José Mourinho vernietigt eigen spelers na afgang: ‘Als je in de shit zit...’

Maandag, 10 januari 2022 om 00:18Mart van Mourik • Laatste update: 00:20

Trainer José Mourinho heeft zondagavond hard uitgehaald naar zijn eigen spelers. In het Serie A-duel met Juventus gaf AS Roma een 3-1 voorsprong in een tijdsbestek van zeven speelminuten volledig uit handen: 3-4. “Als je in de shit zit, moet je opstaan en karakter tonen. Maar spelers in deze kleedkamer zijn te zwak en te lief”, foeterde Mourinho keihard voor de camera van DAZN na afloop van de wedstrijd.

De Romeinen stonden na zeventig minuten spelen op een 3-1 voorsprong en er leek geen vuiltje aan de lucht. Het team van de geschorste Massimiliano Allegri zette het duel vervolgens via Manuel Locatelli, Dejan Kulusevski en Mattia De Sciglio volledig op de kop: 3-4. Een handsbal van Matthijs de Ligt, die rood kreeg, leek alsnog roet in het eten te gooien voor Juventus, maar de strafschop van Lorenzo Pellegrini werd gestopt door doelman Wojciech Szczesny. Mourinho was woest na en nam zijn spelersgroep bepaald niet in bescherming.

“Wat er gebeurd is?”, reageerde Mourinho. “Helaas heb ik het recht om kritiek te leveren. Ik wil het niet doen, maar ik doe het wel. Ik heb de spelers al gezegd: als de wedstrijd in de zeventigste minuut was geëindigd, was het buitengewoon geweest. Maar helaas kregen we een mentale breakdown, en met name de 3-2 maakte me woest. Een team met een sterke mentaliteit heeft normaal geen problemen bij een 3-2 stand. Wat is het probleem? Voor mij is er geen probleem, maar voor de spelers wel. En op dat moment kwamen daar de psychologische kwetsbaarheid, de angsten, misschien zelfs de complexen naar voren. Als je in de shit zit, moet je opstaan en je karakter tonen. Maar spelers in deze kleedkamer zijn te zwak en te lief.”

“Het heeft ook met onze talenten te maken: we hebben spelers die zich kunnen verbeteren", vervolgt Mourinho. "Het ontbreekt de ploeg echter aan kracht. Zelfs onder de basisspelers is er een gebrek aan persoonlijkheid, een gebrek aan spelers die weten hoe ze met emoties en de wedstrijd om moeten omgaan." Mourinho verwacht overigens dat de gewenste ‘mentale versterking’ ergens komende week zal worden aangetrokken van buitenaf. “Een middenvelder met een ander profiel: fysieker, met meer karakter en iemand die bereid is verantwoordelijkheid te nemen.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door pango)

Ahh Mourinho die weer op zoek is naar een ontslagvergoeding..

10 januari 2022 om 01:46

Nee, zoals je kunt lezen zoekt hij een transfer.

10 januari 2022 om 08:04

Als Mourinho wint is hij the special one, als hij verliest dan hebben zijn spelers gefaald. Mourinho zoals we hem kennen

10 januari 2022 om 09:07

Zeg het niet graag, maar hij heeft wel gelijk dit keer. Wat een dramatische 7 minuten en dat is niet de eerste keer dat we staan te schutteren.

Echter moet Mourinho dit ook zichzelf verwijten en de spelers in bescherming nemen. Ik begrijp dat hij dat roept, dat riep ik gisteren gefrustreerd ook, maar ik mag het roepen en hij kan het beter niet doen in zijn rol...

Ben er nog steeds ziek van..

10 januari 2022 om 09:12

Het is gewoon een ontzettende droeftoeter deze man. Hij is zelf het schoolvoorbeeld van iemand die onder druk niks meer weet te presteren en alleen maar gekker gaat doen. En nou gaat hij zijn spelers beschuldigen van mentale zwakte. Een beetje coach had zijn ploeg klaargestoomd en zou zelf het goede voorbeeld geven. Mourinho laat ook hier weer zien dat hij zelf degene is die het minst goed met tegenslagen kan omgaan. Ik hoop voor iedere Roma fan dat ze snel van hem verlost zijn, want deze special one is een aanfluiting voor het trainersgilde geworden.

En laat nu alle clubs voor eens en voor altijd constateren dat deze man er niks van kan. Zijn resultaten in het verre verleden zijn duidelijk geen indicatie voor de toekomst geweest. Ja, hij heeft uitstekend gepresteerd met Porto, (zijn 1e periode bij) Chelsea en bij Inter. Daarna was het een grote afgang en heeft hij zelfs met de grootste clubs ter wereld zwaar onder de maat gepresteerd.

Er zijn mensen die geloven dat de mentale voorbereiding van de spelers juist het werk is van de coach. En de coach van AS Roma presteert helaas al jaren niet meer. Veel woorden, weinig resultaat. En dan heeft hij een wat zwakke mentaliteit om het allemaal vij de spelers neer te leggen. Jammer Jose, volgende keer beter. De ontslagpremie zal vast weer goed zijn.

10 januari 2022 om 08:54

AS Roma is ook wel een rommeltje de laatste jaren. Nu de vedetten ook allemaal gestopt zijn, is het helemaal niet veel meer. Het is ook niet makkelijk om tegenwoordig coach van AS Roma te zijn. Dat neemt niet weg dat Mourinho inderdaad al jaren niets presteert en dat het vaak na het eerste jaar snel minder wordt.

Mourinho brandt de laatste jaren wel erg vaak zijn spelers af. Tja denk dat hij als coach wel over zijn houdbaarheidsdatum is de laatste jaren. Tuurlijk mag dit niet maar om dan zo je spelers af te branden is ook nergens voor nodig. Alsof ze dan zich goed gaan voelen na deze klap. Die vinden dit al klote genoeg. Dat weten ze zelf ook wel. Tja als topclub zou ik me niet meer aan Mourinho willen branden. Denk niet dat hij het nog lang gaat volhouden daar.

10 januari 2022 om 00:51

Zou je je vingers wel branden aan iemand als Ancelotti?
Wat was zijn laatste noemenswaardige prestatie ook alweer?
Makkelijk scoren dit...

10 januari 2022 om 00:56

Ancelotti maakt er tenminste geen puinhoop van zoals Mourinho wel doet. Ancelotti laat een club niet met ruzies en conflicten achter. Ancelotti vond het bijvoorbeeld ook niet goed tegen Getafe. Maar dat zegt hij op een wat nettere manier. Want je weet dat je spelers het ook al klote vinden. Het is gewoon terecht en er is een reden waarom Roma hem wou en geen andere grote club. Ancelotti is niet voor niets uitgekozen bij Real Madrid.

10 januari 2022 om 01:07

Nu is het makkelijk omdat real geen concurrentie meer heeft. Als je dan 1 wedstrijd verliest tegen getafe kan je relax blijven. We hebben gezien dat de opvolgers van Mourinho met hetzelfde materiaal slechter presteren en met beter materiaal nauwelijks beter zijn. Kijk maar naar United.

10 januari 2022 om 02:34

Manchester United lijkt ook wel te scouten op matige trainers. Ole was een beginnend coach zonder bijzonder tactisch inzicht en Rangnick heeft zijn grootste successen behaald als technisch directeur en niet als coach. Snap echt niet waarom manchester United besluit om al jaren dit soort namen verantwoordelijk te maken voor het eerste team. Bij andere topclubs staan dit soort coaches nieteens op de C lijst.

10 januari 2022 om 06:52

@soccer1000
Uh hoe vaak heeft hij met Madrid de CL gewonnen en hoe vaak is hij daar kampioen geworden?
En toen kwam Zidane. Dat lijkt me nou een duidelijk verschil. Klopt dus niet wat je zegt

10 januari 2022 om 09:20

@soccer1000, al eens van Zidane gehoord? Die nam het van Mourinho over en won met nagenoeg hetzelfde spelersmateriaal 3x de CL.
Of misschien van Guus Hiddink die met hetzelfde spelersmateriaal bij Chelsea opeens veel betere resultaten haalde?
En je mag het bijna niet zeggen, maar zelfs Solskjaer haalde met United vergelijkbare resultaten als Mourinho.

10 januari 2022 om 10:49

Alleen heeft Zidane het niet van Mourinho overgenomen. Zaten nog 2 andere trainers tussen.

10 januari 2022 om 07:11

Mourinho is in de pers altijd hard en eerlijk geweest na een wedstrijd. Er zullen duidelijk nieuwe verdedigers, zowel in de laatste linie als op het middenveld, moeten komen. Voorin zijn ze nu wel aardig voorzien imo. Wat kan Mourinho meer doen dan hij gisteravond gedaan heeft? De vooraf besproken tactiek werkte, Juventus was nergens en stond met de rug tegen de muur. Een moment van defensieve onkunde kost ze de voorsprong, waarna ze de rug rechten en het in 10 minuten he-le-maal weggeven! Hoe kan dit?! De o zo ervaren Smalling, die een bal terug zijn eigen 16 inkopt waarna Juventus 3-3 mag maken. De complete onkunde en het complete gebrek aan fighters spirit zit echt ingebakken in dit team! Pellegrini staat imo echt op eenzame hoogte als het gaat om kwaliteit in dit elftal, daarom is hij ook de captain, maar hoe kun je dan zo een belangrijke penalty zo slecht nemen? Dat kan toch niet!

Mourinho spreekt steeds over het Project Roma, en dat is het ook. Een enorm meerjarig project waar ik niet van weet of hij daar, mede door zijn naam en statuur, de kans voor gaat krijgen om dat te overzien. Als de eigenaren van Roma hem steunen is er geen betere manager te vinden. Steeds een stukje meer en steeds een stukje beter. Geef die man de kans om zijn elftal te bouwen en er “zijn” club van te maken en het succes volgt. Dat heeft het altijd gedaan en dat zal het nu weer doen.

10 januari 2022 om 09:05

@youri: Mourinho, die over meerdere jaren een duurzaam elftal bouwt? Waar en wanneer (op FC Porto na misschien) heeft hij dat ooit gedaan? Het was een absolute elite trainer en iemand die prijzen kon pakken maar een 'bouwer' is hij toch nooit geweest?

Classic Mourinho ligt na 2 jaar met zowat alles en iedereen binnen de club overhoop, waardoor de sportieve resultaten ook uitblijven en hij zijn ontslag krijgt. Zo was het bij Chelsea (2x), bij Real, bij Tottenham,bij United en zo zal het ook bij Roma gaan. In zijn laatste 2 opdrachten (tottenham en nu Roma) begint hij zelfs vanaf dag 1 openlijk zijn spelers af te vallen.

Mourinho is geevolueerd van een toptrainer naar een trainer die jaagt op ontslagvergoedingen, zo lijkt het wel.

10 januari 2022 om 09:19

@yoeri

Roma heeft 100mln+ aan uitgaven gedaan afgelopen zomer.

De aankopen zijn mede door Mou aangetrokken. Dan mag je wel kritisch zijn op de trainer die verantwoordelijk is voor de resultaten.

Dit was niet de eerste keer dan ze achterin finaal falen. Terwijl er zelfs in de verdediging is geïnvesteerd. Dit moet je als trainer weten, als je dan ervaring hebt en weet dat dit elftal zwaktes heeft, dan had hij na de 3-1 of misschien 3-2 moeten ingrijpen en stabiliteit aan het elftal geven, je zag dat het wankelde. Dit deed hij niet...

Daarnaast vergeet je Spinazzola ook bij de sterkhouder (al is die al het gehele seizoen geblesseerd).

Ik ben nog steeds witheet over gisteren, maar geeft ook wel zeker Mourinho blaam in chaos en val van Roma vanaf de 70e minuut.

Het Roma-project loopt al jaren (zie mijn clubexperts van bijna 10 jaar geleden..)

Mourinho is niet het eerste kopstuk en zal ook niet de laatste zijn als hij op deze manier ook zijn 'project' niet verdedigd maar juist zelf kapot maakt.

10 januari 2022 om 09:25

@youricfc, als dit een meerjaren project zou zijn, dan zou er toch geen weldenkend mens zijn die Mourinho zou aanstellen? Hij heeft afgelopen zomer flink mogen investeren (meer dan vrijwel alle andere Serie-A clubs), met als doel direct resultaten te boeken.

En het gevolg? Na een prima start zakt Roma steeds verder af, zit er steeds minder lijn in het spel en staat er langs de lijn weer iemand die het compleet niet in handen heeft en dat afreageert op zijn spelers. Mourinho is compleet ongeschikt voor het hedendaagse topvoetbal. In het verleden, toen hij nog doorhad dat hij compleet afhankelijk was van zijn spelers en alles deed om ze belangrijk te maken en ze de hemel in te prijzen, haalde hij successen. Inmiddels gelooft Mourinho vooral in zichzelf, waarmee steeds vaker aan het licht komt dat hij een tactisch onbenul is en ook nog een hele slechte trainer. Hij heeft immers nog nooit een jonge speler beter gemaakt.

10 januari 2022 om 09:32

Ik begrijp best dat jij ook deze oud-Chelsea coach de hand boven het hoofd houdt, maar kom op Yoeri... Mou een project-coach? Lange termijn?

10 januari 2022 om 10:44

Mourinho is alleen gehaald voor de prestige van de eigenaren. De Amerikaanse eigenaar wou een grote naam en dat is Mourinho natuurlijk. Echter vond ik vanaf het eerste begin al dat hij niet paste in de visie die er de afgelopen tijd was getoond. Mourinho is een resultaat trainer die niet inzet op langdurige groei van een elftal. Hij wil werken met gearriveerde spelers en laat de jeugd het liefste links liggen.

Laat Roma nou net hebben geïnvesteerd in de toekomst met veel jonge spelers die potentie hebben. De aankopen die nu rondgaan zoals een Oliveira word ik totaal niet warm van.

10 januari 2022 om 11:25

@V-Watcher:

Helemaal mee eens, het draait al jaren om de eigenaren. In eerdere clubexperts ben ik hierop ingegaan en eigenlijk zijn deze experts nog steeds van toepassing.

Roma wordt al jaren sinds het vertrek van de familie Sensi als een speelbal bestuurd. De prachtige club is zijn identiteit aan het verliezen en de supporters zien dit met lede ogen aan.

Ik deel je mening betreft Mourinho en ik zie dit niet als lange termijn oplossing. Hij is nu al met een exit strategie bezig..

Ben bang dat dit nog wel even voort gaat duren.

Hij omschrijft juist dingen die je als mourinho zijnde kan verbeteren. Zeker mentaal dus blijkbaar weinig progressie. Dan kan je alles wel op de spelers gooien, maar hij verbeterd het ook niet. Dit werkt eerder averechts

Probleem is dat Mourinho zich met ploegen als Tottenham en AS Roma ziet als titelkandidaat/topploeg. Napoli, juve, Atalanta, Milan en Inter zijn beter en horen boven Roma. Samen met Lazio, Fiorentina Udinese, moet Roma strijden om plek 6. En dat gebeurd nu ook dus is het prima. Als je met budgetten van 20-30 miljoen voor spelers werkt mag je alleen dromen van de championsleague. De wedstrijd van vandaag was mooi. 3 gescoord tegen juve. Jammer dat je er 4 tegen krijgt. Maar dat is logisch gezien de budget.

10 januari 2022 om 07:13

Nee, dat doet de pers. Mourinho spreekt over het “project” Roma. Mourinho gaf al heel snel aan bij Tottenham dat hij meer nodig had van Levy om mee te doen in de top. De media maakt Roma titelkandidaat omdat Mourinho daar nu zit. Ze zijn vorig seizoen achtste geworden, dan is het heel raar om te denken dat ze nu ineens titelkandidaat zijn zonder dat ze 400 miljoen hebben geinvesteerd.

10 januari 2022 om 09:10

Als je Roma wat zou volgen, dan weet je dat het gros supporters en (romeinse) pers onrealistische verwachtingen hebben. Ze verwachten immers altijd dat Roma voor de titel speelt, ongeacht dat de kern daarvoor kwalitatief niet sterk genoeg is. Dat heeft nu niet speciaal met de aanwezigheid van Mourinho te maken hoor... Dat is al jaren zo bij Roma.

En tuurlijk spreekt hij over 'project Roma', wat moet hij anders zeggen? Dat hij zoals gewoonlijk na 2 seizoenen met iedereen mot heeft en dan zijn riante ontslagvergoeding opstrijkt? Mourinho weet dondersgoed dat dit zowat zijn laatste kans is bij de (sub)top maar het lijkt weer te gaan uitdraaien op een teleurstelling.

Je haalt als Tottenham of Roma zijnde geen Mourinho binnen om te presteren zoals de voorgaande jaren maar net om een stap vooruit te zetten. En dat lijkt hem niet meer te lukken.

10 januari 2022 om 09:09

Udinese is beetje een vreemde eend tussen die namen. Zou eerder voor Sassuolo gaan die elk jaar wel veel scorende spelers in huis heeft. Verder mee eens

Zoveel simpele zielen hier. Suggestieve titel van VZ en uiteraard happen alle blinden weer makkelijk.
Wat zegt hij hier nou verkeerd?
Het was bijna genant om te zien hoe ze ermee om gingen. Aanvallend kunnen ze wel wat, maar in verdedigend opzicht staan er een aantal clowns op t veld. Dat zulke amateurs miljoenen salaris krijgen...
Komende transferperiodes gaat alle focus op de verdediging, want die is schaamteloos onder niveau.

10 januari 2022 om 01:36

Maar dat zijn juist dingen die je als een mourinho zijnde kan verbeteren? Zeker verdedigend. Tuurlijk is het niet meteen een chelsea maar je mag toch wel iets verbetering verwachten? Al zou ik zoiets eerder intern bespreken dan zo je eigen spelers af te vallen

10 januari 2022 om 02:53

Wat zegt hij hier nou verkeerd? Hij verwijt het zijn spelers dat ze niet het gereedschap hebben dat een coach ze normaal gesproken moet aanreiken, en dan al helemaal op het vlak van persoonlijkheid. Dat is 70 procent van zijn selling point op dit punt van zijn carriere, dat ie persoonlijkheid en leiderschap brengt. Tactisch gezien heeft ie al jaren niets bijzonders meer gedaan. Maar helaas, in plaats van persoonlijkheid brengen is Mourinho eerder een karikatuur van zichzelf geworden, een zure, ingekakte opa die zoekt naar z'n volgende oprotpremie.

10 januari 2022 om 09:12

@diegoreyes - hier meldt zich even een “simpele ziel” om “blind te happen”: Mourinho viel na de vorige wedstrijd zijn spelers ook al af en heeft dit in het verleden bij andere clubs (veel te) vaak gedaan. Eigenlijk legt hij zijn eigen tekortkomingen bloot: hij kan alleen presteren met topspelers die de club voor ‘m koopt. Want hij erkent hiermee: ik kan deze spelers niet beter maken, ik kan ze niet raken en inspireren, ik kan ze niet leren zich te herpakken, zich te verweren. En door dit soort uitspraken verlies je hun steun en toewijding alleen maar. Zou me niet verbazen als Mourinho het einde vh seizoen niet haalt, maar eigenlijk verdient hij geen ontslagvergoeding op deze manier en moet je ‘m “straffen” door ‘m juist niet te ontslaan maar door bijv op z’n loon te korten.

10 januari 2022 om 09:22

Wist je dat ze afgelopen zomer juist het meerendeel in de verdediging hebben geïnvesteerd?

Er is meer dan 100 miljoen uitgegeven waarvan 60 miljoen naar de verdediging. Waar Mou zelf ook bij betrokken is...

Kortom hij heeft een groot aandeel, en op deze manier in de pers praten zal niet bevorderlijk zijn voor zijn 'project' Roma.

10 januari 2022 om 10:47

Alleen Patricio was echt een Mourinho aankoop natuurlijk. Kumbulla en Ibanez waren volgens mij verplichte opties die automatisch werden geactiveerd in de zomer. Daarnaast kan ik mij niet voorstellen dat Vina uit de scouting van Mou kwam.

10 januari 2022 om 13:25

De verplichte opties daargelaten is de rest wel.

Zelf Vina is door Mourinho meerdere malen geprezen in de media als aankoop die hij graag in zijn team wilde hebben.

Het is een heel circus geweest deze zomer maar al met al zijn we er niet beter op geworden.

Quote:
"it will be the first and I hope the last time I say this: I will miss something I thought when I analyzed the team initially, I will miss something, but I just have to thank for the market they have made for us. A fantastic reaction by taking a very good young player like Vina."

Weet niet of hij uit de scouting kwam van Mourinho, maar de scouting van Mourinho lijkt me ook niet bepaald erg breed als je bij Patricio uitkomt. Die maakt ook nog geen denderende indruk, maar dat doen er veel niet.

Topcoaches nemen altijd de eigen spelers voor de camera in bescherming. Mourinho is al een poosje geen topcoach meer.

Misschien eens leren van je fouten om een voorsprong te gaan verdedigen, je leert er maar nog niet van, vervalt telkens in de zelfde fouten.. Al zit het mentaal gewoon mis, dat is al voor Mourinho's periode..

10 januari 2022 om 10:26

Gekke is Mourinho's tijdperk is voorbij nadat de maatschappij softer is geworden in de loop der jaren. Hij komt nauwelijks een team tegen met strijders. Daar was hij sterk in, een team met kwaliteit maar ook met een vechters mentaliteit. Bij Spurs had ie ook alleen maar softies. En nu tsja, 3-1 voorstaan en dat weg geven is wel echt belabberd. Het is echt lastig voor hem geweest om zijn kracht te benutten. Wellicht bij Atletico maar ja. En blijkbaar kan Mou niet veranderen om alsnog te kunnen presteren.

10 januari 2022 om 11:33

Oftewel: Mourinho is blijven stilstaan in zijn manier van werken, terwijl het voetbal verder geevolueerd is. Het blijkt toch al langer dan dit seizoen dat zijn 'ik tegen de wereld' aanpak niet meer werkt.

Waarom daar dan aan blijven vasthouden? Het toont aan dat Mourinho echt wel beperkingen heeft als trainer.

Trouwens, welke trainer valt nu zo vaak en zo snel zijn eigen spelers af? Bij Tottenham was het al naar een paar weken van dat en bij Roma was het niet anders. Hoe denk je zo succes bereiken?

Feit is dat het voetbal inderdaad te lief is geworden. Mourinho valt vaak onterecht zijn spelers af maar vandaag heeft hij echt gelijk. Hoe kun je voor de eigen fans zo weinig karakter, lef en grinta tonen? Hoe kun je zo snel een voorsprong weggeven. De kracht van Mourinho was zijn eenheid, daardoor versloeg hij grote ploegen. Bij Inter wilden ze allemaal doodgaan voor hem en ook bij Real Madrid en Chelsea gingen ze een tijdje voor hem door het vuur. Nu is het voetbal te lief en heb je weinig spelers meer met zulke karakters. Een Milito, Essien, Khedira die kei en keihard werkten elke wedstrijd voor Mourinho.

Vind het altijd zo bijzonder dat Mourinho dit soort interviews geeft op een manier waarin lijkt dat hij er zelf niet verantwoordelijk voor is. Uiteindelijk is een trainer eindverantwoordelijk voor de manier hoe zijn team voor de dag komt. Dat is dit seizoen bij vlagen heel vermakelijk maar er zitten net te vaak dit soort extreem slappe momenten tussen. Als bijvoorbeeld Klopp dit zou gebeuren zou hij voor zijn team gaan staan en terecht of niet de schuld bij zichzelf leggen. Volgens werkt dat veel beter dan steeds maar weer met dit soort teksten komen.

Hier heeft José helemaal gelijk wat kan je nog doen 3-1 voorstaan niks aan de hand en dan nog 3-4 weer typisch Roma.

10 januari 2022 om 09:24

Pff.. wat een drama was het..

Maar hij had moeten ingrijpen na de 3-2... Ik voelde het al aankomen en schreeuwde om ingrijpen, dit is niet de eerste keer dat ik Roma dit seizoen als een kaartenhuis zie instorten, dat moet je zien en handelen.

Neemt niet weg dat ik het gedeeltelijk met zijn mening eens ben. Stelletje slappe zakken achterin zeg..

10 januari 2022 om 15:30

Helemaal mee eens, Mourinho had ook moeten ingrijpen, al denk ik dat je met miskoop Kumbulla ook niet veel had bereikt. Defensie is zeker niet best maar worden ook totaal niet geholpen door onze middenvelders, die verliezen ieder beetje fysiek duel. Mijn probleem zit gewoon in het totaal verkeerde aankoopbeleid, Pinto snapt er gewoon weinig van en de Friedkins begin ik ook over te twijfelen, geen enkele duidelijkheid hoe ze Roma willen runnen. Wat je ook terecht in een ander commentaar aangeeft, de hele ziel van de club gaat eraan. Ieder jaar horen we dat we voor Champions L moeten gaan, maar ik heb eerder t idee dat deze steeds verder weg dreigt te geraken, moet wat gebeuren, haal Sabatini terug, die zit momenteel thuis en draagt Roma in zijn hart.

10 januari 2022 om 17:06

Het doet pijn aan mijn ogen om het dramatische beleid van Roma de laatste jaren aan te zien. Dit is niet de eerste keer dat we het erover hebben.
Helaas kunnen we de vraag uit mijn clubexpert 'club als speelgoed of liefde'. Nu beantwoorden want stabiliteit en lange termijn visie zit er niet in.

Ik mis de Sensi tijden..

Inderdaad Walter Sabatini is wel een persoon met een visie en oog voor goed aan en verkoop beleid.

Als ik dan Totti gisteren in het stadion zie dan voel ik het verdriet. Stiekem hoop ik op een belangrijke rol van il capitano om Roma ook bestuurlijk de weg te wijzen.

10 januari 2022 om 18:14

Ja het is nu wel weer duidelijk dat de Friedkins het ook als een speeltje zien inderdaad. Geen enkel doorgedacht beleid, op geen enkel vlak, technisch als bestuurlijk niet. Hebben op Conti na geen oud-spelers die in t bestuur of technische staf zitten. Dit seizoen is alweer klaar in januari, Palotta haalde tenmiste met Sabatini top spelers binnen, die wat we nu allemaal halen is subtop waar we hopen dat dat toppers worden. Denk dat die Amerikanen alleen maar komen voor dat nieuwe stadion, maar als je dan team op t veld hebt die amper goed genoeg voor de Conference League is, heb je ook niks aan dat stadion. Hopelijk laten ze in de Copa nog wat zien, maar ik ben bang dat dit echt een mentaliteitskwestie is, bij heel veel spelers.

Logisch dat je kwaad bent nadat je zo'n wedstrijd verliest, maar om het zo te uitten?

Snap niet wrm men hier kritisch is op Mourinho, volkomen gelijk heeft ie. Roma is kwalitatief niet zo sterk, heeft minder te besteden en komt van ver vergeleken met de andere topteams, zelfs vergeleken met Napoli en Lazio.
Maar los van transfers moeten de spelers ook zelf ontwikkeling en karakter tonen. Verliezen van Juventus is geen schande, maar wel de manier waarop. Daar mag Mourinho best over klagen en eerlijk over zijn. Snap ook niet dat de laatste jaren van Mourinho erbij gehaald worden. Bij United en Tottenham presteerde hij zeker niet slecht. Je ziet ook dat de teams nog meer afgezakt zijn sinds hij weg is, vooral United dat nu een beter selectie heeft dan in het Mourinho tijdperk is opvallend. Denk ook dat wat hij bij Roma laat zien niet slecht is. Verwachten jullie een titelstrijd oid met deze krakkemikkige selectie?

Toen ik las dat Mourinho bij Roma tekende, dacht ik meteen dit gaat een fiasco worden.
Ik heb veel respect voor Mourinho. Maar hij heeft zichzelf verloochend. Eerst door voor Man U te kiezen, daarna door voor Tottenham te kiezen en ook nog eens voor Roma.

Mourinho is een topcoach, maar hij heeft anti-voetballers en ervaren spelers nodig van de oude garde. Chelsea, Madrid en Inter tonen veel gelijkenissen.
Mourinho moest bij zijn eigen filosofie blijven.
Roma is op papier een zeer middelmatige ploeg, met veel jonge spelers. Met Mourinho wordt dat geen succes. Hij heeft gewoon een type Nigel de Jong nodig. Zelfs Dzeko had die nu kunnen gebruiken.

Hoe kan een Smalling het zo moeilijk hebben met een Morata trouwens? één van de meest beperkte spitsen die ik in het topvoetbal heb gezien. En hij heeft verdomme ook nog bij heel veel mooie Europese topclubs ''gespeeld''. Snap er werkelijk niks van.

Verder wel een dramatische 7 minuten inderdaad. Wat doet die Smalling bij die tegengoal van Di Sciglio ook?

Heel veel reacties tegen Mourinho, wel grappig om te lezen, Roma heeft al heel lang niks meer gewonnen. Op het veld is het al jaren een puinhoop en achter de schermen op bestuurs niveau is ook niet veel beter. Roma heeft als TD Pinto die bijna tot geen ervaring in deze functie heeft, tevens heeft die niet de ballen om ook een sterk tegen geluid te bieden tegen Mourinho. De eigenaren de Friedkins horen we ook helemaal niks van, Amerikanen hebben ook geen voetbal mindset, met als gevolg dat Pinto het moet doen. Sabatini de oude TD moet terug gehaald worden, die haalde de juiste spelers destijds, Salah, Allison, Dzeko en Radja om een aantal te noemen. Nu glijd de club steeds verder af, dit zal ook niet zo snel beter worden. Inter, Milan, Napoli, Atalanta en zelfs Juve staan mijlen ver voor AS Roma, kwa selectie en Fiorentina gaat ons dit jaar zelfs voorbij op de ranglijst, daar gaat nieuwe aankoop middenvelder Oliveira van Porto helaas niet veel aan veranderen.

Wordt het voor Roma niet eens tijd om deze man eruit te knikkeren? Volgens mij is hij als trainer eindverantwoordelijk, maar als het mis gaat ligt het alleen aan zijn spelers. De man heeft al jaren niet meer gepresteerd en wordt door iedereen uitgekotst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
4.Juventus7020
5.Lazio6419
6.AS Roma6316
8.Atalanta5917
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Rui PatrícioKeeper380
T. AbrahamAanvaller3717
R. KarsdorpVerdediger360
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.

853 fans
Coach, 59 jaar
SeizoenClub
2021- AS Roma
2019-2021 Tottenham Hotspur
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
Laatste voetbalnieuws

Mourinho moet strijdplan wijzigen na plotseling uitvallen Mkhitaryan

Henrikh Mkhitaryan is vroegtijdig naar de kant gehaald in de finale van de Conference League. In de vijftiende speelminuut ging de middenvelder van AS Roma plotseling rond de middencirkel naar het...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren