Haaland is openhartig over geruchten en haalt uit naar Dortmund

Vrijdag, 14 januari 2022 om 23:46Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:52

Erling Braut Haaland voelt zich onder druk gezet door Borussia Dortmund, zo onthulde de 21-jarige topspits vrijdagavond na afloop van de klinkende zege tegen SC Freiburg (5-1). Haaland, die zelf twee doelpunten maakte, bevestigt de berichtgeving van BILD dat Dortmund er alles aan doet om hem een nieuw contract te laten ondertekenen. "Ze dwingen me om dingen te beslissen", aldus de Noor tegenover Viaplay.

Door de ontsnappingsclausule in zijn contract kan Haaland komende zomer voor 75 miljoen euro een overstap maken. Met een ongelofelijke doelpuntenproductie van 78 in 77 duels voor Dortmund heeft de aanvaller de clubs voor het uitzoeken. Dortmund doet sinds deze week een wanhoopspoging om Haaland tóch bij te laten tekenen en biedt hem volgens BILD een jaarsalaris van twintig miljoen euro. Daarmee zou hij met afstand de best betaalde speler van de club worden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Haaland is opnieuw niet te houden en verbetert toch al ongelofelijk moyenne

Haaland heeft na vrijdagavond meer doelpunten dan wedstrijden achter zijn naam voor Dortmund.Lees artikel

Haaland vertelde er bij de Noorse tv openhartig over. "In de afgelopen zes maanden heb ik ervoor gekozen om niets te zeggen, uit respect voor Dortmund en voor alle supporters. Ik heb iedereen in de wereld laten praten en ik wil me alleen maar concentreren op voetbal, maar ik merk dat de club me pusht om dingen op gang te brengen. Ik wil eigenlijk alleen maar voetballen, maar ze dwingen me om dingen te beslissen. Ze zetten me onder druk, waardoor ik waarschijnlijk binnenkort wel iets op gang móét brengen."

Sky Sports meldde deze week dat Manchester City uitstekende papieren heeft voor Haaland, terwijl de Spaanse media veelvuldig blijven schrijven over de nadrukkelijke belangstelling van Barcelona en Real Madrid. "Dortmund wil een antwoord op de vraag waar ik de komende seizoenen zal spelen", aldus Haaland. "Ik heb sinds afgelopen herfst gezegd dat ik me op voetbal wil concentreren. Als er andere dingen in je hoofd komen, dan wordt het moeilijk. Wanneer ik een antwoord heb? Nu niet, in ieder geval. We zitten in een periode van zware wedstrijden en ik wil gewoon wedstrijden spelen."


Poll

Bij welke club speelt Erling Braut Haaland volgend seizoen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

79 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Ach wat heeft die jongen het toch zwaar. Hoe durft Dortmund hem zo onder druk te zetten door een contract van 20 miljoen aan te bieden.

14 januari 2022 om 23:57

Echt hè, zoooo sneu voor hem.

15 januari 2022 om 08:13

Denk je dat Dortmund dit voor hem doet?!? Laten we niet zo naïef doen allemaal. Gaat er om dat ze dan die 75miljoen afkoop som er uit kunnen halen.
Zien ook dat ze anders 100+ kunnen vragen

14 januari 2022 om 23:58

Hij zal meer verdienen bij andere topclubs en het belangerijkste prijzen pakken.

14 januari 2022 om 23:59

Deden ze dat maar bij mij, ik moet juist betalen om er te komen.

15 januari 2022 om 00:02

Zegt hij ergens dat hij het zwaar heeft? Hij zegt alleen maar dat hij nu geen contract wil tekenen en dat recht heeft hij.

15 januari 2022 om 00:14

Hij is iig wél zwaar geïrriteerd, wat veel normale mensen - incl. ikzelf - maar moeilijk kunnen begrijpen en willen begrijpen...die gast leeft zo in een andere realiteit.
Het is en blijft schandalig dat die gastjes zo gigantisch veel geld verdienen. Enig beklag schiet dan bij menigeen in het verkeerde keelgat. Begrijpelijk...

15 januari 2022 om 00:27

Wat jij en die vele "normale" mensen dan zijn is alles behalve normaal. Als je niet kunt begrijpen dat iemand geïrriteerd is, puur op basis van diens loon, dan heb je ze echt niet allemaal op een rijtje.

15 januari 2022 om 00:33

Vind het makkelijk dat ie alleen wil voetballen. Dortmund moet ook schakelen als Haaland weg gaat en daarom is het fijn om duidelijkheid te hebben. Hij is natuurlijk vrij om te beslissen wat hij wilt maar hij kan Dortmund heel erg helpen door hun op tijd duidelijkheid te geven.

15 januari 2022 om 03:10

Als je geïrriteerd word van een contract van 20m en dat ze er wat druk zetten , leef je in een andere wereld. Prima, maar zulke gasten mogen soms wel eens beseffen hoe de echte wereld in elkaar zit. Dit diva gedrag is om te kotsen

15 januari 2022 om 06:18

@Jerry
Als je het allemaal schandalig vind zou je het goede voorbeeld kunnen geven door totaal geen voetbal te kijken. Je weet dat wij dit soort bedragen mogelijk maken toch?
Dus ik zou zeggen stop met kijken of stop met zeuren

15 januari 2022 om 06:19

Vindt met dt dus

15 januari 2022 om 07:05

Jerry033, wat zijn normale mensen dan? Mensen die honger lijden lachen weer o dingen waar jij je druk om kan maken. Alles in het juiste perspectief toch? Alsof je als je topvoetballer bent en/of miljonair je je nergens meer over mag irriteren. Het kan toch gewoon irritant zijn als allerlei partijen (dortmund, zaakwaarnemer, omgeving, andere clubs, media...) je dagelijks bevragen over wat je gaat doen terwijl hij gewoon wil voetballen en later ergens een dik contract wil tekenen? Hij kan moeilijk zeggen dat hij volgens seizoen ergens anders speelt, die 100% zekerheid heeft hij pas als er getekend is.

15 januari 2022 om 10:26

@Jerry, is het zijn schuld dat de voetbalmarkt zo enorm op hol is geslagen? Nee, dat is zijn schuld niet. Het is wel zijn schuld dat hij zo achterlijk goed is en zodoende er een hoop topclubs achter hem aanzitten. Nu kunnen wij hier wel heel makkelijk roepen dat hij niet geïrriteerd mag zijn over het feit of hij bij vlug a, b of c gaat spelen. De hoeveelheid geld bepaalt niet hoe jouw gevoel mag zijn. Jij en ik bepalen eveneens niet hoe hij zich moet voelen in deze situatie. Ja, er zijn misschien voetballers die wel gewoon lekker willen presteren en de randzaken het liefst overlaten aan anderen. En voor de duidelijkheid: wat als jij uitblinkt in je werk en andere partijen aan jou gaan trekken en jouw huidige werkgever wilt jou graag behouden. Je ego wordt gestreeld vanwege de interesse, maar je bent nu net bezig met een belangrijke klus en houdt iedereen nog even weg. Daarnaast denk je: pleur is op met je vragen over de toekomst. Dat komt na deze klus wel. Is dat verkeerd? Ik denk het niet.

15 januari 2022 om 10:31

Problemen zijn altijd relatief en in de schijnwerpers staan en elke week op zijn absurde niveau spelen vergt veel concentratie. Ik vind overigens dat Haaland het inderdaad veel zwaarder heeft dan een willekeurig kantoorslaafje met een 9 tot 5.

Ook hoe Dortmund wanhopig hem probeert over te halen voor eigen gewin is inderdaad niet netjes. Zo'n aanbod doen dwingt hem om 'nee' te antwoorden en op een lelijke manier weg te gaan bij Dortmund. Zij moeten lekker accepteren dat ze van Haaland hebben genoten en dat hij nu zijn volgende stap maakt.

15 januari 2022 om 00:09

Haha inderdaad Chris, alsof het een straf is om bij zo een prachtige club en stad als Dortmund te bivakkeren. Ik zou lekker nog één of twee jaar blijven, en dan stap maken naar de absolute top. Hij is nog jong genoeg.

15 januari 2022 om 00:27

"prachtige stad als Dortmund" ?!?!?! Je bent hopelijk niet serieus óf je hebt een vreselijke smaak.

Waarom zou Haaland willen blijven? Hij is by far de beste speler van Dortmund en laat dat elke week zien. Heeft bovendien ook 0.0 binding met Duitsland en de club Dortmund.

15 januari 2022 om 00:29

Hoewel Dortmund natuurlijk wel een mooie club is, is het een vrij saaie, 13 in een dozijn stad.

15 januari 2022 om 00:41

Kralingen haha was serieus, nee het is geen Berlijn. Maar ik was er niet zo lang geleden een weekendje, had het wel naar me zin. Lekker gewinkeld, heerlijk gegeten. Zal wel aan mij liggen. 🤔

15 januari 2022 om 00:59

Als je Dortmund mooi vindt kan ik je ook zeker Essen, Gelsenkirchen en Duisburg aanraden

15 januari 2022 om 01:12

Aaaah dus jij geniet van vervuilde industrie wat ons land in waait en waardoor ons "stikstof" probleem groter wordt? Ja echt genieten een stad vol industrie en fabrieken. Poeh, ik geniet ook altijd zo van de Eemshaven, schitterend al die fabrieken met die pijpen 😍😍😍😍 of Uimuiden echt prachtig daar. Vooral bij TataSteel, elke keer weer genieten als ik daar kom.

15 januari 2022 om 01:14

Geweldige plaatsen om een potje voetbal te kijken, dat zekers! Maar om er een heel weekend naartoe te gaan? Dat gaat mij dan weer te ver haha.

15 januari 2022 om 01:17

Haha Duisburg, ben ik ook regelmatig geweest. En een heerlijke route vanuit Amsterdam, en niet te ver rijden. Düsseldorf idem dito, vond ik ook wel leuk en niet al te ver. Essen en Gelsekirchen (Schalke gebied) ga ik zeker uitproberen, thanks voor de tip. Ik kom graag in Duitsland, nog steeds best goedkoop tanken en bijna alles is sowieso goedkoper daar. 😊

15 januari 2022 om 01:25

Aguerooo haha, achja uiteraard is de enige stad leuker dan de andere. Maar het belangrijkste is om in ieder geval nog uitstapjes te maken, België en Limburg bezoek ik ook heel graag.

15 januari 2022 om 01:26

PsvChelsea haha zeker niet, ik ga ook niet op fabriekenjacht en industriejacht. 😄

15 januari 2022 om 03:37

Ja de loophuizen ook 😊

15 januari 2022 om 05:02

Want de absolute top zit nou nog niet achter hem aan? Die jongen moet gewoon deze zomer verkassen en dat weet hij zelf ook donders goed. Over 1 of 2 jaar kan hij zomaar een dip hebben, kijk naar een Neres. Hij is immers nog jong

15 januari 2022 om 07:28

Dan geef ik je de tip Renkum. Iets kleiner en echt wat voor een fijnproever.

15 januari 2022 om 14:36

Thanks ik heb het net opgezocht in de buurt van Arnhem toch? Natuurreservaat?

15 januari 2022 om 00:21

Hij heeft groot gelijk, alsof Dortmund niet voor eigen bestwil dat contract wil doorduwen, hij mag toch zelf bepalen waar hij heen wilt zoals Dortmund zelf kan bepalen hoeveel geld ze voor het afkopen van zijn contract willen. En kennelijk vindt Dortmund dat 75miljoen aangezien ze dat zelf in het contract hebben gestopt.

15 januari 2022 om 05:13

Dortmund wil een antwoord op wat hij gaat doen, zodat ze zelf ook weten wat zij moeten. Een nieuwe spits halen of het team verder om hem heen bouwen. Ik snap Dortmund want als ze moeten schakelen naar een niwuwe spits wil je nu al kunnen toeslaan voordat die ene spits die ze op het oog hebben, wordt weg gekaapt voor hun neus.

15 januari 2022 om 00:36

Echt een goed onderbouwde reactie. Hij heeft toch gewoon gelijk, hij heeft nog gewoon een contract van een aantal jaar, moet hij dan persé verlengen? Ik snap ook wel dat hij weg wil bij Dortmund, kijk hoe ze door Ajax zijn weggespeeld, laat staan door een bayern München, Manchester City, real Madrid, Liverpool. Dit terwijl hij het niveau van deze clubs zeker aantikt

15 januari 2022 om 05:46

Hij was in de eerste wedstrijd juist de aangewezen persoon die daar iets aan kon doen door doelpunten te maken, maar dat deed hij niet

15 januari 2022 om 10:34

Dat was tussen twee blessures in dus hij was niet okselfris en hij speelde prima maar Pasveer was in vorm.

15 januari 2022 om 01:25

Je ziet toch wel hoe Raiola aan het werk is?. Dortmund reageert alsof hij in ze laatste jaar van z'n contract zit. Raiola zegt je houd je gedeisd waardoor Dortmund in diskrediet staat enzo de prijs automatisch opdrijft. Een rol effect... Haaland zit in de meeste ideale positie, als je het goed speelt dan kan Haaland alles krijgen wat z'n hartje begeert. De perfecte club met de absolute salaris...
En dit is precies waarom Raiola een van de beste zaakwaarnemers van de wereld is..doei

15 januari 2022 om 09:25

Precies, de meeste mensen die voelen druk wanneer ze moeten gaan solliciteren om uberhaubt in aanmerking te komen voor een baan waarbij ze een normaal salaris ontvangen. Die vervolgens ook nog verantwoordelijk zijn voor hun gezin, familie en kinderen. Deze moeten ook elke dag door met evt wel een baan waarbij ze weten dat deze komt te vervallen in de nabije toekomst..... dus ja dan heeft Haaland het toch zwaar dat ie zo onder druk staat dat hij zich niet meer kan richten op voetballen wanneer je moet kiezen tussen de 20miljoen van Dortmund of de 30/35 vanuit een andere club.... zo nu weer terug naar de realiteit.

15 januari 2022 om 10:02

Hij is even een balans aan het opmaken of hij van die 20 miljoen per jaar rond kan komen. Laat die jongen toch even rustig alles op een rij zetten. Al dat opdringerige gedoe van Dortmund om Haaland te laten tekenen. Ik zou er ook niet mee kunnen omgaan. Maak er dan 30 miljoen van. Dan hoeft Haaland ook minder lang na te denken. Waar gaat het allemaal naar toe in de voetballerij...

15 januari 2022 om 10:32

Het gaat toch niet om het bedrag maar in hoe Dortmund hem forceert zich bezig te houden met randzaken terwijl hij wilt voetballen. Die mening mag hij toch gewoon hebben? Was voor Dortmund ook beter geweest. Nu lijkt het eerder averechts te werken en kiest hij sowieso voor een nieuwe uitdaging. Ook niet gek gezien hij het niveau van Dortmund is ontgroeid.

Als succesvolle speler met ambitie kan je het nooit goed doen. Hint je naar een transfer, dan het is respectloos naar je huidige club. Ben je tijdens het seizoen verkocht aan een nieuwe club, dan wordt alles onder een loep gelegd en wordt bij elke fout geroepen: "zie je, hij is er met zijn hoofd niet bij!" En kies je ervoor om stil te zijn, dan ben je 'vaag', 'onduidelijk' en ook 'respectloos'. In dat geval vooral omdat de fans zich gaan irriteren aan alle geruchten, waaraan jij niks kan doen. Ja, je kan er iets aan doen: minder presteren, zodat de interesse stopt. Ik snap Haaland volledig in deze.

15 januari 2022 om 01:16

Inderdaad, heel raar van Dortmund dat ze graag willen weten waar ze aan toe zijn volgend seizoen. Waarom zouden ze duidelijkheid willen..

Een ding is dus zeker: Haaland speelt volgend jaar niet bij Dortmund
Ik hou het op Real

Best een grappige trend bij Dortmund, iedereen lijkt daar met gezeik te vertrekken. Aubameyang, Dembele, Sancho, nu Haaland.

15 januari 2022 om 01:18

Voorzitter van Dortmund is ook geen fijne man. Denkt dat Dortmund een topclub is.

Tja dit kwam enkele weken geleden al naar buiten en ik vond het toen al belachelijk. Hoe denkt Dortmund het recht te hebben om Haaland te dwingen nu een keuze te maken. Hij is speler van Dortmund en heeft een afkoopclausule die niet onoverkomelijk is voor de Europese topclubs, een clausule waar je zelf als club mee akkoord bent gegaan. Er kan nog zoveel gebeuren tussen nu en eind juni dus als Haaland nu nog niets wil beslissen is dat zijn goed recht en moet Dortmund niet het kleine kind uithangen.

15 januari 2022 om 00:52

Onzin, Dortmund heeft gewoon een punt. Haaland zou eerder naar Raiola moeten wijzen! Hoe zij handelen is dan toch ook niet netjes!? Haaland is speler van Dortmund maar Raiola houdt even doodleuk een verkoopreisje en roept allerlei zaken tijdens interviews! Tuurlijk gaat Dortmund dan vragen stellen! En willen ze antwoordt hebben hoe nu verder. Zij moeten ook vooruit kijken, wil hij weg? Nou prima maar zeg het dan want dan kunnen ze een vervanger zoeken. Dus het is volkomen logisch hoe Dortmund erin staat en Haaland zou eerder naar Raiola moeten wijzen. Die man heeft weinig respect voor de positie van de club, tsja.

15 januari 2022 om 01:17

@Sociofan

En waarom zou hij respect moeten hebben dan? Volgens mij doen clubs met hun fans er bovenop maar al te graag spelers op de verkooplijst om ze te verkopen wanneer het men uitkomt maar als het niet uitkomt, zijn spelers fout, zakenwaarnemers en misschien hun ouders.

Zeer rare gedachtengang van velen hier. Als je dit beseft als voetballer zou ik al helemaal schijt hebben en gelukkig, beseffen voetballers dat maar heel goed en beginnen ze steeds meer schijt te krijgen.

15 januari 2022 om 01:18

Dat betekent nog niet dat je als club van je speler kan eisen dat ie nu een beslissing maakt. Heb je het recht niet toe. Als hij weg wil dan zegt hij het vast wel. Hoeft gewoon niet in januari. Juni is prima, zo gaat het altijd

15 januari 2022 om 01:22

Kijk in een normale gang van zaken ja maar kamp Raiola hebben toch van alles zelf opgetrommeld, met z'n verkoopreis en praatjes. Dan is het logisch dat Dortmund dit vraagt. Was dat eerste niet gebeurd en Dortmund gaat opeens datgene eisen ja dan was het raar maar dit is nu gewoon eem gevolg van het handelen van kamp Raiola, agent van Haaland tsja.

Maar hey vind het prima hoor want hier gaat nu beweging in komen.

Erling Haaland: "Deciding where to play next season NOW? Yes, that is what Dortmund want. It means that things will happen NOW." @ViaplayFotboll
#rmalive

15 januari 2022 om 03:13

Waarom? Omdat hij dankzij Dortmund nu op de plek is dat hij de clubs voor het uitzoeken heeft. Dat hij een podium heeft gehad en buiten dat een behoorlijke zakcent heeft verdient. Het is zijn goed recht om voor zichzelf te gaan en het heil elders te zoeken , maar een beetje respect mag best

15 januari 2022 om 04:17

@peperbus. Niet waar. Dat komt door zijn eigen prestaties. Want ondanks dat hij bij Dortmund speelt geldt hij als een top 5 speler in Europa op dit moment. Door hij het laat zien

15 januari 2022 om 10:30

Hou toch op.. Dortmund mag blij zijn dat ie hun als podium heeft gekozen. Kon toen al overal naartoe. Al die onzin dat speler maar dankbaar moeten zijn tegenover hun clubs ..

15 januari 2022 om 15:15

Haaland kon destijds al naar United ed en koos zelf heel bewust voor Dortmund dat minder salaris bood omdat hij een tussenstap wou maken. Hij heeft toen ook aangegeven dat het een tussenstap zou zijn en hij na 2-3 seizoenen de stap naar de top wou maken. Vandaar de clausule in het contract. Haaland had zo'n beetje overal in Europa een podium gekregen, had op veel plekken meer verdiend dan Dortmund bood, heeft toch voor Dortmund gekozen. Dortmund heeft enorm profijt gehad aan zijn prestaties en dat voor een prikkie en mocht hij willen vertrekken deze zomer pakken ze flinke winst.

Ik zie niet echt waar Haaland nou zo dankbaar om moet zijn? Ik zie het eerder andersom.

15 januari 2022 om 01:48

Tja, lekker objectief ook. Als je supporter van Dortmund (of zo'n beetje elke andere club) was geweest, kwam je waarschijnlijk met een ander betoog. Als Benzema dit praatje had gehouden jegens pakweg een PSG, gaat het ineens de andere kant op. Ik kan me het gedoe rond Ronaldo nog herinneren...

15 januari 2022 om 10:38

Onzin natuurlijk. Bij Real weet je, als je weg wilt dan kan je gaan. Niemand is groter dan de club. Xabi Alonso, Di Maria en Ronaldo zijn 3 voorbeelden. Ze willen weg, prima.

15 januari 2022 om 15:10

Onzin. Een speler moet zich imo tijdens het seizoen focussen op voetbal en in juni aangeven wat zijn plannen zijn voor het volgende seizoen. Ongeacht waar hij speelt. Ik apprecieer je insinuatie dan ook helemaal niet. Enige uitzondering die ik wellicht zie is bij een aflopend contract. Dan is duidelijkheid in januari wel zo fijn.

15 januari 2022 om 18:22

Hoezo? Je kan toch gewoon bezig zijn met voetbal en in juni bepalen dat doelen niet zijn gehaald en je weg wilt?

Ik ben benieuwd, Real lijkt me een mooie en uitdagende stap maar zal wel stuivertje moeten wisselen met Benzema want die zet je niet zomaar opzij. Barca is financieel niet machtig maar dan ben je wel weer de enige ster (misschien met Fati). City wordt vaak genoemd maar daar zou die dus echt niet passen met dat combinatie spel, daarom wilt City Kane graag. Gaat nog lastig worden, eerst leek Vini JR- Haaland- Mbappe geweldig maar je weet nooit hoe het uitpakt....

ik ben echt benieuwd, zal snel wel een climax komen gok ik als ik het zo hoor!!

15 januari 2022 om 01:16

Ik denk dat Real Madrid samen met Manchester City de logische stap is. Barcelona kan hem niet betalen, Bayern had al aangegeven hem niet te gaan halen dus blijven Real Madrid en City over. Of een club als Liverpool/PSG moet zich er opeens mee bemoeien.

Aan de ene kant zou ik City ook een mooie stap vinden gezien zijn vader daar ook gespeeld heeft.

15 januari 2022 om 01:19

Barcelona kan hem zeker betalen. Men doet hier alsof Barcelona niks op de bank heeft staan, dat klopt niet. Laporta heeft nadrukkelijk gezegd dat Barca weer grote aankopen kan doen. 75 miljoen voor een spits is voor Barcelona in mijn ogen zeker te doen. Al met al, die transfersom wordt niet in een keer betaald, maar in termijnen.

15 januari 2022 om 01:30

iknow maar dan zit je ook nog met zijn salaris en je moet dan ook nog andere lozen.

15 januari 2022 om 01:31

Naar PSG gaan zou zo dom zijn, dan gooi je gewoon je carriere weg.

15 januari 2022 om 02:23

Hz7: het probleem is niet die 75 miljoen maar daarnaast komt ook de 30 voor zijn vader en de 20 van mino en het salaris wat tussen de 25 en de 30 miljoen zal zijn .. een barca kan dat zeker niet betalen

15 januari 2022 om 07:34

Ik ken iemand die heb 1000 euro schuld en een tientje in z'n portemonnee en hij heeft net een lening van 10.000 afgesloten.

Best ernstig eigenlijk; zo vol van jezelf zijn dat je je in een dergelijke slachtofferrol plaatst. Een geweldige speler hoor, maar ik heb bij dit soort vage uitspraken al snel helemaal niets meer met zo'n speler. Ik heb al niet veel met z'n lichaamstaal tijdens een wedstrijd en dan is het voorspelbaar en jammer tegelijk dat het strookt met dit soort uitspraken. Wel begrijpelijk gezien de aandacht en het geld, maar ik heb er niets mee. Die jongen weet allang wat hij wil en niet voor niets draait de geruchtenmolen omtrent zijn persoon overuren.

15 januari 2022 om 10:41

Wat kan hij hier aan doen dan? Dortmund zoekt de media en maakt zichzelf toch slachtoffer? Hij wilt voetballen en niets anders dan dat? Lichaamstaal tijdens een wedstrijd? Leg uit? Hij scoort er rustig op los en staat nog altijd 1 op 1. Dus wat doet hij verkeerd?

Ik hoop dat Real Madrid de strijd vol aangaat met de concurrenten. En als Haaland toch voor een andere club kiest, moeten wij zijn keuze respecteren.

Ik heb echt geen idee waar hij zal eindigen. Met een Mbappé weet je dat het zo goed als rond is, maar een Haaland, de kranten speculeren telkens over 3 ploegen: Real, City en in mindere mate Barcelona. Hij heeft genoeg opties.

15 januari 2022 om 02:30

Cmg: Ik weet niet maar denk dat Haaland binnenhalen veel makkelijker word en is dan een Mbappe. Haaland wil graag weg en heeft meerdere keren geroepen dat hij graag naar Madrid wil. Madrid negeert het een beetje en is weer duidelijk als het om Mbappe gaat alleen doet psg er alles aan om hem te overtuigen. Er word nu zelfs gesproken over een salaris aanbiedingen van boven de 52 miljoen .. daar maak ik mij niet eens druk over maar wel het gene dat psg Zidane probeert binnen te halen voor volgend seizoen en dat ze hem nu al willen laten tekenen zodat hij Mbappe weer kan overhalen bij te tekenen. Zidane is de grootste speler ooit in Frankrijk. Iedereen kijkt daar naar hem op .. sowieso heeft hij een goede band met Mbappe .. Als iemand Mbappe kan overtuigen is het wel Zidane. Ben benieuwd

Onder druk zetten? Nee dortmund heeft hem een geweldig aanbieding gedaan. Daar mag je alleen maar blij mee zijn en uiteraard willen ze een antwoord, zodat zij ook tijd hebben om hierop te kunnen reageren. Door of een nog betere aanbieding te doen of over te schakelen naar een andere speler.

Wordt Barcelona ook genoemd, staat ook in de poll 😂😂😂

Als Haaland weggaat hoop ik voor Dortmund dat zij Adeyemi halen nog een groot talent uit de Oostenrijkse leauge

Haaland zou dus echt niet naar Madrid moeten gaan, zou daar niet passen, met al die Spaanse hectiek en rompslomp. Qua salaris, gerust doen, Qua uitdaging? Nee. Dan zou ik eerder naar City gaan. Uitdaging in Engeland is groter dan Spanje, meer cups, meer ruigere tegenstanders en misschien pak je ooit de Champions League.
Daarbij, je hebt er Guardiola.

Die gaat gewoon naar Madrid, en anders City. Barca kan hem niet betalen; het is niet alleen die 75 miljoen, maar ook 20 voor Raiola, 20 voor zn vader en Haaland zelf wil nog een dik salaris. Je bent dus al snel 200 miljoen kwijt en dat kan Barca nu niet hebben.

Wil hij voor de club en het mooie weer en de relaxte manier van leven gaat hij naar Madrid. Wil hij voor de competitie en uitdaging gaat hij naar City. Rest lijkt me echt niet reeel.

Dat heet nu eenmaal echte Liebe. Ik geef Haaland hierin groot gelijk.
De bestuurders van Dortmund zijn niet meer serieus te nemen na de gebeurtenissen van de voorbije maanden met Watzke op kop.

Dat deze jongen niet begrijpt dat Dortmund wil weten waar het staat na dit seizoen zegt genoeg over hem, alleen bezig met een overstap, maar ben daar dan eerlijk en duidelijk in. Nu legt hij de schuld bij de club, speel open kaart ipv slachtoffer.

Ik heb Haaland minimaal op gelijke hoogte met Mbappe staan. Denk dat je met Haaland echter minder fratsen in huis haalt. Echt een pure voetballer en geweldige goal getter.
Denk dat de grootste uitdaging voor hem in de PL ligt.

Waarom moet dit publiekelijk naar buiten? Heel kinderachtig, heel onprofessioneel. Hij hoeft niks te tekenen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

17 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Borussia Dortmund 13 15 3 0
2020/2021 Borussia Dortmund 28 27 2 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 13 0 0
2019/2020 Red Bull Salzburg 14 16 2 0
2018/2019 Red Bull Salzburg 2 1 0 0
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren