‘Haaland geeft Raiola opdracht om toptransfer in orde te maken’

Donderdag, 13 januari 2022 om 15:22Tom Rofekamp • Laatste update: 15:52

Erling Braut Haaland heeft zaakwaarnemer Mino Raiola geïnstrueerd om zo snel mogelijk een akkoord met Real Madrid te bereiken. De 21-jarige spits van Borussia Dortmund geeft volgens AS de voorkeur aan een overstap naar de Koninklijke boven een transfer naar Manchester City dat eveneens hengelt naar zijn diensten. City-manager Josep Guardiola zou zelfs persoonlijk de opdracht gegeven hebben om Haaland topprioriteit te maken als aanvallende versterking.

De naam van Haaland wordt de laatste tijd meer dan geregeld in verband gebracht met Real Madrid. Volgens AS verzekerde de Noor een aantal fans onlangs 'dat hij in Spanje zou spelen' tijdens zijn vakantie in Marbella; Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke bevestigde de concrete interesse van Real. Nu lijkt Haaland dus ook Raiola aan het werk te hebben gezet. Haaland zou vooral uitkijken naar de samenwerking met Kylian Mbappé, die ook hard op weg lijkt naar Madrid. De Fransman is bij Paris Saint-Germain in het bezit van een aflopend contract en kan derhalve transfervrij binnengehaald worden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Manchester City probeert nu met de kapitaalkracht van de club tussenkomst te bieden. Real Madrid is gebonden van de Financial Fair Play-regels van LaLiga, waar de Engelsen geen hinder van ondervinden. De Madrilenen moeten daarentegen eerst grootverdieners zien te sluiten, voordat er nieuwe topaankopen kunnen worden gedaan. Onder meer Gareth Bale, Marcelo en Isco beschikken over aflopende contracten, terwijl ook Eden Hazard in verband wordt gebracht met een vroegtijdige exit uit Madrid. De Belg kwam in de zomer van 2019 voor 115 miljoen euro van Chelsea, maar heeft nog geen moment kunnen bekoren in de Spaanse hoofdstad.

Haaland zal niet voor een appel en een ei verkassen uit Duitsland. Volgens L'Équipe moet zijn komst een club in totaal 300 miljoen euro kosten. Zijn tot medio 2024 lopende contract bij Borussia Dortmund bevat komende zomer een afkoopclausule van 75 miljoen. Daar bovenop moet er bij een transfer van Haaland een commissie van 20 miljoen euro aan zowel zaakwaarnemer Mino Raiola als vader Alf-Inge betaald worden. Haaland verlangt bij zijn nieuwe club een zesjarig contract, met een jaarsalaris van 30 tot 35 miljoen euro. Dortmund heeft de hoop op het aanblijven van de spits echter nog niet opgegeven. BILD meldde deze week dat die Borussen Haaland een jaarsalaris van twintig miljoen euro hebben aangeboden, wat een vergeefs aanbod lijkt te worden.Gerelateerd

Meer sportnieuws

169 reacties (laatste reactie door glennn)

Mbappe, Haaland en Vinicius Junior. Daar kan je de komende tien jaar de voetbalwereld mee domineren. Zo ongelooflijk veel snelheid en scorend vermogen...

13 januari 2022 om 15:30

Want andere teams blijven stil.zitten?

13 januari 2022 om 15:35

Stil zitten of niet.. we hebben het nu over de 3 grootste aanvallende talenten ter wereld. In potentie alle 3 toekomstige ballon d'or winnaars. Niet zomaar topspelers dus.. en ze worden alleen maar beter. Zijn allemaal tussen de 20 en 23 pas nog. Ben alleen benieuwd of Haaland met zijn spel tussen Vini en Mbappe gaat passen, en of er nu wel plek voor hem is met Benz in de bloedvorm van zn leven. Wellicht dan een deal sluiten om hem nog 1 jaar in Dortmund te laten en daarna de overstap maken om Benz af te lossen

13 januari 2022 om 15:43

B-Real / Helemaal met je eens man. Probeer maar een betere aanval te verzinnen als je de aanvallers van alle andere clubs dan Real Madrid mag gebruiken. Ik denk niet dat je ook maar 1 aanval kan maken die beter is dan Vinicius Haaland Mbappe

13 januari 2022 om 15:50

Ze worden alleen maar beter? Weer iemand die denkt in de toekomst te kunnen kijken. En waarom zou Haaland zich nog 1 jaar laten verhuren? We hadden het toch over niet zomaar een topspeler, maar een potentiële ballon d'or winnaar?

13 januari 2022 om 16:07

ricotto, Haaland is wat mij betreft met afstand de hottest property die er nu is. Andere teams kunnen doen wat ze willen, maar daarmee tover je geen speler als Haaland uit de hoge hoed. En dan die andere twee... daar lopen er ook niet meer van rond. Die andere teams moeten dan maar beter investeren in een toptrainer en in topverdedigers en topmiddenvelders, want een betere aanval gaan ze niet vinden.

13 januari 2022 om 16:08

Opvallend hoe snel de Madrid fans dan afscheid nemen van Benzema..

13 januari 2022 om 16:11

Nou ja het is geen zekerheid dat een speler automatisch ook maar beter wordt. Iemand als Bale of Hazard zijn toch ook binnen gekomen met dat toekomstbeeld. Hazard had het al laten zien in de topcompetitie, maar kreeg het toch ook niet voor elkaar. Drenthe net zo. Maar voor nu lijkt het inderdaad wel een prima aanval. Kan me ook niet een sterkere formatie voorin bedenken. Maar automatisch er vanuit gaan dat ze nog beter worden? Durf ik niet aan hoor

13 januari 2022 om 16:11

Welke Madrid fans ? Ik zit op bijna alle internationale Madrid forums er is letterlijk niemand die benzema wil inruilen ..

13 januari 2022 om 16:19

Zlatan65 waar zie je dat iemand snel afscheid wil nemen van Benz? Tot de tijd dat Haaland dan komt is Benz al tegen de 36. Doorselecteren noem je dat. Benz heeft zelf ook al aangegeven alleen te willen blijven als hij van grote waarde kan zijn, dus op een gegeven moment zal hij er zelf een stop achter zetten. Voor nu en het komende jaar is hij onmisbaar maar houd in gedachten dat een speler naarmate dat die ouder wordt er een grote kans is dat die minder zal gaan presteren.

13 januari 2022 om 16:23

Nu op papier, maar t moet wel kloppen in de praktijk….

13 januari 2022 om 16:23

Drenthe? Lees ik nu Drenthe hier hahaha? Die stond namelijk wel een paar niveautjes boven een Bale of Hazard

13 januari 2022 om 16:44

Drenthe zou alleen maar beter worden en vergeleek zichzelf bij dat WK -21 volgens mij met Messi :D. m.a.w.: je wordt niet 'zomaar' even beter. Kan zomaar zijn dat die spelers nu op de max zitten (wat nite verkeerd hoeft te zijn natuurlijk)

13 januari 2022 om 16:55

Opvallend hoe jij aanneemt dat de Madrid fans snel afscheid nemen van Benzema.

13 januari 2022 om 17:20

Neymar, Ronaldo & Messi is denk ik nog wel wat beter.

13 januari 2022 om 17:28

Ik denk het niet, is een aanval zonder enige diepgang en Ronaldo gaat niet renderen zonder voorzetten. Alle drie apart geweldige spelers, maar samen zie ik het gewoon niet werken.

13 januari 2022 om 17:39

Ronaldo en neymar zorgen toch echt wel voor diepgang..maar inderdaad in 2015 was dit zonder twijfel betet anno 2022 natuurlijk niet meer.

13 januari 2022 om 18:17

PaulR nee ze worden alleen beter natuurlijk als ze voor jou clubje kiezen. Ik weet dat heel veel mensen het liever niet willen zien de beste aanvallers bij Real Madrid maar kom niet met al die haat onzin.

13 januari 2022 om 18:19

Met Haaland, Mbappe en Vinicius heb je gewoon 3 aanvallers die totaal niet meeverdedigen. Moet je zeker zijn dat ze ook hun kansen afmaken, want tegen een City of een Bayern ga je het niet redden. Tegen Ajax zag je al dat een Haaland al in de problemen kwam, omdat ze steeds met 10 man speelde. Haaland stond op een eiland. Straks heb je hetzelfde probleem als bij PSG, 3 kapiteinen, maar niemand die zichzelf wilt opofferen. Mbappe vs Haaland. Wie gaat de gouden bal winnen. Als ik Mbappe zou zij, dan had ik voor eigen carriere gekozen, en dat is de man zijn bij een club, ipv weer in een sterrenelftal spelen.

13 januari 2022 om 18:54

Haha, Royston Drenthe :D Ja, die ging ook naar Real Madrid, en ja, daarvan verwachtten we ook dat die zich zou ontwikkelen.

Maar Drenthe was op dat moment niet een speler met de status van Haaland, die in een paar jaar tijd alles en iedereen aan gort speelt. Haaland is sterker, scherper, en talentvoller dan wat Drenthe ooit was. Dus dat we van Haaland kunnen verwachten dat die het beter gaat doen, en door gaat groeien, lijkt me niet zo gek.

14 januari 2022 om 01:15

Idem dito voor mij. Iedereen is lyrisch over Benz (Op Reddit voornamelijk). Die mag van mij nog zeker wel blijven!

14 januari 2022 om 02:50

erodinho zeg dan gewoon dat je nooit Real Madrid kijkt he. Vini werkt zich helemaal de pleuris bij balverlies en komt vaak genoeg de bal rond de eigen 16 van de tegenstander afsnoepen.

14 januari 2022 om 12:21

Wat een onzin. Vinicius verdedigt zeker wel mee en offert zich wel degelijk op.

15 januari 2022 om 13:50

Ja potentieel lees je zelf wel wat je typt?

13 januari 2022 om 15:31

Zoals met Mbappé, Messi en Neymar? Of zoals destijds de Galacticos met R9, Zidane, Figo, Beckham,... Geweldig op papier, natuurlijk.

Maar het is altijd afwachten of het op het veld werkt met zoveel sterren.

13 januari 2022 om 15:33

@thenry_228 een aanval met Bruma-vini-Doan vind ik toch indrukwekkender dan een aanval met Mbappe-Messi-Neymar.

13 januari 2022 om 15:50

Of zoals Messi-Neymar-Suarez en bale-Benzema-Ronaldo? De CL is 5 jaar lang gedomineerd door supertrio’s en an sich kan je daar Mané-Firmono-Salah nog wel aan toevoegen.

13 januari 2022 om 16:08

@lierse

Ik vind Mane - Firmino - Salah toch nog net een tikje minder buitencategorie hoor. Geweldige spelers, maar niet het absolute topniveau van de andere namen die je noemt. Salah soms, maar niet vaak genoeg.

13 januari 2022 om 16:17

@ Lierse: Met die nuance dat (vooral) Benzema en Bale in functie van CR7 speelden, net zoals Firmino volledig in functie speelt van Mane-Salah. Maw, ze gunnen het elkaar.

De uitzondering daarop was MSN, dat voor een of andere reden gewoon werkte, ondanks dat het 3 supersterren waren.

Maar daartegenover staan voorbeelden zoals nu PSG of Real destijds waar die aanpak totaal niet werkte.

Ik wil dus maar aantonen: 3 supersterren die niet voor elkaar willen werken, dat werkt niet. En wie van het trio Haaland - Mbappe - Vini gaat zich opofferen om in dienst van de andere 2 te spelen? Ik vraag het me oprecht af... of het zou moeten klikken zoals MSN, maar dat is uitzonderlijk.

13 januari 2022 om 16:18

Zeker nog een trapje lager inderdaad. Maar toch ook wel een trio van wereldsterren, al is Firmino wel stevig teruggevallen de laatste jaren.

13 januari 2022 om 16:44

Salah zeker wel, maar Firmino en mané niet vaak genoeg.

13 januari 2022 om 17:44

Ik vrees alleen als haaland echt naar real gaat, dan is het bye bye barca. Want dan kunnen ze heel wat spelers niet krijgen. Want als ze dan ook de keuze real barca hebben kiezen ze allemaal voor real. Vrees alleen het halen van mbappe ook duur zal zijn. Tekenbonus + loon.

13 januari 2022 om 18:08

@veron salah en mane zijn toch wel een stapje verder als vini. Dit seizoen speelt die leuk maar laat hem dat eens eerst een aantal jaar doen voordat het echt top speler genoemd mag worden.
Mbappe bewijst dat al wat jaren. En eerlijk is eerlijk tegen ajax heb ik haaland niet gezien? Kan aan mij liggen. Voor de rest in potentie zeker goede speler.
Hazard was toch ook een super speler toen die over kwam van chelsea? Is nu ook niks meer. Wil niet zeggen zodra een speler een transfer maakt het ook altijd goed gaat lopen met een speler. Messi is top of the world maar laat in parijs ook nog niet zien wat die bij barca deed.

13 januari 2022 om 18:57

@jeffrey we hadden het niet over Vini. De bijdrage van Lierse waarop ik reageerde ging over Messi - Neymar - Suarez en Bale - Benzema - Ronaldo. En die trio's vind ik beter dan het trio van Liverpool.

Haaland hebben we tegen Ajax wel gezien, met een paar zeer gevaarlijke momenten waar ironisch genoeg Pasveer goed redding bracht. Maar verder inderdaad niet. Haaland zien we echter in zo gruwelijk veel andere wedstrijden wel vlammen, dat die gewoon echt absolute top is op dit moment.

13 januari 2022 om 15:32

Denk niet dat ze alle drie 10 jaar te behouden zijn, maar wel een mooi gedachte.

13 januari 2022 om 15:33

En tóch hoop ik van ganser harte dat het totaal flopt daar in Madrid. Net als in Parijs. Beleid om zo veel mogelijk sterren te kopen is geen beleid. Ik vind het niets.

13 januari 2022 om 15:44

Maar als het goed uitpakt is het toch ook de steal van de eeuw? Als de clausule van Haaland klopt, heb je dus 120 miljoen aan transfers betaald voor Haaland, Mbappe en Vinicius samen.

13 januari 2022 om 15:52

Madrid zal op een gegeven moment Benzema, Kroos en Modric moeten vervangen. En ook nog Casemiro. Het probleem is alleen dat het net als het vervangen van Xavi, Iniesta en Messi onmogelijk is om spelers te vinden die alleen al half zo goed zijn.

13 januari 2022 om 15:56

Niks onmogelijks aan hoor. Dat horen we na het verlopen van elke generatie wereldspelers.

13 januari 2022 om 15:57

Je mag het niks vinden, maar met het kopen van sterren hebben ze toch al 25 jaar succes? Figo, Zidane, Van Nistelrooij, Beckham of zelfs Bale, Hazard en Ronaldo. Dat waren op het moment van aantrekken toch wereldsterren. Plus, ook financieel kunnen ze het recht breien. Het beleid werkt dus wel.

13 januari 2022 om 15:59

Een middenvelder als Modric kom je echt heel zelden tegen. Dat zijn bijna unieke talenten. Een verjonging gaat vaak moeizaam.

13 januari 2022 om 16:01

Madrid heeft toch ook een lange periode gehad dat ze weinig wonnen en zelfs een bustoer deden na een gewonnen beker. Vorig jaar nog wonnen ze niks.

13 januari 2022 om 16:04

Moeizaam is al wat anders dan onmogelijk. En uiteindelijk moet je altijd iedereen vervangen. Maar Marcelo, Ramos, Pepe, Casillias en Xabi Alonso zijn de laatste jaren toch ook allemaal best goed opgevangen. En als Haaland en Mbappé komen dan is de opvolging van BBC ook al goed op orde.

13 januari 2022 om 16:08

Madrid deed toch een flinke stap terug in Europa de laatste jaren? Vorig jaar was een uitzondering met een halve finale.

13 januari 2022 om 16:10

Bale was 1 jaar goed geloof ik en is daarna een ramp geworden. Hazard heeft nooit voor succes gezorgd in Madrid. Dus die twee kunnen echt niet op hetzelfde niveau staan als Figo, Zidane, Nistelrode, Beckham en 2x Ronaldo.

13 januari 2022 om 16:13

Nistelrooij.

Maar Hazard en Bale zijn wel binnen gekomen als sterren. Op dat moment gewoon logsische galacticos keuzen. Pakte alleen niet zo uit, dan kan gebeuren.

13 januari 2022 om 16:17

Onmogelijke zaak natuurlijk om 1 op 1 te vervangen. Maar je zou ervoor kunnen kiezen om nog meer op de omschakeling te spelen en een blok te vormen met Valverde naast Camavinga. Minder dominant middenveld, wel meer loopvermogen en als taak om de bal zo snel mogelijk bij die voorste 3 te krijgen. Uiteindelijk wonnen we ook prijzen met Khedira in de basiself dus alles hangt af wat de spelopvatting wordt. Het is een feit dat er nu niemand in de selectie zit om Kroos of Modric op te vangen wat betreft 'bepalen van wedstrijdtempo'. Maar dat is met die voorste drie misschien niet nodig.

13 januari 2022 om 16:19

Wat een verrassing zeg dat ze een terugval hadden. Er bestaan namelijk geen teams meer die 10 jaar super dominant zijn. Ik snap niet echt waar je naar toe wilt.

13 januari 2022 om 16:20

@conchaespina: het is dan 100% zeker de deal van de eeuw! Veel beter dan Messi transfervrij inlijven in elk geval, jezus wat pakt dat slecht uit.

13 januari 2022 om 16:22

Dat financieel rechtbreien is natuurlijk ook onzin. Dat de voetballerij zo ziek is als een terminale patient op de IC maar dit door de UEFA en alles goed gevonden wordt wil niet zeggen dat het ook maar enigzins beleid is. In de normale wereld zou dit niet kunnen.

13 januari 2022 om 16:33

Ze hebben er al 1 met Camavinga die ik wel hoog heb zitten

13 januari 2022 om 16:47

Dat financieel rechtbreien is natuurlijk ook onzin.

En waarom staat Barca dan wel onder curatele en Real niet? Wordt toch gewoon op gecontroleerd. Zonder enige financiele regels was Messi ook nog gewoon in Barcalona en waren er meer nieuwe spelers aangetrokken. Dus dat financiele beleid van Real is echt niet zo verkeerd.

13 januari 2022 om 17:00

@visca: Madrid deed een flinke stap terug in de CL de laatste jaren? Ik ben het met je eens hoor, wij zijn het aan onze stand verplicht om hem elk jaar te winnen. Zo niet dan presteren we ondermaats.

13 januari 2022 om 17:15

In vergelijking met Barcelona staan ze er goed voor ja maar Barcelona wil je niet als voorbeeld gebruiken. Zo goed als iedere voetbalclub heeft een ziek financeel beleid. Dat is algemeen bekend. Real Madrid leent zich ook een ongeluk en omdat ze rente kunnen betalen door inkomsten zijn ze nog niet gezond bezig.

13 januari 2022 om 17:22

Nee, maar je zegt het alsof ze allemaal 'maar wat doen' met slecht beleid (wat kan, omdat niemand wordt gestraft). Dat is gewoon niet waar. Die cijfers van Real waren vorig seizoen alsnog 313.000 in de zwarte cijfers. Daar hebben ze wel 10 procent lonen voor ingeleverd. Het zijn waanzinnig grote bedragen in voetballand: maar de inkomsten zijn ook waanzinnig. Real staat er gewoon niet zo slecht voor. Dat is prima toch?

13 januari 2022 om 18:23

Middenvelders van tegenwoordig stellen geen reet meer voor. Het gaat om beste team, maar als je ze individueel laat verkassen is het 9 van de 10 keer drama. Pogba zie ik ook niet meer excelleren. Hetzelfde met Frenkie die excelleert ook niet meer. Wat dacht je van Messi die redt het ook niet in PSG. Verder heb je met Haaland die laat het zelden zien in de CL dit seizoen. Enige die ik echt goed vind is De Bruyne die is het meest constante en Modric + Kroos. Maar ja dan heb je het over de oude generatie. De nieuwelingen zijn alleen maar uit op fame en snel geld maken.

13 januari 2022 om 18:59

Klopt Westend maar jij zei dat ze daar succes mee haalden. En dat is niet zo met Hazard, en met Bale maar 1 jaar. Wereldsterren ja, succes nee.

13 januari 2022 om 19:09

Bale maar 1 jaar succes? Ik denk dat je je maar een beetje vergist Vernon. Dat kan, maar je moet toch eens zijn goals / assists opzoeken in 254 wedstrijden (voordat zijn blessureleed en zijn vorm- en motivatieverlies echt toesloegen) en kijken naar La Decima, Undecima, Duodecima and Decimotercera, voordat je zijn succes bij Real afdoet met 1 jaar. Dat zijn van die uitspraken waar niks van klopt, maar die zomaar een eigen leven gaan lijden.

13 januari 2022 om 19:59

Hater van succes, iemand die zelf geen succes kent of gunt

13 januari 2022 om 20:02

Het is ook niet mogelijk om in 2 jaar je team om te bouwen en op elkaar te laten inspelen. Dat heeft tijd nodig zoals barca nu ook tijd nodig heeft, heeft real dat ook nodig en al sinds het vertrek van cristiano zijn ze daarmee bezig en vooralsnog ziet het er goed uit

13 januari 2022 om 15:34

Helaas heb je nog steeds een team nodig om te domineren.
Je zou ook zeggen dat je met Mbappe, Neymar, Messi, Ramos & Di Maria de wereld moet kunnen domineren, maar dat gebeurd ook niet.

13 januari 2022 om 15:40

mwha tis geen tadic haller en neres..

wel lekker inderdaad als je deze 3 bij elkaar heb.zijn goed en jong, en zoals je zegt kan je 10 jaar mee vooruit.kan madrid als vast gaan sparen voor het volgende super trio

13 januari 2022 om 15:58

Dan heb je nog geen kennis gemaakt met de Hale End Boys. Saka, ESR ..... en Nketiah

13 januari 2022 om 16:21

Totdat de egotjes gaan opspelen en ze alle 3 de beste willen zijn, elkaar niet aanspelen en niet verdedigen.

13 januari 2022 om 16:26

Suarez, Ney en Messi was wel een goede match, dus zo kan het ook. En toch ook 3 spelers met een groot ego. Maar kan ook slecht uitpakken zeker en vast.

13 januari 2022 om 16:33

Suarez ging naar zijn droomclub, Neymar had in Europa nog niets gepresteerd en Messi is de absolute beste speler ooit. Dat maakt een natuurlijke hiërarchie creëren wel wat makkelijker.

Niet dat het onmogelijk is met Mbappe, Haaland en Vinicius, maar de dynamiek start in ieder geval al heel anders.

13 januari 2022 om 16:52

Mbappe gaat naar zijn droomclub, Vini is vergelijkbaar met Ney en Haaland.. tja je hoort toch ook dat Real zijn droomclub is, weliswaar minder obvious dan Mbappe. Maar ik snap wel wat je bedoelt. Met Raiola daarbij lijkt het mij ook sterk dat Haaland een hele carriere bij Real zou spelen, al kan ik mij vergissen.

13 januari 2022 om 17:08

Niet mee eens. Vini is eindelijk losgekomen en liet in zijn eerste seizoen al zien een gigantisch talent te zijn. Het is niet alsof ie nu pas uit Brazilië komt kijken, hij laat het zien op Europese velden.

Die andere twee zijn absolute sterren.

Nogmaals, ik beweer niet dat het onmogelijk is. Absoluut niet. Maar de dynamiek is wel echt flink anders. Wellicht zorgen Mbappe en Vinicius voor veel aanvoer en misschien vindt Haaland het helemaal niet erg om niet de leidende man te zien. Heeft per slot van rekening nog niet voor een absolute topclub gespeeld. Mbappe ook niet.

En natuurlijk moeten ze ook nog maar eens allemaal willen komen.

13 januari 2022 om 17:29

Maar neymar wilde na 2? Jaar MSN alweer weg omdat messi de ster was. Dat probeerde ik te zeggen. 10 jaar lang zo'n aanval behouden die top presteert lijkt me onmogelijk. Ook de galacticos generatie Beckham raul ronaldo Zidane Figo Carlos presteerde niet zoals verwacht.

13 januari 2022 om 16:28

Alleen jammer dat je er dan donder op kunt zeggen dat ze nog meer een counter machine worden.

13 januari 2022 om 16:53

Het gaat er wel om of ze samen kunnen spelen ? Dat moet nog blijken

13 januari 2022 om 17:10

Ik ben het niet eens, Real Madrid met de Galacticos(Zidane,Figo,Ronaldo,Beckham,Roberto Carlos) kwamen nooit verder dan de kwartfinale in de CL.

13 januari 2022 om 17:18

Tenzij ze ook financieel wanbeleid voeren met absurde salarissen. Want voor die eerste 2 die je noemt zullen beide een topsalaris eisen.

13 januari 2022 om 17:49

Dat zeiden ze ook over het team wat PSG heeft staan en dat loopt ook niet. Eerst maar eens zien of ze allemaal komen en of het samenwerken goed gaat. Voor alsnog lopen ze ver achter op een City of Bayern. Maar in potentie zou dat wel een mooie voorhoede zijn. En Real zeker weer terug in Europa kunnen brengen naar de top.

13 januari 2022 om 18:02

Komt denk ik wel wat creativiteit en voetballend vermogen tekort als je tegen een gesloten verdediging speelt. Mbappe en Vinicius moeten het meer van hun snelheid hebben dan van hun creativiteit en voetballend vermogen zoals een Salah bijvoorbeeld.

13 januari 2022 om 20:13

Vini is zich goed aan het ontwikkelen, maar nog lang niet zo'n speler als Mbappe en Haaland... Zie hem ook geen lange succesvolle carrière op dit niveau hebben.

13 januari 2022 om 23:48

Ach dat waren Hazard en Bale ook en kijk wat daarvan terecht is gekomen…

Haaland kan beter naar Madrid gaan. Guardiola speelt het liefst met 6 aanvallende middenvelders dus hij komt dan waarschijnlijk op de bank terecht. Wel concurrentie van Benzema natuurlijk dus dat zal ik niet meevallen..

13 januari 2022 om 15:42

Rosen / Haha misschien is het een beetje overdreven dat hij dan op de bank zou komen maar ik snap wel je punt man. Die Guardiola speelt vaak met een middenvelder op 9, daar kan je als spits toch geen lekker gevoel bij krijgen als je dat ziet. Pff ik zou wel 2 keer nadenken voordat ik daar zou tekenen, ook een club zonder historie en niemand gaat nou echt zitten voor een pot van City heb ik het gevoel (ik kijk zelf nooit naar hen)

13 januari 2022 om 16:12

Wat een onzin zeg. Alsof Pep ook een spits tot de beschikking heeft op dit moment wie hij kan gebruiken. En Insidermadrid, een beetje een kinderachtige sneer richting Manchestercity, je kijkt nooit naar hen maar weet wel dat er niemand voor een pot van City gaat zitten. Heel erg vreemd.

13 januari 2022 om 16:12

Klopt dat Guardiola vaak met een middenvelder of flankspeler op 9 speelt, maar dit komt toch gewoon door het gebrek aan een echte spits?

Jesus is niet de spits waar Guardiola op kan rekenen qua consistente prestaties. Aguero had, mits fit, Guardiola het tegendeel bewezen. En ze wouden deze zomer Kane halen, maar tevergeefs.

Je laatste punt is puur jouw mening want City speelt heel attractief voetbal waar veel mensen graag naar kijken. En historie is iets wat je kan opbouwen

13 januari 2022 om 16:20Aguero dat klopt toch ook gewoon, dat hij liever middenvelders in de spits zet, dan een echte spits, is niks aan gelogen.

Thetoffees_98 Die hebben Jesus, maar die zet hij gewoon op de flanken een spits is toch belachelijk?

13 januari 2022 om 16:25

@aqua1 Is niks aan gelogen omdat er geen spits is, goh. Maar er word geroepen dat Haaland beter niet naar City kan gaan omdat Pep hem toch op de bank gaat zetten. Over onzin gesproken zeg.

Snappen mensen echt niet dat City op dit moment geen spits heeft? Zo moeilijk is dat toch niet te begrijpen? Je kunt wel met Jesus aankomen, maar die heeft na 3 jaar wel bewezen niet goed genoeg te zijn voor de spitspositie van City.

13 januari 2022 om 16:26

Nou, ik kijk graag naar het City van Pep, als ik vergeet dat het een bij elkaar gekocht zooitje is tenminste.

13 januari 2022 om 16:28

Ik kijk liever naar City dan naar Madrid eigenlijk. Laatstgenoemde klik ik altijd weg. Die smerige Spaanse competitie trekt mij allerminst, hoewel ik heel af en toe nog wel Barca kijk. Dus op eigen ervaring, want dat doe jij ook, denk ik dat City een groter podium is. Daar ga je juist wel voor zitten

13 januari 2022 om 16:31

@kakadu Zegt een Vitesse fan. Wat hypocriet zeg.

13 januari 2022 om 16:45

Dat komt omdat Guardiola het blijbkaar niet belangrijk genoeg vindt. Ze hebben de afgelopen jaren honderden miljoen uitgegeven aan backs, centrale verdedigers en dus aanvallende middenvelders. Als Guardiola gewild had, was er echt wel een spits gekomen. Bovendien denk ik dan ook nog terug aan zijn Barcelona tijd. Zlatan was de beste spits van de wereld maar toch kwam het niet goed bij Barcelona. Hij speelde daarna veel liever met Messi als een soort ingezakte spits. Ik heb gewoon het idee dat Guardiola niet graag werkt met grote echte spitsen. Is zijn prima recht, maar daarom zou ik wel twee keer nadenken voordat ik naar een ploeg zou gaan waar Guardiola trainer is.

13 januari 2022 om 16:46

Als Pep een spits heeft a la Haaland komt die er echt wel in. En ik denk dat men tegenwoordig eerder voor een pot van City gaat zitten van voor een pot van Real.

13 januari 2022 om 17:54

@aqua je bewijst weeral eens niks van voetbal te kennen. City heeft geen echte spits, jesus is een vleugelspeler. Maar ja moest je iets van voetbal kennen had je dat geweten. En als hij in de punt staat tja dan kijk je maar eens naar zijn stats dan snap je waarom hij bankt. Als haaland er zou zijn zou hij er vast in staan. Toch bizar dat jij altijd maar haat naar city moet hebben. Hebben ze als babytje u fopspeen afgenomen? Pep zal zijn spel aanpassen als hij een echte topspits heeft. Kijk maar in de tijd aguero, mss ff wat huiswerk maken voor je onzin uitkraamt.

13 januari 2022 om 17:56

Haaland op de bank als je hem haalt lijkt me inderdaad een beetje van de zotte. Zo gek is Pep echt niet. En het zou ook echt een lekkere combo kunnen zijn: De Bruyne-Haaland, met Foden die daaromheen zoemt en de boel dolt. City zou er onverslaanbaar mee kunnen worden. Met uitzondering van de spits staat het daar immers zo solide als een bunker.

13 januari 2022 om 19:40

@RM1334 toch iemand die het snapt, het is moeilijk een spits in de punt te zetten als die er echt niet is. Jesus is gewoon geen spits, en zijn stats maken dat ook duidelijk. Hij is een echte winger, dus ik zeg als city hem haalt haaland wordt hij de vaste spits. Die wel eens zal banken, maar wsl dan in de cup of zo.

13 januari 2022 om 20:05

@ajaxrosenberg pep gaat niet eeuwig coach blijven van city. Dus ja dat is ook weer iets van theorie dat in de vuilbak kan. City heeft geen echte spits. Jesus is een vleugelspeler. Dus ja dan kan je weinig anders he. En ze boden 120mil voor kane afgelopen zomer meer dan genoeg. Ze wouden niet dus geen kane.

13 januari 2022 om 20:09

Er is ook niemand die voor een pot van man city gaat zitten op de man city fans na lmao

13 januari 2022 om 23:17

@goalgetterr meen je dit serieus ? haha. City speelt het beste voetbal dan welke club ook. ik kijk elke weekend als ik tijd heb naar City.

Wat een bedragen zeg… en dat om tegen een balletje aan te trappen…

13 januari 2022 om 15:35

Omdat er steeds meer miljardairs zijn die niet weten wat ze met hun geld moeten doen.
Sommige hebben een passie voor voetbal, en sommige doen het om nog rijker te worden.
Sportief kun je er wat van vinden, maar voor het voetbal in het algemeen geen slechte zaak. Druipt heel veel geld door naar kleinere clubs.

13 januari 2022 om 16:35

Dit is zo'n opmerking die mijn opa maakt. Je vergeet dat ze ook naar het balletje toe moeten lopen.

On:
Dat gaat weer een knallende zomer worden zo te horen. Wie gaat PSG halen om Mbappe te vervangen? Gaat city dan vol voor Kane? Hoe reageert Tottenham?

Here we go!

13 januari 2022 om 16:54

Nadeel met die transfervrije vertrekken is dat de verkopende/ verliezende club geen geld ontvangt om daarmee dus verder te investeren. Daar maak je voetbal uiteindelijk kapot mee. Real betaald nu een puist geld aan zaakwaarnemers, die dat niet in nieuwe spelers van kleinere club investeren. Dortmund kan met een transfervrije vertrek van Haaland (ok een kleinere afkoopsom) in principe niks investeren. PSG zou (als ze het zonder investeerders deden) Mbappe ook niet kunnen opvangen zonder inkomsten (wat dan weer ten koste gaat van een kleinere club waar ze normaal dan zouden gaan shoppen). Dan sta je op een gegeven moment vast. Dan moet je het echt alleen met investeerders doen. Dat maakt voetbal wel kapot.

13 januari 2022 om 17:11

Daar zit wat in Westend, Parijs had ook gewoon 200 miljoen voor Mbappe kunnen vangen afgelopen zomer, maar koos ervoor dat niet te doen. Dortmund vond het ook goed om een 75 miljoen clausule op te nemen in het contract van Haaland. Verdient ook niet de schoonheidsprijs want het was al lang duidelijk dat die jongen dwars door die grens zou knallen qua prestaties.

Ik dacht dat hij al 23/24 jaar zou zijn, maar hij is pas 21 jaar en loopt praktisch gezien 1-op-1 in zijn laatste seizoenen. Ik denk dat het wel een prima optie is voor de toekomst en als je er ook nog M'bappe erbij krijgt dan heb je wel twee van de beste (jonge) aanvallers uit het voetbal.

13 januari 2022 om 15:39

Che / Jep, ongekende cijfers voor zo een jongeman en het lijkt ook alsof hij het achteloos doet, ik zie hem veel goals op instinct maken. Een geboren killer en hij heeft ook nog wel oog voor zijn medespelers. Ik kan niet wachten om hem in het Bernabeu te zien en ik hoop echt dat Florentino dit cadeautje naar Madrid kan halen. 75 miljoen voor zo een speler is natuurlijk veel te weinig

Haaland en Mbappé en je zit voor zoveel jaren goed want we hebben Vini al die natuurlijk ook jong is. Vraag me alleen wel af hoe dat gaat werken als Haaland komt terwijl Benzema nog de sterren van de hemel speelt.

13 januari 2022 om 15:33

Deze opstelling zou je kunnen toepassen in de overgangsjaren met Benzema. Indirect los je het rechtsbackprobleem op en Kroos kan je roteren met Modric. Binnen 2 seizoenen moet Camavinga daar dan basis staan. Door 3 centrale verdedigers te plaatsen compenseer je dan voor het aanvallend geweld. Voor Benzema kan je de komende 2 seizoenen zoeken naar terug een creatieve middenvelder a la Modric om dan terug te kunnen overschakelen naar 4-3-3.

Courtois
Aankoop
Militao
Alaba
Valverde
Casemiro
Kroos
Vinicius
Benzema
Mbappe
Haaland
13 januari 2022 om 16:06

Dat is idd een giga formatie. Je kan de defensie naar linksopschuiven (zoals je ertegen aankijkt) en Mendy naast Alaba plaatsen. En dan idd Fede of Carva rechterwinger. Zou wat zijn hoor haha, maar geen idee of Carlo zo zou willen spelen. Denk eerder een 442. Maar we gaan het zien, als Mbappe maar komt, en dan is Haaland erbij top. Ga je natuurlijk geen nee tegen zeggen en tsja Benzema wordt volgend seizoen ook gewoon alweer 35 jaar.

13 januari 2022 om 16:20

In een ideaal scenario zou die plek voor Kounde zijn. Voetballend veel sterker dan Mendy en toch ook een degelijke fysiek. Maar verwacht dat die dit seizoen een transfer richting Engeland zal maken. Vind Mendy een rots maar voetballend te beperkt en teveel risico. Anderzijds door hem in het centrum te plaatsen versimpel je zijn takenpakket en moet je hem aanvallend niet teveel meegeven, waar hij toch beperkt in is imo.

14 januari 2022 om 09:53

Zwakkke punten aan deze opstelling is dat je er te weinig Cb's voor hebt (socio zegt terecht dat Mendy er kan, maar dan heb je Nacho als enige back-up). Daarnaast is Benzema geen 10, heeft hij nooit gespeeld en gaat hij dat op zijn 35e dag nog leren? Ik betwijfel het..

442 zou de enige optie zijn. Denk dat Vini die rol wel in kan vullen als je kijkt hoe hard hij altijd werkt. De vraag is alleen of Mbappé zin heeft om dat ook te gaan doen. Daarnaast zit je met Kroos en Modric die allebei ook weer in topvorm zijn, wie ga je dan banken? Casemiro moet altijd starten omdat hij voor de balans zorgt.

Voordeel is wel dat je na 1 of 2 seizoenen Benzema wss wel kan gaan banken of verkopen omdat hij dan 36/37 is. Dan kan je terug naar 433 en heb je de beste aanval van de wereld. Als Haaland namelijk eenmaal tekent bij een andere club moet je wachten tot hij uit zijn contract loop voordat je hem kan halen..

Courtois
Carvajal
Militao
Alaba
Mendy
Mbappé
Casemiro
Kroos/Modric
Vini
Benzema
Haaland

Wat zou het prachtig zijn als dit lukt. Haaland, Mbappe en een gloednieuw stadion. Zou ook sinds lange tijd zijn dat we met drie spelers vooraan spelen die alledrie dreigend zijn. Guardiola mag gerust Mariano en Jovic oppikken

13 januari 2022 om 15:33

Benzema misschien?

Je gaat een Haaland en Mbappe toch niet elk 30 miljoen per jaar betalen om ze dan op de bank te zetten voor Benzema...?

Benzema past trouwens ook beter bij het voetbal dat City speelt dan Haaland.

13 januari 2022 om 15:36

Bekijk de potentiele opstelling hierboven. Door 3 centrale verdedigers te plaatsen en Valverde op het midden te gooien zou je het aanvallend geweld kunnen compenseren. Je verliest wel wat meer dominantie op het middenveld, maar dat elftal is natuurlijk gemaakt voor snelle overschakelingen zoals pakweg 10 jaar geleden.

13 januari 2022 om 15:37

Thenry / Het is vooral en nadrukkelijk Haaland die weg wil bij Dortmund na dit seizoen. Het is Haaland die zich opdringt aan Real Madrid, en de club wil hem best welkom heten maar het seizoen 22/23 zal in het teken staan van Benzema. Haaland zijn tijd komt wel, en Benz is niet de jongste meer, zelfs in het seizoen 22/23 zal Haaland zijn minuten meer dan genoeg meepakken en Real Madrid heeft een stressfactor minder als er iets met Benz gebeurt. Laat Carlo het maar uitvogelen wie wanneer speelt, Carlo is daar goed in, de teamspirit is echt beter dan ooit bij ons nu al, laat staan met een paar Galactico aankopen erbij. Too much is never enough

13 januari 2022 om 15:33

Zou echt absurd zijn. Zou geweldig zijn. Mbappe iig en met Haaland erbij prima. Laat Carlo maar lekker puzzelen wie er moet spelen en waar tussen Vini, Benzema, Mbappe en Haaland lol. Wat een giga aanval zou dat zijn zeg! 🔥👏🔜

13 januari 2022 om 15:34

Concha / Dit lijkt allemaal perfect gepland door de club, Haaland en Mbappe in 1 zomer voor 75 miljoen bij elkaar, daar kan je als supporter alleen maar van dromen. En dan is Vinicius ook nog zo in vorm. De toekomst van Madrid is angstig voor onze rivalen

13 januari 2022 om 15:38

Met wat geluk verkoop je Asensio voor een mooie prijs en Jovic en heb je die 75 miljoen reeds terug. Lijkt mij enkel dat je een koper moet vinden voor Hazard die dan totaal overbodig is.

13 januari 2022 om 16:09

Zou echt ongekend zijn ja, de 2 beste toekomstige wereldaanvallers voor maar 75 mil pfff, absurd zou dat zijn. En dan kun je nog kijken naar Kessie en of Rudiger achtige spelers die ook gewoon transfervrij zijn. Bizar, ben echt benieuwd wat er gaat gebeuren komende maanden. En mooi dat ook wat spelers gaan vertrekken om salaris ruimte te brengen en hopelijk verkoop je Hazard, Asensio, Jovic en een Mariano. Heb je straks een saldo van 0 of zelfs plus maar toch giga transfers gemaakt!

Ik vind hem geen spits voor guardiola. Haaland is geen combinatie voetballer maar een afmaker in een twee spitsen systeem. Bij real zal hij als mbappe komt een dodelijk duo kunnen vormen. Wel jammer voor zo'n vinucius, die moet gaan banken dan.

13 januari 2022 om 16:12

Mbappé kan prima op rechts.

Wat een bedragen zijn het ook, niet normaal meer. 20 miljoen voor zowel de zaakwaarnemer als de vader. Jezus Christus. Als bale, marcelo en isco hun contract afloopt, komt er wel weer wat geld vrij, maar alsnog is het absurd veel geld. Zou het wel een typische real spits vinden.

13 januari 2022 om 15:48

Perez is niet gek en gaat dat nooit betalen. Waarom denk je dat hij ze ( mino en vader ) negeert en alleen openlijk over Mbappe en over rudiger spreekt… Haaland wil dolgraag naar Madrid en is daar open en eerlijk in maar denk dat zijn vader en mino echt wel heel wat moeten gaan zakken met al hun mooie eisen en vele wensen. Denk dat perez zijn lesje naar bale en hazard wel heeft gekeerd

Bedankt voor het posten van dit artikel vz. Ik riep dit al 2 weken geleden, toen maakte Di Marzio dit al bekend en ook BILD en Skysports hebben dit allen geschreven op hun website. Het zou echt een waanzinnige transfer zijn voor Real Madrid, ook nog eens in het nieuwe stadion en samen met Mbappe en Vinicius. Iedereen snapt wel waarom Haaland deze kant op wil, Real Madrid is gewoon de top of the foodchain in de voetbalwereld.

13 januari 2022 om 15:38

@inside: jij roept al meer dan een jaar, bij ELK Real artikel, dat Mbappé en Haaland naar Real gaan komen om in het maagdelijke wit van Koninlijke te schitteren in het prachtige Bernabeu en dat Perez de beste voorzitter van allemaal is en bla bla bla... nogal vermoeiend eerlijk gezegd.

Of zoals ik het omschrijf: subtiel trollen

13 januari 2022 om 16:11

Elk Sportkrant, sport journalist etc. roept het al een tijdje, er wordt vanuit elk hoek gesproken over Mbappe naar Real, dat is allemaal prima toch maar owee als Insidermadrid het vaak benoemt, oe dan is de wereld te klein hoor. Agh, maar je afgunst kan ik al ruiken vanaf hier (ook in je reactie hier ergens boven komt dat goed naar voren), tsja!

13 januari 2022 om 16:22zelfs een normale post van inside zoeken ze er iets achter, huh? Is toch ook zo goed als zeker dat Mbappe naar Real Madrid gaat. Ok Haaland wilt liefst voor Real Madrid spelen

13 januari 2022 om 16:24

Afgunst? Omdat ik stel dat het niet zeker is dat een trio Haaland - Mbappe - Vini gaat werken? Is dat afgunst? Daarnaast volg ik het Spaanse voetbal nauwelijks en zal het me dus worst wezen wie er wel of niet bij Real speelt hoor.

Daarnaast stellen we vandaag toch ook vast dat het trio Messi - Mbappe - Neymar niet draait? Catalogeer je dat ook onder afgunst? Of het Real met R9 - Zidane - Figo? Ook maar catalogeren onder afgunst?

En wat Inside betreft: Wie gebruikt zinnen zoals onderstaand voorbeeld hier op Vz?

"iedereen snapt wel waarom Haaland deze kant op wil, Real Madrid is gewoon de top of the foodchain in de voetbalwereld."

Sorry dat soort zinnen is gewoon storend en teveel blinde fanboy, naar mijn zin (en de zin van heel wat andere VZ leden for that matter). En met vooral als doel om te provoceren of trollen. Nergens voor nodig.

13 januari 2022 om 17:22

Ik vind het eerder vreemd dat jij je eraan stoort, sorry hoor Thenry_228. En als je dat dan doet, dan sla je dat soort comments toch over? Je bent niet verplicht ze te lezen of erop te reageren hè? Ik ben ook een Real-fan, ik zie geen kwaad in de comments van Insider, ik lees ze soms en reageer er eigenlijk nooit op. Sommige comments geven wel interessante informatie naast het repeteerwerk van maagdelijk wit en die komt en die wil niets liever dan voor ons spelen, etc. De interessante stukken haal ik eruit en de rest neem ik voor lief, doet me niks en zegt me niks. Je moet je er niet aan storen man, dat is pas echt nergens voor nodig.

13 januari 2022 om 18:18

Hoezo trollen? Hij heeft uiteindelijk wellicht gelijk. Zowel Mbappe als Haaland, wow!

13 januari 2022 om 18:29

"iedereen snapt wel waarom Haaland deze kant op wil, Real Madrid is gewoon de top of the foodchain in de voetbalwereld."

1. Welke club haalt het meeste omzet in het voetbal?
2. Welke club heeft de meeste belangrijkse titels uit de geschiedenis van het voetbal gewonnen?

Dus is deze club wel op de top van de foodchain.

13 januari 2022 om 18:59

Gordinho met grootse schandalen in de geschiedenis met de spaanse koning.😂 Sinds het voetbal financieel allemaal wat eerlijker moet zijn is het wel typisch dat Real en Barca ineens precies nog maar bar weinig zijn in europa.

Omzet zegt verder niks. Eigen vermogen, dat is pas interessant: top of the foodchain en absurd gezond beleid: Bayern.
Ook nog eens een club die weet hoe ze met iconen om moeten gaan. Kan zeker Real nog een puntje aan zuigen👌🏻

13 januari 2022 om 15:42

Check ook eens het Twitter account van Fabio Gatto. Geen idee of er leden zijn die hem kennen en kunnen beoordelen over hoe accuraat zijn info is. Volgens hem is het eigenlijk al done deal en officieel in juli. Dortmund zou binnen afzienbare tijd zelf het geld reeds ontvangen, al lijkt mij dat vreemd dat dat geheim zou kunnen blijven gezien Dortmund beursgenoteerd is?

13 januari 2022 om 16:36

Laten we het hopen Insider, Benzema wordt al oud en Haaland zou de perfecte vervanger zijn van Big Benz. Vini - Haaland - Mbappe.. dat wordt gewoon een gruwelijk trio, zij kunnen de tijden van BBC laten herleven

13 januari 2022 om 16:43

Huh komt er een nieuw stadion in Madrid?

Pfoe als dit gebeurt , dan worden die counters van gisteren nog harder afgestraft. Dit kan wel is pijnlijk worden! Mbappé, Haaland en Vinicius is een voorhoede waar je u kan tegen zeggen.

Wij moeten gewoon doorgaan op het pad waarmee we bezig zijn. We hebben vroeger ook tegen de Galactico's moeten opboksen en hebben dat succesvol gedaan in de periode 2003-2006.

Die bedragen gaan toch helemaal nergens meer over...

Benzema zit toch vol in zijn prime. Wat moet je dan met zowel Haaland als Mbappé.
Mbappé snap ik. Die kan met gemak op rechtsbuiten spelen en rouleren met Vini JR op links. Benz is dat de main striker. Die kan je nu echt nog niet vervangen voor Haaland, met alle respect.

Tuurlijk, als je de kans krijgt voor een koopje, moet je hem wellicht proberen binnen te halen. Maar ik zou Benzema niet zomaar an de kant schuiven, ook al is het Haaland.

13 januari 2022 om 15:45

Anderzijds kan je het niet permiteren om Haaland nu te laten lopen en binnen 2 seizoenen met een probleem te zitten.

13 januari 2022 om 15:53

Wat Madrid echt nodig heeft is een goede rechtsbuiten.

13 januari 2022 om 15:59

Mbappé is toch een best goede rechtsbuiten.

13 januari 2022 om 16:05

Mbappe speelt toch voor PSG?

13 januari 2022 om 16:09

Daar willen ze Mbappe neer zetten met als back up Rodrigo. Toen Rodrigo gisteren inviel was hij vele malen gevaarlijker dan een assensio. Had die open kans voor het doel ook moeten maken in de slot fase. Assensio is eigenlijk geen rechter aanvaller. Speelt zelf liever op 10 of aanvaller in een 2 spitsen systeem net als bij espanyol.

13 januari 2022 om 16:20

Blijft die daar denk je dan?

13 januari 2022 om 16:48

@lierse. Begin van het seizoen mocht die weg maar toen Mbappe niet lukte en bale en hazard geblesseerd waren mocht hij weer blijven. Is op dit moment ook de enige met carjaval mits fit die Spaans international zijn .. Staat er de laatste weken best goed op bij Carlo en Carlo maakt veel gebruik van hem. Maar idd goede vraag als Mbappe wel komt heb je hem dan nog wel nodig ? Op dit moment is alleen het vertrek van marcelo , bale , isco en Jovic zeker … P.s Lierse carlo heeft er gisteren avond wel Langs van gekregen op meerdere Spaanse sportbladen en op verschillende forums. Heeft heel veel kritiek gekregen na wedstrijd . Ze snapte niet waarom hij voor camavinga koos op linksvoor ipv hazard. Het ging gisteren avond overal los. Ik vond de wissel ook best opvallend. Camavinga verprutste letterlijk elke bal op links en miste en niet te missen kans

13 januari 2022 om 16:51

Asensio blijft wel denk ik, de vraag was gericht aan @Visca. Maar ik denk dus niet dat er iemand interesse gaat tonen in hem, en daarnaast is hij Spaans wat altijd helpt.

En ik heb gisteren niet kunnen kijken, maar enige kritiek op Carlo is inderdaad wel op zijn plaats afgaande op dit seizoen.

13 januari 2022 om 16:54

Niet zo zeker of Asensio blijft. Tenzij hij zich conformeert met zijn huidige situatie. Maar de geruchten gaan toch dat hij niet meer wil pendelen tussen bank en basis. En Arteta zou toch polsen en hem kunnen warm maken voor Arsenal. Als je hem voor 35-40 miljoen kan verkopen heeft hij voor Real toch goed gerendeerd en opgebracht.

13 januari 2022 om 18:28

Ik heb geen idee of Mbappe blijft. Ik denk wel dat ze Mbappe een belachelijk bod gaan doen. Mbappe is nu al vrij om te onderhandelen met Madrid. Zou hij wachten tot na het CL onderonsje?

14 januari 2022 om 10:01

Asensio is ook een heel ander type dan Rodrygo. Rodrygo met zijn snelheid past echt veel meer bij Madrid dan Asensio. Dat is meer de creatieve winger die met zijn linker pootje op rechts speelt. Meer een ''10'' of een type Ziyech op de rechterflank in mijn ogen.

Mbappé lijkt mij ideaal op rechts. Als eenzame spits vindt ik hem niet goed genoeg, in mijn ogen. Als linksbuiten is hij heel goed, maar daar speelt Vini ook al de sterren van de hemel. In de punt gaat hij Benzema er niet uitspelen in mijn ogen. Dus op rechts blijft dan over.

Verder: als Haaland niet komt en Real heeft over 2 jaar een spits nodig, zal er vast wel weer iemand opgestaan zijn als sensatie in de spits. Wellicht is dan wel die Adeyemi van Salzburg de nieuwe Haaland!

Haaland is wel heel duidelijk. Dit is al de 3de x dat hij laat weten graag naar Madrid te willen en dat raiola aan de bak moet .. maar bij Madrid zijn ze niet gek. Die gaan al die bedragen natuurlijk niet ophoesten. 50 miljoen aan commissie ( vader en mino ) gaat Madrid never nooit betalen. Madrid hoopt natuurlijk nog steeds op Mbappe. Mbappe heeft weer laten weten pas na de wedstrijden tussen psg en Madrid antwoord te gaan geven.

Kijk nou naar die "droomvoorhoede " in Parijs. Elke week de grootste moeite om wedstrijden tegen pakweg Bordeaux, Metz, Angers en Montpellier te winnen. Real Madrid gaat dus ook niet zomaar tien jaar regeren in Spanje met Venicius, Haaland en Mbappé. En laten we ook vooral niet vooruit lopen op de zaken. Real heeft noch Mbappé noch Haaland al binnen. Misschien wordt het slechts één van die twee.

13 januari 2022 om 15:56

Ik verwacht ook dat het 1 van de 2 gaat worden en niet allebei.
Real is al een tijd duidelijk. Mbappe Mbappe Mbappe. Dat is hun droom kandidaat en daar zijn ze open en eerlijk in.. zitten al jaren achter hem aan …Bij Haaland is de situatie anders. Het is Haaland die achter Madrid aan zit en duidelijk aangeeft graag voor Madrid te willen spelen. Ook was het Mino die naar Madrid Kwam om zijn speler aan te bieden …Mocht Mbappe toch verlengen en in Parijs blijven dan pas zie en denk ik dat Madrid voor Haaland zou gaan. 2 lijkt me wat veel van het goede

Lag Raiola niet op het moment in het ziekenhuis? Zal wel lastig worden iig

Sorry hoor maar ik denk dat mbappe en Vinicius en dan Haaland daarbij echt niet gaat werken. Nu draait alles om Haaland voorin. Mbappe gaat ook voor eigen glorie hoor.

13 januari 2022 om 17:22

Mbappe doet nu toch niet anders bij PSG? En Vini met Benzema?

Klinkt natuurlijk indrukwekkend allemaal, maar ik geloof niet zo in een team met louter sterspelers. We zien bij PSG dat zoiets eigenlijk alleen maar kan teleurstellen (en heel veel onrust en onderling gezeur geeft), want ze hebben allemaal ego's en willen allemaal de grote ster zijn.

Ik denk dat Real moet kiezen voor óf Mbappe óf Haaland en daar een aanval omheen moet bouwen. En dan zou ik gezien zijn transfervrije status en al lang geleden uitgesproken voorkeur voor Mbappe gaan.

Zou hem liever bij city zien... elke voorzet van de Bruyne vliegt erin!

Waar komt al dat geld vandaan? De ene keer lees je dat ze geen geld in kas hebben en vervolgens kan alles weer.

Ik geloof het pas als ze hebben getekend. Wel een leuke aanval zo op papier.

13 januari 2022 om 17:29

Zo is dat toelie11, ik wil ze eerst de krabbel zien zetten en in het wit gepresenteerd zien worden in Bernabeu. Tot die tijd zijn Mbappe en Haaland geen spelers van Real Madrid en kunnen As en Marca en El Chiringuito en Fabrizio Romano hun praatjes verkopen aan iedereen die wil luisteren.

13 januari 2022 om 20:53

Zou Kessie nog wat zijn voor op het middenveld? Hoor goede dingen over hem. Zelf niet gevolgd.

14 januari 2022 om 02:43

Geen idee, ik volg de Serie A niet echt, dus ik kan weinig zeggen over Kessie. Maar het middenveld is volgens mij niet direct een prioriteit, er zit nog behoorlijk wat achter de hand met Valverde en Camavinga. Ik zou het mooi vinden als Real nog een centrumverdediger haalde en Alaba dan af en toe een linie naar voren schoof op de plek van Casemiro.

Was deze man al niet rond met Barca? Toen was het City die het af zou ronden met hem en nu Real Madrid. Zelfs al tekent die man bij een club nu, tot ik hem met shirt en al op het grasveld zie sta geloof ik het niet meer hahaha

We zullen zien of het deze zomer gaat gebeuren. Wordt natuurlijk wel erg leuk. Een aanval met Vinicius, Haaland en Mbappe zou de aanval voor de komende jaren zijn. Dan heb je dat al goed geregeld. Maar goed veel clubs willen hem hebben. En die salariseisen van Haaland zijn ook wel pittig. Zeker met Raiola en zijn vader nog.

Is zn goed recht om voor Real te kiezen.. mooie club in een heerlijk land. Maar wat ik me afvraag.. wat is dat voor iets raars dat zowel Raiola als zn vader een commissie van 20m willen hebben? Waarom zou de vader van Haaland 20m moeten krijgen omdat zn zoon een contract tekent bij Real Madrid? Vind het echt vd pot gerukt.

Arme Laporta. 55 miljoen uitgeven zodat Haaland naar City kan, wilt hij naar Real… ben je mooi klaar mee.

Eeuwig zonde als zowel Haaland als Mbappã£â© naar Real gaan, het blijft echt een nare club. Voor de competitie ook niet bepaald spannend

Benzema naar City en dan Mbappe em Haaland naar Real, lijkt het op. City goede deal voor de korte termijn en een goede vervanger voor Aguero

13 januari 2022 om 20:56

Benzema zie ik niet snel vertrekken komende seizoen of twee. Als die 36 is pas zie ik hem vertrekken misschien naar Frankrijk of America.

Als Haaland naar Real gaat hebben die de meest denkbare aanval die er momenteel bestaat. Haaland is ook de perfecte vervanger voor Benzema. De vraag is alleen wanneer is die klaar? Toch echt een clubicoon die je niet zomaar opzij zet. Haaland gaat alleen naar Real of City denk ik,met als outsider PSG. De rest kan hem niet betalen.

Mochten deze geruchten kloppen snap ik de keuze niet echt van Haaland. Wilt hij nou echt in een team zitten met Benzema (die nog makkelijk 2 jaar mee kan), Mbappe en Vinicius? Ik zou als ik hem was eerder kiezen voor een club als PSG, City of Liverpool (Als ze Salah kwijt raken). Ben je direct de main character en zal je spelers in jouw dienst hebben. Dat gaat hij echt niet krijgen met spelers als Mbappe die zoooooo vaak voor eigen succes gaat. Ook bij PSG praat hij soms stoer dat Neymar hem overslaat, maar ik heb hem vaak zat betrapt op momenten waar die voor eigen succes ging, terwijl iemand anders beter voor stond.

Zijn overstap naar Real zal zijn carrière geen goed doen. Prijzen pakken jawel maar ontwikkelen als voetballer denk ik niet.
Kijk maar naar Gareth Bale was niet te stoppen bij Tottenham ging naar Real voor een gigantisch bedrag en is daarna nooit meer terug gekomen op zijn oude niveau.
Ik vrees dat een overstap naar Real of Barca zijn carrière geen goed zal doen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Borussia Dortmund

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
A. ZicklerAanvaller
M. ReusAanvaller195
S. TiggesAanvaller72
M. HitzKeeper20
G. KobelKeeper190
R. BürkiKeeper00
L. UnbehaunKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Borussia Dortmund.

17 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Borussia Dortmund 14 16 3 0
2020/2021 Borussia Dortmund 28 27 2 0
2019/2020 Borussia Dortmund 15 13 0 0
2019/2020 Red Bull Salzburg 14 16 2 0
2018/2019 Red Bull Salzburg 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Het Noorse wonderkind dat stage liep bij Ajax, PSV, Liverpool en Bayern

In samenwerking met Goal licht Voetbalzone geregeld jonge spelers uit die het in de toekomst ver kunnen schoppen of die nu al hun sporen verdienen in het (inter)nationale topvoetbal. Deze keer...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren