Politierechter legt straffen op voor massale vechtpartij bij Heracles - Ajax

Donderdag, 13 januari 2022 om 07:53 • Laatste update: 07:58

De rechtbank in Almelo heeft drie supporters van Heracles Almelo gestraft voor hun aandeel in een massale vechtpartij tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax eind oktober. Tijdens het duel op Erve Asito raakten supporters van de thuisclub slaags met fans van Ajax, die zich op de thuisvakken begaven. Aanleiding was een gestolen doek, dat door de Amsterdamse fans ondersteboven in hun vak was gehangen.

Op 30 oktober vorig jaar ging het volledig mis in Almelo, toen een groep supporters van Heracles in de gaten kreeg dat een doek was gestolen. Zij besloten verhaal te halen bij de groep Ajax-fans, die tussen het Almelose publiek zaten en het doek ondersteboven hadden opgehangen. Er ontstond een massale vechtpartij op de omloop, waarbij de politie meteen een man van 23 en 24 uit Almelo wist aan te houden. De derde verdachte, een twintigjarige man uit het nabijgelegen Wierden, stond woensdag voor de politierechter in Almelo. De relschopper werd een dag later door de politie thuis opgepakt en vastgezet.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

"Dan ga je wel nadenken over de vraag of het dit allemaal wel waard was", zei H. woensdag in de rechtbank. "Het was dom, ik heb er veel spijt van.” De man erkende dat hij acht bier had gehad tijdens de wedstrijd, zoals dat voor hem gebruikelijk is bij een thuiswedstrijd van Heracles. Zijn werkgever was er minder blij mee. "Ik heb op mijn werk een officiële waarschuwing gehad, kreeg een boete van 450 euro van de KNVB, moest 85 euro deurwaarderskosten betalen en heb een stadionverbod voor drie jaar gekregen."

Confrontatie tussen fans op tribune bij Heracles - Ajax: ‘Provocerend gedrag’

Op 30 oktober vorig jaar kwam het op Erve Asito tot een handgemeen tussen fans van Heracles Almelo en AjaxLees artikel

Twee andere relschoppers stonden al eerder terecht voor hun aandeel bij de vechtpartij en kregen elk een taakstraf van 120 uur opgelegd en een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand, met een proeftijd van twee jaar, meldt TC Tubantia. Ook zij hebben een stadionverbod gekregen van drie jaar. Advocate Cecil Rupert richtte zich in de rechtbank tot de Ajax-supporters. "Waar zijn de Ajacieden eigenlijk? Die hebben hieraan ook hun bijdrage geleverd." Net als de twee eerder veroordeelden kreeg ook H. een taakstraf van 120 uur opgelegd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door nederland79)

tja, stop een paar duizend man in een kooi en je krijgt gegarandeerd een keer een vechtpartij. altijd zo geweest, zal altijd zo zijn

Haha die advocaat ook. ‘Waar zijn de Ajacieden eigenlijk?’ Terechte vraag, die hadden immers wel - jazeker, het is echt gebeurd - een spandoekje omgedraaid!! Als dat geen tuchtkamp verdient. Weet niet wat ik sneuer vindt: iemand ervan te weerhouden om in eigen stadion met een spandoek zijn club aan te moedigen of verhaal gaan halen op het moment dat je je doekje omgedraaid ziet en je als volwassen man besluit de baviaanmodus aan te zetten. Fijn dat de man toch wel blijkt te kunnen nadenken, zoveel is na ruim €500+ boete en een waarschuwing op t werk wel duidelijk.

13 januari 2022 om 08:24

Gomes Ik denk dat jij ook wel weet als je doek omgedraaid in he stadion hangt dat het voor die gasten de ultieme vernedering is.
Ik bedoel je volgt al een tijdje voetbal en denk dat je de Cultuur binnen de fanatieke ook wel beetje ken.
Is het sneu tja misschien voor ons wel voor die gasten een way of life.

Met alle respect is het schijn straffen toch?
Een massale vechtpartij en we kunnen er 5 straffen.

13 januari 2022 om 08:36

Ik neem aan dat die Ajaccieden daar eigenlijk niet zouden mogen zitten, maar een x aantal Heracles clubkaarten in bezit hebben om jaarlijks deze wedstrijd bij te wonen en daarbij vroj te kunnen reizen. Dat is sowieso al niet zo netjes, want dat is tegen de regels. Om dan als gasten daar een spandoek te jatten en onderste boven te hangen is zoeken naar een confrontatie. Natuurlijk kunnen de Heracles aanhangers dan ook gewoon naar een steward gaan. Wat ik niet begrijp, hoe kan het dat er met al die aanwezige cameras maar zo weinig mensen zijn opgepakt.

13 januari 2022 om 22:55

Het verdient al een tuchtkamp als je als supporter van de tegenstander in het thuisvak gaat zitten en je niet kan gedragen. Ik was ook bij deze wedstrijd aanwezig en ook bij mij zaten er (helaas) Ajax supporters in het vak, deze gedroegen zich echter normaal en sommigen maakten zelfs een praatje met supporters van Heracles, en dan is er geen reden om te gaan rellen. Ik vind het alleen dan nog steeds wel jammer dat deze mensen dan plekken bezetten van (potentiele) Heracles supporters die grote wedstrijden als aanleiding zien om eens een mart heen

Dat vroeg ik mij dus ook af.
Waar zijn de ajaxsupporters eigenlijk?

Ik snap echt wel dat je gaat straffen hoor maar tis toch allemaal voor de show.
Het is een massale vechtpartij en ze kunnen er zowaar 3 tussenuit halen...
Of pak het hele zootje op of doe niks.

Maar ja Nederland en "hooligans" aanpakken foei niet meer doen.

13 januari 2022 om 08:55

Dat is natuurlijk niet waar; je kan nooit van iedereen bewijzen wat ze gedaan hebben, dus dan wordt er nooit iemand gestraft. En dan is het dus altijd beter om er een paar te straffen, zodat iedereen (in het vervolg) weet dat je er niet zomaar mee wegkomt.

13 januari 2022 om 09:03

@steve

Geloof me het stadion hangt vol met camera's ze kunnen genoeg bewijzen.
Zelfde als in de kuip ze kunnen zover inzoomen dat ze zelfs kunnen zien welke kleur vulling je heb.
Ze weten donders goed wie het zijn en wie wat doet.

13 januari 2022 om 11:19

Ja hoor gap. Dus jij denkt dat ze er 100 kunnen hadden identificeren maar er bewust maar 3 hebben aangeklaagd? En met welke motivatie zou dat zijn? Waarom solliciteer jij niet bij de politie? Ze kunnen jouw opsporingskwaliteiten goed gebruiken zo te horen

Wat ik nooit snap...een "massale" vechtpartij om vervolgens te lezen dat er 3 man opgepakt zijn en worden veroordeeld. Is bij een massale vechtpartij 3 mensen oppakken niet wat weinig?

Zelfde geldt bij al die rellen en protesten die uit de hand lopen, tientallen tot honderden mensen die geweld plegen om er vervolgens maar 20 op te pakken.

Als er video's en foto's zijn van deze mensen, zet ze op internet en TV, allemaal...dan zijn ze zo te vinden en denkt iedereen wel twee keer na (als ze nuchter zijn).

13 januari 2022 om 08:36

Reken maar dat er genoeg mensen zijn bij politie die er ook zo over denken. Helaas is de realiteit anders, je gaat niet met 20 rechercheurs hier 1000-den uren insteken met een politie, OM en rechtbanken die al overbelast zijn. Dan zijn er belangrijkere dingen.

13 januari 2022 om 10:11

Ja ik snap ook wel waar het vandaan komt, maar dat is echt te gek voor woorden en niet ok.

Als de pakkans gering is dan zul je het ook niet snel kunnen stoppen en nemen mensen gewoon het risico.

Daarom maar gewoon de beelden online, kan de politie niks doen, dan staan ze er in iedergeval slecht op bij hun bekenden, familie en werk. Wellicht dat hun omgeving ervoor kan zorgen dat ze niet in herhaling vallen.

""dan ga je wel nadenken over de vraag of het dit allemaal wel waard was"

vechten is het nooit waard...en al helemaal niet voor een stom spandoek....

"de man erkende dat hij acht bier had gehad tijdens de wedstrijd"

tjonge...8 bier. Snap niet dat dit noemenswaardig is. Iemand die geregeld een pilsje drinkt, gaat echt niet raar doen van 8 biertjes. Ja, je moet vooral geen auto gaan rijden, maar verder heeft het toch nauwelijks invloed op je gedrag.
Denk dat meneer aan het einde van de avond/nacht met uitgaan een veelvoud van die 8 biertjes op heeft.

13 januari 2022 om 09:24

Heeft 8 bier geen invloed op jouw gedrag? Tering, ik word echt oud. Niet dat ik agressief word van acht bier hoor. Eerder heel vrolijk en debiel.

13 januari 2022 om 09:34

Idem!
En moet dan iedere 2 minuten plassen

13 januari 2022 om 10:16

In welk tijdsbestek je ze drinkt is ook van belang natuurlijk, 8 bier in een half uur heeft een andere invloed op je dan 8 bier in drie uur. En de ene reageert wat beter op alcohol dan een ander natuurlijk..haha

Maar daar begint het ook al...waarom perse bier/alcohol willen drinken in een stadion? Waarom niet gewoon die 2 á 3 uurtjes tijdens en voor een wedstrijd een colaatje of sinas drinken? Vooral als je zelf weet hoe je op alcohol reageert. En "gewoon omdat het lekker is" vind ik geen goede reden, op werk kun je ook niet aan het bier en drink je ook wat anders zal ik maar zeggen.

13 januari 2022 om 15:44

nou ja, als je zo agressief wordt van alcohol en je niet meer normaal kunt gedragen, dan is het wellicht een idee om helemaal te stoppen met drinken.

13 januari 2022 om 14:39

" Iemand die geregeld een pilsje drinkt, gaat echt niet raar doen van 8 biertjes. Ja, je moet vooral geen auto gaan rijden, maar verder heeft het toch nauwelijks invloed op je gedrag."

Diegene die jij hier beschrijft is trouwens een alcoholist. Want dat alcohol geen (of 'nauweljiks' invloed heeft op het gedrag zou hebben is lariekoek. Remmingen vallen weg. De remming van het gezonde verstand bijvoorbeeld, zoals in dit geval.

Los hiervan vind ik het bij geweldsmisdrijven zéker noemenswaardig om de toxische staat te betrekken.

13 januari 2022 om 15:43

@constante kante natuurlijk heeft alcohol invloed op je gedrag, maar 8 biertjes niet.

En jonge mannen die gaan schuimbekken om een spandoek, hebben waarschijnlijk sowieso al weinig gezond verstand...

"dan ga je wel nadenken over de vraag of het dit allemaal wel waard was". Haha wat een quote ook weer. Dus als hij niet was gepakt, was het het waard om te vechten om een spandoek. Ook al is dat kinderachtig, kom op zeg. Jammer dat er in absolute aantallen zoveel debielen in een voetbalstadion zitten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Willem II18-21
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. KnoesterVerdediger190
L. de la TorreMiddenvelder180
O. KiomourtzoglouMiddenvelder172
J. BlaswichKeeper170
S. BakışAanvaller172
L. SchoofsMiddenvelder160
D. BurgzorgAanvaller164
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren