Borussia Dortmund en Bayern München jagen op Ajax-talent Prince Aning

Vrijdag, 14 januari 2022 om 18:25Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 18:26

Prince Aning staat voor een overgang van Ajax naar Borussia Dortmund, zo verzekeren Duitse media en Ajax Showtime. Volgens Voetbal International heeft Bayern München echter ook interesse en maken beide topclubs uit de Bundesliga werk van zijn komst. De zeventienjarige linkerverdediger beschikt nog niet over een profcontract, al heeft de Amsterdamse club wel de intentie om ‘binnenkort’ met een contractvoorstel te komen.

Jeugdvoetballers mogen in Nederland vanaf hun zestiende verjaardag een profcontract ondertekenen. Bij Anin, die in april zijn achttiende verjaardag viert, heeft dat om nog onduidelijke redenen niet plaatsgevonden. Aning speelt dit seizoen in Ajax Onder 18 en heeft met name in de UEFA Youth League-wedstrijden van het team tegen Borussia Dortmund indruk gemaakt in Duitsland. Ondanks de 1-5 nederlaag op De Toekomst was Aning aan Ajax-zijde een positieve meevaller en hij blonk ook uit in het met 0-1 gewonnen uitduel met de leeftijdsgenoten van die Borussen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Aning, die al sinds zijn achtste voor Ajax speelt, en zijn management hebben inmiddels al enkele gesprekken met Borussia Dortmund gevoerd. Volgens Ajax Showtime staat het kamp-Aning welwillend tegenover een dergelijke transfer, al valt niet uit te sluiten dat Ajax alsnog op zeer korte termijn met een serieus voorstel komt. Volgens de berichten is het de bedoeling dat Aning, als hij de overstap naar Duitsland maakt, in de Onder 23 van Borussia Dortmund komt te spelen. Het is onduidelijk of Bayern ook concrete plannen heeft voorgelegd aan de jongeling.

Mocht Aning daadwerkelijk naar Borussia Dortmund vertrekken, dan wordt hij herenigd met Julian Rijkhoff. De spits, die later deze maand zijn zeventiende verjaardag viert, maakte ongeveer een jaar geleden dezelfde stap en speelt in de Onder 19 van Borussia Dortmund.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door 50pmaroc)

Toch raar dat dit meermaals gebeurt, ouali zijn verantwoordelijkheid?

14 januari 2022 om 08:54

Als hij nog geen contract heeft ontvangen en een flink aantal al wel van zijn team, is het niet iets wat Ajax heel erg vind neem ik aan.

14 januari 2022 om 09:17

Deze jongen was goed tegen Dortmund maar de rest van het seizoen erg matig. Zeker niet het niveau van Baas of Eddine begrijp Ajax wel dat ze hem laten lopen. Overigens is deze lichting van Ajax uberhaupt wat tegenvallend.

14 januari 2022 om 09:48

Deze jongen staat juist bekend als een prima speler die echt nog wel kan doorgroeien. Het zou echt balen zijn als hij geen contract tekent en naar Dortmund vertrekt.

14 januari 2022 om 09:55

Aning is de meest constant presterende speler van Ajax o18, met Brandes na blessure en Banel 3 van de best presterende spelers in die ploeg zonder contract. Gelukkig hebben ze laatste maanden nog Milovanovic en Jermoumi aan zich kunnen binden maar die kregen eerste instantie ook geen contract. Maar Aning is veruit beste linksback in bovenbouw van de jeugdopleiding nu, kwalijke zaak dat je hem zo links laat liggen.

14 januari 2022 om 13:25

Wel een sterke 2004 lichting van oranje, met prince aning en koen jansen van psv. Waarbij de laatste de voorkeur krijgt bij oranje

14 januari 2022 om 14:02

Als Ajax het niet zo ziet zitten in een jeugdspeler dan gaan ze hem geen contract vanaf zijn 16de geven. Dan kunnen andere clubs het proberen.
Daar is verder niets raars aan, anders zou Ajax straks met tegen de 100 contractspelers zitten.

Laat ze maar gaan die talentjes. Die komen met hangende pootjes weer over tijdje weer terug.

14 januari 2022 om 08:15

Het is vrij bizar te noemen dat hij geen profcontract heeft getekend, is een groot talent op zijn positie. Zou het betreuren, maar eindelang blijven wachten op Ajax zou ik ook niemand aanraden.

14 januari 2022 om 10:27

Precies dit met 16 nog buitenlandse interesse links laten liggen en nu bijna 18 en nog zonder contract ondanks dat hij tussen o16 en o18 beste is op zijn positie. Ook bij Oranje basisspeler, toonde in YL aan beste ondergrens te hebben van die ploeg want zelf in mindere wedstrijden was Aning de speler die zich individueel beste overeind kon houden. Benieuwd of ze van Bohemen contract aan gaan bieden, vind ik persoonlijk een stuk mindere linksback dan Aning (zit ook op de bank bij o18 door Aning) maar die zal dan i.p.v. Aning naar Jong Ajax gaan volgend seizoen.

14 januari 2022 om 08:17

Want? Talenten breken niet door bij andere clubs? Elke profvoetballer in de wereld komt van de o zo grote Ajax? De arrogantie zeg..

14 januari 2022 om 08:38

volgens mij zijn er hier een aantal mensen die niet beseffen dat er veel meer voetballers zijn die de top hebben gehaald zonder ooit voor Ajax gespeeld te hebben, dan spelers die wel voor Ajax hebben gespeeld en de top hebben gehaald. Wat dat betreft is het een goede keuze om te vertrekken

14 januari 2022 om 08:45

Choplife, jouw reactie slaat echt als een tang op een varken. Waar in het artikel of uit de reacties blijkt dat iemand dat zegt? Ajax bashen, lekkere bezigheid maar er zijn leukere dingen in het leven.

Maargoed, ontopic, de linksback positie wordt straks wel een dingetje mocht Nico verkocht worden. In dat kader is een aanbod niet ondenkbaar, toch wel aparte situatie.

14 januari 2022 om 08:56

@Ajaciedje, hij reageert op iemand die er van uit lijkt te gaan dat talenten 'met hangende pootjes terugkomen', wat in principe gewoon een bijzondere lezing is van het Brobbey-verhaal. Ik kan me verder niet heugen dat er spelers met hangende pootjes terugkwamen, en eigenlijk heeft Ajax Brobbey ook ècht nodig.

14 januari 2022 om 18:36

@ajaciedje, ik vermoed dat een 17-jarige die nog geen contract heeft niet direct gezien wordt als de persoon die Nico gaat vervangen. Die heeft nog een tijdje A1 en Jong Ajax nodig voordat het een serieuze optie wordt (if ever). Dat duurt nog zeker 3 jaar voordat hij aan het echte werk toe is, en dan heeft Ajax al lang en breed een vervanger aangetrokken.

14 januari 2022 om 08:20

En dan moet Ajax er weer veel geld voor betalen omdat Ajax zelf verkeerd ermee omgesprongen is. Dat bedoel je ?

14 januari 2022 om 10:02

@shani

Misschien wilde hij wel geen contract tekenen. Dat zou ook niet voor het eerst zijn. Sommigen willen blijven, anderen niet. Het is een constante markt van vraag en aanbod. De allerbeste spelers (of spelers die denken dat ze dat zijn) willen wellicht weg. Anderen niet. Maar die wil Ajax misschien wel niet houden. En zo is het afwachten welke spelers wel, en welke niet tekenen.

14 januari 2022 om 10:32

Kreeg met 16 geen contract en ook nu lees je dingen als 'hoewel Aning inmiddels al geruime tijd zeventien jaar is, is Ajax nog altijd niet over de brug gekomen met een concreet voorstel. De Amsterdammers zijn wel voornemens om hem binnenkort contracteren, maar hebben daarbij nu dus serieuze concurrentie van Borussia Dortmund gekregen.'

Als je een speler die bijna 18 is nog geen concreet voorstel hebt gedaan en die buitenlandse interesse geniet al bijna 2 jaar zeker als je dan wel voornemens hebt hem te contracteren, dan gaat iets fout imo.

14 januari 2022 om 18:32

wolterx

Daarom is toch - kom even niet op zijn naam - die directeur van H'veen.
Die gaat juist bezig houden met jeugd(contracten), zodat Overmars meer focus heeft voor het eerste

14 januari 2022 om 23:19

Dat kan toch nooit het probleem zijn. Ajax heeft natuurlijk gewoon een systeem waarin dat allemaal makkelijk wordt bijgehouden. En dat systeem piept wanneer het tijd is om een speler uit te nodigen voor een contract. Dan kan je een keer een week of een maand geen tijd hebben, maar twee jaar is natuurlijk onzin.

Achja zo kaap je er vele weg bij andere clubs en zo verlies je er een. Part of the game zeg ik altijd’

14 januari 2022 om 08:56

Zo gaat dat inderdaad.
Wel frappant dat een club die bekend staat om zijn jeugd opleiding eigenlijk dus "te weinig" oog heeft voor de eigen jeugdopleiding, anders was dit niet gebeurd natuurlijk.

14 januari 2022 om 08:59

Klopt Tinus.
Toch zijn er genoeg verhalen van andere clubs die talenten verliezen om welke reden dan ook.
Het behouden van talent is niet alleen in de voetballerij een uitdaging, ik zie het overal om mij heen.

14 januari 2022 om 09:39

Onzin om te vertellen dat Ajax weinig oog heeft voor haar eigen talenten.. Anung zit al lang bij Ajax maar stak er nooit echt bovenuit, gewoon een goed talent dat mee groeide bij Ajax. Niemand had ooit verwacht dat hij het zou halen, dit seizoen laat hij zich wel zien, maar voor Ajax was het nog geen directe aanleiding om hem een goed contract te geven. Dat is dus een keuze, zo ging dat ook met Mazraoui, die zich top ontwikkelt heeft en laat waardering kreeg. Niet elk talent dat vroeg naar het buitenland gaat, redt het. Denk aan: Bouy- Van Velzen- Redan-vd Berg etc....

14 januari 2022 om 09:40

Het zou niet gewoon zo kunnen zijn dat er bij Ajax twijfel is of hij goed genoeg gaat worden voor het eerste elftal. Dan is het toch niet gek dat je hem nog geen contract aanbied en het nog even aankijkt. Dan heb je het risico ja dat er andere clubs tussen komen maar die afweging zullen ze genomen hebben.

14 januari 2022 om 10:30

Fcbogarde; wat denk je van je eigen neefje, nu naar Gruun? Ik wil bovendien graag Quinsy Owusu-Abeyie aan het lijstje toevoegen, weet niet waarom.

14 januari 2022 om 14:04

Ajax kiest uit haar jeugdopleiding de spelers waar ze het meeste vertrouwen in hebben en geven die een contract vanaf hun zestiende. Anderen kunnen later alsnog zodanig verbeteren dat Ajax alsnog een aanbieding doet maar dan kunnen andere clubs ook toeslaan.
En nogmaals, Ajax kan niet anders. Geef je alle jeugdspelers een contract dan zit je echt zo op de 100 contractspelers.

14 januari 2022 om 18:35

tinus45

jouw club loopt ook te koop met jeugd.

Hoeveel spelers hebben jullie nu in de basis? Wijndal en halve basisspeler met Reijnders.

Doet Ajax die, "te weinig oog" heeft toch iets beter met Mazzroui, Timber en Gravenberch en halve basisspeler Rensch.

14 januari 2022 om 19:21

Je kan natuurlijk niet zowel Mazraoui als Rensch als basisspeler zien - die spelen op dezelfde positie. Als je Rensch als halve basisspeler ziet is Mazraoui ook maar een halve basisspeler.

15 januari 2022 om 13:57

Dit jaar zijn het er inderdaad weinig in de basis ten op zichtte van voorgaande jaren.
Vooral de bank met Koopmeijners, Poku, Barasi o.a. is eigen kweek.
Az heeft dus genoeg oog voor de eigen jeugd, maar daar loot ook weleens iemand uit weg natuurlijk.
Maar het betreft hier een artikel over Ajax en njet Az dus ik vraag me af waarom er weer vergeleken moet worden en Az er bijgehaald moet worden.

14 januari 2022 om 20:34

Ik zeg altijd zoo want dat is korter dan dierentuin.

15 januari 2022 om 00:46

Ik zeg altijd gewoon…doei

Deze jongen was misschien wel de beste en meest constante speler van de o18 in de YL. Gewoon een beest op die linkerkant, niet zo’n elegante back als Salah-Eddine en ook de benchmark Mazraoui, toch heel slecht dat ie nog geen contract heeft. Hij is bijna 18, geen 16. Als Baas en Salah-Eddine het niet redden dan schiet je jezelf aardig in de voet, en moet je toch weer de markt op..

14 januari 2022 om 09:00

"dan schiet je jezelf aardig in de voet"

Eens hoor, maar hoeveel contractspelers moet Ajax hebben? Natuurlijk kan deze jongen in eens geweldig ontwikkelen en zelfs Oranje halen terwijl de andere 2 niet verder komen dsan Top Oss.

Op dit moment zijn de andere gewoon beter/verder.

Kans is natuurlijk ook aanwezig dat deze jongen volgend seizoen verhuurd wordt aan Groningen of PEC en daarna niets meer hoort.

14 januari 2022 om 09:10

De waarheid zal vast ergens in het midden liggen. Misschien ziet Ajax het gewoon niet als potentiële basisspeler (het is ook niet een gebruikelijke Ajax back) maar hij kan ook gewoon teveel geld eisen. Je kan wel 100 scenario’s bedenken. Die andere twee zijn slechts een jaar ouder, geen misselijke concurrentie, maar met zijn talent en power hoort hij een goede kans te maken. Enfin, zou het jammer vinden als ie vertrekt, maar de volgende staat al klaar.

14 januari 2022 om 09:19

Dit is echt geen topper vraag me af hoeveel mensen die hier reageren uberhaupt een wedstrijd van hem gezien hebben laat staan een paar. Prima speler voor de jeugd maar die gaat het niet redden te beperkt.

14 januari 2022 om 11:46

@hakimziyach, Salah-Eddine wordt over een paar dagen al 20 met nog geen 20 wedstrijden in de KK divisie. Zat er ook niet eens bij het trainingskamp in Portugal. Denk dat hij behoorlijk ver verwijderd is van Ajax 1 om eerlijk te zijn, hoe graag ik hem ook bij Ajax 1 zou willen zien

Ik ken de speler niet, maar is het vreemd dat hij geen (jeugd) contract heeft ? Als je basis speler bent in de youth league wedstrijden verwacht je toch dat je bij de betere hoort.

14 januari 2022 om 08:59

Dat vraag ik me ook echt af ja.....ajax staat toch een beetje bekend om zijn jeugd.
Is dit wellicht iets van verkeerde zuinigheid of is er minder aandacht voor deze leeftijdsgroep aangezien dit de derde keer is dat er een potentieel talent elders gaat kijken.

14 januari 2022 om 09:41

Of misschien zien ze het niet in hem zitten.

Als hij zou vrrtrekken, kan je hem dat niet kwalijk nemen. Hij heeft geen contract, dus als er een team viirbij komt dat hem dat wel zou kunnen grven, moet hij gewoon gaan. Dat heeft Ajax dan aan zichzelf te wijten.

Dit is toch helemaal niet zo raar? Toen hij 15, 16 en 17 was, vond Ajax het nog niet waard om een contract uit te delen, omdat ze hem blijkbaar nog niet goed genoeg vonden. Nu is hij bijna 18 en maakt hij een goede reeks en komt wat vaker in het nieuws. Dat hoeft voor Ajax niet te betekenen dat hij ineens een goed contact moet krijgen, wat hem weer voor jaaaren aan de club bindt. Dortmund wil daar van profiteren en dat is een ieder zijn goed recht, net zoals Ajax het recht heeft nog even de boot af te houden. Als deze speler ineens snel een contract aangaat, geeft dat ook zijn loyaliteit aan en mag Ajax ook blij zijn dat ze daar nu achterkomen en niet nadat ze in alle haast zich onder druk laten zetten om een contract uit te delen. Zo goed is hij toch ook weer niet?

Strik erom en wegwezen desnoods

Simpel : Ajax is een koopclubke geworden en smijten onnodig met geld
En dat gaat nog ZWAAR fout in de toekomst en de jeugd jaaaa die laat zich niet naaien

De hoeveelste speler is dit al ???

(En nee die komen niet met hangende pootjes terug,ze laten Ajax dubbel betalen of verdienen er dubbel aan)

Voor de ras echte Ajax supporter
Is dit één grote zonde en geldverkwisting
Mooiste wat er is je eigen jeugd op het veld met neerlands roots,die elke dag beuken op het jeugdcomplex


Respect voor de clubs die het met veel minder geld moeten doen
Of nauwelijks de kans krijgen om aankopen te doen
Maar toch maar een aantal puntjes achter staan

**gewoon zielig alles bij elkaar opkopen,
Sta je nog achter op de concurrentie of nipt voor
14 januari 2022 om 18:39

met dat ""onnodig veel geld smijten"" hebben ze anders een hoop suces gehad afgelopen jaren

**gewoon zielig alles bij elkaar opkopen, haha alle clubs kopen spelers of lopen er bij de concurrentie allen maar zelf opgeleiden spelers rond?

nauwelijks de kans krijgen om aankopen te doen: moeten die clubs een beter beleid voeren

wat een onzin verhaal zeg

14 januari 2022 om 20:42

Maar Ajax is toch de ploeg die de eigen jeugdopleiding zo hoog in het vaandel heeft staan?! Blijkbaar hebben twee Duitse grootmachten een speler van 17 op het oog die nog steeds geen contract heeft gekregen. Dus bij Bayern en Dortmund zien ze het wel in hem zitten Bondscoach van Oranje -17/-18 ook. Maar bijvoorbeeld Koen Jansen heeft zijn opwachting al gemaakt in Jong PSV. Je ziet duidelijk dat de Nederlandse concurrenten van Ajax juist meer inzet in de eigen jeugdopleiding. Als je ziet wie er bij Jong AZ en Jong PSV rondlopen dan kan ik daar alleen maar van smullen. Basisspelers van 16 en 17 jaar!

Ajax mag wel wat doortastender gaan handelen bij de eigen jeugdige talenten. Dit is de levensader en de identiteit van de club. Was die Hamstra hier niet voor aangesteld?

Ik snap dit echt niet. Hoe kan het dat een jongen van zeventien die goed speelt geen profcontract heeft? Dit mag een club als Ajax toch niet gebeuren?

Niemand kent de reden waarom deze jongen (nog) geen profcontract heeft, maar er zijn al genoeg reacties waaruit blijkt dat Ajax alles verkeerd doet. Ik weet het niet, en we zullen in de komende jaren wel zien of Prince Aning wel z'n eventuele talent gaat waarmaken.

Als Tagliafico verkocht wordt en dat zal of nu of in de zomer gebeuren dan is hij de nieuwe linksback
Ik vrees voor veel Nederlandse spelers dat het buitenkland te hoog gegrepen is voor hen.
Ze zullen dan ook snel worden gestald bij een kleine club.
Wat deze jongen betrett,
ik wens hem veel wijsheid toe bij zijn stap
De genoemde Duitse clubs zijn natuurlijk geen kleine clubs. Dortmund zal veel moeten doen om weer op het oude niveau te komen. Daar zou ik in ieder geval niet naar toe gaan.
Bayern geweldig natuurlijk, maar maak goede afspraken

Lekker laten gaan na jarenlang opleiden. Stank voor dank.

14 januari 2022 om 20:38

Hoezo stank voor dank? Ajax wil hem toch geen contract geven. Andere ploegen mogen hem dan gewoon (tegen een opleidingsvergoeding, dus die jarenlange opleiding brengt nog wat centjes op ook) contracteren op het moment dat een speler 16 wordt. Gebeurt genoeg bij andere clubs, Ajax zelf is er ook niet vies van om een hele rits aan spelers tegen een opleidingsvergoeding over te nemen. Of denk je dat Eriksen, Alderweireld en Onana allemaal Amsterdamse jongens zijn?!

15 januari 2022 om 13:03

Goed lezen is ook moeilijk niet? Er staat Ajax heeft de intentie hem een contract aan te bieden.

15 januari 2022 om 17:06

Ze hebben ongeveer 2 jaar de tijd gehad om hem een contract aan te bieden. Kan me voorstellen dat hij nu liever ergens anders wel kan en wil tekenen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder191
D. TadićAanvaller197
S. BerghuisAanvaller185
S. HallerAanvaller1712
D. KlaassenMiddenvelder163
R. PasveerKeeper160
AntonyAanvaller157
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren