Advocaat bevestigt: Rai Vloet reed en was beschonken bij fataal auto-ongeval

Maandag, 10 januari 2022 om 19:14Tom Rofekamp • Laatste update: 20:09

Rai Vloet was de chauffeur bij het auto-ongeluk waarbij in de nacht van 13 op 14 november een vierjarig kind kwam te overlijden, zo bevestigt zijn advocaat aan NRC. Vloet deed maandag voor de eerste keer zijn verhaal over de fatale crash. De 26-jarige middenvelder van Heracles Almelo geeft in een openhartige video op de clubkanalen aan 'dat hij de tijd terug zou willen draaien als dat kon'. Na een afwezigheid van ruim anderhalve maand sluit Vloet vanaf vandaag weer aan bij de selectie, wat in samenspraak met de club is besloten.

"Natuurlijk ben ik in mijn hoofd iedere dag bezig met het ongeluk en de tragische gevolgen daarvan", begint Vloet zijn verhaal. "Ik zou willen dat ik de tijd terug kon draaien. Voor de getroffen familie vind ik het verschrikkelijk, ik leef enorm met ze mee. Wat het ook lastig maakt is het besef dat ik mijn leven weer langzaam kan oppakken terwijl de getroffen familie dat niet kan.” Vloet kwam weg met een bloeding en mocht het ziekenhuis alweer snel verlaten.

Daarna zocht de middenvelder direct steun bij familie, voordat hij begon te werken aan zijn rentree. "Ik heb heel veel gesprekken gevoerd met familie, met een psycholoog, met mensen van de club, vrienden, mensen die dichtbij me staan. Vervolgens ben ik weer gaan trainen met een personal trainer." Op basis van de gesprekken met de club is nu besloten dat Vloet weer mag aansluiten, zo licht technisch directeur Tim Gilissen toe.

“We vinden dat we het recht zijn beloop moeten laten. We kunnen en willen niet op de stoel van de rechter gaan zitten. We willen Rai als goed werkgever de kans geven zijn werk weer te hervatten, maar het blijft een vreselijke situatie met heel veel verdriet, vooral voor de getroffen familie. Natuurlijk is het een lastige beslissing en we snappen heel goed dat die emoties oproept, ook bij onszelf, maar het is een weloverwogen besluit." Vloet speelde zijn laatste duel voor Heracles op 5 november, uit bij aartsrivaal FC Twente (1-0).

De voormalig international van Oranje Onder 21 zat in de auto die medio november een ernstig ongeluk veroorzaakte op de A4 bij Hoofddorp. Een vierjarig jongetje kwam daarbij om het leven. Bij de ademanalyse werd alcoholgebruik vastgesteld bij de bestuurder. De Telegraaf onthulde eerder al dat Vloet achter het stuur zat, maar de bevestiging daarvan liet lang op zich wachten. De politie Noord-Holland en advocaat Erik Thomas melden nu aan NRC dat de Heracles-middenvelder inderdaad reed.

Vloet traint inmiddels dus weer mee bij Heracles, al was dat volgens technisch directeur Tim Gilissen geen gemakkelijke keuze. "Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe lastig dit is", zo klinkt het maandag in gesprek met de NOS. "Het lastigste wat ik ooit heb moeten doen, denk ik. En ja, dat straalt op ons af. Heracles is een club die probeert om mensen te helpen, om Rai hierin te helpen om te ondersteunen. Deze beslissing an sich begrijp ik ook wel dat het voor veel mensen heel moeilijk is, en niet eens de meest populaire. Maar nogmaals: bij deze beslissing hebben we de afweging moeten maken van hoe we hier moraal mee omgaan. Maar er zit ook een juridische kant aan en hoe ga je aan die kant ermee om?"

"Wij vinden het door het zo te doen dat het daarin past", gaat Gilissen verder. "Maar ik begrijp dat die emoties wisselend kunnen zijn. En ik heb daar ook begrip voor." Er is inmiddels indirect contact geweest tussen Heracles en de familie van het overleden kind. "Via een tussenpersoon, zoals dat in het voortraject ook is gegaan. De familie is geïnformeerd dat we deze beslissing hebben genomen en dat Rai vandaag weer meetraint. Zodat ze dat wisten voordat het in de media zou komen. Daar is niet op gereageerd, dat niet."Gerelateerd

Meer sportnieuws

131 reacties (laatste reactie door ikea)

Reacties zijn niet zichtbaar.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

Heracles Almelo

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.Willem II18-21
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. KnoesterVerdediger200
L. de la TorreMiddenvelder190
O. KiomourtzoglouMiddenvelder182
J. BlaswichKeeper180
S. BakışAanvaller182
L. SchoofsMiddenvelder170
D. BurgzorgAanvaller174
Voor de complete selectie: Clubpagina Heracles Almelo.

9 fans
Middenvelder, 26 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Heracles Almelo 12 3 3 0
2020/2021 Heracles Almelo 33 16 3 0
2019/2020 Excelsior 29 14 4 0
2018/2019 Sint-Truiden 2 0 0 0
2018/2019 Frosinone 5 0 0 0

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren