Openhartige Ihattaren doet zijn verhaal: ‘Volledig aan mijn lot overgelaten'

Donderdag, 13 januari 2022 om 07:02 • Laatste update: 08:28

Mohamed Ihattaren heeft voor het eerst sinds zijn vertrek uit Italië een uitgebreid interview gegeven. De middenvelder blikt in gesprek met De Telegraaf terug op zijn roerige tijd bij Sampdoria, waar hij door persoonlijke omstandigheden nooit zijn officiële debuut zou maken. Inmiddels is Ihattaren weer terug in Nederland en werkt hij met Gerald Vanenburg aan een terugkeer op de velden. FC Utrecht staat op het punt om de aanvallende middenvelder voor anderhalf jaar te huren. "Ik moet nu écht fit worden. Ik weet dat ik dat snel voor elkaar kan krijgen. Dat bleek ook afgelopen zomer. Ik wil zweten, kramp krijgen. Ik wil het vóélen dat ik weer voetbal. Heerlijk."

Ihattaren ontkent dat hij enige tijd onvindbaar was, zoals werd gesteld in de media. "Klopt allemaal niet, maar je schrikt wel als je het leest. Er werd van alles over me gezegd, maar nooit met me gesproken. Ik heb inderdaad niets van me laten horen na mijn vertrek bij Sampdoria, waar Juventus me voor een seizoen stalde. Dat valt niet goed te praten. Ik ben weggegaan vanwege de omstandigheden bij Sampdoria. Als negentienjarige zat ik daar in een hotelkamer. Alleen, volledig aan mijn lot overgelaten. Ik kon het niet meer opbrengen. Allerlei afspraken werden niet nagekomen. Alsof ik niet bestond."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Mohamed-Amine Ihattaren (@iamihattaren)

De middenvelder ontving onder meer geen salaris en besloot vervolgens voor zichzelf te kiezen. Ihattaren keerde plots terug naar Nederland en verdween een tijdje van de radar. Wel postte hij af en toe een foto op Instagram met een personal trainer. "Niets werd geregeld, geen bankrekening of verzekering. Toen heb ik voor mezelf gekozen, mezelf in bescherming genomen en ben vertrokken. Het vertrouwen was weg. Maar vermist, zoals ze bij Sampdoria zeiden… Vraag elk willekeurig jongetje in Utrecht waar Afellay, Labyad of de moeder van Ihattaren woont en ze brengen je tot aan de voordeur. Dan hadden ze me daar zien zitten.”

Ihattaren heeft tot op de dag van vandaag nog geen euro ontvangen van Sampdoria. "Wat als ik daar m’n been had gebroken?”, vertelt hij. "Dan zie je dat in Nederland alles top geregeld is. We aten na de training op de club en daar stonden alleen drie bakken pizza’s en zoete broodjes. Ik kreeg ook geen salaris, dus ik belde de teammanager. ’We betalen hier elke twee maanden’, hoorde ik. Alleen gebeurde dat niet. Daar gaat het me niet om, maar alles bij elkaar ging het irriteren. Ik speelde geen minuut, er bleek nul perspectief te zijn en alles wat nodig was om me daar thuis te voelen, dat ontbrak. Ik belde Mino (Raiola, red.) met de vraag of we nog iets gingen regelen gezien de situatie. Hij zei dat ik rustig moest blijven."

Zonder ook maar een minuut te hebben gespeeld bij Sampdoria, besloot Ihattaren terug te gaan naar Nederland. "Toen ik bij Sampdoria aankwam, was er niemand behalve de teammanager. Ik moest foto’s maken met het shirt en de volgende dag trainen. Ik zag toen wat mannen in een pak, dus ik dacht: dat zijn hoge pieten, de directeuren. Ik groet ze even netjes. Het konden ook taxichauffeurs zijn geweest. Ik had geen idee en zij hadden voor mijn gevoel geen idee wie ik zou zijn. De trainer wist niet eens dat ik linksbenig ben. Maar ik dacht: ik ga er gewoon wat moois van maken. Voetballen en je kop houden.”

Tot overmaat van ram kreeg Ihattaren al vrij snel last van zijn hamstring. "Ik moest drie keer een MRI-scan laten maken, waarvan eentje op anderhalf uur van Genua. Waarom weet ik niet. Steeds bleek er geen schade te zijn. Ik zei dat ik me goed voelde en gewoon wilde trainen, maar ik mocht alleen fietsen en zwemmen bij de fysio’s. Het leek alsof ze me totaal niet begrepen of wilden begrijpen. Het voelde alsof ik op vakantie was! In de groep ontstond ook irritatie om alle onduidelijkheid. Zo kreeg ik een akkefietje met Antonio Candreva (voormalig Italiaans international die op zijn plek speelt, red.), terwijl ik veel respect voor zijn carrière heb. Het niveau lag daar trouwens echt niet hoger dan bij PSV.”

Ihattaren besloot na de interlandperiode in oktober terug te gaan naar Nederland en pakte na Nederland - Gibraltar het vliegtuig. „Ik stapte de volgende dag het kantoor van Ali Dursun binnen, met hem had ik al langer contact”, zegt Ihattaren over de zaakwaarnemer die hij verkoos boven Raiola. "Ik zei: Ali, ik heb álles fout gedaan. Je moet me helpen. Ik zocht het eerst bij mezelf. Hij hoorde het verhaal aan en zei dat ik hier onmogelijk schuld aan kon hebben. Hij nam me onder de arm, is als een soort vader voor me. Mino vertelde kortgeleden bij Studio Voetbal dat hij zich zorgen maakte, begon over het mentale aspect en dat hij geen contact meer met me had. Natuurlijk niet, ik ben teleurgesteld. Een week voor mijn overstap naar Ali wilde hij nog publiekelijk met mij bekendmaken dat ik niet fout zat.”

Tot slot vertelt Ihattaren over zijn vertrek bij PSV. De middenvelder lag veelvuldig in de clinch met trainer Roger Schmidt en werd uiteindelijk verkocht aan Juventus. "Het was aftellen eind augustus. Bij PSV vroeg iedereen al weken wanneer ik weg zou gaan. Alleen Toon Gerbrands. Toon en John de Jong (algemeen directeur en technisch directeur, red.) zijn altijd heel goed voor me geweest, ik ben ze enorm dankbaar. Zij weten hoe ik ben, maar onder Schmidt had ik het gevoel zelfs in Jong PSV terecht te komen. Ik wilde gewoon graag weg, maar helaas voelde het alsof ik door de achterdeur moest vertrekken bij PSV in plaats van door de voordeur zoals Memphis Depay, Steven Bergwijn en Donyell Malen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

222 reacties (laatste reactie door deleuze)

Fijn om zijn kant van het verhaal te horen. Toch best wel heftig dat hij zo werd behandeld door Sampdoria, niet verwacht van zo'n grote club. Ik hoop dat hij nu in zijn vertrouwde omgeving rustig kan opleven, heb er nogsteeds wel vertrouwen in en met Vanenburg heeft hij denk ik een prima mentor.

13 januari 2022 om 07:15

Klagen dat ie in een hotel werd gestopt, wat verwacht ie dan dat er een gastgezin geregeld zou worden, wat een kneus! Nog steeds geen salaris ontvangen, die kneus is ook al sinds oktober niet meer aan het trainen, die denkt zeker dat het de sociale dienst is , handje ophouden!

13 januari 2022 om 08:17

Ik geloof er niets van denk dat hij zelf ook niet de moeite nam om zelf wat te onder nemen hij is toch geen jongen van 12 die denk dat alles aan komt waaien het is knokken voor je plaats vooral in de voetbal wereld ook personal trainer die hij had kwam hij gewoon niet opdagen ook voor Raiola onvindbaar juventus wist niet waar hij was dat hij het bij zich zelf moet af zoeken wat er mis gaat en niet op zijn vader of doen dat hij bambi is alleen op de wereld

13 januari 2022 om 08:25

Tja, als je alleen in in extremen denkt zou je die conclusie kunnen trekken. Maar je zou ook in nuances kunnen denken en zo tot de conclusie kunnen komen dat Ihattaren fouten (heeft ge) maakt maar dat de begeleiding ook wel te wensen overliet/laat. Maar ja, dat kan natuurlijk alleen als je daar voor open staat.

13 januari 2022 om 08:27

Die jongen is zijn vader kwijtgeraakt en daarna veranderde er veel bij de club waar hij is opgegroeid. In een relatief korte periode zat er hem gewoon veel tegen. Dan heb je ook nog de gasten van VI die hem het liefst belachelijk maakten. Mo is misschien via de achterdeur vertrokken maar ik hoop dat de club hem een hart onder de riem steekt. Hopelijk groeit Mo uit tot een goede voetballer want dat verdiend hij!
PSV regelt ook gewoon een gastgezin voor spelers die uit het buitenland komen en met Mo zijn rugzak had dat zeker geen overbodige luxe geweest. Zijn nieuwe trainer wist niet dat hij links was en de vedette op zijn positie is liever een lul dan dat hij een jonge talentvolle speler op sleeptouw neemt. Mo heeft goed gehandeld wel jammer dat hij niet gemotiveerd was om fit te blijven voor zichzelf maar ik heb er vertrouwen in dat hij gewoon een goede voetballer gaat worden. Mocht hij dit lezen Mo je bent straks gewoon welkom bij PSV en ik zal je keihard toezingen. (Ik heb het ook niet met Schmidt)😉

13 januari 2022 om 08:48

@Cody

Bij VI belachelijk gemaakt? Volgens mij hebben ze zich altijd uitgesproken dat die jongen een fantastische voetballer is, die nu door een moeilijke periode gaat. Bij VI hebben ze heel hard geschreeuwd dat ze bij PSV niet goed met Mo om zijn gegaan. Pas nadat hij bij Samp er (ook) een puinhoop van heeft gemaakt, werden ze wat kritisch op Mo.

13 januari 2022 om 09:09

Daar was er al heel snel kritiek op hem en alle emoties van Mo. Elke scheet die Mo liet werd enorm uitvergroot. Die jongen had positiviteit nodig niet dat gezeur over dat hij fel voor de camera juicht en dergelijke. Ja bij die juiching kwam er ook veel emotie uit maar is dat gek voor iemand die met zoveel tegenslagen te doem heeft?

13 januari 2022 om 09:12

@Jens21 FC Groningen doet dat wel met hun spelers. Ik heb toen een docu gezien over Itakura die enorm hecht was met zijn gastgezin en die heeft nog steeds contact met ze. Voor jonge buitenlandse spelers die in een vreemd land komen s dat wel fijn

13 januari 2022 om 09:35

@Cody

Kritiek is niet slecht, dat is juist goed, zolang het maar geen afzeiken wordt. Maar VI heeft Mo niet afgezeken, maar als jij het grootste talent van Nederland bent, lig je nou eenmaal onder een vergrootglas. En nog steeds vinden ze bij VI dat die jongen gewoon goed begeleid moet worden en dan is hij nog steeds ons grootste talent!

13 januari 2022 om 09:36

Je zou denken dat het in het belang van de club is dat zo’n jongen zijn draai vindt. bij Ajax is er de teammanager voor om die jongens te helpen met huisvesting, een bankrekening en bijvoorbeeld om ze niet in te schrijven bij de UEFA. voor een Braziliaan wordt zelfs Wampie ingeschakeld (in Utrecht wel bekend van de Amsterdamse hit: “en Kloeg die zag het niet, en Utreg zag het wel, en het was meters meters meters buitenspel”), voor wat samba en uitleg waar ze in Amsterdam de beste pao de quejo of tapioca kunnen halen. Maar kan me prima voorstellen dat het bij Sampdoria niet zo goed geregeld is. Misschien had onze Mo dat kunnen bedenken vóór hij voor Juventus koos, leek mij al iets hoog gegrepen en bovenal een achterlijke suggestie van Mino Raiola. Ik heb die dag voorspeld dat hij via een serie B en serie C club, een Franse middenmoter en een Belgische degradatiekandidaat, in 2027 weer in de eredivisie zou opduiken. Het werd 2022. Misschien maar beter ook. Voor iedereen die Raiola zo verheerlijkt. Qua onderhandelingen zal hij de hardste zijn, maar van een echt goede zaakwaarnemer mag je ook verwachten dat hij wat naar de lange termijn kijkt en aan carriereplanning doet. Die had hier weldegelijk een Italiaantje op kunnen zetten om die jongen wat wegwijs te maken. Maar kennelijk stopt zijn dienstverlening bij de directiekamer. Net als ik 😆 heeft Ihattaren het talent maar niet de mentaliteit, lijkt het van een afstandje. En dan redt je het dus niet in het topvoetbal. Jammer want het is een mooie sierlijke voetballer zoals psv die decennialang niet had. Ik hoop het beste voor hem, hij is nog jong. Maar naast een conditietrainer heeft hij iemand nodig die hem bijbrengt wat er nodig is om de top te bereiken, laten we duimen dat Vanenburg dit kan, daar kijkt hij tegenop lijkt het. Utrecht lijkt me overigens een geweldige keuze. Qua niveau en het belang van een vertrouwde omgeving de enige juiste keuze wellicht. Ik vrees toch een vrij grijze carrière terwijl een speler met zijn gift met de juiste mensen om zich heen en een gedegen carriereopbouw de top zou moeten kunnen halen. Ander ding. Ja natuurlijk moet hij naar zichzelf kijken, maar ik geef je op een briefje dat als bij psv eindelijk de ogen opengaan en Schmidt eruit geknikkerd wordt, er heel wat meer lijken uit de kast komen. Werkelijk onbegrijpelijk dat ze overwegen nog meer macht in die man’s handen te leggen, hij past er niet, brengt geen succes en zal een fatale gok blijken en psv 8 jaar terug in ontwikkeling gooien als ze deze fout niet heel gauw herstellen. Ja ze hebben een prijs gewonnen in het voorseizoen, maar laat je niet verblinden door scorebordjournalistiek, in mei staan ze weer met legen handen.

13 januari 2022 om 10:11

Als mensen als unnerstahl, zahavi en mart van den heuvel zeggen dat mo er een bende van maakte bij PSV kun je er wel van uitgaan dat het klopt. Naast Schmidt lopen er nog oud spelers rond als ramzi, ooijer, van nistelrooij. Alsof Schmidt de enige is bij PSV en die ihattaren heeft weggepest... hij heeft het zelf meerdere keren verpest en dat blijkt nu ook weer in Italië en in Utrecht waar hij weeeeer verre van fit begint.

13 januari 2022 om 10:16

Mano op zijn plek speelt madueke en psv heeft jaarlijks van dit soort talentjes. Sommige breken door, anderen niet. Psv is juist een warme club, bij ajax was hij al 5 jaar eerder weggestuurd.

13 januari 2022 om 11:04

Bij Bazoer kwam het besef ook pas later en die gaat nu misschien naar Feyenoord. Wie weet Ihattaren ook wel als hij bij FC Utrecht weer de man wordt en dan is hij van mij meer dan welkom in Rotterdam

13 januari 2022 om 11:26

@Dilima, een vriend van me heeft eens in de begeleiding gewerkt van een wielerploeg, met jonge renners. Hij is daar gestopt omdat die gasten allemaal verwachtten dat alles voor ze gedaan zou worden. Dat zal bij voetballers niet beter zijn, schat ik zo in.

13 januari 2022 om 11:30

Heb je daar ook niet een zaakwaarnemer voor om juist dit soort praktische dingen te regelen met de club zodat Mo zich kan richten op het voetbal of was hij met andere dingen bezig....Dat je dan voorlopig in een hotel komt, nou sorry hoor maar als je de stap maakt naar het buitenland weet je dat je bij een nieuwe club je plek moet zien te vinden hoe moeilijk ook voor zo'n jonge jongen. Nederlandse cultuur hierin is nu eenmaal anders waar wij dergelijke jongens opvangen in een gezin, maar je kunt dat niet van ieder land verwachten al mag je wel verlangen dat de basis klopt.

13 januari 2022 om 11:32

@djdano

Ik wil best geloven dat PSV een bovengemiddeld warme club is. Alleen lijkt dat op dit moment toch wel wat anders te zijn. Schmidt is om een of andere reden onaantastbaar. Dat is nooit goed. Toen hij die belachelijke wissels toepaste (tegen Feyenoord dacht ik?) was er naar zijn zeggen niemand binnen de club die hem daar op aan had gesproken. Dan is de warmte echt weg, en eerder sprake van een angstcultuur.

Ik heb niks met PSV maar ik hoop voor hun dat ze Schmidt eruit gooien en iemand zoeken die bij de club past.

13 januari 2022 om 12:36

@gerben1978 Raiola gaf eens aan dat zijn eerste belang is een speler zo snel mogelijk financieel onafhankelijk te maken ‘omdat hij zijn been kan breken’ of iets in die trant. Nou dat doet hij fantastisch en als geen ander. En in het zeldzame geval van Ricardo Kishna heeft hij ook volledig gelijk gehad. Ook denk ik dat hij de beste is in grote talenten vinden en aan zich binden. Of zijn stal, gemeten over een hele carrière het best af zijn met hem als zaakbehartiger betwijfel ik. Als je richting een half miljard verdient hebt zou je intussen ook een professionele organisatie op poten kunnen hebben die wat verder kijkt, die belangen verdedigen tot kunst verheft, in plaats van je core business maken zoveel mogelijk van club wisselen en uitsluitend meer verdienen. Ik denk dat het vrij onwaarschijnlijk is dat een speler door een blessure nooit meer op niveau komt en gemiddeld gezien meer baat heeft bij een gedegen carriereplanning. Dat wil zeggen kiezen misschien niet voor de grootste club met het grootste salaris, maar een club met een stijl die past bij je ontwikkelingsfase zodat je kunt presteren. Dan komt de volgende stap en het grote geld vanzelf. Zo haal je het meest uit je carrière en kom je over 15 jaar gemeten zowel sportief als financieel gezien een stuk verder. Ik denk dat een goede zaakwaarnemer daarin zeker begeleid en adviseert, en ook zijn netwerk gebruikt om te faciliteren als een speler op een zijspoor raakt en niet presteert. Hij was spoorloos of nam zijn telefoon niet op, tja ik baseer me ook maar op mediaberichten. Misschien had Raiola iemand langs kunnen sturen om te kijken wat er schort, beetje kunnen bemiddelen met de club op zijn minst. Wederzijds belang lijkt me. Wat Raiola doet is op het oog vooral de deur intrappen enerzijds bij directiekamers anderzijds bij de media om breuken te forceren, wat (Italiaanse) clubs warmhouden om klanten heen te brengen. Ik ken de afspraken niet die hij met spelers maakt, zeg niet dat ze spelers hun handje moeten vasthouden, wel dat er voor zover ik zie weinig beleid achter zit. Dat het er bij psv niet uitkwam daar zijn vast allerlei goede redenen voor. Heel psv verwijt het nu Mo en ik denk ook dat hij het echt heeft laten afweten, maar denk ook dat een betere manager dan Schmidt hem wel op de rails had gehouden. Dat is niet gebeurd en als het zijn eigen schuld was, prima, maar het was toch vrij voorspelbaar dat Juventus hem niet zou gaan gebruiken en hij ergens op huurbasis zou aansluiten. Wordt dat lastig in een vreemd land voor een jonge jongen uit een warme familiecultuur, met een bewezen gebrek aan zelfdiscipline? Tuurlijk. Heeft een zaakwaarnemer daar een rol of enige adviserende verantwoordelijkheid in, dat denk ik wel.

13 januari 2022 om 12:40

Met alle respect wat is dan de taak van een zaakwaarnemer? Geld binnenharken over iemands kwaliteiten? Die mensen krijgen tonnen en zelfs miljoenen aan premies dus dan mag je ook zulke service verwachten toch?

13 januari 2022 om 13:02

@djdano wat ihattaren en manueke gemeen hebben is dat ze grofweg 3 fenomenale wedstrijden hebben gespeeld. ik zeg niet dat het verlies van ihattaren niet is op te vangen, ik zeg niet dat psv geen talent heeft, zeg ook niet dat psv geen warme club is. ik zeg alleen dat ik bij psv in twintig jaar niet zo’n sierlijke speler heb gezien. een techniek en verfijndheid die je eerder bij Ajax verwacht eerlijk gezegd. niks ten nadele van psv overigens, ze hebben fantastische spelers voortgebracht en grootse prestaties behaald, hulde, maar staan niet bepaald bekend om hun aantrekkelijke of creatieve spel.

13 januari 2022 om 14:02

De taak van een zaakwaarnemer is de wensen van een speler op sportief en financieel vlak uit te laten komen

13 januari 2022 om 07:17

Zeer slechte zaak idd dat hij zo aan zijn lot werd overgelaten, maar om dan 21 kilo aan te komen lijkt mij ook niet de oplossing.

13 januari 2022 om 07:36

Blijkbaar vond hij de zoete broodjes en pizza's zo slecht nog niet.

13 januari 2022 om 10:10

Moet wel zeggen, die walgelijke zoete Italiaanse broodjes herken ik wel. Verpakt, weken oud vaak en hoewel vol conserveringsmiddel gortdroog. Ik hou ontzettend van de Italiaanse keuken, vind het meesterlijk hoe ze daar van drie of maximaal een handvol kwaliteitsingredienten de meest waanzinnige gerechten kunnen maken. Zoveel kennis, zoveel specifieke meningen over eten, die in het volgende dorp zes kilometer verderop weer vol overtuiging en onderbouwing in twijfel worden getrokken. Prachtig hoe belangrijk eten er is, hoe het leeft, hoe men er de tijd voor neemt en hoe het elke dag mensen bij elkaar brengt. Niet de pretentieuze Franse blabla van ingewikkelde technieken en sauzen, maar de kunst van eenvoud. Alles voor smaak en kwaliteit. En dat gezegd hebbend, ontbijten kunnen ze geen zak van in Italië. Met hun ranzige droge zoete broodjes en drie druppels espresso. Arme Mo. Gelukkig is hij weer thuis, vrijdag couscous en verder hard aan de bak jong.

13 januari 2022 om 10:18

Verrassend, een slachtofferverhaal van Ihattaren. Ik zou het 'aan zijn lot worden overgelaten' met een korrel zout nemen...

13 januari 2022 om 11:37

Hij zegt ergens nog dat hij bij Ali Dursun naar binnen was gelopen met de mededeling “ik heb alles fout gedaan”. Om vervolgens blij te zijn dat Raiola naar buiten wilde brengen dat hij niet fout zat. Wat is het nou, Mo?

13 januari 2022 om 12:53

@vernon, ik heb het stukje ook twee keer moeten lezen, het is vrij verwarrend inderdaad en ik kan ernaast zitten: 1) Mo is teleurgesteld in, en praat niet meer met Ome Mino omdat deze vóór zijn overstap naar Ali nog zijn kant koos, maar daarna op TV openlijk Mo’s mentaliteit in twijfel trok. 2) Mo zocht het steeds bij zichzelf, maar Ali heeft hem duidelijk gemaakt dat hij dit niet moet doen. Die ranzige zoete broodjes zijn tenslotte ook geen doen, Sampdoria staat niet voor niks vijftiende.

13 januari 2022 om 13:06

Haha, ik denk dat je met 1 gelijk hebt, en met 2 niet, maar misschien bedoel je dat ook wel. Ik denk dat Mo het heel even bij zichzelf gezocht heeft, maar zich snel laat overtuigen dat het toch echt allemaal niet aan hem ligt.

En die broodjes, daar is natuurlijk geen enkel excuus voor.

Overigens denk ik dat Mo met een serieuze aandoening kampt, de depressie waar eerder over werd gesproken, of iets anders substantieels. Ik hoop dat ik het mis heb. Maar ik denk dat hij veel langer nodig gaat hebben voordat hij weer echt prof kan zijn.

13 januari 2022 om 07:25

Ja erg slecht van zo'n club. Ook slecht dat ze communiceren dat hij onvindbaar was. Is toch logisch dat je gewoon in Utrecht naar Afellay moet vragen en hem dan vast wel vind. Raar dat zo'n club dat niet weet.

13 januari 2022 om 07:30

Zelfs zijn zaakwaarnemer gaf aan dat hij onvindbaar was. Dus ik neem zijn verhaal met een korrel zout. Je krijgt wat je geeft lijkt mij in dit verhaal van toepassing.

13 januari 2022 om 07:32

Als jij niet te bereiken bent via de normale kanalen (telefoon, email, zaakwaarnemer enz) dan ben je onvindbaar. Ze gaan niet een of andere zoektocht opzetten. Een werknemer moet ook gewoon bereikbaar zijn.

13 januari 2022 om 07:39

Inderdaad iemand van de club had gewoon ik in de auto moeten stappen en naar Utrecht moeten rijden. Als ie daar was aangekomen had ie aan een willekeurig jongetje moeten vragen waar Ihattaren zich bevond. Dat Sampdoria dat niet heeft gedaan is volledig hun schuld. Dat Ihattaren te dik is is overigens de schuld van Schmidt.

13 januari 2022 om 08:12

Inderdaad de beetje de redenatie van een kind. Ik hou het gewoon nog daar bij. Ihattaren is mentaal gewoon nog niet volwassen, wat op die leeftijd zeker heel normaal is. Ook heel dom om juist dan naar Italië te verkassen. Daar doen ze niet aan jongerenbegeleiding, zoals we dat in NEDERLAND wel vaak genoeg doen.

13 januari 2022 om 08:51

‘Dat Ihattaren te dik is overigens de schuld van Schmidt’. Klopt want Schmidt heeft ervoor gezorgd dat Ihattaren bij meerdere personal trainers niet kwam opdagen? Wat een onzin zeg.

13 januari 2022 om 08:59

@Arsenal
Het sarcasme was je even ontgaan?

13 januari 2022 om 09:17

Het komt niet bepaald sarcastisch over die laatste zin van hem maar goed het is nog vroeg hè

13 januari 2022 om 09:28

En de 3 zinnen daarvoor gemist?

13 januari 2022 om 09:38

@Nymus, kom op, het is nog vroeg

13 januari 2022 om 10:04

Tot wanneer kun je dit eigenlijk zeggen? Vind het wel een goedkope manier van onder je verantwoordelijkheden uit komen😉

13 januari 2022 om 10:34

's Ochtends zijn de meeste mensen mentaal het helderst omdat je hoofd dan rust heeft gehad. Benieuwd of 's avonds zijn opmerking in het Nepalees had gestaan dan.

13 januari 2022 om 17:18

Het is mij gelukt tot mijn 27ste daarna dubbel zo hard aan de slag😂

13 januari 2022 om 20:22

Waarschijnlijk als zijn carrière helemaal mislukt is zeggen ze over 10 jaar nog steeds dat het door schmidt komt.

13 januari 2022 om 07:31

Waarom is Vanenburg een prima mentor dan?

13 januari 2022 om 07:36

Rare vraag Alleen om zijn reputatie en voetbal verleden is hij een ideale mentor.

13 januari 2022 om 10:15

Dom antwoord. Of op zijn best naief. Dus iedereen met een goede reputatie en een voetbalverleden is gelijk een ideale mentor? Wat een onzin, de grote Van Basten gaf impliciet zelfs toe dat hij het voorbeeld is waarom dit helemaal geen optelsommetje is.

En van alle mogelijke namen die je kunt verzinnen is Vanenburg misschien wel de softste trainer die je bij Ihattaren had neer kunnen zetten. In de jaren '80 gold Vanenburg net als Ihattaren nu als het grootste talent van Nederland. De nieuwe Cruijff zou tot wasdom komen, een groter talent dan Van Basten en Rijkaard. Alleen de 'oude Cruijff' constateerde al snel dat Vanenburg geen rendement had en bovenal niet de mentaliteit had om het speelse, vrijblijvende spel van hem in te ruilen voor een zakelijke inzet van zijn talent die wel het rendement zou geven dat zijn 'mindere' leeftijdsgenoten wel aflegden. Net als bij Ihattaren viel het kwartje niet en gefrustreerd ruilde hij Ajax voor PSV, waar hij weliswaar op zijn 24ste de Europa Cup I en vele andere prijzen won, maar vóór zijn dertigste wel uit zijn contract liep. Terwijl Van Basten en Rijkaard top of the bill waren in die jaren, begon voor Vanenburg weinig roemruchte afbouw van zijn carriere langs Jubilo Iwata, FC Utrecht, Cannes en 1860 Munchen.

En ook als trainer is het weinig indrukwekkend. Sinds 2005 is Vanenburg nergens langer actief geweest dan hooguit twee jaar en behalve als specialist of jeugdtrainer bij PSV en Ajax zijn interim- en assistentsklussen bij FC Eindhoven, Helmond Sport en Willem II eerder een blijk van 'gemakkelijk, lekker dichtbij huis' dan werkelijk het maximale eruit willen halen.

Ik denk niet dat Ihattaren veel baat heeft bij iemand die hetzelfde in elkaar steekt als hij. Hij zou eens met iemand moeten werken die hem echt eens een spiegel kan voorhouden; iemand die het talent niet is aan komen waaien, die echt tegenslagen heeft gekend en is overkomen en keihard heeft moeten werken om bovenop te komen. Sowieso is het jammer dat Ihattaren geen voorbeeld wist te nemen aan Denzel Dumfries. Maar onwillekeurig komt Sjaak Polak bij me op; ik ben erg benieuwd welke uitwerking Polak, die nauwelijks talent had, maar wel een enorm doorzettingsvermogen en een bek als een scheermes op zo'n prinsje als Ihattaren zal hebben. Volgens mij zouden hem de ogen uit de kop vallen.

13 januari 2022 om 10:22

Ik denk niet dat die jongen op dit moment gebaat is bij een schouder en arm en dan kan die op een later moment wel worden aangepakt door iemand die het tegenovergestelde is en uit zijn comfortzone haalt.

13 januari 2022 om 13:09

Een prima mentor is de mentor die de juiste snaar weet te raken bij een ander die hulp kan gebruiken. En die het beste met hem voor heeft. Als Vanenburg dat voor Mo is, dan is dat al dikke winst. Niet moeilijker maken dan het is.

13 januari 2022 om 07:33

Hallo Ihattaren, ik wens je veel succes. Laten we hopen dat jij de knop kan omzetten.
Ondanks tegenslag kan iedereen er boven op komen.
Je bent nog jong en het kan nog

13 januari 2022 om 07:49

Namens Ihattaren bedankt!

13 januari 2022 om 10:13

Je blijft hier in vervallen he Prem?

13 januari 2022 om 07:37

Hoezo grote club? NAC van Italië... Anyway, ieder leven kent minder chille momenten en de minste zijn hem te veel blijkbaar... Denk je dat dit Suarez, Ronaldo of Tadic z'n carrière had laten kosten? Pfff

13 januari 2022 om 08:11

Eindelijk een reactie vanuit zijn kant ja. Maar ik hoop vooral dat hij één ding beseft, en dat is dat dit eigenlijk al zijn allerlaatste kans is op een fatsoenlijke carrière bij een fatsoenlijke club. Hierna zitten alleen nog de B clubs en competities op hem te wachten als hij nu ook mislukt bij Utrecht. Overigens schandalig dat hij geen salaris heeft ontvangen, daar moet je gewoon een rechtszaak van maken. (Als het zo is gegaan als hij in dit artikel beweerd)

13 januari 2022 om 08:17

MessiBazoer. Ik denk dat dat nog wel mee zal vallen. Mocht dit niks worden, dan is hij nog steeds maar 20 jaar oud? En vanuit B clubs kan je ook de stap omhoog zetten. Het belangrijkste is dat hij de knop op kan zetten. Of dit nou bij FC Utrecht is, of straks bij een FC Dordrecht

13 januari 2022 om 08:52

@ducktaildo in theorie wel...in de praktijd gaat dat m natuurlijk niet worden.
Als hij nu zelfs in de schaduw op lager niveau bij Utrecht het al niet voor elkaar zou krijgen om als topsporter te leven en te presteren, dan gaat het hem dat nergens meer lukken. Iedereen verdient een nieuwe kans, maar als je bij kans numero 4 bent, en die niet pakt dan is het wel duidelijk dat je zelf die nieuwe kansen daarna ook niet meer gaat pakken.
Dus ja...utrecht is zn laatste kans.

13 januari 2022 om 09:12

Nederland79. 'natuurlijk niet lukken'. Dat is gewoon niet waar. Zelfs de grootste draaideurcriminelen kunnen nog op het rechte pad komen. Dan kan een jongen van nog geen 20 ook wel de knop omzetten om volledig te gaan voor voetbal. Bij PSV is het ook even goed gegaan, dus hij kan het wel.

13 januari 2022 om 09:32

@Ducktaildo, Nederland79 zegt toch ook dat het in theorie zou kunnen. Ik kan zo snel ook geen voorbeeld uit de praktijk bedenken die heeft laten zien dat het kan. Vaak gaat zo’n carrière als een nachtkaars uit.

13 januari 2022 om 10:59

@Ducktaildo, wat ik hoor van mensen die regelmatig op de Herdgang komen, is het bij PSV ook nog niet goed gegaan. Zelfs zijn vader had de grootste moeite hem in het gareel te houden.

13 januari 2022 om 13:14

@messibazoer

Het hangt er volgens mij allemaal vanaf of Mo op dit moment mentaal wel gezond is. Ik denk zelf van niet, en dat hij eerst hulp moet hebben en beter moet worden. Als ik daar gelijk in heb en hij wordt beter, dan kan hij altijd nog een doorstart maken.

Als ik echter niet gelijk heb, dan kan het weleens afgelopen zijn ja.

13 januari 2022 om 08:58

Er zijn genoeg talenten met kwaliteit. Maar doorzettingsvermogen is ook zeer belangrijk. Vroeger was bij Ajax een megatalent, Rifi die had geen mentaliteit en werd/is zelfs een drugsverslaafde.

13 januari 2022 om 10:10

ik vind het nogal schokkend dat je verwacht dat iemand een bankrekening voor je regelt? Een bezoekje bij de bank en je bent er.... Of je laat het gewoon op je Nederlandse rekening storten? In beide landen wordt de euro gebruikt dus dat lijkt me ook geen probleem maar goed dat zal dan wel aan mij liggen?

13 januari 2022 om 13:30

@rinus als je de taal niet spreekt en zo jong bent en voor een grote professionele organisatie komt te werken, dan is het niet gek dat je een beetje op weg wordt geholpen. De bank, de verzekering, de registratie van je auto, dat is geen extreme luxe.

Dat gezegd hebbend klinkt het alsof Mo wel heel erg makkelijk overal en van iedereen verwacht dat alles voor hem gedaan wordt. Hij zegt 1 keer dat hij "alles fout heeft gedaan" maar voor de rest van het verhaal ligt het aan alles en iedereen behalve aan hemzelf.

13 januari 2022 om 17:47

Ze spreken daar best wel Engels hoor en desnoods huur je een tolk in en dit weet je ook voordat je aan het avontuur begint... Dan vind ik leeftijd eigenlijk ondergeschikt maar goed wat ik al zei wellicht ligt het aan mij aangezien ik graag dingen voorbereid voor ik er inspring

13 januari 2022 om 11:37

Weer een vb van een jonkie die beinvloedt wordt door Raiola. Hoor alleen al hoe Mino hem opbelde en zegt hey we gaan naar Juve. En dan zegt men nog van Raiola kiest niet of heeft geen invloed agh! Zo ook met Brobbey. Mo is nog jong, makkelijk te beinvloeden blijkbaar maar Mino is totaal niet top voor de jonkies die nog moeten groeien, ontwikkelen. En ja uiteindelijk is Mo verantwoordelijk maar goed dat hij dit meemaakt en inzieg dat dingen anders moeten. Hopelijk gaat hij opstaan.

13 januari 2022 om 14:13

Zo zwaar in een 5 sterren hotel vertoeven, waar je kan bestellen wat je wil , and kan zwemmen , een spa of wat anders. Beetje volwassen worden en zelf dingen aanpakken om het en succes te maken. Maar hij nog niet volwassen genoeg om dit te kunnen schijnt.

Heel goed van die jongen, steekt eindelijk zn hand is in eigen boezem…oh nee wacht

13 januari 2022 om 07:11

Zo! Jij zit al vroeg aan de azijn

13 januari 2022 om 07:13

Haha, maar hij heeft wel gelijk😁

13 januari 2022 om 07:13

Hij heeft wel degelijk gelijk... zeg niet dat Sampdoria netjes gehandeld heeft, maar hij verbloemt wel veel op deze manier.

13 januari 2022 om 08:52

Hij heeft wel gewoon gelijk. Geen moment heeft hij het over z'n eigen mentaliteit, z'n eigen onprofessionalisme en functioneren.

13 januari 2022 om 08:52

@presikhaaf k zie weinig azijn in zn opmerking. Heeft gewoon volkomen gelijk en er zit nog een vleugje humor in ook.

13 januari 2022 om 09:32

Volgens mij haal je hier ironie en azijn drinken flink door elkaar. Of gewoon een fanboy die voor zijn mannetje gaat staan.

13 januari 2022 om 09:36

Hij zegt letterlijk in de tekst "ik heb alles fout gedaan"

13 januari 2022 om 13:31

@sirius

Zeker wel, precies op 1 moment, waarop hij tegen Dursun zegt "ik heb alles fout gedaan".

Voor de rest van de tekst ligt het wel aan alles en iedereen. Dus die ene keer dat hij het zegt, overtuigt niet erg.

13 januari 2022 om 07:13

Walgelijke mensen zoals jij zorgen ervoor dat mentale gezondheidsproblemen
onbespreekbaar blijven anno 2022. Haal je hoofd uit je reet.

13 januari 2022 om 07:19

Onbespreekbaar omdat iemand zo reageert? Als Ihattaren had gezegd dat het aan hem lag, omdat hij er in mentaal opzicht niet klaar voor was, hadden de reacties anders geweest.

13 januari 2022 om 08:27

Dat zal hij zich wellicht over een paar jaar realiseren, is daar blijkbaar nog niet volwassen genoeg voor.
Zou het overigens wel heel mooi vinden als hij bij Utrecht zou slagen, kan een enorme kwaliteitsinjectie zijn voor een prachtige club/regio.

13 januari 2022 om 08:35

Amsterdude, Gelukkig zijn zulke reacties wel een prima voedingsbodem voor een volwassen dialoog... oh wacht.

13 januari 2022 om 13:30

Als hij dan nog openlijk zou uitkomen voor zijn mentale problemen, dan zouden de meeste mensen daar wel begrip voor kunnen opbrengen. Maar hij benoemt niks, geeft geen enkele verklaring voor zijn bokkige, recalcitrante gedrag, behalve dat het aan iedereen behalve hem ligt. Volgens mij zal hij zelf eerst moeten erkennen wat zijn problemen zijn en daar lijkt hij nog ver vandaan te zijn.

13 januari 2022 om 13:33

@amsterdude, ik kamp zelf ook met mentale problemen, helaas. Dus alle begrip voor Mo als dat bij hem ook zo is. Maar hij komt daar helemaal niet voor uit, zegt zelfs dat het niet waar is. En dan is de reactie van Mrguide helemaal niet zo vreemd. In mijn omgeving reageert precies helemaal niemand raar, omdat ik overal open over ben. Ik gun het Mo dat hij ook die openheid gaat vinden. Dan is het klaar met de nare reacties.

13 januari 2022 om 07:15

Mo is zielig, Mo is weer het slachtoffer..
Net als vele keren eerder ligt het natuurlijk niet aan Mo..

13 januari 2022 om 07:20

@993410 Zoals wel vaker, plaatst Voetbalzone niet het hele interview in 1x. Mo zegt in het begin ook nog dat het niet goed is te praten dat hij niks van zich heeft laten horen na zijn vertrek bij Sampdoria, er is dus wel degelijk wat zelfreflectie, maar lijkt me beter dat je wacht op het volledige interview voordat je zulke conclusies trekt.

13 januari 2022 om 08:32

Mo zegt inderdaad ook dat sommige acties van hem niet goed te praten zijn. Maar dan krijg je natuurlijk heel andere reacties hier. De meeste mensen hadden hun oordeel namelijk allang klaar en hebben hem al veroordeeld. Wat maakt het uit dat hij nog zo jong is, zijn vader verloor en daardoor in de knoop raakte?

13 januari 2022 om 09:32

Hij zegt letterlijk over 1 ding dat hij niet goed zat: niet van zich laten horen. Zwakt dat direct af door te stellen dat iedereen in Utrecht zijn huis kon vinden.

Zijn verhaal past bij het gedrag wat hij het afgelopen jaar vertoond heeft: weinig tot geen zelfreflectie en alle schuld bij een ander zoeken. Dit is voor mensen voorspelbaar geweest en daarom wordt er ook zo lacherig gereageerd.

Over het in de knoop zitten: iedereen beseft het, behalve Ihattaren zelf. Heeft zelfs de tijd gehad om in de luwte te reflecteren, maar lijkt blijkbaar alleen van streek te zijn dat hij niet betaald werd. Tot hij het zelf eens beseft, zal die zulke interviews blijven geven en zullen mensen de draak met hem steken. De sleutel hiervan ligt toch wel bij hem zelf.

13 januari 2022 om 09:40

Mooi dat iedereen solidair hier ook hun vader op jonge leeftijd verloren is en zij hier weinig problemen mee hadden en direct de knop hadden omgezet. Natuurlijk mag daarom iedereen hier over oordelen en aangeven dat het onbegrijpelijk is dat het mentaal niet helemaal goed zit.

13 januari 2022 om 09:50

Ach we zitten op een forum waar mensen ook weten hoe het is om 11 miljoen af te wijzen als je al 4 miljoen verdiend. Vele miljonairs hier natuurlijk die daar nuchter over kunmen oordelen 😄

13 januari 2022 om 13:37

@herosenninn44

Het begrip is inderdaad ver te zoeken, dat klopt. Maar een van de problemen daarbij is dat Mo zelf ontkent dat er mentaal iets is. Als hij dat gewoon zou toegeven, zou er ook direct veel meer begrip zijn. Hij is er blijkbaar nog niet klaar voor, en dat is naar. Maar dan is het wel veel gevraagd van de buitenwereld om, ondanks zijn eigen ontkenning, hem de hand boven het hoofd te houden. Zomaar weglopen bij je werkgever slaat gewoon nergens op. Ik heb zelf (ook?) flinke mentale problemen en zit al lang thuis, maar communiceer gewoon met mijn werkgever.

13 januari 2022 om 07:33

Hij zit inderdaad nog ver af van waar we zouden hopen dat hij zit.

13 januari 2022 om 08:07

Er zitten altijd twee kanten aan het verhaal en nu horen we voor het eerst de andere kant.
Vind het wel interessant om te lezen.

13 januari 2022 om 09:17

Die jongen is 19 jaar. Hoeveel mensen van die leeftijd hebben zelfreflectie? Zoiets komt meestal met levenservaring. Het feit dat hij bij FC Utrecht gaat spelen zegt ook wel iets. Hij doet bewust een stap terug om het plezier terug te vinden in het voetbal dus dat is ook een vorm van zelfreflectie. Weten waar je wel en niet gelukkig van wordt en kiezen voor je geluk

13 januari 2022 om 09:36

Ik denk niet dat Ihattaren na het afgelopen jaar enige kans heeft om een stap vooruit te zetten. Dat heeft echt niets met zelfreflectie te maken.

En ja jongeren op hun 19e hebben zelfreflectie. Logischerwijs niet allemaal. Degene die het dan al niet hebben, zullen het waarschijnlijk later ook niet opeens krijgen.

13 januari 2022 om 09:36

@Japie, er zijn echt wel mensen van 19 met zelfreflectie. Desalniettemin heeft hij ook mensen om zich heen (familie, zakenwaarnemer etc). Helaas blijkt maar weer dat in het voetbalmilieu niet gedacht wordt aan wat het beste is voor de speler.

13 januari 2022 om 09:38

Laten we eerlijk zijn: hij doet geen stap terug uit eigen beweging, hij doet een stap terug omdat hij geen enkele andere keus heeft. Bij Sampdoria zijn ze al klaar met 'm, Juventus zit er mee in z'n maag en dus mag Mo gewoon heel dankbaar zijn dat Utrecht het met hem wil proberen.

13 januari 2022 om 09:46

Ik denk dat dat per mens verschillend is maar dat een groot percentage van jongens van die leeftijd die zelfreflectie nog niet heeft. Ik deed om mijn 19e ook wel eens dingen die mijn ouders me hadden afgeraden en pas rond mijn 21e werd ik serieuser wat betreft school en werk omdat ok van mijn fouten leerde. Zelf ben ik gelukkig nooit een ouder op jonge leeftijd verloren dus ik kan niet over Ihattaren zijn gedrag oordelen, want ik kan me voorstellen dat zoiets een enorme impact heeft op je gemoedstoestand

13 januari 2022 om 10:20

Nouja ik zie niet veel mensen van 19 het gedrag van ihattaren vertonen eerlijk gezegd. Zelfs types als depay en lang zijn wat eigenzinnig, maar die werken iig wel hard voor hun carrière. Dat vertrek naar Italië was ook gedoemd te mislukken als hij het bij psv al niet redt met de begeleiding daar. Alleen naar Italië dan weet je dat hij in niemandsland gaat verdwijnen met zijn status en verleden.

13 januari 2022 om 13:11Denk je echt dat hij bewust een stapje terug doet? Hij kan, met alle respect voor Utrecht, op dit moment niets beters krijgen, omdat hij zich in recordtijd in de top van de Eredivisie en de middenmoot van de Serie A onmogelijk heeft gemaakt. Iedereen heeft toch kunnen zien dat hij geen mentaliteit heeft en niet fit is? Dus geen topclub durft het met hem aan.

Behalve Utrecht dan, maar dat lijkt meer een laatste kans op basis van sentimenten (jonge jongen uit de eigen stad) dan echt een strategisch slimme keuze.

13 januari 2022 om 13:40

Kinderen krijgen vanaf een jaar of 7 zelfreflectie. Dan beginnen ze door te krijgen dat de wereld niet om hen alleen draait. Dat andere mensen ook emoties en wensen en voorkeuren hebben, en dat die niet per definitie gelijk zijn aan die van hen zelf.

Met Mo is naar mijn mening iets heel anders aan de hand, hij heeft gewoon mentale issues die hij zelf nog lijkt te ontkennen. Dat is lastig, als een verslaafde die zijn verslaving ontkent. Die eerste stap, misschien moet hij die nog wel zetten.

Zoals viel te verwachten. Het heeft niet aan zichzelf gelegen. Lekker de schuld geven aan PSV, Juventus en Sampdoria.
Wellicht zelf eens achter de oren krabben.

13 januari 2022 om 17:42

"Ali, ik heb álles fout gedaan" vind ik best een schuldbekentenis

“Allerlei afspraken werden niet nagekomen.”Koekje van eigen deeg?

13 januari 2022 om 07:12

Ja alleen dan kun je dat dus doen bij iedereen die zich zo heeft gedragen. En dan zal dat er wel voor zorgen dat ze zich beter gedragen

13 januari 2022 om 07:14

Dat is niet wat ik zeg. Wat ik lees, is dat Mo opnieuw alles buiten zichzelf plaatst.

13 januari 2022 om 07:36

@aziazenzation "ik zei: Ali, ik heb álles fout gedaan. Je moet me helpen. Ik zocht het eerst bij mezelf.''

Hier lees ik toch wel een stukje zelfreflectie?

ON: Hopelijk kan Mo zichzelf weer positief op de radar zetten bij Utrecht en heeft hij ook geleerd van zijn eerdere fouten bij PSV. Het zal lastig voor hem worden, omdat hij de publieke opinie nu enorm tegen zich heeft, ieder klein negatief dingetje zal waarschijnlijk weer snel uitvergroot worden, waardoor het ook erg lastig voor hem wordt om van die reputatie af te komen.

13 januari 2022 om 07:37

Dan verwoordt je het wel heel beroerd

13 januari 2022 om 08:53

@Pendeco Dit stuk stond vanmorgen niet in het originele artikel. Dit is er later aan toegevoegd. Hoe dan ook, als dit de zelfreflectie is waar je tevreden mee bent dan is het erg summier. Hij legt namelijk alles buiten zichzelf om vervolgens te zeggen dat hij alles fout heeft gedaan.. Wat precies? Twee zinnen daaronder zegt Ali opnieuw dat het allemaal buiten Mo ligt.

13 januari 2022 om 07:40

Onzin opmerking, want het zijn andere partijen die niks met elkaar te maken hebben. Als hij zo behandeld is snap ik wel dat hij het niet trok in Italie en weg gaat, probeer jij maar eens op jouw 19de zo aan jouw lot te worden over gelaten en dan ruzie krijgen met de ster speler. Dan voel je je echt wel alleen en niet prettig

13 januari 2022 om 10:16

Hij had direct een appartement kunnen gaan huren (geld zat, zie de villa die hij in Tilburg doodleuk kocht), hij had direct keihard Italiaans kunnen leren en heel hard kunnen trainen om op te vallen bij de trainer. Maar nee, meneer gaat klagen dat ie tijdelijk in een hotel woont (zoals letterlijk elke speler ooit aanvankelijk bij lastminute-transfers) en hij maakt zélf ruzie met de ervaren sterspeler. Op een gegeven moment is het klaar hoor, het stikt van de 19-jarigen, voetballers of niet, die veel hardvochtigere situaties moeten doormaken.

Zou slecht was het dus niet in Brabant.

13 januari 2022 om 07:37

Hij woont volgens mij nog in Tilburg, had hij een huis gekocht

13 januari 2022 om 07:52

Dat huis staat volgens mij weer te koop .

13 januari 2022 om 07:53

Dat huis heeft ie al weer te koop staan.

13 januari 2022 om 12:15

Die had hij gekocht om te verbouwen/opknappen en weer door te verkopen

13 januari 2022 om 07:42

Nee daar had hij moeten blijven idd..maar Schmidt had het gewoon niet met hem. Mo heeft een type als Van Gaal nodig om te kunnen slagen. Eentje die ook invloed heeft in zijn prive leven!en waar respect voor is

13 januari 2022 om 10:48

Type van Gaal? Zo eentje van “mijn regels, anders ga je je heil maar ergens anders zoeken”? Ik kan me vergissen, maar Louis is groot geworden met zijn visie ook omdat hij zijn eigen regels behoorlijk strikt hanteerde. Wie daar niet in mee kon gaan die lag er uit, grote naam of niet. Ik geloof echt dat die Louis van Gaal de huidige Mo er ook heel hard uit had geknikkerd

13 januari 2022 om 10:55

El Hamdaoui scheen ook lastig te zijn maar had nul problemen met Van Gaal en Jol. Van Bommel had nul problemen met Ihattaren. Soms heb je trainers die dit soort jongens snappen en ze weten te raken. Ga je alle spelers exact hetzelfde benaderen dan kan je wel eens problemen lrijgen met Zuid-Amerikaanse en Marokkaanse jongens want die hebben een bepaalde teots en zijn temperamentvol dus dat vereist vaak een bepaalde aanpak want dat zijn vaak gevoelsmensen met een handleiding

13 januari 2022 om 13:00

Je denkt toch niet dat Van Bommel het had geaccepteerd als die jongen veel te zwaar terug zou keren in de voorbereiding. Die was nog veel harder geweest dan Schmidt waarschijnlijk. Soms spelen culturele zaken mee, maar dat is in het geval van Ihattaren niet de oorzaak.

13 januari 2022 om 20:36

Dan denk ik eerder aan een Fred Rutten. Die hield wel van zulke gevallen proberen op de rails te krijgen. Bijv Reis bij psv

13 januari 2022 om 21:43

Fred Rutten idd, Beenhakker, Hiddink, Ranieri en zo zal ik er nog een hele lading vergeten, maar die waren altijd wel goed met lastige jongens. Een Frank De Boer bv was daar weer het tegenovergestelde van. Die kon alleen omgaan met ideale schoonzonen

13 januari 2022 om 21:45

@Sirius Sneijder en VdV kwamen zo vaak te dik terug van vakantie. Nu zeg ik niet dat Ihattaren net zo veel heeft gepresteerd als hun destijds maar als je een bepaalde aanleg hebt kan dat een keer gebeuren. Zolang je het maar weer binnen korte tijd eraf traint

Italianen zijn boeven, maar dat had je kunnen weten met Mino als zaakwaarnemer destijds. Maar de pizza's hebben je wel gesmaakt zie ik.
Overigens heb je ook in Italië gewoon rechten hè 😉 werk is werk, salaris is salaris.
Maar dan moet je wel werken....

Misschien zijn ze voorzichtiger geweest omdat je een "naam" had. En misschien ook wel terrecht. En nu blijkt ook wel weer hoe "verwend" voetballer zijn, "er was helemaal niets geregeld". De waarheid ligt waarschijnlijk ergens in het midden. Nouja we gaan zien wat 1.5 jaar Utrecht zal brengen....

13 januari 2022 om 07:34

Hij heeft altijd nog mino die van alles voor hem kan regelen als Mo dat aangeeft.

13 januari 2022 om 09:33

Bij heel veel clubs zijn ook mensen in dienst om dit soort dingen te regelen voor spelers. Helemaal voor buitenlandse spelers, waar het vaak net wat anders kan zijn dan in je moederland.

Stap 1 is gezet: hij legt zelf zijn eigen problemen bloot. Nu stap 2 nog: dit zelf ook doorhebben. Ik denk dat ie op z’n 35e wel zover is.

Van iemand die al eerder van zichzelf heeft gezegd dat hij heel snel aankomt, was het toch niet slim om naar Italië te gaan. Weg van je vertrouwde omgeving, niemand die op je let. Je bent in je eentje, tijdens deze COVID periode. Je bent mentaal al bijna gebroken door de vele tegenslagen. Dan kan ik wel begrijpen dat het uiteindelijk zo is gelopen. Nu is hij weer terug in Nederland en hoop echt dat hij zichzelf herpakt, want ik ben echt een grote fan van deze voetballer.

Het logisch dat je dan vertrekt, als de afspraken niet worden nagekomen. Maar ik hoop dat hij straks bij Utrecht echt weer zijn kwaliteiten laat zien. Want het is nu wel de tijd van de op of er onder. Het kan niet altijd aan iets of iemand anders liggen.

13 januari 2022 om 14:20

Je kan het ook bespreekbaar maken en dan je shouders eronder zetten, ipv weg te rennen. Dingen gaan nu eenmaal niet altyd zo als je dat wil en afgesproken is. Welkom tot het volwassen worden.

Tja, toch een beetje welkom in de voetballerij / het echte leven. Ihattaren is mentaal niet sterk genoeg, getuige het feit dat hij volledig de boel heeft laten gaan wanneer de omstandigheden hem niet zinnen. Het is een jonge jongen ja, maar hij is oud genoeg om te weten dat al zijn leeftijdsgenoten aan het einde van de dag dromen van zijn salaris en beroep. Uiteindelijk moet iedereen die iets wil bereiken offers leveren en doorbijten, zo ook Mo.

Ik vind het erg kwalijk dat er gisteren een, naar geruchten, foto van Ihattaren op Voetbalzone werd gegooid. Het was een wat corpulente, Arabisch ogende jongeman, maar de foto was vaag en iemand zette erbij Mo. In de verste verte geen bewijs dat het om Ihattaren ging. Ik ken mijn termen niet zo goed, maar het riekt naar smaad. De foto was gisteren ook snel verwijderd weer, dus dat is goed. Maar ik vond dit een schandalig stukje riooljournalistiek.

Ik hoop dat Ihattaren deze kans pakt, want heb 'm bij -19 ooit tegen Barcelona zien spelen en wist niet wat ik zag. Zoveel talent en hopelijk heeft hij nu de knop om weten te zetten!

13 januari 2022 om 08:41

Op die foto op Instagram had hij wel dezelfde jogging aan volgens mij

Als een serie a liefhebber schaam ik me een beetje voor dit. Van de top 5 competities is de serie a het minst goed geregeld. Het is organisatorisch zo chaotisch terwijl er genoeg geld en kennis is. Hoe een club als Sampdoria het niet voor elkaar krijgt om netjes elke maand geld over te maken is dieptriest. Dan heb je nog het gezeik met Claudio Lotito die in het bezit is van twee clubs (Lazio & Salernitana) in de competitie, maar de bond komt er nu pas achter dat het een probleem is. Dan is er nog het probleem met de stadions die al jaren niet meer gevuld worden. De scheidsrechters lijken nu slechter dan ooit en hoe ze (de competitie/bond) de covid situatie aanpakken is al helemaal om te huilen. En dan heb ik het nog geen eens gehad over het racisme probleem. De serie A is mijn favoriete competitie en heeft een rijke geschiedenis maar dit soort dingen zijn schaamtelijk. Vooral als je kijkt naar de andere competities

13 januari 2022 om 08:46

Ik vind dat je nogal overdrijft.
-In Spanje betalen ze bijvoorbeeld bij meerdere clubs om de 6 maanden het loon.
-De serie A wist weldegelijk van het probleem Salernitana, er was gewoon een termijn waarbinnen dat geregend moest worden en dat is uiteindelijk ook gebeurd.
-covid zorgt overal voor een zooitje
- De scheidsrechters is Spanje zijn echt nog een niveautje lager dan die van Italië

Stadionbezetting en racisme zijn wel echte problemen inderdaad. Maar die overige dingen zijn echt niet “only Serie A” vind ik persoonlijk.

Doet me een beetje denken aan de middelbare scholier die op de universiteit aan de professor vraagt: maar meneer, wat is dan het huiswerk? Lijkt erop dat er wederzijds verkeerde verwachtingen zijn geschept, en dat vooral de ondersteuning van Ihattaren door fanilie/vrienden enorm gemist is.

13 januari 2022 om 09:43

Dat, of wel vaker met voetballers, zich laten omringen door ja-knikkers i.p.v. wat intelligentere kritische mensen. Geen flauw idee natuurlijk of dit wel gebeurd is, maar het klinkt niet alsof zich heeft laten adviseren door een Boulharouz of een El Amhadi. Zijn reactie klinkt meer als een Tannane advies.

13 januari 2022 om 11:29

Voetballers zijn zelf vaak ook niet echt snuggere jongens. Op jonge leeftijd focus op de sport etc.

13 januari 2022 om 14:28

Eens

Ik begrip het wel. Jongen van 19. Alleen in een hotelkamer waar je van af komt als je moet trainen. En weer terug. Ik kan me daar totaal geen voorstelling van maken. Ik ben zelf mijn vader verloren op ongeveer dezelfde leeftijd en ben blij dat ik elke dag naar een veilige plek kon. Toen bv Odegaard bij Heerenveen voetbalde zat hij in een gastgezin. Lijkt me ook meer dan logisch voor iemand van dezekfde leeftijd. Vraag me af wie hier op dit forum met zijn 19e alleen in een hotel in een vreemde stad zat. Zonder vrienden en familie. Natuurlijk heeft hij domme dingen gedaan maar wat verwacht je. Hij is 19. Dan kun je nog niet eens de gevolgen van je handelen inschatten omdat de hersenen nog niet zijn volgroeid. Ga eerst eens bij jezelf kijken wat je voor de domme dingen deed op je 19. En nu nooit meer zou doen. Succes Mo.

13 januari 2022 om 20:46

Ik ben rond die leeftijd in het buitenland gaan studeren. Veel plezier gehad maar op de momenten dat ze van mij verwachtten dat ik iets moest doen of iets presteren dan stond ik er ook. Ook met de keuze welke uni. Welke het beste bij mij zou aansluiten en waar ik dan zou gaan overnachten/wonen allemaal van te voren zelf al uitgezocht. Als een voetballer belangrijke beslissing maakt voor zijn verdere carrière zou je toch hetzelfde verwachten. Bijv. Kennismaking met de trainer, wat hij in je ziet en van je verwacht, wat hij denkt beter aan je te maken. Als je dus op een training erachter komt dat de trainer niet eens weet dat je linksbenig bent is dat misschien een fout van de trainer en kun je daar naar gaan wijzen maar je hebt dan zelf ook echt wel aantal fouten gemaakt.

Altijd maar negatief reageren op bepaalde voetballers. Vooral als het een speler is die anders is en niet lijkt op jouw broer of neef.
Ja hij heeft fouten gemaakt, maar het is een top talent die wij moeten beoordelen op het veld. Bij FC Utrecht mogen ze in hun handen klappen dat zo een speler graag daar heen wilt. Als je leest hoe de “trouwe” FC U supporters reageren op hem! Daar lusten de honden geen brood van. Totdat hij de winnende maakt tegen Ajax of Feijenoord dan is het hun held. Misselijk makend die reactie van sommige van jullie.
Mo! Zet hem op kerel, laat de wereld jouw talent zien, ik hoop echt dat je “ons” de monden kan snoeren met jouw voeten…

13 januari 2022 om 11:28

Racisme insinueren is Bullcrap. Het gaat niet om de afkomst of het uiterlijk van Ihattaren. Zwakke reactie dit.

13 januari 2022 om 15:12Volgens mij ben je even vergeten dat Mo juist een tijdje de ideale schoonzoon was. Toen hij net doorbrak bij PSV was iedereen enthousiast over zijn talent, kwam hij sympathiek over in de media, kreeg hij complimenten dat hij voor een interlandcarriã¨re bij Oranje koos en werd hem een grote toekomst voorspeld. Ook na het overlijden van zijn vader heeft hij heel lang veel steun gehad van voetbalminnend Nederland, had hij erg veel krediet bij vele liefhebbers omdat hij een handvol goede wedstrijden heeft gespeeld.

Dus je kunt de huidige kritiek op Mo echt niet vergelijken met de shit die spelers als Depay of Lang voor hun kiezen krijgen omdat ze zich anders kleden of een accent hebben. Bovendien is de kritiek direct verbonden met zijn gedrag, mentaliteit en gebrek aan prestaties. Als wij hem alleen mogen beoordelen op het veld, hoe komt het dan dat hij altijd met overgewicht kampt, niet goed traint en de kont tegen de krib gooit als het niet gaat zoals hij wil? Daarom zal hij dus nooit meer gaan schitteren op het veld, hij mist de professionele instelling om een serieuze prof te worden. Hij verkwanselt zijn talent, dã¡ã¡r gaat de kritiek over.

13 januari 2022 om 20:53

Waarom alleen beoordelen op het veld. Wat ze eromheen doen kun je ook iemand op beoordelen/veroordelen. Een Vloet(als blijkt dat het klopt) die iemand doodrijdt met alcohol op veroordeel ik ook keihard. Dat zou ik bij mijn broer of neef ook doen(als er teveel alcohol op is) als mijn broer of neef na een moeilijke periode een baan aangeboden krijgt met mooie kansen en ze laten bij de eerste de beste tegenslag niks van zich horen en verdwijnen dan zou ik ze ook hard daarop aanspreken.

Mootje, je hebt van alles verkeerd gedaan, maar je bent ook een jonge gozer met privé problemen die je niet in je koude kleren gaan zitten. Maar het is knap van je als je er nu weer bovenop komt. Fouten maken we allemaal (trust me), zeker jonge jongens. Maak ze alleen niet opnieuw en leer er van. Wordt alsnog die grote voetballer die je kunt worden, ik sta achter je!

In Eindhoven probeerde iedereen hem te helpen maar dat weigerde hij. Dan moet hij nu ook niet gaan klagen dat hij aan zijn lot overgelaten werd in Italië.

13 januari 2022 om 08:21

Mwah, ik denk dat dit ook wel een goed beeld schept van de zaakwaarnemer die Mino is: deal maken, cashen en dat is het. Geen stap teveel zetten voor een jonge speler met issues, maar door naar de volgende miljoenendeal. Neemt niet weg dat Mo er kennelijk ook niet lang over nagedacht heeft wat er allemaal bij de stap naar het buitenland komt kijken.

Wat verwacht je dan? Hij heeft nog nauwelijks wat bereikt in zijn carrière en is wegens gebrek aan discipline vertrokken bij PSV. Dan kom je daar in Italië, ook al ja het bij een middenmoter, als een nobody binnen.

Zelden zo’n dom verhaal gelezen. Wat lult hij allemaal zeg. Je zou maar is in de spiegel kijken. Benieuwd of hij er nog wat van maakt, ik denk eerlijk gezegd - na dit verhaal niet.

Veel plezier FC Utrecht! Heb het vermoeden dat het kwartje bij deze jongen de aankomende paar jaar nog niet gaat vallen.

13 januari 2022 om 08:35

Waarop baseer je dat?

13 januari 2022 om 11:27

Op zijn geschiedenis als voetballer. Zijn mentaliteit is problematisch. Hij is veel te vaak te dik, hij voert zijn taken niet uit. Hij heeft totaal geen zelfreflectie. Eerst lag het aan PSV en Schmidt, nu aan Sampdoria, maar niet aan meneer zelf.

Daar kan je dat op baseren.

13 januari 2022 om 13:03

Arsenallz heeft het m.i. prima verwoord. Deze jongen is sinds 2 a 3 jaar serieus in beeld in het betaalde voetbal maar er is altijd gedoe rondom deze jongen. Mentaal lijkt hij erg instabiel en dat veranderd hopelijk naarmate hij ouder wordt. Het zou me niets verbazen als er straks bij Utrecht iets gebeurt dat hem niet zint en dan trekt ie weet z'n keutel in.

De zoveelste Marokkaanse voetballer die het niet red op basis van mentaliteit. Zo jammer want deze jongens zijn geboren met zoveel talent.

13 januari 2022 om 08:31

Misschien is het nog niet te laat voor hem. Hij is nog jong en keert terug bij een mooie club in ons landje. Niet zoals Labyad tot mid twintig in het buitenland.

Het lag aan Schmidt, het lag aan Sampdoria, het lag aan Raiola. Maar nooit ligt het aan hem zelf.

Hopelijk weet hij mentaal de boel weer een beetje op de rit te krijgen en kan hij nog een leuke carrière eruit halen. Ik geloof alleen niet dat hij nog bij een topclub terechtkomt in de toekomst. Ja hij heeft talent, maar het is ook geen wereldtalent

Typisch hollands volk dit, alles geloven wat de media zegt maar als de persoon met zijn eigen verhaal komt direct oordelen en hem niet geloven

13 januari 2022 om 09:30

Je hoeft niet eens de media te geloven om in te zien dat deze jongen momenteel (te) weinig mentaliteit heeft om ‘iets’ te maken van zijn carrière.

13 januari 2022 om 10:09

En hoe kom je aan de informatie over weinig mentaliteit? Door diezelfde media dus...

13 januari 2022 om 10:20

Klopt, binnen 3 maanden je helemaal rond hebben gegeten getuigt wel van veel mentaliteit. Om je stickervel bij de Burger King vol te krijgen..
Je kan niet ontkennen dat hij tot nu toe weinig tot geen mentaliteit en discipline heeft getoond.
Dat zegt hopelijk niks over de toekomst en hopelijk kan hij (nog altijd maar 19 jaar) de knop en het roer omgooien, maar tot nu toe was het nog niet veel.

13 januari 2022 om 11:26

Tja, laten we alle media gaan negeren en onze eigen waarheden fabriceren, komt vast helemaal goed.

Dat verhaal dat Raiola zo goed voor zijn cliënten zorgt kan ook de prullenbak in als wat Ihatarren zegt klopt. Die jongen had wel iets meer begeleiding kunnen gebruiken en als je iemand met mentale problemen naar Italië brengt, kun je toch ook wel iets van een persoonlijke begeleider voor hem regelen? Of op zijn minst achter het salaris en de verzekeringen aan gaan?

Hopelijk heeft hij nou het licht gezien en werkt hij aan zijn conditie en gaat hij nou is voetballen.
Hij moet dankbaar zijn want wie is het je nou gegeven om van je hobby je werk te mogen maken

13 januari 2022 om 08:39

Je weet niet of het zijn hobby is maar hij heeft erg veel talent in ieder geval.
Feit is dat hij nu moet laten zien dat de vlieger “hard werken verslaat talent als talent niet hard werkt” voor hem niet opgaat

13 januari 2022 om 08:58

Als het niet zijn hobby is dan had hij als kind nooit op voetbal gegaan lijkt mij, dan was hij gaan dammen ofzo.

13 januari 2022 om 09:01

Haha Ja sorry wel zijn hobby, maar misschien niet z’n allergrootste hobby. Sinds Propper weet je het niet meer..

En nu moeten we medelijden hebben met de heer Ihatteran.

Vraag is; wat heb jij eraan gedaan om je periode daar tot een succes te maken?

En bij tegenslag, hoe ga ik hiermee om? Hoe haal ik het beste uit mijzelf? Waar heb ik hulp bij nodig en wie om mij heen kan mij daarbij helpen.

Ik denk dat meneer eerst zelf goed in de spiegel moet kijken en moet nadenken over waar het probleem zit.

Ga aan de slag het beste uit jezelf te halen, niet alleen qua conditie, maar juist ook op mentaal vlak.

Het is nu aan jou Ihatteran om te bepalen hoe er als voetballer over een aantal jaar over jou wordt gesproken. Bewijs voetbalgek Nederland het ongelijk.

We zien het wel.Mijn mening de carrière is over......het doet maar wat en zakt steeds verder weg.

Ik verwacht hem over 2 jaar terug bij psv
Hij gaat bij Utrecht iedereen verassen.

13 januari 2022 om 08:57

Dat idee spookt bij mij ook rond. Zoveel wrok zal hij niet hebben richting ons. Hij kreeg ook ondanks alles een mooi afscheid op de socials. Het is vooral Schmidt waar het niet mee botert, misschien dat hij straks onder v Nistelrooy een nieuwe kans krijgt.

13 januari 2022 om 09:27

Pieter nee hij zegt dat het bestuur van psv heel goed voor hem is geweest maar dat hij onder Schmidt ook het gevoel had zo bij jong terecht te komen. Vraag ik me af hoe hij aan dat gevoel komt. Bedoel hij was zelf nooit fit en deed niet wat ie moest doen, dan lijkt het mij logisch dat je niet opgesteld wordt.

13 januari 2022 om 11:26

Dat is het nou juist. Hij beticht Schmidt van alles en nog wat terwijl hij inderdaad niet voldeed aan de voorwaarden om bij PSV 1 te zitten. Tuurlijk geeft Schmidt dan aan dat hij beter zijn best moet gaan doen. Wat heb je aan een te dikke 19 jarige jongen die weigert taken uit te voeren?

13 januari 2022 om 09:03

Verassen?
Dat zal niet best zijn..

13 januari 2022 om 09:33

Dan is zijn carrière echt voorbij

13 januari 2022 om 11:25

Dat verwacht ik niet. PSV zal hem geen contract meer aanbieden na al het gezeur om hem als persoon. Je hebt niks aan een luie speler met een mentaliteitsprobleem.

Ik hoop dat hij kan doorpakken. Misschien wel goed om bij Utrecht te zitten. Die doen het op zich wel goed met 'moeilijke jongens' of spelers die het net niet hebben gehaald. Maher, Ramselaar, Ayoub. Denk dat hij daar wel goed kan opbloeien. Het is nog een jonge kerel, hij kan nog zo veel groeien op alle gebieden. En haalt hij het niet, moet hij wat anders gaan proberen

13 januari 2022 om 11:24

Maher, Ramselaar en Ayoub hebben zich nooit zo gedragen. Rare vergelijking. Daarnaast is in de tussentijd genoeg wisseling geweest van staf, dus eigenlijk gaat het helemaal niet op dat Utrecht daar goed in is. Wie bij Utrecht dan?

Die jongen is gewoon van het padje af na de dood van zijn vader en lijkt niet goed geholpen te worden. Het klinkt allemaal als gemiep, maar als je goed luistert is dit een roep om hulp van een 19 jarige jongen geweest. Ik hoop dat niet alleen Vanenburg, maar ook een sportpsycholoog nu eens vat op die jongen krijgt. Eerst maar eens de kop op orde en gelukkig zijn, dan komt het voetbal vanzelf weer.

13 januari 2022 om 09:19

Ik vind het ook positief dat hij nu lekker met zo'n Vanenburg (ook een voormalig raspaard) aan het trainen is. Effe doen waar hij goed in is, namelijk lekker met die bal aan de slag. Ik hoop ook van harte dat hij iedereen de mond kan snoeren. Of hem dat ook gaat lukken vind ik dan wel op basis van dit interview nog behoorlijk twijfelachtig. Ik lees namelijk heel veel 'ik'. Is verder ook niet gek voor een 19-jarige jongen. Überhaupt, maar die instagram generatie heeft dat nog wel een tikkeltje meer. En dan heeft hij natuurlijk ook nog behoorlijk wat persoonlijk leed te verwerken, plus het volwassen moeten worden in een corona crisis. Het zal niet makkelijk zijn. Maar toch moet hij die knop ook nog gaan omzetten, anders blijft het een moeilijk verhaal.

13 januari 2022 om 11:23

Ik vind het inmiddels te makkelijk om het daarop te schuiven. Als je de tekst leest geeft hij aan dat het probleem is dat hij 'alleen op een hotelkamer zat' en 'aan zijn lot werd overgelaten'. Dat heeft denk ik niet zozeer mijn zijn vader te maken maar gewoon een gebrek aan topsportersmentaliteit. Deze jongen kreeg bij PSV gigantisch veel hulp maar daar was hij zo ondankbaar als de pest. Al dat gepamper steeds.

Hij krijgt de kop niet op orde omdat het groter is dan wat jij beschrijft.

Tja.. ik vertrouw deze jongen gewoon niet zo meer. Ben ik nou té kritisch en hard of is nou werkelijk elk argument dat hij aanhaalt onderuit te halen? Klagen over het feit dat hij aan zijn lot werd overgelaten.. Je gaat zelf naar Italië helemaal alleen! Zonder vriendin.. ver van je familie af (terwijl je vader net is overleden en je zelf dicht bij je familie wilt zijn). Daarnaast.. vraag elk willekeurig jongetje in Utrecht (waar ik zelf woon) waar Labyad, Afellay of Ihattaren woont en ze brengen je erheen? Dat vind ik knap hoor.. zijn deze drie mannen de koning van Utrecht dan? Man man man.. zelfoverschatting ten top! Als jij gewoon volle bak je best had gedaan in Italië en had laten zien dat jij had willen slagen in deze competitie, dan had je er nu nog gespeeld en was je inmiddels al een paar keer ingevallen in de Serie A. Maar nee hoor.. Mootje legt de schuld weer bij alles en iedereen! Het lag allemaal aan de grote boze buitenwereld en nooit aan hem. Ik zit ook eerlijk gezegd helemaal niet te wachten dat hij nu voor anderhalf jaar komt ballen bij onze FC. Laat hem maar elders ballen! Ik word hier moe van.

13 januari 2022 om 09:18

Ik word juist altijd blij als er echte Utrechtse jongens op het veld staan. Heb ik veel meer mee dan zo’n talentloze zweed oid.

Hij heeft de schijn tegen, misschien tegen beter weten in. Maar hoop dat hij ons positief gaat verrassen. Zo niet, dan lekker niet.

Welkom bij het mooie Utrecht Mo

13 januari 2022 om 10:48

Nou het is geen groot risico en als hij fit weet te geraken kan en zal hij zeker een toevoeging zijn voor ons waar we nu vooral creativiteit missen.
Dit was hetzelfde verhaal met Labyad, hij was op een dood spoor belandt bij Sporting, kon niet overtuigen bij Fulham, was een half jaar clubloos en had een aantal weken nodig om fit te worden. Eenmaal fit was hij een absolute meerwaarde voor het spel, de resultaten en bracht miljoenen op.

Dat laatste zal Mo dan niet opbrengen, maar het spel en resultaten mogen wel weer in een stijgende lijn terecht komen en ik heb meer vertrouwen in deze jongen dan in bijvoorbeeld Gustafson.

13 januari 2022 om 11:25

Haha omdat je constant eenzijdige nieuws tot je nam of wat? Allerlei nieuwtjes van derden, allerlei geruchten en dat nam je zeker maar aan als waarheid en nu Mo zelf zijn verhaal doet is het opeens onzin wat hij zegt!? Lachwekkend!

Hij is of niet goed ingelicht door Raiola of hij heeft niet geluisterd. Feit blijft wel dat hij wel erg snel de handdoek heeft gegooid en dat is net als zijn eet en leefpatroon gewoon mentaliteit. Die heeft hij niet en zal hij dus nooit meer de top halen. Er zijn genoeg gevallen van. uitzonderlijke talenten die het niet redden, jammer maar waar. Wat Vanenburg doet is erg lief natuurlijk, het zal hem steunen, maar uiteindelijk ook niets helpen. Verloren tijd

Het lag aan alles en iedereen behalve aan hemzelf. Jammer dat er niet een beetje karakter in die jongen zit. Zat zoveel talent in maar vreet zich alleen maar vol als het even niet gaat.

Klagen dat er niks voor je wordt geregeld.... sorry hoor.

Anderzijds moeten we ook realiseren dat deze jongen net 19 is en, in alle eerlijkheid, in Nederland wordt alles van top tot teen voor je verzorgd.

Welkom in de wereld van profsport. Het is zaak dat hij vooral mentaal heel snel stappen gaat maken naar meer volwassenheid. Zodra hij mentaal stappen gaat maken, zal hij daarmee ook fysiek veel beter worden.

Je bent een prof atleet, dus moet je ook zo gaan denken en leven.
Een voetbalcarriere is kort en je wilt dat als je terug kijkt dat je trots kan zijn dat je alles hebt gegeven en het maximale eruit hebt weten te halen. Of dat nu Juve of FC Utrecht is, dat maakt niet uit.

Geen salaris betalen is echt not-done, maar ook hier wederom het grote verschil tussen Nederland en bijvoorbeeld Italie. Daar is het gebruikelijk dat je op je salaris moet wachten of het deels krijgt etc.

Ita; zet de knop om mentaal, wordt fit en steek de hand in eigen boesem. Alleen jij kan je eigen carriere succesvol maken. Niet allerlei randzaken.

Dat je nog investeert in zo'n jongen. Ongekend. Wat een verschrikkelijke instelling heeft dat ventje.

Oftewel deze jongen heeft behoefte aan intensieve begeleiding, iemand die hem hoort en ziet.

13 januari 2022 om 10:26

En is op dit moment in zijn leven nog niet rijp om naar een ander land te vertrekken, lekker even bij je familie blijven en persoonlijk groeien.

Meneer Ihattaren kreeg bij PSV hulp van iedereen. Trainers, medespelers, bestuur. Adil Ramzi heeft met hem gepraat, ook van Nistelrooy, daarom dacht Mo dat hij naar Jong PSV zou worden gestuurd? Of lag dat aan het feit dat meneer weigerde om zijn contract te verlengen terwijl hij wel allang zijn mondelinge toezegging had gedaan aan John de Jong (waar hij zo close mee is...).
Schmidt zorgt goed voor zijn spelers. Subtopspelers als Guti, Thomas, Doan en Mauro worden onder zijn leiding opeens betrouwbare en dankbare spelers. Madueke ging het dat jaar ervoor ook een beetje slecht mee, maar Schmidt praat met hem en opeens verdedigt Noni mee terwijl zijn aanvallende vrije rol ook gewoon blijft. Of wat te denken van een Yorbe Vertessen, die opeens op het schaduwlijstje van de Belgische bondscoach staat. Maar nee, Mo denkt dat iedereen tegen hem is, dan vooral Schmidt, terwijl Schmidt alleen graag had willen zien dat Mo zijn leven als een profvoetballer oppakt en niet met 20 kilo overgewicht aan komt kakken. Ik kwam ook een keer bij een voetbalclub kijken, mocht ik meetrainen, nou, met mijn 30 kg overgewicht kwam dat ook niet goed. Ligt dat dan aan die trainer of aan mezelf?!

Deze man heeft psycholoog nodig! Hij moet naast het trainen ook aan zijn psychisch en mentale gaan werken!

13 januari 2022 om 11:21

Ik denk dat hij uberhaupt niet de mentaliteit heeft voor topsport. Het is soms eenzaam en zwaar. Als je nu al zo slecht te werk gaat houdt het heel snel op. Teams willen zich nu al niet meer aan hem branden. Een huurperiode is dan veilig, maar hem nog een contract aanbieden terwijl hij zomaar kan verdwijnen? Nee.

En ineens kwam het prinsje terecht in de grote boze buitenwereld, die niet La Dulce Vita bleek waar de zon scheen, het geld tegen de plinten klotste en de lakeien klaarstonden om te rennen voor je wensen. PSV heeft deze jongen jarenlang gepamperd, lieve woordjes gesproken als het meest gekoesterde talent dreigde te ontsporen, altijd alles geregeld en de maximale begeleiding gefaciliteerd toen hij zijn vader verloor. Toch was die zekerheid hem te min en weigerde hij om stelselmatig terug te leveren binnen zijn relatie met de club. Niet alleen moest hem speeltijd gewoon komen aanwaaien, maar kon dat ook alleen bij een grotere club. Hij besloot tot een onomkeerbare situatie en 'dwong' PSV tot verkoop.

Grappig om te zien hoe alle zekerheden die hij PSV had nu ineens de klacht vormen van zijn relaas nu hij ze kwijt is. Het niveau van Sampdoria is niet hoger, salaris wordt niet stelselmatig gestort en het eten is niet gezond. Aan zijn postuur blijkt echter wel dat hij minder hard voor een bak met pizza's wegliep in Genua dan voor de ijsbadjes die hij op de Herdgang moest nemen. En intussen glashard beweren dat niemand jou ooit iets heeft gevraagd over de gang van zaken, terwijl je zaakwaarnemer, je personal trainer en de club waar je geacht wordt gewoon op je werk te verschijnen allemaal beweren dat je met de noorderzon vertrokken bent. Ik vind het huilebalkerij van de hoogste orde en het verbaast me dat een naar eigen zeggen ambitieuze club als FC Utrecht zonder koopoptie 1,5 jaar energie in je wil steken om het verwende miljonairsgedrag van dit prinsje op het goede spoor te krijgen.

Er zijn duizenden 19-jarigen die droomden van het talent dat hij heeft, de kansen die hij kreeg en krijgt en de mogelijkheden om in een vol (of leeg) Philips Stadion te spelen in de top van Nederland, met een salaris waar hun vaders de hik van krijgen. Dan kun je roepen 'vader verloren' en '19 jaar', maar wanneer er zoveel begeleiding op je is losgelaten en je bent binnen jaar persona non grata binnen het Nederlandse voetbal, zit er ook karakterologisch een steekje los. Misschien moet Ihattaren eens naast het bed gaan staan van Abdelhak Nouri, die gewoon graag wilde voetballen en er alles voor over had om bij Ajax 1 te slagen. En dat nog zou hebben als dat nog binnen zijn invloed lag.

13 januari 2022 om 11:08

In topsport is er geen plaats voor Mo. Angsthaas Van Bommel heeft nooit durven ingrijpen, maar bij Schmidt is het klaar nadat je vele kansen hebt gekregen. En terecht. Zo'n stoorzender ben je liever kwijt dan rijk in je selectie. Als Mo een kerel is maakt hij enkele miljoenen over naar PSV en Juve, zoveel verlies hebben de clubs aan hem geleden. En wat hij daarna gaat doen is voor niemand meer interessant.

13 januari 2022 om 12:49

Ik vind dat je helemaal gelijk hebt Gomes. Wel om het enigszins te nuanceren: Niemand in Ihattaren's omgeving lijkt een weerwoord te willen/kunnen geven. Zowel zijn oude als nieuwe zaakwaarnemer houden zijn "fout ligt niet bij mij, maar bij anderen" in stand. Lijkt me ook heel moeilijk om in zo'n omgeving eens te leren wat je hebt, wat de consequenties zijn van je daden en dat je het allemaal zelf kunt veranderen.

13 januari 2022 om 13:32

Zonder meer, hoewel ik wel denk dat het een personal trainer zal roesten of de klant waarmee hij het Amsterdamsche Bos in trekt nu Mo Ihattaren heet of Jan de Vries. Wanneer zo iemand zegt dat Ihattaren een paar keer kwam trainen, maar vervolgens niet meer komt opdagen of bereikbaar is geloof ik dat eerder dan een zaakwaarnemer of club, die in de publieke opinie wel een belang hebben om hun straatje schoon te vegen. Niettemin denk ik ook dat Gerald Vanenburg binnen twee weken met een drup aan de neus tevergeefs in het Olympisch Stadion staat te wachten tot Mo'tje op komt dagen. Jongen is volstrekt onbetrouwbaar.

13 januari 2022 om 15:26

Het is toch ook een teken aan de wand dat Raiola hem zelden heeft verdedigd in de media? Waar hij er als de kippen bij is om Pogba of een andere cliënt te hulp te schieten bij kritiek heeft hij nooit publiekelijk zijn nek uitgestoken voor Mo. Waarschijnlijk omdat hij zelf ook wel inzag dat Mo niet zo sterk stond met z’n werkweigering en groepsondermijnend gedrag en omdat Mo ook niet zo goed geluisterd lijkt te hebben naar Mino’s adviezen.

Nu ook weer: Dursun laat Mo zelf zijn beklag doen in de krant, wat dus tot een heel onsamenhangend jankverhaal leidt. Waarom vertelt Dursun zijn verhaal dan niet, hij vertegenwoordigt toch zijn belangen? Omdat dan zijn eigen geloofwaardigheid in het geding komt, want iedereen heeft gezien hoe onprofessioneel Mo is geweest en dat is haast onmogelijk nog met droge ogen te verdedigen.

Deze jongen kan je wel gaan afschrijven. Mentaliteit van niks, wat heel jammer is. Omdat meneer alleen op een hotelkamer zat dacht hij; ik ga terug naar Nederland, veel plezier ermee? Het is geen harde werker en weigert in de spiegel te kijken.

13 januari 2022 om 11:48

Nou, als je het artikel helemaal leest zie je dat Ihattaren het juist bij zichzelf zocht, maar dat Ali Dursun hem ervan overtuigde dat hij niet fout zat. Vervolgens lees je verderop in het artikel dat ook Raiola een zelfde mening was toegedaan en de media in wilde met een bericht dat Ihattaren niet fout zat. Probeer je eens in de denken hoe dat is, als je als redelijk beïnvloedbare jonge gozer alleen maar van dat soort ja-knikkers om je heen hebt en enige vorm van zelfreflectie de kop in wordt gedrukt als "het is niet jouw fout".

13 januari 2022 om 12:45

Klopt helemaal wat je zegt Airbags. Wat er ook bij komt is dat hij niet de steun lijkt te krijgen van zijn familie, zoals bij andere spelers het geval is. Ik kan me bijvoorbeeld herinneren dat Neres zich heel eenzaam in Amsterdam voelde. Daarop is zijn broer overgevlogen en is bij hem komen wonen. Kunnen natuurlijk duizenden redenen zijn waarom Iha's familie niet naar Italie kon, dus ik neem het ze absoluut niet kwalijk. Het laat alleen wel even een verschil zien.

Ali Dursun effect. Het heeft er alles van weg dat hij hier een vinger in de pap heeft. Eerst een interview. Laten zien dat je nog wilt.
Ik ken zijn financiele situatie niet. Maar financieel onafhankelijk schat ik hem niet in.
Dus hij moet aan de bak.

Koppie leeg, lekker opladen en doen wat je leuk vind. Voetballen! Geld en glamour is bijzaak

Kom op jongen. Kop dr veur. Geen excuses meer. Maak er wat van, want voetballen kan je! Succes!

Na het lezen van dit stuk wel de hoop definitief opgegeven bij hem. Het is echt niet dat het een lul van een vent is, hij heeft alleen dezelfde mentaliteit, volwassenheid en perceptie van de wereld als mijn 15-jarige buurjongetje. Dan red je het gewoon niet in de voetbalwereld.

De ongezonde fixatie, bijna obsessie, van media met deze jongen is niet te doen. En dan heb ik ‘t alleen al over dit forum waar gister 4 artikelen volledig in het teken stonden van Mo’s reilen en zeilen. Hij heeft een villa verkocht, hij is te dik geworden, hij heeft iets op insta geplaatst. Bla bla bla. Nou, Evert Santegoeds is jaloers, hoor.

Bij elke stap die je zet ben je blijkbaar onderworpen aan de ongenade van het publieke oog.

De hijgerigheid waarmee een 19-jarige jongen wordt benaderd. Gad ver damme.

Deze jongeman is gewoon nog heel onvolwassen en mentaal nog niet klaar voor het grote werk. Mijn gevoel zegt dat hij er nooit klaar voor zal zijn, de mentale druk van topsport is voor hem te hoog gegrepen.

Hij redt het op 19 jarige leeftijd niet om het op een hotelkamer uit te houden en te gaan trainen....
Er zijn studenten die vanaf 17 jaar al zelfstandig op kamers wonen, een pittige studie volgen en er bij werken om de eindjes aan elkaar te knopen.

13 januari 2022 om 14:51

Ga jij tijdens een pandemie in Genoa op een hotelkamer zitten als 19-jarige die z’n vader heeft verloren en kom dan kritiek leveren aub. Wat een zieke afkeer hebben jullie tegen Mo.

14 januari 2022 om 16:59

Een mentaal sterk iemand zet zich daar overheen. Waar jij enige afkeer leest is mij een raadsel. Wellicht heb je een meer inhoudelijke reactie paraat?

16 januari 2022 om 01:27

Überhaupt de apathie tegenover een tiener die z’n vader heeft verloren en door een geldwolf als zaakwaarnemer verkeerd is begeleid, door de media is uitgekotst en door zijn voormalig trainer belachelijk is gemaakt. Alsof je dat kan vergelijken met Bram die vanuit Heerhugowaard naar Amsterdam verhuist om rechten te studeren en elk weekend een lijn coke naar binnen te snuiven. Genoa is andere koek, al helemaal met de voorgeschiedenis erbij.

Tsja, lastig als verwend kind als je alles aangebracht wordt. Maar heel normaal in het expat leven. Niet lastig ff in een Hotel wonen, dan rustig een appartement zoeken, wat spulletjes kopen. Werk al 15 jaar niet anders. En zijn budget zal velen malen ruimer zijn dan de mijne, dus een woning vinden moet helemaal geen probleem zijn

Schrikbarend hoe weinig empathie jullie kunnen opbrengen voor een depressieve tiener die z’n vader recent heeft verloren en wiens wereld op de kop staat. Maar laten we hem afbranden, want hij heeft geen mentaliteit. Alsof jullie stuk voor stuk de favoriete schoonzoon zijn.

Schijnen dus allemaal leugens te zijn aldus voorzitter van Sampdoria. Ik weet niet. Ken de man niet. Ihataren is niet echt betrouwbaar maar dat betekent niet dat hij nu liegt. Heeft niet voor niks zn huis verkocht1😜

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sampdoria

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Udinese24-5
15.Spezia22-19
16.Sampdoria20-11
17.Venezia18-20
18.Cagliari16-22
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. CandrevaMiddenvelder216
M. ThorsbyMiddenvelder202
F. CaputoAanvaller205
E. AuderoKeeper200
F. QuagliarellaAanvaller201
M. GabbiadiniAanvaller166
V. VerreMiddenvelder110
Voor de complete selectie: Clubpagina Sampdoria.

18 fans
Middenvelder, 19 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Sampdoria 0 0 0 0
2021/2022 PSV 0 0 0 0
2020/2021 PSV 22 3 0 0
2019/2020 Jong PSV 1 2 0 0
2019/2020 PSV 22 3 0 0
Laatste voetbalnieuws

Derksen waarschuwt: ‘Dan is zijn volgende club een amateurclub in Utrecht’

De perikelen rondom Mohamed Ihattaren en Ajax worden vrijdagavond uiteraard ook besproken door Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen. Laatstgenoemde ziet een terugkeer van de middenvelder op de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren