Bouwmagnaat koopt NAC en wil binnen twee jaar naar de Eredivisie

Vrijdag, 14 januari 2022 om 13:14Jordi Tomasowa • Laatste update: 15:02

NAC Breda krijgt voor circa zes miljoen euro een nieuwe eigenaar, zo melden BN DeStem en Omroep Brabant. De Bredase club stond sinds juni 2020 te koop, ruim anderhalf jaar later is er een geschikte kopende partij gevonden voor de overname. Bouwondernemer en supporter van NAC Karel Vrolijk wordt een van de nieuwe eigenaren en het gezicht van de Parel van het Zuiden.

Volgens Omroep Brabant heeft Vrolijk grote plannen met NAC. Zo wil hij middels een vijfjarenplan de begroting opschroeven naar achttien tot twintig miljoen euro. Het uiteindelijke doel is dat NAC binnen twee jaar promoveert naar de Eredivisie. De eerstedivisionist heeft de overname nog niet bekendgemaakt, maar zal dit volgens BN DeStem vandaag nog doen, voorafgaand aan het Keuken Kampioen Divisie-duel met FC Volendam.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

In juni 2020 werd NAC door zijn drie grootaandeelhouders Wim van Aalst, Rob van Weelde en Paul Burema te koop gezet. Bouwondernemer Vrolijk liet in juli vorig jaar aan Omroep Brabant al weten dat hij van plan was om de aandelen van NAC te kopen. Het bod van Vrolijk, dat hij samen met supporterscollectief Ons NAC deed, werd destijds echter afgeslagen door de eigenaren. De grootaandeelhouders slaagden er vervolgens niet in om met een andere partij tot een overname te komen, waardoor Vrolijk nu alsnog voor circa zes miljoen euro alle aandelen in handen krijgt.

Lange tijd was er bij NAC ook een Amerikaanse investeerder in beeld om de club over te nemen. Zij zijn nu echter door de grootaandeelhouders terzijde geschoven. De Bredase club moet voor de definitieve overname nog wel goedkeuring krijgen van de KNVB, de Raad van Commissarissen en de Stichting NOAD. Momenteel staat NAC in de Keuken Kampioen Divisie op een teleurstellende negende plaats met 28 punten uit 21 duels. Vrijdagavond wacht de ploeg van trainer Edwin de Graaf om 20.00 uur een thuiswedstrijd tegen FC Volendam.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door heddeum)

Ach, de zoveelste die binnen 2 a 3 jaar naar de Eredivisie wil en daarna doorstoten naar de subtop. Zou ook enigszins apart zijn als de ambitie van een miljonair anders zal zijn. Ook deze poging zal stranden in mooie voornemens vrees ik...

14 januari 2022 om 13:34
0

Dat is toch een reeele doelstelling voor een club als NAC? Het is een schande dat de club in de KKD speelt. En ik zie geen rare uitspraken als 'vitesse gaat voor het Landskampioenschap', 'roda JC speelt over 5 jaar in de Cl' of 'als je over een paar jaar in het buitenland over het Nederlands voetbal praat dan hebben we het over ADO Den Haag'.

14 januari 2022 om 14:11
0

Met een beetje verstandig beleid, moet je zelfs zonder extra geld gewoon eredivisie kunnen spelen. Als je ziet dat PEC, Willem II en Heracles ook al jaren op het hoogste niveau spelen en tegenwoordig Sparta en RKC ook weer, dan moet NAC dat ook kunnen.

Alleen is het structureel onrustig en worden de middelen niet goed besteed.

14 januari 2022 om 14:23
0

Voor Vitesse was het realistischer om voor het kampioenschap te mee te spelen als het voor NAC is om voor de subtop van de eredivisie te gaan. Eerst maar even proberen uit de middenmoot van de KKD proberen te komen.

Verder is het erg bijzonder dat toen ik in Breda woonde echt iedereen daar zei dat ze hun shirt zouden verbranden als NAC ooit in handen van een eigenaar kwam. Nu staan de driftig te typen over hoe mooi dit allemaal is.

14 januari 2022 om 14:27
0

Waar heb je het over? NAC is al bijna 10 jaar in handen van een groep eigenaren.

14 januari 2022 om 14:36
0

@geelblack: Jij hebt iedereen in Breda persoonlijk gesproken?

En een landskampioenschap voor Vitesse is veel meer waanzin dan subtop van de Eredivisie haalt. Alleen PSV, Feyenoord en Ajax kunnen in Nederland kampioen worden, zeker nu de verschillen financieel steeds meer toenemen. En nu niet gaan aankomen met AZ en FC Twente, want dat gaat ook niet meer gebeuren.

14 januari 2022 om 14:55
0

Waarom is dat schandalig? Alsof NAC te goed/groot is voor de Jupiler, omdat ze veel fans hebben die hard kunnen schreeuwen.

14 januari 2022 om 17:39
0

Natuurlijk is NAC niet te goed voor de KKD, want anders hadden ze wel ED gespeeld, en de hoeveelheid fans zegt ook niet zo veel. Maar als je ziet hoe groot de club is, is het een schande dat mensen daar er zo'n puinzooi van hebben gemaakt dat ze KKD moeten spelen.

14 januari 2022 om 13:42
0

Ik lees niets over doorstoten naar de subtop, wel over het in vijf jaar opschroeven van de begroting naar achttien tot twintig miljoen euro. Daarmee kom je op het niveau van clubs als Groningen en Heerenveen.

14 januari 2022 om 13:45
0

Als je geen ambities hebt moet je er ook niet aan beginnen toch? Zou raar zijn om een paar miljoen in een club te steken en dan te zeggen van we gaan lekker op de zelfde voet verder en we kijken wel hoe het loopt.

14 januari 2022 om 13:50
0

Het is bizar hoe alergisch sommige mensen zijn voor ambities, je moet altijd voor het hoogste gaan en dat mag soms ook wel uitgesproken worden

14 januari 2022 om 14:42
0

Ach de subtop is een breed begrip. Voor de 1 is dat plaats 8, voor een ander plaats 4. Maar een avondje NAC is altijd wel mooi.

Mooi nieuws voor de regio. Ik ben geen Breda fan, maar wat kan ik genieten van de sfeer daar in het stadion.
Hartsikke welkom in de Eredivisie!
Groeten van Prem nummertje 93

14 januari 2022 om 13:43
0

Wat is er met de eerste 92 gebeurd?

14 januari 2022 om 13:44
0

Hoi Fcg95, het betreft mijn geboortejaar.
Ik ben geboren in 1993.

Het is geen cijferreeks of iets dergelijks.

14 januari 2022 om 14:07
0

Dat is precies wat iemand zou zeggen die de eerste 92 weg heeft gemoffeld zou zeggen ja...

14 januari 2022 om 14:13
0

Prem ik ben dol op je! Groetjes Diederik

14 januari 2022 om 14:17
0

Ik wist niet dat je fan moest zijn van de stad om ook fan te zijn van een club? Ik ben zelf bijvoorbeeld niet zo’n fan van Amsterdam, echter wel van Ajax.

Dit soort dingen lees je toch vaak, mooi vermakelijk. Die Chinezen bij ADO destijds waarbij de eigenaar doodleuk kwam meetrainen, zoon Jordania met Den Bosch, vaders met Vitesse naar de Champions League. Al is Vitesse er wel een stuk knapper van geworden met dat jeugdcomplex.

14 januari 2022 om 14:21
0

Je mag ervan vinden van je er van vindt, maar NAC is natuurlijk in alle opzichten een eredivisie (waardige) club.
Wekelijks 17.000 man in de Kkd
Dan kan niemand zeggen, alleen misschien Twente destijds.
Het is dus niet zo dat er ineens achterban gekocht moet worden, of structureel geld mij moet vanwege geen publiek, zoals bijvoorbeeld Vitesse.
De interesse van publiek en sponsoren is er zeker.

Wat er alleen aan ontbreekt bij NAC is een goede structuur, visie en capabele mensen. Op een of andere manier is het altijd onrustig bij NAC en dat leidt altijd tot chaos en ellende.

Er hoeft financieel niet heel veel te veranderen om van NAC een eredivisie club te maken.

14 januari 2022 om 14:29
0

Als je denkt dat succes te maken heeft met het aantal bezoeker heb ik slecht nieuws voor je.

Nac heeft inderdaad veel trouwe bezoekers, maar als ze het aankunnen om eredivisie voetbal te spelen dan zouden ze dat wel doen. Wie weet over een paar jaar weer als er goed geinvesteerd wordt, en het niet in elkaar stort zoals met zoveel clubs.

14 januari 2022 om 15:52
0

Als je had gelezen en in je opgenomen had wat ik had geschreven had je gezien dat ik nergens zeg dat NAC in de eredivisie hoort omdat er 17.000 man zitten.

Ik zeg dat de basis is er is, genoeg achterland en interesse van sponsoren, maar dat het ontbreekt aan structuur en visie. En dat de onrust die er altijd heerst bij NAC leidt tot chaos en ellende.

Als een nieuwe eigenaar de juiste mensen aanstelt en de onrust weg kan nemen en eens serieus beleid gaat voeren het niet heel moeilijk is om van NAC een stabiele eredivisie club te maken.

14 januari 2022 om 17:38
0

Het lijkt me duidelijk dat het beleid bij NAC niet goed is.

NAC heeft meer supporters dan AZ, dan zou je toch zeggen dat ze in ieder geval eredivisie moeten kunnen spelen.

14 januari 2022 om 14:49
0

Het verschil is dat het nu gaat om een regionale partij die al langere tijd sponsor is van NAC. Vrolijk komt uit de regio. Een 5 jaren plan vind ik op zich niet zo heel vreemd, zeker als je ziet dat de jeugd het over het algemeen prima doet. Wat er ontbreekt is een visie en beleidsplan.

14 januari 2022 om 14:52
0

Bij Vitesse was het Maasbert Schouten (de verkoper!) die zei dat Vitesse voor het kampioenschap zou gaan. De verkoper zadelt de koper direct mooi op met een hoog verwachtingspatroon, schandalig was dat eigenlijk.

Ontopic: Het zou mooi zijn als NAC terug komt en een stabiele middenmoter wordt. Prachtige club met dramatisch beleid.

14 januari 2022 om 14:59
0

Dit lijken me in tegenstelling tot jouw voorbeelden vrij realistische ambities. NAC hoort eigenlijk in de Eredivisie thuis qua grootte en achterban.

Positief punt is dat het een eigenaar met een NAC hart is, type van Seumeren of Boekhoorn. Ik vrees alleen dat zijn zakken niet zo diep zijn als deze 2.

Ik wil ook weleens wat

Ik hoop dat het gaat lukken..
NAC-NEC , weer leuk om naar te kijken qua sfeer.
Liever vandaag dan morgen.

14 januari 2022 om 13:49
0

NAC - Willem II lijkt mij leuker eerlijk gezegd.

hij klinkt in ieder geval vrolijk!
Hppelijk gaat het hem lukken, ik ben benieuwd het is de laatste jaren dringen in de top van de kkd

Liever dat zo’n kwakkelende ploegen door Nederlanders worden overgenomen dan door dubieuze buitenlanders waar je je al überhaupt bij afvraagt hoe zo’n figuren bij dergelijke clubs uitkomen. Denk maar aan Jordania bij Den Bosch of die frauduleuze Mexicaan bij Roda. Natuurlijk heb je ook uitzonderingen zoals die Turken bij Fortuna die er geweldig werk verrichten, maar de lijst met ongelukkige huwelijken is toch wel wat groter. We moeten absoluut Belgische praktijken voorkomen.

14 januari 2022 om 13:58
0

Hofland schetste van de week nou niet echt een beeld van heel geweldig beleid bij Fortuna. Vaak staat een investeerder gelijk aan een smak geld maar bij Fortuna was nergens geld voor.

14 januari 2022 om 14:13
0

Maar er vond wel goede scouting plaats. Ook werden meerdere spelers voor enkele miljoenen verkocht. Dat duidt toch nog wel ten minste op iets van beleid. Verder is Hofland ook niet echt een betrouwbare bron gezien zijn verleden als backstabber.

Er is wel wat mogelijk qua achterban, moet toch wel tussen plek 6-12 kunnen voetballen lijkt mij.

Persoonlijk heb ik niks met die club, ze vinden zichzelf iets te veel cult en trouw naar mijn mening.

Maar heb ze liever in de eredivisie dan een cambuur of zwolle

14 januari 2022 om 19:37
0

Wat is er mis met een trouwe achterban?

Als je alle ambities van betaald voetbal clubs leest, heb je over 5 jaar een subtop van 30 clubs in de eredivisie. Maar goed, geen ambitie is helemaal niets, en NAC is het voorheen gelukt dus eredivisie voetbal zou toch weer mogelijk moeten zijn.

Zou mooi zijn als NAC terug de eredivisie ingaat! NAC is op dit moment wel één van de weinige clubs in de KKD (en ADO, maar dat zij KKD spelen dit jaar is hartstikke terecht) wat voor mij wel echt Eredivisieclubs zijn, qua prestaties in het verleden, ambiance en achterban.

Je zou toch ook wel zeggen dat het voor een club als NAC inmiddels toch echt wel een keer moet lukken om terug de Eredivisie in te komen? Breda is een behoorlijk grote stad en zorgt voor een prima achterland, het stadion is denk ik de grootste uit de hele KKD en zit goed vol, en er is blijkbaar een nieuwe eigenaar. Hij is fan van de club, dus dat scheelt, hopelijk heeft hij een idee en kant die hij op wil met NAC en weet hij vooral hoe hij dat wil doen, want volgens mij ontbrak het daar de laatste jaren behoorlijk aan

Van wat is deze meneer eigenaar? Welke bouwonderneming

14 januari 2022 om 14:00
0

Gewoon, Bouwbedrijf Vrolijk uit Breda.

14 januari 2022 om 14:00
0

Je verwacht het niet maar; Bouwbedrijf Vrolijk

14 januari 2022 om 15:38
0

Waar de mensen nog blij worden van hun werk.

Karel Vrolijk heeft een goedgevulde portemonnee, maar is absoluut geen kaliber Scheringa, Van Seumeren of Boekhoorn.

Hij wordt dan ook niet alleen eigenaar, maar met een groep investeerders. Karel wordt dan min of meer het boegbeeld.

Ton Lokhoff zal wel snel terugkeren als TD en Manders zal snel exit zijn als AD.

14 januari 2022 om 14:25
0Vooral je laatste zin tovert een enorme glimlach op mijn gezicht Wanny.
Manders met pek en veren verjagen uit Breda.
Ik hoop dat deze ellendeling nooit meer iets gaat doen in de voetballerij.
Wat een ramp is die man.

Ik hoop dat het goed gaat komen met NAC. Toch wel echt een eredivisie ploeg, ondanks dat ze regelmatig eerstedivisie hebben gespeeld. Nieuwe eigenaar die waarschijnlijk oude mensen terug gaat halen. Echte NAC mensen die het maar voor één ding doen. NAC !

Dit is toch precies wat je wilt voor een club als NAC. Een nieuwe eigenaar uit de regio, die al jaren verbonden is aan het sponsoren van voetbal in de regio die nu probeert om samen met een supporterscollectief uit liefde voor de club gaat proberen hier wat meer rust en stabiliteit te brengen. Geen gekke Chinees, Oost-Europeaan of Amerikaan die niets begrijpt van de cultuur van de club, maar gewoon iemand die het beste voor heeft met de club en de supporters. Veel succes!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Jong PSV294
11.FC Den Bosch26-14
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
T. HayeMiddenvelder215
B. van SchuppenMiddenvelder204
R. SeuntjensAanvaller2010
N. OlijKeeper220
P. KestensAanvaller192
D. MaloneMiddenvelder180
J. AntoniaAanvaller150
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

0 fans
Coach, 41 jaar
SeizoenClub
2021- NAC Breda
2020-2021 NAC Breda
2013-2018 HBS
2012-2013 Lisse
2011-2012 Excelsior
Laatste voetbalnieuws

Bouwmagnaat koopt NAC en wil binnen twee jaar naar de Eredivisie

NAC Breda krijgt voor circa zes miljoen euro een nieuwe eigenaar, zo melden BN DeStem en Omroep Brabant. De Bredase club stond sinds juni 2020 te koop, ruim anderhalf jaar later...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Erling Braut Haaland is momenteel niet geïnteresseerd in een overstap naar de Premier League. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren