‘Het was heel raar zonder David Neres, ik ga hem missen bij Ajax’

Zaterdag, 15 januari 2022 om 11:53Jordi Tomasowa • Laatste update: 12:04

Antony gaat zijn landgenoot en vriend David Neres bij Ajax missen. De Amsterdammers maakten vrijdag officieel bekend dat de Braziliaanse aanvaller voor een bedrag van minimaal twaalf miljoen euro naar Shakhtar Donetsk vertrekt. Antony denkt echter wel dat een transfer van Neres voor zowel hemzelf als Ajax het beste is.

Antony maakte in de zomer van 2020 de overstap van São Paulo naar Ajax en raakte direct bevriend met Neres. “Het was heel raar zonder hem vandaag (vrijdag, red.)”, vertelde Antony voor de camera van ESPN, waar hij werd uitgeroepen tot Talent van de Maand in de Eredivisie. “Ik heb David gesproken en ben bij hem thuis geweest. Hij is geen vriend, maar een broer voor me.”

“Ik ga hem missen, maar dit is het beste voor hem en voor Ajax", vervolgde Antony. “Ik zal David blijven volgen, ik hoop dat hij bij Shakhtar zal groeien. We weten hoe goed hij is. We zullen elkaar in de vakantie weer zien, ik wens hem het allerbeste. Ik en mijn familie zijn erg op hem gesteld. Ondanks de afstand blijft hij in mijn hart.” Ook op Instagram liet de Braziliaans international zich lovend uit over Neres. “Veel succes met je nieuwe uitdaging, broer”, schreef Antony. “Ik zal altijd voor je blijven juichen. Bedankt voor je vriendschap en het samenwerken iedere dag. Ik hou van je en ik zal je gaan missen.”

Antony kent een sterk tweede seizoen bij Ajax. Zo was hij tijdens de eerste seizoenshelft in de Eredivisie in veertien wedstrijden goed voor zes goals en één assist, terwijl hij in de Champions League een van de uitblinkers in de ploeg van trainer Erik ten Hag was met twee goals en vier assists in vijf duels. Dankzij zijn sterke spel mag Antony zich opmaken voor de aankomende interlands van Brazilië. De Braziliaan kreeg een uitnodiging van bondscoach Tite. De Seleção neemt het op 27 januari tegen Ecuador op en op 2 februari wacht een ontmoeting met Paraguay. Brazilië is al gekwalificeerd voor het WK in Qatar, dat eind 2022 wordt gehouden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door juventurin)

Ik wens Neres ook succes daar.
Na zijn blessures niet meer de Neres van zijn eerste 2 jaar.
Ik denk dat weer een blessure hem door zijn hoofd heeft gespeeld als hij mocht spelen.

Na Neres zijn heerlijke jaar nooit verwacht dat ie voor "slechts" 12 miljoen zou verkassen en zeker niet naar een club als shaktar. Jammer dat het er bij ajax behalve dat ene jaar niet helemaal is uitgekomen. Hoop dat ie zn vorm hervind van voor zijn blessure en zijn potentie kan waarmaken! Nooit gezeken, altijd hard gewerkt naar mijn idee. Het ga je goed en ik hoop dat je ooit nog een toptransfer maakt!

15 januari 2022 om 12:37

Natuurlijk is het logisch dat hij niet naar een topclub verhuist na de laatste tijd. Ik vind het al knap dat hij een stap opzij zet IPV naar terug.

15 januari 2022 om 13:54

Stap opzij 😂

15 januari 2022 om 14:53

Een Shakhtar dat 4e is geëindigd in hun CL poule met maar liefst 5 punten achter Sheriff Tiraspol zie jij als een stap opzij ten opzichte van Ajax?

15 januari 2022 om 15:31

@psvleiden Vandaar ook de woorden "na zijn heerlijke jaar" zijn heerlijke jaar was niet de laatste tijd.
Iets met begrijpend lezen. Fijn weekend!

15 januari 2022 om 18:49

Is exact wat ik zeg met je begrijpend lezen. Ajax doet het ook weer een keertje goed in de CL en teams van gelijkwaardig niveau zijn opeens weer te min. Shakthar presteert een jaartje minder en meteen is het een stap omlaag. Waan van de dag. Ajax is na 18 wedstrijden 2e in de eredivisie achter een PSV die uit de EL is geschoten....

16 januari 2022 om 09:01

Het geeft niet knul, het komt ooit wel goed met jou. Wees blij dat ajax europees lekker bezig is want als het aan psv had gelegen waren we ons directe startbewijs voor de cl kwijt geweest.

Ajax zou deze jongen gaan missen, sfeer zit er altijd in en als hij invalt ook 100 procent inzet. Het is David gegunt!

Toch had ik als Dortmund Neres gehaald voor 12 miljoen. Die missen zo'n speler en denk dat hij daar zat minuten had kunnen maken.

15 januari 2022 om 12:59

Die hebben in het verleden ook interesse getoond, in 2018 volgens mij. Toen al 30 miljoen geboden. Ze weten hem dus wel te vinden. Ik had veel liever Neres voor 12 dan Malen voor 30. Neres heeft zich tenminste bewezen op hoog niveau.

15 januari 2022 om 13:55

Wat een onzin.

Neres was een pion in een geoliede machine. Zelfs bankzitter vdBeek leek in dat elftal goed (Madrid-waardig).

Malen daarentegen droeg PSV vorig jaar. Was by far de beste en meest belangrijke speler. Tuurlijk heb je liever Malen dan dan Neres. Malen heeft veelt meer bewezen dan Neres.

15 januari 2022 om 14:36

Een PSV dat op 16 punten 2e werd is niet gedragen. Suarez die droeg Ajax en zorgde ervoor dat een matig Ajax serieus mee deed in de titel strijd. Dat is dragen....

15 januari 2022 om 22:40

Knap dat je van een discussie tussen Neres en Malen naar Suarez gaat. Zal ik Romario of Ronaldo er dan nog even bij gaan halen? Enfin, ter indicatie dat Malen PSV wel degelijk droeg vorig jaar:

Ik kijk alles van PSV. Ik zag vorig jaar dat PSV zowat alleen om Malen draaide. PSV haalde vorig jaar 72 punten. Ajax werd met Suarez met 73 punten kampioen boven Twente en een heel zwak PSV.

Nou vind ik het team waar suarez in speelde alsnog stukken beter dan waar Malen vorig jaar te maken had. Dus ik denk dat je wel kan stellen dat Malen PSV droeg.

15 januari 2022 om 13:08

Als neres bij ajax niet eens kan spelen kan die dat zeker bij dortmund niet

15 januari 2022 om 13:30

Want dortmund is beter dan Ajax? Daarbij heeft hij hier Tadic en Anthony voor zich, en die spelen altijd. Dortmund heeft op de flanken niets bijzonders lopen.

We gaan de Braziliaanse botsingen na een doelpunt ook missen. Was altijd een grappig en mooi om te zien!

Antony en Neres waren concurrenten van elkaar, maar echt de beste vrienden van elkaar en gunden elkaar alles zoals ze vaak lieten zien op trainingen, wedstrijden, tijdens het vieren van doelpunten, etc.

Zijn volgens mij echt al jaren vrienden van elkaar en niet pas sinds ze met elkaar samenspeelden bij Ajax, want ik zag een paar jaar geleden via het Instagram-account van Neres regelmatig dat Neres en Antony op elkaars berichten reageerden, maar ook vaak samen waren als Neres in Brazilië was en ze komen beide van Sao Paolo, maar Neres is natuurlijk wel ietsje ouder en speelde daardoor ook in hogere elftallen dan Antony.

Maar hoop dat Neres het goed zal doen bij Shakhtar Donetsk. Niet de stap die vele en Neres zelf hadden verwacht pakweg 2-jaar geleden en ook niet echt de meest ideale land om te wonen, maar desondanks denk ik dat sportief gezien Shakhtar echt wel een prima stap voor Neres zal zijn en hopelijk kan hij zich vanaf daar weer omhoogwerken en op den duur naar een grotere club en competitie vertrekken.

En heb sinds het moment dat Shakhtar in 2009 de (toen nog) UEFA Cup won echt een zwak voor ze. Hadden toen echt geweldige spelers rondlopen met o.a. Willian, Jadson, Luiz Adriano, Fernandinho, Srna, Ilsinho, Pyatov, Chygrynskyi, Mkhitaryan (kwam volgens mij 1-jaar later) etc. en Lucescu als trainer en rond die periode hebben ze volgens mij de basis gelegd voor de Braziliaanse-spelers.

Hebben daarna o.a. Douglas Costa, Teixeira, Fred, Taison en Marlos (genaturaliseerd tot Oekraïner) gehad en die zijn ook voor veel geld verkocht (op Taison en Marlos na dan, maar die hadden sportief hun waarde) en haalden ook Bernard, Wellington Nem en Dentinho binnen die als grote talenten werden gezien in Brazilië en werden begeerd door meerdere Europese (sub)topclubs, maar die slaagden helaas niet.

Nu heeft Shakhtar natuurlijk ook weer een hele lading aan Braziliaanse-spelers. Neres zal zich vast in een soort mini-Brazilië wanen, aangezien Neres de 12de Braziliaan in de selectie zal worden (met Junior Moreas meegeteld, ook al is hij genaturaliseerd tot Oekraïner) en ze hebben nu met o.a. Dodo, Maycon, Marcos Antonio, Pedrinho, Fernando en Tete weer een aantal spelers hebben die jong zijn en nog voldoende ruimte hebben om zich goed door te ontwikkelen en voor veel geld doorverkocht kunnen worden, en die kans heeft Neres ook.

Overigens speelt Lassina Traoré ook bij Shakhtar. Raakte een paar maanden geleden helaas zwaar geblesseerd in het CL-duel met Inter na een ongelukkige botsing met Dumfries en ligt er daardoor tot het einde van dit seizoen uit maar was tot zijn blessure echt goed bezig met 9 goals in 14 wedstrijden, hoop dat hij na zijn blessure ook weer de draad kan oppakken en kan vlammen samen met Neres .

Alleen al vanwege de innige vriendschap met Anthony had je Neres erbij moeten houden.
Zal me niets verbazen als Anthony nu, door het gemis van Neres, in een zware dip terecht komt.

Voor het geld hoefde je hem niet te verkopen, 12 miljoen is een schijntje.

15 januari 2022 om 14:25

Neres houden omdat anders anthony zn vriendje mist? Meen je deze? 😂

15 januari 2022 om 14:37

Ja, deden we ook met lodeiro om Suarez tevreden te houden bv.

15 januari 2022 om 14:44

Zo raar is het toch niet, voor een speler uit een geheel andere cultuur is het wel lekker als er een medelander bij de club zit en zeker als het je beste vriend is.
Hoe vaak mislukt een speler wel niet omdat die weg kwijnt uit eenzaamheid?
Anthony zelf heeft meermaals aangegeven dat hij door de aanwezigheid van Neres top voelt en daardoor beter presteert.

Daarnaast is het als club toch lekker als er gezonde concurrentie is, met de kwaliteiten van Neres.
Want ga nou niet beweren dat een Bergwijn, die flink duurder is dan waar je Neres voor verkocht heb, beter is dan Neres...

15 januari 2022 om 15:54

Ik vind bergwijn zeker beter dan neres. Het enige seizoen waarin Neres dichtbij de statistieken van bergwijn komt was 2017/18 toen had hij in 32 wedstrijden 14 goals en 11 assists en de jaren erna is het alleen maar minder geworden. Bergwijn heeft bij psv in zijn beste seizoen eredivisie 33 wedstrijden gespeeld, 14 goals en 12 assists laten noteren en het jaar erna in 16 wedstrijden 5 goals en 10 assists. Dan ben je iedere wedstrijd bijna wel bij een goal betrokken over een langere periode.

Hij speelt bij tottenham niet omdat je daar ene meneer Son op linksbuiten hebt staan en een Lucas Moura die op elke plek in de aanval uit de voeten kan dus het is logisch dat hij bij tottenham minder aan spelen toekomt.

Met dit ajax staat er een stuk beter team om hem heen dan het psv van pak en beet 4 jaar geleden dus zou je er in principe van uit kunnen gaan dat hij ook beter gaat renderen dan toen.

Waar neres ieder jaar een stapje terug heeft gedaan heeft bergwijn toen hij nog bij psv speelde alleen maar vooruit gegaan, dus ik geloof erin dat het een groot succes kan worden.

Of het zo gaat zijn is natuurlijk de vraag maar om te stellen dat neres(op basis van dat ene seizoen???) een betere voetballer is dan bergwijn is klinkklare onzin.

Neres lijkt me ook echt geen moeilijke jongen! En heeft bepaalde periodes gewoon uitstekend gevoetbald. Hij heeft alleen pech gehad dat hij blessures heeft gehad en het er daarna nooit meer echt uit is gekomen.

12 miljoen is dan ook niet veel voor hem. Met meer geluk was hij wel 3x meer waard geweest.

Wel benieuwd hoe het nu gaat met Anthony aangezien nu zijn beste vriend weg is.

Iedereen houdt van Neres. Zijn interviews bij Ajax tv en AT5 zijn ook altijd leuk.

Ik ga Neres ook missen klinkt misschien gek omdat ik een PSV fan ben, maar ik kijk altijd CL wedstrijden van Ajax. en erzijn CL wedstrijden geweest waar ik echt heb genoten van Neres. hopelijk gaan we Neres met Shakhtar ook vaak terug zien in de CL.

Anthony gaat nu zeker weg bij de eerste kans hij krijgt, Ajax niet helemaal door hoe het werkt met Zuid Amerikanen.

15 januari 2022 om 17:32

Nee klopt, want Martinez, Tagliafico en Danilo zijn geen Zuid-Amerikanen..

En je hebt natuurlijk ook Álvarez en Mexico ligt dan wel in Midden-Amerika in plaats van Zuid-Amerika, maar Álvarez is qua cultuur en taal wel ongeveer hetzelfde gewend als Antony, Tagliafico, Martinez en Danilo.

En van Danilo bestaat een kans dat hij deze transferperiode verkocht wordt en anders na dit seizoen transfervrij weg is, maar dan heb je Martinez, Tagliafico (hoop niet dat hij nu ook vertrekt, ook al speelt hij niet veel meer en sowieso tot het einde van dit seizoen blijft) en Álvarez nog 3 spelers aan wie Antony zich op kan trekken.

Hij was het meest close met Neres en dat was ook logisch, aangezien ze beide uit Brazilië kwamen, voor dezelfde Braziliaanse club hebben gespeeld (al hebben ze daar nooit samengespeeld) maar ik heb Antony ook vrij vaak zien optrekken samen met bijvoorbeeld Martinez en Álvarez, dus dat komt wel goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

14 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren