‘Radeloze Donny van de Beek wordt aangeboden bij twee clubs’

Donderdag, 13 januari 2022 om 14:55Jordi Tomasowa • Laatste update: 15:47

Manchester United heeft Donny van de Beek aangeboden bij zowel Borussia Dortmund als Newcastle United, zo weet de Manchester Evening News. De middenvelder van de Red Devils krijgt ook onder Ralf Rangnick nauwelijks speelminuten, waardoor de kans steeds aannemelijker wordt dat hij in januari al dan niet tijdelijk zal vertrekken.

Omdat zijn perspectief op speeltijd sinds de zomer niet is verbeterd, staat Van de Beek open voor een vertrek bij United tijdens de winterse transferperiode. Er is volgens het Engelse medium door zijn kamp met zowel Dortmund als Newcastle gesproken over een mogelijke overstap op de korte termijn. Van de Beek speelde de laatste twintig minuten van het gewonnen FA Cup-duel met Aston Villa (1-0 winst) op maandag en werd na de wedstrijd door Rangnick geprezen.

De Duitse oefenmeester liet vorige week ook weten Van de Beek te waarderen en hem als onderdeel van zijn plannen te beschouwen. Dat blijkt vooralsnog totaal niet uit de daden van de coach, omdat de rol van de middenvelder sinds het aantreden van Rangnick nauwelijks is veranderd. Van de Beek had onder Rangnick alleen een basisplaats in de Champions League-wedstrijd tegen Young Boys (1-1), maar veelzeggend was dat er toen een compleet B-team werd opgesteld.

“Hij moet gewoon hard werken”, zo antwoordde Rangnick - die in ieder geval tot het einde van het seizoen bij Manchester United werkzaam is als manager en daarna als adviseur aan de club verbonden zal blijven - op de vraag wat Van de Beek moet doen om speeltijd te krijgen. “Ik heb hem tot nu toe leren kennen als iemand met een geweldige mentaliteit, hij werkt keihard tijdens iedere training. Hij is echt een enorme teamspeler en er komen absoluut wedstrijden waarin hij zijn kansen zal krijgen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door birotor)

Ik vrees voor Donny dat hij behoorlijk zal moeten inleveren , zowel op sportief gebeid alsook financieel.
Maar ja, liever een niveau of misschien wel twee lager, maar wel ballen.
Als je dit zo ziet en Bergwijn en je leest het verhaal van Ihateren dan zie je dat Nedrland zo gek nog niet is.
Ik zie geen speler die de overstap naar een hoger niveau kan maken.

13 januari 2022 om 15:05

Nouja oa van dijk wijnaldum depay doen het aardig na hun overstap. Clubkeuze blijkt altijd ook een belangrijke factor om te kunnen slagen. De speelwijze moet bij de speler passen en concurrentie moet niet te groot zijn als je net binnenkomt.

13 januari 2022 om 15:51

van Dijk is wel de enige topper en ook 1 van de weinige die pas op wat latere leeftijd echt de stap heeft gemaakt. Van Dijk was 22 toen hij de stap van Groningen naar Celtic maakte en hij was 24 toen hij naar Southampton ging waar hij pas echt door ging breken. Nou zeg ik niet dat leeftijd alleszeggend is, maar wel ook het pad wat er bewandeld werd. Manchester United is al bijna 10 jaar een zeer moeilijke club met veel onrust en veranderingen sinds Sir Alex Ferguson er niet meer als coach zit. Depay kwam daar niet uit de verf. Heeft het vervolgens prima gedaan bij Lyon maar bij Barcelona komt hij ook niet uit de verf.

Lang verhaal kort: Cas1 heeft absoluut een punt. Nederland is zo gek nog niet. Ja, de competitie staat niet zo hoog aangeschreven als Engeland, Spanje of Duitsland, maar je ziet helaas ook dat er toch niet veel spelers uit Nederland echt naam maken. Ook de toptransfers als Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong liggen al (weer/opnieuw) onder vuur...

13 januari 2022 om 17:11

Ik heb het idee dat Dortmund wel een betere match is, echter daar spelen al een paar toppers op zijn positie!

13 januari 2022 om 15:07

Ik zou voor Newcastle gaan een team in opbouw en het loopt daar niet, hij gaat zeker spelen dat is wel duidelijk en ook voor GIni was dat een perfecte stap om vervolgens naar Liverpool te gaan.

13 januari 2022 om 15:15

Wat het eerste betreft ben ik het met je eens. Wat Gini betreft is het gelukkig goed gegaan, maar als een grotere club hem indertijd had gewild dan zou ook hij die stap hebben gezet. Het is zo ongelooflijk moeilijk, als je in eigen land een geslaagde speler bent, om tegen een grote club nee te zeggen.
De zaakwaarnemer van Gini was ook maar een simpele jongen, die bij KBV balde. Hij had niet zo een groot netwerk

13 januari 2022 om 15:18

Ben ik met jou eens want Newcastle heeft goede kwalitatieve spelers nodig. Bij Dortmund vrees ik dat hij ook op de bank terecht zal komen met Reus en Bellingham. Zelfs Reinier krijgt na 2 jaar bij Dortmund geen minuten.

13 januari 2022 om 15:29

Reinier laat in de minuten die hij mag spelen ook niet zien dat het een verbetering is. Zie z’n huur nog wel afgekapt worden nu, naja niet alle huurlingen kunnen een Hakimi zijn. Wat een enorme geweldenaar was dat zeg.

13 januari 2022 om 15:08

Donny verdient momenteel zo'n 6 miljoen per jaar. Ik denk dat het financiã«le aspect hem wat minder boeit, hij moet vooral spelen. En bij een club dat zelf ook wil voetballen en hem op de juiste manier kan en wil gebruiken. Dortmund is een grote club met op dit moment een team waar hij zich wel tussen kan voetballen. Die zouden elkaar dus best kunnen helpen. Donny gaat echt niet naar Nederland; Ajax heeft geen plek op het middenveld.

13 januari 2022 om 15:12

Ik denk niet dat Dortmund hem hebben wil. Donny heeft niet iets dat uitzonderlijk is. Hij moet een middenmotor zien te vinden in Engeland die hem graag hebben wil en wie weet van daar uit omhoog.

13 januari 2022 om 15:19

Mwa, Donny heeft dus wel scorend vermogen en neusje voor de goal. En ik vrees juist met het stempel dat hij nu in Engeland heeft en het gebrek aan voetballend vermogen in de Engelse middenmoot dat een dergelijke overstap niet verstandig gaat zijn. Ik snap je gedachten hoor, bij een Wijnaldum ging dat wel goed. Maar ik zou voor een grote club in Duitsland, misschien Portugal gaan.

13 januari 2022 om 17:12

Dortmund lijkt mij ook te hoog gegrepen. Die hebben veel betete middenvelders dan Vd Beek

13 januari 2022 om 18:05

Newcastle lijkt me een mooie match. Die zoeken goede spelers maar kunnen nog niet de echte toppers krijgen. Donny past mooi in dat profiel denk ik. Als Newcastle met hem erbij steeds een beetje beter wordt, kan hij zijn plafond ook weer wat gaan verhogen.

13 januari 2022 om 18:08

Hij zou in mijn ogen goed bij Dortmund passen. Echter twijfel ik of hij zich in de basis kan spelen. Op het middenveld hebben ze volgens mij Bellingham, Can, Witsel, Brandt, Reus en Reyna (laatste 2 worden volgens mij ook vaak gebruikt in een meer aanvallende rol?)

13 januari 2022 om 18:35

Idd. Als dat project slaagt en degradatie uitblijft en je bent onderdeel van dat Newcastle speel je misschien binnen 2 jaar weer in de CL

13 januari 2022 om 23:52

Allemaal redelijk vergelijkbaar met Donny qua kwaliteit, behalve Bellingham, die is wel echt beter

13 januari 2022 om 15:10

Blijkt dat het een teamsport is en dat je in een team en visie moet passen en je eigen kracht moet kennen. Er zijn er maar weinig die ongeacht systeem of club zouden schitteren. Ronaldo of Suarez, al zijn hun taken overal grofweg hetzelfde. Dat geldt niet voor middenvelders. Kijk naar Donny, maar ook pogba, pjanic en nog veel meer. Die hebben laten zien echt wel te kunnen ballen in de top, maar je bent niet goed ongeacht je team, maar dankzij. En dat is geen schande. De Jong en Ziyech waren ook beter in Ajax en Depay bij PSV. Zet Huntelaar van 10 jaar terug in een counterploeg en het is niks, maar in een dominant team een killer. Anderzijds, als je dat slim doet, kun je wereldtop worden want zo'n Tadic was niks minder dan dat een paar jaar terug terwijl die vanuit de Engelse middenmoot kwam.

13 januari 2022 om 18:36

Het is niet alsof je voor een onkostenvergoeding bij Newcastle of Dortmund speelt he.

Lekker naar Dortmund...zal als een warm bad voelen na die koude douche in Mensjestert

Hopelijk kan Newcastle toehappen. Daar zou hij denk ik meteen basis staan en nog een half jaar knallen en de Geordies helpen om degradatie te voorkomen. Winwin lijkt me

13 januari 2022 om 15:12

Nees9, ik zou t geweldig vinden als Newcastle zou degraderen met al hun poen

13 januari 2022 om 16:25

Ironisch dat dat komt van een Real fan als je kijkt hoe die aan de top gekomen zijn

13 januari 2022 om 16:52

Denk dat het meer gaat om waar die poen vandaan komt en van wie die komt. In dit geval dus van een moordenaar en eentje stelselmatig alle rechten van de mens aan z'n laars lapt.

13 januari 2022 om 17:31

Haha. Waar denk je dat het woord Real voor staat. Het is altijd de club geweest van de Koning in Spanje. Dus extra mogelijkheden. Met vooral leuke vastgoed dealtjes. Zo is Real aan zijn held gekomen.

13 januari 2022 om 18:37

De man die in het verre verleden achter RM zat had niet bepaald schone handen.

14 januari 2022 om 08:53

Danku Thunder

Van die twee clubs zou Dortmund het beste bij Donny passen denk ik de Duitse competitie ligt Donny ook beter dan de Engelse verwacht ik. dat zag je ook een beetje terug bij Klaassen die bakte er niks van in Engeland. en ging toen naar Werder waar hij 1 van de betere was.

13 januari 2022 om 15:13

Nu zit er in Werder en Dortmund toch een aardig verschil, denk dat hij bij Dortmund ook niet in de basis gaat komen

13 januari 2022 om 15:18

@wandering als ik naar het middenveld kijk van Dortmund zie ik daar niet echt hele bijzondere spelers. als Donny genoeg vertrouwen krijgt daar en hij vind zijn Ajax vorm, dan staat hij daar zo basis.

13 januari 2022 om 15:20

We hebben toch ook in het tweeluik tegen Ajax gezien dat Dormund momenteel niet heel bijzonder is. In ieder geval niet beter dan het Ajax waar Donny in de basis stond.

13 januari 2022 om 15:24

Spelers als Bellingham en Reus zijn gewoon beter dan Donny hè? Die zou die niet zomaar uit de basis spelen. Zelfs een toptalent als Reinier maakt daar weinig minuten. Ik denk dat Donny het beter wat lager kan zoeken.

13 januari 2022 om 15:31

Het is eigenlijk ongekend hoe enorm onderschat Mo Dahoud wordt. Die speelt na het vertrek van Favre echt geweldig, een heerlijke voetballer. Bellingham en Reus zijn natuurlijk ook sowieso beter dan Donny. Toch zie ik Donny wel slagen bij een club op Dortmund (op termijn): bezit een goede functionele techniek, loper en neusje voor de goal.

13 januari 2022 om 16:00

@myvision - Maar dat wil niet gelijk zeggen dat hij dan automatisch bij Dortmund in de basis staat. Bij Ajax rendeert hij door de manier van spelen en de aanwezige creativiteit. Ook speelt Ajax in de Eredivisie. Dat is een groot verschil met een top competitie. De intensiteit over een heel jaar genomen is bij pakweg een Dortmund natuurlijk hoger.

13 januari 2022 om 17:24

Gaan we nu het middenveld van Dortmund beoordelen op basis van de duels tegen Ajax, terwijl 2 basisspelers (reyna en Dahoud) niet meededen. Bovendien speelt Donny het liefst achter de spits. Zowel Reus, Reyna als Brandt kunnen daar spelen. Dit is echt totaal een overbodige aankoop van Dortmund. Koop een verdediger of een winger.

13 januari 2022 om 15:14

Eens. Al vind ik Van de Beek wel echt een stuk beter dan klaassen. Betere techniek vooral. Kan echt wel een stuk meer met een bal dan klaassen. Zou als ik ajax was hem zo ruilen voor davy. Maar goed, Donny kan ook naar de top van de buli en klaassen speelde bij een degradatiekandidaat.

Dortmund zou een mooie stap voor hem zijn, denk dat de Duitse competitie ook wel bij hem past. Zou persoonlijk niet aan Newcastle beginnen, voor je het weet lig je uit de premier league en ben je nog verder van huis.

Kom maar naar Arsenal met een optie tot koop. Met aanvallend voetbal en wat vertrouwen zal Donny het een stuk beter doen.. Wij hebben geen middenvelders nu dus zouden hem wel kunnen gebruiken. United zal er denk ik niet aan meewerken..

13 januari 2022 om 15:43

Alsjeblieft niet. Wat moeten wij bij Arsenal met Donny? Hij is als 6 te beperkt, idem dito voor de 8 positie. Daar is hij defensief te zwak voor die positie in de BPL, in mijn ogen.

Als nummer 10 is hij echt te min ten opzichte van de spelers die wij al hebben. Als ''lopende'' 10 hebben wij ESR al, die is in zowat alle facetten beter dan Donny, met alle respect.
En als playmaker/passende 10 is Odegaard echt vele malen beter.

Tevens denk ik dat United daar niet aan mee zou werken, een concurrent voor de top 4.

Verder denk ik dat Arsenal voor een ander type middenvelder moet kijken nu. Een voetballende CVM het liefst en anders gewoon een echte breker. Als Partey dan terug is kan je hem wat meer laten lopen en voetballen en de andere meer als CVM laten spelen.

Persoonlijk zou Zakaria top zijn. Kan als CVM en als CV spelen. Fysiek enorm sterk, voetballend gewoon ook redelijk. Echt een prima breker voor naast Partey. Geeft Odegaard en de overige flankspelers ook meer ruimte voor creativiteit.

Het is en blijft toch een rare wereld die voetbal wereld! Ene dag mag die niet weg, moet hij hard blijven werken en komt het echt wel goed, volgende dag wordt je aangeboden bij twee clubs. Ik denkt voor Donny niet onverstandig om een niveau'tje naar beneden te gaan. Kan zich goed in de picture spelen als hij degradatie met Newcastle weet te ontwijken!

Wat willen ze nou met dat joch? Wel of niet verhuren/verkopen..

Is Beek nou echt vele minder dan middelmaat als Tominay en Fred? Begrijp me goed Beek is geen klasbak ofzo. Maar dat zijn Fred en Tomminay ook niet, maar die slechte spelers spelen wel telkens in de basis .

13 januari 2022 om 15:07

Zijn andere type spelers toch, als je met Bruno en pogba speelt heb je wat balans nodig. Vd beek is het sterkst als hij ook de 16 in komt ipv rond de middellijn. Tominay en fred ligt dat spel meer dan Donny. Gewoon geen slimme keuze geweest om naar utd te gaan.

13 januari 2022 om 15:09

Welke balans heeft United op het middenveld? Ze gaan er als mes en boter er doorheen, die houden niets tegen.

13 januari 2022 om 15:24

Utd heeft uiteraard meer problemen maar dat is een andere discussie. Dat donny niet zou spelen op de plek van Bruno en pogba had hij vooraf kunnen weten.

13 januari 2022 om 15:45

Alleen speelt Pogba ook al tijden niet meer.

Je kan toch wel spelen met Van de Beek - Fred en daarvoor Bruno. Zeker tegen de ''kleintjes''. Als je het uiteindelijk dan dicht wilt gooien, gooi je Mctominay of Matic erop voor Donny in de 65e minuut.

Dan heb je nog Martial, Rashford, Cavani als bankzitters in de aanval. Pogba ook op de bank, er van uitgaande dat die ong altijd niet fit is.

De Gea
AWB
Varane
Maguire
Shaw
vd Beek
Fred
Greenwood
Fernandes
Sancho
C. Ronaldo
13 januari 2022 om 16:02

Andere posities. Van De Beek kan niet verdedigen en loopt van nature al snel richting het vijandelijke doel. Mctominay zijn een stuk defensiever ingesteld.

Zou Donny zo graag bij een andere club wekelijks willen zien spelen. Niet de top maar daaronder. Duitsland (dortmund) kan zeker qua spel wel passen bij Donny. Of het project Newcastle instappen, als je daar wekelijks kan spelen dan kan hij stappen maken (zie wijnaldum).

Hoop echt dat ze hem nu wel laten gaan, nog een half seizoen bankie gun je hem niet.

Waarom zou Dortmund vd Beek willen hebben? Ze hebben momenteel veel betere middenvelders.

Dortmund is een fantastische club voor Donny.

Bij Newcastle komt die sowieso wel aan spelen toe, bij Dortmund weet ik dat nog net niet zo. Zou dan eerder naar Newcastle verhuizen om na zo lange tijd iets van regelmatige speelminuten te maken. Dan in de zomer definitief weggaan bij United, er valt voor hem daar niets te halen.

Dortmund! Zijn kwaliteiten komen beter tot uiting in de Bundesliga dan in de Premier League.

Niet goed genoeg voor premier league op naar dortmund

Hoe komt iedereen erbij dat Dortmund een goede stap zou zijn voor Donny. Daar is hij ook wissel.

Een wassen neus dus die uitspraken dat ie vd Beek nodig heeft. Zeker als je die tegenstrijdige laatste alinea leest.

Een club die speelt voor plek 8-15 in Engeland lijkt me het beste voor hem. Iets stabieler dan Newcastle

Hij moet al sinds zijn komst daar hard werken.. ze hebben echt niks beters te melden? Donny moet lekker naar Dortmund gaan. Engeland is gewoon niks geworden.
Bij een leuke Franse club zie ik ook nog wel mogelijkheden als ik zie hoe bijvoorbeeld Rosario zich manifesteert.

Donny en United zijn vanaf het begin al geen gelukkig huwelijk geweest
wordt tijd dat Donny ergens anders naar toe kan

als ik dan mocht kiezen tussen deze 2 zou ik gaan voor Newcastle
en middenmotor in Engeland
lijkt me een prima club voor Donny

Donny wil weg omdat hij niet aan spelen toekomt en dan moet hij volgens velen naar Dortmund. Ik blijf dat absurd vinden. Alsof hij bij Dortmund wel zo 1,2,3 in de basis komt te staan. Het middenveld van Dortmund (mits fit) is echt niet veel minder dan die van Manchester. Met concurrenten als Bellingham, Reus, Brandt, Reyna en Dahoud zou Donny daar ook gewoon banken.

Van de Beek kan voor clubs buiten de top-4 een aanwinst zijn. Gladbach en Wolfsburg denk ik dan aan. Bij Dortmund hebben ze enorm veel keuze op 10 (reus, Reyna en Brandt), Leipzig heeft Olmo, Nkunku en Forsberg en Leverkusen heeft met Wirtz daar al een pareltje.

Hij moet hard werken zegt Rangnick.. kom op. Hij werkt zich uit de naad, maar word niet beloond!

Misschien is hij gewoon niet goed genoeg voor het niveau van deze clubs en zal hij zijn carrière anders moeten uitstippelen. Als hij zo goed is, als sommigen hier beweren, waarom speelde hij dan zelden of nooit bij MU?

Zulke bullshit hij kan niet eens weg ivm wisselen van zaakwaarnemer hij gaat niet weg!

Zolang hij maar niet naar een topclub gaat zal hij misschien meekunnen. De top is duidelijk veel en veel te hoog gegrepen voor hem. Bij mijn clupje loopt er nog een F de Jong overbodig te wezen. Ook graag ophalen. Eigenlijk zijn alleen van Dijk, en Wijnaldum de laatste Ned spelers, of afkomstig van een Ned club die de laatste in het buitenland zijn geslaagd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller3018
J. SanchoAanvaller293
David de GeaKeeper380
M. RashfordAanvaller254
A. ElangaAanvaller212
M. GreenwoodAanvaller185
E. BaillyVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

74 fans
Middenvelder, 25 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren