BILD: Barça hoopt te profiteren van moeizame onderhandelingen bij Bayern

Vrijdag, 14 januari 2022 om 10:33Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:36

Barcelona lijkt nog niet klaar op de transfermarkt deze winter. De Catalanen verzekerden zich al van de komst van Ferran Torres en Dani Alves, maar lijken nu ook een poging te gaan wagen om Niklas Süle los te weken bij Bayern München, meldt BILD. De 26-jarige centrale verdediger beschikt bij de Duitse recordkampioen over een aflopend contract en zou om die reden komende zomer gratis de overstap naar het Camp Nou kunnen maken.

Het contract van Süle loopt aan het einde van het seizoen af bij Bayern en gesprekken over een nieuw contract liepen tot op heden op niets uit. Alhoewel de Duitse verdediger in onderhandeling is over een verlenging van zijn contract, valt ook niet uit te sluiten dat hij in de zomer transfervrij vertrekt. In dat geval zit Barcelona op het vinkentouw. De Catalanen hebben weinig financiële stootkracht en moeten het hebben van buitenkansjes. Süle valt ook in die categorie. Het management van Süle wil graag snel duidelijkheid. BILD weet dat dat een contract van tien miljoen euro per seizoen tot de mogelijkheden behoort bij Bayern.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Süle wordt door zijn aflopende contract al langere tijd in verband gebracht met Europese topclubs. Florian Plettenberg, journalist van Sport, meldde in november dat er gesprekken gaande waren met Newcastle United, maar dat alle opties op tafel liggen. Hoofdtrainer Julian Nagelsmann wil de 37-voudig international graag voor Bayern behouden. Zaakwaarnemer Volker Struth ontkende de geruchten over Newcastle. “Een investeerder heeft die club overgenomen, waardoor ze schijnbaar de rijkste club ter wereld zijn. Dan krijg je iedere week nieuwe geruchten. Nu gaat het om Süle, straks Over Coman en dan weer Haaland", zei hij in de Duitse media.

Süle is niet de enige verdediger die in verband wordt gebracht met een transfer naar Barcelona. Eerder vielen al de namen van Andreas Christensen en César Azpilicueta. Ook Matthias Ginter heeft laten weten zijn contract bij Borussia Mönchengladbach niet te verlengen. De centrumverdediger kondigde een paar weken geleden aan de Bundesliga na dit seizoen achter zich te laten. Ginter wordt sindsdien veelvuldig gelinkt aan Internazionale, maar ook Barcelona zou de verrichtingen van de 46-voudig Duits international nauwlettend in de gaten houden.


Poll

Is Niklas Süle een aanwinst voor Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door glennn)

Alstublieft niet doen!!! Past totaal niet in het spelbeeld dat Barca wil spelen. Maguire 2.0

14 januari 2022 om 11:11

Wat een onzin Sule is 2 klassen beter. Speelt bij Bayern ook regelmatig rechtsback. Is opbouwend veel sterker dan Maguire.

14 januari 2022 om 14:22

Süle is inderdaad beter dan Maguire, maar ik snap nooit zo goed waar het idee vandaan komt dat Maguire niet kan opbouwen.

Hij mag verdedigend dan wel de motoriek en behendigheid van een olietanker hebben, maar opbouwend is hij helemaal niet zo heel slecht. Het was afgelopen seizoen (beste seizoen uit zijn carrière, dat wel) heel duidelijk wanneer hij wel of niet meespeelde omdat United met Lindelöf en Bailly totaal niet kon opbouwen van achteruit terwijl dat met hem prima lukte.

14 januari 2022 om 12:46

Hij is in elk geval beter dan alle verdedigers van het huidige Barcelona, op Araujo na. Ik denk eerder dat Sule dit niet moet doen.

Spelers die het niet waard zijn veel te hoge salarissen geven, ik dacht dat ze daarmee gestopt waren.

14 januari 2022 om 12:57

Ik verwacht niet dat Barcelona wel 15 miljoen euro per jaar aan Sule gaat uitdelen. Die ruimte is er niet eens.

14 januari 2022 om 13:33

Barcelona tovert overal geld vandaan, of zitten ergens onder tafel. Zullen zijn salaris wel uitsmeren over zoveel jaren..

14 januari 2022 om 13:59

Ja geen idee wie moet beoordelen of ze dat wel of niet waard zijn.
Wij hier op het forum in ieder geval niet.

Nog zo'n één met de draaicirkel van een vrachttrein. Daar gaat Barca geen stappen mee maken.

14 januari 2022 om 11:27

Gelukkig hebben ze in Camp Nou een groot veld, anders moet ie 2x steken

14 januari 2022 om 12:28

Een trein heeft geen draaicirkel, dus dan moet het wel heel erg gesteld zijn met hem.😂

14 januari 2022 om 12:35

Dat is dus precies het punt dat hij wil maken.

14 januari 2022 om 12:51

Johnarrow607,

Dat is inderdaad het punt. Bedankt.

Ik hoop dat die bij Bayern blijft, hij speelt onder Nagelsmann weer echt goed. Voor Barca zou het echt wel een aanwinst zijn, maar niet voor het salaris wat hij wil. Hij verlangd nu 15mlj per jaar.

14 januari 2022 om 14:25

Ook voor 15 miljoen per jaar? Ik heb dit seizoen weinig Bayern gekeken en weet dus niet zo heel goed hoe hij nu speelt, maar ik vond het na zijn blessure echt niet best, vooral in een hoge lijn. Dat kan dit seizoen inderdaad anders zijn, maar voor 15 miljoen per jaar kun je veel goede Cv's strikken. Dan kun je Rüdiger transfervrij ophalen en er nog eentje bij halen ook.

Barca zou zich moeten richten op Rudiger en Christensen. Zelfs Ginter is mobieler dan Sule, die echt geen vorm gaat geven aan een nieuw Barcelona.

Er zijn trouwens wel opvallend veel vrije transfers aan het einde van dit jaar. Weet niet of dat aan mij ligt, maar er zijn een hoop meer gerennomeerde spelers, zo lijkt het, die niet verlengen. Vorig jaar had je Ramos en Messi, maar die zijn voetbalbejaard. Nu heb je allemaal spelers in hun 'prime' die niet gaan verlengen en aan het einde van volgend seizoen zijn het ook een hoop...

14 januari 2022 om 10:57

@bongiorno

Sowiso tegenover vroeger zijn er veel meer vrije transfers dan vroeger heb ik het gevoel. Waar spelers vroeger minstens een contract van 5 jaar kregen, houden spelers de boot af en nemen zij de leiding in deze onderhandelingen door max voor 2-3 jaar te tekenen zodat ze sneller voor een loonsverhoging kunnen pushen.

14 januari 2022 om 11:15

Een veel gezondere bedrijfsvoering op de lange termijn.
Clubs horen niet te begroten en afhankelijk te zijn van transfergelden.

En spelers kunnen idd meer vragen bij successen, maar het werkt ook de andere kant op, bij een eventueel korter contract en minder presteren, dan pak je er na minder.
Vind dit heel positief, je hoorde te vaak spelers zeuren dat ze weg wilden terwijl ze nog een contract hebben en dan was het conteact niks waard, maar als ze niks presteerden en op de bank zitten oid dan beriepen zij zich (terecht overigens) op hun contract. Zo hypocriet.

14 januari 2022 om 12:01

Is dat gezonder? In plaats van het geld in het voetbal te laten rondgaan, zal het dan belanden in de zakken van voetballers en derden.

En kleine clubs gaan nog steeds moeten uitgeven door tekenbonussen en hogere salarissen maar daar staan dan substantieel lagere inkomsten tegenover.

14 januari 2022 om 12:06

Dat clubs er blind van uit gaan dat er transfers zullen plaats vinden en er op begroten is niet gezond.

De spelers zijn toch wel een groot onderdeel van het product voetbal, dus geen probleem.

Verder heb je een punt naar mijn mening

14 januari 2022 om 12:07

Gezonder? De stuiging van de salarissen en tekengelden lopen de pan uit en brengen clubs naar de rand van de afgrond. Je komt niet meer van spelers af als ze teveel verdienen. Kijk maar naar Suarez, Dembele, Couthino of naar Umtiti bij Barcelona. Proberen ze jarenlang te slijten en gaan of met een dikke zak geld weg (geld toe) of gratis.

14 januari 2022 om 12:13

@speedyafc

Door deze te hoge lonen heeft Barcelona sowiso al de laatste 10 jaar nooit succes gehad met spelers te verkopen op een paar spelers na. Meestal vertrekken ze bij ons of wel voor een heel lage transfersom, of we blijven de spelers verhuren tot ze transfervrij zijn...

14 januari 2022 om 12:59

@speedy: dat is een tendens die je ook bij andere clubs dan Barcelona ziet hoor.

Kijk maar Arsenal, waar spelers als Aubameyang en Lacazette maar C garnituur als Holding, Elneny,.. een zodanig loon verdienen, dat ze onverkoopbaar geworden zijn.

Idem bij Juve met spelers als Rabiot en Ramsey. En zo zullen er ook bij andere clubs wel nog voorbeelden zijn.

Edit: toevallig allemaal clubs bij dewelke het sportief niet van een leien dakje loopt...

14 januari 2022 om 13:38

Daarom toch perfect als ze kortere contracten tekenen.

En heee je hoeft als club niet mee doen met van alles te halen wat je niet kan betalen he? Dat heet gezonde bedrijfsvoering.
Als mijn buurman vandaag een nieuwe auto koopt en ik heb het geld niet, dan doe ik het toch ook gewoon niet

14 januari 2022 om 14:04

Van mij mag het ook zeker naar de spelers gaan maar dan gaat er dus wel heel veel geld wat eerst in het voetbal zelf rondging. Zo verkoopt Ajax voor tientallen miljoenen aan grote clubs en kopen ze op hun beurt voor 8 miljoen een bande bij Mechelen waar die dan weer mee kunnen investeren en dat gaat dan verder. Al dat geld, wat vitaal is voor kleinere clubs om door te groeien, wordt dan uit die omloop gehaald en dat keert nooit terug.

14 januari 2022 om 11:13

Ik deel je gevoel. Ik denk dat het een gevolg is van de marktprijzen die de pan uit rijzen. Als je een beetje kunt voetballen, kost je gewoon meer dan 100 miljoen en blijft er nog maar een heel select clubje over die je kunnen halen. Daarom zullen spelers veel terughoudender zijn in het aangaan van langdurige verbintenissen of het zomaar blind verlengen van een contract voor vijf of zes jaar. Als je tekent, zit je er nu eenmaal gewoon en kom je niet meer zo makkelijk weg. Ik denk dat dit een trend is die nog wel even aanhoudt.

14 januari 2022 om 11:17

Ze zouden Rustiger en Christensen kunnen proberen, alleen ik denk dat Barca beter kan gaan kijken naar goedkopere opties en talenten en dan bouwen voor de toekomst en financieel weer wat gezonder worden. Ik zou ook geen reden weten waarom die twee naar Barca zouden gaan. Ze weten hoe zo'n puinhoop het er is en momenteel is het een stap achteruit. Ook financieel heeft Barca minder te bieden.

14 januari 2022 om 13:02

Veel clubs weigeren en/of kunnen niet mee in de salariseisen van spelers. Dat is de indruk die ik ervan krijg. Ik vind het allemaal wel mooi. Jarenlang de markt laten exploderen en daar betalen (met name) topclubs nu de prijs voor. Daar waar ze vroeger een nieuwe topploeg hadden na twee transferzomers en na 1 transferzomer de meeste schade hersteld hadden, moeten ze nu minimaal 1 of 2 seizoenen vooruitplannen om slechts 1 wereldster te halen. Vaak moeten ze dan ook op een andere positie concessies doen.

14 januari 2022 om 14:24

Tielemans of Bissouma zien dat hun transfer afketsen afgelopen zomer waar hun clubs minstens 50 miljoen aan konden verdienen en denken dan: dikke neus, ik verleng gewoon niet meer. Het is begrijpelijk.

14 januari 2022 om 15:11

@Bongiorno geef mij maar liever azpi, die zowel als verdediger en rechtsback kan spelen, over rudiger twijfel ik die wilt een dik salaris naar welke club die ook toegaat, en barca heeft momenteel amper geld, zou niet iemand van de jeugd oppikken een optie zijn? Want naast pique en araujo hebben we niemand die echt goed is, vergeet garcia en mingueza maar die zijn het niveau niet waard

14 januari 2022 om 16:56

Azpilicueta is een goede voetballer en brengt een bepaalde mentaliteit mee, en is spaans bovendien. Het ligt eraan wat voor deal hij zoekt, als ie alleen wil cashen dan komt het er niet van. Hij is al 32 ofzo nu. Theoretisch gezien past Christensen het best in het profiel, die is voetballend goed, vrij jong maar veel ervaring op topniveau in zowel Engeland als Duitsland. Het is echter nog maar de vraag of ie echt zo'n impact zou maken bij Barcelona.

Sule is echt een matige verdediger voor een club als Barcelona. Hij zou niet misstaan bij clubs die wat meer op de counter spelen of clubs die vaak onder druk komen te staan. Maar juist wanneer hij in grote ruimtes moet spelen, is hij niet goed.

14 januari 2022 om 13:00

Want Bayern speelt op de counter? Of hij moet er in niet met een grote ruimte in de rug spelen?

14 januari 2022 om 13:29

Dat hij bij Bayern speelt, betekent niet dat ik hem de juiste keuze voor Bayern vind. Juist centraal achterin vind ik Bayern kwetsbaar. De rest is van absolute wereldklasse.

Het is een sterke verdediger met een goede pass in de voeten, maar voor de salaris die hij kan krijgen bij Bayern moeten wij niet happen. Dat is teveel op dit moment voor Barça voor een speler met dergelijke kwaliteiten.

Waarom zou die sowieso een stap omlaag gaan en tekenen bij Barca? Die mogen blij zijn als ze zich kwalificeren voor de EL. Speelt bij Bayern erg goed en geen enkele club gaat hem dat salaris geven. Lekker bijtekenen.

14 januari 2022 om 11:33

Nieuwe uitdaging misschien. Barcelona is en blijft natuurlijk een van de mooiste clubs van de wereld. El lijkt me ook wat overdreven ze staan 2 punten verwijderd van de 3e plek, als zij een goede 2e seizoenshelft spelen moeten ze clubs als Sociedad en Betis toch achter zich kunnen houden. Ik zou er ook niet zo zeker van zijn dat geen club hem dat salaris gaat geven.

14 januari 2022 om 11:36

@arends

Ik weet niet of je de wedstrijd van woensdag hebt gezien? Daar zag ik een team dat toch zeker top 4 moet kunnen halen, het is nu zaak van de blessuregolf achter zich te laten en het spelniveau stelselmatig op te krikken. Dan ben ik er zeker van dat we dat CL-ticket halen hoor.

Sule lijkt mij niet een verdediger die Barca beter gaat maken.. denk zelfs dat Pique nu nog beter is dan Sule.

14 januari 2022 om 11:31

Dat denk ik niet. Piqué heeft nu weer een paar potten een opleving. Piqué zie je gewoon minder en minder worden en dan zo nu en dan een opleving hebben met een paar sterke potten. Om vervolgens weer wat domme dingen te gaan doen/compleet voorbij gelopen te worden.

Een jaarsalaris van 10 miljoen? Liever dat ze dan doorschakelen. Nog een Frenkie scenario lijkt me niet bevorderlijk vanwege zowel het financiële en het sportieve aspect. Zou Frenkie de Jong bijvoorbeeld nog altijd zoveel speelminuten hebben gemaakt als hij niet 80 miljoen had gekost en op jaarbasis 3-5 miljoen had verdiend? Bij deze Sule zou precies hetzelfde kunnen gebeuren dat hij bij matig spel opgesteld zal blijven worden. Zelfs Koeman deed dat vorig seizoen nog met Umtiti wat rampzalige gevolgen had. Dus ja, besteedt de salarissen aub wat terughoudender. Ik zie ook velen hier de naam Rudiger roepen. Ook hij zal een veel te hoog salaris willen opstrijken. Dat soort salarissen moet je gestaag op laten bouwen of aan echte buitencategorien zoals Haaland of Mbappe reserveren.

Dus ze zien Süle als buitenkansje, maar ondertussen kan hij wel verlengen bij FC Bayern voor 10 miljoen. FC Barcelona had absoluut geen salarisbudget en wilt nu opeens hem binnen proberen te halen. Met welk salarisbudget? WAnt hij gaat echt niet naar FC Barcelona voor minder dan dat hij bij FC Bayern kan verlengen.

Verder lijkt Süle mij ook absoluut geen speler voor FC Barcelona. Hij is geen wereldtop in mijn ogen, maar ook niet slecht. Hij draait echter wel echt als een DAF truck en is ook niet de snelste. Daarentegen is hij wel beter dan alle Cv's bij FC Barcelona momenteel. Ik schat alleen Araujo persoonlijk hoger in, maar dat is omdat hij mobieler is en ook sneller, in mijn ogen.
Piqué speelt de laatste potten wel weer ijzersterk, maar is toch wel bijna vergane glorie. Die moet Süle wel kunnen hebben. De rest is absoluut minder (lenglet, Umtiti, Eric Garcia, Mingueza).

Verder lijkt hij mij dus geen speler voor FCB. Ik gok dat die eerder voor Azpilicueta gaan. Die kan RWB, RB en RCV spelen. Is Spaans en gewoon een goede verdediger die zijn hele hart in een wedstrijd legt.
Daarnaast is een Christensen ook voetballend een betere CV dan Süle en een reëlere optie in mijn ogen.

Rüdiger lijkt mij, evenals Süle, qua salaris gewoon te duur. Denk dat die eerder naar Real Madrid gaat als back-up. En Rüdiger is ook wel eentje met een steekje los, zo nu en dan. Daarnaast blinkt hij voornamelijk uit als LCV in de 3 mans defensie. Denk persoonlijk dat hij met een hoge lijn en een Alba die de klote op is, heel erg in de problemen gaat komen, ondanks dat hij aardig rap is voor een Cv.

Ginter lijkt mij absoluut niet het niveau dat Barcelona (en Bayern) moeten nastreven. Echter lijkt hij mij wel een degelijke back-up voor Bayern, als zij geen geld willen uitgeven aan een back-up en Süle transfervrij zou vertrekken. Dan hebben ze met Upa en Hernandez een goed duo en dan kunnen ze Ginter, Pavard en Nianzou als backups gebruiken.

14 januari 2022 om 16:12

@Glenn haha raad je aan om Süle te volgen, zit bij de snelste verdedigers van de BL( haalde bijna een snelheid van 35 per uur), is echt snel weet nie waar dit vandaan komt? Op volle sprint kan hij met de meeste mee hoor, heeft ie genoeg laten zien. Zijn eerste meters vallen zeker goed mee, wordt niet veel gepakt. Je kan ook es zoeken sule vs douglas costa, daarin zie je dat hij meegaat en zulke dingen liet hij veel zin. Ook aan de bal is hij goed, een verzorgde opbouw.

14 januari 2022 om 16:36

Mwah, ik heb hem vaak genoeg op de eerste meters het bos in zien duiken hoor. Dat hij dan op volle snelheid wel eens een hele harde sprint heeft, dat geloof ik wel. Maar zijn eerste meters zijn echt niet zo snel in mijn ogen.

Verder is het wel zo dat hij echt draait als een DAF truck, dat is echt een gigantisch minpunt aan hem.

Voetballend is hij gewoon oké, niet meer dan dat in mijn ogen.

Als FC Barcelona opeens budget heeft lijkt me dit een hele goede aankoop. Ik snap ook niet waarom veel clubs Rudiger boven hem kiezen. Rudiger kan alleen met 3 centrale verdedigers spelen en deze Sule laat vaak genoeg zien overeind te blijven in een aanvallend team als Bayern. Hij is misschien net niet snel genoeg voor de absolute top maar Sule is veel beter dan alle verdedigers die FC Barcelona nu heeft. Het is gewoon een verdedigend beest, hij kan voetballen en lost zijn gebreken vaak op door gewoon goed in positie te staan. Als Sule transfervrij en haalbaar is zou ik sowieso voor hem gaan.

Was in zijn beginperiode fenomenaal, had een sterke boateng en Hummels verschalkt als nummer 1 CV bij Bayern, na zijn blessure echter nooit meer dat niveau gehaald. Zou niet rouwig zijn over zijn vertrek, wij hebben betere spelers laten gaan in het verleden en moeiteloos die plekken opgevuld. Ik denk dat als je Sule laat gaan en Christensen transfervrij binnenhaalt, je er niet op achteruit gaat.

Barça weer... wie is er verantwoordelijk voor al die blunders achterin. LENGLET ERIC GARCIA NU SÜLE?

Ik zou voor Mathias Ginter gaan , hij kan zowel centraal als op rechtsback spelen, heeft de nodige ervaring , is gratis op te halen en betaalbaar qua salaris. We hebben echter een baas nodig centraal die linksbenig is.

Lekker man ik zeg doen!! En het liefst ruilen tegen Frenkie. Die kan bij Bayern weer helemaal de oude Frenkie worden. Süle is daarin tegen zeer ongeschikt voor Barça.. Past daar totaal niet..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
B. GlückUnknown
S. GnabryMiddenvelder2010
R. LewandowskiAanvaller2023
T. MüllerAanvaller206
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

3 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Bayern München 18 0 2 0
2020/2021 Bayern München 20 1 1 0
2019/2020 Bayern München 8 0 1 0
2018/2019 Bayern München 31 2 3 0
2017/2018 Bayern München 27 2 1 0
Laatste voetbalnieuws

Kahn bevestigt transfervrij vertrek tijdens speciaal ingelaste persconferentie

Bayern München en Niklas Süle gaan na dit seizoen uit elkaar, zo heeft Oliver Kahn woensdag bevestigd tijdens een speciaal ingelaste persconferentie. Beide partijen zijn niet tot een akkoord gekomen over...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren