Meer duidelijk over heldenrol van James Rodríguez na hartaanval Coulibaly

Woensdag, 12 januari 2022 om 21:13Dominic Mostert • Laatste update: 22:12

Er wordt steeds meer duidelijk over de hartaanval die Ousmane Coulibaly zaterdagavond kreeg in de wedstrijd tussen zijn ploeg Al-Wakrah en Al-Rayyan in Qatar. In het doel van zijn eigen ploeg ging de 32-jarige verdediger plots naar de grond, waarna hij een spoedbehandeling kreeg op het veld en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Het gaat naar omstandigheden goed met Coulibaly: hij is in stabiele toestand, maar wordt nog wel in de gaten gehouden door artsen.

In de 42ste minuut ging Coulibaly naar het gras. Na enkele schokkende bewegingen bleef de centrumverdediger roerloos liggen. Zijn teamgenoten schreeuwden het uit van ongeloof en sprintten, samen met de verzorgers, direct naar het slachtoffer, zo viel te zien op de schokkende beelden. Hij werd ter plekke gereanimeerd en de wedstrijd werd na het instorten van Coulibaly direct gestaakt door scheidsrechter Saoud Al-Adba. Het beleid schreef voor dat de camera's uitzoomden, waardoor de behandeling niet te zien was.

Inmiddels is echter wel duidelijk geworden dat James Rodríguez een heldenrol vertolkte. De aanvallende middenvelder van tegenstander Al-Rayyan, die zelf tweemaal scoorde in het duel, had vlak voor het incident een doelpoging afgevuurd van dichtbij, waardoor hij meteen in de gaten kreeg dat Coulibaly er slecht aan toe was. De clubarts van Al-Wakrah, Mukhtar Shaaban, vertelt in de Qatarese pers dat James het lichaam van Coulibaly vasthield, zodat de international van Mali kon blijven ademhalen en letsel aan zijn ruggengraat is voorkomen. Coulibaly was niet bij bewustzijn, maar bleef wel ademen. De komende tijd gaat hij zich richten op zijn herstel.

Klik hier voor de beelden (waarschuwing: dit kan als schokkend ervaren worden).Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties

Topsport is voor sommige mensen helemaal niet goed lijkt me, helemaal met bonden die alles zo vol mogelijk willen gooien plus de druk en de intensiviteit van hele week trainen eist helaas bij sommige (bijna) zijn tol lijkt het. Weet niet of er al wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan want wat ik zeg is natuurlijk bord op schoot journalistiek. In ieder geval sterkte naar de desbetreffende speler!

Gebeurt toch best veel de laatste tijd. Denk wel dat dit goed onderzocht moet worden, puur om er achter te komen hoe en wat?!
En James: top dat ie zich direct ontfermde. Heb helaas van dichtbij pas anders meegemaakt.

13 januari 2022 om 02:18

Klopt.
Ik zou willen weten:
- zijn de slachtoffers gevaccineerd
- is sprake van een ontstekking van de hartspier als oorzaak van de hartaanval
Des te groter een ( sport) hart des te eerder n hartspierontsteking sowieso. Kans uiternate klein vr normale hartgroottes. Maar toch...

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

326 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 13 augustus
Cody Gakpo heeft inmiddels contact gehad met Erik ten Hag over een transfer naar Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren