‘Ajax noteert verlies van zes miljoen euro met transfervrij vertrek’

Woensdag, 12 januari 2022 om 07:03 • Laatste update: 08:26

De kans is zeer groot dat Zakaria Labyad zijn contract bij Ajax gaat uitdienen, weet Ajax Showtime. Dat betekent dat de aanvallende middenvelder komende zomer gratis de deur uitloopt, waardoor Ajax een verlies noteert van zes miljoen euro. Labyad heeft nog een contract tot komende zomer, maar komt niet in de plannen van trainer Erik ten Hag voor. Hij aasde in dienst van Ajax al verschillende keren op een transfer, maar zag het onder andere afgelopen zomer niet tot een vertrek komen.

Ten Hag besloot Labyad bij zijn overgang van FC Utrecht naar Ajax mee te nemen naar Amsterdam. De oefenmeester gunde de aanvallend ingestelde middenvelder een nieuwe kans in de Nederlandse top, nadat hij in 2012 de overstap maakte van PSV naar Sporting Portugal. Een groot succes werd het avontuur bij Ajax echter niet voor Labyad. De Marokkaanse middenvelder belandde zelfs enige tijd op de tribune. In de Eredivisie kwam hij in zijn eerste jaar door blessures en het volle programma van Ajax nog wel eens aan de bak, maar het bleef beperkt tot 12 wedstrijden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

In december 2019 werd bekend dat Labyad een zware knieblessure had opgelopen in de Champions League-wedstrijd tegen Lille OSC, waardoor hij dat seizoen amper in actie kwam. Ajax nam Labyad in de zomer van 2018 voor zes miljoen euro van Utrecht, een bedrag dat kon oplopen naar zeven miljoen. In totaal speelde de middenvelder in de Eredivisie slechts 38 wedstrijden, waarin hij goed was voor 7 goals en 8 assists. De zesvoudig Marokkaans international droeg eerder het shirt van Sporting Portugal, Fulham, Vitesse en PSV.

Labyad is niet de enige speler die bij Ajax over een aflopend contract beschikt. Ook Maarten Stekelenburg, André Onana, Noussair Mazraoui en Danilo lopen komende zomer uit hun verbintenis. Van Onana is bekend dat hij de overstap gaat maken naar Internazionale. Stekelenburg is het hele seizoen uitgeschakeld met een blessure en kondigde afgelopen zomer al zijn afscheid aan als international. Ook van Mazraoui wordt verwacht dat hij Ajax gaat verlaten. De rechtsback schermt met interesse van onder andere Barcelona. Gesprekken over een nieuw contract leverden tot op heden niets op.Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door janssen)

Volgens mij had Labyad helemaal geen interesse in een transfer afgelopen tijd toch? Dacht dat Ajax hem prima wilde verkopen maar dat hij zelf niet wilde.

12 januari 2022 om 07:26

Klopt denk wel. Voor Ajax was er in ieder geval geen reden om hem hier te houden. Ik kan zijn laatste wedstrijd al niet meer herinneren. En misschien ligt dat aan mij, maar in de tijd die hij kreeg was hij ook niet opvallend. Denk dus ook dat dit de keuze van Labyad was om te blijven.

12 januari 2022 om 07:39

Nee hoor. Zaka wilde weg, maar hij is en blijft een goede wisselspeler voor de Nederlandse top. Zeurt nooit, maakt goals als hij speelt, heeft een fantastisch karakter in de kleedkamer.

12 januari 2022 om 16:13

Zaka heeft zich idd altijd vol voor Ajax ingezet. Alleen vind ik hem wel een beetje dure wisselspeler. Ik had ook niet verwacht dat hij verkocht ging worden dient gewoon zijn contract uit en gaat straks ergens tekenen bonus opstrijken en nog wat geld binnen harken voor na voetbal. En dat is prima voor hem. Ajax bedankt hem voor bewezen diensten en dat is gewoon meer dan prima. Heeft zich altijd netjes tegen de club opgesteld!

12 januari 2022 om 09:35

Overmars moeten beter op gaan zitten de zoveelste speler al die uit is om gratis de deur uit loopt

12 januari 2022 om 12:08

Dit gebeurd bij elke club op alle niveaus toch. Je moet er in het hele beleid gewoon rekening mee houden dat dit kan gebeuren.
In dit geval heeft het verlengen van het contract van Labyad (als hij daar al open voor zou staan) toch ook geen zin.

Prima toch? Labyad was gehaald als reserve en heeft in die rol zijn waarde gehad, nooit geklaagd en stond er wanneer nodig. De laatste jaren is het qua speeltijd wel een stuk minder met hem geworden, maar dit is goed zo. Ik wens Labyad alvast het beste bij zijn nieuwe club.

Is het een verlies van 6 miljoen of een afschrijving van 6 miljoen? Dat is een wezenlijk verschil.
Heeft het altijd goed gedaan in de minuten die hij kreeg en heeft nooit gezeurd over zijn plek in het elftal. Heeft ook wel ontzettende pech gehad met een zware blessure, net toen hij belangrijk werd voor het team.

12 januari 2022 om 07:32

De enige juiste vraag. Daarnaast denk ik dat de transfersom over de duur van zijn contract afgeschreven moet worden, kortom als die een 4-jarig contract had, zal die nu na 3,5 jaar nog voor 750k in de boeken staan. Dat zal in de rest vh jaar afgeschreven worden.

12 januari 2022 om 14:52

Exact juist (plus salaris).

12 januari 2022 om 07:57

Hoe je het ook wilt omschrijven, het resultaat blijft hetzelfde. Zonder zijn salaris nog maar mee te nemen heeft Labyad je 6 miljoen gekost (terwijl ik ook een bedrag van 7 miljoen op internet lees). Met salaris en werkgeverslasten loopt dit op tot misschien wel 10 miljoen. Dit betekend dat hij ongeveer 200.000 per gespeelde wedstrijd gekost heeft.

12 januari 2022 om 08:37

Voor wat betreft financial accounting zit er wel degelijk een groot verschil qua resultaat in afschrijving of verlies.

12 januari 2022 om 08:40

@gilles

En qua Cash Flow over een periode van pak hem beet 5 jaar?
Janssen heeft natuurlijk gelijk, opvoer asset en afschrijving dient alleen voor spreiding over tijd.

12 januari 2022 om 08:52

Qua cashflow gaat het dan weer niet over de afschrijvingsperiode maar over het moment van betalen. Afschrijvingen komen namelijk niet voor in een cashflow. Aankopen wel.

12 januari 2022 om 08:54

@gillesdb9, onder aan de streep blijft het hetzelfde. Labyad heeft je (naar mijn verwachting) meer dan 10 miljoen gekost. En onder welke noemer je dit gaat schuiven is eigenlijk totaal niet relevant.

12 januari 2022 om 08:58

@janssen

Dat is wel degelijk relevant. Een groot deel van de kosten (het verlies) is al genomen. Voor het resultaat onderaan de streep over dit boekjaar is de impact dus beperkt. Bedrijven en voetbalclubs denken wel degelijk in boekjaren.

12 januari 2022 om 09:05

Dat je de last over meerdere jaren hebt kunnen delen is normaal. Echter veranderd dat niet de situatie dat Labyad ongeveer 10 miljoen gekost heeft en in totaal in ongeveer 50 wedstrijden mee heeft gedaan. En dit in 4 jaar tijd. Dan kun je niet zeggen dat het een gelukkige aankoop was en dat hij flink veel geld gekost heeft.

Er was veel verontwaardiging dat PSV 2,5 miljoen voor Zahavi betaald, maar Labyad komt uiteindelijk aardig in de buurt van deze kosten.

12 januari 2022 om 10:07

Voor Zahavi ging het volgens mij om een tekenbonus. Dat is verkapte vorm van salaris. Ging dus meer om hoeveel hij verdient dan om het totale bedrag.

Het is geen fantastische aankoop en ook geen totale flop. Spelers kosten geld en niet elke speler is een succes. Dat kan ook niet, je moet ook wisselspelers hebben. Ik vind het niet flink veel geld overigens. In jouw rekensom is het 2,5 mln. per jaar.

12 januari 2022 om 10:26

@sanmarcos, ik vind Labyad wel een flop. Hij heeft te weinig gespeeld als je dit ook afzet tegen zijn kosten. En ja, hoeveel hij werkelijk gekost heeft weten wij niet, maar met een afkoopsom van 6 of 7 miljoen en een salaris van waarschijnlijk van meer dan een half miljoen ga je met bonussen en werkgeverslasten hard richting de door mij genoemde kleine 10 miljoen. Voor een reserve vind ik dit heel veel geld.
En of het wel of niet veel geld is is natuurlijk iedereens interpretatie. Ik haalde Zahavi als voorbeeld erbij omdat er bij hem gezegd werd dat hij zo bijzonder veel kost. Als je hem dan vergelijkt met Labyad, dan kun je je afvragen wat veel is. Waarbij ook het wel met je eens bent dat je reserve spelers moet hebben, en dat spelers nu eenmaal veel geld kosten.

12 januari 2022 om 11:30

@janssen:

Met de kennis van nu had Ajax hem natuurlijk niet gekocht, maar hij heeft zijn bijdrage geleverd. Met een totale flop denk ik aan een Luque oid

12 januari 2022 om 13:44

Afschrijving is niet van toepassing heir. Labyad is geen wasmachine die in waarde daald door gebruik.hij is geen (significant) slechtere voetballer geworden dus van afschrijving is geen sprake.

12 januari 2022 om 14:04

Als je naar de jaarrekeningen van voetbalclubs kijkt zul je (helaas) wel zien dat er gewoon netjes afgeschreven wordt op transfersommen. Dit klinkt misschien wel stom, maar is van de andere kant ook wel logisch. Een speler heeft een bepaalde marktwaarde. Deze marktwaarde wordt mede bepaald door de looptijd van een contract. Gedurende een contract en bij gelijkblijvende prestaties wordt een speler dus ieder minder waard, en zul je dit ook in de jaarrekening zo verwerkt moeten worden.

12 januari 2022 om 16:59

Zeker wordt er wel afgeschreven op voetballers. Hoe wil je het anders in de boeken zetten? Voorraad? 6 miljoen verlies klinkt veel maar wordt natuurlijk uitgesmeerd over de jaren. In werkelijkheid maar een klein verlies dit jaar voor Labyad.

12 januari 2022 om 18:43

Klopt, maar 4 keer een klein verlies maakt toch een aardig verlies / kostenpost. Van de andere kant weet je als voetbalclub dat er spelers zijn waar je aan de een meer opbrengt dan de ander waarbij sommigen bijna alleen maar geld kosten.

12 januari 2022 om 21:37

@Ajaxnl!
Hoe in de boeken?
Stel speler wordt in 2018 gekocht voor 8mln en 2mln tekengeld. Dan schrijf je dat jaar 10 miljoen neer bij de uitgaven. Betaal je in termijnen dan schreef je het weg zoals je de termijnen betaalt.

Over het contract verschuiven is een leuk boekhoudkundig trucje om iets ‘beter’ te laten lijken.

Maar als de uitgaven in 2018 zijn is dan een uitgave om als - bedrag te noteren.

En leuk als ze dat min bedrag in de boeken uitsmeren, maar dat betekent niet dat als de speler gratis weggaat er dan geen verlies op is geleden.
Alle bedragen samen, transfer, salaris, tekengeld, etc is wat de speler heeft gekost. Alles wat die speler minder oplevert is verlies.

Dus als de speler 10mln kost en in 5 jaar 5mln verdiend. En hij loopt daarna gratis weg, dan heb je op hem een verlies van 15 mln.

12 januari 2022 om 08:20

Clubs denken helemaal niet in in transferbedragen maar in contractwaarde: transfersom+salaris=contractwaarde. Daarop wordt afgeboekt.

12 januari 2022 om 17:02

Clubs ‘boeken af’ op transfersom. Salaris is gewoon een jaarlijkse kostenpost.

Zaka is een goede wisselspeler voor de Nederlandse Top. Zeurt nooit, maakt goals als hij speelt, heeft een fantastisch karakter in de kleedkamer en is een echte vechtersbaas daarbuiten!

Deze jongen is een voorbeeld voor al die ongeduldige voetballers die vinden dat zij moeten spelen en al mekkeren als ze 2 keer op de bank zitten. Hij zeurt nooit en altijd lachend op de training. Hij weet z’n plek en accepteert dat gewoon.

12 januari 2022 om 08:00

Als ik maandelijks zijn salaris op mijn rekening gestort krijg, dan hoor je mijn ook niet snel zeuren. Maar inderdaad zijn gedrag is bij Ajax goed te noemen. Daar staat wel weer tegenover dat ik Labyad geen speler vind die een selectie speler scherp houdt omdat die het gevoel heeft dat Labyad zijn plek over gaat nemen. Dat mag toch ook wel de rol van een reserve zijn. Gezonde concurrentie. En dat zie ik wel te weinig.

12 januari 2022 om 08:40

Als buitenstaanders kunnen wij toch niet zeggen dat Labyad niet de basisspelers scherp houdt? Het enige wat wij zien is dat hij niet zeurt in de media. Wie weet doet hij wel zijn stinkende best, maar is Ten Hag er gewoon klaar mee en geeft hij de voorkeur aan Neres (nu kan dat dan niet meer) of Daramy. Het zal ook wel meespelen dat het zijn laatste contractjaar is.

12 januari 2022 om 08:50

Ik snap dat je zegt dat wij niet goed kunnen zien of hij spelers scherp houden, omdat wij er te ver vanaf staan. Maar hoe weten wij dan wel dat hij (intern) geen lastige jongen is en zijn rol accepteert ? Ook dat kunnen wij eigenlijk alleen maar gissen.

12 januari 2022 om 08:47

Nou poeh poeh wat een voorbeeld is hij. Deze jongen is nou typisch een voorbeeld van een speler die juist geen voorbeeld moet zijn voor andere spelers. Als je zicht op speelminuten 0 is dan vind ik het juist mooi als een speler gewoon vertrekt naar een club waar hij wel kan spelen. Iemand als Guus Til die salaris inlevert om bij Feyenoord te spelen vind ik eerder een voorbeeld dan iemand die gewoon voor het geld blijft zitten.

Ook is hij een voorbeeld van een speler die niet het maximale eruit heeft gehaald. Was bij PSV destijds echt een heel groot talent en is eigenlijk geen stap verder gekomen. Doodzonde, want er lopen niet veel spelers rond in de eredivisie die meer talent dan hem hebben.

Zou van slecht boekhouden getuigen als ie nog voor 6 miljoen in de boeken staat.

Hopelijk haal Utrecht hem. Denk dat het een goeie combi kan zijn met Mootje. Denk dat hy bij een ploeg als Feyenoord zelfs basis zou staan. Goeie voetballer die je niet hoort klagen

12 januari 2022 om 09:46

Wellicht als vervanger voor Guus Til. De minuten die hij kreeg vond ik hem altijd gretig ogen.

12 januari 2022 om 12:15

Ik zat net ook te denken dat een transfervrije Labyad voor een club als Feyenoord helemaal geen verkeerde optie zou zijn. Hij zou op de positie van Til kunnen spelen maar ook op die van Jahanbakhsh die tot op heden ook nog niet echt weet te overtuigen.
Of hij dat zel wil en of hij welkom is in Rotterdam weet ik niet.

12 januari 2022 om 12:29

Messi

Zou wel goed zijn, helemaal als Ihattaren daar komt. Kan wat dingen leren aan hem, zoals geduld hebben, niet zeuren etc.

Maar denk die man gaat lekker naar het midden oosten. Ergens nog netto miljoenen pakken en ook tekengeld zal wel aantikken.
Villa, zwembad en altijd zon. Niet verkeerd voor je laatste jaren als profvoetvaller

Nooit zeuren ik vindt het een voorbeeldige prof maar ajax is gewoon een stap te hoog.

Labyat, Onana, Brobby, Mazraoui, ...
Het loopt in Amsterdam massaal gratis de deur uit

12 januari 2022 om 08:24

Jeetje!! Gelukkig staat er nog 300 miljoen op ee bank om weer wat spelertjes te halen.

12 januari 2022 om 08:31

Heb je helemaal gelijk in, maar dat betekent niet dat je niet kritisch mag zijn op de 'minder positieve gevallen' bij Ajax.

12 januari 2022 om 08:58

Dan is er sinds einde seizoen 20-21 wel heel veel gebeurd. Volgens de jaarrekening stond er toen "maar" 17 miljoen op de bank. Dit is een behoorlijk verschil met de 300 miljoen die jij zegt.

12 januari 2022 om 12:34

Teesboer

"heb je helemaal gelijk in, maar dat betekent niet dat je niet kritisch mag zijn op de 'minder positieve gevallen' bij Ajax."

Heel eerlijk wat voor kritiek wil je hebben?

Labyad komt te kort voor de basis. Voor de breedte heeft Ajax hem liever erbij gehouden dan te verkopen. Lijkt mij dus een weloverwegen keuze.
Persoonlijk zie ik hem liever ook gaan, zodat een Unuvar zijn plek in de selectie kan overnemen.

Onana, zou verkocht geweest zijn als hij geen domme fout gemaakt heeft. Ajax heeft hem gesteud en wilde zijn contract verlengen. Hier zijn de 2 partijen niet uitgekomen.

Brobbey was Ajax al bijna 2 jaar mee bezig. Raiola heeft afgehouden want die schermde met transfervrije status, zodat Brobbey in 1 klap binnen is. Ajax heeft zich ook netjes gedragen en opgesteld in EL wedstrijden. Je ziet resultaat, dat de jongen spijt heeft en terug wil.

Mazzroui zijn zij qua financien ook niet uitgekomen. Vergeet niet, hij sukkelde ook bijan 2 seizoenen met blessures die erg lang duurde. Hij vroeg top salaris, maar Ajax twijfelde natuurlijk door zijn geschiedenis met blessures. Hij heeft ook een leeftijd dat hij een stap wil maken en niets voor niets in zee gegaan met Raiola.

Wat had Ajax anders moeten doen volgens jou, als je kritisch wil zijn?

12 januari 2022 om 13:14

@mrkrillin volledig met je eens alleen moet jij begrijpen dat veel mensen altijd vooral negatief willen zijn. kijk als er één TD is die onder de streep uitmuntend presteert dan is het natuurlijk Overmars. die heeft Ajax van een verliesdraaiend bedrijf blakend gezond gemaakt. hij is niets verwijderd van een fenomeen. als je netto kijkt hoe ontzaggelijk goed hij inkoopt, handelt, verkoopt (kan nog altijd niet geloven dat hij een complete flop als Kristensen met winst verkocht), dan hoort hij zonder twijfel bij de beste van de wereld. daarbij slaagt hij ook ondanks het continue verkopen van de toppers om de selectie kwalitatief op peil te houden. wie niet begrijpt dat dit beroep gepaard gaat met missers moet zichzelf laten nakijken. er zijn teveel factoren van invloed op het al dan niet slagen van een speler. het is colateral damage van zijn vak en de kunst is dat beperkt te houden. een echte misser zou ik magallan noemen, die kan gewoon niet voetballen, en zo zullen er heus meer zijn. maar om nou te verwachten dat elke aankoop 2/3 jaar later na een legendarische sportieve bijdrage voor X maal zijn aankoopwaarde vertrekt, gaat natuurlijk helemaal nergens over. nogmaals, onder de streep, haalt overmars waanzinnige resultaten. niet iedereen is sanchez of milik, niet iedereen is een sane of bande. maar gemiddeld gezien doet vrijwel niemand het beter. Kritisch zijn mag, maar denk dat er weinig clubs in de wereld zijn die hem niet graag vandaag nog in dienst zouden nemen. Als overmars weg is op een dag gaan ze pas beseffen hóe goed hij was.

Toen hij zijn contract met het vette salaris tekende, had je de meest tevreden bankzitter van de Eredivisie ooit. Hij zal nu wel naar Qatar gaan voor zijn volgende periode. Labyad is een slimme zakenman!

12 januari 2022 om 08:45

Heerlijk toch? Die jongen kan lekker iedere dag voetballen, heeft geen enkele prestatiedruk en loopt zo voor de rest van zijn leven binnen.

12 januari 2022 om 08:55

En als je dan je rekeningen niet betaald, dan hou je ook nog extra geld over !!

Vanaf het begin al duidelijk dat dit niet het niveau is wat Ajax moet nastreven.Zelfde geldt voor Klaiber. Om dan alleen voor de sfeer in de kleedkamer iemand binnen te halen is wel een beetje old school.

12 januari 2022 om 09:08

Toch heeft hij aspecten (zijn traptechniek) waarin hij uitblinkt en misschien wel 1 van de beste van Ajax is.

12 januari 2022 om 12:35

Jansen

"toch heeft hij aspecten (zijn traptechniek) waarin hij uitblinkt en misschien wel 1 van de beste van Ajax is."

Een Gravenberch gaf ook aan, dat hij tips krijgt en zijn traptechniek/schoten wat verbeterd zijn.

12 januari 2022 om 12:53

Daar is dan weinig van te zien, af de traptechniek van Ryan was wel heel erg slecht.
Traptechniek is absoluut bij te schaven, maar ik denk wel dat als je het niet in je zit, of als je het niet vanaf het begin goed geleerd hebt dat je nooit de trap van een specialist krijgt. En daarbij heb je hier ook nog verschil in zitten. Ziyech heeft een goede trap, maar een bijna dramatische (directe) vrije trap. Die van Labyad is op dat gebied veel beter.

12 januari 2022 om 11:37

Maar zeker Klaiber is toch gewoon gehaald voor de bank dan, moet je hem daar ook op beoordelen. Natuurlijk zijn ze niet goed genoeg als basis speler, maar als stand ins zijn het geen verkeerde opties. Ajax kan niet op iedere positie een speler van 20 miljoen op de bank zetten.

Wie had dat kunnen denken dat Ajax gedurende dit seizoen Stekelenburg- Onana- Mazraoui- Labyad- Danilo- Neres kwijt zou raken en dat Ajax hiervoor slechts 18 miljoen zou ontvangen.... Maar goed Antony zal aankomende zomer (mits hij zo goed blijft presteren) wel een enorme cashcow worden!

12 januari 2022 om 09:20

En je zou Haller ook voor een mooi bedrag kunnen verkopen. Timber gaat heus ook geld opleveren en zelfs als je Gravenberch in de zomer verkoopt komt er weer cash binnen. Persoonlijk vind ik jongens als Onana en Mazraoui ontzettend ondankbaar maar zo veel verlies ga je niet incasseren. De keeper was destijds niet zo duur en Mazraoui is een jeugdspeler. Op Neres verdient de club tenslotte nog een klein bedrag. Al met al had Ajax zeker meer kunnen verdienen, maar de club gaat nu niet ten onder...

12 januari 2022 om 11:53

We gaan niet ten onder, maar we groeien ook niet van dit soort resultaten.

12 januari 2022 om 12:37

007

" Persoonlijk vind ik jongens als Onana en Mazraoui ontzettend ondankbaar maar zo veel verlies ga je niet incasseren. "

de 2 zijn toch niet te vergelijken??!!

Toen Mazzroui jaren geen contract had, als enige, en ook bijbaan had. Nam jij Ajax toen ook kwalijk? Die man heeft altijd alles gegeven. Jammer dat zij er niet uitgekomen zijn.
Hij wilde bepaalde salaris, Ajax zag het anders.
Persoonlijk zou ik als Ajax zijnde wel betaald hebben. Een betere back vind je niet voor dit systeem wat betaalbaar is.

Maar kan ook dat Ajax risico niet durft te nemen, omdat hij vaak geblesseerd is en meer vertouwen in Rensch is.

Persoonlijk blijf ik het gewoon ondankbaar vinden dat je als speler gratis de deur uit wil lopen. Ajax is jarenlang goed voor je geweest en moet nu gewoon verlies incasseren omdat spelers hebberig zijn. Dat Labyad nooit heeft geklaagd is netjes, maar laten we eerlijk zijn, deze jongen heeft ook nooit het gewenste niveau gehad. Dus het is wel kwalijk dat de club nu zes miljoen euro verlies moet accepteren.

12 januari 2022 om 10:10

Mazraoui ondankbaar? Dat is de beste die ik gehoord heb sinds lange tijd. Als Overmars niet zo van zijn principes is en die jongen gewoon een fatsoenlijk salaris betaald dan had Mazraoui 3 maanden geleden al zijn contract verlengd. Die jongen verdiend eindelijk eens een keer waardering te krijgen met een goed contract.

12 januari 2022 om 11:58

Het is helemaal niet kwalijk en zeker niet de fout van Labyad. Dan moet je als club zijnde geen spelers halen. Op Blind en Tadic moet Ajax straks nog veel grotere verliezen accepteren want die zullen of stoppen of voor een hele beperkte transfer som vertrekken.

En met verlengen of tussentijds vertrekken werkt het natuurlijk twee kanten op. Ajax is ook hebberig, daarom zullen ze niet snel verlengen met spelers die ze niet nodig hebben, zoals Labyad of worden spelers zo snel mogelijk naar de uitgang gestuurd (denk de afgelopen jaren aan hoe Marin of Magallan behandeld zijn). Labyad moet straks maar zien hoe hij terecht komt, nou denk ik dat we ons daar in het geval van Labyad niet veel zorgen over hoeven te maken, die zal vast ergens een ander leuk contract tekenen, maar hetzelfde gaat elk jaar op voor een hele rits overbodige (jeugd) spelers.

In het geval van Mazraoui kreeg hij, in de periode dat hij van de ene blessure in de andere viel en daardoor (in het beste geval) op de bank zat een contract aangeboden wat hoort bij de status van blessure gevoelige bankzitter. Ik kan me best voorstellen dat hij dat niet tekende. Dat hij vervolgens op het moment dat hij uit zijn contract loopt een fitte uitblinkende basis speler is, is leuk voor hem, maar dan ben je natuurlijk als Ajax zijnde te laat, het moet van twee kanten komen.

Labyad is veel te traag, dan met name zijn handelingssnelheid en zijn capaciteit om alvast te bedenken wat die met de bal gaat doen, voordat hij hem krijgt. Ajax heeft zich als team ontwikkeld en is sterker geworden. Labyad kan niet meer mee.
Zet hem bij Vitesse neer en hij zal het vast aardig doen.

Een verlies zou ik het niet noemen. Tuurlijk, je had hem eerder kunnen verkopen voor een miljoen of 2 a 3. Maar Labyad heeft in de minuten die hij kreeg, altijd zijn waarde getoond. Iedereen had wel eens een mindere pot, maar Labyad zeurde niet en speelde bijna altijd wel degelijk of goed als hij mocht spelen.

Dat er uiteindelijk ooit zoveel betaald is voor hem, is een ander verhaal (idem voor een Klaiber).

Overmars mag wel wat scherper daarin zijn, er gaan te veel spelers gratis de deur uit, vrees dat Gravenberch de volgende word

12 januari 2022 om 12:56

Maar wat had je dan met Labyad willen doen ? Verkopen ? Aan wie. Want los van een partij die geld wil betalen moet een speler er het ook nog mee eens zijn. En ondanks dat ik niet weet wat hij verdient, denk ik dat er in Nederland geen enkele club is die dit salaris kan en ook wil betalen.

Labyad is een prima speler voor de subtop, bij Vitesse zou hij niet misstaan, maar voor Ajax komt hij echt veels te kort. Hij heeft het goed gedaan in zijn minuten, maar in de wedstrijden waar het niveau echt hoog lag, het tempo hoog lag vond ik hem vaak een dissonant en overduidelijk dat het te snel gaat.
Ik vind de hossanastemming rond hem ook een beetje idioot, jongen speelt een paar leuke potten tegen NAC en Fortuna maar omdat echt een belangrijke speler te noemen? Ik heb ook niet het idee dat hij zo stinkend z'n best doet dat hij om een plekje vecht en de anderen beter maakt, maar ja ik denk dat Zaka het prima vond, miljoenen verdienen bij een club als Ajax en dan met z'n vriendjes chillen, als Nous straks weg is heeft hij z'n matties niet meer dus die gaat gewoon ergens anders voetballen, misschien heeft hij al zin in de woestijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder191
D. TadićAanvaller197
S. BerghuisAanvaller185
S. HallerAanvaller1712
D. KlaassenMiddenvelder163
R. PasveerKeeper160
AntonyAanvaller157
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

55 fans
Middenvelder, 28 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren