gewoon een jonge gozer die een domme keuze gemaakt heeft, wat miljoenen mensen kan overkomen in dit land die ook wel eens zoiets doen. Heel makkelijk en vrij hypocriet om hem zo te behandelen imo.

15 januari 2022 om 23:00

Jij bent even triest als die Vloet man met je domme opmerking. Gatver

15 januari 2022 om 23:04

Van die fans zijn er waarschijnlijk zelf ook genoeg bij die tijdens de wedstrijden bier drinken of drugs gebruiken en naar huis rijden...

15 januari 2022 om 23:08

Ten eerste heeft zijn advocaat een statement naar buiten gebracht dat zijn cliënt "beschonken" achter het stuur zat. De hoeveelheid? Waar heb je het eigenlijk over man? Er is een kind dood nadat hij een ongeluk heeft veroorzaakt! Niemand heeft het over boycotten for life of over de hoogste straf oid. Dit is puur een gevalletje timing en beeldvorming. Neem afstand van je job en verdwijn naar de achtergrond voor een bepaalde periode, daar is niks mis mee. Nu zielig lopen doen en er zelf voor kiezen om te gaan spelen is gewoon fout. Iedereen verdiend een 2e kans en ik weet dat hij dit niet had gewild maar dan kan hij alsnog zichzelf even van het podium halen en een time out nemen.

15 januari 2022 om 23:15

In dit geval is het geen trial bij media. Heeft zelf aangegeven de bestuurder te zijn.en gedronken had. Dat de rechter uiteindelijk een definitieve straf gaat opleggen is duidelijk. Alleen als club kan je ook wat doen. Zie het als je eigen kind van 12 betrapt wordt op stelen en over een maand moet voorkomen. Dan kan je als ouders ook gewoon zakgeld inhouden en huisarrest geven.

15 januari 2022 om 23:26

@026: doordat Vloet “iets doms” heeft gedaan, is hij schuldig aan de dood van een jong jochie en heeft hij een heel gezin voor de rest van hun leven verpest. Dit is iets anders dan “iets doms doen”. Onbegrijpelijk dat Heracles hem in de selectie had zitten. Laat hem meetrainen tot de rechter heeft geoordeeld. Hij verdient helemaal niet om mee te spelen op dit moment.

15 januari 2022 om 23:29

Wow dat oordelen over mensen en situaties en jezelf in staat stellen om als buitenstaander ook nog even je mening te moeten geven. Als hij vandaag beschuldig zou worden met een straf en na die straf weer zou gaan voetballen is het we akkoord? Bizar want is hetzelfde want een straf zal hij krijgen maar wanneer hij zelf een stuk van zijn leven moet oppakken gaan buitenstaanders bepalen of er wat van vinden. Ik krijg daar altijd nare gevoelens bij van dit soort supporters en mensen. Alsof nu spelen voor een Vloet als een kado voelt.Off: Ik ben werkelijk waar lost mbt het beleid van wel of niet kunnen reageren op VZ. Zelfde situatie staan de ene x reacties wel open en de andere x niet. Nog nooit zo onduidelijk geweest. Ook al zo bij de topics van Ihattaren. Je weer nu toch ook dat dit een topic is die niet meer over voetballen gaat maar over het oordelen en beoordelen van een situatie. Last dan voortaan alles open. Just my 2 cents.

16 januari 2022 om 00:09

@Hazard

Er is gewoon een grens qua alcohol. Je zit je daar boven, dan ben je gewoon fout. Als je dan het geluk hebt dat je geen ongeluk hebt veroorzaakt, dan kom je als je geluk hebt weg met een boete. Je kan ook je rijbewijs kwijt zijn en verplicht op cursus moeten. Je kan zelfs de cel in. Het is gewoon een misdrijf.

Als Vloet onder de limiet is gebleven dan kan het zijn dat hij helemaal geen strafbaar feit heeft gepleegd. Moreel verwerpelijk, maar wellicht niet strafbaar.

16 januari 2022 om 00:14

@Hazardinho77
Naast dat hij met drank achter het stuur is gestapt heeft hij ook nog roekeloos, te hard gereden, gereden; dat zijn 2 strafbare feiten. Neem van mij aan dat als hij maar 2 biertjes op dit niet vermeld was. Als iemand boven het toegestane promillage uitkomt wordt dit altijd vermeld.
Door beide fouten had hij nu een pas op de plaats moeten maken. Hoe denk je dat de ouders ban het slachtoffer naar hem kijken. Hun leven is gestopt en hij gaat weer verder met zijn leven omdat hij het zo erg vind. Als hij het zo erg vind zoals hij met zijn “zielige” interview heeft aangegeven had hij netjes gewacht tot na de strafzitting. Dat had getuigd van respect en spijt naar de ouders van het slachtoffertje. Maar meneer Vloet is denk ik meer bezig met zichzelf een slachtoffer vinden en een transfer, idem Heracles.
Hij had moeten nadenken voordat hij met drank achter het stuur ging zitten, je brengt dan bewust het leven van andere in gevaar terwijl hij toch wel het geld heeft om een taxi te betalen.
Jij noemt het hypocriet hoe hij behandeld wordt, nou ik niet bij een normale burger gebeurt dit ook.

16 januari 2022 om 00:32

Kan ook wel maar als je drank op hebt moet je gewoon heeel rustig aan rijden en zeker niet te hard. Dat is gewoon problemen opzoeken. En stop ook een paar uur met drinken en drink een liter water om te ontnuchteren. Keur drinken en dan rijden absoluut niet goed, maar als je het dat doet minimaliseer dan het risico. Bij mijn dorp in de bergen in catalonie hier doet bijna iedereen het zo om terug te komen van dorpsfeestjes. Gebeurd nooit wat.

16 januari 2022 om 01:05

Ik geef ook aan dat het fout is, en dat het van belang is wat er exact is gebeurd en hoeveel er is gedronken. Indien hij idd ver over de limiet was ook zwaar gestraft moet worden, maar zover ik weet is dat nog niet bekend. Daarom vind ik de heftige reacties wat voorbarig zoals ontslag etc. Het zou best kunnen dat bij heracles meer bekend is over de zaak en ze daarom dit besluiten. Het laten meespelen voordat er een uitspraak is geweest had ik ook niet gedaan. Trainen a la...

16 januari 2022 om 02:17

Het is inderdaad aan een rechter om te oordelen, maar hoe halen ze het bij Heracles in hun botte hoofd om die gozer te laten spelen voordat die rechter daadwerkelijk heeft geoordeeld? Dit is toch ook gewoon een klap in het gezicht van de nabestaanden. En dan onder het mom van dat het juridisch is toegestaan en dat ze Vloet willen helpen. Alsof hij het grootste slachtoffer is hier...

Ervan uitgaande dat hij schuldig wordt bevonden hoeft hij van mij niet eeuwig te boeten, maar je kunt je wel afvragen of we het als maatschappij moeten willen dat hij vrolijk profvoetballer kan blijven. En nee, dat is niet zielig of overtrokken, want er zijn een heleboel banen die je niet mag uitvoeren met een strafblad. Die gasten hebben een onwijs bevoorrechte positie en een voorbeeldfunctie. Bovendien is het buitengewoon pijnlijk voor nabestaanden als hij gewoon weer zijn luxe leventje mag oppakken en wekelijks op de buis te zien is. Wel vinden toch ook niet dat zo'n Bilal Wahib een tweede kans moet krijgen en weer lekker kinderprogramma's mag gaan maken? En dan vind ik wat die heeft geflikt nog een stuk minder erg, zeker qua gevolgen.

16 januari 2022 om 03:31

Maar ja, iemand een half jaar buiten sluiten als ie dadelijk onschuldig wordt bevonden is ook cru. In mijn ogen kun je als club nu niets anders doen dan hem als onschuldig te behandelen. Of ie daadwerkelijk teveel heeft gedronken, gevaarlijk heeft gereden of veel te hard, dat gaat uiteindelijk wel bekend worden. Maar het kan ook nog zijn dat het promillage wettelijk binnen de grenzen was en hij met 130 op een auto is geknald die 80 reed op de linkerbaan. We weten de situatie niet en moeten hem dus gewoon als onschuldig behandelen, ook als alles erop wijst dat ie schuldig is.

16 januari 2022 om 03:53

Prima, poging tot doodslag. Maar laat de rechter dat beslissen, Niet de beheerder van Facebookgroep 'heracles Vak '74'.

16 januari 2022 om 09:14

Beste jongetjes hier, zoals vele al zeggen stoppen met te veroordelen. Als de rechter het straks uitspreekt kan je helemaal los gaan. Maar ik durf hier te wedden met vele haters al naar vloet over het drinken en rijden. Dat er hier meer dan 70% al eens een biertje teveel op had en achter het stuur kroop. En hetzelfde had kunnen meemaken. Maar goed iedereen hier is dan blijkbaar een heilige. Niemand hier heeft ooit drugs gebruikt en gereden ook niet. Allemaal koorjongetjes blijkbaar?

16 januari 2022 om 09:17

@hazardhinho77 En die zijn dan net zo fout bezig en als die iemand invalide of dood rijden mag je die van mij ook 10 jaar de gevangenis in gooien. En nee, ik heb zelf nog nooit gereden met alcohol op. Ook niet met 1 glaasje op. Bovendien heb ik een buitendienst functie en staat er zelfs in mijn contract dat als ik met teveel alcohol wordt gepakt en mijn rijbewijs wordt ( tijdelijk ) ingenomen dat dan ontslag op staande voet volgt.

16 januari 2022 om 09:37

Jongetjes?
Zullen we het eens over jongetjes hebben Mcfc1982??
Dat jongetje dat door de heilige Vloet dood is gereden.

Ik weet niet met welke mensen jij allemaal omgaat maar ik denk dat minimaal 90 procent van de mensen bij mij op de club nooit onder invloed hebben gereden.

Heb je het interview van Vloet gezien? Deze volwassen man, van verdomme 26 jaar oud, geeft daar een interview 3 maanden na het ongeluk. Wat een emotieloze, hersenloze [email protected]#thommel is dat zeg.

De directie van Heracles laat hem hier spelen zodat hij zijn waarde nog kan behouden en kijkt dus alleen maar naar geld. Anders laat je zo een achterlijke hond toch niet spelen voorlopig?
Ik hoop dat deze beslissing van de directie ze keihard in hun reet gaat bijten.

Ook de spelersgroep heeft geen ballen. Als ik speler was geweest had ik niet meer gespeeld voor de club totdat Vloet op non-actief gesteld zou worden.

Stel ruggengraatloze mensen daar.

16 januari 2022 om 10:26

@blaugrana11 helemaal fout, als je gedronken hebt laat je de auto staan. Dus jij bent blijkbaar iemand die dronken rijd. Want als je dronken bent moet je rustig rijden.

16 januari 2022 om 10:29

@protukker, dan kan jij zeggen maar ik weet het zeker dat het heel vaak gebeurd dronken rijden. Bij mij gebeurd het nooit en dat weet ik 100% zeker. Want ik rij proffessioneel dus heb mijn rijbewijs nodig. Maar ik spreek nergens zijn gedrag goed, omdat het niet kan beschonken rijden. En idd heel erg voordat gezin. En als hij nuchter was kon het ook gebeuren. Er gebeuren dagdagelijks verschrikkelijke accidenten in het leven. Vaak nuchtere chauffeurs, had hij nuchter wel op het veld mogen staan?

16 januari 2022 om 10:38

Bij het koor zitten ze elke dag te snuiven man hahahaa wat zegt u nou.

16 januari 2022 om 10:54

Als hij nuchter was geweest en het zijn schuld niet was, ja tuurlijk had hij dan op het veld mogen staan. Maar dat is niet het geval he?

En heb je zijn interview gezien?
Even een paar standaard zinnetjes zeggen dat hij de tijd zou willen terugdraaien en dat hij meeleeft met de familie. Maar ondertussen blij zijn dat hij weer met de groep mag aansluiten en hij langzamerhand zijn leven weer kan oppakken. Waar haalt hij het gore lef vandaan?

Geen emotie, geen gevoel, helemaal niets. 3 maanden geleden met een slok op een kind van 4 dood gereden. Robot Vloet.

Maar goed, hij zal er wel weer heel goed mee wegkomen, gezien de ‘straffen’ die justitie heeft uitgedeeld aan andere doodrijders de afgelopen jaren.
Zo iemand mag voor mij 20 jaar de bak in en financieel helemaal uitgekleed worden.

16 januari 2022 om 10:56

@026: Hier is goed te zien hoe verziekt de wereld wordt. Zowel de reacties hier als de Neanderthalers die een bus opwachten. Wat een vreselijke wereld leven we soms in. Iedereen weet het beter dan de mensen die er verstand van hebben. En die idioten die stonden te wachten zullen wel niets op hun kerfstok hebben. Bah. Bah. Bah. Men is echt de weg kwijt

16 januari 2022 om 11:15

Volgens de politie is er alcohol in het spel. Dat zou men vast niet vermelden als hij onder het promillage zat want dan is er namelijk geen alcohol in het spel en dus niet het vermelden waard.
Ik ben ook van mening dat men onschuldig is tot anders bewezen maar bovenstaande in acht genomen en daarbij zijn schandalige interview waarbij hij niets ontkent, zegt mij dat hij zo schuldig is als maar kan zijn.

16 januari 2022 om 13:53

Wtf Vitesse?? Dit gaat over ethiek! Dit is niet iets doms, dit is iets misdadigs, walgelijk en schandalig. Het is geen foutje bedankt he. Even Apeldoorn bellen. God sta ons bij.
Je hebt het ook nog over eeuwig buiten blijven sluiten... Dit is nog maar 7 weken geleden man!!! Het kind is net begraven, in hemelsnaam. Ik zou zeggen even pas op de plaats en proces afwachten ook al is bekens wat hij heeft gedaan (zelf toegegeven).
Als je jezelf dan toch druk wil maken over eeuwige buitensluiten kom dan maar op voor niet gevaccineerden die al sinds september worden buitengesloten zonsder iemand, laat staan een kind te hebben dood gereden of vermoord.
Totaal idiote ongevoelige reactie. Echter gevoeligheid, bewustzijn en daarmee liefde is ver te zoeken deze tijd, gezien het aantal likes. Belachelijk!!

15 januari 2022 om 22:38

Yoo Suarez, blijkbaar beschik jij over meer informatie om te oordelen dat hij een crimineel is. Kun jij ons vertellen hoeveel hij heeft gedronken? Zat hij onder/boven de toegestane hoeveelheid? Hoe hard reed hij? Hoe hard reed de andere partij? Waar heeft het ongeluk plaatsgevonden? En zo kan ik wel verder gaan...

Oordeel aub niet zonder beschikking over alle informatie. Het lijkt er nu inderdaad op dat hij fout zit, maar wacht met oordelen tot een uitspraak.

15 januari 2022 om 22:50

Dat boeit niks. Hij heeft gereden met drank op en een dodelijk ongeluk veroorzaakt. Hoe hard hij reed maakt echt helemaal niets uit. Die ouders krijgen hun kind er niet mee terug hè

15 januari 2022 om 22:57

Hoeveel drank? Mag je niet rijden na het drinken dan??? Misschien zaten die ouders wel fout. Dat weet je helemaal niet. En zij krijgen inderdaad hun kinderen niet terug. Dus heb respect voor hun situatie en ga niet zomaar uitspraken doen over een gebeurtenis waar je vrijwel niks over weet.

ps: ik bdl hier helemaal niks mee, ik vind zelf ook dat heracles hem niet bij selectie moest nemen, voor een wedstrijd

16 januari 2022 om 00:14

Eens met zekiyech. Stel dat hij twee biertjes op had, en onder de limiet bleef. Dat is geen strafbaar feit en talloze mensen doen dat, omdat het gewoon mag.

En stel dat hij niet te hard reed, maar die andere auto wel. Of dat die andere auto een verkeerde manoeuvre maakte. Dat zijn allemaal mogelijke scenario’s, die het heel anders maken.

We weten het niet. En dus moeten we gewoon onze conclusies voor ons houden. Het lijkt nu dat hij erg fout zat, en dat kan ook door de rechter vastgesteld worden. Maar zover is het simpelweg nog niet.

16 januari 2022 om 00:21

Hij is achterop de tegenpartij gereden.
Daarnaast vermeld niet dat iemand met drank heeft gereden als hij onder het promillage blijft.

16 januari 2022 om 03:35

Dat wordt wel vermeld, Lucagio.

16 januari 2022 om 04:11

@nijogeth Lijkt me sterk, de enige reden om dit in de media te mededelen is wanneer hij de wet heeft overtreden. Niemand wint er iets mee om dit in de media te gooien wanneer hij er niet strafbaar voor is. Sterker nog een publiek figuur zou je juist enorm beschadigen.

15 januari 2022 om 23:18

Onschuldig tot het tegendeel bewezen is.

16 januari 2022 om 02:40

Zullen we het anders aan de rechter overlaten, internetheld?

Heracles had zichzelf én Rai moeten beschermen t.o.v. de zaak. Dat had een stuk verstandiger geweest. Had je ook veel minder te maken gehad met mensen die laten zien dat "het volk" weinig verschilt t.o.v. de imbecielen die lijfstraffen uitdelen in minder ontwikkelde landen.

Het maakt hen per slot van rekening toch niets uit wat het beste is voor een maatschappij of wat de fundamenten zijn van een rechtzaak. Alleen de eigen onderbuik doet er voor hen toe.

16 januari 2022 om 03:37

Tja, maar tot hoe ver kun je gaan met beschermen. De man is voorlopig nog onschuldig, medewerker en moet betaald worden. De rechtszaak is pas na het seizoen, je kun niet een onschuldig man een half jaar lang aan de kant schuiven. Hoe klote moet dat zijn, heb je een half jaar aan de kant moeten zitten, blijk je vervolgens onschuldig te zijn bij de rechtszaak.

16 januari 2022 om 04:24

@nijogeth Dit had de club nooit in dezelfde week als de eerder gedane berichten van justitie moeten doen. Ook dat interview eerder deze week waar hij zich als slachtoffer positioneerde maakt het er niet beter op. Daarbij is het incident 2 maanden en een paar dagen gelden gebeurd, de timing is behalve erg slecht te snel. Daarbij maak je het mij niet wijs dat Vloet dit trauma, (ik mag hopen dat het impact op hem heeft gehad) zo snel al verwerkt heeft. Ik had een collega die was slachtoffer in een verkeersongeluk, voordat zij weer volledig aan het werk was. Kortom je hebt niet alleen de schuldvraag maar ook hoe de betrokkenen het verwerken.

Wat de schuldvraag betreft, drank in het spel en rijdt achterop iemand. Dat zijn al twee indicatoren die geen goed beeld schetsen voor Vloet. Vervolgens heb je nog de schade wat indicatie op te hoge snelheid (niet cq te laat remmen) zou kunnen zijn. Was ik Vloet in dit verhaal dan zou ik niet na nog geen twee maanden na het ongeval al de media op zoeken met zo'n (slap) verhaal.

16 januari 2022 om 10:36

Het is gewoon onverstandig om hem zo snel weer te laten spelen. Zo kort na zijn interview dat stof heeft doen opwaaien, zo kort na het ongeluk.

Het had gewoon verstandiger geweest om, met goede begeleiding, hem voorlopig alleen te laten trainen.

16 januari 2022 om 08:23

Rai Vloet is geen crimineel, Rai Vloet is een persoon die een gigantische fout gemaakt heeft, en daarvoor gestraft dient te worden.

16 januari 2022 om 10:33

Een fout vind ik bv een moment van onoplettendheid. Dit is een bewuste overtreding van regels / wet waarvan je weet dat ze enorme consequenties kunnen hebben. Het is crimineel.

16 januari 2022 om 11:00

In de gevangenissen zitten ook niet alleen criminelen, ook daar zitten mensen die zich aan de regels houden maar een fout gemaakt hebben, en daar uiteraard logisch de rekening voor gekregen hebben.
Een crimineel is iemand die bewust de wet overtreedt om zichzelf te verrijken of in het voordeel te plaatsen door willens en wetens met voorbedachte rade een strafbaar feit te plegen.
Vloet heeft ook een strafbaar feit gepleegd, en ook hij wist dat dit fout kon gaan en wat de gevolgen zijn, maar ik durf te wedden dat onder alle mensen die hem aan de digitale schandpaal nagelen er zat zijn die ook weleens met een slok op de auto in gestapt zijn, zo hypocriet zit de wereld op het moment in elkaar.

Dit is niet goed te praten, en wat mij betreft voetbalt hij geen wedstrijd meer, voor de nabestaanden die levenslang hebben is dit niet te begrijpen ook dat hij weer het mannetje is na een goal tegen wie dan ook, maar ik zie dit niet als een crimineel, eerder een debiele actie van iemand die daar de hoofdprijs voor moet gaan betalen, wat overigens nog steeds geen voldoening is voor de nabestaanden.

16 januari 2022 om 11:03

Vandaar dat ik het een gigantische fout noemde ipv een fout..

16 januari 2022 om 11:14

Ik ben het niet eens met je definitie van een crimineel.

Hij maakt -bewust of onbewust- een afweging om met drank op te gaan tijden. Dat an sich is een criminele actie.
Of dat maakt dat men Vloet een crimineel vindt in de klassieke zin van het woord, is een semantische discussie,

16 januari 2022 om 14:07

Als je semantisch wil gaan doen, je mag in Nederland met drank op rijden. Als het maar niet te veel is.

En wat ik vind dat mensen missen is dat alcohol je niet gelijk schuldig maakt voor alles wat er in het verkeer gebeurd. Als je netjes op de snelweg rijdt echter met een promillage te veel en er rent opeens een persoon de snelweg op die je doodrijdt dan verdien je een boete of rijontzegging vanwege te veel drinken. Niet een jarenlange celstraf voor dood door schuld vind ik.

Niet dat ik denk dat dit het geval is bij Vloet, maar er is eerst onderzoek nodig om het zeker te zeggen.

Geen respect voor de club wel voor de fans. Goed om te zien dat ze clubliefde in dit geval aan de kant kunnen schuiven en dit afkeuren.

15 januari 2022 om 22:26

Eens ben Heraclied en hem laten trainen omdat het juridisch moet oké, maar laat hem niet spelen

15 januari 2022 om 22:31

Een betere uitleg was geweest: "geen respect voor de mensen die tot het besluit kwamen hem mee te laten spelen, wel voor de fans. Heracles an sich kan hier ook niet veel aan doen. Die trainer met z'n kompanen is dan wel weer schaamteloos.

16 januari 2022 om 19:14

@sirius

Heracles kan hier niks aan doen? Zij zijn als club en bestuur de grote baas en moeten hem gewoon uit de selectie halen en niet de verantwoordelijkheid leggen bij de coach die daar zit voor zijn eigen werk en succes.

Lekker dom en makkelijk doorschuiven van jou.

16 januari 2022 om 20:22

Niet gaan reflecteren op een ander, Medellin. Ik geef m'n mening en prima dat je er een andere mening op nahoudt. Vervolgens 'lekker dom en makkelijk doorschuiven van jou' is simpelweg een zwaktebod omdat je geen beter argument kon verzinnen. Dat pedante toontje mag je dan dus achterwege laten. Ik ga enkel af op wat Heracles in dit geval naar buiten brengt. De technisch directeur gaf aan dat Heracles juridisch gezien niet heel veel anders kan. Je bent immers onschuldig totdat je veroordeeld bent. Dan is het aan de coach om te bepalen wat 'ie ermee doet. Noem het afschuiven, maar meer kan het bestuur in dit geval ook niet doen.

Zeer triest gewoon, en dan ook doen alsof deze jongen het slachtoffer is. Kom nou, had ie maar beter moeten nadenken (het blijkt dus dat hij dronkem reed), nou dan bega je gewoon een misdaad waarin iemand gewoon dood is man! Maar nee hoor laten hem met een zachte hand behandelen hoor alsof Vloet de slachtoffer is. Belachelijk gewoon, wat een faal!

15 januari 2022 om 22:24

Weten we al exact hoeveel hij op had ?
Iedereen zegt wel dronken, maar 3 bier is al teveel terwijl 99% van de mannen daar niet dronken van is.
Daarnaast is drank de 100% oorzaak of had dit ook gebeurd als hij niet had gedronken?

En nee ik keur alcohol in het verkeer niet goed!!
Er zijn alleen maar verliezers in zo een zaak.

15 januari 2022 om 22:29

Als je met drie bier op rijdt ben je toch gewoon een lul van een vent of niet dan?

15 januari 2022 om 22:30

Denk dat het niet uitmaakt hoeveel. Je drinkt. Je rijdt. Altijd risico.

15 januari 2022 om 22:32

Wat is je punt nu? Die halve zool is met teveel op achter het stuur gekropen en heeft een 6 jarige doodgereden. Dat sommige stoere binken na tig glazen nog niet dronken is interesseert geen hond.
Ongelofelijk dat je nog naar verzachtende omstandigheden zoekt, denk niet dat de ouders van de kleuter daar begrip voor kunnen opbrengen.15 januari 2022 om 22:33

Maakt het eigenlijk nog uit? Het was boven de limiet en hij rijdt een kind dood. Dan heb je gewoon keihard gefaald in het leven. Dan hoor je zeker niet zo snel al datgene te doen wat je het liefst wilt.

15 januari 2022 om 22:33

Dronken of niet het gaat uiteindelijk om de promillage alcohol in je bloed. En volgens mij wordt er telkens gesproken over onder invloed of beschonken en niet over dronken .

15 januari 2022 om 22:35

JK-Ajax

Wettelijk gezien mag je met 3 stapelglazen op in de auto stappen als je een volwassen kerel bent. Ik vind het nogal een verschil. Ik ben eens met een maat van mij meegereden die beginnend bestuurder (3,5 jaar in het bezit van een rijbewijs) was met 1 bier op. Bij een fuik werd hij staande gehouden en mocht hij mee naar het bureau omdat hij beginnend bestuurder was en dus teveel op had. De dag erna stond in de krant dat er een beschonken bestuurder was aangehouden. Maar hij was niet beschonken. Dat kan ik je zeggen.

Ik praat niets goed maar ik vind wel dat je pas je mening mag verkondigen nadat je de feiten kent. Anders is je mening niets waard. Ik ken de bloedwaarden van heer Vloet niet dus ik ga hem niet veroordelen maar ik heb wel een mening over de regelgeving in Nederland die ik erg krom vind. Er zijn landen waar een promillage van 0 is toegestaan in het verkeer. Dat lijkt mij een veel betere regel. Dan weet met waar men aan toe is als men in de auto stapt na 1 borrel.

15 januari 2022 om 22:44

Je hebt verliezers in deze zaak, dat zijn de ouders, familie en vrienden van dat jochie. Je hebt ook losers in deze zaak, dat zijn Vloet (en z'n maat).

Probeer te situatie nou niet te verzachten door op het woordje 'dronken' te gaan zitten. Boeit niet.

15 januari 2022 om 23:02

Op ieder feestje zijn er mensen die drinken en naar huis rijden, bij bedrijven, stapavonden, verjaardagen noem maar op. Volgens de wet mag je ook een paar drankjes op hebben. Meestal wordt er enkel een boete gegeven bij meer. Dat er dan jonge gasten naar handelen is meer aan de regels te wijten vind ik. Taxi's zijn hier doorgaans onbetaalbaar tov buitenland en openbaar vervoer gaat snachts vaak ook niet meer. Praktisch is het bijna onmogelijk om dan ergens uit te gaan zonder bob. Zo werkt het gewoon in dit land.

15 januari 2022 om 23:52

@hazardinho77 Ben je nou echt dronken rijden aan het goedpraten? Taxi's zijn onbetaalbaar... Misschien moeten mensen die dingen van tevoren plannen, gek idee?
Altijd maar alles de schuld geven behalve jezelf (bedoel ik niet jou specifiek mee, ik doel op een zekere mentaliteit), dat is de norm tegenwoordig. Ja maar de regels. Gewoon voor jezelf nadenken. Slok op, niet rijden. Geen OV? Eerder vertrekken als het nog wel rijdt. Of lopen. Paar drankjes minder om de taxi te bekostigen. Bij een maat blijven slapen. Een bob afspreken die zich eraan houdt. Zoveel mogelijke oplossingen als je gewoon van tevoren nadenkt en verantwoordelijkheid neemt.
Erg simpel, doe dit al heel mijn leven. En ik drink ook behoorlijk wat op een feestje. Maar nog nooit en te nimmer in mijn auto gestapt na uberhaupt een slok op te hebben. Wat mij betreft wordt het promilage voor rijden ook gewoon terug gezet naar 0. Je kan hier echt zo ongelooflijk makkelijk omheen plannen, en het zou zoveel levens besparen.

Er is een kind dood gereden joh, wat valt er nog meer te zeggen?

16 januari 2022 om 00:17

Weten we al zeker dat hij boven de limiet zat? Ik heb dat nergens gezien. Ja, er was alcohol in het spel. Maar dat kan ook 1 biertje zijn. Dat maakt allemaal nogal uit.

16 januari 2022 om 00:25

Als iemand onder het wettelijk promillage blijft wordt dit niet vermeld. Als je daar boven komt wel. Dus hij is strafbaar. Daarnaast is hij achterop het gezin gereden, 2 de fout en heeft hij ook nog te hard gereden 3e fout.
Door drank word je impulsief en onvoorspelbaar maar ook je reactie vermogen verminderd.
Bekijk de punten bij het ongeluk en je weet toch echt wie er fout is.
Maar ik neem aan dat jezelf nog geen kinderen hebt want anders had je heel anders gereageerd.

16 januari 2022 om 00:29

@Hazardinho77
Een paar drankjes, zijn 2 biertjes.
Daarnaast wil jij toch niet beweren dat Vloet geen taxi kon betalen, hou eens op zeg. By the way zijn vriend had niets gedronken dus die Bob had hij bij zich maar mocht niet rijden.

16 januari 2022 om 01:11

Dat jij er zo over denkt, en ik overigens ook, betekent niet dat de wet zo in elkaar steekt en nog steeds een groot aantal mensen zich niet zo gedraagd. Voor jongeren zijn zulke alternatieven best een gedoe als je niet in de buurt woont. Niet iedereen heeft een maat of een bob in de buurt. Dan zou je amper naar een feestje kunnen, zo werkt het in de praktijk niet en niet iedereen ziet er de ernst van in tot het hen zelf overkomt. Daarin schiet de overheid te kort door het zo minimaal te bestraffen imo. Een dode is vreselijk, maar ongelukken gebeuren ook zonder alcohol dagelijks in het verkeer. Vloet doet dat niet bewust neem ik aan. En ik ken ook genoeg volwassenen met jonge kinderen die met drank op naar huis rijden.

16 januari 2022 om 03:40

Lucagio, ook onder het wettelijk promillage wordt vermeld. Niet zo'n onzin uitkramen.

16 januari 2022 om 06:39

@Nijogeth onder het wettelijk promillage wordt niet vermeld want dan is het geen strafbaar feit. Alleen als het boven het wettelijk promillage komt mag het vermeld worden. Dan mag het nl niet eens meegerekend worden bij een onderzoek.

16 januari 2022 om 13:18

@onsrene, en daarom zijn gelukkig niet de ouders van het kind, maar is een onafhankelijke rechter de persoon die de beslissing moet maken.

Dit is natuurlijk ook totaal onacceptabel en schandalig. Dat hij meetraint a la, dat kun je niet tegenhouden. Meespelen is echter een bewuste keuze en een hele, hele verkeerde.

Geheel mee eens. Hij zou het zelf ook niet moet willen. Dronken een kind van zes doodrijden. Van mij mag je hem lang opsluiten.

16 januari 2022 om 00:50

En dan? Wat schieten we daar mee op? Dat brengt het slachtoffer ook niet terug.

16 januari 2022 om 08:14

Nee niets brengt het slachtoffer terug, maar als je een kind doodrijdt met drank op verdien je heel veel straf. Misschien denkt de volgende sukkel dan wel na voor hij in z'n auto stapt.

16 januari 2022 om 05:30

Het is helemaal niet bepaald of hij 'dronken' was. Hij heeft gedronken. Dat kan dus een drankje zijn of twee of 20 en 1-3 drankjes bepaald door leeftijd.

Roddeltantes hier zeg. Het is erg wat er is gebeurd maar als ik zie hoe snel mensen oordelen ben ik blij dat we een goed rechtssysteem hebben die mensen dus pas veroordeeld na al het bewijs te hebben.

16 januari 2022 om 08:14

Ja laten we wel nuance aanbrengen. Als je een 6 jarig kind doodrijdt met 3 biertjes op, valt het wel mee. Roddeltantes m'n reet. Ik ben geen rechter, maar kan mij gelukkig prima zonder rechterlijke gevolgen uitspreken over deze flapdrol.

16 januari 2022 om 09:17

Migi als je een zesjarige doodrijdt is dat altijd heel erg. Maar het kan een stom ongeluk zijn of een enorme grote fout. In de beoordeling van de schuld, niet van de tragiek van het verlies maar wel van de schuld, is het toch belangrijk of hij echt teveel gedronken had of een heel klein beetje en zijn eigen promillage verkeerd had ingeschat bijvoorbeeld. Ook je opmerking over lang opsluiten ben ik het niet mee eens. Liever een alternatieve straf. Wel kort opsluiten, en dan heel veel vrijwilligerswerk met alcoholisten ofzo laten doen. Dan kost het de gemeenschap geen geld en leert hij er misschien nog wat van. Ik snap die roep om gevangenisstraffen niet zo omdat daar nog nooit iemand beter van is geworden. Het is alleen verkapte wraak.

16 januari 2022 om 10:05

Gevangenisstraf als wraak slaat idd nergens op. En iemand 60 jaar opsluiten voor iets als dit ook. Met lang bedoel ik gewoon een paar jaar. Mensen doen namelijk inderdaad vaak lacherig over de gevangenisstraffen in Nederland, maar die zijn lang zat. Ik vind ook dat je meer voor preventie dan repressie moet kiezen, maar gevangenisstraf zie ik eerder als afschrikmiddel voor toekomstige daders. Overigens vind ik dat je drinken gewoon helemaal niet moet toestaan voor verkeersdeelnemers, dus ook niet 1 of 2 bier.

18 januari 2022 om 05:30

@Migi

Nee gelukkig ben je geen rechter nee. 1-3 drankjes is dus bijvoorbeeld gewoon legaal als je vervolgens niet over de promillage zit en kan het zelfs zo zijn dat iemand na 3 drankjes dus niet eens aanschoten is. Daarentegen vind je wel dat drank achter het stuur sowieso niet zou moeten mogen en daar ben ik het mee eens.

Er worden elke dag mensen doodgereden en het gros ervan is omdat men te hard rijdt en dat lijkt hier vooral het geval. Kan jij je hand in het vuur steken dat jij nog nooit te hard gereden hebt?

Het punt is dus, vooralsnog kennen we de situatie niet. Het is erg dat een kind dood is maar dat staat hier los van.

Ik vond zijn interview van van de week daar echt nog een schepje bovenop doen.. hij had het toch wel erg zwaar allemaal. Mag het hopen.. echt een schande dat deze man zo snel alweer mag doen wat hij het liefste doet terwijl waarschijnlijk de familie van dat kindje net de begrafenis achter de rug heeft.

Hoe moet dit zijn voor die mensen.. echt spugen in het gezicht vind ik het. Bah..

En dan Wormuth die zegt: zo kunnen we hem een handje helpen....

15 januari 2022 om 22:35

Mee eens. Hij verdronk zo'n beetje in z'n eigen zelfmedelijden, de loser. De technische staf is hierin ook schaamteloos. Ik denk niet dat de RvC van Heracles hier heel blij mee is overigens. Het is altijd makkelijk om de club de schuld te geven, maar supporters en sponsoren spreken hier logischerwijs schande van.

16 januari 2022 om 00:19

Ik snap uberhaupt niet dat hij in staat is om te voetballen. Of je nou teveel gedronken hebt of niet, zo’n gebeurtenis slaat je toch helemaal uit het lood?

16 januari 2022 om 04:27

Feit dat hij na nog geen twee maanden na het ongeval al zo'n tenenkrommend interview geeft zegt mij dat hij geen verantwoordelijkheidsgevoel heeft of dat hij geen besef van de situatie heeft omdat hij nog in een soort van trauma zit. In beide gevallen snap ik niet dat er niemand in zijn omgeving zegt, doe dat nu maar even niet.

Normaal gesproken vind ik van die gesprekken vanuit de supporters met de directie overtrokken, maar deze keer geef ik ze helemaal gelijk. Vloet is dader en geen slachtoffer in deze situatie... Niet meer laten spelen in Nederland

Ik vindt dat ook echt niet kloppen hoor, had Heracles goed aan gedaan als zij hem de eerstkomende tijd niet hadden opgesteld

16 januari 2022 om 00:52

Eens. Ik snap niet zo goed waarom hij dan ook meteen wordt opgesteld. Ze konden hem ook gewoon laten meetrainen of eventueel banken. Maar nu doe je het er een beetje om zo lijkt het.

Sterke reactie van de fans, respect en helemaal mee eens!

Prachtige actie van de harde kern
Lakse werkhouding van heracles
Maar verwacht ondanks alles dat vloet nog genoeg minuten gaat maken in de resterende wedstrijden dit seizoen

Zodra voetbalcoaches over "vrijheid en democratie" beginnen te praten haak ik af. Over Qatar moeten we allemaal maar stil zijn en voetballers gewoon voetballers laten zijn, maar nu moeten we oog hebben voor het leven van de speler.

En dan te bedenken hoe de NL media
Patrick Kluivert op 18 jarige leeftijd helemaal kapot probeerde te maken..

15 januari 2022 om 22:34

Inderdaad bijzonder dat Vloet zo gespaard wordt. Ik had verwacht dat hij direct ontslagen zou worden. Zegt helaas ook iets over de club Heracles. Liever een 'crimineel' op het veld omdat hij belangrijk is voor je club. Totaal geen respect voor de nabestaanden.

16 januari 2022 om 04:07

Heeft natuurlijk alles te maken met wie het is. Als het het basisspeler van Ajax (of het grootste talent van Nederland op het moment) was geweest was er veel meer media aandacht. Terwijl 99% van de Nederlanders nog nooit van Rai Vloet heeft gehoord voordat dit speelde.

16 januari 2022 om 04:35

Er is geen wettelijke basis om hem te ontslaan, als club zijnde ben je wat dat betreft wat beperkt in het handelen. Echter hem gewoon laten spelen heb je natuurlijk wel invloed op.

16 januari 2022 om 04:34

Verschil in deze is denk ik dat Kluivert na een drie weken (ieder geval een kleine maand) alweer op het veld stond te juichen na een gemaakt doelpunt. Dat is natuurlijk nogal gek, hetzelfde waar men nu dan over valt echter nu iets meer dan twee maanden geleden. Daarbij Kluivert speelde bij Ajax, hoge bomen vangen nu eenmaal meer wind.

Ik snap het heel goed deze man hoort niet eens vrij te zijn.... RIP kleine man

Heb normaal weinig met dit soort fans maar ze hebben hier volledig gelijk. Vloet moet strafrechtelijk vervolgd worden en als club moet je dan afstand van hem nemen. Genoeg legale manieren om zijn contract te ontbinden.

Heel veel respect voor de supporters! Ik hoef niet eens uit te leggen waarom. Het lijkt vanzelfsprekend, maar niet vaak geeft de harde kern van een club zo'n statement af. Het is natuurlijk schandalig dat hij uberhaupt op het wedstrijdformulier staat en ik vraag me af wat Wormuth bezielde. Dan heb je er echt niets van begrepen.

15 januari 2022 om 23:09

Dezelfde harde kern die elke wedstrijd nuchter bekijkt en netjes naar huis rijdt zeker. Ik zou best eens een onderzoek willen zien hoeveel van die supporters hetzelfde doet als je ziet hoeveel bier er verkocht wordt bij wedstrijden.

16 januari 2022 om 07:26

Totaal niet relevant. Vloet heeft een jongen doodgereden.

Wat zwak van Heracles. Los van het feit dat hij een 6 jarig kind heeft vermoord met z'n auto, gewoon ontslaan voor imago schade aan de club. Maar die helpen zichzelf ook niet. Die rare trainer moet niet gaan roepen dat ze zo Rai "onder in"vloet helpen, ze moeten de familie van het kind helpen.

15 januari 2022 om 22:48

Zo is dat! Vloet heeft overigens ook hulp nodig, en dat hoort hij ook te krijgen, maar hem dan maar een wedstrijd laten spelen is niet helpen. Dat is gewoon dom.

Ik snap dat je als supporter niet wilt dat iemand die jouw club vertegenwoordigd die zoiets heeft gedaan. Dat ze hem laten trainen kan ik me iets bij voorstellen (in het kader van fit blijven), maar je wilt toch niet dat hij momenteel je clubkleuren vertegenwoordigd? Voor Heracles en Vloet zelf is het beste nog deze winter een transfer naar het buitenland. Dit is echt een onhoudbare situatie.

Hulde voor de harde kern van Heracles! En zo hoort het ook!

Weg met Rai Vloet. Ontslaan en nooit meer media aandacht schenken.

Mooie reactie van de harde kern.
Het is ook gewoon walgelijk. Ik snap best dat Vloet spijt heeft en hij moet tzt ook weer een leven op kunnen pakken, maar wat Heracles nu doet gaat veel te snel. Dat ze dat zelf niet snappen is echt absurd.

En werkelijk waar, dan speelt Vloet ook nog eens in een shirt waarop op de mouw staat : Kans voor een Kind. Gelukkig laten de echte Heraclieden wel zien dat ze het er totaal mee oneens zijn dat Vloet dit shirt mag dragen.

Wat je er ook van vindt, ik ben erg benieuwd of deze of om het even welke supportersverenigingen ook zo van leer trekt bij morele kwesties waar supporters bij betrokken zijn. En de hoofdpersoon dan ook openlijk beschimpen. Het lopende seizoen hebben we door heel Nederland gezien waar een stel ontoerekeningsvatbare, doorgesnoven criminelen onder het mom van ‘voetbalsupporter’ wekelijks toe in staat zijn op hun vrije zaterdag of zondag. Ik zie dan weinig verenigingen op de barricaden klimmen, de media zoeken om even te vertellen wat juist is en wat niet of de criminelen die publiek bezit vernielen of slaags raken met de politie.

16 januari 2022 om 11:58

Ja ho-ho.

Een professionele voetballer bevindt zich nu eenmaal in het publieke domein. Een zekere voorbeeldfunctie, zeker voor jonge voetballers hebben ze wel. Vloet is ook iemand die dat wat meer opzoekt dan de gemiddelde Heraclied; het is een "mannetje"

Dan hebben meer mensen hun mening klaar over acties van zo iemand. Ze krijgen er ook een behoorlijke vergoeding voor.

Het is dus wat anders als henk van rij8stoel17 iets strafbaars doet. Dat boeit niemand, maar tegelijkertijd zou die misschien ook wel 2x nadenken om weer leuk naar de voebal te gaan. En zullen de mensen op stoeltje 16 en 15 er misschien ook wel wat van vinden of zeggen.

Uiteindelijk heeft vloet doordat hij meer dan matig kan voetballen een hoop privileges in zijn leven gekregen, geld, aanzien, status... dat wordt erg giftig wanneer je er roekeloos mee omgaat. Als je dan wars van de publieke opinie ook nog terug wil gaan naar normaal, terwijl je alles zelf verknalt hebt en een onschuldig kind van het leven heeft beroofd verdien je de schandpaal meer dan wie dan ook.

Hij kiest ervoor om te spelen. Dan kan hij het krijgen ook

16 januari 2022 om 12:47

Je gooit het op voorbeeldfunctie? Allereerst kun je je afvragen of Rai Vloet een jongen is die dusdanig in de schijnwerpers staat dat zijn handel en wandel dermate kopieergedrag in de hand wekt omdat hij zo'n rolmodel is. En zelfs als hij dat wel was kun je je afvragen of er uberhaupt mensen zijn die geinspireerd zijn geraakt, met een slok op in de auto springen en de eerste de beste basisschool opzoeken om daar een kind aan te rijden.

Bovendien suggereert je reactie dat Henk van rij 8, stoel 17 geen voorbeeldfunctie heeft en zit je ook mis dat dat dat niemand boeit. Sterker nog, de kinderen van Henk volgen eerder het voorbeeld van hun vader dan van Rai Vloet. Dus op het moment dat Henk in de binnenstad losgaat op een politiebusje omdat hij zo wil laten weten dat hij voor pakweg Heracles is, heeft dat veel ingrijpender gevolgen. En als die supportersvereniging dan principieel is, zoekt het ook over dit soort figuren de pers om het gedrag te veroordelen.

16 januari 2022 om 14:29

Pertinent mee oneens. Rai Vloet is professioneel voetballer. 35k volgers op insta. Bekende vader. Zijn circel of influence is echt vele malen groter dan jij en ik en Henk van rij 8. Ondanks dat jij en ik wellicht niet zo fan hem zijn. En ook ongeacht of Vloet zelf vindt dat hij die functie heeft.

Ik denk overigens ook dat als Henk (arme Henk trouwens) beschonken een kind dood rijdt hij wel gewoon op non-actief gezet zou zijn. Heracles slaat hier ook totaal de plank mee mis.

Nou we kunnen hieruit wel concluderen dat Heracles zelf een enorm onsympathieke club is waarbij men het niet belangrijk vindt dat hun spelers een goed voorbeeld uitstralen. Kan er geen enkel begrip voor opbrengen waarom een club nog zou willen dat zo'n speler als speler/werknemer op het veld staat.

Is er eigenlijk een moment dat Vloet wel weer zou "mogen" spelen of word je na 1 fout levenslang gecanceld? Ik vraag dit vooral omdat ik zelf het antwoord echt niet weet. Aan de ene kant vind ik dit iets uit het privéleven van Vloet maar aan de andere kant heeft hij wel gewoon een voorbeeldfunctie. Ben het er in ieder geval mee eens dat dit veel te vroeg was. Vond trouwens dat die trainer van Heracles niet helemaal lekker uit z'n woorden kwam bij de uitleg. Gedeeltelijk zou dat ongetwijfeld komen door de taalbarrière maar ik had de indruk dat dit ook kwam omdat hij zelf ook wel wist dat hij niet een heel sterk punt maakte.

16 januari 2022 om 01:28

@arnout108
Beste voor iedereen is denk ik dat Vloet naar een club in het buitenlad vertrekt. De betrokken familie wordt op die manier niet keer op keer geconfronteerd met beelden van Vloet, voor Heracles is de huidige situatie ook slecht en voor Vloet zelf gaat dit ook een onmogelijke stuatie worden.

16 januari 2022 om 01:56

Ik zou zeggen op zijn minst totdat de rechtszaak is afgelopen en er een straf is uitgesproken en uitgezeten. Het gaat in ieder geval helemaal nergens over om hem nu al te laten spelen. Welke debiel heeft dat bedacht?

16 januari 2022 om 08:07

Dat lijkt me inderdaad wel het minimale wat je van Heracles had kunnen verwachten. Nu maakt Heeacles zichzelf wel erg belangrijk, ben het niet vaak eens met supportersacties maar deze ene keer hebben ze 100% gelijk!

Zelden een actie van een harde kern meer begrepen dan deze. Die gek moest zo nodig met alcohol op achter het stuur. Met als resultaat de dood van een vierjarig jochie! Als iemand ontslag op staande voet verdiend….

Als het geval is dat hij dronken achter het stuur zat of in ieder geval teveel promillage in het bloed dan zou het in mijn ogen beter zijn geweest om hem in ieder geval tot de rechtszaak en uitspraak niet te laten spelen. Als ik een zoontje zou hebben en hij overlijdt op die manier. Dan zou ik er niet blij mee zijn als de dader elk weekend juichend over het veld heen rent wanneer hij gescoord heeft bij wijze van. Anders laat je hem maar alleen meetrainen tot die tijd als je hem er echt zo graag bij wilt houden en verder niets. Vind het anders van weinig respect tuigen tegenover de familie van die jongen en dat filmpje voor de buhne dat werkt natuurlijk ook niet.

Blijft een lastige case. Als je hem ontslaat voordat hij is veroordeeld kan je een rechtszaak krijgen, en je hebt een verlies in je boeken en de concurrent kan hem transfervrij inpikken. Als je hem niet ontslaat maar niet laat spelen, betaal je iemand door voor het niets doen. Hem nu al laten spelen was denk ik wel de meest slechte keus. Maar een vergelijkbare case is van Patrick Kluivert. Ajax liet hem kort na dodelijk ongeluk waar hij veroorzaker van was invallen. Hij scoorde en juichte en dat kwam op heel veel kritiek te staan. Maar na een tijdje was iedereen dit vergeten.

16 januari 2022 om 11:43

Bij kluivert was er geen alcohol in het spel. Ik vind dat best wel een substantieel verschil. De keuze om dan achter het stuur te gaan is al fout en strafbaar. En dom.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en als je te hard rijdt neem je ook risico. Maar alcohol is wel een verdubbelaar die je inzet.

Je hebt het traject bij de rechter en de publieke opinie. Dat zijn twee verschillende zaken waar Heracles nou eenmaal mee te dealen heeft. Ze doen er verstandig aan een plek in het buitenland te zoeken voor Vloet. In Nederland gaat het nooit meer normaal worden.

Zelfs met 1 biertje op moet je gewoon niet achter het stuur gaan zitten. Dan ben je ook een loser. Ik zou nooit bij iemand in de auto stappen die ook maar 1 druppel alcohol heeft gedronken. Nooit.
Vond dat interview ook tenenkrommend….. ik ik ik, en het leek allemaal wel ingestudeerd.
Had echt het idee dat hij gewoon verder gaat met z’n leven en voor de bühne maar wat aan het op ratelen was. Ik vind deze actie van de supporters heel goed. Dit valt niet te accepteren. Hij had gewoon ontslagen moeten worden. Wat is dit voor voorbeeld wat Heracles geeft….

16 januari 2022 om 13:18

"hij had gewoon ontslagen moeten worden. Wat is dit voor voorbeeld wat Heracles geeft…."

Rechter zou het ontslag van tafel vegen. Moet Heracles het complete resterende salaris aan Vloet betalen, plus een billijke vergoeding erbovenop omdat je tegenwoordig wettelijk gestrafd wordt als werkgever als een ontslag op staande voet achteraf nietig blijkt te zijn. Dure grap.
En tel er even bij op dat Vloet een transferwaarde vertegenwoordigt. Hele dure grap dan, om een beetje een 'voorbeeld' te willen zijn in de voetbalwereld. Die eigenlijk zelf een voorbeeld is. Van hoe dingen niet moeten...

Heracles doet gewoon wat iedere werkgever zou doen. Even afwachten, damage controle en zien wat er gebeurt. Ik geef ze geen ongelijk.

Terecht! Die gozer is ook niet snugger genoeg om uberhaupt zelf in te kunnen zien dat hij niet hoort te spelen met de recente gebeurtenissen. Dombo!

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Willem II33-25
18.PEC Zwolle27-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. de la TorreMiddenvelder321
S. BakışAanvaller316
N. LaursenAanvaller294
L. SchoofsMiddenvelder270
B. BaşacıkoğluAanvaller271
O. KiomourtzoglouMiddenvelder242
J. BlaswichKeeper220
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

Nederland
10 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 20 mei
Juventus gaat de koopoptie in het contract van Alvaro Morata niet lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren