Zahavi krijgt toestemming van familie en maakt seizoen af bij PSV

Vrijdag, 14 januari 2022 om 14:22Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:47

Eran Zahavi heeft in samenspraak met zijn familie besloten om zijn contract bij PSV uit te dienen. De aanvaller zou door privéomstandigheden vroegtijdig terugkeren naar zijn geboorteland Israël, maar heeft bij trainer Roger Schmidt aangegeven dat zijn familie ermee kan instemmen dat hij het seizoen afmaakt in Eindhoven. Zahavi is herstellende van een blessure, maar traint inmiddels wel weer mee met het elftal van Schmidt.

Zahavi kampt met privéproblemen en kreeg eerder van zijn vrouw te horen dat een terugkeer naar Nederland niet aan de orde is, meldde De Telegraaf deze week. Het Israëlische gezin werd in korte tijd twee keer slachtoffer van een inbraak, waardoor de vrouw van Zahavi heeft besloten onder geen beding langer in Nederland te willen wonen. Vrijdag werd tijdens het perspraatje echter bekend dat de spits het seizoen mogelijk alsnog afmaakt bij PSV. "Zahavi heeft Schmidt laten weten dat zijn familie ermee kan instemmen dat hij bij PSV het seizoen afmaakt", twittert PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Schmidt sprak de voorbije weken veel met Zahavi. De Israëliër voelt zich in de Amsterdamse wijk Buitenveldert niet langer veilig, nadat zijn familie twee keer slachtoffer werd van een inbraak. "Ik heb een heel goede relatie met Zahavi", aldus Schmidt tijdens het perspraatje. "Hij heeft de tijd gekregen om na te denken. Nu de grootste shock is verwerkt, wil hij door bij PSV. Daar staat ook zijn familie achter. Samen hebben ze beslist dat hij zal blijven. Zahavi is een echte professional, die het een hele eer vindt om voor PSV te spelen. De club op dit moment verlaten, en op zo’n manier, wil hij niet."

Halverwege december kwam het bericht dat Zahavi overwoog om niet terug te keren bij PSV. Zahavi speelt sinds de zomer van 2020 in Eindhoven en heeft nog een contract tot het einde van dit seizoen. De tweede inbraak in korte tijd zou echter diepe sporen hebben achtergelaten bij Zahavi en zijn gezin, ondanks dat er tijdens de tweede inbraak niemand thuis was. Zahavi revalideerde gedurende de winterstop in Dubai van de knieblessure die hij in november tijdens interlandverplichtingen met Israël opliep. De aanvaller is wel weer in training, maar komt dit weekend nog niet in actie, als PSV het opneemt tegen FC Groningen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

96 reacties (laatste reactie door benzema.)

Die gaat nog even een half jaartje zijn contract uitdienen bij PSV. Is voorbijgestreefd door Vinicius Jr. inmiddels.

14 januari 2022 om 14:28

Vinicius Jr. zou ik heel graag naar PSV zien komen

14 januari 2022 om 14:32Als Gakpo wegvalt zie je dat PSV geen goede stand-in voor hem heeft, dan lijkt Vinicius Jr. me inderdaad een prima optie

14 januari 2022 om 14:44

Haha goeie 😂👍 foutje van mij haha

14 januari 2022 om 14:30

Vinicius jr nog wel, mocht ie willen dat ie daarmee samenspeelde

14 januari 2022 om 14:31

Jammer voor PSV speelt Vinicious Jr bij Real Madrid en niet bij PSV. De reden waarom hij nu voorbijgestreefd is door Carlos Vinicious is omdat hij geblesseerd is. Ik verwacht toch echt dat Zahavi weer gaat spelen als hij fit is.

14 januari 2022 om 14:37

Is niet te hopen dat Zahavi gaat spelen, voegt niets toe en speelt elke wedstrijd zwaar belabberd.

14 januari 2022 om 14:42

Heb ook nog nooit een Vinicious Jr op het wedstrijdformulier van Real Madrid zien staan eerlijk gezegd...

14 januari 2022 om 14:51

Idd een waardeloze spits voor psv. Hij is meer voor een Groningen

14 januari 2022 om 15:28

Maxi Romero zou super zijn. Nu half jaar spelen zonder blessures en kampioen worden.

Slecht nieuws op de vrijdagmiddag

Dan mag 'ie wel eens wat meer doelpuntjes gaan maken, anders kan hij net zo goed wegblijven.

14 januari 2022 om 14:33

Kan voor geen meter voetballen en voegt echt niets toe. Ben hem liever kwijt dan rijk...

14 januari 2022 om 15:40

Jij geeft ook steeds dezelfde reactie hier op Zahavi. Geef een beetje toe, je kan hem niet uit staan, en niet alleen omdat je het geen goede voetballer vindt. En vooruit ik verdedig hem daar door juist een beetje extra.

14 januari 2022 om 15:47

Beschuldig je hem nu serieus van antisemitisme of denk je dat 'ie z'n kapsel ofzo lelijk vind?

14 januari 2022 om 15:59

Appelsap hele vreemde reactie van binny. Ik zal me maar niet verlagen tot zijn niveau. Ik heb het over voetbal technische en haalt andere zaken bij die er niets mee te maken hebben..

Hopelijk wordt het dan nog een half jaar om niet te vergeten, verschrikkelijk wat hij heeft meegemaakt hier. Snap het volkomen als hij dan ook snel weg is als het seizoen voorbij is.

Nog een half jaartje alle ballen erin knallen Eran!

14 januari 2022 om 16:32

Volgens mij worden de reacties hieronder niet meer getoond bij de juiste comment. Hij staat nu bij Kletskabem die positief is.

14 januari 2022 om 17:00

Geef kritiek op een titel van VZ of op inhoudelijke onjuistheden en je comment wordt direct verwijderd of je krijgt een ban. Maar dit soort hatelijke reacties mogen uren blijven staan en wordt zelfs aangeduid als top comment. Waar zijn jullie mee bezig Vz...

Snap niet zo goed dat PSV er niet mee akkoord gegaan is om het laatste halfjaar contract te laten zitten als ze daadwerkelijk dat voorstel gehad hebben.

Uiteindelijk heeft hij toch niet gebracht wat hij zou moeten brengen voor dat geld (verdiende volgens mij 2.5 miljoen per jaar plus een tekenbonus). Hij heeft het vorig jaar een periode best aardig gedaan, maar Schmidt speelt dit seizoen liever met Vinicius in de punt (terecht, de buitenspelers en 10 zijn de beste spelers van het elftal en de spits moet dan als kapstok voetballen, waar Vinicius beter in is) en achter hem zit Maxi Romero die gezien zijn leeftijd, voetballend vermogen en transfersom sowieso de voorkeur dient te krijgen. Daarachter zit nog Fodé Fofana en Vertessen in de spits is ook een prima optie. Hij is komend halfjaar de de derde of vierde spits en als hij het prima vond om het contract nu te ontbinden zou dat PSV 1.25 miljoen euro besparen. Dat is toch dom om niet te doen?

14 januari 2022 om 14:54

Ik vrees dat Schmidt het niet eens met jou (en mij) is en Zahavi als eerste spits ziet. Zahavi is mij ontzettend tegengevallen.. ik hoop ook met name op Romero en anders Fofane of Vertessen.

14 januari 2022 om 15:00

Het lijkt met dat hij Zahavi sowieso niet als eerste spits ziet gezien zijn keuzes dit seizoen, maar wat de rangorde is weet ik ook niet precies. Daarnaast vindt Schmidt het wel heel belangrijk dat ook de aanvallers verdedigend arbeid leveren en terug komen zakken, maar dat doet Zahavi echt niet veel meer dan de andere spitsen

14 januari 2022 om 14:59

Misschien hadden ze dat inderdaad beter kunnen doen, maar PSV was zelfs van plan een nieuwe spits te halen als hij wegging. Vind wel dat jij Zahavi wat tekort doet, natuurlijk zijn er genoeg opties maar al die opties hebben ook zo hun mindere punten. Romero en Fofana zijn allebei wel erg vaak geblesseerd en hebben nog vrijwel niets laten zien in het eerste. Vinicius is natuurlijk ook erg beperkt. Yorbe Vertessen is ook een beetje een blind renpaard en totaal geen afmaker. Alle PSV spitsen zijn momenteel helaas niet beter dan Zahavi.

14 januari 2022 om 15:06

Op basis van vorig seizoen zou ik het met je eens zijn, maar op basis van het eind van vorig seizoen en begin dit seizoen vind ik dat niet. Natuurlijk is Carlos Vinicius in de kern een lompe houthakker, maar hij heeft dezelfde functie als Zahavi en is daar op dit moment beter in. Dan hoef je ook wat mij betreft niet twee van zulke spitsen er op na te houden. Romero en Fofana zijn inderdaad erg veel geblesseerd, maar Romero is op dit moment wel fit en in de minuten die hij maakte vond ik hem erg goed, dat belooft wat mij betreft nog wel wat.

Vertessen is inderdaad geen spitsenwonder, maar die snelheid van hem is absoluut een wapen. Hoewel Zahavi vaak goed gepositioneerd staat en echt wel een neusje voor de goal heeft maakt hij die doelpunten net zo goed niet, terwijl hij een schat aan ervaring heeft. Vertessen creëert dan tenminste nog kansen op de counter, aan Zahavi heb je dan niets. Ik zei het hieronder ergens ook al, maar wat ik het meest aan hem zal missen was zij vrije trap, die was wel goed, maar daar kun je geen 2.5 miljoen per jaar voor betalen

14 januari 2022 om 16:01Zahavi altijd opstellen. Balvast, draait goede kant op, vrije trap op orde. Speel daar omheen met Gakpo en Vertessen dan heb je genoeg gevaar. Als Madueke ook nog terugkomt helemaal super.

Hij hoeft voor mij niet meer te spelen. Met hem in de basis wordt PSV er alleen maar zwakker op, het draait veel beter zonder hem. Mag van mij direct vertrekken genoeg spelers die beter dan hem zijn.

14 januari 2022 om 14:41

Eens, al verwacht ik ook niet dat hij nog veel speeltijd gaat krijgen, er moeten behoorlijk wat blessures komen wil hij nog spelen. Hoop zelf op nog een goed halfjaar van Vinicius en dan misschien een Maxi Romero die zijn belofte gaat inlossen, al blijft dat misschien wel een droom gezien zijn blessuregevoeligheid.

14 januari 2022 om 14:43

Zelfs met blessures zou ik hem niet eens opstellen, des noods Romero die heeft wel potentie. Uit nood Vertessen in de punt.

14 januari 2022 om 14:49

Romero blijft wat mij betreft in potentie de beste spits voor PSV Fofana ken ik niet zo goed en Vertessen vind ik beter als buitenspeler, maar volgens mij speelde Vertessen laatst een wedstrijd in de punt en deed hij dat helemaal niet onaardig (tegen RKC volgens mij). Dat zou ook moeten lukken, want daar heeft hij volgens mij de hele jeugd ook gespeeld

14 januari 2022 om 16:33

Ik vond het meest stuitende dat hij in 2 wedstrijden in totaal 4 keer in de baan van het schot stond. Dat was erg gek.

Blij dat hij blijft. Ik vind het zeker een goede spits voor PSV. Enige minpunt is toch wel zijn traagheid.
Al met al heeft hij het goed gedaan in zijn periode bij ons, ondanks de overval van zijn familie. Echt een voorbeeldprof is deze jongen.

14 januari 2022 om 14:45

Zijn gebrek aan voetballend vermogen blijft ook wel een ding. Dit seizoen staat de spits de helft van de tijd met de rug naar de goal te voetballen en dan heb je gewoon echt heel weinig aan Zahavi.

Dat het een voorbeeldprof was ben ik absoluut met je eens, maar dat is ook wel het enige. De enige reden dat hij zichzelf schatrijk gevoetbald heeft en op zijn dertigste zelfs bij de Spurs in de kijker speelde (die uiteindelijk voor Carlos Vinicius kozen, blijkbaar hebben ze dezelfde scouting als Psv) is zijn enorme discipline en doorzettingsvermogen. Ik vond hem voor de rest zeker het laatste halfjaar op ongeveer alle vlakken tekortschieten (behalve dat hij wel een goede vrije trap in huis heeft trouwens).

Zo weet iedereen waar je aan toe bent. Voor hem en PSV . Dan kan psv rustig voor een vervanger kijken. Best heftig wat hij en zijn gezin heeft meegemaakt. Respect ook dat hij de seizoen afmaakt.

Ik zie aan het einde van de rit wel hoe Zahavi het doet. Heeft goede en slechte periodes gezien bij PSV, toch het idee dat velen hem liever zien falen dan dat hij het weer goed doet. Hoe ook hier word gedaan alsof Vinicius, Vertessen, en Romero allemaal zoveel speciaals hebben laten zien... In Romero zelf zie ik echt nog potentie, Vinicius vind ik een waardeloze speler, die wel met zijn fysiek PSV een andere dimensie geeft dan Zahavi, maar dan nog. Moet nog zien of die andere spitsen veel scoren in de belangrijk wedstrijden, in de toppers en de wedstrijden Europees heeft die jongen veel gescoord, is iedereen dat dan helemaal vergeten?
Heftig ook allemaal 2 keer in 1 jaar je huis overvallen in wat een veilige buurt zou moeten zijn, mooi dat hij toch wilt blijven.

14 januari 2022 om 15:10

Volgens mij doet bijna niemand hier alsof Romero, Vinicius en Vertessen wereldspitsen zijn, echter staat deze man voor 2.5 miljoen euro per jaar op de loonlijst en dat ga je gewoon niet verlengen voor een 34-jarige speler. Als je dan ook nog eens 1.25 miljoen kunt besparen voor een halfjaartje terwijl hij de laatste tijd toch slecht speelt lijkt me gewoon dat je dat moet doen als PSV.

Wel ben ik met je eens dat het bewonderenswaardig en strijdbaar is dat hij zelf nog terugkeert naar twee van zulke overvallen door een stel debielen.

14 januari 2022 om 15:18

Helemaal met je eens hoor. Is ook gewoon logisch om er niet mee door te gaan, het is niet alsof hij het plafond omhoog tilt, dat ben ik met je eens. Vond het een prima gok voor het geld dat hij heeft gekost zonder de transfersom, Zahavi was gewoon hartstikke goed tegen Ajax, in de wedstrijden in Europa waar het om ging ( jammer genoeg niet tegen Benfica dan) vind dat een beetje ondankbaar, gewoon omdat de rest het imo niet veel beter zouden hebben gedaan. Verder helemaal met je eens. Ik zou inzetten op Romero, Fofana, en haal Luuk misschien of zo als breekijzer.

Die gaat gewoon nog cashen meer niet. Moet nog herstellen bla bla ritme opbouwen plus corona etc.
Snap psv eerlijk gezegd niet. Gun dan iemand van de jeugd….

14 januari 2022 om 15:19

Wat bedoel je eigenlijk vreemde jongen. PSV heeft hem een contract aangeboden, wat moeten ze iemand aan de jeugd bieden? Hij staat onder contract tot het einde van het seizoen, ze hebben niks te willen.

14 januari 2022 om 15:51

Alsof PSV kan kiezen om Zahavi niet meer terug te nemen omdat Zahavi 2x is overvallen. Wat een redenatie hier op dit forum en vooral dit artikel. Of ik moet sarcasme heel slecht kunnen onderscheiden, maar mijn gevoel zegt dat de helft van de mensen die reageert gewoon maar wat roept. De inhoud is tanende de laatste tijd..

14 januari 2022 om 15:55

Indd gewoon diep triest. Het is het roepen om het roepen, geen logica.

14 januari 2022 om 23:20

Ik denk dat de meeste mij hier totaal verkeerd hebben begrepen, maar het kan ook aan mij liggen op de manier hoe ik het heb gezegd.

Wat ik meer bedoelde, ALS er een optie is om vanuit beide kanten de contract op te zeggen waarom zou je dan nog door willen met iemand die en twijfeld ivm prive omstandigheden en iemand die niks meer toevoegd aan de selectie. Want ik lees hieronder reactie dat psv niks te willen heeft betreft dat hij zoiezo zijn contract moet uitzitten maar eran heeft ook niks te willen om eerder te stoppen bij psv want hij heeft zelf de contract getekend dus al wordt hij 10x beroofd. Er was dus blijkbaar een optie om het contract aan beide kanten te op te zeggen.

14 januari 2022 om 16:05

Ik denk dat hij voor die miljoen liever thuis zit dan dat hij speelt. Natuurlijk is het veel geld, maar de veiligheid van je familie staat toch voorop. Daarnaast is Zahavi voor mijn gevoel ook behoorlijk eer gevoelig. Dat PSV nu eerste staat en er in de stand dus goed voor staat waardoor het ook interessant is om te blijven spelen. Het zou zomaar anders geweest kunnen zijn als ze al veel punten achter stonden en er geen eer meer te behalen viel.

14 januari 2022 om 16:09

Hij gaat gewoon zijn contract uitdienen, wat in zijn geval bewonderingswaardig is. En wat voor psv absoluut geen domper is of zo. Waarom maak je er zo’n rare kronkel van?

Respect voor Zahavi en zijn familie, dat Zahavi gewoon nog het seizoen afmaakt. hopelijk worden we kampioen. dan heeft Zahavi toch nog iets positiefs om aan terug te denken. als hij later terug denkt aan zijn tijd bij PSV.

14 januari 2022 om 15:55

Ik hoop het niet, maar het zou een mooi afscheid voor hem zijn.

14 januari 2022 om 16:21

@binny haha snap dat jij hoopt van niet, maar als Ajax fan heb jij de laatste jaren wel genoeg kampioenschappen mogen vieren. nu is het weer aan PSV. en het zou inderdaad de perfecte afscheid zijn voor Zahavi.

Wat ongelooflijk triest dat hij op zo'n manier moet vertrekken uit Nederland. Erg sneu en heel zielig voor zijn kinderen en zn vrouw dat ze dit mee moesten maken...

Ik denk dat hij beter in Israel kan blijven. We kunnen inmiddels wel concluderen dat hij bij PSV gewoon mislukt is, hij is voorlopig sowieso nog niet fit en zijn contract loopt over een half jaar af. En na die overval en die inbraak en met zijn vrouw en jonge kinderen duizenden kilometers hier vandaan kan ik me niet voorstellen dat hij hier nog gelukkig gaat worden. Verlies nemen, PSV vragen of ze je contract willen ontbinden en lekker je laatste jaren als voetballer slijten in je thuisland.

Goedzo marrokaantjes weer een jood uit het land gejaagd, top volk. meer binnen halen!

14 januari 2022 om 23:12

Vz wat is dit voor een reactie dan?!
Gelijk verwijderen en blokkeren dit soor gasten en verbannen. Achtelijke imbiciel

Waar zijn al die mensen die aan het zeiken waren over de reacties die hiervoor werden geplaatst!!???

@voetbalzone doe er wat aan ajb.

Snap sowieso niet waarom hij in Amsterdam is gaan wonen. Iedere dag op en neer naar Eindhoven doe je toch ook niet voor de lol?

14 januari 2022 om 17:07

Omdat hij daar in een Joodse gemeenschap kon wonen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper180
O. BoscagliVerdediger183
André RamalhoVerdediger173
Y. VertessenAanvaller176
M. GötzeMiddenvelder161
M. van GinkelMiddenvelder161
BrumaAanvaller165
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

4 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 12 4 0 0
2020/2021 PSV 25 11 3 0
2020 Guangzhou City 7 4 1 0
2019 Guangzhou City 28 29 2 1
2018 Guangzhou City 26 20 3 0
Laatste voetbalnieuws

Joey Veerman en Fodé Fofana maken basisdebuut voor PSV

Joey Veerman en Fodé Fofana maken donderdag hun basisdebuut voor PSV tijdens de bekerwedstrijd tegen Telstar, die om 18.45 uur wordt afgetrapt. Trainer Roger Schmidt kiest ervoor om Cody Gakpo rust...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren