De Telegraaf: Zahavi overweegt om niet terug te keren bij PSV

Donderdag, 13 januari 2022 om 09:57Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 11:39

Het is nog maar de vraag of Eran Zahavi na de winterstop terugkeert bij PSV. De aanvaller kampt met privéproblemen en heeft van zijn vrouw te horen gekregen dat een terugkeer naar Nederland momenteel niet aan de orde is, meldt De Telegraaf. Het Israëlische gezin werd in korte tijd twee keer slachtoffer van een inbraak, waardoor de vrouw van Zahavi heeft besloten onder geen beding langer in Nederland te willen wonen. Volgens het Eindhovens Dagblad is van een vertrek 'zeker nog geen sprake'. "Zahavi heeft de clubleiding ook nog niet medegedeeld dat hij weg wil."

Volgens De Telegraaf heeft PSV bevestigd dat er privéproblemen spelen rond Zahavi. Terwijl de spits in september met PSV op bezoek ging bij Willem II, werd zijn gezin vastgebonden en bedreigd met een vuurwapen. De overvallers sloegen de vrouw van Zahavi en zouden een stuk van haar haren hebben afgeknipt. Voor zover bekend zijn de verdachten van die inbraak nog niet aangehouden. Na die brute overval werd er ook al gespeculeerd over de toekomst van Zahavi bij PSV. "Ik heb samen met mijn familie een besluit genomen waarvan wij dachten dat het goed voor ons zou zijn. We besloten te blijven", zei Zahavi in september tegen hapodium.com.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Halverwege december kwam wederom het bericht dat Zahavi overwoog om niet terug te keren bij PSV. Zahavi speelt sinds de zomer van 2020 in Eindhoven en heeft nog een contract tot het einde van dit seizoen. De tweede inbraak in korte tijd zou echter diepe sporen hebben achtergelaten bij Zahavi en zijn gezin, ondanks dat er tijdens de tweede inbraak niemand thuis was. Zahavi revalideerde gedurende de winterstop in Dubai van de knieblessure die hij in november tijdens interlandverplichtingen met Israël opliep. De aanvaller is wel weer in training, maar komt dit weekend nog niet in actie, als PSV het opneemt tegen FC Groningen.

De Telegraaf meldt dat PSV de markt aftast om snel te kunnen schakelen bij een eventueel vertrek van Zahavi. Gedurende zijn afwezigheid werd de spitspositie ingevuld door Carlos Vinícius. Ook Cody Gakpo kan vanuit de punt van de aanval uit de voeten. Bovendien voegde Roger Schmidt Fodé Fofana toe aan de selectie. De aanvaller van het beloftenteam is sinds zijn terugkeer bezig aan een sterke reeks in de Keuken Kampioen Divisie en zag dat beloond worden met een plek bij de A-selectie. PSV ziet Zahavi liever niet vertrekken en wil bemiddelen in een eventuele verhuizing naar Eindhoven tot het einde van zijn contract.

Het Eindhovens Dagblad voegt toe dat Zahavi met de directie van PSV heeft gesproken over de mogelijkheid om langer in Nederland te blijven. "Er zijn bij PSV enige twijfels of de aanvaller zijn contract bij de club nog wil uitdienen", schrijft PSV-watcher Rik Elfrink. "Van een vertrek is zeker nog geen sprake en Zahavi heeft de clubleiding ook nog niet medegedeeld dat hij weg wil." PSV bekijkt de mogelijkheid om Zahavi een nieuwe leefomgeving aan te bieden. Of zijn vrouw dat ook ziet zitten, is niet bekend. Zahavi's zaakwaarnemer wil niet reageren op de geruchten over een eventueel vertrek.Gerelateerd

Meer sportnieuws

112 reacties (laatste reactie door johnnyypsv)

Zahvi vervangen door Luuk en PSV gaat er echt op vooruit.

PSV mag natuurlijk ook altijd 2 a 3 miljoen storten naar A'dam voor Danilo of Labyad

13 januari 2022 om 10:06

Wat zou PSV met dat brandhout van jullie moeten?

13 januari 2022 om 10:07

En 2 of 3 miljoen voor Labyad of Danilo? Maakt dr anders 10 van. Moet blij zijn als je 2 miljoen voor beiden pakt.

13 januari 2022 om 11:01

Ik vind het opvallend dat de meeste berichten direct gaan over de vervanging van Zahavi. Had verwacht dat er vooral schande gesproken zou worden over het feit dat een inwoner van ons land zich zo onveilig voelt hier. Blijkbaar is in het criminele circuit bekend dat het bij voetballers makkelijk scoren is (horloges worden regelmatig op social media geshowd door bovenbemiddelde BNers), je ziet dit ook in andere landen terug, en ik kan de familie van Zahavi heel goed begrijpen als ze niet meer terug willen komen.

13 januari 2022 om 11:08

Dit gebeurd helaas bijna overal. In Frankrijk, Engeland en Brazilie overkomt voetballers dit ook aan de lopende band. Je bent een publiek figuur met veel geld dus ook een soort kaas voor de ratten. Daarmee keur ik dit soort praktijken overigend niet goed. Geef ze maar flinke celstraffen, maar het is niet zo dat het echt iets typisch Nederlands is. Het is een wereldwijd probleem

13 januari 2022 om 13:31

Dat vind ik nou eens een mooie uitspraak "kaas voor de ratten", nog niet eerder gehoord eigenlijk...dank daarvoor.

13 januari 2022 om 16:11

Erasmus mijn 1e gedachte was ook pragmatisch. Wie kan m opvolgen? Blijft Maxi eens n keer een half jaar fit? Maakt Fofana de belofte waar die hem bij Barcelona ook toegedicht werd? Of moet er iemand bij? Bij de laatste optie zal echt een fitte speler moeten zijn die er gelijk staan moet. Liefst niet 1 van 32 .Dus zal er diep in de buidel getast worden om types Haller/ Tadic te halen, of te wel spelers met veel rendement die vrijwel nooit geblesseerd zijn . Dan kun je verder bouwen.
Uiteraard is de situatie triest en ik heb echt met zn gezin te doen. Dat lijkt me vanzelfsprekend. Toch gaat PSV meer aan m'n hart dan hoe treurig ook de familie Zahavi. Die zitten de helft van het jaar in Dubai bij wijze van spreken. Met mooie gouden klokjes om. Neemt niet weg dat de situatie meer dan tragisch is. Helaas dat t zo gelopen is.

13 januari 2022 om 10:08

Weinig kans dat Luuk de jong nu nog vertrekt.

13 januari 2022 om 10:16

Superspits Luuk, die is onbetaalbaar geworden :-)

13 januari 2022 om 10:20

Haha, de sterspeler van Barca, die laten ze nooit meer gaan.

13 januari 2022 om 11:26

Met de Jong gaat PSV er gewoon op achteruit hoor. Gelukkig is hij nu op het juiste moment onaantastbaar in Barcelona en niet haalbaar.

13 januari 2022 om 13:59

Zahavi zit momenteel op het rendement van De Jong z'n slechtste seizoen bij PSV. De Jong is zeker geen wereldspits, maar voor de Nederlandse top natuurlijk een prima spits.

13 januari 2022 om 16:02

Luuk zal steeds iets duurder worden vrees ik. Wordt er niet jonger op. Maar 100 procent zou t een verbetering zijn tov Zahavi.

13 januari 2022 om 16:58

Denk je nee dat denk ik niet, Nederlands voetbal is anders, dat ligt hem niet

Luuk de jong terug halen. Maxi als eerste spits, Luuk om wat de forceren en fofana als jongen die je minuten moet gaan gunnen. Vini en zahavi mogen wel vertrekken van mij.

13 januari 2022 om 10:07

Waarom zou Luuk de Jong de basis/bank van Barca verlaten voor de bank van Psv? In alles gaat hij er dan op achteruit

13 januari 2022 om 10:42

@kokkie, met die simpele redenatie zou Bergwijn ook nooit van Spurs terug naar Ajax gaan. Ik zeg niet dat Luuk naar PSV gaat, maar daar zitten dan vast andere redenen achter dan deze uitleg van jou.

13 januari 2022 om 11:08

Volgend jaar is het wk. Als hij mee wil moet hij aan het spelen komen. En jij weet net zo goed als mij dat hij geen eerste spits word bij Barcelona. Die gaat echt nog wel een spits halen deze zomer. Dan kan hij beter bij psv terug komen om samen met maxi af te wisselen.

13 januari 2022 om 12:51

Als Luuk de Jong zo doorgaat en de tweede seizoenshelft er tussen de 10 of 20 goals in knalt, waarom zou Barcelona hem dan niet houden?

13 januari 2022 om 10:07

Luuk De Jong wordt natuurlijk geen wissel

Maxi eerste spits ben ik wel voor. En gek genoeg zou ik eens kijken of je Danilo voor een zacht prijsje van Ajax kan overnemen. Gewoon als tweede spits. En Fofana heb je dan inderdaad ook nog, kan wellicht ook de tweede spits worden (en geen uitzicht voor Danilo wederom, maar dat gokje kan je nemen)

13 januari 2022 om 10:12

Ik zie veel PSV-supporters zeggen dat Romero in de basis moet staan qua spits, maar op basis van wat eigenlijk? Hij is al een flink aantal keren geblesseerd geweest en heeft nog niet enorm veel gespeeld de laatste paar jaren. Als hij dat koppelde met rendement, dan had ik de voordeel van de twijfel gegeven, maar dat is ook nog redelijk magertjes als ik de cijfers erbij haal.

13 januari 2022 om 10:22

Ik denk dat het ook gewoon een beetje hoop is. Maar de laatste tijd als hij inviel waren het meestal niet eens veel minuten maar liet hij best wel wat zien. Tegen Nec een knappe assist, tegen Vitesse scoorde hij maar die goal werd afgekeurd en tegen go ahead een assist. Hij heeft ook maar 36 minuten gekregen van Schmidt.

13 januari 2022 om 10:26

Je kan wel zien dat hij kan voetballen. Op zeker beter dan Vinicius. Dus ik denk dat met regelmaat en vertrouwen, je alsnog die goede spits kan krijgen waarop men bij PSV heeft gehoopt. Ik heb die hoop in ieder geval wel. En dan ben ik geen eens een Psver he

13 januari 2022 om 11:23

@memphisdepay - Tuurlijk, het is een grote aankoop geweest en het is allemaal redelijk ongelukkig bij hem uitgevallen. Techniek heeft hij wel van de keren dat ik hem heb gezien, maar net dat laatste beetje gaat soms bij hem mis. Maar ik ben benieuwd in dit geval, aan spitsen geen gebrek bij psv.

13 januari 2022 om 14:00

Romero eerste spits? Die jongen zorgt er min of meer voor dat Zahavi onaantastbaar is. Als je het Zahavi niet moeilijk kunt maken, ga je het De Jong zeker niet moeilijk maken. De Jong is nog wel wat beter dan Zahavi.

13 januari 2022 om 11:33

De beschamende reactie in dit artikel is toch denk ik degene die het als goed nieuws bestempelt dat iemand weg wil uit ons land omdat ie 2x geweldadig is overvallen. Of liggen mijn prioriteiten dan verkeerd?Hmm de Telegraaf, ik heb nog niks gehoord of gelezen van Rikelfrik en of Timmer. Dus voor dat ik dit bericht wel geloven moet ik toch eerst hun reactie afwachten. De Telegraaf is toch wel een aardige sensatie krant.

Behoorlijke klap voor PSV als dit waar is. Er staat ook absoluut geen directe vervanger klaar, lijkt me niet dat je op Vinicius wil leunen in de titelstrijd.

13 januari 2022 om 10:08

Maxi heb ik wel vertrouwen in. Vinicius inderdaad niet. Die was ik zelfs vergeten. Zahavi is het in ieder geval ook echt niet, maar je hoeft niet per sé een vervanger te halen. En het scheelt nogal in de loonkosten

13 januari 2022 om 10:17

Zo'n vind ik het anders niet. Zahavi is misschien beter aan de bal dan de andere spitsen maar hij blinkt ook uit in het missen van kansen. Ik denk dat Vinicius er minstens evenveel maakt als hem. Daarnaast heeft PSV Fofana en Romero, als de nood echt hoog is kan Vertessen ook nog in de spits.

13 januari 2022 om 14:03

Ik mag toch hopen dat PSV wel een spits kan vinden die zo'n beetje 1 op 3 loopt. Zahavi schiet er echt niet meer dan 12-15 in, terwijl hij momenteel iets minder dan 1 op 3 loopt. Dat zijn cijfers waar Castaignos nog aan kwam.

Ik begrijp dat 2 inbraken waarbij de eerste ook nog eens gepaard ging met fysiek geweld er keihard inhakt bij ze. Ik geef ze geen ongelijk als ze zich niet meer veilig voelen hier in Nederland (alhoewel dit overal kan gebeuren helaas).

Ik begrijp het goed. Hier in dit land is hem veel onrecht/pijn aangedaan. Hij zal onder constatnte hoogspanning staan.
Toch moet ik zeggen dat ik hem als voetballer echt wel een aanvulling vindt bij Psv.
Erg zuur dat dit de uitkomst is maar ik kan het goed voorstellen als ik me in hem verplaats.


Vooral zakelijke reactie maar blijft toch triest dat iemand niet naar Nederland terug wil komen omdat hij/zij zich nirt veilig voelt.

Priveproblemen???? Elke dag posten ze fotos op instagram hoe gelukkig ze zijn.....

13 januari 2022 om 10:20

Ondertussen wel 2 keer bij je ingebroken..?

13 januari 2022 om 10:31

Welkom in het fake leven van instagram.Alles is pracht en praal en iedereen is daar mooi en gelukkig en doet alleen maar leuke dingen!!

13 januari 2022 om 10:58

@Salerna1919 Harde realiteit is het inderdaad, treurig om te zien.

Dit had natuurlijk niet gebeurd als hij gewoon in Eindhoven was gaan wonen, Amsterdam is gewoon een gure stad om in te wonen.

13 januari 2022 om 10:34

Haha hoezo dit dan?
Amsterdam heeft alles, en hij en zijn vrouw en kinderen zijn bewust in buitenveldert gaan wonen omdat daar en de wijken er om heen een grote joodse gemeenschap zit.
Een woning overval kan je overal overkomen

13 januari 2022 om 14:05

Maar er zijn plekken waar het toch veel vaker voorkomt. In grote huizen is nou eenmaal meer te halen en Amsterdam is zo vol en druk dat daar statistisch dus ook meer van dat soort figuren rondlopen. Dat heeft niets met Amsterdam an sich te maken natuurlijk. Grote steden hebben dat nou eenmaal meer.

13 januari 2022 om 10:48

Je bedoelt met Eindhoven de stad die jaren in de top 5 qua criminaliteit staat 😂

13 januari 2022 om 11:06

Eindhoven mag weliswaar op plek 5 staan, Amsterdam is op die ranglijst met kop en schouders de koploper (op deze ranglijst wel 😉). En dat betreft dan nog alleen maar de traditionele criminaliteit, de georganiseerde misdaad staat daar nog buiten.

Ik mag dan verwachten dat hij zijn salaris ook inlevert, of moet PSV zijn leven in Israel (waar je huis zomaar getroffen kan worden door een raketje van Hamas) financieel ondersteunen terwijl meneer er niets voor terugdoet? Ik begrijp wel dat ze zich niet meer veilig voelen in Amsterdam,maar verhuis dan naar Eersel, Oirschot of Heeze. Zeer onwaarschijnlijk dat die criminelen hem daar ook zullen bezoeken...

13 januari 2022 om 10:36

Conclusies trekken en iemand affakkelen nog voordat er iets duidelijk. Grote jongen ben je hoor. Familie Zahavi is ook gewoon onmenselijk bruut behandeld met het kaal scheren van zn vrouw (verwijzing naar WO2) en de overvallen. Ik zou (als het mijn eigen land/ stad niet is) ook vertrekken.

13 januari 2022 om 13:21

Zijn vrouw is niet kaal geschoten. Er is een pluk haar afgeknipt, waarschijnlijk om te dreigen om waardevolle spullen mee te nemen. Dus de verwijzing naar WOII kan de prullenbak in.

13 januari 2022 om 13:27

O nee sorry, dan moet ze niet zeuren. Afgeknipt stond er.

13 januari 2022 om 15:23

Natuurlijk is het uiterst laf wat er met zijn familie is gebeurd terwijl hij zelf aan het voetballen was. Een absolute schande. Daarna nog een keer (dezelfde?) criminelen ingebroken. Dat is heel ernstig ja. Dat spijt me ook voor hem. Maar als hij besluit om Nederland te verlaten en zijn contract zogezegd inlevert, lijkt het mij niet meer dan logisch dat zijn club hem dan ook niet meer betaalt.

PSV had veel meer prioriteit moeten maken van het terughalen van Luuk de Jong. Absolute buitenkans en een astronomische vooruitgang t.o.v. Vinicius. Het geld van Veerman had daar aan uitgegeven moeten worden. Direct toen de markt open was. Nu ben je natuurlijk te laat

13 januari 2022 om 10:32

Hebben ze ook gewoon gedaan maar als Barcelona komt dan ben je als PSV zijnde toch ook gewoon kansloos? Ik zie eerlijk gezegd liever een nieuwe middenvelder dan een nieuwe spits. Het tempo ligt gewoon te laag en Veerman kan met zijn passingskwaliteiten en dribbel ook de aanvallers in stelling brengen, dat mis je toch wel heel erg op het middenveld.

Als Vinicius het vertrouwen krijgt gaat hij echt wel scoren hoor. PSV had daarnaast ook niet kunnen voorspellend at het zo met Zahavi zou lopen. Buiten dat vind ik Fofana ook een goed talent en Romero is ook niet zo maar voor 10 miljoen verkocht. Ook zou je eventueel Vertessen nog in de punt kunnen zetten.

13 januari 2022 om 10:40

Ik bedoel direct toen de markt open was op 1 januari. Stond toen op de nominatie om weg te gaan bij Barcelona, nu 2 weken later ziet de wereld er heel anders uit. Veerman heeft een aardige pass maar veel te flegmatiek, lijkt me niet eens een meerwaarde t.o.v. Guti. Vrees dat we hem in het rijtje Drommel, Doan, Ramselaar, Luckassen etc. kunnen plaatsen als het zoveelste talent dat de stap van de subtop naar de top niet aankan. Fofana en Romero hebben zeker potentie, maar voorlopig nog niet het niveau waamee een club als PSV serieus kan meedoen om de prijzen.

Zou ik wel jammer vinden dit, als het zo gaat eindigen... als Zahavi dan later eens terug denkt aan zijn tijd bij PSV. dan is denk ik dit die inbraken, het enige wat Zahavi zich nog kan herinneren.

13 januari 2022 om 10:36

En zijn twee goals in de Arena tegen Ajax. Het zou wat zijn als zijn hoogte- en dieptepunt van zijn PSV tijd in Amsterdam plaats zouden vinden.

13 januari 2022 om 10:40

@misseva88 haha maar Goals is gewoon maar een ding, waar Zahavi voor leeft denk niet dat die twee Goals voor hem zo speciaal waren. hij heeft geen echte prijs gewonnen met PSV een kampioenschap ofzo dat had meer bij gebleven.

Misschien dat de gemeente Amsterdam een onderzoek kan doen om dat rapport vervolgens in een la weg te stoppen als de resultaten niet bevallen. Het is toch schandalig als je je dermate onveilig voelt in je eigen huis omdat je al twee keer bent overvallen. Dit lijkt mij een goede reden om te willen vertrekken. Erg zonde.

Gaat ie in Amstrdam wonen, ook niet echt heel handig, ga lekker op het platteland wonen in de buurt van Eindhoven, dan was dit nooit gebeurt. En Amsterdam is echt een heel stuk veiliger dan Tel Aviv. Dus denk dat ie gewoon weg wil en dit als reden opvoerd.

13 januari 2022 om 13:51

Off.: Nee dat denk ik ook niet, want die criminelen komen lopend of op de fiets vaak...

On: Ik denk juist dat hoe afgelegener je woont, hoe groter de kans is op een overval.
Hoe meer sociale controle, hoe groter ook de pakkans en de drempel zou ik denken.

Maar waar je ook gaat wonen en wat je ook doet, als ze echt je spullen willen hebben pakken ze het goedschiks of kwaadschiks. Enige wat je kunt doen is er niet mee te koop lopen, wat overigens al belachelijk ansich is dat dat niet kan...

13 januari 2022 om 15:27

Je hebt helemaal gelijk. Daarom is er bij Romario, Popescu, Lerby, Ronaldo, Alex, Moreno en Guardado (om maar een paar buitenlandse spelers te noemen die in of nabij Eindhoven woonden) ook zo vaak ingebroken. Die hadden wekelijks met dat schorriemorrie te maken...

13 januari 2022 om 16:01Ik hoef helemaal geen gelijk hoor, maar bedankt voor de bevestiging dan, ik twijfelde zelf even.

En zo lust ik er nog wel een paar, ik denk dat er meer spelers in Amsterdam wonen die nog nooit overvallen zijn dan spelers die dit in Amsterdam wel overkomen is. Ik denk ook niet dat er vaak in wordt gebroken bij spelers, maar dat het nu extra opvalt omdat het twee keer in een korte periode gebeurt bij dezelfde speler. Dat roept wel extra vragen op, logisch.

Het gros van de Bn'ers die in Amsterdam wonen hebben gelukkig niet wekelijks met dit schorriemorrie te maken net als dit in Eindhoven het geval is...

Ik denk dat criminaliteit niet plaatsgebonden is. Gezien de meeste Bn'ers in en rondom A'dam wonen denk ik wel dat als er daar wat gebeurt de kans groter is dat dit nieuwswaardig kan zijn.


Was dit niet al veel eerder aan de orde? Ik meen mij te herinneren dat ik een vergelijkbaar bericht vlak na de tweede inbraak ook al heb gelezen.

Overigens verwijt ik die beste man en zijn gezin niks als ze besluiten niet terug te keren. Het zou ontzettend jammer zijn voor PSV, want Zahavi is een geweldige spits voor die club, maar na twee brute inbraken/overvallen zou ik mij ook niet meer veilig voelen als ik in zijn schoenen staat.

Ik vraag mij dan wel nog af, zou een andere woonplaats geen optie zijn? Zijn Nederlandse woning staat nu in Amsterdam, maar wellicht dat hij zich in een ander deel van het land, of net over de grens in Duitsland (da's ook niet zo ver van Eindhoven) wel veilig voelt?

13 januari 2022 om 10:50

Ja was al eerder aan de orde, maar in een lopend seizoen kan/ wil je niet ineens vertrekken. Nu het transfertijd is heb je als club en speler wat meer opties. Als ik persoonlijk (in een vreemd land/ vreemde stad) zo zou worden bedreigd, zou ik ook heel het land bestempelen als gevaarlijk. Je kent het land verder ook helemaal niet natuurlijk.

Fijn dat Luuk de Jong momenteel in de smaak valt in Barcelona, dan komt die in ieder geval niet terug. Ik vind intussen dat een vrijwillig vertrek van Zahavi helemaal niet erg; sterker nog, het is een probleem dat zichzelf oplost. Zahavi heeft een rendement van een spits van het kaliber Heracles en strijkt een salaris op dat de halve selectie van Heracles verdient, prima dat de man zijn heil elders zoekt en zijn contract inlevert.

Dat geeft nog meer reden om Maxi Romero volop de kans te bieden als eerste spits. Die jongen is zo gretig dat hij zijn moeder zou verpatsen als hij er een goal mee op zijn naam zou krijgen. Wanneer fit is dit echt een spits die alsnog kan uitgroeien tot iets heel moois voor PSV. Voor een hardwerkende stormram blijf je intussen verzekerd van Carlos Vinicius als achtervang en zou ik Fodé Fofana gewoon als upcoming man daarachter houden. En verder is Vertessen natuurlijk van nature een nummer 9, waar in het uiterste geval Gakpo ook nog een rol van betekenis kan spelen als het blessureleed hoog is. Kortom: geen spits halen, gewoon door met het overschot aanvallers dat PSV al heeft.

13 januari 2022 om 11:29

Dus je vindt het fijn dat Luuk de Jong niet komt en je ziet met Vertessen, Fofana en Romero betere mogelijkheden om het gemis van Zahavi intern op te vullen? Sorry maar dan is het misschien even tijd om uit je fanatasiewereld te ontwaken. Vertessen, Fofana en Romero zijn prima talenten maar ontzettend grillig en hebben nog nooit over een langere periode laten zien een PSV-waardige nummer 9 te zijn, laat staan dat ze een beter alternatief zouden vormen dan Luuk de Jong - iemand die in zijn tijd bij PSV 3 keer kampioen is geworden, meer dan 100 goals heeft gemaakt en het elftal regelmatig hoogstpersoonlijk bij hand nam. Als je enige ambities hebt om serieus mee te doen om het kampioenschap, dan moet er sowieso een spits bij moeten komen mocht Zahavi echt vertrekken

13 januari 2022 om 12:24

Natuurlijk is Luuk de Jong geen slechte spits en voor het kampioenschap zijn zijn goals en rol als aanspreekpunt zeker van grote waarde. Waarom ik hem echter niet graag terug zie komen is het feit dat Luuk de Jong voor zes maanden huren kleindenkers als Gerbrands en De Jong aanmoedigt om hem daarna weer voor twee jaar vast te leggen. En daar zit deze club niet op te wachten als je echt door wilt groeien naar een hoger niveau, waarmee je Europees ook voor de dag kunt komen.

Ik steun daarom meer het standpunt dat Schmidt inneemt: naast de routiniers die de kern van je selectie vormen (zoals Ramalho en Max) en spelers die vanuit de beloften door weten te stromen (zoals Vertessen en Madueke) haal je talentvolle spelers van 19 t/m 23 jaar die al op topniveau hebben gespeeld (zoals in het verleden Romero). Met Gotze, Van Ginkel en Propper heeft men de afgelopen twee jaar ervaren spelers aangetrokken met een krasje en ook de achtergrond van Vinicius, Zahavi, Mwene en Mvogo zijn dermate bedenkelijk, dat je je kunt afvragen of dit past bij een club die werkelijk wil doorgroeien.

Wat de korte termijn daarom betreft: laat je niet verleiden om in Luuk de Jong de gans met de gouden eieren te zien. Romero is weer fit, Vertessen laat uitstekende statistieken zien (helemaal niet grillig!) en op den duur wil je een talent als Fofana toch kansen geven. Ga daar dan voor, maak van de nood een deugd. Het bestaat niet dat geen van die drie het vertrouwen niet terugbetalen, dan gaat er echt iets verkeerd bij de inschatting aan de voorkant. En dat geldt ook voor Vinicius. Als je daar niet op durft te vertrouwen, waarom heb je er dan voor gekozen om een spits te halen die niet beter is dan Zahavi? Wanneer PSV nu een nieuwe spits haalt is dat erkenning van falend beleid en halfslachtige keuzes in de afgelopen zomer en de zomer daarvoor.

13 januari 2022 om 14:24

Ik ben het met je eens dat Luuk de Jong terughalen geen goed alternatief zou zijn voor de lange termijn, maar heb jij er vertrouwen in dat Maxi Romero een hele seizoenshelft fit blijft? Die jongen heeft nog nooit meer dan 3 hele wedstrijden gespeeld voordat hij weer geblesseerd raakte. Hoe vreselijk ook voor die jongen, maar ben bang dat Maxi altijd blessuregevoelig zal blijven. Gakpo zie ik liever niet in de spits, Vertessen en Fofana zijn nog niet stabiel genoeg voor een basisplaats en Vinicius is vooral als stormram nuttig, maar gaan we daar het kampioenschap mee winnen?

Ik denk dat er echt nog een optie bij moet komen, desnoods een huurling voor 6 maanden zodat je nergens aan vastzit en komende zomer je handen vrijhoudt om voor de lange termijn te gaan bouwen. Maar je slaat jezelf toch voor je kop als PSV straks de kansen op het kampioenschap verspeelt omdat je geen fatsoenlijke afmaker hebt? Zahavi was namelijk wel gewoon de beoogde spits voor de basis.

Begrijpelijk. En hoe zuur ook voor hem, het spel van PSV is er niet op achteruit gegaan sinds hij niet op het veld staat. Voor alle partijen de juiste beslissing om afscheid van elkaar te nemen.

Ik snap dat zijn vrouw en klaar mee is. Dan heb je 2 opties: zelf dat half jaar afmaken en familie in het buitenland of je contract inleveren. Het zou PSV dat half jaar nog een hoop geld schelen en ik vind niet dat ie dat geld waard is gebleken, dus zou er mee kunnen leven als ie voor de laatste optie kiest.

Zonde maar begrijpelijk. In tegenstelling tot veel PSV fans vind ik Zahavi een prima spits. Ik hoop dat Johnnie met een fatsoenlijke vervanger komt en niet iemand als L. de Jong.

Geheel begrijpelijk. Het vertrouwen in de Nederlandse veiligheid zal wel volledig weg zijn. Spijtig maar niks aan te doen. Zahavi is een oké spits maar moet niet al te moeilijk zijn om te vervangen.

13 januari 2022 om 11:53

@arsenallz een vervanger voor Zahavi hebben we al rondlopen, met Romero en als tweede optie hebben we Vini. met daarachter nog Fofana. dus het zit wel goed met de spitsen opties bij PSV.

Zou het er mee te maken hebben dat hij als Israëliër pikante uitspraken heeft gedaan tegenover palestijnen en daarom op het lijstje staat van bepaalde mensen? Je hoort het maar weinig de laatste tijd in NL, alleen vd Gijp kan ik me recent herinneren. Erg sneu voor hem

Zahavi had ook gewoon in Eindhoven moeten gaan wonen dan had hij hier geen last van gehad, daarmee zeg ik niet dat er geen overvallen in Eindhoven plaats vinden dat gebeurd er net zo goed. Maar het is duidelijk waarom het bij hem gebeurd zoals dat vaker in amsterdam gebeurd joods restaurant beschoten etc etc dat soort geweld heb je in Eindhoven vrij weinig(als je gaat graven zal je vast iets vinden) ofwel het speelt er veel minder dan dat in Amsterdam speelt met aparte joodse gemeenschap enz

Voor Psv is dit natuurlijk jammer. Maar met zahavi heeft Psv internationaal niets gepresteerd+ uitschakeling voorrondes CL en uitschakeling EL. Schandalig het laatste natuurlijk.
Nationaal doet Psv het heel goed, maar en dat weet ik niet meer, was de bijdrage van Zahavi groot?

Los van het sportieve geef ik mevrouw Zahavi volkomen gelijk.. Nadat er bij mij was ingebroken heb ik minstens een jaar een naar gevoel overgehouden, steeds als ik thuis kwam keek ik of het raam geforceerd was, al heb ik extra beveiligingen en alarm geplaatst.
De familie Zahavi is er nog goed vanaf gekomen, de volgende stap kan zo maar (op straat?) erger aflopen.

Ik vind de aanleiding hiervoor diep triest, ongeacht welke club je support en ongeacht of je liever een andere speler op zijn plek ziet spelen! Punt.

Okeeee...

En dan naar israël gaan en palestijnse gezinnen hen huis uitzetten en daarin gaan wonen. 'Ooow het is zo slecht in Nederland'

13 januari 2022 om 15:34

Chef, dat gebeurt op de Westbank. Door illegale Joodse kolonisten. Zahavi zou in Tel Aviv gaan wonen waar er weinig issues zijn, sterker nog, het is een stad waar Joden en Moslims naast en met elkaar wonen. Je moet wel even bij de les blijven ;-)

We komen er nooit achter, maar hopelijk zit er bij de overvallers ook niet nog een stukje haat richting joden achter. 2 keer binnen korte tijd overvallen en ook nog een stuk haar afgeknipt, klinkt een beetje vreemd.

13 januari 2022 om 13:26

Als zoiets wordt gedaan als haar afknippen dan weet je genoeg. Ik hoef hiervoor geen vergelijking te maken met een duistere periode in de geschiedenisboeken. Dit is geen toeval.

Heel triest dat ons land zo is afgegleden dat het voor bepaalde Expats / joodse mensen geen veilig land blijkt te zijn.

Dit mag ook onze politiek zich aanrekenen.

13 januari 2022 om 14:13

Ik dacht dat Zahavi bewust juist voor Amsterdam als woonplaats gekozen had, omdat hij daar in een (beveiligde) Joodse gemeenschap kon wonen itt tot Brabant. Waarom kan dit dan toch twee keer kort na elkaar gebeuren?

Ik snap heel goed dat hij na 2 keer in korte tijd overvallen te zijn ( waarvan 1 keer gewelddadig ) weg wil.
Logische reactie

Ik zou ook niet meer terugkeren na deze ervaringen! Gelijk heeft ie. De veiligheid van je familie staat voorop!

Geen onoverkomelijk gemis. Ik vind dat Zahavi, zeker gezien zijn megasalaris en zijn reputatie als goalgetter, erg teleurstelt bij PSV. En dat terwijl de ED toch bekend staat als spitsenparadijs. Helaas heeft hij de verwachtingen niet kunnen waarmaken, al scoorde hij wél aan de lopende band voor Israël.

Hoe dan ook, als hij en zijn gezin zich onveilig voelen hier of ongelukkig zijn, gewoon contract laten ontbinden. Maar misschien dat JdJ nog wel even een basiswaardige spits moet huren deze maand, want ik durf er niet vanuit te gaan dat Maxi Romero fit blijft en met Vinicius win je de oorlog ook niet. Ik betwijfel of Fofana er al klaar voor is.

Hmm het is natuurlijk niet fijn voor hem en zijn familie. Maar waarom niet een dorp als knegsel ofzo. Is al heel andere wereld dan in amsterdam... maar van mij mag hij terug naar zijn eigen apartheid land waar ze genocide en seggregatie toejuichen. Alsof het daar zoveel veiliger is... hypocriet. Gister nog filmpjes gezien waar israelische soldaten lachend palestijnse kinderen door hun hoofd schieten.

13 januari 2022 om 15:52

Veiligheid is vooral een gevoel, dat is weinig plaatsgebonden. Ik hoop niet dat jij denkt dat iedere Israëliet dezelfde waarden en normen hanteert als je schetst? Op die wijze zouden wij allen in het buitenland verketterd kunnen worden om wat politicus X allemaal roept, vindt en zegt…

13 januari 2022 om 20:16

Je hebt natuurlijk volkomen gelijk. Ik snap alleen niet waarom hij als hij zich onveilig voelt in amsterdam, dan maar meteen het hele land zou willen verlaten.

13 januari 2022 om 20:28

Omdat je thuis toch wat meer voelt als daadwerkelijk thuis. Ik denk dat met name zijn vrouw het wel gezien heeft en het is mij duidelijk geworden dat zijn gezin op 1 staat, kan ik wel respecteren..

'if I don't steal it someone else is gonna steal it'

Volledig achter die keuze eigenlijk. Ik ging al van dit scenario uit en hoop dat PSV daar van harte aan meewerkt.

Nou tot zover het goed geinformeerde Telegraaf.

Zahavi stond vandaag gewoon weer op de Herdang een balletje te trappen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper190
O. BoscagliVerdediger193
Y. VertessenAanvaller186
E. ZahaviAanvaller134
V. MüllerKeeper00
Y. MvogoKeeper10
A. van LareKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

4 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 PSV 13 4 0 0
2020/2021 PSV 25 11 3 0
2020 Guangzhou City 7 4 1 0
2019 Guangzhou City 28 29 2 1
2018 Guangzhou City 26 20 3 0
Laatste voetbalnieuws

Joey Veerman en Fodé Fofana maken basisdebuut voor PSV

Joey Veerman en Fodé Fofana maken donderdag hun basisdebuut voor PSV tijdens de bekerwedstrijd tegen Telstar, die om 18.45 uur wordt afgetrapt. Trainer Roger Schmidt kiest ervoor om Cody Gakpo rust...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren