‘Niet Feyenoord, maar de bouwwereld wordt er beter van, dat kan niet’

Woensdag, 12 januari 2022 om 13:16Rian Rosendaal • Laatste update: 13:31

Leo Beenhakker en Jorien van den Herik gaan weer samenwerken, ditmaal in de politiek. De voormalig trainer en voorzitter van Feyenoord sluiten zich als respectievelijk kieslid op de voorlaatste plaats en lijstduwer aan bij 50Plus, zo maakt de Rotterdamse tak van de politieke partij woensdag wereldkundig. In Rotterdam is men onder aanvoering van Ellen Verkoelen overigens fel tegen de komst van een nieuw stadion voor Feyenoord in de toekomst.

50Plus vindt dat de bouw van een nieuw Feyenoord-stadion alleen doorgang kan vinden als kan worden aangetoond dat de Rotterdamse club er in financieel opzicht op vooruit gaat. Verkoelen vecht al vier jaar voor de belangen van Feyenoord-supporters die zich niet kunnen vinden in de stadionplannen en Van den Herik heeft 'respect voor de vasthoudendheid' van de fractievoorzitter van de ouderenpartij, waar men volop in voorbereiding is op de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam in maart.

"Ellen Verkoelen verdient grote waardering voor haar inzet als soliste. Ik ben nog onverminderd vaak op reis, maar ik volg haar energie op de voet. Haar visie op Feyenoord City spreekt me aan", laat Van den Herik woensdag weten in een persbericht. "De omgeving rond De Kuip kan een upgrading héél goed gebruiken. Weg met die lelijke loodsen en spoorbanen. Maar als je een beetje hart hebt voor die stad en Rotterdammer bent, begin je met zo’n operatie met De Kuip als startpunt en zorg je a priori dat Feyenoord er beter van wordt."

Het artikel gaat verder onder de video
'Hij is de nieuwe Ronaldo, hij heeft acht longen'
Meer videos

"Ik kom zelf uit de bouwwereld en weet dat niet Feyenoord, maar vooral de bouwwereld er beter van wordt. Dat kan niet. Dat verzet van Verkoelen steun ik. Ik hardop. Leo Beenhakker in de anonimiteit. Hij heeft geen zin meer om op de barricaden te staan, maar wilde met z’n kandidatuur toch zeggen dat hij het volledig met ons eens is", aldus Van den Herik. die onder meer als voorzitter ruim twintig jaar verbonden was aan Feyenoord. Tijdens zijn ambtsperiode werd in 1999, met Beenhakker als trainer, de landstitel veroverd.

Leo Beenhakker steunt 50Plus op de achtergrond.Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door speedyafc)

Waarom zou je in vredesnaam in zo'n zinkend schip als 50+ willen instappen? Totaal puntloze en ideologie-vrije partij, net zoals de andere ouderenpartijen die vroeger zijn opgericht. We lijken elke twintig jaar de vorige weer vergeten te zijn en dan komt de nieuwe weer aanzetten, krijgen ze een klein beetje invloed en zakt het weer in elkaar- puur omdat simpelweg oud zijn geen ideologisch kader is.

Als de heren zich echt hard willen maken net betrekking tot het Feyenoord-stadion, sluit je dan elders aan. Bij een echte partij of bij een supportersorganisatie, of gooi je private lijntjes uit richting gemeentelijke actoren. Dan ga je je toch niet met zo'n versprokkeld theekransje associëren.

12 januari 2022 om 14:12

Helemaal eens met wat je zegt. Als Feyenoord hen zo na aan het hart ligt, zet je dan in voor wel een goed plan voor het nieuwe stadion. Zeker als je, zoals van Herik zegt, uit het wereldje komt. Hij zal best veel connecties hebben, zowel in de voorbereidende als bij de bouwbedrijven. Maar ga dan niet als een trieste ouwe vent lijstduwer worden bij een flut partij als 50+.

Overigens, ik ben bijna 60.

12 januari 2022 om 14:39

waarom niet gewoon een partij starten die gefocussed is op "feyenoord" of in het algemeen sport & maatschappij. Bedoel ook Sparta en Excelsior maar ook tal van amateur clubs in allerlei sporten zoals Zwemmen, Hockey, Voetbal, Tennis en nog tal van andere zullen toch wel baat hebben bij een partij die zijn focus legt op Sport en Maatschappij.

Kun je je in het algemeen inzetten voor betere speeltuinen, sport faciliteiten, openbaar vervoer naar de faciliteiten of dat nu een amateur club betreft of een prof club dat maakt niks uit.

Je standpunt kan zijn meer geld naar sport en faciliteiten, verbetering van openbaar vervoer, ontwikkeling van sport in wijken met achterstand, schoolzwemmen? Sport voor ouderen etc.

Zijn toch al genoeg partijnen die staan voor arbeid, immigratie en vergroening etc.

bereik je volgens mij in de maatschappij en politiek meer mee als er een partij is met focus voor sport.

maar mijn mening

12 januari 2022 om 15:09

Dat omvat veel te weinig. Een partij die betere speeltuinen als 1 van de speerpunten heeft gaat geen stemmen krijgen. Dat valt onder algemeen toegekend budget en je zou dat gewoon terugzien, normaal gesproken, bij de meer linksere partijen.

12 januari 2022 om 15:23

Mee eens hoor, maar datzelfde dacht ik van oudere partijen, dieren partijen, piraten partijen, boeren partijen, jongeren partijen e.d. Als die stemmen kunnen trekken dan kan een Feyenoord partij dat in Rotterdam ook.

12 januari 2022 om 14:28

He who forgets the past is condemned to repeat it.

Lijstduwers, daar heb ik toch altijd wel een beetje moeite mee. Zinloze toevoeging aan een lijst, die ook geen zetel gaan innemen als ze zouden worden gekozen (meestal).

Daar zou je een kieslijst eigenlijk niet voor mogen misbruiken. Als je erop staat en je wordt verkozen (door voorkeursstemmen of op een andere manier), dan hoor je ook gewoon die zetel te vullen.

12 januari 2022 om 14:04

Je moet het eigenlijk zien als een soort van marketing als een BN’er zich aan een partij verbindt. Ben het principieel helemaal met je eens en zou zulke praktijken liever ook niet zien, maar als je die lijn volgt moet je eigenlijk ook alle marketinguitingen van politieke partijen verbieden; want je zou op een partij moeten stellen vanwege haar standpunten/idealen en niet omdat ze het grootste marketingbudget hebben. En dat lijkt me praktisch helaas moeilijk te realiseren. Tot slot zijn er ook genoeg voorbeelden van politici die wel op een verkiesbare plek staan en worden gekozen, maar zich toch bedenken en liever niet de politiek ingaan. Moet je dat dan ook verbieden?

12 januari 2022 om 14:23

Kort door de bocht, maar ik vind het best wel op kiezersbedrog lijken. Zo'n lijst zou alleen beschikbaar moeten zijn voor mensen die daadwerkelijk hun verantwoordelijkheid willen nemen en als ze verkozen worden, ook daar gaan zitten. Niet als een reclamestunt die mensen zelfs tot het kiezers hokje achtervolgen.

12 januari 2022 om 14:27

Als antwoord op je laatste vraag, zou ik zeggen, ja, als je je op een kieslijst gaat staan en je wordt gekozen, dan vind ik eigenlijk dat daar ook consequenties bij horen, dat je vervolgens gebruik maakt van de zetel.

Ik realiseer me best wel dat er dan een hoop andere manieren komen om daar onderuit te komen, maar zowel actief als passief kiesrecht is een groot goed in een democratie en daar hoor je dan ook serieus mee om te gaan.

Daarop gaan staan zonder enige intentie om ook gebruik te maken van die zetel vind ik een vorm van verkiezingsbedrog.

12 januari 2022 om 15:00

@Oelie Wapper dat klopt, ze worden tegenwoordig Minister van Defensie

Nou, die Ellen Verkoelen kan dan uit de bouwwereld komen, maar veel verstand van de actuele zaken heeft ze niet. Ja, er is enorm veel werk. Maar de inkoopprijzen voor aannemers zijn echt enorm gestegen en is de levertijd van materialen soms bizar lang. Deze factoren kunnen en willen aannemers niet altijd helemaal op de klant afwentelen, waardoor de marge kan slinken. De eerste aannemers zijn hierom al failliet gegaan.

12 januari 2022 om 17:34

Precies, de bouwers willen helemaal geen nieuwe Kuip bouwen omdat ze de financiele risico's veel te groot vinden. Kan je wel heel hard gaan roepen dat de bouwers er zoveel beter van worden maar dat strookt dus niet met de werkelijkheid. Ze willen simpelweg geen stadion bouwen.

Wat een rare opmerking 'ik kom zelf uit de bouwwereld en weet dat niet Feyenoord, maar vooral de bouwwereld er beter van wordt.'. Natuurlijk wil een bouwbedrijf winst maken, anders gaan ze failliet. Zoals 4ever4ajax hierboven terecht schrijft: de materiaalkosten en levertijden zijn gigantisch gestegen, dus hoe langer Feyenoord wacht, hoe duurder het zal worden. Ook het gebrek aan personeel in de sector zal zijn weerslag blijven hebben op de kosten. Maar dat doen bouwpartijen niet omdat ze hun klanten willen uitknijpen.

Feyenoord is er nog altijd zelf bij wat betreft het ondertekenen van het bouwcontract, dus als de club/organisatie er niet ook op vooruit gaat, dan is het een kwestie van andere keuzes maken.

Natuurlijk wordt ook de "bouwwereld" er beter van. Net zoals de financiele instellingen die er bij betrokken zijn er beter van zullen worden. Als je niet wil dat anderen er ook aan verdienen dan moet je op zoek naar een sponsor in die hoek die tegen kostprijs, of minder dat stadion wil bouwen. Die bedrijven moeten ook gewoon winst maken.

VZ is wel erg politiek aan het worden.😐 Gisteren ook over Wilders. Ik denk toch dat de meeste van ons hier toch echt voor het voetbal zijn.

50plus, omdat ook boomers stemrecht hebben. Eeuwig zonde dat ze dit niet oppikken als campagneslogan. Nog 13 jaar jongens, dan kom ik helpen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller1911
A. JahanbakhshAanvaller171
J. BijlowKeeper160
L. SinisterraAanvaller167
C. DessersAanvaller154
R. NelsonAanvaller120
L. GeertruidaVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

79 jaar
2 fans
Coach

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren