Waarom er juist veel overeenkomsten zijn tussen Ronaldo en Messi

Dinsdag, 18 januari 2022 om 23:00Rian Rosendaal • Laatste update: 11:26

Wie is de beste voetballer ooit, Lionel Messi of Cristiano Ronaldo? De discussie die al bijna twee decennia uitgebreid wordt gevoerd en die nog wel even zal doorgaan, zelfs als beide sterspelers niet langer actief zijn. Ook in de Netflix-documentaire Ronaldo vs Messi: Face Off! geven diverse buitenlandse journalisten en oud-spelers hun mening over de supersterren uit respectievelijk Portugal en Argentinië. Gelukkig blijft het niet bij de discussie wie de beste ooit is, want er is ook ruim aandacht voor de jongste jaren van zowel Ronaldo als Messi. Ze lijken qua karakter en gedrag behoorlijk verschillend te zijn, maar hun jeugdjaren vertonen juist de nodige overeenkomsten.

Messi ziet het levenslicht in Rosario, in de Argentijnse provincie Santa Fe, op 24 juni 1987. De balvirtuoos van Paris Saint-Germain wordt grootgebracht in een arbeidersgezin, met een vader die werkt in een staalfabriek en een moeder die wat bijverdient als schoonmaakster. Zijn ouders weten nooit of ze genoeg geld hebben om elke maand alle rekeningen te kunnen betalen. Messi ondertussen is alleen maar bezig met de bal en zijn eerste stappen op weg naar de top zet hij bij de plaatselijke voetbalclub Newell's Old Boys. De familie Messi is groot fan van de Argentijnse club en vader Jorge wordt al snel de grootste supporter van zijn zeer getalenteerde zoon.

De Messi’s vinden zichzelf in de eerste jaren van Lionel tot de middenklasse van Argentinië behoren. Volgens de Spaanse journalist Guillem Balagué zou men tegenwoordig ingedeeld worden in de arbeidersklasse in het Zuid-Amerikaanse land. "Dat zijn mensen met ambitie, zij waren zelf ook ambitieus. Maar door de crisis in Argentinië stonden ze open voor andere opties. De Messi’s overwegen zelfs om naar Australië te gaan. Als Messi in Australië was opgegroeid, zou hij dan voetballer zijn geworden?", vraagt de vanuit Barcelona opererende voetbalkenner zich hardop af. Gelukkig blijft Messi in eigen land actief en tijdens zijn debuut voor Newell’s Old Boys geeft hij met vier doelpunten gelijk zijn visitekaartje af. Desondanks zijn er in de beginjaren ook de nodige twijfels over de slagingskansen van Messi, die niet langer wordt dan 1.69 meter. Scouts van River Plate, een van de topclubs uit Buenos Aires, denken zelfs dat hij vanwege een groeiachterstand nooit zal doorbreken als profvoetballer.

Groeipijnen bij Messi
Het bestuur van River Plate schrijft Messi echter niet meteen af en laat enkele uitgebreide medische testen uitvoeren. Hieruit komt naar voren dat de baltovenaar op zijn elfde te weinig groeihormonen aanmaakt. Er volgt gelijk een nieuw probleem voor de Argentijnse grootmacht, want de medische kosten liggen zo hoog dat men niet in staat is om de volledige doktersrekening af te handelen. Jorge Messi onderneemt gelijk actie en gebruikt een deel van zijn spaargeld om een gedeelte van de behandeling van zijn zoon te kunnen betalen. "Het is vreemd dat twee van de beste spelers ooit, zeker de twee beste voetballers van de afgelopen 20 of 30 jaar, op medische gronden bijna nooit zo hoog hadden kunnen reiken", merkt de Britse voetbaljournalist Duncan Wright terecht op in de documentaire. "Het is een bewijs van hun wilskracht en vastberadenheid om die tegenslagen te overwinnen en te blijven spelen en leren." De geldproblemen worden opgelost als Messi en zijn familie naar Spanje verhuizen, om zo dicht bij het reeds zeer geïnteresseerde Barcelona te kunnen zijn. De Catalanen blijken bereid om de groeihormoonbehandeling te bekostigen. En de rest is geschiedenis.

Voor Ronaldo verloopt de weg naar de absolute top in voetballand ook niet geheel vlekkeloos. De op 5 februari 1985 op het Portugese eiland Madeira geboren aanvaller maakt net als Messi deel uit van een arbeidersgezin, in een omgeving waar de mensen bepaald niet vermogend zijn. "Er zijn weinig kansen om te stijgen op de sociale ladder. Dat verleidt veel gefrustreerde jongeren tot het gebruik van alcohol en drugs", zo weet Balagué. "Dat heeft ook zijn sporen achtergelaten bij Ronaldo." De naar de voormalig Amerikaanse president Ronald Reagan vernoemde eilandbewoner leert het vak van voetballer op de straten van Madeira. Er zijn echter geen doeltjes voor hem en zijn vriendjes en er moet telkens gestopt worden als er auto’s voorbij komen rijden. Op advies van vader José sluit Ronaldo op zevenjarige leeftijd aan bij amateurclub CF Andorinha. Bij de plaatselijke trots uit Funchal wordt CR7 op slag verliefd op voetbal. Ronaldo senior is maar wat trots op zijn zoon.

Zijn moeder, die hard moet werken om het gezin te kunnen laten eten, en zijn zussen daarentegen tonen weinig interesse in de nieuwe hobby van Ronaldo. Ook in financieel opzicht hoeft hij weinig te verwachten. De in 2021 bij Manchester United teruggekeerde ster draagt bijvoorbeeld altijd de kleren van zijn broer Hugo, die zelf de nodige problemen kent in zijn jeugd. "Zijn broer laat zich in met de verkeerde mensen", vult Balagué aan. Ook de vader van Ronaldo kent de nodige tegenslagen, juist op het moment dat de getalenteerde aanvaller droomt van een loopbaan als topvoetballer. "Zijn vader moest gaan vechten in de oorlog in Mozambique (een burgeroorlog die duurde van 1976 tot 1992, red.). "Hij vertrok als een jonge, slimme vent en kwam terug als een afgeleefde alcoholist." Ronaldo geeft desondanks niet op en op elfjarige leeftijd volgt de stap naar de jeugdafdeling van Sporting Portugal, een van de topclubs op het Portugese vasteland.

Cristiano Ronaldo ziet Sir Alex Ferguson als zijn enige echte voetbalvader.

Sir Alex Ferguson als voetbalvader
Bij Sporting dwingt de grenzeloos ambitieuze Ronaldo een transfer af richting Manchester United. Aldaar krijgt de rijzende ster uit Portugal op slechts twintigjarige leeftijd een flinke klap te verwerken: zijn vader overlijdt namelijk aan de gevolgen van jarenlang alcoholmisbruik. Een heel grote verrassing was dat echter niet. "Ronaldo moest zijn dronken vader uit de kroeg halen omdat hij niet kon slapen als zijn pa niet thuis was", brengt Balagué in herinnering. Zijn vader wordt zelfs een keer met spoed opgenomen in een Londens ziekenhuis. "Ik zei toen tegen Sir Alex Ferguson: ‘Trainer, ik zit niet lekker in m’n vel, ik wil naar mijn vader’, graaft Ronaldo in de documentaire in zijn herinnering. De legendarische coach, die zich vaak keihard opstelt, toont dan juist zijn menselijke kant: "Cristiano, hoelang wil je gaan? Een dag, twee dagen, een week? Van mij mag je gaan. Ik zal je zeker missen, want je weet hoe belangrijk je bent. Maar je vader komt op de eerste plaats." Ronaldo zal deze geste van zijn voetbalvader dan ook nooit meer vergeten. In 2021 is de cirkel rond als de inmiddels 36-jarige vedette terugkeert bij zijn grote liefde uit Manchester.

Ronaldo vs Messi: Face Off! is te bekijken via streamingdienst Netflix.


Poll

Wie vind jij de beste speler ooit?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

177 reacties (laatste reactie door cicaldau)

Messi is de spelers met de beste techniek, Ronaldo meeste werklust en dat heeft hem ver gebracht. Ik zou me zoon later ook adviseren om naar Ronaldo te kijken, omdat wat Messi heeft is natuurlijk. Ronaldo is heel ver gekomen met heel hard werken en daar kan ik ook respect voor opbrengen. Ik denk dat Ronaldo daarom op moeilijkere momenten in zijn carrière (vaker) beslissender is geweest. (Lees CL knock-out wedstrijden, finales etc)

16 januari 2022 om 17:43

Zijn we de WK-finale Argentinië-Duitsland vergeten? Messi zette Higuaín drie keer 1 op 1 met de keeper dmv geweldige passing, maar de beste spits knalt alles naast en over. Lijkt me niet zijn eigen schuld of wel Sankento?

16 januari 2022 om 20:37

Messi is puur natuurlijke voetballer en Ronaldo is een puur natuurlijke killer getraind om af te maken snelheid en fitheid maar zijn mindset is 100% Messi kan zowel voorin als het midden spelen en heerlijk voetballen, Messi heeft passes waar je u tegen zegt en kan een mannetje of 3/4 voorbij en heeft scorend vermogen al met al beide GOATs

17 januari 2022 om 14:13

Vergeten we dan ook niet die kans in die zelfde wedstrijd die Messi zelf naast schoot in de 2e helft?

17 januari 2022 om 18:58

Wat heeft dat met Ronaldo z'n begin jaren te maken, het talent glanste er vanaf, 5 star skills en al werken als een paard. Talent hebben ze beide.

16 januari 2022 om 05:40

Je bedoelt juist te zeggen wat messi heeft is natuurlijk,wat ronaldo heeft is meer gemaakt..

16 januari 2022 om 17:56

Haha je bent waarschijnlijk te jong om te weten hoe Ronaldo iedereen de hiel van zn voeten liet zien toen die jong was, in zijn periode bij man united en eerste jaren van Real madrid, nee Ronaldo heeft geen talent haha zulke uitspraken vind ik lachwekkend en denigrerend.

17 januari 2022 om 19:36

@achies

Natuurlijk hebben ze allebei belachelijk veel talent. Veel meer dan jij en ik ooit ergens in zullen hebben. Daarom is het ook zo mooi om naar te kijken.

Maar op het hoogste niveau ga je vergelijken. En dan is het niet zo gek om te zeggen dat Messi net iets meer natuurlijk talent heeft. En Ronaldo meer discipline, meer strijdlust. Atletischer. Als de een ergens mee op 100 zit, zit de ander op 98 of 99. Thats all.

21 januari 2022 om 08:08

Welke finale?

Messi is zonder twijfel beter dan Ronaldo, Ronaldo is misschien meer een harde werker waar ik veel respect voor heb, maar messi is simpelweg completer en Ook zonder twijfel de GOAT

16 januari 2022 om 00:16

Dat is jouw mening en dat kan gwn, maar zonder twijfel? Ronaldo vind ik een straatlengte voor op messi. Messi is een hele goeie voetballer, maar zonder xavi iniesta busquets alves alba heeft hij niks bijzonders gepresteerd. We doen nu wel alsof de copa del rey of copa america grote prijzen zijn omdat messi ze heeft gewonnen, maar dat zijn geen echte prijzen. Ronaldo daarentegen kwam naar een real die erg slecht was en won alles. Hij won ook alles met manchester united. Een absolute winnaar, een absolute beest, een absolute machine. Deze man presteer overal en altijd en met iedereen. Een drama juve 2x kampioen gemaakt. Een drama manchester als groepswinnaar door in de cl. Nee nee ronaldo is zonder twijfel de betere, completere en succesvollere voetballer dan messi.

16 januari 2022 om 00:19

‘Real die erg slecht was’, wat een onzin kraam jij uit. Kijk jij maar even in wat voor teams Ronaldo heeft gespeeld bij Real, ik noem er nu 5: Kaka, Benzema, Modric, Kroos, Özil. Zonder Ronaldo werd Juve ook 2x kampioen trouwens.

16 januari 2022 om 00:26

Helemaal mee eens. Messi heeft de makkelijke route door het perfecte team, toen dat weg was, was het met de magie van Messi ook een stuk minder. Ronaldo deed het vaker in verschillende teams. Talent dwingt bij mij minder respect af dan hard werken; ik denk dan 'kun je nagaan als Messi zo hard had gewerkt'. Anyway goat is voor mij sowieso Cruyff

16 januari 2022 om 00:29

Kaka die is nooit geslaagd bij real Madrid. Ozil een parel maar die was zo wisselvallig in zijn Real Madrid tijd, dus dat is al ontkracht. Al was de kaka van Milan echt ene wereldtopper dat niveau helaas bij real Madrid nooit meer gezien

16 januari 2022 om 00:37

@cicaldau lengte doet er niet toe, zonder xavi iniesta busquets had messi niks bijzonders gepresteerd? Dikke onzin wat je hier loopt te zeggen, of je bent blind of je kijkt geen voetbal als je niet ziet dat Messi de beste voetballer ter wereld is, en niet vergeten messi heeft 2 gouden ballen meer he

16 januari 2022 om 00:46

Waar stond real voordat ronaldo kwam? In 5 jaar tijd niet doorgegaan in the round of 16 in de cl. Maar alles veranderde toen de machine aankwam.

16 januari 2022 om 00:48

Die als je niet ziet heb ik eerder gehoord, o jaa bij frenkie. Iedereen zei als je niet ziet hoe goed frenkie is dan snap je er niks van. Nu ziet iedereen hoe overhyped frenkie is. Zelfde geldt voor messi. Heeft niks moois bereikt zonder xavi en iniesta terwijl xavi en iniesta zonder messi de ek en wk hebben gepakt. Enige beetje goeie prijs van messi zonder die 2 is de copa en die is ook te danken aan di maria. Messi is een geluksvogel.

16 januari 2022 om 03:41

Messi won de cl zonder xavi en met iniesta op retour. Messi bereikte de wk finale met Argentinië. Messi won de copa. Messi werd topscorer in een slecht barca. Messi droeg barca nog jarenlang na vertrek van die 2. Messi speelde liverpool weg de 1e halve finale waarna dembele in de slotminuut voor open goal mist voor de beslissing. Ik kan nog wel even doorgaan. Juve en utd gaan er juist op achteruit door ego ronaldo, voor zijn komt waren ze beter.

16 januari 2022 om 04:53

Juventus stond in het jaar voor Ronaldo kwam gewoon finale CL... maar oow oow oow wat waren ze toch slecht. Copa stelt niks voor.... gelukkig begon je niet over de landtitels die messi gewonnen heeft. Al waren dat ook alleen maar grote prijzen geweest als Ronaldo ze had natúúrlijk. Die disrespect onbegrijpelijk.

16 januari 2022 om 05:03

Wat een onzin kraam jij uit cicaldau. Messi is succesvoller (meer prijzen). Beter gepresteerd statistisch gezien in finales. Bij Manchester United had hij verreweg het beste team (extreem veel goede teamgenoten). Ronaldo heeft het goed gedaan bij Juventus, maar die waren al zevenvoudig kampioen voordat hij kwam. Ik ben gefascineerd hoe mensen voetbal kijken, als je beweert dat Ronaldo een betere voetballer is. Messi is voetballend toch echt een level daarboven. Ronaldo is een fenomeen, maar voetballend geen Messi. Waarom is de Copa America geen prijs? Als je die wegzet tegen het EK van Ronaldo. Waar Ronaldo en Portugal geen enkele wedstrijd hebben gewonnen na 90 minuten. Tegenstanders als IJsland, Hongarije, Polen, Wales. Enkel de finale tegen Frankrijk was een topland, waar Ronaldo geen aandeel in had.

16 januari 2022 om 06:15

Kijk even naar ray hudson. Kijk even hoe hij Messi beschrijft. Meer zeg ik niet.

16 januari 2022 om 08:52

Je zit echt te dromen, Real had Robben, Sneijder, vd Vaart. Dat zijn gewoon legendes van Oranje. Barca was gewoon onverslaanbaar destijds met Ronaldinho, Yaya Toure, Dani Alves, Zambrotta, Thuram, Puyol, Henry, Eto, Xavi, Iniesta, Deco, Guilly en Messi in mijn ogen de mooiste elftal allertijden. De wedstrijden waren gewoon een circusshow, zo mooi en sterk waren. De beste clubs ter wereld parkeerden de bus tegen Barca van 2006. Ze waren zo duizelingwekkend goed dat Ronaldinho staande ovatie in bernabeau kreeg. Gewoon applaus van de rivaal is ongekend. 90 minuten lang leek alsof je straat voetbal keek en daarna kwam Messi helemaal buitenaards. Hij dolde 11 man als er 1 voetballer geen medespelers nodig heeft dan is dat Messi wel. Kale Ronaldo en Maradonna konden dat ook.

16 januari 2022 om 09:46

Leg mij uit. Hoe kan je tegelijk spelmaker en doelpunten machine zijn?. Ik kan deze vragen niet beantwoorden. Misschien jij wel. Ohja Messi staat geen spits. Hoe kan dat

16 januari 2022 om 10:13

Enige die er niet bij was toen messi de cl nog een keer won was xavi. Iniesta busquets alba waren er nog. Oh en ze hadden neymar die zo goed speelde dat hij zelfs messi had overschaduwt. Tegen liverpool 1e wedstrijd was het goed, maar waar was hij bij de 2e, belangrijkere wedstrijd? Juve en utd slechtere geworden is of een persoonlijke aanval of een hele domme opmerking.

16 januari 2022 om 10:14

Juve had toen ook een goeie team. Daarna hebben ze spelers weg gedaan en ronaldo gehaald. Als je niet snapt hoe groot de prestatie is om landskampioen te worden met spelers als alex sandro, bentancur, rabiot, ramsey etc. Dan moet je nog veel over voetbal leren.

16 januari 2022 om 10:16

2 gouden ballen meer, dus jij vind Modric beter dan Iniesta? VBasten beter dan R9?. Grappige is dat behalve Messi fans niemand die gouden bal nog serieus neemt na de laatste robbery.

16 januari 2022 om 10:18

Alexis sanchez heeft de copa 2x achter elkaar gewonnen en had 50 g/a maar eindigde niet eens in de top 30 van de ballon dor lijst. Ik hoor ook niemand praten over hoe chili 2x op rij de copa america heeft gewonnen. Want voordat messi hem won sprak niemand daarover. Ek daarentegen is 1 van de grootsre voetbalprijzen die je kan winnen. Messi is zeker succesvol maar zonder die legendarische spaanse spelers zou hij nooit zo succesvol geweest zijn. Dat bleek al nadat xavi en iniesta gestopt zijn. Barca had messi niet nodig kijk maar naar spanje die ek en wk heeft gewonnen. Grootendeels barca spelers. Maar messi had barca wel nodig om te winnen.

16 januari 2022 om 10:34

Wat veranderde er dan? Ze lagen er tegen Lyon ook uit in de ronde of 16 daarna verloren ze van Barcelona kansloos, van Bayern waarin hij de penalty miste en tegen Dortmund waarin Lewandowski 4x scoorde. Dus wat je zegt is gewoon onzin, ze zijn welliswaar verder gekomen maar dat zegt me niks, in de eerste finale was Ronaldo trouwens volledig onzichtbaar, en was het Ramos en Dimaria/Bale die beslissend waren. Dat Ronaldo de meest goedkope assist uit een CL finale kreeg doordat Marcelo zo voorbij 3 spelers kon wandelen was geem verdienste van Ronaldo, net als die misselijkmakende penalty waarbij Ronaldo deed alsof hij het in zijn eentje geklaard had.

16 januari 2022 om 10:39

Cicaldau

Waar was Messi in de return vs Liverpool? Meen je dit nou, zet letterlijk Alba Couthino en Suarez in scoringspositie, en als Alba die bal van Busquets niet op ongebruikelijke manier probeerde terug te leggen op Messi stonden ze in de finale. Om nog maar niet te spreken over Dembele die een opgelegde kans op de 4-0 miste in de eerste wedstrijd. Stop met alle schuld op Messi te schuiven, zou er geen probleem mee hebben als die ook daadwerkelijk slecht speelde in beide wedstrijden.

Pa: waarom hoor ik je niet over de finales van Ronaldo tegen Atletico en Liverpool waar die onzichtbaar was? Ooh wacht zijn teamgenoten deden het werk voor hem dus dan praat je niet over zijn slechte performance? Dan doet het er niet toe?

16 januari 2022 om 10:44

Dat was de eerste wedstrijd dat dembele mistte. Ronaldo was zeker niet ontzichbaar in die finales en speelde een hele sterke pot. Ronaldo is zo goed dat zijn standaarden hoger liggen dat snap ik, maar moet hij doelpunten maken om niet als onzichtbaar bestempeld te worden? Als alba die bal niet op messi probeert te spelen? Hahahah heb je wel ooit een barca wedstrijd gezien. Dat doet alba namelijk altijd. Alle ballen waar hij ook is gaan naar messi. Ookal staat hij er beter voor, ookal zijn er andere spelers die er beter voorstaan. Nee van de grote baas moet hij alle ballen aan hem geven. Over slechte invloed gesproken...

16 januari 2022 om 10:44

Hey Jeff gaat alles goed? Ik zal nooit een gouden bal als vergelijking gebruiken om te zeggen dat Messi beter is. Wel raad ik jou en Cilcaldau en Aqua1 eens aan om naar de oog specialist te gaan, dat je iemand leuker vind om naar te kijken wilt niet zeggen dat het een betere voetballer is. Alle stats en daar houden Ronaldo fans zo van zeggen dat Messi de meest complete voetballer is. Er is een grote discussie over Ronaldo een betere doelpuntenmaker is, ik vind persoonlijk vam niet al zullen de komende jaren Messi's cijfers op het gebied van scoren minder worden en die van Ronaldo zal zijn goaltjes blijven scoren omdat dat is wat hij nog kan. Hij kan voor de rest niet veel meer. Hij is super afhankelijk van zijn team. Was dat vroeger minder? Tuurlijk maar hij is nooit de voetballer geweest die Messi was terwijl Messi een betere doelpuntenmaker was dan Ronaldo ooit is geweest.

16 januari 2022 om 10:46

Wat veranderde er? Dat je die vraag nog kan stellen. Omg. De verandering was namelijk 4 cl prijzen in 5 jaar. Waarvan 3 achterelkaar. Met een ongekend record aan doelpunten in de ko fase van het moeilijkste clubtoernooi op de aarde. Meeste assists meeste winnende doelpunten, meeste comeback doelpunten en ga zo maar verder. Wat er veranderde is dat ronaldo het voetbal heeft veranderd.

16 januari 2022 om 10:48

Laat messi het maar even bewijzen in een team zonder xavi iniesta etc. Hij gaat voor de meest veilige keuze, psg in de farmars league en zelfs daar kan hij het niet waarmaken. Ben benieuwd wat er was gebeurd als hij naar de pl was gegaan. Ruil messi nu met ronaldo en ronaldo prikt er 50 in. Terwijl messi waarschijnlijk united zal laten degraderen.

16 januari 2022 om 10:48

Cilcaldau

Goed argument man, Ronaldo speelde echt wel goed, blijkt ook wel uit wie motm was in al die finales op die van Juventus na en zelfs daar was die niet de beste op het veld. Was wel zijn beste finale overigens. Maar tegen Atletico en Liverpool was die echt dramatisch, en werd het verbloemt door Real als Team.

Kijk die positie van Alba er nog eens op na, dit was extreem, maargoed zal nooit ontkennen dat Alba soms te vaak naar Messi zoekte, maar in dat geval heb je gewoon geen argument die had Alba zelf moeten gaan. Zit echt geen negatieve invloed van Messi bij, daar probeer je gewoon goedkoop te scoren

16 januari 2022 om 10:51

Voetbal heeft veranderd? Gaat het goed met je? Barcelona heeft het voetbal veranderd met Messi als kerst op de taart. Ik weet dat er veel Real fans zijn die zeggen dat het Real van die winnende CL titels beter was dan het Barcelona van Pep.

16 januari 2022 om 10:52

Cicladau

Huh maar staat United nu niet op een plek waar het thuishoort. Maar dat ligt niet aan Ronaldo toch? Je maakt aantijgingen gebaseerd op niks, we zullen niet weten hoe Messi het zou doen met dit United maar slechter dam ze het nu doen in de competitie kan haast niet.

16 januari 2022 om 10:54

Klopt Ronaldo deed tussen 2016 en 2018 wat messi deed tussrn 2009 en 2011. Toen was hij namelijk de gene die elke wedstrijd besliste. Korte termijn geheugen is bij sommige alleen nog maar aanwezig.

16 januari 2022 om 10:58

Hahaha ja want teamgenoten modric,kroos,di maria, kaka, benzema ( moet ik doorgaan) waren idd middelmatige spelers.

16 januari 2022 om 11:04

Soms, te vaak? Nee altijd dat weetje dondersgoed. Dat was niet de enige keer dat dat is gebeurd. Is vaker gebeurd.

16 januari 2022 om 11:06

Het barcelona van pep was te danken aan al die geweldige spanjaarden, maar dat heb ik al uitgelegd en dat weetje zelf ook wel dondersgoed. Een barca zonder messi met pep zou ook alles gewonnen hebben. Een real zonder ronaldo? Dat zien we sinds ronaldo weg is. Ze winnen niks. Niet met zidane niet met een ander. Het is precies hetzelfde team. Casemiro modric kroos varane ramos benz bale asensio iedereen was er nog toen ronaldo wegging. Maar zonder ronaldo kunnen ze niet winnen. Haal messi weg van het team dat de sextuple heeft gewonnen en ik garandeer je dat ze de sextuple weer winnen. Dat heeft het spaanse nationale team bewezen.

16 januari 2022 om 11:08

United is wel doorgegaan als groepswinnaar in de cl. Dat was met messi erbij zeker niet gelukt. En wat ik jullie messi fans vaak zie doen is. Alba had moeten scoren, dembele had moeten scoren, higuan had moeten scoren dan had messi gewonnen. Maar als di maria scoort in de copa america finale dan is het messi die de copa heeft gewonnen. Amuserend

16 januari 2022 om 11:10

Stop met onzin praten. Je bent niet serieus. Ronaldo is een doelpunten machine. Messi is compleet. Messi maakt andere spelers beter en Ronaldo niet. Kijk naar benzema, dybala zonder Ronaldo. Kijk naar Bruno nu met Ronaldo. Ik heb wel respect voor ronaldo zijn werklust.

16 januari 2022 om 11:16

Wie heeft messi beter gemaakt? En je gebruikt spelers als dybala en bruno, maar je hebt een fout gemaakt door benzema daartussen te zetten. Benzema toen hij nieuw kwam was zo slecht en speelde higuain veel vaker. Maar vooral dankzij ronaldo speelde benzema steeds beter en beter benzema heeft zelf gezegd dat hij zo goed is geworden doordat hij prachtig kon samenspelen met benz. Met dybala en bruno speelde hij pas na zijn 35ste en dybala speelde bijna nooit. Pirlo en sarri lieten hem vaak buiten de basis 11. En dan zeg jij tegen mij dat ik onzin praat. Je bent of erg achterlijk of een klein kind.

16 januari 2022 om 11:59

Die gouden ballen nemen we nieteens serieus meer na de laatste edities haha

16 januari 2022 om 12:17

Ik ben niet achterlijk en geen klein kind haha. Ik geef mijn mening. Ik geef mijn mening wat ik zie met mijn ogen. Mijn ogen liegen niet. Met jouw ogen is iets mis mee. Dat jij dat niet ziet. Nogmaals hoe kan je doelpunten machine zijn en ook nog eens spelmaker. Dat is niet menselijk. Messi staat niet eens spits. Scoort nog steeds zoveel.

Ronaldo heeft 1100 wedstrijden en 803 goals
Messi heeft 952 wedstrijden en 758 goals. 148 wedstrijden verschil.
Goals verschil 45 maar. Kijk even hoeveel wedstrijden verschil hahah. Laat Ronaldo nu stoppen en laat Messi nu die 148 wedstrijden spelen. Ben benieuwd als Messi meer goals gaat scoren.
Nogmaals Messi kan je niet met stats vergelijken als je hem heb zien voetballen.Als Ronaldo stopt hebben we al een vervanger. haaland bijv.

Als Messi stopt wie is zijn vervanger, noem een speler op??

16 januari 2022 om 12:37

Dus wanneer jij een mening hebt is het goed en normaal, maar als ik een mening heb ben ik dom en praat ik onzin? Mooie logica van een messi fan. Messi heeft hett geluk gehad dat hij bij de beste barca ooit heeft gespeeld. Ronaldo bewijst het altijd en overal. Bij de premier league beste speler beste jonge speler ballon dor champions league en dat allemaal als een vleugelspeler. Over zijn periode bij real hoeven we het niet te hebben. Messi lukt het alleen bij barca en als het niet lukt zijn het de medespelers die de schuld krijgen. Hij heeft dit jaar 1 doelpunt in de uber eats competitie en ik hoorde messi fans zeggen dat mbappe inconsistent is en dat door mbappe messi niet meer assists heeft. Als dat geen onzin is, nou ben je niet goed wijs.


Haaland vervanger van ronaldo? Hahahha haaland is nog niet de teen van ronaldo. Haaland is ook weer zo een overgehypte speler. Kijk je wedstrijden van dortmund? Zelfs paco alcacer scoorde op de lopende band bij dortmund. Auba ook en dembele speelde zo goed bij dortmund. Allemaal middenmaat spelers. Vanaf het moment dat haaland weggaat bij dortmund gaat de rest van de wereld zien hoe middelmatig haaland is.

16 januari 2022 om 13:19

Haaland middelmatig kom op. Ik neem jouw niet meer serieus

16 januari 2022 om 13:43

Als haaland bij madrid tekent wil ik graag je reactie zien.

16 januari 2022 om 14:23

Al die 5 spelers die je noemt zijn spelers die tijdens dezelfde transfer window als Ronaldo naar Real zijn gekomen of spelers die kwamen nadat Ronaldo al bij Real was.

16 januari 2022 om 14:26

Ozil speelde Kaka uit de basis en heeft 80 assists gegeven in 4 seizoen.

16 januari 2022 om 15:08

Laat even duidelijk zijn, de gouden ballen worden alleen niet meer serieus door de fanboys van die pure eindstation voetballer. Door CR7 himself wordt hij namelijk nog heel serieus genomen, anders zou hij niet op zijn eigen Insta-fanboy account reageren over de Ballon d'or, wat een narcist LOL. Vroeger op straat noemden zo'n iemand een balletje-afwacher, iemand die niks bijdraagt aan het spel. Die eindstation-fanboys kunnen er gewoon niet tegen dat Messi maar liefst 2 ballon d'ors meer heeft gekregen dan die pure afmaker. Het is een schande dat hij zelfs door sommigen (eigenlijk alleen CR7-fanboys) als GOAT wordt beschouwd, terwijl hij niet eens hoort bij het rijtje R9, Messi, Cruyff, Pele, Maradona. Die hebben allemaal 1 eigenschap gemeen met elkaar, en dat is creativiteit uit een andere planeet. Creativiteit zorgt ervoor dat je een voetballer bent van een andere klasse. Ik denk wel dat Ronaldo op #6 beste allertijden staat na deze 5. Je moet maar eens de hoogtepunten van Messi en Ronaldo7 met elkaar vergelijken, dan zul je wel even 1 of 2 keer nadenken hoe veel beter Messi is dan Ronaldo 7.

16 januari 2022 om 15:20

@visca el barca, gewoon negeren die cicaldau, hij leeft op volle wolk

16 januari 2022 om 17:55

Een volle realiteitswolk.

16 januari 2022 om 18:27

Omdat hij wel de sterke argumenten komt leeft hij op roze wolk? maar wat doen jij en je mede messi fans dan?

16 januari 2022 om 18:30

Hahahaha wat een ongelooflijk belachelijk kulargument visca. Ray Hudson beschrijft iedere voetballer met een beetje talent alsof ie een lyrische groupie is en zijn babies wil. Dat maakt die vent net zo'n vermakelijke commentator.

16 januari 2022 om 18:43

@Aqua1 sterke argumenten waar praat jij nou over? Lees boven wat ie gozer zegt allemaal onzin…

16 januari 2022 om 20:00

Als het niet een argument is dat messi prijst. Dan is het altijd onzin in jou optiek.

16 januari 2022 om 23:51

Aqua1

Welke argumenten??? Hij wint de titel in Spanje Italie en Engeland maar als Messi straks de titel wint in Frankrijk dan is het allemaal niks bijzonders. Maar die titel in Italië is wel bijzonder?? Waarom reageer jij en Cilcaldau niet op de echte feiten, dat Messi een completere voetballer is?? Reageer eens daarop. waarom geef je niet gewoon toe wat alle stats zeggen??? Dat Messi een completere voetballer is of kom je eens met goede argumenten waarom Messi did niet is in jou ogen???

17 januari 2022 om 00:18

Je stelt de vraag waarom reageren jullie niet op de echte feiten en kijk wat je direct daarna typt als "feit". Als je nog in de basisschool zit heb je veel te leren. Zo niet verstandig om even terug te gaan en te leren wat het verschil is tussen een feit en een mening.

17 januari 2022 om 00:45

@ericvanloo.

Nooit een betere doelpuntenmaker op het hoogste niveau daarentegen. Zowel in de CL, WK en EK(waar Messi in vergelijking met Ronaldo maar een echte concurrent hebben en dat is Brazilië die zelfs met Fred in de spits de Copa makkelijk wonnen) heeft Ronaldo er meer gemaakt en het verschil in doelpunten in knock out fases is enorm.

Messi is misschien technisch beter en daarom fijner te bekijken, maar het is zeker de waarheid dat het veel meer een mooi weer voetballer is op het moment dat Xavi, Iniesta en Neymar weggingen(wat al vaker zichtbaar was bij Argentinië.

Tel daarbij op dat de veruit meeste doelpunten van Messi in de CL thuisdoelpunten zijn en er zijn genoeg argumenten. Ronaldo leidt Messi en dus iedereen zelfs in assists in de CL met 37(Messi 34), wat je dus niet eens zou verwachten.

17 januari 2022 om 01:38

United staat 8e met Ronaldo
...

17 januari 2022 om 02:27

Hij geeft gwn gelijk hoor, toen hij kwam waren ze slecht inderdaad, daarna werd alles bij elkaar gekocht. Maar dit is een eindeloze discussie. Iedereen mag vinden wie de beste is. Voor mij is Ronaldinho de beste die ik ooit heb zien voetballen.

17 januari 2022 om 12:41

Het grappige is dat Messi 2x de gouden schoen won en ook de prijs voor beste playmaker dat seizoen. Leg me uit wanneer Ronaldo dat gedaan heeft??

Waar heb jij het over, Messi staat niet alleen puur op het veld om goals te maken, en Ronaldo staat puur en alleen daarom op het veld maar leg mij dan eens uit waarom Messi Ronaldo op dat gebied ook gewoon de baas is???

"messi is misschien technisch beter" Misschien???? Gaat het wel goed met jou??? Daarnaast benoem je assists in de CL waar Ronaldo er inderdaad meer heeft, maar heb je die assists ook wel eens bekeken of kijk je puur en alleen naar de cijfers?? Door gekopte kopballen, mislukte schoten, voorzetten, maar ik wil niet teveel gedetailleerd op dit aspect ingaan, Messi goal en assists ratio is nog steeds hoger dan die van Ronaldo,||

k vind het trouwens wel apart dat Messi in 54% van de wedstrijden MOTM was en Ronaldo maar in 33% van de wedstrijden dat verschil is zo enorm groot en geef indirect aan dat Messi gewoon veel constanter een hoger niveau haalde dan Ronaldo die vaak belabberd speelt en dan een goaltje mee pikt en dit wordt dan meteen beoordeeld als Ronaldo heeft een goede wedstrijd gespeeld.

Zo kan ik nog wel meer stats opnoemen van Ronaldo die heel veel beter lijken dan die van Messi maar als we wat dieper erop in gaan ze eigenlijk slecht zijn. Ronaldo scoort namelijk ook vaker als zijn teams achter staan of gelijk staan, Messi doet dit minder omdat hij wedstrijden al veel eerder beslist en veel vaker een grotere marge neemt op zijn tegenstanders, iets wat hij doet door kansen te creëren voor zichzelf en andere, iets wat hij doet door zijn geweldige veldspel iets waar Ronaldo nooit op heeft kunnen lenen gewoonweg omdat hij die kwaliteiten niet bezit.

17 januari 2022 om 12:47

Het laatste alinea van je alleen al bezit zoveel onzin dat ik het jammer vind om met jou in discussie te gaan. Messi beslist de wedstrijden veel eerder. Al scoort hij een doelpunt in de 1e minuut wanneer het nog 0-0 staat, dan scoort hij toch ook als het gelijk staat, dus maakt hij de winnende. En wanneer het niet loopt dan scoort messi niet, heel het team moet goed draaien en goed spelen dan heb je wat aan messi, daardoor scoort hij niet zo vaak als zijn team achter staat. Ronaldo daarentegen scoort juist altijd en voor iedereen, slechte team goeie team, offday maakt niet uit. Met ronaldo sta je altijd 1 - 0 voor. Voor messi heb je de allerbeste spelers om hem heen nodig en die moeten dan ook nog goed spelen, ja dan heb je wel wat aan messi.

Messi heeft heel veel man of the match awards en veel doelpunten en assists, maar in veel minder belangrijke wedstrijden. Het is niet voor niks dat men hem eibarmen noemt. Vorig jaar topscorer geworden, maar geen enkele doelpunt tegen real of atletico. Hele belangrijke penalty gemist tegen Psg. Veel minder doelpunten in de KO fase van de champions league. Nee messi is gwn een mooi weer voetballer. Dat bewees hij al nadat xavi en iniesta weggingen en nu zien we dat weer in de franse uber eats competitie. Een competitie waarin zelfs nicolas pepe leek op ronaldinho.

17 januari 2022 om 13:39

Cicaldau messi stond in het seizoen 18/19 bijv 372 minuten achter. in die desbetreffende minuten scoorde hij 10x dat is 1x per 37 minuten. dus je argument is al ontkracht.

ook zeg je dat messi heel veel man of the match awards heeft door minder belangrijke wedstrijden. Kijk het gewicht van internationale goals van hun landen. Dan zie je dat messi daar veel hoger scoort.

Ook de CL heeft hij meer MoM awards (zoals jij zegt de belangrijkste clubcompetitie ter wereld)

Messi heeft minder wedstrijden gespeeld dus die paar assist en goals zijn overbrugbaar.

maar laten we de statistieken achterwege (wat dat is toch soort van lullen in de ruimte). dan kan jij toch niet beweren dat Ronaldo een betere voetballer is dan Messi. Ja en messi heeft hele goede teamgenoten gehad. Maar die teamgenoten hadden ook geluk met Messi. Hij maakt spelers echt beter, dat doet ronaldo echt in mindere mate.

Wat ronaldo heeft gepresteerd in Engeland is knap maar statistisch niet eens heel bijzonder. Hij ging naar het beste team van Engeland. En de 9 jaar dat ronaldo in spanje speelde is hij maar 2x kampioen geworden. Messi heeft in die 9 jaar meer doelpunten gemaakt dan ronaldo.

Ook zeg je dat Barca die 6 prijzen zonder messi had gewonnen. Dat is natuurlijk een aanname die we nooit zullen weten.

Feitelijk kom je met weinig goede argumenten. Jij vind Ronaldo beter, wat prima is. maar dat is natuurlijk smaak en geen exacte wetenschap. Het enige wat Ronaldo meer heeft is een CL.

17 januari 2022 om 14:00

Als je ziet wat Ronaldo allemaal heeft bereikt met verschillende teams en spelers en als je de status van die teams en spelers pakt, dan kun je toch concluderen dat Ronaldo beter is?

Messi heeft veel internationale doelpunten klopt, niet meer als Ronaldo trouwens, maar meeste van die doelpunten zijn in vriendschappelijke wedstrijden of tegen slechtere teams.

Mijn aanname dat barca al die bekers zou winnen zonder Messi is niet een aanname die nergens op slaat, Als je ziet dat het spaanse nationale team met voornamelijk barca spelers heel de wereld heeft gedomineerd 6 jaar lang, dan kun je best concluderen dat barca dat zonder messi ook had gekund.

En ja ik vind Ronaldo echt beter dan messi, want zoals ik al vaker heb aangegeven, heb ik Ronaldo alles zien doen, dribbelen, trucjes, laatste minuut winnende doelpunt, omhaal, vrije trap, van grote afstand, hakjes, hattricks, comebacks, mooie assists, counter voetbal, hele snelle sprintjes, en dat met zowel portugal als manchester als real.

Het lijkt alsof veel mensen vergeten hoe Ronaldo was, nou niet vergeten ze willen het laten vergeten en nemen alleen Ronaldos laatste 2 3 jaar in aanmerking. Die man is 37 bijna en presteert op deze leeftijd nu nog steeds beter dan messi. Messi mag wel de gunstfactor hebben van heel de wereld omdat hij als een goodboy gedraagt en precies dingen zegt die mensen willen horen, word Ronaldo gehaat en als arrogant gezien omdat hij lekker zichzelf is.

17 januari 2022 om 14:52

messi123 je zet je mening neer als een feit, dat is onjuist.. Iedereen heeft zo zijn mening wie de beste is. Ieder heeft zo zijn persoonlijk mening

17 januari 2022 om 18:08

@aqua Jij zet ook alles als een feit neer als het over Ronaldo gaat. Fanboy jij kan totaal niet objectief kijken net zoals de Messi fans dat ook niet kunnen. Ga je maar weer aftrekken op je Ronaldo poster!

17 januari 2022 om 19:18

Cicaldua je ziet van Ronaldo bijna nooit een sublieme pass, van Messi 3 per wedstrijd.

Zelfs de meeste teamgenoten waarmee Ronaldo heeft gespeeld zeggen dat Messi beter is.

Messi heeft inderdaad minder internationale goals voor Argentinië. Maar wel tegen zwaardere tegenstanders en is beste speler geworden van elk toernooi waar hij aan mee heeft gedaan. Ook op eindtoernooien meer goals en assist dan Ronaldo.

Waar zeg ik dat Ronaldo niet goed is? (Mensen vergeten hoe goed Ronaldo was?) Die man is 37 bijna en presteert beter? Messi is geen 37 dus die vergelijking slaat nergens op.

Messi is altijd een schuchtere rustige gozer geweest. Waarom zou hij niet zichzelf zijn? Wat een onzin weer.

Hele snelle sprintjes zeg je 🤣🤣, dat is echt lachwekkend.

Ronaldo is beter in de lucht, atletisch, maar verder is Messi superieur voetballend gezien aan Ronaldo.

Ook zeg je dat haaland enzo middelmatig zijn. Dan heb je echt de voetbalvisie van Stevie wonder.

17 januari 2022 om 19:26

Ik zeg dat een 37 jarige ronaldo beter presteert dan een 34 jarige messi. Haaland is een speler met veel potentie, maar als je het alleen bij dortmund laat zien dan mag je kooit vergeleken worden met een ronaldo en hoor je nog niet bij de top. Zoals ik boven ookal aangaf heeft paco alcacer ook op de lopende band gescoord bij dortmund.


Ronaldo was echt zo snel met en zonder de bal ik snap niet hoe je dat lachwekkend vind.

Dat messi scoort tegen zwaardere tegenstanders is totale onzin. Bolivia peru etc. Daar zitten bakkers en timmers bij. Volgens mij heb je ronaldo bij zn jonge jaren niet meegemaakt en dat is echt jammer.

17 januari 2022 om 22:20

Gast ik ben 39. Ik heb alles van Ronaldo meegemaakt.

En je hebt het over Peru (was gewoon bij het afgelopen WK) Zuid Amerika is echt een stuk zwaardere qualificatie dan Europa, waar je sws 3 zwakke broeders bij je in de poule hebt.

Kijk even waar Messi het vaakst tegen heeft gescoord in de competitie. Atletico, real, Sevilla, Valencia.

Messie heeft heel veel goals tegen de Engelse top 6 die cijfers doen de cijfers van Ronaldo verbleken terwijl die aan zijn 7de seizoen bezig is in Engeland.

Haaland laat het ook bij Noorwegen zien, in de CL laat hij het zien. Pak de statistieken er even bij van haaland en alcacer.

Ronaldo heeft dit seizoen ook nog amper een indrukwekkende wedstrijd gespeeld. Ja hij heeft wat doelpunten gemaakt.

Hoeveel bakkers, slagers en postbezorgers hebben Malta, San Marino, Luxemburg, Andorra en weet ik veel wat voor staatjes wel niet.

En ja ik Ronaldo was snel met en zonder bal. Maar als je aanhaalt dat je het mooi vind dat hij sprintjes trekt vind ik dat lachwekkend. Zijn laatste mooie dribbel of wonderlijke pass kan ik me oprecht niet heugen.

18 januari 2022 om 00:01

Ronaldo heeft dit seizoen geen indrukwekkende wedstrijd gespeeld. Hahaha dat is pas lachwekkend. Heb je die cl wedstrijden van hem gemist. Met zo een drama united. Die wedstrijd met juve tegen atleti ook gemist zeker. Wat heeft messi gedaan na xavi en iniesta? De copa del rey gewonnen wat niet eens een prestatie genoemd mag worden. En dankzij di maria de copa gewonnen. Messi heeft veel doelpunten gescoord tegen grote teams ja zeker totdat xavi en iniesta weggingen. Daarna niks meer laten zien. Zelfs pedro speelde de sterren van de hemel bij barca, maar dat kan ook niet anders als je de bal krijgt op een presenteerblaadje van xavi, iniesta of busquets. Spanje speelde met spits zonder spits met 2 spitsen maakte niks uit zolang die 3 oo het middenveld speelden. Zo een geluk heeft messi dus gehad. Daarom was hij zelfs bij zn prime jaren dramatisch bij Argentinië en stoptte met internationaal voetbal 2x

18 januari 2022 om 08:26

Je redenatie gaat zo mank. Pedro speelde dus de sterren van de hemel. Maar zou dat niet komen door zijn teamgenoten.

Ik vraag me af of je echt voetbal kijkt, de wedstrijden waar Ronaldo scoorde ook in de CL waren toch niet indrukwekkend? Voetballend goed?

Dus als ik jouw redenatie na ga dan heeft Ronaldo het EK gewonnen door Eder. Zoals Messi de Copa heeft gewonnen door di Maria.

Messi was topscoorder, meeste assist, meeste man of the match awards, beste speler toernooi. Maar dat telt allemaal niet. Okee lachwekkend.

Argentinië met Messi in zijn prime heeft WK finale gehaald en 3x een Copa finale verloren. Als dat falen is, dan is zelf het niveau van falen hoger dan dat van Ronaldo. Welke WK finale heeft Ronaldo trouwens gehaald?

Ronaldo kreeg de bal nooit op een presenteerblaadje? Met di Maria, ozil, modric, kroos, scholes, Rooney enz enz. Nee de almachtige Ronaldo deed het allemaal zelf.

Voetbal is een teamsport, anderen beter laten spelen en spelers die jouw in je kracht gebruiken. Is dat nou zo moeilijk om te begrijpen.

En wat Messi heeft gedaan na Xavi en Iniesta. Ik zou zeggen pak de cijfers er even bij. Het team gedragen, terwijl het het slechtste Barca was is dik 15 jaar.

18 januari 2022 om 08:42

Ronaldo is de pure 1m specialist met goaltjes afwachten, etc. Als iemand een solo vanaf eigen helft maakt noemt men je Messi :' Waar heb jij het over cicaldo???

18 januari 2022 om 09:11

Dan vraag ik me af he Messi kan van eigen helft een solo maken 10 mensen 5x uitkappen en wegdollen in 2 minuten en hij kan alles van afstand en solotjes etc, waarom heeftie dan niet gescoord in de wk finale? in die 2e wedstrijd tegen liverpool of nog eentje extra tegen roma? Waarom miste hij die belangrijke penalty tegen psg? waarom scoorde hij niet tegen brazilie in de copa finale. Als messi verliest is het, higuain die moest scoren of alba of dembele of suarez of wie dan ook, maar als hij zoooo goed is en zo compleet waarom de schuld geven aan zn teamgenoten? waarom schoot hij ze zelf niet in?

18 januari 2022 om 09:15

Mansje,

Dat is toch precies ook wat ik zeg? Pedro speelde de sterren van de hemel omdat hij met zooo goeie teamgenoten speelt. Bedankt dat je mijn punt accepteert. Door xavi iniesta busquets speelde pedro zo goed, zet elke beetje voetballer in de aanval in dat team en ze gaan goed presteren.

Ik zeg nooit dat Ronaldo de bal niet op een presteerblaadje kreeg? je legt woorden in mijn mond om gelijk te krijgen, maar kan je niet met je eigen puntjes komen? Ronaldo kreeg de bal zeker wel vaak mooi, maar als het niet loopt dan scoort hij uit het niets, iets wat ik Messi niet heb zien doen.

Messi heeft goeie cijfers na xavi en iniesta, maar als je die cijfers even in context neemt zie je veel doelpunten tegen laagste 10 teams in liga. Geen of amper doelpunten tegen topploegen en vooral geen doelpunten bij belangrijke wedstrijden.

18 januari 2022 om 09:47

Een beetje aanvaller? Zlatan had het moeilijk, Alexis had het moeilijk, dembele, er zijn zoveel gesneuveld.

Je bent echt aan het cherrypicking. Je pakt die finales. Terwijl Messi superieure statistieken heeft in finales ten opzichte van Ronaldo.

Ronaldo tegen Liverpool, city, Chelsea ook weinig uitgespookt.

Pedro paste in het systeem, wat ja daar mis mee? Ik zeg juist dat je teamgenoten nodig hebt. En Messi heeft hele goede teamgenoten gehad net zoals Ronaldo. Noem spelers die door Ronaldo beter zijn geworden?

En Xavi , Iniesta, busquets speelden ook zo goed door Messi. Zo werkt dat als je in een team opereert.

Ronaldo heeft in het begin bij real ook gefaald. Terwijl je niet kan zeggen dat die slechte teamgenoten had.

Iets wat je Messi niet hebt zien doen? Man man man ik hou hiermee op. Je spreekt jezelf zovaak tegen.

18 januari 2022 om 09:51

Alexis speelde ook heel goed en Dembele kwam na xavi en iniesta. Ronaldo is degene met meeste doelpunten in de cl finale. Bijzonder voor iemand die blijkbaar nooit goed speelt in een finale. Ronaldo heeft heel veel spelers beter gemaakt. Om een paar op te noemen voor je: Ozil, Benzema, Higuain, Marcelo, Modric, Di maria en er zijn er nog een heleboel andere spelers. Rooney, Berbatov, Park en noem maar op.

Toen Ronaldo nieuw kwam bij real, was het een real die al een tijdje aan het strugglen was, met Ronaldo hebben ze de weg omhoog gevonden en op watvoor manier! 4 cl in 5 jaar tijd met Ronaldo als de absolute beste speler van dat team. Of ga je nu ook zeggen dat Ronaldo niet de beste speler van real was?

18 januari 2022 om 10:39

Ik heb het over alle finales in hun carrière. Ronaldo heeft die spelers die je noemt beter gemaakt? Rooney speelde beter de jaren erna toen Ronaldo weg was, zelfde geld nu voor Benzema, higuain bij Napoli, die Maria is toch niet beter gemaakt door Ronaldo? Berbatov? Park was een waterdrager. Ozil maakte Ronaldo beter door hem op maat te bedienen.

En wat Ronaldo heeft gedaan in de CL is fenomenaal dat ontken ik ook niet. Maar jij begint over beslissende momenten. De enige finale waarin hij beslissend is geweest was tegen Juventus.

Ronaldo was zeker wel de beste speler van real. Maar ook die mocht net als Messi zijn handen dichtknijpen met geweldige teamgenoten. Dat ligt in elkaars verlengde. Maar neem bijv de wedstrijden dat Ronaldo en Messi tegen elkaar hebben gespeeld. Toen was Messi toch grotendeel van de wedstrijden de betere speler.

Alexis konden ze maar moeilijk mee spelen omdat die te onvoorspelbaar was. Hele goede speler maar niet de systeem speler die Pedro of villa was voor Barca.

Dembele kwam alleen na Xavi.

Ik wil maar aangeven dat je altijd hulp nodig hebt van je teamgenoten. Of het nou in finales is of CL enz enz. Statistisch ontlopen ze elkaar niets. Messi creëert meer, meer dribbels, meer ongrijpbaar.

18 januari 2022 om 10:51

Je zegt eerst zelf dat een team belangrijker was en dan kom je met de wedstrijden van Ronaldo tegen Messi. De teams waar Messi mee speelde tegen Ronaldo waren ook veel beter. Vooral tot 2015.

Ronaldo heeft die spelers zeker beter gemaakt, Benzema speelt nu niet veel beter dan toen, maar heeft meer rendement. Dat zijn verschillende dingen. Ozil bediende Ronaldo op maat omdat dat kon. Zoals de Bruyne zegt geef die bal een meter te hoog en Ronaldo kopt hem binnen.

18 januari 2022 om 11:32

Hahaha oftewel Ronaldo heeft Benzema niet beter gemaakt. Dat is precies wat je zegt. Hoe vaak werd Benzema wel niet uitgefloten? Benzema speelde in dienst van, dat is heel wat anders. Benzema is niet door Ronaldo beter geworden. Bruno gaat ook niet beter spelen met Ronaldo. Vorig jaar werden ze 2de. Nu met Ronaldo, varane en Sancho is het rommelpot.

Maar wat je eigenlijk zegt Messi is door het team zo goed, en Ronaldo maakt het team beter. Tot 2015, toen was Ronaldo er dus al 6 jaar. Hoe vaak is Ronaldo daarna kampioen geworden? Welgeteld 1x met volgens jou dus een beter team na 2015.

Leuke quote van de Bruyne. De quote van Ramos is als Messi er niet was dan hadden we vele malen meer gewonnen.

En je spreekt jezelf weer tegen. Want bezema heeft nu inderdaad ook rendement. Maar datzelfde geldt voor Ronaldo bij juve en man utd. Speelt niet best maar heeft rendement.

7x gouden bal, 6x gouden schoen, 4x beste playmaker.

Het is ook wel lekker dat je soms uit de brand wordt geholpen door een teamgenoot. Zoals bijv Ronaldo in CL finale 2008, halve finale tegen Barca 2008 toen hij een penalty miste, finale EK 2016, CL finale tegen Liverpool en de 2 tegen Atletico. Messi is daarbij minder geholpen in finales, 3x Copa verloren en WK finale. En nog heeft Messi meer prijzen, is jonger 2,5 jaar.

Neemt niet weg dat Ronaldo een fenomeen is. Maar heeft voor mij niet de magie die Ronaldo, Ronaldinho, Messi en Maradona hebben.

18 januari 2022 om 12:03

Nee ik zeg dat benzema altijd al goed speelde vooral nadat het liep tussen hem en Ronaldo. Daarvoor was hij niet zo goed en kreeg zelfs Higuain de voorkeur. Ronaldo heeft dus benzema wel beter gemaakt, dat is namelijk iets dat benzema zelf ook in een interview heeft aangegeven. Maar jij weet dat waarschijnlijk beter dan die gozer zelf. Dat united vorig jaar 2e heeft geëindigd en nu 8ste staat heeft te maken met veel verschillende factoren, maar daar wil jij ook waarschijnlijk niks van weten. Als je denkt dat het komt doordat Ronaldo erbij is en Varane en Sancho, dan moet je nog veel leren over voetbal.

Over die individuele prijzen van Messi daar wil je echt niet over beginnen, dat is een hele andere discussie want iedereen weet dat een aantal van die prijzen totaal onverdiend te zijn.

Hetgeen dat die 4 spelers die jij opnoemt gemeen hebben is het feit dat geen van die spelers in de premier league (de beste competitie ter wereld) hebben gespeeld. Dat zijn allemaal 1 voor 1 magiërs maar Cristiano Ronaldo de man die alles heeft bewezen, de man die alles kan, de man die het overal kan, is voor mij ongetwijfeld de beste ooit.

18 januari 2022 om 13:59

Premier League de beste in de tijd van Maradona? Dat was toch echt de serie A, de Braziliaanse Ronaldo idem dito, Ronaldinho en Messi was het de Primera Division. Jij bent echt blind volgens mij.

En natuurlijk heeft het bij United met meerdere factoren te maken. Maar ze hadden een fundament die stijgende was. Er is niemand weggegaan en goede spelers erbij en het is ingezakt.

Benzema heeft in talloze interview juist gezegd dat hij ondergeschikt is aan Ronaldo omdat Ronaldo de belangrijkste speler was van real. Oftewel Benzema offerde zichzelf op voor het team (wat een teamspeler doet) dus op welke manier heeft Ronaldo Benzema beter gemaakt?

Het is allemaal een complot hè die individuele prijzen, haha. Messi heeft toch echt die gouden schoenen verdiend door zijn doelpunten. En je zegt dat Messi die ballon d'or waarschijnlijk cadeau heeft gekregen. Zelfde geld voor Ronaldo het jaar dat Ribéry die niet won in 2013.

De premier League is nu inderdaad de beste competitie. Maar vanaf 2000 hoeveel CL. Man utd 1x, Liverpool 2x, Chelsea 2x. Best wel karig in 21 jaar.

En stel Messi heeft 2 onterechte ballon d'ors dan blijven er 5 over. Ronaldo heeft ook 2 onterechte. Die 6 gouden schoenen blijven staan. Net zoals 4x beste spelverdeler. Kan je heel weinig aan veranderen.

Jij kijkt volgens mij naar voetbal puur op statistische basis. Maar je zegt dat ik nog heel wat over voetbal moet leren. Omdat ik het niet met je eens ben. Dat argument slaat kant nog wal.

Maar jij weet het dus ook beter dan Rooney, scholes, di Maria, modric. Die allemaal zeggen dat Messi de beste is. 3 spelers waar Messi nooit mee gespeeld heeft.

De man die alles kan. Heb Ronaldo nog nooit het spel zien verdelen.

Ronaldo heeft ook alles bewezen, dat punt betwist ook helemaal niemand. maar het blijft je persoonlijke smaak. Het is geen universeel feit.

18 januari 2022 om 14:11

Even over het laatste wat je zegt. Klopt het is een persoonlijke smaak en geen feit. Hoe kan het dan dat je helemaal niet reageerd op messi123 of eric die allebei zeggen dat messi zonder twijfel de beste is, of dat ze zeggen dat het een feit is dat messi beter is. Beetje hypcriet vind je ook niet?

18 januari 2022 om 14:30

Dus ik moet op iedereen reageren die Messi de beste vind? Ik zit alleen in dit draadje. Voel me helemaal niet geroepen om overal op te reageren. Dat hun Messi de beste vinden is inderdaad ook smaak. Maar volgens mij hebben wij een discussie, daar hebben hun weinig mee te maken. Ik vind het prima dat je Ronaldo de beste vind. Ik betwist dat, moet kunnen lijkt mij. Voor jou is het een straatlengte, in je eerste reactie op dit hele draadje van reacties. Dat vind ik gewoon overdreven. Over smaak valt sws niet te twisten. Wat ik altijd vreemd vind is dat iemand de beste is (wie dat ook is) en daarna de concurrenten naar beneden moeten worden gepraat. Terwijl het kan heel goed naast elkaar bestaan. Ze hebben elkaar ook nodig gehad om dat interne vuur gaande te houden. Hebben zowel Messi als Ronaldo gezegd. Ik respecteer verder iedereen, wie ze ook de beste vinden. Maar het feitelijk verkopen ga ik slecht op. Ik vind Messi gewoon een betere voetballer in de vorm waarvan ik houd, jij hebt dat met Ronaldo. Sws slaan Messi fans door net zoals Ronaldo fans. Laten we ook een beetje zelfreflectie hebben haha. Ik ben dan meer van de Michael Jordan mentaliteit. If you want to be the best, you have to beat the best. En ze hebben elkaar beide verslagen op verschillende fases in hun carrière. Net zoals ze op verschillende fases in hun carrière de beste waren. Ik vond Ronaldo ook fases de beste van de wereld. Net zoals ik dat bij Messi vond. Maar over het geheel genomen heeft Messi een streepje voor in mijn optiek. Ronaldo bij jou.(zonder straatlengte hahaah, want dat kan echt niet. Ik schud je de hand. En laten we nog een paar jaar van deze geweldenaren genieten, voor zolang het nog mag duren.

18 januari 2022 om 14:34

Zelfreflectie moet zeker kunnen en mijn opmerking "met straatlengte" kwam een beetje uit frustratie door de reactie waar ik op reageerde. Zoals je zegt we moeten genieten van beide geweldenaren zolang dat nog kan. Ik schud je ook de hand en ik hoop dat we ooit ronaldo en messi samen in een team gaan zien.

18 januari 2022 om 14:39

Dat zal dan in Amerika moeten zijn. Of volgend jaar bij PSG. Succes verder hier met gezonde discussies.

19 januari 2022 om 09:57

Kunt Haalland toch niet al als vervanger van Ronaldo gaan zien? Ronaldo presteert al zolang op zo’n hoog niveau. Er zijn al langer toppers als Haalland aanwezig, maar die komen en gaan.

Een goed seizoen van Haalland met een bijna 20 jaar top presterende Ronaldo vergelijken is mijns inziens echt bizar.

16 januari 2022 om 00:17

@messi_123, werklust hebben is niet goed genoeg om de beste te zijn. Messi hoeft er niet veel voor te doen om zo goed te zijn en daarom is hij de beste door zijn pure talent.

16 januari 2022 om 00:38

@BlaugranaFCB10 dat ook ben ik helemaal met je eens, hij is de GOAT

16 januari 2022 om 10:39

Want alleen talent bepaalt of je de beste bent? Sorry dan is R9 de beste. Op talent level is hij untouchable.

16 januari 2022 om 01:55

Gelukkig ben jij gigantisch objectief. Ik kies ook voor Messi hoor, ook als ik niet naar persoonlijkheid kijk. Maar ik denk dat jij hier met gestrekt been in gaat.. wij van wc eend adviseren wc eend.

16 januari 2022 om 02:07

Niet eens. Ronaldo is veel meer dan een harde werker. Bij Manchester United heeft hij laten zien in zijn eerste periode een fantastische speler te zijn met een enorme truckendoos. Daarna is hij zich meer gaan focussen als goalgetter en minder poespas. Ik denk juist dat Ronaldo completer is, zijn vermogen om altijd op elke manier een goal te maken en atletische vermogen is enorm. Ook het feit dat Ronaldo vaker opstond in de grote wedstrijden afgelopen jaren laten zien dat hij een absolute winnaar is. Messi is als voetballer zeker verfijnder, kan magische dingen laten zien, heeft een betere dribbel, visie en passing. Maar ik denk dat zij beide op hun eigen manier de beste voetballer ter wereld zijn. Je doet ze te kort om te kiezen wie nou echt het beste was. De klasse van deze twee zien we waarschijnlijk nooit meer. Voetbal zal niet meer hetzelfde zijn als zij gestopt zijn, de records die zij neer wisten te zetten zullen heel erg lang in de boeken blijven staan.

16 januari 2022 om 10:55

Nec

Dan noem je hem een completere doelpuntenmaker, hij is geen completere voetballer dan Messi. Kijk de stats eens erop na. En vooral je ogen, Messi was zoveel completer als Voetballer dat mensen die iets anders vinden totaal ongeloofwaardig zijn, die hebben nooit gekekem naar beide heren.

16 januari 2022 om 11:00

Ronaldo staat bij een rondo altijd in het midden. Is in het positiespel echt achteruit gegaan. Is echt een pure doelpuntenmachine maar als ie dan niet scoort heb je er echt niks aan. Messi is zoo creatief en maakt ook nog heel veel goals.

16 januari 2022 om 12:01

De teller staat dit seizoen erg hoog in goals bij Messi..

16 januari 2022 om 23:07

Wat jij wil Eric. Gelukkig gaat voetbal om doelpunten maken uiteindelijk. Dus als andere mensen Ronaldo een betere speler vonden dan mogen zij dat uiteraard ook vinden. Ik vind t irritant dat er dingen vertelt worden als feiten, terwijl andere daar toch echt anders over kunnen denken.

16 januari 2022 om 23:39

Nec

Tuurlijk mag jij en vele andere dat vinden maakt het nog geen feit. Statistisch is Messi gewoon een completere voetballer dan Ronaldo.

Jij kan roepen dat de aarde plat is maar we weten allemaal dat de aarde rond is toch zijn er nog een hoop mensen die iets anders roepen maar dat maakt het geen feit of een waarheid.

17 januari 2022 om 00:22

Als ik in een hele goeie team speel dan ben ik vaker aan de bal en kan ik vaker een pass geven of een assisf geven of wat dan ook. Daarom zeg ik dat messi geluk heeft gehad omdat hij bij de beste barca ooit heeft gespeeld. Al die statistieken waar je het over hebt en alle prijzen van messi zijn allemaal bergafwaarts gegaan nadat xavi en iniesta gestopt zijn. Zelfs alba en busquets konden hem niet meer redden en hij is daarna huilend zo snel mogelijk weggegaan van barca naar de meest veilige optie. Psg. En zelfs daar doet hij het nu zo slecht. Ronaldo kan het altijd en overal waarmaken omdat hij een echte complete voetballer is.

17 januari 2022 om 12:47

cialdau

Gast stop met praten je bent net een klein kind, je zegt Messi rende weg? ken je de situatie wel of roep je maar gewoon om op Messi te haten? Je bedoeld dat Ronaldo het nu ooh zo geweldig doet bij United, hij praat meer op social media dan dat hij doet op het veld.

Laat Ronaldo en co zich eerst maar eens plaatsen voor CL voetbal het eind van het seizeon en ook plaatsen voor het WK eind van dit jaar. De meest complete voetballer moet dit toch wel bewerkstellen.

Je doet alsof Messi puur afhankelijk was van Xavi, en Iniesta maar waarom won die dan de Copa America als beste speler van het toernooi, meest goals en meeste assists, waarom won Messi dan de gouden schoen en playmaker award in 2019 toen Xavi en Iniesta beide weg waren, je argumenten slaan helemaal nergens op en je weet niet eens wat het woord compleet betekend, jij hebt het puur over hoe Ronaldo zijn goals scoort, daarin is hij compleet in alle andere aspecten buiten goals om is die gewoon B E P E R K T. Dit zijn gewoon keiharde feiten.

17 januari 2022 om 12:54

Als beste speler van het toernooi tegen bolivia peru etc. Je hebt 1 moeilijke wedstrijd in de copa america en dat is tegen brazilie en tijdens dat wedstrijd was hij onzichtbaar. De copa is te danken aan Di Maria. de MOTM van de finale.

Messi wilde zo graag weg bij barca dat hij zelfs een rechtzaak wilde starten tegen zijn "club", en nadat barto weg is gegaan is hij zelf ook direct weggegaan omdat het soort van moest. Nee net zoals Ferran torres heeft gewacht tot er ruimte beschikbaar kwam kon messi ook wachten en dan met een salaris even hoog als die van alves kon hij spelen. maar die rende weg.

Ronaldo beperkt noemen is zo dom dat je zelfs bij een GGZ niet binnekomt of je kijkt voetbal pas 2 jaar. Ronaldo heeft zijn techniek laten spreken in de premier league op zo een jonge leeftijd, dat heeft nog niemand gedaan. Niemand was zo goed als de ronaldo van 2008 2009 geen enkele jongeling kan dat doen of zal dat doen in de premier league. Ronaldo speelde als een middenvelder en scoorde erop los, dribbelde erop los en gaf heel veel assists. Hij kan alles en dat heeft hij laten zien. Dat hij zich nu op zijn leeftijd focust op doelpunten maken dat is normaal want dat is uiteindelijk wat telt. Ronaldo is compleet en dat heeft hij al bewezen.

Messi creëert kansen maar als zijn teamgenoten, zoals jullie dat zeggen, ze er niet in schiet dan heb je daar toch niks aan. Liever scoort hij dan zelf. Dan heb je er tenminste nog wat aan.

17 januari 2022 om 19:47

Eric je leest niet, ik zeg andere mogen Ronaldo ‘beter’ vinden, het woord ‘completer’ heb ik in mijn vorige reactie niet gebruikt. Daarnaast zag ik zojuist dat je Ronaldo in alle aspecten buiten goals maken beperkt noemt. Ik denk niet dat we jou echt heel erg serieus moeten nemen op dit vlak.

18 januari 2022 om 09:13

Nec

Maar hij is dus van wereld klasse als het gaat om passing en dribbelen? Of het creëren van kansen voor zijn teamgenoten, het voetballende gedeelte? Hij was bij United een hele goede dribbelaar maar nu en de jaren hiervoor was die gewoon dramatisch. Beperkt op die gebieden, zelfs de statistieken zeggen dit.

18 januari 2022 om 23:31

Accepteer gewoon dat men een andere mening kan hebben dan jij. Kinderachtig gedoe. Ben je z’n bilmaatje ofzo?

16 januari 2022 om 03:22

Sommige mensen hebben een andere mening met je zonder twijfel, accepteer dat n keer

16 januari 2022 om 10:14

We weten hier ook allemaal hoe objectief jij bent 🤣. Messi is niet eens de beste Argentijn ooit dus hoe kan je dan the goat zijn. Een mak lammetje dat ie die wel, beetje bibberen op het veld als het koud is en kotsen als de spanning teveel wordt … of zijn dat de bijwerkingen van de doping die hij nam zogenaamd groeihormonen?

16 januari 2022 om 17:24

Verkondig je mening niet als een feit. Zeer vervelend.

16 januari 2022 om 18:33

Een heel artikel over journalisten die beide spelers veren in de kont proppen en bij beide hun sterke punten aangeven. Je zou haast denken dat het beide kampen bij elkaar kan brengen om de twee beste voetballers van de afgelopen generatie te waarderen zonder dat nodeloze getouwtjetrek. Kom jij meteen met de botte bijl erop in hakken en jouw persoonlijke mening als feit verkondigen. Beetje kinderachtig messi vooral heel jammer voor het topic in zijn geheel.

16 januari 2022 om 18:42

@real8madrid excuses ik zal het de volgende keer beter doen!

Ronaldo is de beste onder de mensen, Messi is geen mens op het veld het is allemaal puur talent. Messi is the greatest of all time.

16 januari 2022 om 00:42

Hopelijk kunnen we nog een paar jaar genieten van de goat, zo’n voetballer gaan we nooit meer terugzien vrees ik

16 januari 2022 om 00:59

Ik kijk totaal niet uit naar de dag waarop hij stopt. Zal echt pijnlijk worden. Ik hoop dat ie zo lang mogelijk mee blijft draaien. Gelukkig komt er nog een WK aan, en is zijn ploeg heerlijk bezig. Zou de ultieme afsluiter zijn als Argentinië het WK wint, dat gun ik de goat. Dan heeft ie het spelletje gewoon uitgespeeld. Maar eerst nog wat andere prijzen pakken.

16 januari 2022 om 10:20

Heb je geen wedstrijden van psg gekeken? Messi is al gestopt met voetballen.

16 januari 2022 om 10:59

Cicladau

CL wedstrijxen slaat die over want die competitie ziet Messi als de famers league toch? Maar hou dezelfde energie als Messi straks doelpunten scoort in de farmers league want je praat alsof Ronaldo ooh zo geweldig speelt voor United 😂. Hij speelde vs Villareal en Atalanta 2x ruk maar scoort op een bealngrijk moment, dat houdt niet direct in dat iemand ook goed speelde. Ronaldo voegt voetballend niks toe aan United,

16 januari 2022 om 12:03

Lol Messi zou in dit United helemaal kansloos ondersneeuwen. Zie die 8-2 bijvoorbeeld. Een niet lopend elftal en hij was dramatisch als ik weet niet wat.

16 januari 2022 om 23:57

Ik raad je aan om "everyone feared this Lionel Messi" te kijken op youtube, van Magical Messi. Jij en veel Ronaldo fans hebben nooit echt gekeken naar Messi. Ik daarin tegen heb alles gezien van Ronaldo bij United en Madrid. Daarom vind ik ook dat ik een mening mag geven over wie er beter is. Daarom vind ik het ook lastig om Ronaldo fans serieus te nemen want hun komen altijd met dezelfde domme argumenten waarom Ronaldo een betere voetballer is. Nooit inhoudelijk overigens alleen maar dat hij het heeft laten zien bij meerdere clubs.

17 januari 2022 om 01:47

Ik raad je aan om ' This is why Cristiano Ronaldo is the most COMPLETE player EVER ' te kijken op youtube van Legasus. Overigens zijn er zat redenen genoemd waarom andere mensen Cristiano de betere vinden. Ook echt grappig trouwens dat uitgerekent jij het over serieus nemen hebt. Juist jij die zijn account 19messi33 verwijderde omdat niemand jou serieus nam.

17 januari 2022 om 13:10

Jeff-Sparrow

Je bedoel te zeggen omdat iedereen bevooroordeeld naar iemand kijkt zodra je een gebruikersnaam hebt waar Ronaldo of Messi in staat, hier maak jij je ook altijd schuldig aan. Je neemt niemand serieus behalve jezelf.

Ik heb al die filmpjes van Ronaldo al gezien en wat ik zie zijn 5 minuutjes waarin hij zijn beste passes geeft iets wat Messi doet in 1 seizoen, vervolgens zie ik zijn dribbels die ook 5 minuten duren iets wat Messi in een half seizoen doet, en dan pakt die maker ook nog eens de beste dribbels eruit, en vervolgens zie ik alleen maar goals goals goals die hij op verschillende manieren scoort en dat is iets waar hij compleet in is. maar als voetballer is die gewoon niet completer dan Messi, je kunt wel roepen dat hij dat is in jou optiek maar ik raad je aan om het woord completer wel in de juiste bewoording neer te zetten, hij is een complete doelpuntenmaker maar hij is totaal geen complete voetballer. Zijn passing is ook echt overrated, hij heeft een goede voorzet maar thats it.

En ik vind het allemaal leuk en aardig dat je tussen die 900-1000 wedstrijden toch het voor elkaar hebt gekregen om een stuk of 30 steek passes eruit te pikken. hij is gewoon niet constant genoeg om daar beoordeeld te worden als wereldklasse.

17 januari 2022 om 13:50

Jij hebt precies geen een video gezien van CR7 daar ben jij veel te veel Messi fanboy voor. Passing overrated kijk alleen al zn steekpasses in die videos mocht je ze toch ooit kijken. Dat hij die passes wat minder doet wilt niet zeggen dat hij het niet kan. Prime Cristiano kon zowat alles, is misschien moeilijk voor jou te accepteren maar wel de waarheid. Dat ik jou totaal niet serieus neem wil niet zeggen dat ik niemand serieus neem.

17 januari 2022 om 14:31

Ook in de cl speelde messi niet zo goed. Ja 1 mooie doelpunt gescoord leuk. Het is Mbappe die de sterren van de hemel speelt bij psg en niet messi. Bij united is Ronaldo dit seizoen toch wel de beste speler.

16 januari 2022 om 17:21

Wat is Messi dan als hij geen mens is? Een cavia?

16 januari 2022 om 18:23Ze overdrijven zwaar over Messi, na Ineista en Xavi gestopt te zijn is het voor messi minder makkelijk voor hem af gegaan, als die nou zo beste ooit is die Messi fans beweren had Barca wel meer cl bekers bezorgd.

17 januari 2022 om 18:10

Net zoals Ronaldo zonder Modric en Kroos de cl niet meer gewonnen heeft. Wat een domme reacties plaats jij ook 😂

17 januari 2022 om 18:33

Ronaldo heeft de cl zonder modric en kroos wel gepakt?

Wie is de beste ooit, Ronaldo of Messi? Geen van beide.

16 januari 2022 om 02:10

Misschien zijn ze allebei wel de beste ooit. Wat zij hebben neergezet en de records die zij gebroken, doelpunten en prijzen die ze gemaakt en gepakt hebben zijn van buitenaardse schoonheid. Ik durf bijna niet te kiezen. De magie van beide is bijna onovertreffelijk.

16 januari 2022 om 15:32

Al die onwetenden in deze discussie hebben nooit Titus Bramble en Niklas Bendtner zien voetballen, anders zouden ze wel anders piepen.

16 januari 2022 om 18:04

@rm1334 Zeer domme opmerking. Bramble en Bendtner zijn allebei geweldig, maar Martin Braithwaite steekt er wel een kilometer bovenuit. Eerst de feiten checken voor je die onzin spuwt.

Het is en blijft een eeuwige discussie. Het ligt er aan op basis van welke criteria je de keuze wilt maken. Persoonlijk is er voor mij maar één de allerbeste...wijlen johan cruijff. Voetballend gezien was hij misschien niet de aller aller beste (ofja, daar kan over gediscussieerd worden), maar hij kon ook wel een aardig balletje trappen, is altijd zichzelf gebleven en nooit naast zijn schoenen gaan lopen, op maatschappelijk vlak veel betekend (cruijff foundation) en tot slot is hij een visionair binnen het voetbal. Dus op basis van deze critera staat hij bij mij op nummer één!!

16 januari 2022 om 08:58

Het hoort geen eeuwige discussie te zijn want Messi heeft de IQ van Einstein en Ronaldo is gewoon een megatalent die het met werken de IQ van Messi moest bijbenen.

16 januari 2022 om 16:28

Hoe blijft het een discussie als je ze alléén kan vergelijken op basis van doelpunten? Op alle andere statistieken staat Messi veel beter op. Grappig ook dat Messi (zowel spelmaker als afmaker) zo een 100+ wedstrijden minder gespeeld heeft en nog steeds ongeveer hetzelfde aantal doelpunten heeft. En dan heb ik het nog niet eens over de individuele prijzen

16 januari 2022 om 18:07

''nooit naast z'n schoenen gaan lopen'' Dat is eerder toepasselijk bij Messi die nooit een grote bek trekt naar iemand en die z'n voeten laat spreken. Onze Cruijffie was op z'n 27ste al wel van de top af.

Beide spelers behoren tot de top 5 aller tijden. Maar de allerbeste was Diego. Zonder twijfel.

16 januari 2022 om 18:09

Zonder twijfel? in 2012 scoorde Messi 91 doelpunten en gaf 36 assists. Allebei samen is dat 3X beter dan het beste jaar van Maradona. Als er in 1986 een var was, had Maradona nooit een WK gewonnen. Net zoals hij nooit de UCL heeft gewonnen.

16 januari 2022 om 23:50

Maradonna vertrok naar Italië en maakte van een club die in de degradatiezone stond in 2 jaar landskampioen. Om nu dingen van de VAR erbij te gaan halen heeft weinig zin, want dan kan Engeland hun laatste titel ook inleveren.

Messi heeft meer talent, maar Ronaldo een betere mentaliteit. Messi meer individuele prijzen, Ronaldo meer teamprijzen. Messi is een nietszeggend muisje, Ronaldo een onuitstaanbare ijdeltuit. Blauw is een mooie kleur en rood ook. Boeiend.

16 januari 2022 om 10:56

Ronaldo heeft helemaal niet meer teamprijzen? Messi heeft er namelijk 2 meer tot op heden!

16 januari 2022 om 11:01

Huh stop met praten want Migi heeft gesproken. Als je dan met 'feiten' komt kom dan wel met de goede FEITEN. Corrigeer jezelf nu effe want dit is beschamend zo

16 januari 2022 om 11:06

Migi zit normaal altijd wel goed, vergissen is menselijk he. Momenteel heeft Messi 36 titels en Ronaldo 34. Als je daar de Olympische spelen en wk onder 21 mee zal tellen komt Messi zelfs op 38. Zonder deze 2 heeft Messi 44% van de competities gewonnen waaraan hij meedeed tegenover 37% van Ronaldo.

16 januari 2022 om 12:57

Nee joh ik zit zelden goed. Ronaldo heeft wat mij betreft wel "boeiendere" prijzen dan Messi. Landstitels in meerde landen en 5x de CL. Dan kan je nog zoveel Copa del Reys winnen, maar dat boeit niemand.

16 januari 2022 om 16:32

“Landstitels in meerdere landen”, wat voor achievement is dat als je gaat naar de betere teams van de respectievelijk leagues? De enige voetballers/legendes/coaches die Ronaldo beter vinden zijn Portugezen/ManU/Madrid/Juve supporters en/of collega’s. Voor derest is er geen andere conclusie mogelijk dan dat Messi de beste óóit is.

16 januari 2022 om 17:30

Dan zijn Messi zijn landstitels ook geen prestatie aangezien Barca bij de betere teams van LaLiga hoort

16 januari 2022 om 18:10

De Champions league is dan ook geen prestatie want Real was ook het beste team van Europa.

16 januari 2022 om 18:37

Heeft iemand Mbappe al laten weten dat ie niet trots mag zijn op zijn wk trofee?

16 januari 2022 om 18:46

Wat een kulargument Messi heeft 10 landtitels , Ronaldo 6. Juventus, real en destijds Man utd waren alle 1 van de favouriete.

17 januari 2022 om 16:40Japie zonder Xavi en Iniesta kan messi ook weinig klaarspelen, vooral op beslissende momenten viel Messi tegen in de CL, anders had hij barca wel paar cl bekers bezorgd, want volgens zijn fans is hij de toch beste ooit? ook messi is afhankelijk van goede middenvelders van het kaliber Iniesta Xavi, die hem aanvoer gaven. heb het idee dat de fans als het om Messi gaat enorm willen overdrijven..

Ronaldo Luis Nazario de Lima is de beste speler die ik ooit heb zien voetballen! De echte Ronaldo!

Ik vind niet iemand beter tussen Messi of Ronaldo ik heb jaren lang van beide genoten. ik snap ook niet dat er mensen zijn die een keuze kan maken, om maar fan te zijn van 1 van de 2. blij dat ik het geluk gehad heb dat ik ze alle 2 vanaf het begin heb meegemaakt.

Deze discussie wordt natuurlijk al jaren lang gevoerd.. het blijft lastig. In mijn puberjaren keek ik altijd Dragonball Z op tv en vond de rivaliteit tussen de hoofdpersonen Goku en Vegeta altijd aardig lijken op Messi en Ronaldo. Messi was de goedaardige kerel met het talent, Ronaldo was de extreem gedrevene die constant trainde om bij te kunnen benen (en was ook de enige die dat lukte). Wie er beter is hing af van het moment, zeker is in ieder geval dat deze twee ver boven de rest staan. Inmiddels is bij beiden het beste eraf, maar om op hun leeftijd (Ronaldo momenteel iets meer dan Messi) nog zo beslissend te zijn is bewonderenswaardig. Het zal voor de aankomende generatie lastig worden om dit niveau te evenaren.

Wie is er überhaupt ooit op gekomen om deze 2 grootheden met elkaar te vergelijken? 2 totaal verschillende voetballers, enigste wat ze gemeen hebben is dat ze beiden belachelijk veel scoren.

Zonder social media was Cristiano een top voetballer, Messi zonder social media was en is de beste aller tijden!! Dat is het verschil!!!

Ronaldo Nazario en Zinedine Zidane zijn mijn top 2 beste spelers ooit. Ronaldo omdat hij zo compleet is als wat, kon alles en was de perfecte spits. Had een geweldige techniek. Zizou omdat hij op het veld de beste was onder de besten. Voetbalde met veel klasbakken maar als er iemand was die het spel domineerde was het Zizou, was nooit pijlsnel of dergelijke maar wist alsnog spelers zo makkelijk te passeren. Daarom voor mij Ronaldo Nazario op 1, Zizou op 2 en Leo Messi op 3.

Ach de eeuwige discussie. Ik vergelijk ze liever niet en de beste ooit wil ik ook niet zeggen. Het individu is leuk en aardig, maar het is en blijft een teamsport. Samen win je prijzen, niet vanwege iemands individuele klasse.

Van mij geen reactie over wie de beste is. Wel even de melding van een flinke feitelijke onjuistheid. De burgeroorlog in Mozambique liep inderdaad van 1975/76 tot pakweg 1992 zoals de red. tussen haakjes meldt. Maar het was uiteraard niet in deze oorlog waar de vader van Ronaldo, als Portugees zijnde, veteraan werd. Hij vocht mee in de koloniale oorlog vóór de Anjerrevolutie in 1974. In 1975 werd Mozambique onafhankelijk en daarna brak de genoemde burgeroorlog uit waar de vader van Ronaldo niets mee van doen heeft... de man had natuurlijk wel een oorlogstrauma en een daarmee gerelateerd alcoholprobleem, maar wel ontstaan in een andere oorlog een flink tijdje vóór de geboorte van Ronaldo. Waarvan akte.

Ja allebei over de hill.....
Messi, de echte voetballer, komt het er tussen de blessures, af en toe bij PSG nog wel uit. Ronaldo is een pilon op de doellijn van de tegenpartij: heel.af en tie een intikker maar voetballend in het graf

“Messi is completer en Ronaldo een hardere werker”… kom op mensen, dit is inmiddels wel een platgetrapt maaiveld.

Ik vind het beide goede spelers!

Ik vind het opmerkelijk dat sommige mensen hier Ronaldo afzetten als een werkpaard zonder talent. Ronaldo was altijd al getalenteerd en behoort qua talenten ook thuis bij de grootste. Alleen vind ik Messi nog iets meer getalenteerd.

Persoonlijk vind ik Messi beter dan Ronaldo omdat Messi een betere doelpunter maker is, dribbelaar, passer, beter techniek heeft, betere vrij trap, visie en efficiënter. Overigens vind ik het wel raar hoe sommige het bijna beledigend vinden als je de een beter vindt dan de ander. Het is maar een mening.

Wat ik bij beide spelers jammer vind, is dat ze meer nodig lijken hebben dat het elftal op hen wordt afgestemd, dan dat ze zelf het elftal beter laten voetballen. Begrijp me niet verkeerd: Elk team gaat erop vooruit met één van hen. Maar ik heb altijd veel bewondering voor voetballers die het hele team beter laten spelen. Ook in dat opzicht was Johan Cruijff grandioos.

Ik begrijp deze discussies, wie is de betere/beste, nooit. Messi en Ronaldo zijn 2 absolute fenomenen in het spelletje dat voetbal heet. Wij, onze generaties, moeten blij zijn en genieten van deze mannen zonder enig onderscheid te willen maken. Natuurlijk zijn beiden verschillend, kijk alleen maar naar de privésituatie. De glitter en glamour bij Ronaldo het ogenschijnlijke simplisme bij Messi. Maar de één is kwa voetbal niet beter dan de ander, wel anders Geniet van ze zolang het nog kan.

Ronaldo is voor mijn ogen de beste, heeft zich in verschillende competities bewezen en in verschillende speelstijlen, Messi was vooral goed zijn tijd bij barca, met Xavi en inesta achterzich op het middenveld

Als ik een finale moest spelen en moest kiezen tussen Ronaldo of Messi in mijn team, is de keus snel gemaakt.

Ronaldo all the way!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal669
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller3018
J. SanchoAanvaller293
David de GeaKeeper370
M. RashfordAanvaller254
A. ElangaAanvaller202
M. GreenwoodAanvaller185
E. BaillyVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

3907 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 30 18 8 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren