Xavi komt na nederlaag met zeer bemoedigende woorden voor De Jong

Woensdag, 12 januari 2022 om 23:57Dominic Mostert

Luuk de Jong heeft woensdagavond andermaal aangetoond zijn basisplaats bij Barcelona te verdienen, zo vindt trainer Xavi. De spits zette Barcelona in de eerste helft op 1-1 tegen Real Madrid, maar werd na 65 minuten gewisseld. Door een doelpunt van zijn vervanger Ansu Fati werd het 2-2 in de reguliere speeltijd; in de verlenging van de halve finale van de Supercopa won Real met 2-3. De Jong kreeg in de punt van de aanval de voorkeur boven Memphis Depay.

"Luuk maakt deel uit van de selectie", maakt Xavi na afloop duidelijk. Indirect verwijst hij daarmee naar de geruchten over een winters vertrek van De Jong. Nu hij in drie opeenvolgende officiële wedstrijden heeft gescoord, ligt een spoedig afscheid minder voor de hand. De Jong mag blijven hopen op speeltijd. "Wij zijn Barcelona: je speelt hier niet vanwege je naam, maar vanwege je rendement. Als hij speelt, is het omdat hij het verdient. Luuk rendeert, hij heeft goede loopacties en toont karakter... Als hij blijft renderen, blijft hij spelen."

Xavi is teleurgesteld over de uitslag, voegt hij eraan toe. "Ik ben gefrustreerd omdat we de wedstrijd controleerden. We speelden slecht in de beginfase, maar daarna vonden we een oplossing en deden we mee. We hebben veel risico's genomen op het veld, maar dat was noodzakelijk om bij te blijven", zegt de trainer. "Ik denk dat we beter speelden dan Real Madrid. Deze wedstrijd is voor ons een stap vooruit, al ben je altijd bedroefd en boos na een nederlaag in el Clásico. We moeten zorgvuldiger zijn aan de bal, met name de spelers voorin. Maar we kunnen met opgeheven hoofd vertrekken. Ik heb niets te klagen over de inzet van de spelers, integendeel. Ze waren allemaal bereid om risico's te nemen."

Collega-trainer Carlo Ancelotti van Real zag zijn ploeg goed beginnen aan de wedstrijd. Halverwege de eerste helft kwam de Koninklijke op voorsprong. "We bouwden van achteruit op en zochten de ruimtes tussen de linies en in de counter. Na de 0-1 hadden we meer controle. We verdienden het om met een voorsprong de rust in te gaan, maar kregen door pech toch een tegendoelpunt", doelt hij op de treffer van De Jong. "De tweede helft was meer in evenwicht. Ons plan was vandaag om goed te verdedigen en nog beter aan te vallen. We vielen goed aan en hebben in de slotfase ook goed verdedigd, al kon het beter. Barcelona speelde een goede wedstrijd. Ze hebben spelers met veel kwaliteit in de ploeg. Het is voor ons goed afgelopen, maar ik moet eerlijk toegeven dat Barcelona een goede wedstrijd speelde."Gerelateerd

Meer sportnieuws

65 reacties (laatste reactie door remark)
13 januari 2022 om 09:06

Ben erg blij voor Luuk. Het is een harde werker die ondanks zijn beperkingen er alles aan doet om te renderen. Wat een verschil met voetballers die veel meer talent hebben maar er weinig uit halen

Xavi heeft imo het alles perfect gedaan, tot zijn wissels.

Hij heeft Luuk te vroeg eraf gehaald, Luuk was enorm gevaarlijk. Voor de rest ook teveel aanvallers erin gooien, je zag de organisatie van Barca helemaal in wateren vallen.

Al bij al deed Xavi het goed, ik wil de prestaties van Barcelona zeker niet omlaag halen, maar het was ook dat Real Madrid super slecht was.

13 januari 2022 om 00:13

Niet helemaal eens. Barca speelde met zo een hoge linie dat elke counter levensgevaarlijk was. Als Real niet zo dramatisch slordig was had dit een monsterscore kunnen worden. Maargoed ik wil niet al te hoog van de toren blazen want het had zomaar de andere kant op kunnen vallen. Ancelotti moet echt iets beters gaan verzinnen want dit was niet acceptabel

13 januari 2022 om 00:14

Vooral na die voorsprong sloeg het nergens op van Ancelotti. 1e 25 minuten waren echt prima en daarna geef je het gewoon weg. En dat doe je daarna ook leuk na die 1-2 voorsprong. Leek net alsof Ancelotti Everton had gecoacht.

13 januari 2022 om 00:23

Echt belachelijk. En dit was niet de eerste keer. De vorige clasico was precies hetzelfde verhaal met deze laffe opzet. Compleet onnodig gewoon aangezien we met KCM het middenveld zonder problemen zouden controleren.

13 januari 2022 om 00:33

Ik besef me dat dit niet anders was in zijn eerste termijn bij Real. De meeste Clasico's die we wonnen onder hem waren nipte overwinning die met countervoetbal over de streep hebben getrokken. Ik kon ermee leven omdat het tegen een sterk Barcelona was destijds. Maar vandaag...? Kom op, vandaag had je echt gewoon met 3/4-0 moeten winnen tegen het slechtste Barcelona in tijden.

13 januari 2022 om 00:34

@sosuhsz, daarom dus. Je domineert op zich het middenveld de 1e 25 minuten en dan zakken we terug waardoor Modric en Kroos de bal niet krijgen. Tja dan moeten ze de hele tijd rennen en verdedigen. Zo dom gedaan. Je hebt met Casemiro gewoon een slot. Gewoon normaal spelen en doorzetten. Dit lag voor een grote gedeelte aan Ancelotti zijn belabberde tactieken en instructies. De inzet van de spelers was wel prima anders win je hem niet.

Ancelotti heeft een andere wedstrijd gezien. Als Realfan vond ik juist dat Real controle verloor na de 0-1. Ze begonnen te laconiek te voetballen en dat is niet de eerste keer dit seizoen. En dat hij zegt dat ze probeerden nog beter aan te vallen is al helemaal lachwekkend. Aanvallend was het pover. We liepen veel te veel terug.

Waarom voetbalden ze gewoon niet zoals in de eerste helft?

13 januari 2022 om 00:07

Vreselijk ja, het is niet eens zo dat Barcelona je naar achteren drukt, nee ze lopen bewust achteruit..

Tegen PSG, City etc wil ik het echt nog begrijpen, maar sorry tegen dit Barcelona (met alle respect boys) moet je gewoon lekker hoog druk zetten en voetballen.

Het is maar dat Ancelotti met de winst ervandoor gaat, anders was het echt een ramp.

Ongekend eigenlijk, Ancelotti is iemand die altijd vol voor de aanval gaat..

13 januari 2022 om 00:23

Dat is wat mij zo opvreet. Ja, Barcelona was fantastisch, niks op aan te merken. Maar je liet het ook wel een beetje zelf toe met deze manier van voetballen. Je speelt Barcelona juist in de kaart door naar achteren te lopen. Telkens als er gescoord moest worden, konden ze ineens wel weer voetballen. En zodra ze voor stonden, liepen ze weer terug. Normaliter wordt dit niet afgestraft, maar vandaag wel.

13 januari 2022 om 08:52

“Tegen dit Barcelona moet je gewoon lekker hoog druk zetten en voetballen” Nou ik had de indruk dat er niet meer in zat. Barca oogde veel frisser met de terugkeer van jongens als Pedri en Fati en denk dat de kloof naar jullie gewoon een stuk gedicht is.

13 januari 2022 om 00:13

Klopt juist voor die 1-0 was het prima. Na die voorsprong ging alles opeens 10x naar achteren. Sloeg echt nergens op als je die 1e 25 minuten gewoon prima speelde.

13 januari 2022 om 00:24

Ik vond de 1-1 echt het kantelpunt. Kwam door een vreselijk slechte Militao, maar dit heeft ze wel de hoop en besef gegeven dat er vandaag wat te halen viel. En ik weet zeker dat Xavi dat duidelijk gemaakt heeft in de vorm van een donderspeech. Daarom nam hij ook aanvallend veel risico's wat goed heeft uitgepakt.

13 januari 2022 om 00:32

Dat is ook zeker waar. Maar de laatste 15 minuten was het al belabberd omdat we alleen maar terug zakten opeens. Maar Militao heeft inderdaad weer 2 fouten gemaakt. In 2022 is hij sowieso nog niet wakker volgens mij. Want daarvoor was die echt sterk.

13 januari 2022 om 00:35

Daarom zijn we vandaag afgestraft. Normaliter is Milito een rots in de branding en had je hier misschien wel een cleansheet kunnen behouden. Maar als je 2x een voorsprong weggeeft en beide keren dezelfde verdediger de fout in gaat, dan is dat wel stof voor Ancelotti om over na te denken. Dat is niet goed.

13 januari 2022 om 00:43

Hij heeft echt wel een Alaba naast zich nodig. Een leider die alles neerzet.

13 januari 2022 om 00:49

Militao en Nacho hebben vorig seizoen regelmatig met elkaar samengespeeld achterin, en dat verliep prima. Dus ik wil het niet gooien op Alaba's afwezigheid. Militao speelde tegen Getafe met Alaba naast zich, en maakte toen ook al een fout die uiteindelijk fataal bleek te zijn. Hij is gewoon uit vorm.

13 januari 2022 om 01:01

Vind jullie wel heel streng hoor mannen. Madrid was inderdaad niet op zijn scherpst maar die 2e goal was het toch mendy die fati helemaal kwijt was? Die goal van luuk tja, niet goed van militao maar ook wel een gelukje voor luukinho. De verlenging was onnodig want je had het gewoon binnen 90 min moeten afmaken. Maar goed een barca wat zijn beste wedstrijd in het seizoen speelt en een madrid wat een magere pot speelt en toch wint. Ik hoop ook weer eens op een 4-0 maar winnen is winnen. Voor de neutrale toeschouwer was dit volgens mij een hele vermakelijke wedstrijd

13 januari 2022 om 01:14

Mendy was iemand anders aan het dekken. Ansu was voor Militao. Ik vind wel wel dat de communicatie over wie wie oppakt tussen Militao en Mendy niet goed was op dat moment. Hoe dan ook, al zijn die tegengoals gevallen. Daar had ik vrede mee als het tegen die tijd al 4-2 stond. Maar dat stond het niet. We drukten niet door en lieten Barcelona komen in de hoop dat we eruit kwam met counters. Dat vind ik een okey gedachtegang tegen Bayern, PSG, City. Maar tegen dit makke Barcelona moet je toch gewoon kunnen spelen zoals je tegen Valencia speelde?

13 januari 2022 om 10:15

Nee, Mendy dekte helemaal niemand op dat moment, maar Fati was ook zijn man niet. Hij stond weliswaar ook verkeerd, maar de goal was een gigantische inschattingsfout van Cas en Mili die de bal tussen zich in op het hoofd van de veel kleinere Fati lieten vallen.

Tja ik vond hem vandaag weer gewoon goed spelen eerlijk gezegd. Het is allemaal nog best bizar maar hij kan zeker een functie hebben in dit team. Hoeft in principe voetballend niet heel veel anders te spelen zolang hij de ballen krijgt. Ik dacht echt dat zijn tempo te laag zou liggen, en dat is ook wel zo, maar hij doet het echt meer dan goed.

13 januari 2022 om 00:26

Zal het ook niet zo zijn dat hij nu ook met een ander gevoel in het veld staat? Ik bedoel hij is gehuurd door toedoen van Koeman, werd opgesteld door Koeman en dan hangt er een labeltje aan van 'omdat het een Nederlander is'. Als het dan niet draait ben je al gauw de kop van jut. Wanneer Xavi hem opstelt, kunnen ze dat moeilijk zeggen. Tel daarbij op dat er een stuk rust gekomen is en het aantal blessures is afgenomen. Voetballers zijn tenslotte ook maar mensen en ik denk dat de situatie nu voor Luuk ook een stuk leuker is om te voetballen. In dat opzicht is de aanstelling van Xavi voor hem een zegen geweest.

Luuk de Jong heeft echt een gunfactor, eigenlijk voetballend net niet. Ik vind hem echt een dodelijke spits als die in topvorm is.

13 januari 2022 om 00:12

Voetballend net niet? Zeg maar gerust verre van.

13 januari 2022 om 08:03


Als hij maar scoort, daar staat hij er voor.

Wat zegt Ancelotti nou weer met 'na die 0-1 kregen we meer de controle'. Het was juist tegenovergestelde. De 1e 25 minuten voor de 0-1 was op zich aardig. Je creã£â£ã¢â«ert mogelijkheden en krijgt kansen met o.a Asensio en Benzema. Na die voorsprong gaan we opeens helemaal inzakken. Ook bij die 1-2 voorsprong weer. Om gek van te worden. Leek net alsof Ancelotti Everton aan het coachen was. Hij had gewoon normaal moeten doen. Gelukkig ook veel inzet gezien van Real anders win je hem niet. Maar qua tactiek en instructies leek het nergens op.

13 januari 2022 om 00:36

Denk dat het ook te maken heeft met de leeftijden van Kroos, Casemiro en Modric. Die kunnen het niet 90 minuten lang volhouden. Denk dat ze daarom hun momenten kiezen om toe te slaan en daarna op de counter de wedstrijd uit spelen. Tegen Barca kom je er nog mee weg, straks tegen Psg wordt het een ander verhaal.

13 januari 2022 om 00:41

LukaModric echt niet mee eens, sorry.

Kroos heeft 120 minute gevoetbald en kon tempo makkelijk aan, Modric speelde er 84.

En als ze het niet kunnen belopen, geloof ik ergens best, maar dan zet je er lekker toch Valverde erbij ipv een Asensio, of ipv Kroos/Modric.

Nee dit was gewoon een keuze van Ancelotti om terug te trekken en Vinicius de gevaarlijkste man te maken.

Ergens vind ik het jammer dat wij wonnen, want de volgende El clasico spelen wij weer op deze manier.

13 januari 2022 om 00:44

Casemiro is nog maar 29, joh

13 januari 2022 om 00:44

Klopt kwam voornamelijk door die instructies/tactieken van Ancelotti. Had eerlijk gezegd niet zoveel te maken met Modric en Kroos want we hadden aardig de controler voor die goal van Vini. Daarna was het heel ver terugzakken.

13 januari 2022 om 00:52

Daar kun je op rekenen. Ancelotti's speelstijl tegen Barcelona is altijd een tikkeltje verdedigend geweest. Ook in zijn eerste termijn. We hebben dat toen geslikt, omdat dit tegen het Barcelona van Messi, Xavi en Iniesta was. Nu speel je met alle respect tegen Luuk de Jong, en wat jonge koters. Dit had gewoon met het niveau dat we hebben laten zien in eerdere wedstrijden gewoon 3/4-0 moeten worden. Of in ieder geval een ruime overwinning.

13 januari 2022 om 00:54

Maar dat zeg ik toch ook CMG? Zo konden Kroos en Modric het makkelijker volhouden. Als je 90 minuten lang gaat aanvallen en druk zetten kost het meer energie. Dan zou Kroos het misschien niet 120 minuten volhouden. Maar nogmaals, dat is wat ik denk.

13 januari 2022 om 01:28

is wel erg jong dan, voor mij gevoel gaat hij al hele lang mee ..

13 januari 2022 om 09:05

Dit tempo kan Kroos wel 120 minuten volhouden. Echter constant drukken en vijftig wedstrijden per jaar spelen gaat zowel Kroos als Modric slecht af.

Bv Modric kan in dit team, met deze tactieken tot z'n 40e wel doorgaan. Had ie bij Barça gespeeld, dan had iedereen hem afgebrand, omdat het niet meer te belopen is. De tactieken van Zidane en Ancelotti zijn afgesteld op de ervaren krachten binnen jullie team, gericht op het hele seizoen.

Met drie passes kunnen jullie levensgevaarlijk zijn. Benzema die de aanval regelt en Vinicius die de druk kwijt is, zoals in zijn eerste seizoen, maar dan met hoger rendement. Tja, dan is het vanuit de verdediging inspelen op die twee (of ze creëren ruimte in hun rug), waardoor je met twee a drie passes alweer voorin bent.

13 januari 2022 om 11:37

@steve: Het had ook gewoon een ruime overwinning kunnen worden als onze voorste lijn (asensio, Rodrygo, maar ook Benzema) wat koelbloediger was geweest en als Militao niet zo had lopen stuntelen. Als, als, als, we kopen er niet veel voor, maar ten minste nog wel de finaleplek en de 5e op rij gewonnen van de rivaal.

13 januari 2022 om 00:44

Lol en de wissels dan?

Benzema was compleet leeg en verpeste zowat alles voorin, ipv een Hazard of Jovic erin te gooien voor Benzema, extra versbloed denk je, nee hij laat hem op het veld choken..

Ancelotti kon mij vandaag niet bekoren, alles was slecht.

13 januari 2022 om 01:55

Ancelotti was qua in-game coaching dramatisch. Had eigenlijk al vanaf het begin met Valverde moeten starten in plaats van Asensio, maar goed dat vergeef ik hem. Het erge was dat hij Vini wisselde voor Camavinga en Benzema helemaal niet wisselde, waardoor veel kansen onbenut bleven. Het was maar dat Barca helemaal kapot was in de verlenging. Anders had Ancelotti het goed verpest namelijk.

Voetbalsupporters zijn net als een herfstblad, een paar weken geleden was Luuk het lachertje en nu weer de held.

13 januari 2022 om 00:36

Hij deelde in het leed dat Ronald Koeman heet Aangetrokken door Koeman, opgesteld door Koeman, en dan krijg je toch al snel van allemaal omdat het een Nederlander is (en men vergeet dat er geen geld was om een wereldtopper aan te trekken). Vaak was het ook nog passen en meten qua opstelling omdat de blessures ook een rol van betekenis was, tja dan is het voor sommigen heel makkelijk om naar 1 persoon te wijzen.

13 januari 2022 om 08:05

Probleem is dat Luuk echt het slachtoffer was van de incompetentie van Koeman. Ik begrijp het ook echt niet. Je zegt dat Luuk een absolute kopper is, maar stelt hem vervolgens op zonder buitenspelers die hem kunnen bedienen. En voor dat mensen zeggen dat iedereen geblesseerd was, Xavi haalde Jutgla en Abde zomaar uit de hoge hoed. Het is dankzij Xavi (weliswaar noodgedwongen) dat Luuk ineens zo presteert.

13 januari 2022 om 09:47

Precies wat je zegt. Zonder buiten spelers heb je helemaal niks aan Luuk. Dan snap je er echt helemaal niks van als coach. Luuk is een speler die totaal afhankelijk is van voorzetten.

Omdat hij per ongeluk scoort? Kom op zeg, Luuk komt tekort voor dit niveau... Geen speler waarmee Barca genoegen zou moeten nemen...

13 januari 2022 om 00:33

Mwah hij was best gevaarlijk hoor. Zeker met voorzetten was die een dreiging. Zo slecht was die zeker niet. Je hebt met hem erbij wel een extra optie erbij voor in de lucht. Elke voorzet was wel dreigend. Was eerlijk wel blij dat hij eraf ging want voorzetten waren niet meer heel gevaarlijk op die goal van Fati na natuurlijk.

13 januari 2022 om 08:14

Je moet genoegen nemen met spelers die je kunt betalen. Barca kan alleen spelers halen met vreemde constructies

Wat Luuk toen had heeft depay nu .. depay starten onder Koeman na de zomer sterk maar is helaas helemaal weggevallen en speelt totaal geen rol meer binnen het Elftal ..De Spaanse kranten hebben het nu ook vaker op hem gemunt .. luuk staat er dan weer beter op in de Spaanse bladen. Wel fijn voor die jongen. Heeft echt de gunfactor al was het natuurlijk een lucky goal haha. Militao schiet tegen hem aan en de bal verdwijnt in het net 😜…Xavi had hem wel wat langer moeten laten staan vind ik … een depay is net terug van een blessure en kwam amper in het spel voor vanavond .. depay moet echt veel meer gaan laten zien en moet echt veel meer gaan brengen..

Xavi toch met een realistische blik op de match: Barca was het eerste halfuur slecht. Na de 0-1 begon de ploeg met meer lef en vooral vooruit te voetballen wat resulteerde in kansen/mogelijkheden en de uiteindelijke (gelukkige weliswaar) 1-1. Barca kwam heel sterk uit de startblokken de 2e helft met 3/4 kansen en controleerde inderdaad de wedstrijd. Real speelde te terughoudend imo, maar was wel continue levensgevaarlijk op de counter. Ze hebben wel veel counters ook echt slecht uitgespeeld.

Verder zag je duidelijk het verschil tussen Pedri en Frenkie op het middenveld. Pedri speelt en denkt in alles vooruit, waardoor er veel meer beweging en dynamiek in de rest van het elftal komt. Frenkie heeft dit totaal niet. Busquets kan mij ook niet echt meer bekoren eerlijk gezegd. Zo traag en log geworden, ik zou Frenkie weleens een keer op die plek willen zien. Verder kon die switch naar de 3-4-3 mij ook bekoren. We werden dominanter in balbezit daardoor. Nico ontwikkeld zich steeds verder en verder. We hebben het altijd over Gavi en Pedri, maar geloof me Nico wordt een hele goeie. Fysiek sterk, heeft een dribbel, kan makkelijk iemand passeren en heeft ook een aardig schot in de benen. Onderschat!

Credits toch hoor naar Xavi, heeft het ons aardig moeilijk gemaakt. Respect!

13 januari 2022 om 00:59

Gefeliciteerd met de overwinning tegen ons, we waren de 2e helft echt dominant en maakte jullie het inderdaad moeilijk, Thanks voor je mooie woorden over xavi

13 januari 2022 om 01:02

Dat is niet gek als je als bezetenen naar achteren rent, in plaats van de voorsprong uitbreiden en doorpakken... dat tegen dit barca vind ik echt beschamend, kreeg er echt benauwd van.....

Frenkie was weer helemaal nergens vanavond. Zegt toch wel veel dat Gavi (17) en Pedri (19) maar ook Nico beter zijn dan hem en veel meer open staan voor een risicovolle pass ipv tikkie terug tikkie breed. Hala Madrid y nada mas!

13 januari 2022 om 09:50

Laat ik dan, in het kader van opportunistisch achteraf lullen, ook mijn duit in het zakje doen: Score voor rust, mét Frenkie de Jong: 1-1. Na rust, zonder Frenkie: 1-2. Gavi, Pedri en Nico waren inderdaad lekker risicovol bezig, maar daar is ook wel alles mee gezegd.

Beter waren? Controle over wedstrijd hadden ?
Dat is beetje overdreven.Het was gelijkopgaande wedstrijd met wat meer balbezit voor Barca en veel betere kansen voor Real M.

Militao is dit jaar echt slecht begonnen. Gisteren debet aan beide tegendoelpunten. De eerste was gewoon laconiek proberen weg te schieten (ipv de bal over de achterlijn te tikken of naar de zijlijn) en bij het tweede doelpunt stond hij te slapen. Vorig jaar was hij echt formidabel! Ik hoop dat hij snel zich herpakt naar zijn oude monsterlijk goede vorm.

Het valt mij verder op dat Ancelotti echt erop hamert om vanuit achteren op te bouwen. Daar is helemaal niks mis mee, maar tegen een Barca dat gisteren contant druk zette en heel diep doordrukte was het vaak echt billenknijpen. Dat opbouwen zag er dan ook zo geforceerd uit en vaak ook vruchteloos omdat 9/10x de bal uiteindelijk toch naar voren werd geramd.

Leuk voor L.de Jong! Lekker het seizoen daar afmaken . Ik heb het idee dat L. De Jong nog wel meer gaat scoren, moet nog iets scherper worden.

Wel grappig, Koeman werd afgemaakt omdat die gebruik maakte van L.de Jong en nu doet Xavi hetzelfde en is er een gunfactor.

Barca speelde goed en had met wat geluk kunnen winnen. Wel vond ik Real erg zwak spelen, mislukte pases, minder scherpte ,waardoor Barca in het spel kwam.

het is toch logisch dat de Jong (spits) het aardig doet wanneer hij aanvoer vanaf zijkanten krijgt?
la Liga is net iets te hoog gegrepen voor hem om zelf ook de kansen te creeeren met balletje aan de voet. Dan maakt het niet heel veel uit of je nou bij Cadiz of Barca zit.
gewoon een goede spits, mits wanneer goed wordt gebruikt. Dus geen pedri, fati, depay etc. in het elftal zetten wanneer je maximaal gebruik wil maken van Luuk. Dit betekent niet dat je de namen die ik net noem niet moet opstellen, maar het heeft weinig zin wanneer je Luuk naast of met deze jongens het veld in stuurt... Luuk heeft niks aan hen en andersom ook niet. Depay heb ik nog nooit een voorzet zien geven en de andere twee zijn ook meer van het grond werk.

13 januari 2022 om 10:03

Alle namen buiten Depay kunnen prima een voorzet geven. Kijk hoe Fati die bal binnen kopte. Dat had Luuk ook prima kunnen doen. Als je Luuk wil laten renderen, dan moet je hem nooit met Depay laten samenspelen. Hij en Dembele zijn echt een ramp op de flanken.

Xavi kan na gisteravond gewoon niet meer om Luuk de jong heen dat is wel duidelijk nu...als Luuk zo doorgaat dan zie ik hem zelfs nog tegen de 15 Goals eindigen.

13 januari 2022 om 10:04

Vergis je je daar niet in. Ik denk dat Luuk basis blijft totdat Fati met zekerheid volkomen fit is. Ik denk niet dat Xavi het aandurft om Dembele te passeren. Puur vanwege zijn contractsituatie vind ik dat ze Dembele nu aan de kant moeten schuiven nu alle opties weer beschikbaar zijn. Laat Dembele maar lekker met overgewicht naar PSG vertrekken.

Wat opvalt is dat wanneer Luuk gewisseld word het gelijk een stuk minder gaat. Andersom met Frenkie... Frenkie eruit en het gaat beter...

13 januari 2022 om 16:20

Pardon? Ruststand met Frenkie 1-1, eindstand zonder Frenkie 2-3.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.Valencia29-1
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller113
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller91
M. ter StegenKeeper180
Jordi AlbaVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

195 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Barcelona 11 3 0 0
2021/2022 Sevilla 0 0 0 0
2020/2021 Sevilla 34 4 3 0
2019/2020 Sevilla 35 6 2 0
2018/2019 PSV 34 28 3 0
Laatste voetbalnieuws

Barcelona loopt weg met Luuk de Jong: ‘Ik denk dat ik Xavi wel heb verrast’

Luuk de Jong is bij Barcelona in korte tijd uitgegroeid van een beschimpte invaller tot een aanvaller die in 2022 voorlopig één op één loopt. De van Sevilla gehuurde aanvaller leek...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren