David Neres verlaat Ajax na persoonlijk akkoord met Shakhtar Donetsk

Dinsdag, 11 januari 2022 om 17:49Rian Rosendaal • Laatste update: 18:23

David Neres heeft zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld. De Telegraaf brengt dinsdag naar buiten dat de Braziliaanse vleugelaanvaller definitief kiest voor een tussentijdse overgang richting Shakhtar Donetsk, dat een persoonlijk akkoord heeft weten te bereiken. De topclub uit Oekraïne hoopt Neres op korte termijn officieel te kunnen presenteren. Een eerste bod van vijftien miljoen euro werd nog afgewezen door directeur voetbalzaken Marc Overmars, maar nu blijkt er toch een akkoord te zijn bereikt door alle betrokken partijen. Transferexpert Fabrizio Romano verwacht dat er dinsdagavond al witte rook zal komen rondom de transfer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Verstandige keuze van David Neres?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

193 reacties (laatste reactie door glennn)

Prima deal vind ik het. Tuurlijk maak je verlies maar 15 miljoen + doorverkoop percentage voor een wissel die eigenlijk al best wel lang niks meer laat zien is gewoon prima onderhandeld. Neres heeft veel gebracht, nooit gezeikt en belangrijk geweest. Prima deal voor alle partijen. Verwacht dat Ajax snel een opvolger wil presenteren met de Eredivisie hervatting om de hoek.

11 januari 2022 om 18:00

'neres heeft veel gebracht'
Ik ben het hier maar deels mee eens als Ajacied. Als je zijn ontwikkeling bekijkt bij Ajax vind ik hem marginaal beter geworden, misschien zelfs vrijwel niet. Hij heeft zoooooveel acties dat ie maar begint te rennen en vervolgens struikelend over de achterlijn inlevert. Dat zat er vanaf het begin in, en is er zo blijkt dus nooit uitgekregen.

Gun hem het allerbeste, maar ik moet zeggen dat we er met Bergwijn flinke stappen mee op vooruit gaan (die komt natuurlijk).

11 januari 2022 om 18:03

Niet helemaal mee eens eigenlijk. Vind z'n ontwikkeling niet gelijk staan aan wat 'hij heeft gebracht'. Vind namelijk dat hij Ajax ontzettend veel gebracht heeft in 18/19 in de CL campagne

11 januari 2022 om 18:04

We gaan er zeker op vooruit met Bergwijn. Zeker als je die voor een soortgelijk bedrag kan halen. Wat ik meer bedoel te zeggen is, het sentiment rond Neres is mij te negatief. Er word gedaan alsof het nu een speler is voor RKC, daar ben ik het mee oneens.

11 januari 2022 om 18:06

Babushka ja daar heeft hij gepiekt, maar komop weegt dat op tegen alle andere potjes? Ik vind het een aardige kerel, bescheiden en geen irritant gedrag. Maar tjah, ik heb ook het gevoel dat hij niet naar een blijvend hoger niveau is gegroeid.
Al met al dus een juist besluit om dit hoofdstuk te sluiten.

11 januari 2022 om 18:07

r31n31r. Neres zijn blessureleed heeft zijn ontwikkeling onderuit gehaald. Hij was seizoen 17/18 en 18/19 gewoon enorm goed en ontwikkelde zich ook fantastisch, daarna zwaar geblesseerd geraakt en nooit meer dat niveau van voorheen laten zien.

11 januari 2022 om 18:11

Hierin ben ik het helemaal met je eens. Maar dat betekent niet dat hij ons niet veel heeft gebracht. Ja hij heeft de laatste tijd weinig betekend, maar de rol van betekenis die hij had in die campagne was groot. En de rol van betekenis van die campagne voor Ajax is al helemaal groot! Die campagne heeft er mede voor gezorgd dat Ajax kon cashen op Frenkie, Van de Beek, De Ligt en Ziyech. Door die campagne heeft Ajax echt een veel grotere naam gekregen wat betreft recent voetbal en dat heeft veel voor de club betekend. Maar verder helemaal met je eens

11 januari 2022 om 18:30

Babushka ik ben erg blij met jouw reactie, gelukkig zijn er net als Messi ook supporters met een lange termijn geheugen. Natuurlijk was het de laatste maanden niet veel, maar deze man heeft ons heel veel succes gebracht. Hij is zeker wel één van mijn grote favorieten geweest bij mijn cluppie.

11 januari 2022 om 19:13

Bergwijn zal nooit voor ‘rond de 15 miljoen’ kunnen vertrekken verwacht ik. Tevens verwacht ik dat het salaris van Bergwijn wel ongeveer dat van Neres zal zijn, zo niet een tikje er boven..

11 januari 2022 om 19:23

@Sulejmanii; serieus? Een van je grote favorieten ? Maar baseer je dat echt op zijn kwaliteiten of neem je zijn haarcoupe etc er in mee ?

11 januari 2022 om 19:56

Precies! Iemand die het goed ziet. Bizar eigenlijk wat een blessure/ blessures met iemand kan doen.

Altijd gedacht dat hij naar een top competitie zou gaan bij een transfer, en dan heb ik het niet over een absoluut top team. Maar een sub topper in een van de grote competities.

11 januari 2022 om 20:36

Als een hart aanval Janter, Neres in de topvorm van ons fabuleuze CL seizoen behoort zeker tot mijn favoriete wingers. Erg van genoten toentertijd.

11 januari 2022 om 18:28

Messi perfect verwoord, helemaal mee eens. Wat heeft deze jongen mij op de banken gekregen zeg, vooral tijdens het legendarische Champions League seizoen. Zal hem altijd respecteren en waarderen daar voor, en daarnaast heeft hij inderdaad nooit zitten zeiken. Maar is altijd een positieve, vrolijke en correcte man geweest naar de club en ons als fans. Ik hoop van ganser harte dat hij daar opbloeit met die nieuwe prikkel, en alsnog zijn toptransfer te pakken krijgt.

11 januari 2022 om 19:08

@Messi, ze maken toch geen verlies? 12 miljoen aanschaf, 16 miljoen opbrengst plus doorverkooppercentage. Gaat nog wat belasting af, dus een kleine winst moet er nog wel inzitten.

Maar belangrijker is inderdaad wat hij in dat ene seizoen heeft gedaan. Dat is niet in geld uit te drukken. David Neres, bedankt, ik wens je het beste.

11 januari 2022 om 19:26

@Vernon volgens mij draaien ze een kleine verlies momenteel (als hij niet voor veel wordt doorverkocht). Maar uiteindelijk was zijn aankoopprijs rond de 22M +/-, met variabelen en het afkopen van zijn doorverkoop percentage. Als nog een mooie deal voor een bankzitter.

11 januari 2022 om 19:33

Ajax heeft bij transfer van Antony nog een deel van rechten van Neres gekocht om die transfer rond te krijgen, totale bedrag inclusief bonussen zou rond de 20 miljoen uitkomen. Maar veruit grootste deel ervan is al afgeschreven doorheen de 5 jaar dat hij hier speelde, boekhoudkundig gaat hier winst op gemaakt worden. Maar aankoop vs verkoop juist klein verlies.

11 januari 2022 om 22:45

Ja dat is waar, dat was ik vergeten.

Maar inderdaad alsnog een goede deal.

11 januari 2022 om 19:12

Helemaal met je eens Messibazoer. Ik vind het toch ook wel jammer dat hij weg gaat al hebben we nooit meer de Neres gezien uit het succesvolle champions league jaar. Vooral de bal op de paal (palo) tegen Tottenham zal me altijd bij blijven.

Had stiekum gehoopt dat hij naar een mooiere competitie zou gaan. Vraag me af of hij zich daar wel thuis zal gaan voelen

11 januari 2022 om 19:31

Eens, speler waarvan je altijd hoopte dat die weer terug zou groeien. Ik vind iets buiten het voetbal wel jammer, die doelpunten feestjes met Antony, je weet wel, dat gekke botsen in de lucht, dat ga ik echt missen. Straalde altijd zoveel oprechte blijdschap en plezier vanaf, maakte je altijd vrolijk.
Succes David(e)

11 januari 2022 om 20:32

Ja hopelijk vindt hij een nieuw 'bodycheck' maatje. Schiet me ook te binnen dat hij na een kampioenschap van Ajax enorm uit zijn plaat ging met een gekleurd petje in de spelersbus:-)
Hopelijk vindt hij deze pleziertjes ook daar in de Oekraã¯ne. Daar lopen vast ook wel wat Braziliaantjes rond

11 januari 2022 om 20:39

Ik vind het ook een prima deal, mooi dat we winst maken op Neres.
Ik snap wat mensen bedoelen met 'verlies' maar dat is gewoonweg niet correct
Je rekent namelijk een transfersom uit het verleden, sommige tellen wel salaris mee maar de afschrijving die al genomen is wordt niet meegeteld. Tegelijkertijd wordt ook de financiele meerwaarde van Neres niet meegeteld. Reken een paar procenten van de inkomsten aan Neres toe (sponsordeals, tickets en gelden van de Europese campagne) en je verhaal ziet er totaal anders uit.
Boekhoudkundig is het gewoon winst en het is een fijne deal voor Ajax en Neres. Ik hoop dat hij he goed gaat doen en ben blij met deze wederom goede verkoop van Marc

Een van mijn favoriete Ajacieden. In vorm echt een heerlijke speler om naar te kijken met bomvol talent. Helaas heeft hij daarvoor wel ritme nodig en dat kon ie in deze situatie niet vinden. Denk het juiste moment voor een nieuwe stap. Hoopte dat hij naar Spanje of Engeland zou gaan maar Shakhtar is qua club ook wel oké, een buitenkansje voor ze. Het ga je goed David, ik ga zijn celebrations met Antony het meest missen.

11 januari 2022 om 18:02

Als je de celebration met Antony het meest gaat missen zegt dat eigenlijk genoeg over Neres🤣 Ben in ieder geval blij dat hij weg gaat, want liet weinig nuttigs meer zien. Wens hem veel succes

11 januari 2022 om 18:06

Ik kan wel meer dan 10 sportieve momenten opnoemen maar dit is het laatste wat bleef hangen, eigenlijk wel triest ja. Zo'n speler hoort gewoon in de basis te staan, alleen zijn de andere 4 beter momenteel. Heel jammer, heb dit jaar nog wel flitsen gezien van de oude Neres maar er zit geen flow meer in, goed moment gekozen om te verkopen. Bergwijn is on his way.

11 januari 2022 om 18:47

Zijn doelpunt tegen Juventus in 2019. Heerlijk!! Hij heeft Ajax veel gegeven, maar zoals hierboven al is aangegeven hebben de blessures hem parten gespeeld. Voor ons fijn dat we goede vervangers hadden en nu hebben. Ik hoop dat hij zijn oude vorm weer gaat vinden, want dat gun ik hem wel. Neres is een waardige Ajacied!

11 januari 2022 om 19:09

Neres hoort zeker niet in de basis te staan bij een CL-waardige selectie als die van Ajax. Ik weet niet precies waar jij op doelt, maar zo kijk ik er dan naar. Fijne speler om erbij te hebben hoor, echter kreeg ik bij hem nooit het idee als ie ging invallen: oh oh nu komt er dreiging.

11 januari 2022 om 18:44

Totaal niet mee eens. Ook in 18/19 vond ik neres niet heel bijzonder. Het team presteerde goed, Neres redelijk. Nooit fan van hem geweest maar toen was ik geloof ik de enige..

11 januari 2022 om 18:46

Als je hem zelfs in 18/19 niet bijzonder vond dan gaat het nooit wat worden ja. Hij stond er in elke topwedstrijd. Bayern-uit, Real 2x, Juve 2x. PSV-thuis met 10 man. Heel vaak tegen Feyenoord ook. Neres was met zijn diepgang en acties cruciaal, hij was ook ijzersterk in de kleine ruimte met combinatiespel. Hij werd heel erg gemist tegen de Spurs, achteraf makkelijk maar met hem erbij hadden we misschien wel de finale gehaald toen.

11 januari 2022 om 19:05

Ga alsjeblieft je huiswerk doen marrtom en de wedstrijden tegen Real en Juve terugkijken. Hij zorgde voor de ommekeer bij die wedstrijden. En dat was absoluut masterclass.

11 januari 2022 om 20:38

Hahaha Mart, hij was de belangrijkste speler toen! Ik denk dat jij pas 3 maanden Ajax supporter bent. 😅

11 januari 2022 om 18:58

Wat mij betreft ook met opgeheven hoofd de Arena verlaten. Natuurlijk was het al 1,5 jaar niet meer de top maar wat heeft deze man ons successen gegeven. Het voetbal zit ook gewoon in hem, zou zo kunnen dat hij bij Shakhtar snel z’n oude vorm gaat terugvinden. Dan gaan ze nog heel veel plezier aan hem beleven!

Alvast gefeliciteerd met de transfer van Bergwijn!

11 januari 2022 om 18:20

Dat zit er dik in ja. En gezien de vorm van Neres de afgelopen 2/3 jaar denk ik zelfs dat Ajax er op vooruit gaat.

11 januari 2022 om 19:06

Ajax gaat er dan zeker op vooruit. Ik zag eigenlijk ook geen doorlopende groei bij Neres. Denk dat het niet beter wordt dan wat ie heeft laten zien bij Ajax. Bij Bergwijn is die potentie er nog wel.

11 januari 2022 om 21:05

Ik vind de potentie van Bergwijn ook niet van cl niveau en vraag mij dan ook af of je hier in de toekomst echt op vooruit gaat.

11 januari 2022 om 19:10

Weet niet of dat gaat lukken. Ajax zal meer dan 20 voor hem moeten betalen, denk ik. Da’s veel hoor.

Als het 20 miljoen is geworden erg knap voor een speler die geloof ik al 3 jaar geen indruk meer heeft gemaakt. Daarvoor wel was het wel een goede speler dus wie weet weet hij dat niveau weer te halen in de toekomst

11 januari 2022 om 18:00

Volgens de Telegraaf betreft het 16 miljoen met een groot doorverkoop percentage.Prima deal wat mij betreft!

11 januari 2022 om 18:01

Zeker een prima deal. Overmars doet dat altijd erg goed

11 januari 2022 om 18:31

Ze draaien zoiezo quitte, aangekocht voor 12, bonus tot 15. Dus als hij verkocht wordt voor 15 incl bonus dan is het al quitte toch?

Daarbij zal er boekhoudkundig zoiezo winst gemaakt worden aangezien Neres 3 jaar speelt en er dus al 3 jaar is afgeschreven.

15 met een contract van 5 jaar is 3 per seizoen. Afgeschreven dus 9, blijft er 6 mil over, krijg je er 12 voor dan boek je een positief balans van 6 miljoen (-6 + 12 is +6)

En hij heeft toch een groot aandeel gehad, 180 wedstrijden waarvan betrokken bij 90 doelpunten dat is een mooie score.

11 januari 2022 om 18:48

@jersonsaik, als ik me niet vergis heeft Ajax het doorverkooppercentage van Sao Paulo afgekocht. Hij heeft sowieso minimaal 20 miljoen gekost. Wel wordt er natuurlijk boekhoudkundig winst/ quite gemaakt aangezien hij al een paar jaar bij Ajax speelt. Wel vraag ik me af of Ajax daar op dat vlak veel mee opschiet, aangezien ze toch afhankelijk zijn van spelersverkopen om zwarte cijfers te draiien.

11 januari 2022 om 18:49

Hij is voor 15 miljoen overgenomen, maar dat was, als ik het goed heb, maar met een bepaald percentage eigenaarschap.. volgens mij hebben ze later voor een aantal meer miljoen het volledige eigenaarschap van Netes overgenomen.. totale som kwam volgens mij neer op rond de 21 miljoen..

11 januari 2022 om 18:49

Ze draaien volgens mij niet quitte. het initiele bedrag was inderdaad 12 miljoen + 3 miljoen aan bonussen. Alleen was dat voor 80 procent van de transfer rechten.
2 jaar later, toen het er op leek dat Neres voor 40 of 50 miljoen weg zou gaan, heeft Ajax die laatste 20 procent van de transferrechten ook overgenomen voor 8 of 9 miljoen waardoor te totale transfer van Neres, inclusief bonussen op 20 of 22 miljoen is uitgekomen.

Overigens kwam Neres in de winter van 16/17 dus nu 5 jaar geleden op een contact voor 4.5 jaar. De initiele aankoopsom zal dan ook voor een groot deel al afgeschreven zijn. Ik weet niet hoe de 8 of 9 miljoen voor de laatste 20 procent van de rechten in de boeken is verdwenen omdat die ongeveer tegelijk kwam met zijn contact verlenging (2 jaar er bij). Neemt niet weg dat het financieel in de boeken sowieso een flinke plus op zal leveren.

11 januari 2022 om 18:56

Als je het magische CL seizoen, en de transfersom tussen de 15 en 20 miljoen. En Neres zijn miljoenen salaris wat vrijkomt in ogenschouw neemt, denk ik dat we een fantastische deal hebben.

11 januari 2022 om 19:13

Stop maar na het magische CL seizoen. Dat was onbetaalbaar. The rest don’t matter.

11 januari 2022 om 19:33

Prachtig om mee te maken inderdaad. Hoorde vroeger van m'n vader die verhalen in 95. Maar dat seizoen 2018-2019 was ook magisch. Prachtig om dat mee te maken na de armoedige tijden in 2008-2014 Europees gezien.

11 januari 2022 om 18:00

Bizar he, en als je dan voor dat geld Bergwijn kan halen mag je niet klagen

11 januari 2022 om 18:03

Idd een goede deal voor Ajax. Al ben ik geen grote Bergwijn fan is hij op dit moment gewoon een stuk beter dan Neres en dus gaat Ajax er op vooruit

11 januari 2022 om 18:11

Als ie het 2jaar goed doet weer Marc hem wel te slijten voor 40 50mil, dus prima voor nu als oplossing, is ook nederlands en kent de ajax style

11 januari 2022 om 18:19

Ik ben ook geen grote fan van Bergwijn, zeker niet internationaal, voor de eredivisie kun je hem er zeker goed bij hebben dus misschien niet helemaal eerlijk maar voor 40-50 miljoen zie ik die oprecht niet weg gaan.
Hij is toch al ouder (24), mislukt in de PL, en zal zeker het eerste half jaar geen vaste basis speler zijn.
Ik denk dat Ajax geluk heeft wanneer ze hem in de toekomst, net als bijvoorbeeld Promes, met slechts een beperkt verlies kunnen verkopen. (op zich ook niet erg, er hoeft niet op elke speler een enorme winst geboekt te worden)

11 januari 2022 om 19:04

Ik vind het juist wel sterk. Zo creeer je toch wel een vaste Nederlandse basis die nog een tijdje mee kan en bewezen topspelers voor de Eredivisie zijn met oa Klaassen, Blind en Berghuis (en Tadic en Haller ook wel). Heb je toch een vaste basis aan ervaren Nederlanders/ex-Eredivisie. Met jonge talenten en een paar gerichte aankopen kunnen dan mooie dingen gebeuren. Dat zagen we in 2019 met De Ligt, De Jong, Neres, Ziyech, Tagliafico, etc. en dat zien we nu met Martinez, Antony, Alvarez, Timber en Gravenberch. We moeten niet verwachten dat we ooit met PSG of City mee kunnen doen, maar met deze spelers moeten we toch wel mee doen met de Roma's en Lyons als we goede toptalenten blijven opleiden en een paar sterke gerichte aankopen doen zoals Antony en Ziyech die het verschil maken. En mislukken ze? Dan heb je toch wel een aantal jongens met een hoog basisniveau, dus zul je altijd mee doen om de titel en wel van de Rapids en Olympiakossen winnen in de EL. Ik vind het juist wel sterk dan hoef je bijvoorbeeld niet zoals psv de afgelopen 2 seizoenen (19/20 en 20/21) zo dramatisch te presteren als de transfers niet goed uitpakken zoals met bruma, baumgartl, doan, etc.

11 januari 2022 om 18:01

Ik vind het sentiment rond Neres eerlijk gezegd wat te negatief. Misschien kijk ik door mijn Ajax bril uiteraard. Hij is bij lange na niet meer de man die hij was, maar heeft ook vorig seizoen uitstekend gespeeld. CL thuis tegen Liverpool (0-1) was hij motm, in mijn ogen tenminste. Bij elke andere Eredivisie club zou hij gewoon basis staan, behalve PSV als Madueke fit is. Gewoon een prima speler en niet zo slecht als hier soms beweerd word.

11 januari 2022 om 18:21

Deze mening deel ik met je. Ik vind dat "zijn" tijd er wel op zit bij Ajax, maar heeft echt hele goede wedstrijden gespeeld voor Ajax en was erg belangrijk tegen Juventus in het CL jaar!

11 januari 2022 om 18:34

Wizzle zijn passie, vechtlust en onnavolgbaarheid tegen Juventus vergeet ik nooit meer. Dat was mijn favoriete wedstrijd van hem denk ik. 😍😄

11 januari 2022 om 19:16

Is dat nog ergens terug te zien? Ik heb van die wedstrijd minder gezien dan van de Real Madrid wedstrijd.

11 januari 2022 om 20:40

Vernon natuurlijk, dat gehele Champions League seizoen is terug te zien op YouTube uiteraard. Zoek maar op.

11 januari 2022 om 18:32

Eens Japie, heeft in het verleden laten zien dat hij een fantastische speler kan zijn. Ik hoop dat hij helemaal opleeft van deze nieuwe prikkel.

Beste voor alle partijen, gun David het beste maar de magie bij ons leek al een tijdje uitgewerkt.

11 januari 2022 om 20:28

Had persoonlijk een transfer verwacht die sportief wat aantrekkelijker zou zijn dan Shaktar. Ergens middenmoot Bundesliga of Italië ofzo.

Voor beide partijen verder prima dat hij vertrekt idd.

Het is hem gegund. Ontzettend goede speler voor zijn blessure. Het ga je goed David!

Als Ajax hier daadwerkelijk meer dan 15 miljoen voor heeft gekregen, gefeliciteerd. Wonderbaarlijk dat je nog zoveel geld voor zo'n voetballer kan krijgen die de afgelopen jaren (in mijn ogen) niets bijzonders heeft layen zien.

11 januari 2022 om 18:02

Als de man voor hem nou een koekebakker was geweest dan zou men natuurlijk nooit veel hebben willen betalen.
Echter, de kenners zien ook wie zijn concurrent is en wat hij heeft bewezen voordat Anthony kwam.

oh echt zonde. veel te bescheiden speler. Succes.

Prima deal, als je ziet wat hij de afgelopen 2 jaar gepresteerd heeft. Nu zal Bergwijn wel snel aangetrokken worden.

Achteraf toch voor €45m moeten verkopen. Maar goed dat is makkelijk lullen. €15-20m voor Neres is zelfs in de huidige markt prima.

11 januari 2022 om 18:01

Dan had hij niet zo belangrijk kunnen zijn de CL. En dat heeft ook heel veel geld opgeleverd.

11 januari 2022 om 18:04

Dankzij hem heeft Ajax het ver kunnen schoppen in de CL en kampioensachappen kunnen behalen.
Nu ook nog winst maken op hem en in de toekomst mee profiteren dankzij doorverkooppercentage.
Wat kan je nog meer wensen
Chapeau voor Overmars (alweer)

11 januari 2022 om 18:13

Chapeau, Chapeau.. Het is een Chapeau waard voor de positie waarin Ajax verkeert waardoor je nu gewoon makkelijker verkoopt.

11 januari 2022 om 18:08

Tuurlijk niet. We willen kwaliteit op het veld zien en Neres was enorm belangrijk in het halve finale CL jaar, daar had ik hem zeker niet willen missen.

Jammer maar bedankt voor je enthousiasme en je inbreng David Neres. Het ga je goed en wellicht tot ziens.

Dank je wel Neres. Voetballend was het de afgelopen paar jaar niet te doen met je, maar wat was je een genot voor de kleedkamer en andere kijkers. Het ga je goed!

Goede club voor hem. De Braziliaanse spelers floreren best wel goed in dat soort competities. Hoop natuurlijk een mooi bedrag met doorverkoop percentages. Neres is ook niet de schim van wat die was in het begin.

Hopelijk hervind hij zich zelf weer!

Van ooit 40 mil geboden krijgen(weet niet meer welke club) naar 15 mil en naar niveau Shakhtar… was er serieus geen enkele club interesseert op niveau? Geen Everton? Geen Roma? Zonde man. Je zou toch denken dat rond dat niveau wel geïnteresseerd zouden zijn. Niet als basisplaats maar wel voor erbij…

11 januari 2022 om 18:02

Welke club van niveau heeft interesse in een 24 jarige bankzitter die al een tijd geen lantaarnpaal voorbij komt? De 40 miljoen was door een Chinese club toen der tijd, dus dat is nou ook niet echt een prestatie. Vind dat 15 a 20 miljoen voor Neres echt een goede deal is van Ajax.

11 januari 2022 om 18:07

24 jaar, heeft z’n beste jaren nog voorzich. Natuurlijk staat bankzittet bij Ajax niet sterk op je CV. Maar het is geen koekenbakker. Met z’n 24 jaar kan hij het tij nog keren. Had echt verwacht dat minstens de middenmoot een poging had gedaan

11 januari 2022 om 18:13

Ik denk dat de middenmoot toch graag wat meer garanties wilt hebben. Neres is gewoon een hele dure gok. Zal genoeg door de scouts bekeken zijn, en als die dezelfde beelden als ik hebben gezien, dan kan ik begrijpen dat zij toch even verder gaan kijken.

11 januari 2022 om 18:08

Everton of Roma? Die gaan daar toch nooit op happen. Neres is een groot vraagteken. Shakhtar staat er om bekend het beste uit hun Brazilianen te halen. Neres heeft sinds 2019 misschien een handvol goede wedstrijden gespeeld. Veel blessureleed, en niet meer dan een wissel bij Ajax. Dit is een mooiere deal dan ik nog had verwacht, want als ie opbloeit en toch nog een transfer maakt naar een grote competitie over een paar jaar kan Ajax zo nog 30 procent doorverkoop meekrijgen.

11 januari 2022 om 18:37

Mauro al zat Ajacieden hebben hier boven verteld waarom die deal waardeloos was. Eigenhandig heeft Neres er voor gezorgd dat we verder kwamen Juventus versloegen. En in de volgende ronde terecht kwamen, waardoor we veel meer dan 40 miljoen maakten.

11 januari 2022 om 18:48

Clubs als Roma en Everton halen basisspelers bij de Nederlandse top weg, geen bankzitters.

11 januari 2022 om 19:18

Nou... Kluivert?

12 januari 2022 om 10:13

Speelde in zijn laatste Ajax seizoen 30 van de 34 Eredivisiewedstrijden, dat kan je gewoon een basisspeler noemen.

11 januari 2022 om 19:04

Ja inderdaad jammer voor hem. Had het hem zeker gegund. Maar van Neres horen we niks meer ben ik bang.

Dit was al voor 99% zeker, anders had Overmars nooit een bod neergelegd bij de Spurs.
Neres blij, Ajax tevreden. Nu Bergwijn terug naar Ajax en alles is weer in orde.
Bedrag en doorverkooppercentage lijken mij ok.

Ondanks dat hij zijn niveau van 2018 2019 niet echt meer gehaald heeft vind ik het toch jammer. Met zijn coffeeshopogen

Bedankt voor oa de goal tegen Juve Neres en heel veel succes in je verdere carrière.

Toch jammer dat hij zijn ontwikkeling na dat ‘ene’ champions league jaar niet door heeft kunnen trekken bij Ajax. Toen leek hij de volgende miljoenenklapper te worden. Nu is dit een prima deal, lijkt me. Sjakhtar is in principe altijd een broedplaats voor Braziliaans talent gebleken dus wie weet komen we hem ooit nog tegen in de europese top.

De beste oplossing voor beide partijen. Heeft helaas (mede door blessureleed) nooit meer het niveau van het seizoen 18/19 aan weten te tikken. Wie weet komt Neres weer tot bloei in Donetsk waar altijd ook veel andere Brazilianen hebben gevoetbald. Heel veel succes, David!

Jammer dat die blessures hem de das om hebben gedaan. Was in 18/19 maar ook in het begin van 19/20 erg goed. Hij was ook 1 van mijn favoriete spelers bij Ajax. Helaas opeens zwaar achteruit gegaan sindsdien. Maar goed een nieuwe omgeving voor hem kan zijn carrière wat opschroeven. Prima bedrag voor hem uiteindelijk.

Goede deal voor Ajax, al hadden ze er 1.5 jaar geleden meer uit kunnen slepen. Ik snap als Nederlander al niet dat je naar het oosten wilt, laat staan voor een Braziliaan. Kennelijk toch iets met pegels...

11 januari 2022 om 18:08

Voetballen wel veel Brazilianen bij Shakthar. Dagelijks in zo'n omgeving kan ook belangrijk zijn in de keuze van een speler. Denk dat dat bij Neres het geval is. Shakthar speelt toch vaak Champions League. Dus snap het wel.

11 januari 2022 om 18:13

Voor zijn salaris kun je mij overal naar toe sturen denk ik.
En als je toch vanuit Brazilie in Europa zit, maakt het ene of het andere buitenland ook niet veel uit.
Voordeel wat hij daar heeft is dat hij geloof ik de 13 of 14e braziliaan in de selectie wordt. Mocht Brazilie nog een B team zoeken kunnen ze zo Shaktar sturen.

Helemaal prima. Vind ook dat we op dit moment echt meer dan genoeg opties hebben op de vleugel, fijn dat we er ook nog zo'n bedrag en doorverkoop percentage uithalen. Al met al content met dit nieuws

Dag Neres, t gaat je goed. Ik heb echt wel een zwak voor hem. En dat verlies is ruimschoots goedgemaakt in t jaat toen ajax de halve finale haalde. Hij speelde toch echt een essentiele rol dat seizoen. Hoop dat je snel weer je oude vorm kunt vinden.

Heeft vooral in 't begin z'n waarde gehad, maar voor beide partijen inderdaad beter als de wegen scheiden. Toch knap van die Overmars dat hij hier waarschijnlijk meer dan €15 miljoen uithaalt. Verkoopt nog een ijsje aan een Eskimo die Marc...

11 januari 2022 om 18:39

Haha die opmerking vind ik wel leuk van die Eskimo en een IJsje. Maar de kern is waar, wel echt een hele knappe deal. Neres is best lang uit vorm.

Verstandig dat Ajax zn verlies neemt en voor Neres geeft dit ook beter perspectief. Ben benieuwd of Ajax zich nog verder gaat versterken, kan me niet voorstellen dat Bergwijn interesse heeft in een plekje op een andere bank.

Denk voor Neres een ideale stap om daarna weer een stap voorruit te spelen. Mits fit een mooie speler die goed gescout is en belangrijk is geweest met cruciale goals op Europees niveau als in de Eredivisie en beker. Helaas door veel blessureleed de afgelopen 1,5 jaar niet zijn vorm van voorheen kunnen raken. Maar blijft een goede speler die zeker zijn bijdrage aan Ajax heeft geleverd. Denk na 4-5 jaar dat het voor Neres ook wel goed is dat hij een nieuws omgeving en uitdaging zoekt. Gezien het aantal Brazilianen in de selectie bij Shakthar snap ik de keuze wel. Daarnaast spelen ze net als Ajax vaak in de Champions League.

Ben Neres erg dankbaar voor zijn inzet en in het halve finale jaar erg belangrijk geweest. Heb wel atlijd een gevoel dat dit een leuke speler is wanneer het hele team goed draait, maar wanneer hij het echt moet gaan doen is ie niet meer goed genoeg. Verder is shaktar wel echt een ideale club voor een braziliaan om je carriere nieuw leven in te blazen. Zie neres nog wel de suptop van Spanje oid halen als ie zijn vorm weer terug vindt.

Perfect scenario, transferexpert Pedro Almeida meld al dat Ajax en Tottenham richting een akkoord gaan waarin Bergwijn een half jaar gehuurd wordt en Ajax hem komende zomer verplicht voor een afgesproken bedrag definitief zal overnemen. Prima deal waar we zeker niet slechter van gaan worden.

Jammer, hij had een mindere periode maar ik was toch wel gecharmeerd van hem. Had een goed schot en had hem graag op 10 willen zien maar helaas.
Succes en geluk daar. Bedankt.👍🏻

Ondanks dat het qua competitie en land niet het meest aanspraak makend is, is dit wel een mooie stap voor Neres.

Vast niet de stap waar hij 2-jaar geleden op had gehoopt, maar denk dat dit een stap is die niet eens heel verkeerd voor Neres kan uitpakken. Het is natuurlijk al jarenlang bekend dat Shakhtar Donetsk goede Braziliaanse-spelers binnenhaalt en vaak ook voor hoge bedragen weet door te verkopen aan andere clubs, maar denk dat Neres ook gewoon een nieuwe omgeving nodig heeft en zal mij niets verbazen als hij het daar goed zal doen.

Helaas was hij sinds de blessure die hij in november 2019 in die krankzinnige wedstrijd tegen Chelsea, die in 4-4 eindigde en waar hij toen nog gewoon een goede wedstrijd speelde, nooit echt meer op dat niveau gekomen en baal daar echt wel van, want had altijd het idee dat Neres qua rendement op het gebied van goals en assists behoorlijk wat in zich had voor een vleugelspeler en dat hij zeker in de Eredivisie minimaal 20 goals kon maken en ook op zo'n 10 tot 15 assists zou komen en dan alle competities bij elkaar op zo'n 25 goals en ruim 15 assists en dat is voor een vleugelaanvaller echt gewoon zeer goed.

Maar denk dat dit wel een prima stap voor Neres is. Zal zich waarschijnlijk ook wel in een soort mini-Brazilië wanen, aangezien Shakhtar nu al 11 Braziliaanse spelers heeft rondlopen (met Junior Moreas meegeteld, ook al is hij genaturaliseerd tot Oekraïner).

11milj aankoop, 1 jaar in KKD en nu voor 16 weg.
Waar maak je dat nog mee in onze competitie 1 jaar wennen in de KKD

11 januari 2022 om 18:11

Beetje rare redenering, als Neres aantoonbaar op Europees en nationaal geleverd heeft mits fit. Was toen ook nog een jonge speler die van Zuid Amerika naar Nederland kwam.

11 januari 2022 om 18:33

Hoe kom jij erbij dat Nerés een jaar in de kkd heeft gespeeld? In totaal 5 wedstrijden, de rest allemaal Ajax 1.

Nerés stond er vrijwel vanaf het begin. 3/3 g/a in 12 wedstrijden, Europa league meegerekend.

Jammer dat hij tussentijds weg gaat, ik had liever het seizoen met hem afgemaakt ipv Bergwijn.

Wel goed onderhandeld van Overmars en voor Nerés lijkt Shaktar mij geen verkeerde club om zich verder te ontwikkelen.

11 januari 2022 om 18:47

1 jaar in de Keuken Kampioen Divisie is wel wat overdreven.

Maar Neres heeft in zijn gehele periode bij Ajax maar 5 wedstrijden in Jong Ajax gespeeld: 4 wedstrijden vlak na zijn komst bij Ajax in het seizoen 16-17 en 1 wedstrijd in het seizoen 17-18. En het gekke is; Neres speelde vlak na zijn komst bij Ajax al meer wedstrijden in Ajax 1 dan in Jong Ajax: 8 om 4 in het seizoen 16-17 toen hij binnenkwam en 32 om 1 in zijn eerste volledige seizoen bij Ajax, seizoen 17-18.

En zo gek vind ik het eigenlijk niet dat Neres in het begin rustig gebracht werd bij Ajax. Je moet trouwens ook niet vergeten dat Neres rond zijn overgang naar Ajax destijds met Brazilië onder 20 nog meedeed aan de Copa America onder 20 en hij daardoor pas maart 2017 aansloot bij Ajax, zo'n 4 à 5 weken nadat zijn transfer naar Ajax rond was en dat toen Bertrand Traoré op rechtsbuiten speelde en gehuurd was van Chelsea.

Volgens mij was het hele idee dat Neres dan voor het seizoen 17-18 de plek van Traoré over zou nemen en dat duurde dat seizoen inderdaad even, maar in de invalbeurten die hij kreeg maakte hij een prima indruk en destijds was Keizer de trainer en die wisselde best vaak van spelers en formatie en liet Neres in de eerste 2 maanden regelmatig links liggen, terwijl die dus juist indruk maakte in de minuten die hij kreeg maar dat zag Keizer gelukkig ook in na een tijdje.

En op het moment dat Neres bij Ajax binnenkwam, was hij 19 en werd vlak daarna 20. Voor Neres was het natuurlijk een compleet nieuwe omgeving, want het was natuurlijk een gigantische stap voor hem doordat hij ver van zijn familie zat en in een ander land met andere culturen, talen, weersomstandigheden, gewoontes en andere teamgenoten en speelstijlen natuurlijk.

Dat met Neres heeft Ajax gewoon goed gedaan, ook door toen na een tijdje ervoor te zorgen dat er regelmatig familie van Neres vanuit Brazilië overkwam en ook door Wamberto in te schakelen die Neres bij de hand nam.

Niet iedereen is zoals Davinson Sánchez, Antony, Tagliafico, Martinez, etc. die direct vanaf wedstrijd 1 spelen alsof ze er al jaren spelen en meteen op hun plek zijn binnen en buiten het veld.

Bijvoorbeeld Álvarez had het in het begin bij Ajax ook moeilijk, maar dat had er ook mee te maken dat zijn vrouw en kind Nederland nog niet in mochten omdat z'n vrouw nog te jong was.

11 januari 2022 om 19:52

@Rochester; kan bij Alvarez zeker een rol hebben gespeeld, maar Alvarez kreeg ook uberhaupt amper de kans om zich te laten zien. Daarbij stond die de ene keer als CV en dan weer CVM. Hielp denk ook niet mee.

Hoezo knap?

Een speler waar je 40/50 miljoen voor kon vangen weg doen voor Max 20 miljoen en daarnaast zeer waarschijnlijk voor hetzelfde bedrag een Bergwijn halen die nog niet eens in de buurt komt van het niveau van een Neres.

11 januari 2022 om 18:10

Knap omdat je voor een bankzitter nog 20 miljoen kan vangen misschien? 40/50 miljoen is achteraf gezien mooi praten natuurlijk. En zeggen dat Bergwijn niet in de buurt komt van het niveau Neres.... Tja, laten wij het erop houen dat iedereen zijn mening mag hebben.

11 januari 2022 om 18:13

Vraag me nu alleen af, was dat voor of na die mooie prestaties in de CL? Want als dat er nog voor was, dan is het helemaal niet slecht geweest. Want Ajax presteerde 'dan' daarna werelds in de CL met Neres in het team. Als het daarna was, ja dan kun je zeggen had je toen moeten verkopen maar goed. Dit is alsnog een leuke deal voor Ajax (want vergeet niet, hij heeft nog maar 1 jaar te gaan). Als zij nu dan voor 20 mil bijv. Bergwijn halen, doen ze gewoon top zaken wat mij betreft.

11 januari 2022 om 18:14

Hoe had je dat kunnen vangen als Neres niet naar die Chineze club wou?

11 januari 2022 om 18:49

Niet wou? Of niet mocht?
Naar mijn weten was die wel geïnteresseerd maar hield Ajax het tegen.

11 januari 2022 om 18:42

Raubath wellicht even de bovenstaande reacties doorlezen eerst. 🤦🏾‍♂️ Talloze Ajacieden hebben al laten doorschemeren, blij te zijn dat die 40 miljoen deal met China niet is doorgegaan. Neres heeft ons eigen handig van Juventus laten winnen, en ons naar de halve finale getrapt. Waardoor we veel meer dan 40 miljoen binnenhaalden. En ook nog belangrijk voor de titel geweest, tel uit je winst. 😏

11 januari 2022 om 19:03

Ach schei uit, Bergwijn die niet in de buurt komt van Neres? Nou het zal me niet verbazen dat Bergwijn het beter gaat doen dan Neres. Neres was een grappige speler, maar echt niet zo bijzonder als jij doet blijken.

11 januari 2022 om 20:12

Cijfers van Bergwijn zijn minder op dit moment dan die van Neres, cijfermatig kan Neres echt hele fraaie cijfers overleggen met 1g/a elke 122 minuten namens Ajax. Bergwijn bij vertrek bij PSV elke 136'. Europees presteerde Neres ook beter dan Bergwijn met 7g5a tov Bergwijn zijn 2g7a, waar Neres het voornamelijk in de CL deed was het voor Bergwijn de voorronde EL waar hij zijn waarde had. Als Bergwijn niveau haalt wat Neres zijn eerste 3 jaar, voor blessure dus, haalde doet Ajax een geweldige transfer.

11 januari 2022 om 21:13

Bergwijn is nooit echt een goalgetter geweest en zal hij voor mijn gevoel ook niet worden. Ook vind ik het geen echte buitenspeler die geregeld een goede voorzet geeft. Ik persoonlijk waardeer zijn inzet, maar zie ook veel tekortkomingen.

11 januari 2022 om 22:56

@Wolterx; ik ben zelf als het gaat om voetbal niet zo van de statistieken, want het is wel vaker voorgekomen dat een speler het niet goed doet in het buitenland en opbloeit in Nederland. Zo kan dat evengoed bij Bergwijn gebeuren. Heb ik dan 100% vertrouwen dat het een topper bij Ajax wordt? Nee... maar zit Bergwijn ver onder het niveau van Neres... nou echt niet. Kijk als Bergwijn 0 goals en 0 assists geeft in de eerste 3 maanden, maar hij dolt elke wedstrijd 3 man uit en door hem komt enorm veel ruimte waar uiteindelijk goals uit voorkomen... prima.

11 januari 2022 om 22:59

@Janssen; Ja maar ik kijk niet zozeer hoeveel goals en assists hij geeft. Ik kijk naar het complete plaatje. Heb liever dat ie doormiddel van zijn snelheid paar mannetjes passeert en dat daar via via via een goal uitkomt dan een simpele intikker.

En in de plaats daarvoor verruilt Bergwijn de bank van een grote premier league club voor de bank vak Ajax. Waarbij Bergwijn ook nog eens salaris zal moeten inleveren. Bergwijn moet elke week spelen met het oog op het WK en bij Ajax komt hij gewoon op de bank, want waarom zou Ten Hag die heel het seizoen al niks wisselt in zijn opstelling dat nu opeens wel gaan doen

11 januari 2022 om 18:26

Wellicht 3 - 3 - 4? Op ‘10’ Berghuis en voorin Tadic, Haller, Bergwijn en Antony?

11 januari 2022 om 21:15

Nu waren de mogelijkheden met daramy, danilo en neres ook vrij beperkt ahja je naar de vorm en prestaties kijkt.

Jammer dat het niet helemaal gelukt is met Neres. Toch wel 1 van mijn favo spelers. Die stoney look ga ik wel missen met zijn gekke dansjes enzo. Het heeft verder weinig met zijn voetballende kwaliteiten te maken maar volgens mij was hij wel echt een sfeermaker in de groep. Jammer dat hij zijn goeie seizoen niet echt een vervolg kon geven door blessures.

Goed gehandeld van Overmars. Neres heeft er niet het maximale uit weten te halen, mede door enorm veel blessures. Het feit dat we met Neres in de basis i.p.v. Dolberg thuis tegen de Spurs gewoon de finale hadden gehaald doet nog steeds pijn. €16 mln en een doorverkooppercentage is een prima deal voor Neres in de huidige vorm, is immers gewoon de 12e/13e man momenteel. Een paar mln erbij en je haalt Bergwijn op die ik iets hoger inschat dat Neres op dit moment.

Shakhtar heeft geld als water, hoop alleen dat Ajax minstens 20 miljoen krijgt. Ze vonden Traore ook al een koopje.

Erg goede voetballer, die het na en door een aantal blessures aan zelfvertrouwen ontbrak; dit straalde hij uit. Door veel te spelen kan hij hier weer over heen groeien en kan Sjakthar nog veel plezier aan hem beleven! Had ook nog eens de pech dat een erg goede voetballer op zijn plek kwam te spelen!

Ik wens Neres het allerbeste toe bij zijn nieuwe club. Vanaf dag 1 was ik fan van hem. Hij heeft bij ajax moeie dingen laten zien en aardig wat goals en assists gegeven. Hier in Nederland volwassenen geworden en een kind gekregen. Nooit hoorde je hem klagen en hij heeft zich altijd ingezet voor het team.
Helaas tegen Chelsea geblesseerd geraakt en daarna nooit meer in dat ritme gekomen. Hopelijk komt dit weer terug!

Die akka achter standbeen tegen Carvajal was zo lekker, jammer dattie nooit meer op dat niveau is gekomen.

Dag David. Ik vind het jammer dat je weggaat. Veel succes in je verdere loopbaan. En dan nog even in Google's Portugees: Olãƒâ¡ Davi, tudo bem. Lamento que vocã£âª vãƒâ¡ embora. Boa sorte em sua futura carreira..

Ik zou weleens aan een onderhandelingstafel met Overmars willen zitten. Daar kan ik waarschijnlijk veel van leren. Als de verhalen kloppen heeft hij voor Neres met nog 1,5 jarig contract, 16 miljoen + doorverkooppercentage (30%) bedwongen. Ongelooflijk!

11 januari 2022 om 19:39

Doorverkooppercentages zijn doorgaans over de winst. In scenario van jou zou 24 miljoen winst zijn en dus kleine 7 miljoen naar Ajax (en nog deel opleidingsvergoeding over totale bedrag van iets meer dan 1% obv jaren bij club tussen 12 en 23)

Voelt toch een beetje als een bitterzoet gevoel. Antony is duidelijk verder op dit moment, maar een Neres in vorm is zo’n fijne speler. Goed, nagenoeg niet in vorm geweest de laatste tijd, maar ga hem toch wel missen.

Ze vergeten even de 7 miljoen extra voor de resterende 20% van zijn transfer rechten. 22 mil in totaal dus.

Verder echt extreem goed gedaan van Ajax om Neres te kunnen verkopen EN een doorverkoop percentage. Echt heel goed gedaan. Petje af

Ik hoop voor Neres echt dat het rustig blijft daar ik Oekraïne. Maar in principe gewoon een goeie keuze van Neres. Hij komt gewoon aan spelen toe daar en kan dan gewoon weer ritme opdoen.

Het totaalbedrag kwam niet uit op 15 miljoen voetbalzone. Ajax heeft in 2020 nog 7 miljoen betaald voor de laatste 20% transferrechten.

Ach Neres.. toch jammer dat het er niet helemaal is uitgekomen (met name door die blessure denk ik). Desondanks veel goede momenten gehad! Ook een prima transfer met mogelijkheden voor hem en voor Ajax een goede deal. Laten we hopen dat er altijd nieuwe Neres' naar de Eredivisie blijven komen, want voetballen kan hij wel!

Neres kwam al twee jaar lang geen lantaarnpaal meer voorbij. Geweldige deal voor Ajax dit.

Ik wens hem alle geluk en hoop dat hij gaat vlammen.
Ik heb van je genoten vooral zijn eerste 2 jaar

Wat een (cultuur)shock moet dat zijn, als Braziliaan in Oekraïne leven. Voor zover sommigen natuurlijk het lokale leven meekrijgen vanuit hun voetbalbubbel.

Kan iemand mij uitleggen waarom men bij Ajax denkt dat Bergwijn beter zou zijn dan Neres ? Of sowieso een versterking is ? Niet gered bij De Spurs. Niets gewonnen. Geen goede cijfers. Waar komt dat enthousiasme vandaan ?Had Neres trouwens liever terug zien gaan naar Brasil ipv Ukraine.

11 januari 2022 om 19:05

Dus een gok ?!

11 januari 2022 om 19:09

@periquito, inderdaad een gok die ik nog steeds niet begrijp. Bergwijn is m.i. geen Ajax-speler, en zal dat ook nooit worden. Ik hoop nog steeds dat zijn komst niet doorgaat.

11 januari 2022 om 21:18

Maar als je bergwijn uit de psv tijd pakt had hij ook geen cl niveau en was zijn rendement ook niet echt groot. Ondanks dat hij toen ook nog wel vaak als spits gebruikt werd.

11 januari 2022 om 19:02

Geen idee eerlijk gezegd, we gaan een speler halen zonder rendement die ook nog is op de voor hem verkeerde flank komt te spelen. Hij word blijkbaar alleen gehaald omdat het een Nederlander is en dat ze dat hogerop erg belangrijk vinden maar ik zie 10x liever een Argentijn of Braziliaan.

11 januari 2022 om 19:07

Gaat mij niet om de nationaliteit. Maar ik zie gewoon niet wat Bergwijn heeft laten zien dat men zo enthousiast doet. Het is een pure gok lijkt het. Hopelijk een goede gok.

Voor Ajax een goede deal (ondanks dat een paar jaar geleden) meer verwacht hadden, en voor Neres financieel waarschijnlijk ook een mooie stap. Qua competitie is dit natuurlijk een minder mooie stap. Is toch niet echt 1 van de top competities.

Heel jammer maar voor hem wel beter denk ik, heb echt genoten van hem niet alleen in het bekende Champions league seizoen maar ook het jaar daarvoor was hij echt al heel goed, een echte publiekstrekker met geweldige cijfers. Na z'n blessures werd hij voorzichtiger en had minder vertrouwen in zichzelf, veel voetballen vanuit stilstand. Ondanks dat het zo eindigt is dit wel een van m'n favoriete Ajacieden die ik ooit live heb gezien. Nu een vervanger zoeken maar laat het aub geen Bergwijn zijn.

Tja... ene keer speelde hij wel leuk mee, maar de andere keer was ie nergens te bekennen zoals met veel spelers. Verder vind ik 'm altijd maar een luie speler om te zien. Jammer dat het niet gelukt is voor Ajax en voor hem zelf. En in de kijker spelen bij de Europese top via Shakhtar... lijk me sterk. Dat is toch anders dan bijvoorbeeld Ajax. Succes David!

11 januari 2022 om 19:09

Lui vanwege zijn oogopslag ? Wat in het veld was hij dat zeker niet. Maar begrijp dat zijn “stoned” look niet helpt….

11 januari 2022 om 19:13

Vergelijk Antony bijvoorbeeld eens qua loopje met Neres en je snapt me. Antony is een stuk gretiger en mede daardoor beweeglijker. Overigens... luie spelers hoeven niet matig of slecht te zijn eah . Zijn ongetwijfeld voorbeelden die wel (absoluut) top waren. Maar die hadden dan ook meer kwaliteiten.

Het gaat je goed . Ik heb genoten vanaf het begin van je .

Prima deal voor Ajax. Neres heeft op een paar wedstrijden na - CL campagne, PSV thuis - nou niet direct heel veel betekend voor Ajax. Niet dat hij nou keer op keer faalde, maar zijn goede bijdragen werden wel steeds minder en minder. En wanneer club en speler graag van elkaar af willen, is daarom deze deal voor beide partijen bevredigend. Hopelijk kan Neres bij Shaktar zijn beste spel weer laten zien. Ajax kan nu vol voor Bergwijn gaan, al is dat niet mijn eerste keus. Liever weer wat direct inzetbare talenten ala Antony. Die vertegenwoordigen ook nog eens extra verkoopwaarde. Maar het scoutingapparaat van Ajax stokt een beetje, want ik zie niet veel gebeuren. Behalve dat er op korte en niet al te lange termijn er spelers gratis de deur uitlopen...

Damn, wat jammer! Ik had 'm liever tot aan het einde van het seizoen gehouden. Krijgen we straks als bonus nog die verschrikkelijke gehypte Bergwijn...

11 januari 2022 om 19:34

Zo gehyped wordt ie nou ook weer niet. In Engeland gewogen en te licht bevonden. Dat neemt niet weg dat ie met een goeddraaiend Ajax in de eredivisie prima mee kan komen. In de CL idem. De PL slaag je niet zo maar. Zie zo'n Haller bijvoorbeeld. Topspits in de bundesliga ,eredivisie en CL. In Engeland niet voldaan. Tadic...Zo zijn er tal van voorbeelden en Bergwijn kan daar ook 1 van worden. Het grootste contrast was imo die Mendieta die van Valencia naar Middlesbrough ging. Man wat was ie goed bij Valencia. Echt wereldniveau. In de PL zo goed als onzichtbaar.

11 januari 2022 om 20:13

Oké slagen in de PL zal zeker niet meevallen, maar ik heb bij de Spurs ook helemaal niets in hem gezien. En wat betreft zijn periode bij Psv vond ik het al niets bijzonders en daar had hij nog het geluk dat hij met zijn snelheid bruikbaar was in de counter. Bij Ajax zijn de ruimtes zeer klein. En wat moeten we met een dure bankziiter van 18 miljoen of meer. Ik hoop dat Ajax in zuid Amerika weer een jonge Braziliaan (samba) weet te scoren!

11 januari 2022 om 20:27

Idd ,bij PSV heeft ie een langere periode niet dan wel voldaan. Ondanks dat ie wel een counterspeler is en Ajax 80 procent op de helft vd tegenstander speelt,heeft Ajax natuurlijk ook voldoende omschakelmomenten in een wedstrijd. Daar lijkt hij me beter dan Neres. Maar goed,tijd zal t leren eventueel.

Neres nooit dwars gelegen , zich altijd ingezet en volgens mij heel aardig mens. Bedankt voor de vrolijkheid de afgelopen jaren en veel succes.

11 januari 2022 om 19:27

Hahaha altijd zijn uitstraling of ie net De Boerenjongens uit komt rollen. Relaxed kereltje ,ik wens m alle succes in daar waar Braziliaanse spelers vaker goed aarden.

Gewoon goede zaken gedaan enerzijds. Anderzijds zal bijvoorbeeld de gewilde Bergwijn niet goedkoper worden. Hopelijk succes voor Neres. Zullen meer Brazilianen zitten. Dat zal t acclimatiseren wat makkelijker maken.

Veel succes daar Neres! Helaas na het geweldige seizoen in de CL nooit meer dat niveau weten aan te tikken. Mede door blessureleed natuurlijk. Desalniettemin, veel succes daar.

Wat betreft Ajax, Bergwijn zal snel gepresenteerd worden gok ik. Daarnaast hintte Ajax wel heel erg naar terugkeer Eriksen op social media.. Maar goed, we zullen zien.

Neres gun ik al het goeds van de wereld, zelfs wanneer hij wissel stond kwam hij lachend het veld in met die kleine ogen van hem alsof hij net uit de coffeeshop gewandeld kwam. Lijkt mij een topgozer om in het team te hebben. Was voetballend wat minder de laatste tijd en voorbijgestreefd door Antony, maar ik hij heeft ook genoeg mooie momenten laten zien. Zal vast wel goedkomen met hem daar.

Neres heeft in het seizoen 18/19 een paar leuke wedstrijdjes gespeeld maar daarna werd het mede vanwege blessures alleen maar minder en minder. Laten we eerlijk zijn (vrijwel) elke ajax supporter dacht dat er een flinke winst gemaakt ging worden, zeker na het bod uit China. Nu mag ajax blij zijn met een klein verlies.

snap niet precies wat shakhtar hier mee moet.. ze hebben met pedrinho en tete al goeie rechtsbuitens.
heb nergens gelezen dat er clubs zijn met interesse in die twee..

Nerts heeft een paar hele goede potten gespeeld voor ajax. Kan het ook niet zo zijn. Dat hij in die potjes boven zichzelf uit is gestegen. Het is een leuke voetballer maar erf technisch is hij niet. Sommige mensen doen hier alsof hij xe potentie heeft on ui te groeien tot Europese top. Ik heb dat eerlijk gezegd nooit gezien.

Ajax had altijd gedacht en gehoopt hem voor ruim 30 miljoen te verkopen...
Het Feestje gaat echt niet door....

Hoe moet dat dan nu met het juichen als Anthony scoort?

Ik heb persoonlijke liever Neres dan Bergwijn, laat laatste tijd niet veel zien krijgt ook weinig de kans buiten de blessures.

Bergwijn bij psv altijd falen voor de goal net als NL elftal en nu weer hij mag niet voor niks weg.

Voor zoveel geld zie ik liever andere komen

Neres is in het verleden er belangrijk geweest, klaagt nooit en zeker waarde gehad voor Ajax! Jammer dat hij weg gaat, zeker een aanwinst voor de Ajax selectie! Neres het ga je goed.

Wat ik me wel afvraag, als Bergwijn komt wordt die net als Neres bankzitter, Aat hij dat trekken? Tadic Haller en Antony krijgen sowieso de voorkeur ...

Jammer, maar het zat er toch wel eens aan te komen, Neres leek eerder steeds minder te worden dan steeds beter. Ik had altijd wel een zwak voor David, maar elke keer als hij erin kwam de laatste 2 seizoenen viel die bijna standaard tegen. Nog steeds een prima transferbedrag trouwens, volgens mij nog steeds meer dan ze destijds voor hem betaald hebben. Ik wens hem het beste bij Shaktar met zijn heerlijke pretkop

Zo verliest Antony wel zijn maatje bij Ajax voor het vieren van zijn doelpunten, komt Danilo straks op hem af rennen na een goal.

Ik blijf het echt jammer vinden. Je kan wel zeggen: het is een wisselspeler die weinig liet zien. Aan de andere kant: het was algemeen bekend dat Neres wel een speler was die vertrouwen nodig had en ook een aantal wedstrijden om in een lekkere flow te komen.
DIe kans heeft hij, na de ontwikkeling van Antony en zijn eigen blessures, ook niet meer gekregen. Hij moest het heel vaak doen met invalbeurten van een kwartier en dergelijke.

Ik blijf het erg jammer vinden. Persoonlijk denk ik dat Ajax er beter had voorgestaan (ook in de Eredivisie) als ze vaker gewisseld hadden. Heel veel spelers bij Ajax spelen nagenoeg alles. Terwijl: als je tegen een PEC Zwolle speelt of noem het maar op, dan maakt het niet uit of Neres of Antony speelt (voor de uitslag). Het enige voordeel is: als je Neres laat spelen heb je ook een ''reserve''speler die in vorm geraakt doordat hij meer minuten maakt.

16 miljoen is een aardig bedrag. Het is een verlies. Maar hopelijk is het een bedrag waardoor Bergwijn gehaald kan worden. DAn heb je wel een Nederlandse jongen erbij die overal in de voorhoede kan spelen.

Prachtige kerel die Neres. Die gaat nu voor speelminuten, maar vooral ook voor centen richting Donetsk. Jammer, maar ik hoop in de toekomst nog wel wat van hem te horen qua een mooie transfer vanuit Donetsk. Daar is het nog iets kouder he David

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
DaniloAanvaller132
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
J. GorterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

57 fans
Aanvaller, 25 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren