Gianluca Di Marzio: Napoli zoekt rechtstreeks contact met Ajax

Zaterdag, 15 januari 2022 om 22:55Jeroen van Poppel • Laatste update: 00:34

Nicolás Tagliafico staat in de concrete belangstelling van Napoli, zo meldt vermaard transferexpert Gianluca Di Marzio. I Partenopei zochten 'de afgelopen uren' contact met Ajax over de 29-jarige linksback. Een winterse transfer ligt echter moeilijk, omdat de Amsterdammers de Argentijn bij de selectie willen houden.

"Napoli's interesse in Tagliafico is concreet, maar de onderhandelingen met Ajax zijn ingewikkeld", stelt Di Marzio dan ook. Daarmee bevestigt de Italiaanse journalist wat De Telegraaf deze week al meldde: ondanks de reserverol van Tagliafico wil Erik ten Hag de verdediger aan boord houden. De Amsterdammers willen met een zo breed mogelijke selectie de tweede seizoenshelft in, waarin PSV van de eerste plek in de Eredivisie moet worden gestoten.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

"Alleen voor de hoofdprijs zal Ajax meewerken", zei Mike Verweij in de podcast Kick-off van het Nederlandse dagblad. Luciano Spalletti wenst bij Napoli een serieuze concurrent voor Mário Rui, die doorgaans de linksbackpositie bij de nummer drie van de Serie A invult. Ook afgelopen zomer was Napoli overigens al in de markt voor Tagliafico, die tot medio 2023 vastligt bij Ajax. Hij speelde 152 wedstrijden voor de Amsterdammers en 36 voor het Argentijnse elftal.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door ems52)

niet doen, kun je er beter bijhouden.

15 januari 2022 om 17:16

Wel doen als ze de hoofdprijs willen betalen voor Tagliafico

15 januari 2022 om 17:38

En dan? Kudus maar linksback zetten als Blind geblesseerd is? We hebben hem nodig. Zoveel ga je toch niet meer voor hem krijgen.

15 januari 2022 om 17:45

Ajax heeft ook Rensch, Salah Edinne, Baas nog die daar kunnen spelen. Salah Edinne wordt over een paar dagen 20 jaar dan mogen we wel van hem verwachten dat hij er klaar voor is toch om in het eerste van Ajax te gaan spelen? Ajax moet ook aan de transferinkomsten gaan denken want Onana, Mazraoui, Gravenbergh, Brobbey dreigen Ajax allemaal geen transfersom op te gaan leveren.

15 januari 2022 om 18:16

het probleem is dat Napoli legendarisch zuinig is..die wilden afgelopen zomer al niet een fatsoenlijke som betalen, en gaan dat nu voor een concurrent van Rui ook niet doen.

Ik zou dan liever Tagliafico wat vaker opstellen, ipv echt nooit. Zeker weten dat zn transferwaarde dan stijgt. Verkoop je m deze zomer voor een fatsoenlijke prijs.

15 januari 2022 om 18:21

Dan blijft de situatie onveranderd. Ten Hag zal vast blijven houden aan Blind in de basis. En Ajax zal Tagliafico in de zomer dan gaan slijten bij een goed bod.

15 januari 2022 om 18:46

De door jou genoemde vervangers kunnen niet in de schaduw staan van Tagliafico. De laatste hoort gewoon in het eerste elftal te staan, maar Ten Hag heeft liever een slak op de linksback omdat die af en toe wel eens een bal naar een teamgenoot speelt. Maar volgens mij is de taak van een verdediger allereerst: verdedigen! En voor Tagliafico vind je buiten de selectie niet zo maar even een gelijkwaardige vervanger voor een redelijke prijs, en binnen de selectie zijn behalve Rensch de andere eventuele vervangers nog niet eens droog achter de oren. Wil je de selectie verzwakken en nog wat geld vangen moet je vooral Tagliafico nu laten gaan. Met het komende cruciale, zware programma binnen Nederland en vooral het tweeluik tegen Benfica.

15 januari 2022 om 19:06

Ik zie Blind dit siezoen eigenlijk niet meer uit de basis gaan even afgezien mogelijke blessure/mogelijke schorsingen. Dan kun je daar best een Jong Ajax speler als reserve achter hebben. Ajax kan namelijk ook nog overschakelen naar Timber en Schuurs centraal en Martinez op de linksback positie mits Blind wel voor langere tijd uitgeschakeld zou zijn. En zo geweldig doet Tagliafico het ook niet meer bij Ajax. Is net als Neres geen schim meer van de speler die hij eerst was bij Ajax.

15 januari 2022 om 19:33

Al die spelers die jij opnoemt hebben ook niets gekost. Enkel Taglifico en die is voor een habbekrats gekocht.

15 januari 2022 om 19:52

Milik

16 januari 2022 om 09:25

Tagliafico speelt niet eens meer bij Ajax nu blind linksback speelt. Overigens onterecht want blind heeft meer slechte wedstrijden gespeeld dan goede dit seizoen. Was het een andere speler geweest dan had die allang gebankt. Zelfde overigens met gravenberch maar daar gaat het nu niet om.

Van bank naar bank.. Dan zou ik eerder blijven en concurreren bij Ajax tot de zomer

15 januari 2022 om 17:28

Concureren bij Ajax? Blind kan alles fout doen wat die fout kan doen, op de bank komt die toch niet. Zelfs wedstrijden waar je makkelijk Blind rust kan geven, staat die er nog in. Ik zou ook naar Napoli gaan, want bij Ajax op de linksback staat een speler die geen enkele linksback ter wereld uit de basis kan spelen

15 januari 2022 om 17:31

Dat is inderdaad wel waar, Blind speelt vrijwel altijd. Ook al speelt hij slecht of oogt hij vermoeid, Ten Hag stelt hem altijd op wat ik echt jammer vind aangezien ik zowel Tagliafico als Martinez beter vind op linksback en LCV

15 januari 2022 om 18:40

Ducktaildo je bent uiteraard ietswat sarcastisch, maar het vervelende is dat er geen woord aan gelogen is. Tagliafico heeft dit niet verdiend, Blind mag 5, 6 wedstrijden op rij letterlijk alles fout doen. Maar Ten Hag stelt hem gewoon altijd op, best oneerlijk naar de rest toe als je het mij vraagt.

15 januari 2022 om 18:47

Ajax speelt vaak tegen teams die volop gaan verdedigen. Dan heb je gewoon iemand nodig die goed kan passen om zo wat te kunnen creëren. Blind doet dat, en Mazraoui doe het aan de andere kant dmv loop acties. Tagliafico is een betere verdediger maar hoe vaak komt het nou voor dat Ajax verliest doordat ze teveel tegendoelpunten krijgen?

15 januari 2022 om 20:18

Het blijft een feit dat Blind veel vaker betrokken is bij goals voor Ajax dan tegen Ajax. Mensen praten hier altijd zo gigantisch denigrerend over Blind, terwijl Ajax voetballend een stuk minder is zonder Blind. Tagliafico is daarbij wel te vervangen. Ja, het is een betere verdediger met veel drive maar Ajax is tegen iedere tegenstander met name aan de bal en in de aanval. En daar is Tagliafico niet meer zo goed als ik 18-19, daar waar Blind nu niet meer in 't centrum kan staan.

Verkopen en Wijndal halen.

15 januari 2022 om 17:01

Maar wilt Ajax de hoofdprijs voor Wijndal betalen? Die jongen is nu captain toch? Plus ook zij zijn nog actief in Europa. Dan moet je diep in de buidel tasten.

16 januari 2022 om 01:58

Poeh captain van het almachtige AZ! Nou is ie vast dubbel zoveel waard!

15 januari 2022 om 17:02

Nee dankje genoeg flop van AZ over gekomen Berghuis is sinds lange tijd weer eentje die gelukkig presteert al kwam die met een flinke omweg.

15 januari 2022 om 17:03

Bijna rond met een contractverlenging. Hij is aanvoerder en heeft ook uitgesproken nog te willen blijven. Zie het niet gebeuren.

15 januari 2022 om 17:17

Azchelsea

Gaat hij bijtekenen? Dan zit hij vast daar. In de zomer 1 jaar contract en Raiola als zaakwaarnemer kan je veel kanten op.

15 januari 2022 om 17:53

Een 1-jarige verlenging is bijna rond. Hij is aanvoerder en heeft het erg naar zijn zin, maar ik had dit ook niet verwacht. Zoals je zegt zou hij veel opties hebben in de zomer en zijn vrienden zijn natuurlijk al vertrokken. Hij zal wel een stuk meer gaan verdienen denk ik. Ik ben er overigens wel heel blij mee. Groot fan van hem, zowel als speler als persoon.

15 januari 2022 om 17:03

Jij denkt dat Az hem laat gaan, ja voor meer dan 20 miljoen misschien en dat is veel te duur voor een binnenlandse transfer

15 januari 2022 om 17:05

en daarvoor 18-20 miljoen betalen? Ajax zou wel gek zijn

15 januari 2022 om 17:23

Wijndal is iets voor volgende zomer, als ie z'n contract niet verlengt staat AZ onder druk om hem te verkopen. Als hij dan per sé naar Ajax wilt dan gebeurt dat

15 januari 2022 om 17:28

Ik zeg opnieuw aankloppen bij Feyenoord maar dan voor Malacia
Is veel feller in het verdedigen dan Wijndal.
Ten Hag is ook wel gecharmeerd van Malacia.

15 januari 2022 om 18:18

Het zou wat zijn als Ajax structureel alle uitblinkers van Feyenoord gaat kopen, dan 'Bayern' je de competitie heel snel.

15 januari 2022 om 18:34

En Malacia zal dat vast ook zien zitten? ;-)

15 januari 2022 om 18:41

Waarschijnlijk wel als hij bij Ajax Champions League kan spelen

15 januari 2022 om 17:31

Wijndal??? Mijn hemel, heb jij echt niet gekeken het afgelopen kalenderjaar? Die bakt er niks meer van.

15 januari 2022 om 18:18

Heb jij überhaupt wel gekeken? Lijkt me dat je je mening baseert op een paar wedstrijden. Speelt dit seizoen weer als vanouds.

15 januari 2022 om 19:00

Huh Wijndal herpakt zich juist. Wat een onzin.

15 januari 2022 om 19:05

Ja ik als Feyenoord supporter hoop daadwerkelijk dat Ajax hem koopt.

15 januari 2022 om 19:18

Voor de prijs waar AZ naar verlangt (20 miljoen?) lopen er betere linksbacks rond, die goedkoper zijn.

In de winter moet Ajax hem echt niet gaat verkopen. Als je nog op drie fronten strijdt in de tweede seizoenshelft dan moet je dat met de breedste selectie doen.

In de zomer zou ik het zeker wel doen. Mooie club voor hem en hij verdient zo'n transfer ook.

Van De Hollandse bank naar de Italiaanse bank maar succes kerel ❤

Napoli en de Ialiaanse competitie lijkt mij de perfecte match voor Tagliafico, Tagliafico heeft het gif wat de Italiaanse clubs graag zien bij hun verdedigers.Ik weet niet of dit wel zo'n goede deal voor alle partijen is. Het beste is er ook wel vanaf en die Mario Rui is ook geen enorme koekenbakker volgens mij, dus Tagliafico kan ook prima weer op de bank belanden. Ajax is echter ook een voor Ajax-begrippen hele goede tweede linksback kwijt in een beslissende seizoenshelft. Als je er geen ridicuul bod voor krijgt zou ik hem er als Ajax gewoon bijhouden.

Voor een Argentijn misschien wel leuk om voor Napoli te spelen, dat dan weer wel

Ajax en zijn fans willen dat Tagiafico blijft natuurlijk
Concurrenten en hun fans willen natuurlijk dat hij gaat.
Voor de hoofdprijs en een goede vervanger die er direct staat moeten dan wel de overstap maken.
De vervanger kan geen Jorrrit Hendrix zijn, maar Malacia of Wijndal is ok.

15 januari 2022 om 17:26

Jorrit Hendrix is dan ook een middenvelder, beetje vreemd om die als vervanger van Tagliafico te halen. Een smak geld neerleggen voor Malacia of Wijndal is doodzonde zolang er altijd een plek gevonden moet worden voor Blind om in de basis te staan.

15 januari 2022 om 18:06

Blind moet in janaui/ februari misschien wel laatste man spelen. Ik las dat de blessure van Martinez hardnekkiger is dan gedacht

15 januari 2022 om 17:29

Als fan van 'een concurrent' hoop ik dat hij bij Ajax blijft. Ik vind Tagliafico een zwakke plek bij Ajax en vind hem verdedigend steeds kwetsbaarder worden.

15 januari 2022 om 17:37

Ja hij heeft wel eens van die gekke Kamikaze acties. Maar heeft zeker zijn bijdrage geleverd waar Ajax nu staat. Bij PSV zou hij gewoon in de basis staan.

Ik zou als Tagliafico proberen te mikken op een club waar je een basisplek kunt hebben. Barcelona kan bijvoorbeeld een back gebruiken, Alba gaat nog max een jaar mee, is Argentijns, kent de Spaanse taal. Alleen weet ik niet of hij het niveau direct aankan.

Verder is een club zoals AC Milan wel interessant, als Theo daar weggekocht wordt. Borussia kan ook wel een linksback gebruiken.

15 januari 2022 om 17:26

Maar al die clubs hebben zich niet concreet gemeld voor Tagliafico, dus voor hem is er nog veel onzekerheid in de toekomst.

Ik kan me goed voorstellen dat hij een aanbod van Napoli serieus gaat overwegen omdat hij niet echt de clubs voor het uitkiezen heeft.

15 januari 2022 om 20:26

Begrijp ik inderdaad ook. Het is een spelletje van vraag en aanbod.

In dit geval is het aanbod erg interessant. Napoli is een mooie club met mooie historie, en gaan wel goed om met spelers die passie voor de club hebben.

Mooie stap om te maken, gun het hem van harte. Hoewel ik hem graag meer kansen zie krijgen bij Ajax.

Op deze leeftijd gaat er geen absolute topclub
meer komen. Dan is Napoli toch een hele mooie club om naar toe te gaan.

Hmm zou bij ajax blijven
Kans dat je basis komt te staan bij napoli is ook maar klein
Voor je kansen gaan bij ajax

Gewoon doen. Je kan hem erbij willen houden voor de breedte, maar dat is hetzelfde als met vd beek bij Manu, waarbij iedereen zegt dat ie weg moet gaan.

Tagliafico is goed, maar krijgt 0 speeltijd. Zelfs tegen kleine ploegen of met 3-0 voorsprong niet. Hij heeft altijd veel ingezet en veel betekent voor Ajax. Gun hem deze stap en haal iemand van jong ajax als LB erbij. Blind speelt toch alles.

Beste is binnenboord houden maar als ze toch veel geld gaan geven kan je het wel overwegen dan kan je een goede linksback ervoor terug kopen! Wijndal misschien?

Als ze de hoofdprijs betalen mag hij best weg anders lekker houden voor de breedte. Als alternatief zou je een Malacia kunnen polsen of hij zou willen overkomen. Wijndal zie ik niet zo zitten en een Rensch linksback ben ik ook niet zo’n fan van. Wat erachter komt weet ik niet die krijgen nooit kansen. Dus in dat opzicht zou je zeggen lekker behouden zodat je een goede backup houdt voor de rest van het seizoen. De titel winnen is belangrijker dan nu een klein bedrag verdienen.

Het is ook gewoon pure luxe om de 2 beste linksbacks uit de competitie te hebben. Ik had niet verwacht dat Blind zo zijn mannetje zou staan linksback. Ik dacht dat zijn gebrek aan snelheid hem zou opbreken op die positie, maar vooralsnog kan die jongen zowel LB, CV als CVM/CM spelen. Tuurlijk zullen de sprinters langs hem rennen, maar zijn positionering en inzicht maken een heleboel goed. Ik vind het echter wel jammer dat Nico niet speelt, niks ten nadelen van Blind maar Nico is toch wel een publiekslieveling. Voegt ook genoeg toe aan het spel, scoort af en toe en levert assists. Heeft alleen zo nu en dan een Mortal Kombat modus in zijn hoofd waarbij hij voor de perfect kill gaat. Maargoed, dat neem ik bij hem voor lief.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Napoli

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Napoli4927
3.AC Milan4922
4.Atalanta4318
5.Juventus4213
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
H. LozanoAanvaller214
M. PolitanoAanvaller211
A. VergaraAanvaller00
H. IdasiakKeeper00
D. MarfellaKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Napoli.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Napoli.

50 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 10 1 0 0
2020/2021 Ajax 25 1 5 1
2019/2020 Ajax 24 3 6 0
2018/2019 Ajax 29 2 4 0
2017/2018 Ajax 15 1 5 1
Laatste voetbalnieuws

Valentijn Driessen adviseert Ajax: ‘Daar moet je echt schijt aan hebben’

Valentijn Driessen adviseert Ajax om Nicolás Tagliafico niet naar Barcelona te laten gaan. De linksback is ongelukkig in Amsterdam en wil graag deze winter vertrekken. Ajax wil alleen praten over een...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren