Man van 24 prijzen in 11 jaar tijd profiteert van afzegging Roger Schmidt

Vrijdag, 14 januari 2022 om 23:29Dominic Mostert • Laatste update: 23:30

Domènec Torrent wordt de nieuwe trainer van Galatasaray, zo bevestigt de club vrijdag. De clubloze oefenmeester gaat samen met Jordi Guerrero en Jordi Gris Vila aan de slag in Istanbul. Hij werd deze week door de Turkse media al tot topfavoriet benoemd om de ontslagen Fatih Terim op te volgen. Volgens eerdere berichtgeving van Hürriyet was Roger Schmidt de eerste keus in Istanbul, maar slaagde de clubleiding er niet in om de trainer van PSV te overtuigen. Schmidt wilde 'niet aan de slag bij een club die volgend seizoen niet actief is in Europa', klinkt het.

Galatasaray staat momenteel twaalfde in de Süper Lig en loopt dus het risico om zich niet te kwalificeren voor Europees voetbal. Schmidt beschikt over een aflopend contract en beraadt zich momenteel op zijn toekomst. De trainer uit Duitsland oefenmeester schermde de voorbije maanden met interesse van clubs uit zijn geboorteland, maar heeft aangegeven het seizoen in Eindhoven te willen afmaken. Het Eindhovens Dagblad schreef dinsdag al dat Schmidt bij een langer verblijf een harde eis over meer investeringen zou doen. Volgens journalist Rik Elfrink wil Schmidt 'een flinke vinger in de pap als het gaat om het verwerven van nieuwe spelers'. Een overstap naar Galatasaray, de club die in de tweede Champions Leauge-voorronde ten onder ging tegen PSV, zag Schmidt nu niet zitten.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

‘Schmidt wil flinke vinger in de pap bij het verwerven van nieuwe spelers’

De toekomst van Roger Schmidt blijft nog wel even onderwerp van gesprek. Lees artikel

In de zoektocht naar een nieuwe trainer viel bij Galatasaray ook de naam van Okan Buruk, tussen juni 2019 en januari 2021 de trainer van stadsgenoot Istanbul Basaksehir. Hij leidde Basaksehir in 2020 naar de eerste landstitel uit de clubgeschiedenis, maar vertrok halverwege het daaropvolgende seizoen vanwege tegenvallende resultaten. In zijn spelerscarrière kwam Buruk 208 keer uit voor Galatasaray in de competitie, maar een aanzienlijk deel van de clubleiding zag zijn komst als trainer niet zitten. Galatasaray-icoon Bülent Korkmaz, zijn gehele spelerscarrière actief bij Cim Bom en in 2009 kortstondig trainer van de club, werd ook nog genoemd. Hij gaf maandag echter aan geen aanbieding te hebben ontvangen.

Zodoende werd Torrent de voornaamste kanshebber om aan de slag te gaan als opvolger van de maandag vertrokken Terim. De 59-jarige Spanjaard gold jarenlang als vaste rechterhand van Josep Guardiola: bij Barcelona, Bayern München en Manchester City werkte hij als assistent-trainer onder zijn landgenoot. Samen wonnen ze 24 prijzen in 11 jaar tijd. Hij ging in 2018 aan de slag als hoofdtrainer van New York City FC, waarmee hij een recordaantal van 64 punten pakte in het seizoen 2019. In juli 2020 werd Torrent hoofdtrainer van Flamengo; in november van dat jaar werd hij vanwege tegenvallende resultaten ontslagen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door ay1905)

Wie is deze man? Ik ken hem niet. Kan iemand inside info geven?

11 januari 2022 om 20:24

Bkorkmaz3, Domenec Torrent is een Spaanse voetbaltrainer die eigenlijk het grootste gedeelte van zijn carriere heeft doorgebracht als assistent-coach van Pep Guardiola. Hij is, als ik het goed heb, begonnen als hoofdtrainer bij de Spaanse club Girona. Daarna is hij jarenlang assistent-trainer geweest van Guardiola bij Bayern Munchen en Manchester City. Hierna was hij een korte periode hoofdtrainer bij New York FC en Flamengo. Bij Flamengo was hij 26 wedstrijden hoofdtrainer, hiervan zijn 15 gewonnen en 6 verloren. Laatste 2 wedstrijden waren met harde cijfers verloren (4-1 en 4-0 dacht ik) waardoor hij eigenlijk is ontslagen. De enorme druk van de Braziliaanse supporters speelde ook een groot rol bij het ontslag van Torrent. Dit was dus zijn laatste job als hoofdtrainer, in 2020.

11 januari 2022 om 20:54

Ze moeten bij brazilie wel belachelijk hoge verwachtingen hebben om hem na 26 wedstrijden te ontslaan waarvan 15 gewonnen en 5 gelijkspellen

11 januari 2022 om 21:28

Thanks voor de info bro! Ik ben bang dat Torrent een voortreffelijke assistent-trainer is, maar als eindverantwoordelijke..? Zijn carriere als hoofdcoach is pril, maar qua leeftijd is hij bijna 60..

Begin van een nieuw tijdperk. Dit was zeker nodig, plek 12 in de competitie, eruit geknikkerd tegen een tweedeklasser en het voetbal lijkt nergens op. Fatih Terim is allang over zijn beste periode. Vers bloed is zeker nodig, ben benieuwd wat Torrent kan brengen. Jarenlang assistent-trainer geweest van Guardiola, heeft maar 2 korte klusjes als hoofdtrainer gehad. Een groot risico is het zeker, maar wil niet zeggen dat het verkeerd uitpakt. Ik denk en hoop dat hij er nog wat van kan maken dit seizoen. En gsliler, hou op met zo negatief zijn! Hou op met zoveel kritiek op onze baskan Burak Elmas! Een trainer die al maandenlang slecht voetbal laat zien, 12e(!!!) staat en uit de beker is geknikkerd, moet ontslagen worden. Ongeacht of je een clublegende bent of niet, er zijn genoeg hongerige, talentvolle trainers die staan te popelen om een club als Galatasaray te trainen.

12 januari 2022 om 01:50

Vertel me niet dat je Fatih Terim overal de schuld van geeft. Wat kan hij er aan doen dat Halil, Mostafa en Diagne niet kunnen scoren.

12 januari 2022 om 02:18

WesleySniper, tuurlijk, klopt helemaal wat je zegt. Hij kan ze er niet zelf in schoppen dat begrijp ik. Maar dit is niet het enige probleem bij Gala. Zowel Diagne als Halil als Mostafa zijn zo egoïstisch voor de goal. Hier had Fatih Terim iets mee moeten doen. Ook hadden we geen vaste spits. Ene keer was het Diagne, dan weer Halil en dan weer Mostafa. Geen vastigheid, slecht spel, geen duelkracht. We staan 12e, uitgeschakeld in de beker en er is totaal geen balans in de transfers. Frisse wind na een lange, slechte periode was een must.

13 januari 2022 om 10:04

Terim heeft geen visie. Al zijn wissels zijn op onzin gebasseerd. Een trainer die Emre kilinc in zijn basiself en uberhaupt op de bank heeft zitten verdiend ontslag.

15 januari 2022 om 11:25

Als een Ranieri bij Leicester ontslagen kan worden na een premier league titel of vergelijkbare scenarios zoals Sergen bij Bjk dan heeft gs alle recht gebaseerd op alleen het voetbal al om Terim te ontslaan.

Dan zal Roger een dikkere vinger in de pap krijgen bij PSV lijkt me. Al hoewel geeft ie een goede reden op niet naar Gala te gaan. Salaris zal daar beter zijn maar RS lijkt me niet een type die zich zorgen over zn centjes zal maken.

Eigenlijk wel blij mee, ook al ken ik hem niet. Ik heb hem echter veel liever dan een Bulent Korkmaz of Okan Buruk. Okan Buruk vind ik een hele goede trainer, maar gaat hij het echt beter doen dan Fatih Terim? Je moet niet aan een Turkse trainer beginnen, de vergelijkingen zullen dan snel gemaakt worden door media. Ik hoor positieve verhalen over deze Bittorrent, blijkbaar was hij de assistent van Guardiola die het meest wist over dode-spel-momenten en wisselingen van tactiek. Een buitenlander kan goed zijn voor de ontwikkeling van onze selectie, hopelijk kan hij wat meer uit de boys halen dan onze ouwe Terim. Oprecht benieuwd of een City of Bayern-fan op deze site misschien wat meer weet!

11 januari 2022 om 20:59

Het gevaar van Okan Buruk is dat de supporters gelijk het nodige verwachten. Veel supporters kennen deze man niet en dat kan leuk uitpakken.

11 januari 2022 om 21:05

Jammer genoeg gaat het niet vaak goed met een buitelandse trainer in tr… heel het turkse voetbal zit in een dramatische fase en ik weenie hoelang het zal duren en wat er voor nodig is om vooruitgang te boeken

Lastig zeggen wat hij als trainer kan inbrengen, maar ik laat me graag verassen. Jarenlang assistent van guardiola zal wel wat nuttigs met zich meebrengen

Ah be mede-Galatasaray supporters, ben ik nou de enige die zo lang meeloopt om te kunnen stellen dat dit soort projecten meestal in een fiasko eindigen ? Hij heeft 0.0 cv als hoofdtrainer, terwijl hij 60-jaar is. Ontslagen bij New York en Flamengo.

Hebben jullie wel eens footage van Guardiola trainingen gezien? Zien jullie daar ooit een assistent trainer iets zeggen of uitleggen ? Je kunt tactisch sterk zijn, maar in Turkije moet je een wolf zijn. Hayirlisi. Nog maals condoleances voor de nabestaanden van Ahmet Calik. Allah rahmet eylesin.

Ik weet even niet goed wat ik hiervan moet vinden eerlijk gezegd nadat ik vannochtend het nieuws las dat Ahmet Calik is overleden. Normaal gesprokken heb je met het aantrekken van een nieuwe coach een bepaald gevoel maar op dit moment voelt het onbelangrijks voor mij. Maar toch wil ik er wat over kwijt.

Iemand die eerst aangetrokken wordt als assistent coach voor de team Terim een aantal weken geleden en daarna een bod krijgt als hoofd trainer laat alleen maar zien hoe de situatie is binnen ons club. Niet goed dus, in mijn ogen.
Niemand maar dan ook niemand kent deze man volgens mij en iedereen die wat weet is langs geweest bij ome google. Deze man heeft 0,0 succes als je dan iemand een kans wilt geven had dan Okan Buruk de kans gegeven en had de nieuwe trainer van nu als nog assistent gemaakt. Burak Elmas speelt nu gewoon russische roulet mocht dit goed uitpakken kan hij blijven zitten op zijn stoel zo niet mag hij net zo hard oprotten.Maar Ik hoop puur uit mijn hart dat het goed zal uitpakken voor onze club.

Ahmet Calik yattigin yer cennet olsun aslanim Allah mekanini cennet eylesin.

11 januari 2022 om 22:30

Ik denk eerlijk gezegd dat ze hem al van begins af aan in gedachte hadden als hoofdtrainer, maar Terim kun je niet zo gemakkelijk opzij zetten. Daarom hebben ze al een paar weken eerder al tegen Terim gezegd dat hij betere assistenten nodig heeft en vervolgens hebben ze hem gisteren duidelijk gemaakt dat hij het trainersschap moet opgeven en een andere rol op zich moest nemen binnen de club, dat natuurlijk nooit geaccepteerd zou worden door Terim en zijn ego. Eigenlijk wilde ze hem dus al wegsturen, maar in plaats van hem direct te ontslaan, hebben ze hem gevraagd of hij een andere rol wilde aannemen binnen de club. Ik denk dat het ongeveer op die manier is gegaan, op basis van wat ik heb meegekregen uit al het nieuws.

11 januari 2022 om 22:37

Misschien is het ook zo en heb je gelijk broer. Alleen ik ken de nieuwe trainer niet en hij heeft nooit iets bereikt als hoofdtrainer en zoals je ook weet in turkije verwachten ze vanaf dag 1 al dat je resultaat laat zien. En ben dus Bang dat deze meneer de druk niet aan kan en de heethoofd supporters van de club.

Als je dan iemand een kans wilt geven waarom dan deze man?? Had iemand anders gegund die een hart heeft voor de club. Maar wie weet zit ik er naast en pakt het goed uit.

Allereerst ben ik er ontzettend kapot van dat Ahmet Calik is overleden. Je stapt met de gedachte in je auto om voorbereidingen te treffen voor je verlovingsfeest en diezelfde avond doen ze een cenaze namazi voor je… die gedachte maakt mij kapot. Allah rahmet eylesin mekani cennet olur insAllah.

Terugkomend op de nieuwe trainer. Ik hoop dat de beste man iets kan neerzetten en daar wel de tijd voor zal krijgen. Een ware tacticus maakt je nog geen goede trainer. Ik zal er met gemengde gevoelens naar kijken, want als Assistent hoor je goede verhalen over hem maar als trainer weer niet. Ik las ergens dat een fan van Flamengo ons veel sterkte heeft toegewenst. Echter jongens laten we niet vergeten dat deze man jarenlang met Guardiola heeft gewerkt en hierdoor eigenlijk wel in staat moet zijn om iets moois te creëeren.

Mijn voorkeur gaat/ging uit naar Okan Buruk. Kan iemand mij uitleggen waarom hij uberhaupt niet in aanmerking is gekomen voor de job? Ik las ver hiervoor over een privékwestie , nou weet ik niet of dit waar is. Echter heb ik wel het gevoel dat deze man zal wachten op Galatasaray en deze job na deze Torrent zal overnemen. Ik ben benieuwd Renktaslar!

Ben benieuwd WAAROM ze voor deze Trainer hebben gekozen?

Qua leeftijd stuur je oude trainer weg en breng je weer trainer die tegen de 60 is, is het voor het ' genclestirme projesi' een jongere trainer nier beter?

Bij het lezen van zijn naam dacht ik aan een kale gespierde vent die in raceauto’s scheurt over de hele wereld en voetbal waarschijnlijk soccer noemt. Blijkt het een saaie 60-jarige Spanjaard te zijn. Teleurstellend.

Dan ga je research doen net als elke andere mede-pseudo-analist hier. Een man die jarenlang Pep geassisteerd heeft, dus waarschijnlijk een echte voetbalfetisjist is. Daarentegen als hoofdtrainer niet zo best gepresteerd heeft. Assistent en hoofdcoach is natuurlijk een vak apart. Hij heeft een zware erfenis. Terimista’s als Arda Turan die hem kunnen saboteren. Zelfs een zwaargewicht als Mancini lukte het niet. Ik zei het gisteren al, een paar slippertjes en Terim V staat klaar.

Ahmet Çalik. Tragisch. Een jonge gozer in de bloei van zijn leven, zo uit het leven gerukt. Het leven kan oneerlijk zijn. Geniet van jullie geliefden zolang het nog kan beyler, morgen is niet beloofd.

Eerlijk, ik denk niet dat hij het slecht zal doen. Hij zal geen onuitwisbare indruk achterlaten, maar ik denk ook niet dat we het seizoen in het rechterrijtje zullen eindigen. Het was tijd voor een frisse wind, voor een schokeffect binnen de ploeg, een signaal dat niemand zijn plekje binnen de ploeg nog zeker is. Maar of dat lukt met een nietszeggende Spanjaard. Ik weet het niet. In dit land heeft Riekerink zelfs 2 bekers gepakt in één seizoen, dus waarom niet? Afwachten.

Hierbij ook mijn medeleven aan de naasten van Ahmet Calik. Een waar verlies, ook voor het Turkse voetbal. Voorbeeldfiguur. Ben er nog steeds van in shock. Allah rahmet eylesin.

Ik kijk ernaar uit dat onder hem Omer Bayram opeens als Roberto Carlos zal spelen, Berkan Kutlu gaat spelen als Casemiro en Ogulcan onze Kimmich wordt: de speler die overal uitblinkt.

Niet dus… dit is gewoon troep.

15 januari 2022 om 00:34

Ik kijk er eerder naar uit dat hij omer bayram en ogulcan uberhaupt niet laat spelen, laat staan ismail

15 januari 2022 om 00:57

Er is niemand anders om te laten spelen… we moeten het hiermee doen broeder.

De enige verantwoordelijken hiervoor zijn de technisch eindverantwoordelijken die verstand zouden moeten hebben van zaken doen zoals Overmars. Maar dat hebben ze niet.

Terim is idd oud, maar zegt genoeg dat alle Bjk en Fb fans blij zijn dat ie weg is. Deze man heeft meer Fb en Bjk trainers laten vluchten dan dat Scofield gevangen heeft meegenomen bij zijn ontsnapping.

De komende weken speelt Gs tegen Hatay , Trabzon en Alanya.. De degradatiezone komt heel dichtbij.

Ik ken deze man niet maar een 60 jarige Spanjaard aanstellen die amper ervaring heeft als hoofdcoach is gekkenwerk.

15 januari 2022 om 10:59

Ja maar als het aan jou lag dan was besiktas nu kanshebber voor de afrika cup als ze niet zoveel geblesseerden hadden, dus die degradatie voor ons kan je wel wegstrepen

Ik verwacht dit seizoen sowieso niks meer. Volgend seizoen zal sowieso een ander seizoen worden. Ik weet alleen niet of deze beste man dan nog op deze stoel zal zitten. De verwachting is dat het bestuur middels aangekondigde verkiezingen zal veranderen namelijk. Een ding is zeker, Fatih Terim komt niet meer terug als coach. Wellicht als nieuwe voorzitter? We will see...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Galatasaray


1148 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. AktürkoğluMiddenvelder225
A. CicâldăuMiddenvelder204
B. KutluMiddenvelder200
O. MoruțanMiddenvelder193
H. DervişoğluAanvaller193
T. AntalyalıMiddenvelder170
Mostafa MohamedAanvaller175
Voor de complete selectie: Clubpagina Galatasaray.

0 fans
Coach, 59 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren