Bazoer reageert op hectische week: ‘Misschien denk jij daar zo over’

Vrijdag, 14 januari 2022 om 14:38Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:38

Riechedly Bazoer heeft voor de camera's van ESPN gereageerd op de geruchten over een transfer naar Feyenoord. De middenvelder annex verdediger van Vitesse zou een mondeling akkoord hebben met de Rotterdammers, maar dat ontkent hij. 1908 kwam vrijdagochtend met het nieuws dat een deal zelfs helemaal is afgeketst. Bazoer loopt komende zomer uit zijn contract, waardoor Vitesse nu nog enkele miljoenen voor hem kan vangen. De club lijkt echter de voorkeur te geven aan de sportieve belangen.

Vitesse vraag naar verluidt drie miljoen euro voor Bazoer, een bedrag waar Feyenoord niet aan wil voldoen. Feyenoord Transfermarkt meldde eerder deze week dat de Rotterdammers niet bereid zijn om verder te gaan dan de helft. Desondanks werd wel een mondeling akkoord bereikt, zo bracht het doorgaans goed ingelichte Twitteraccount. "Ik weet niet wie heeft verzonnen dat ik een mondeling akkoord heb", aldus Bazoer bij ESPN. "Ik hou me niet zoveel bezig met de randzaken. Ik speel nog bij Vitesse en moet respect hebben voor Vitesse. Ik heb veel geleerd de afgelopen twee jaar onder deze trainer. Ik focus me volledig op Vitesse."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Bazoer ziet een transfer naar Feyenoord zelf wel zitten. "Feyenoord is een topploeg in Nederland", gaat de zesvoudig Oranje-international verder. "Ik denk dat ik toe ben aan een volgende stap, maar alles moet wel kloppen. Iedereen weet dat ik een aflopend contract heb. We gaan het zien. De trainer wil mij graag behouden en ik heb een contract te respecteren." Thomas Letsch verwacht dat Bazoer blijft. "Het is logisch dat er aan spelers met zijn kwaliteiten wordt getrokken. Ook gezien zijn contractuele status. Maar hij is een hele belangrijke speler voor ons en ik zie hem hier tot de zomer spelen."

De verslaggever van ESPN noemt het een 'ideaal moment' voor Bazoer om nu te vertrekken, daar hij aangeeft toe te zijn aan een volgende stap en over een aflopend contract beschikt. "Misschien denk jij daar zo over", aldus Bazoer. "Alles moet kloppen. Wie weet wat er gaat gebeuren. We hebben een belangrijke wedstrijd voor de boeg tegen Feyenoord. Ik voel mij goed bij Vitesse." Feyenoord schakelt ondertussen door en staat op het punt om de Amerikaan Cole Bassett voor anderhalf jaar te huren van Colorado Rapids. Bovendien nemen de Rotterdammers een optie tot koop op in het contract. Voetbal International meldt dat Bassett zich woensdag al meldt in Rotterdam.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door hombre_guapo)

3 mil waar hebben we het over. Dan haal je een speler die weliswaar soms wat nukken heeft gehad in het verleden maar ook direct tot je beste spelers behoort. Binnen een half jaar is hij al meer waard dan die 3 mil die je er voor betaald hebt. En dan doorschakelen naar een Amerikaans ventje, probeer dan een soortgelijke speler te vinden die direct impact maakt. Ze willen voor het kampioenschap strijden dit seizoen, moet je er ook de spelers voor halen!

14 januari 2022 om 14:49

Maar waar moest Bazoer spelen dan aangezien het centrum van Feyenoord al goed bezet is met Trauner, Senesi en Geertruida toch?

14 januari 2022 om 14:56

Aangezien Feyenoord achter alleen maar middenvelders aanzit én met name middenvelders zijn vertrokken, lag het voor de hand dat Bazoer met name op het middenveld de concurrentie aan moest gaan. Wat niet gek is gezien de dunne spoeling.

14 januari 2022 om 14:57

Ik denk zelf eigenlijk dat Slot hem op het middenveld zal laten spelen als één van de twee zessen.

Bazoer is voetballend geweldig voor een verdediger, maar mensen moeten niet vergeten dat die driemansverdediging van Vitesse wel gigantisch veel verbloemt van de verdedigers daar. Bazoer staat gigantisch vaak uit positie en heeft bijna een vrije rol achterin die opgevangen wordt door Doekhi en Doekhi kan opbouwend weer heel weinig wat Bazoer verbloemt. Ik denk niet dat Slot het aandurft om met Bazoer in een tweemansverdediging met hoge lijn te gaan spelen. Met een dubbele zes heb je denk juist nog meer aan zijn opbouwende kwaliteiten

14 januari 2022 om 14:59

Wou zeggen, lijkt me wel een ideale voorstopper

14 januari 2022 om 15:04

Maar waarom zou je hem weer weg uit de verdediging willen halen terwijl hij het juist daar goed doet bij Vitesse? Bij Wolfsburg en FC Porto was Bazoer juist geen groot succes op het middenveld.

14 januari 2022 om 15:07

@Tete - Daarin volg ik het verhaal van PSVMANUNITED ook wel; Bazoer speelt als opkomende opbouwer met 2 man die hem rugdekking geven. In feite dus al zowat als een 6. Anderzijds biedt Bazoer Slot extra opties voor zowel centraal achterin als op het middenveld.

14 januari 2022 om 16:13

je speelt nooit een seizoen met 11 spelers

14 januari 2022 om 14:50

Als je bijna geen geld hebt ga je niet een speler van Vitesse kopen voor 3 miljoen met minder dan 6 maanden contract. Ik denk dat Bazoer ook nog wel een redelijk salaris wil hebben, dus dat gaat Feyenoord veel geld kosten.

14 januari 2022 om 14:59

Het een (Amerikaanse jongen) kan natuurlijk nog altijd losstaan van het ander, hé. Karim Dermane (ook een jonge jongen) moet ook nog bekend worden gemaakt, maar dat hoeft niks te zeggen over andere transfers.

Als Walemark (rechtsbuiten) bijvoorbeeld komt, schuift Jens Toornstra gewoon weer terug als voornaamste extra optie op het middenveld.

Ik vind het wel prima zo. Er zwemmen meer vissen in de zee en Walemark en Bassett tonen wel aan dat Feyenoord ook rondkijkt.

14 januari 2022 om 15:06

Als ik 1908. moet geloven staan er nog verschillende scopes klaar.
Ben zeer benieuwd wat er nog gehaald wordt.
Dat er spelers bij moeten lijkt mij net gek.
Ik zelf had Bazoer voor 3 mil een mooie optie gevonden.

Vond interview van Bazoer trouwens prima. Met veel respect naar Vitesse toe iig.

14 januari 2022 om 15:10

Ja, er moet inderdaad nog wel een en ander bij. Gelukkig is Arnesen er druk mee bezig.

En ja eens over dat interview; sowieso kan Bazoer z'n houding (voor zover ik zelf kon zien) me wel bekoren hoor de afgelopen tijd.

14 januari 2022 om 15:17

Toch had ik iedee aan zijn houding te zien dat er een leugentje inzat. Het was iig beetje ongemakkelijk. Maar nogmaals was goed intervieuw.

Ja ik ben zeer benieuwd 2 a 3 spelers is echt nodig

14 januari 2022 om 15:43

@Bliek - Ja, kan natuurlijk nog best. Net zoals dat (eventuele) akkoord ontkennen, je wil natuurlijk niet je hand overspelen of je club publiekelijk in diskrediet o.i.d. brengen. Zeker niet nét voor een onderlinge ontmoeting, haha.

14 januari 2022 om 16:33

Je ziet steeds vaker dat de ‘moeilijke’ maar (zeer) getalenteerde jongens meer voor een trainer (die ze beter maakt) dan voor een club kiezen. Bazoer heeft al gesproken met Slot en die zal ongetwijfeld nu net zo onder de indruk zijn als wij allemaal op Zuid 😂. Bazoer is ook netjes richting Vitesse en zijn uitstekende trainer die hij benoemt. Daaruit haal ik het gevoel dat Bazoer Feyenoord (lees: Slot) wel ziet zitten

14 januari 2022 om 15:04

Hoezo direct bij de beste spelers hoort? Bij Feyenoord nog maar waarmaken? Hofs was ook bij Vitesse een smaakmaker, bij Feyenoord alleen in het voorseizoen en daarna stokte het. Vejinovic idem.

14 januari 2022 om 15:22

Dat werd ongetwijfeld ook gezegd over dat Oostenrijkse ventje (Trauner) en die Noorse mannetjes (Pedersen en Aursnes), want zal wel weer niks zijn en zie hoe ze spelen. Die Amerikaan kan ook een schot in de roos worden, maar goed, wat de boer niet kent..... Verder prima beslissing van Feyenoord om deurtje verder te zoeken, want 3 miljoen is voor Feyenoord veel geld voor iemand met half jaar contract.

14 januari 2022 om 17:09

Ja, als je niks in je portemonnee hebt is zelfs € 20,- veel. Laat staan 3 miljoen. Zijn de keiharde feiten.
Leen jij ze toch 3 miljoen. Waar praten we over.

Hij vindt zelf een stap naar Feyenoord echter wel prima zo te horen. Dan zal hij dat vast wel eens vaker hebben laten blijken aan Feyenoord, want Feyenoord Transfermarkt zit er volgens mij bijna nooit naast.

Ergens vind ik het jammer, mocht hij naar Feyenoord vertrekken omdat ik denk dat het een concurrent echt beter maakt, maar ik zie het ook helemaal niet boteren tussen Schmidt en hem. Als wij dan ook al Joey Veerman hebben is het misschien maar beter dat hij niet komt, dat laat ook ruimte voor andere aankopen.

14 januari 2022 om 14:58

Onbegrijpelijk dat PSV geen poging doet. Schmid is na dit seizoen wss weg dus daar zal het probleem niet liggen. Bazoer kent de club al en ik krijg de indruk dat hij zelf ook liever naar PSV zou gaan

14 januari 2022 om 15:22

Ik denk zelf eigenlijk dat Schmidt gewoon bij PSV blijft. Ik las laatst ergens dat hij dit seizoen Galatasaray afgewezen heeft (dat vind ik nog wel begrijpelijk en zegt denk ik niet zoveel, een controlfreak als hij zal ook wel niet echt werken in die heksenketel) en hij heeft RB Leipzig afgewezen dit seizoen terwijl hij daar een prima instapmoment had. Jesse Marsch stond dertiende ofzo, dus slechter kon hij het toch niet doen, hij kent het Red Bull-concern en Leipzig is een club met veel grotere mogelijkheden dan PSV.

Dat vind ik echter ook niet zo heel erg. Ik vind in tegenstelling tot velen hier dat Schmidt de club wel degelijk verder helpt met zijn professionele aanpak en inmiddels hebben we echt heel veel middelmatige spelers beter zien worden onder Schmidt waardoor ze eventueel voor veel geld verkocht kunnen worden. Ook de beste voetballers van het elftal zijn bijna allemaal doorgebroken en gegroeid onder Schmidt inmiddels. De enige die echt geflopt is is Ihattaren, maar door alle verhalen hier de afgelopen weken heb ik het vermoeden dat dat absoluut aan Ihattaren zelf ligt.

Als het om de knikkers gaat is het natuurlijk nog niet best, maar vorig seizoen zijn alle toppers gespeeld in februari (en toen is het kampioenschap ook verdeeld) terwijl PSV toen al zijn topspelers miste. De rest kun je hem aanrekenen, maar vind ik allemaal minder grote blamages. Dit seizoen staat hij echter keurig eerste, al ligt dat ook aan de concurrentie natuurlijk en speelt hij nog Europees voetbal.

Zou leuk zijn als die nu tegen feyenoord de winnende goal maakt zondag

14 januari 2022 om 14:59

Nog leuker als hij de enige goal maakt in de wedstrijd, in eigen doel

14 januari 2022 om 15:05

Zou inderdaad leuk zijn, aangezien hij zondag alleen op FIFA tegen Feyenoord kan spelen

Goede en volwassen reactie van Bazoer, is toch echt te merken dat hij de afgelopen twee jaar veel geleerd heeft onder de vaderlijke schoolmeester Letsch. Nog een half jaartje vlammen en dan de clubs voor het uitkiezen lijkt me helemaal geen slecht idee!

Denk dat hij van de zomer gratis naar psv gaat denk ik want woont ook nog daar en heeft er gespeeld.

Is net stapje hoger als Feyenoord

14 januari 2022 om 15:31

Stapje hoger?

14 januari 2022 om 16:21

Ja van Vitesse naar Rotterdam is een klein stapje maar PSV is stapje hoger als Feyenoord ja daar hoef je niet voor gestudeerd voor te hebben.

15 januari 2022 om 10:36

En dat zegt natuurlijk alles, dat hoger "stapje" PSV heeft natuurlijk Feyenoord en Ajax dit seizoen alle hoeken van het veld laten zien! En dan bedenken dat dit het goedkoopste Feyenoord elftal aller tijden is....he, maar ik lul niet lol

14 januari 2022 om 16:16

Één stapje? Lol. Als Ajacied zie ik hem liever naar Feyenoord gaan. Stel dat ze hem bij PSV z'n mentaliteit kunnen bijbrengen van een prof, dan is ie qua talent gewoon verschrikkelijk goed en brengt ie daar met Sangare veel balans. Dan wordt de competitie echt spannend met het vaak lakse Ajax. Feyenoord is een stap opzij en dan gaat ie z'n belofte helaas nooit waarmaken denk ik

14 januari 2022 om 16:22

Zeker weten daar heb je gelijk in.

14 januari 2022 om 20:44

Wow ga een cursus nl volgen. Feyenoord is psv al voorbij.

15 januari 2022 om 11:25

Haha in welk opzicht?

Geen enkele hoor niet op de ranglijst en ook nietqua kampioenschappen.

Ik weet wel iets waarbij ze er voorbij zijn gestreefd maar dat zeg ik maar hier niet

17 januari 2022 om 10:34

@renevo

Het weekend weer voetbal gekeken en nog steeds van mening dat ze beter zijn in alle opzichten?

Er waren voor aanvang van dit seizoen behoorlijk wat forumdeelnemers die AZ, Vitesse, Utrecht en zelfs Twente en Groningen een stapje hoger vonden dan Feyenoord. Feyenoord zou om de plaatsen 8-12 gaan strijden met deze selectie.

14 januari 2022 om 16:18

Het is ook aan het slechte PSV en lakse Ajax te danken dat het spannend lijkt. 1, 2 en 3 zouden al lang vast moeten staan qua max niveau wat we hebben gezien wat Ajax PSV en Feyenoord kunnen. Maar goed de bal is rond en bla

14 januari 2022 om 17:36

Hierboven zeg je dat Vitesse en Feyenoord gelijk zijn, want een stap opzij, nu is er weer een duidelijke top drie, wat is het nou? Wel consequent blijven in je provoceren.

Mooi te lezen dat het lijkt alsof hij de stap heeft gemaakt als persoon om professioneel te reageren en handelen.

In juni transfervrij, dan staan de clubs ook wel in de rij voor hem.
Gevaar voor Feyenoord is dat er dan ook andere kapers op de kust liggen.

Als Sangare vertrekt zie ik hem zo bij PSV spelen

Die tekent maandag gewoon bij feyenoord, lekker eerst potje ballen morgen in de Kuip.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller1911
A. JahanbakhshAanvaller171
J. BijlowKeeper160
L. SinisterraAanvaller167
C. DessersAanvaller154
R. NelsonAanvaller120
L. GeertruidaVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

102 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Vitesse 16 1 6 0
2020/2021 Vitesse 29 5 7 2
2019/2020 Vitesse 22 3 6 1
2018/2019 Porto II 2 0 1 0
2018/2019 FC Utrecht 14 3 2 1
Laatste voetbalnieuws

Hans Kraay junior oppert opvallende nieuwe bestemming voor Bazoer

Er is nog altijd geen honderd procent zekerheid over de toekomst van Riechedly Bazoer. De verdediger annex middenvelder van Vitesse leek op weg naar Feyenoord, maar de Rotterdammers kunnen zich niet...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 19 januari
Barcelona is op zoek naar een nieuwe linksback en heeft naast Nicolás Tagliafico nog vier andere verdedigers op het oog. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren