Roger Schmidt laat zich uit over mogelijk debuut voor Joey Veerman

Vrijdag, 14 januari 2022 om 16:23Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 16:25

PSV reist zondagmiddag met een flink gehavende selectie af naar FC Groningen voor de hervatting van de Eredivisie. Roger Schmidt kan om uiteenlopende redenen geen beroep doen op een vijftal belangrijke spelers en is genoodzaakt te puzzelen aan de opstelling. Dat biedt mogelijk kansen voor Joey Veerman om zijn debuut te maken, al wilde de Duitse oefenmeester daar tijdens het perspraatje niks over kwijt vrijdag.

Schmidt wilde niet verklappen of Veerman zondag zijn debuut gaat maken voor PSV. "Maar hij zal heel snel een belangrijke rol gaan spelen bij PSV", aldus de Duitser. "Joey is een speler met heel veel potentie. Deze stap is niet alleen goed voor zijn ontwikkeling, maar ook voor PSV. De kans is groot dat hij speeltijd krijgt, zeker nu Ibrahim Sangaré ontbreekt. Maar ik kan nog niet zeggen of hij ook gaat starten." Sangaré is met Ivoorkust actief op de Afrika Cup. Verder mist PSV Eran Zahavi, Noni Madueke, Ryan Thomas en Ramalho door blessureleed.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Met name het gemis van laatstgenoemde is groot. Ramalho is onlangs geopereerd aan zijn enkel en ligt er enkele maanden uit. Verwacht wordt dat Jordan Teze zijn plek zal innemen in het hart van de defensie. Met Armando Obispo heeft Schmidt een alternatief achter de hand. "Ramalho was bij PSV belangrijk door zijn kwaliteit in combinatie met zijn leiderschap" vertelt Schmidt over het gemis van de centrumverdediger. "Hij heeft bijna alles gespeeld voor de winterstop. Zo’n speler laat zich niet zomaar vervangen." Volgens Schmidt is het niet gemakkelijk om tijdens de winterse transferwindow een vervanger aan te trekken voor Ramalho.

Voordeel voor PSV is dat het het coronavirus voorlopig buiten de deur weet te houden. De Eindhovenaren besloten het trainingskamp naar Marbella op het laatste moment af te blazen vanwege de oplopende besmettingscijfers. Ook de vele blessures hebben nog niet tot heel veel schade geleid in de Eredivisie. "We zijn er toch steeds in geslaagd om een goed team neer te zetten. Daarom zijn we koploper”, aldus Schmidt. "Na de nederlaag tegen Ajax hebben we constant een goed niveau gehaald. We hebben ook laten zien dat we op de eerste plek willen blijven. Of dat tot een kampioenschap moet leiden laat ik voor rekening van de media. We staan er na 18 duels in elk geval prima voor."Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door janssen)

Mooi dat Schmidt gelijk zo positief is, zag op de video's van de training al dat hij gelijk heel goed mee kon. Denk dat Joey gelijk gaat starten zondag en met Gutierrez het blok op het middenveld gaat vormen. Dan kan hij gelijk zijn mooie passing laten zien. Ben wel echt benieuwd naar hem, denk zoals Roger ook zegt dat dit een goede stap is voor zowel PSV als voor Veerman.14 januari 2022 om 16:32

Haha, ja, maar er zijn echt supporters van PSV die verwachten op trainingbeelden al te kunnen zien dat hij kwaliteit tekort komt voor PSV ofzo? Of dat hij achteraan met conditieproblemen loopt bij een bosloop? Die man is zo ontzettend op voorhand al afgeschreven door dezen en genen waarbij ik dus verwacht dat hij als een van de beste spelers van Nederland op zijn positie mensen hard de mondjes gaat snoeren.

14 januari 2022 om 16:38

@myvision ik ben een van de weinige PSV fans die het wel ziet zitten in Veerman. met zijn steekpass kan hij Gakpo opsnelheid wegsturen en Madueke als hij fit is. en die kunnen dan de bal afgeven op Zahavi of Romero. of natuurlijk zelf scoren, Veerman lijkt mij precies het puzzelstukje dat nog ontbrak bij ons.

14 januari 2022 om 16:42

Hoezo is hij nu afgeschreven? De meningen zijn vrij verdeeld maar in de eredivisie zal hij zeker meekunnen. Of het een sterkhouder wordt is natuurlijk afwachten, zeker na eerdere spelers als maher en ramselaar. Hopelijk kan hij de kant op van propper en van ginkel uit hun eerste periode bij psv. Er is momenteel weinig concurrentie voor Veerman, aangezien de alternatieve middenvelders niet voldoen buiten sangere.

14 januari 2022 om 16:53

@lampen: You are my man! Haha. Ik denk dat je helemaal gelijk hebt en dat PSV echt van hem gaat genieten. En ik vrees dat oa door Veerman PSV tot het einde een geduchte concurrent gaat blijven en eventueel met het kampioenschap er vandoor gaat.
@ Hazardinho77: Hij is niet afgeschreven, de afgelopen weken wordt hij hier op voorhand afgeschreven. En dat gebeurde vooral voor zijn aankoop door de PSV-supporters nadat hij al afgeschreven werd door vrij veel aanhangers van Feyenoord toen de geruchten daar waren dat hij naar Feyenoord zou gaan. Ik vind het bijvoorbeeld best jammer dat Ajax niet een poging heeft gewaagd. Veerman is in ieder geval al in het voordeel dat hij momenteel weinig concurrentie lijkt te hebben.

14 januari 2022 om 17:11

Ik verwacht dat er geen schijn van kans is voor PSV om met het kampioenschap aan de haal te gaan. De breedte van de selectie gaat belangrijk zijn (al helemaal nu tijdens de Afrika cup) en daar heeft Ajax een heel groot voordeel. Ook verwacht ik links en rechts nog wel wat corona golfjes in de de verschillende selecties van de clubs, waarbij ook de brede selectie een pre is

14 januari 2022 om 17:15

@myvision graag gedaan man. en haha, ik denk niet dat PSV door Veerman een geduchte concurrent gaat blijven van Ajax tot het einde, ik denk zelfs dat PSV door Veerman makkelijk kampioen gaat worden.

14 januari 2022 om 17:34

Ik verwacht dat PSV een grote kans maakt om er met het kampioenschap aan de haal te gaan. De breedte van de selectie gaat belangrijk zijn (al helemaal nu tijdens de Afrika cup) en daar heeft PSV een heel groot voordeel. Hebben ze bewezen de laatste weken voor de winterstop Ook verwacht ik links en rechts nog wel wat corona(griep) golfjes in de de verschillende selecties van de clubs, waarbij ook de brede selectie een pre is.

14 januari 2022 om 18:01

Haha Lampen, en dat moet jij als PSV-supporter ook lekker blijven denken! Veel plezier met de tweede seizoenshelft!

Ben benieuwd hoe PSV het doet zonder Sangaré. Onze beste en belangrijkste speler dit seizoen. Persoonlijk heb ik veel vertrouwen in Teze als CV. Snap ook echt niet waarom deze jongen zich als rechtsback ziet, want dat is die totaal niet. Heeft alles om echt een goede CV te zijn. Zelf zou ik met Teze/obispo centraal achterin spelen en dan Boscagli/guti of Boscagli/veerman op het middenveld. Guti/veerman is denk ik veels te licht verdedigend.

" Rroger Schmidt laat zich uit over mogelijk debuut voor Joey Veerman" en vervolgens "dat biedt mogelijk kansen voor Joey Veerman om zijn debuut te maken, al wilde de Duitse oefenmeester daar tijdens het perspraatje niks over kwijt vrijdag." - Dus VZ, dan laat Roger schmidt zich niet bepaald uit over een mogelijk debuut Joey Veerman En nu zullen wijsneuzen zeggen dat er later in het artikel staat "de kans is groot dat hij speeltijd krijgt, zeker nu Ibrahim Sangarã© ontbreekt. Maar ik kan nog niet zeggen of hij ook gaat starten." - maar dan slaat de titel weer echt nergens op. We weten gewoon precies helemaal niets. Verstandig zou het wel zijn om Veerman gewoon op te stellen, maar bij Schmidt weet je het nooit.

14 januari 2022 om 18:04

vz scoort graag met Clickbait

Verwacht idd niet dat Veerman al zijn debuut gaat maken komend weekend, denk dat het middenveld Guti Boscagli gaat worden en dat Teze de plek van Ramalho gaat overnemen.

Zo zou ik het graag zien, denk dat Götze niet meer brengt dan Doan zou kunnen, die in een goede vorm zat voor de winterstop. Daarnaast is Vertessen nog altijdj een heel erg gevaarlijk wapen. Max/mauro is mij om het even al heeft Mauro wel een streepje voor.

Drommel
Mwene
Teze
Obispo
Mauro/Max
Veerman
Boscagli
Doan
Vertessen
Vinicius
Gakpo

Ik vond Teze altijd goed spelen achterin en weet niet of psv daarop achter uit gaat want Ramalho begon goed maar vindt hem toch zwaar tegenvallen

14 januari 2022 om 18:48

Hij heeft zeker zijn beperkingen (vooral snelheid) maar er stond wel een leider die fysiek / koppend meer zijn mannetje staat dan Teze.

14 januari 2022 om 19:19

Klopt, leider is hij zeker.
Ik vond hem erg goed toen psv die voorronde CL moest spelen maar daarna zwaar terug gevallen

Hopelijk voor hem hoeft hij niet samen te spelen met Guti, die is zo slecht dat je dan zelf ook altijd een slechte wedstrijd speelt.

14 januari 2022 om 16:49

Maar naast welke andere briljante middenvelder zou je m dan willen laten spelen?

14 januari 2022 om 17:11

Mijn keuze zou Boscagli zijn. Dan kun je achterin mooi Teze en Obispo neerzetten, op die manier denk ik dat PSV het minst achteruit zou gaan.

14 januari 2022 om 18:01

Dan heb je geen verdedigers meer op de bank, dus dat gaat Schmidt niet doen

14 januari 2022 om 18:05

Seelt zit nog op de bank dan. Als er een blessure komt kun je altijd nog schuiven, niet heel ideaal inderdaad maar ja wat doe je er momenteel aan.

14 januari 2022 om 18:13

Boscagli vind ik als middenvelder te…gemakzuchtig of zo. Dan mis je ook wel een beetje hetgeen waar hij sterk in is; inspeelpass vanaf de defensie.

14 januari 2022 om 16:52

@onderhand hmm niet mee eens hoor, de laatste wedstrijden voor de winterstop was Guti gewoon sterk bezig. weet natuurlijk niet of dat door Sangare komt maar denk het wel. Guti zou wel kunnen laten zien met Veerman naast hem dat hij ook echt goed bezig is nu.Niet te veel schuiven zou ik zeggen. Ramalho gewoon vervangen door Teze (of Obispo) en Boscagli laten staan. Mauro maakte voor de winterstop een goede indruk. Verdedigen kan hij niet, maar Max is daar ook niet best in, maar vooral aan de bal was!auto gewoon sterk en voegde hij positiespel toe aan de opbouw, waar Max vaak blind rent en dan zo’n slap blindelings balletje breedt geeft. Sangare vervangen door Veerman en ook Guti laten staan. Dan hebben we in Van Ginkel nog een sub voor de laatste 2 minuten ðÿ˜€. We missen een goede fitte rechtsbuiten, dus tot die tijd Doan die het prima doet, Als Madueke ooit structureel fit wordt, dan zou ik Doan wel eens willen zien op de Gotze plek. Vinicius is beperkt, maar lijkt de mest fitte van allemaal. Waar hij goed in in, dat is precies wat dit psv mist zonder hem; duelkracht, bal vasthouden, kaatsen. Meer hoef je niet te doen met al die vleugelspelers en gotze in de buurt.

Drommel
Mwene
Teze
Boscagli
Mauro
Veerman
Guti
Doan
Gotze
Gakpo
Vinicius

De kans is groot dat Veerman gaat starten
Maakt al een heel goede indruk
En aangezien de vele afwezigen
Zou ik zeggen grijp meteen je kans

Teze voor ramalho is mij om het even.
Ik zie zondag het liefst veerman samen met guti starten.

Ik vrees dat PSV in de komende maand al gaat afhaken in de titelrace. Sangaré en Ramalho waren de belangrijkste spelers in de eerste seizoenshelft en zijn eigenlijk onmisbaar.

14 januari 2022 om 18:03

Ook met hen er bij zou ik een hard hoofd hebben in 12pnt de komende 4 duels. Net als afgelopen seizoen in februari weer een gat.

Uiteraard zijn Sangare en Ramahlo spelers die je direct mist qua organisatie. Een fitte Madueke is ook handig. Toch vind ik Teze een valide vervanger voor Ramahlo. Verliest geen duels 1op1. Heeft een goede timing. Wat hem ontbreekt is leiderschapskwaliteiten.
Doordat Sangare niet mee doet zal er wat geschoven worden. Misschien wordt t wel op Obispo op de plaats van Boscagli die doorschuift naast Guti of Veerman. Of Guti en Veerman. Door t ontbreken van Ibi zou ik met Obispo spelen omdat ie iets defensiever is dan Boscagli. Hoe t blok eruit moet zien is afwachten. Gevoelsmatig zou ik Boscagli en Veerman er neer zetten. Maar nogmaals Guti en Veerman is ook mogelijk. Voorin Gakpo Vertessen Bruma,3 spelers met goede statistieken.

14 januari 2022 om 18:00

Denk niet dat die met Teze en Obispo gaat spelen, dan heb je namelijk geen verdedigers meer op de bank. Van Ginkel en Guti gaan spelen.

14 januari 2022 om 18:05

Zit wat in Prof. Als Teze Obispo in de verdediging en Boscagli op middenveld tegelijkertijd opgesteld staan is er geen verdediger die vlieguren in het eerste heeft maar volgens mij een jongen uit de jeugd. Gaan het zien hoe en wat er geschoven wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper180
O. BoscagliVerdediger183
André RamalhoVerdediger173
Y. VertessenAanvaller176
M. GötzeMiddenvelder161
M. van GinkelMiddenvelder161
BrumaAanvaller165
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

3 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 1 0 0 0
2021/2022 sc Heerenveen 18 3 1 0
2020/2021 sc Heerenveen 31 7 3 0
2019/2020 FC Volendam 3 0 0 0
2019/2020 sc Heerenveen 22 4 3 0
Laatste voetbalnieuws

Veerman geniet van ‘straaljagers’ bij PSV; analisten adviseren Schmidt

Joey Veerman heeft zondagmiddag zijn debuut gemaakt in het shirt van PSV. De van sc Heerenveen overgekomen middenvelder begon in het Eredivisie-duel met FC Groningen (0-1 winst) op de bank, maar...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Barcelona is op zoek naar een nieuwe linksback en heeft naast Nicolás Tagliafico nog vier andere verdedigers op het oog. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren