Sport waarschuwt Memphis Depay voor ‘uiterst gecompliceerde situatie’

Maandag, 10 januari 2022 om 12:48Jeroen van Poppel

Memphis Depay bevindt zich in een 'uiterst gecompliceerde situatie' bij Barcelona, zo waarschuwt Sport. Volgens de Catalaanse krant komt de onaantastbare basisplaats die de 27-jarige spits had onder Ronald Koeman snel in het geding. "Na een hoopvolle start is het licht voor Memphis Depay aan het vervagen", meent het medium.

Depay is net hersteld van een spierblessure, die hem zes wedstrijden aan de kant hield. Waar de Oranje-international vóór zijn blessure alles speelde, zijn de kaarten nu anders geschud. Het is sterk de vraag of Xavi er woensdag in de halve finale van de Supercopa tegen Real Madrid voor kiest om Depay in de basis te zetten. Sport wijst op de 'wederopstanding' van Luuk de Jong, die de afgelopen twee competitiewedstrijden telkens wist te scoren.

Zaterdag wist Depay zijn kans in ieder geval totaal niet te pakken. De aanvaller maakte zijn rentree als invaller voor De Jong tegen Granada (1-1), maar deed in het half uur dat hij speelde meer fout dan goed. Ook in de eerste vijf wedstrijden onder Xavi, waarin Depay de volle 450 speelminuten haalde, raakte de coach niet overtuigd van de Nederlander. Depay scoorde daarin twee keer, waarvan één penalty.

De grootste concurrentie voor Depay zal volgens Sport niet komen van De Jong, maar van Ferran Torres. Dat zal woensdag in de Supercopa tegen Real Madrid nog niet gebeuren, want de aanwinst is vanwege een coronabesmetting niet beschikbaar. Ferran is dankzij de contractverlenging van Samuel Umtiti inmiddels wél ingeschreven en zal snel zijn debuut gaan maken. Hij kan als rechtsbuiten en als spits uit de voeten.

Verder is Ansu Fati klaar voor zijn rentree: het toptalent zit tegen Real bij de wedstrijdselectie, al is de linksbuiten nog altijd een licht twijfelgeval. Zo krijgt Depay er op korte termijn twee grote concurrenten bij in de aanval, terwijl Xavi ook Ousmane Dembélé, Ferran Jutglà, Ez Abde en dus De Jong tot zijn beschikking heeft. "Het is een delicate situatie voor Memphis", besluit Sport.Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door nick danninga)

Het probleem met Depay is en dat ziet bijna iedereen in Nederland is. Dat hij leuk is voor de subtop, niet de absolute top of wat daar onder zit. Depay komt gewoon in veel dingen tekort en blinkt in niets uit. Bij Lyon deed hij het kei goed, was hij de absolute grote man en een heel team rondom hem heen gebouwd. Dat is hij bij barca niet. Denk dat dit net als bij Manu een hele grote mislukt avontuur word.

10 januari 2022 om 12:54

Weet je waar depay in te kort komt, het herkennen van risicos met zijn acties. Soms maakt hij van die acties waarvan je al wweet dat gaat gwn niet lukken

10 januari 2022 om 13:17

Maar zo raar is het niet - Memphis is nooit als basisspeler aangetrokken, is dat door de blessures van Fati en Aguero tijdelijk toch geworden, en nu Fati terug is en Torres aangekocht, zakt hij weer terug naar de reserverol.

10 januari 2022 om 13:54

@hangover96 sorry maar jij kraamt echt onzin uit. Koeman heeft hem gehaald als zijn zoon.. hij zou hem altijd opstellen, Koeman was niet objectief.. ik durf zelfs te zeggen dat Koeman eerder Messi(als hij gebleven was) zou wisselen dan zijn zoon Memphis..zelfde geldt voor Frenkie de Jong, die speelt altijd.. Koeman zijn vertrek is een verlossing geweest!! Hij was niet objectief betreft zijn 2 zonen daar

10 januari 2022 om 14:16

Als dat werkelijk zo was dan had-ie Memphis allang eerder bij Lyon weggeplukt, Memphis was gewoon een transfervrije breedteversterking.

10 januari 2022 om 14:20

Zo heeft elke trainer zijn voorkeur, zo stelt Xavi zijn Spanjaarden op. Xavi maakt genoeg fouten. Ook hij stelt Luuk De Jong gewoon op waar Koeman voor verketterd werd, maar dat wordt dan gedoogd zeg maar...

10 januari 2022 om 14:26

Hangover

ehh Koeman was bezig met Memphis te kopen, alleen Lyon wilde niet meewerken (en Barca kon niet meer bieden).

Dus hij wel met hem bezig.

10 januari 2022 om 14:35

Aqua1,

Luuk wordt onder Xavi opgesteld als targetman in een 4-3-3 (je weet wel die opstelling waarin hij bij o.a. PSV altijd flink scoorde). Niet een 5-3-2 op de counter, want daar heeft hij letterlijk 0,0 kwaliteit voor. Dus zoals altijd praat je maar wat, zonder dat je zinnigs daadwerkelijk wat zegt. Het lijkt net op iemand die continue aandrang voelt om te pissen, maar eenmaal boven de pot staand komt er geen druppel uit.

10 januari 2022 om 16:16

Wat een hoop onzin zeg

10 januari 2022 om 21:58

Helemaal eens met Garincha. Overigens geldt het omgekeerde voor Depay. Die heeft de ruimte nodig van 532 en komt qua techniek, krracht en met name intensiteit tekort bij 433.

10 januari 2022 om 18:14

Barcelona is toch subtop?

Eerlijk gezegd vind ik dat als luuk de jong zo door blijft gaan, hij een basisplaats moet krijgen ookal zijn alle aanvallers terug. Voor mijn gevoel zijn die andere aanvallers toch vooral van hetzelfde en luuk brenggt toch wel wat extra dreiging met voorzetten en hoge ballen.

10 januari 2022 om 13:00

Barca speelt echter niet met voorzetten en hoge ballen. Hij scoort nu twee keer in twee wedstrijden en ineens moet ie basisspeler zijn. 10 dagen geleden zat ie bijna in de bus naar Cadiz. Koekoek zeg.

10 januari 2022 om 13:09

Of het spel aanpassen om voorzetten te gaan geven kan ook hé.

10 januari 2022 om 13:48

Iemand die scoort moet inderdaad een basisspeler zijn zeg je goed

10 januari 2022 om 13:49

Luuk heeft heel veel geluk met de aanwezigheid van Jutgla. Je ziet echt dat hij vaak Luuk met voorzetten probeert te bereiken. Dit is ook meteen een kritiekpunt naar Koeman toe. Je beweert bij het binnenhalen van de Jong dat hij op het gebied van koppen wereldklasse is. Dat de Jong kan koppen zal niemand ontkennen. Maar waarom speelt hij dan met Memphis en de Jong samen? Dan vraag je toch echt af hoeveel verstand Koeman nu eigenlijk van voetbal heeft. Precies hetzelfde met de aankoop van Depay. Wat heeft Depay nu eigenlijk gepresteerd bij Lyon? Ja hij heeft 20 goals gemaakt. En verder? Hebben die goals ervoor gezorgd dat Lyon CL heeft gehaald? Illustere voorgangers als Lacazette en Fekir maakten ook die hoeveelheid aan goals en zorgde er dan ook voor dat Lyon zich voor de CL plaatste.

10 januari 2022 om 13:59

Da's niet zo moeilijk, Barcelona had geen geld, en Memphis liep uit zijn contract bij Lyon, had vrij lage salariseisen, en was bereid om voor maar 2 jaar te tekenen.

10 januari 2022 om 14:19

@ajax/barca, Memphis is jarenlang de beste speler bij uitstek geweest bij Lyon. Ja, zijn doelpunten hebben bijgedragen aan CL-plaatsing, meermaals zelfs, en ze hebben 2 jaar geleden nog met hem de halve finale van de CL gehaald.

Luuk de Jong heeft trouwens veel minder kopgoals gemaakt dan wat je 'wereldklasse' zou kunnen noemen.

10 januari 2022 om 14:31

Hij heeft zeker goede tijden gehad bij Lyon, maar het seizoen dat Lyon de halve finale CL haalde was Memphis grotendeels geblesseerd door zijn kruisband blessure.

10 januari 2022 om 15:48

Als er parkeer de bus tactiek wordt gebruikt tegen barca. Dan kan Luuk de Jong van waarde zijn door plan B te gebruiken en dat is nl voorzetten.

10 januari 2022 om 16:24

@Bonguorno, maar die kopgoals die hij maakt zijn wel van wereldklasse. Heb je die goals van hem gezien bij Sevilla in de Europa Leaque? Volgens mij was het zelfs in de finale dat hij echt een onmogelijke kopgoal maakte. Het gaat niet om de hoeveelheid, maar wel om de kwaliteit van zijn kopkunsten.

10 januari 2022 om 16:26

@Hannovet, maar dat is het probleem. Tuurlijk scoort hij individueel goed met zijn cijfers. Maar ging het team er ook op voorruit? Naar mijn mening niet echt. Lacazette en Fekir hadden toch een grotere impact op het team.

10 januari 2022 om 22:08

Probleem van depay is dat die niet een bal kan vasthouden+ dat die zelf denkt dat hij van wereldklasse is. Dus gaat die weer onmogelijke dingen proberen. Bij psv op links vond ik hem echt geweldig vaak vanuit de counter. Ik snapte wel dat v Gaal hem toen haalde. Hij moet bedient worden op snelheid actie maken schieten. Niet in de tiki taka want elke bal stuitert een meter van ze poot als die onder druk staat

10 januari 2022 om 14:36

We hebben nu gelukkig iemand van 38 die wel de bal op het hoofd van Luuk kan leggen. Met een Dest en Alba op rechts hoef je niet heel veel ballen op maat te verwachten en is Luuk dus gelijk uitgeschakeld

Tja denk dat het wel erg moeilijk wordt voor Memphis als zelfs Luuk de Jong nog een betere indruk maakt. Hij doet alles altijd zo moeilijk. Moet altijd de bal aannemen, een hakje doen of per sé dribbelen terwijl het niet kan. Onder Koeman natuurlijk een lieveling maar onder iedere andere trainer nooit. Tja hij moet zich nu wel gaan terug knokken hoor. Wordt alleen niet makkelijk als Ferran Torres, Dembele en Fati straks weer terug zijn.

10 januari 2022 om 14:42

Meneer is te traag lijky het wel, ook afgelopen wedstrijd een lakse indruk. Net alsof hij het wel heeft gezien allemaal. Met Luuk heb je gewoon een gemotiveerde gozer die alles wilt geven. Hij is dan voetballend wel vele malen minder maar wel een spits en een juiste instelling.

10 januari 2022 om 15:48

Ik vond Depay bij PSV wel redelijk veelbelovend, maar sinds hij het krachthonk ontdekt heeft is het energieke en sprankelende wel van zijn spel af.

Offtopic: Ansu Fati zit weer bij de selectie woensdag!

10 januari 2022 om 13:48

Staat wel bij “traveling without medical approval” dus de vraag is of die gaat spelen?

10 januari 2022 om 14:33

Klopt, hetzelfde geldt voor Frenkie trouwens. Die medical approval kunnen ze nog krijgen voor woensdag. Ik hoop dat Fati woensdag een paar minuutjes mee kan pakken, als hij de medical approval krijgt.

Ach, en dan maakt ie deze week de winnende tegen Madrid en is hij weer onmisbaar en een fenomeen volgens diezelfde kranten. Memphis is niet het basismateriaal wat Barcelona zou moeten nastreven natuurlijk, maar buiten Torres hebben ze voor de spitspositie ook niet veel smaken volgens mij. Of je moet Luuk als basisspeler zien.

10 januari 2022 om 13:36

Zolang Luuk De Jong presteert kan hij toch gewoon basisspeler zijn of zie ik dat verkeerd? Prikt nu al in 2 wedstrijden achter elkaar een goal mee, als hij deze vorm in ongeveer die lijn door kan trekken zie ik het probleem niet.

10 januari 2022 om 13:39

Nouja, omdat als hij nu 3 wedstrijden droog staat de kranten weer schreeuwen dat Luuk niks voor Barcelona is. Luuk pikt inderdaad z'n goaltjes mee maar is verre van basismateriaal voor Barca. De ideale pinchhitter, dat wel, dus zou hem niet snel wegdoen.

10 januari 2022 om 13:44

Naja eerlijk ik geef je wel gelijk dat hij geen basismateriaal zou moeten zijn bij Barcelona, maar ja hij presteert nu gewoon 2 wedstrijden achter elkaar al keurig, dus ik persoonlijk zou het jammer vinden als ze hem er nu meteen uit halen voor Torres nu hij gewoon prima op dreef is, stel hij presteert na deze wedstrijden niet meer dan zou ik zeggen zet Torres er maar in want die is voor de lange termijn gehaald natuurlijk.

Dit had natuurlijk niemand zien aankomen... Nu zijn 'papa' Koeman weg is, zal het nog minder lopen met Depay.

In Nederlands elftal heb ik Memphis enorm vaak verdedigd omdat zijn cijfers altijd enorm goed waren en rendement erg hoog. Ook bij Barca wilde ik hem best eens zien omdat het echt geen misselijke speler is voor dit niveau. Hij begon redelijk aan het seizoen met veel vertrouwen, maar naarmate het seizoen vorderde is dit ineens naar beneden gezakt. Hij mist teveel intelligentie om als spits (Bij Barca) te fungeren en heeft ook enorm veel kansen nodig. Als dan ook nog eens de goals beginnen uit te blijven dan wordt hij nutteloos, getuige de invalbeurt afgelopen weekend. Ik hoop dit seizoen nog eens Ansu Fati, Memphis en Dembele samen te zien als laatste hoop, maar de komst van Ferran Torres is weldegelijk een probleem voor Memphis

10 januari 2022 om 13:14

Je zegt het goed, hij mist veel intelligentie.

Als ik hem vergelijk met de 10 jaar jongere Ansu Fati dan is het bijna schandalig te noemen hoeveel kansen Depay nodig heeft om een goal te moeten maken of een kans te moeten creëren terwijl Ansu Fati dat met veel minder al lukt. Het verschil in rendement is gigantisch.

Na dit seizoen gewoon afscheid nemen van Depay. Leuke gok gewaagd maar het gaat niet meer goed komen behalve een gescoorde penalty en intikker hier en daar. Nu ook Torres is gekomen kan hij fluiten naar zijn basisplek.

10 januari 2022 om 14:17

Memphis lijkt gewoon even voor een seizoen gehaald te worden. Daarna straks in de zomer geld aan hem verdienen met een verkoop voor zijn 1 jarig contract. -_-

10 januari 2022 om 14:22

Xavi stelt Luuk De Jong al wedstrijden op, geen haan die er naar Kraay, zo hypocriet allemaal.. Koeman werd op de hakblok gelegd hier op VZ toen die Luuk opstelde.

10 januari 2022 om 14:38

Haha ohja dat ook nog ja. Te grappig gewoon. De smoesjes allemaal van de fans voor Xavi, zo krom en hypocriet idd. Of als ie met 5 man achterin speelt, roepen ze opeens nee is een 343 haha. Agh ja, het gaat nou zo geweldig voor ze met Xavi. Hij krijgt zelfs Ferran erbij terwijl Koeman het met kruimels moest doen. -_-

10 januari 2022 om 14:47

Koeman had vorig seizoen wel gewoon een Messi en Griezmann tot zijn beschikking en hij heeft nooit beroep moeten doen op Jutgla en Abde. Nou had Koeman dit jaar ook pech dat hij soms niet anders kon dan Luuk in de spits zetten maar tegen Bayern in een 532 aantreden om te counteren met Luuk de Jong in de spits is 1 van de puntjes waarvan je denkt had het nou niet gedaan. Daarnaas t zag je aan alles dat de dynamiek weg was en uiteindelijk had Ronald er ook geen zin meer in getuigen zijn houding op de persco’s. Vorig seizoen dikke prima gedaan helaas dit seizoen gewoon minder en uiteindelijk is het allemaal gewoon op.

Ik vind dat Memphis het redelijk doet, vaak prima tot goed en soms minder goed. Memphis heeft in 14 wedstrijden 8 goals en 2 assists gemaakt. Dat terwijl hij het moet doen met matige spelers als Demir, Nico, Coutinho en Luuk de Jong (en soms zelfs Dest). En mensen vergeten hoeveel werk hij verricht voor een aanvaller. Nu valt hij na 5 wedstrijden weer een keer in en is het duidelijk stroef, maar dat ie hierop wordt afgerekend laat alleen maar meer zien dat de media dingen vergroot bij Memphis. Als hij het redelijk doet, lees je weinig over hem. Als hij het matig doet, is het een dramatische speler…

10 januari 2022 om 14:40

En van die 8 goals zijn 3 penalties en 2 intikkers. Ok, goals zijn goals maar je moet zijn redelijke statistieken niet (mis)bruiken om te doen alsof Depay het goed doet.

Want, net zoals bij Lyon, valt hij in de topwedstrijden gewoon tegen (bv 0 goals in de CL) en scoort hij bijna uitsluitend tegen de kleinere ploegen.

Het is maar al goed dat hij gratis overgekomen is voor Barca, waardoor ze er in elk geval geen verlies zullen op maken.

De kranten in Spanje zijn net als een relatie met een vrouw. Moodswings tot de dood..

Jammer dat hij zoveel kritiek krijgt na een halve seizoen.. ik zou gewoon stoppen met voetbal er is geen eer te behalen.. hij moet 25+ goals maken en minimaal 20 assists per seizoen..

10 januari 2022 om 13:41

Kritiek is gewoon terecht. Niemand verwacht die statistieken van hem. Maar ze mogen wel iets verwachten en niet 20x balverlies per wedstrijd.

10 januari 2022 om 13:42

DDB. Ik weet niet hoe hij bij Barcelona speelt, maar als dat hetzelfde is als bij het Nederlands elftal, dan snap ik het wel. Pak zijn goals af en er blijft gewoon niks van Memphis over. Zijn basistechniek is gewoon heel matig en zijn acties mislukken vaker dan dat zij slagen. Scoort hij niet, dan heb je een speler in je elftal die meer tegen je voetbalt, dan met je

Memphis speelt als Messi dat gekocht is van AliExpress. Op sommige momenten toont hij zijn waarde maar over het geheel vrij nutteloos door gebrek aan kwaliteit.

Memphis in goede doen is een geweldige speler.
Enige nadeel is zijn extreme wisselvalligheid. Hij wisselt een goede wedstrijd af met vaak meerdere wedstrijden met zoveel balverlies.

Het is geen nr 9, nooit geweest.
Geef hem een vrije rol rondom een sterke afmaker in de 16.

Barca moet gaan kiezen: ga ik spelers zoeken die bij een speelwijze horen of pas ik mijn speelwijze aan op de spelers die ik heb. Je ziet in de media nu vaak dat De Jong wordt beoordeeld op zijn voetballande kwaliteiten (alsof Barca speelt met een Messi 'valse 9 met de punt naar achteren', terwijl het een targetman is. En je beoordeeld Memphis als een 9, terwijl het een buitenspeler/ zwerver is. Dus hoe wil je nou precies spelen? Want met Mephis of De Jong speel je 2 totaal verschillende speelwijzen.

Memphis blijft nu eenmaal een rare voetballer. Hij kan alleen scoren als het team om hem heen gebouwd is en iedereen vrede heeft met zijn rare acties en streken, waarvan je bij voorbaat al weet dat ze gaan mislukken. Luuk de Jong is ook niet de Messias voor Barca in dit verhaal natuurlijk, 2 goals maken je nog geen topspits. Maar je weet bij de Jong in ieder geval wel wat je krijgt. Dat kan je van Memphis eigenlijk niet zeggen.
Ik hoop van harte dat het weer aantrekt voor die jongen, maar ik vrees dat hij zijn moment of fame wel gehad heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4953 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Barcelona7330
4.Sevilla7023
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder342
M. DepayAanvaller2812
L. de JongAanvaller216
O. DembéléAanvaller211
Ferran TorresAanvaller184
M. ter StegenKeeper350
Jordi AlbaVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Barcelona.

816 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren