Scherpen wil verhuurd worden maar ‘hoeft niet per se terug naar Eredivisie’

Zondag, 9 januari 2022 om 16:18Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 17:20

Kjell Scherpen is op zoek naar een tijdelijke werkgever. De 21-jarige doelman maakte zaterdag in de 1-2 overwinning op West Bromwich Albion in de FA Cup zijn officiële debuut voor Brighton & Hove Albion, maar de kans op veel meer speeltijd is gering. De ex-keeper van FC Emmen en Ajax is derde doelman achter Robert Sánchez en Jason Steele.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door thamike)

Haha zijn carrière is wel een succes zo... Jaartje slecht gekeept in de Eredivisie, toch een transfer naar Ajax, daar totaal niet doorgebroken, toch een miljoenentransfer naar de Premier League en nu nog steeds nauwelijks gespeeld... En weer op zoek naar een nieuwe club...

9 januari 2022 om 10:27

Jaartje slecht gekeept ben ik niet mee eens, het zag er soms wat lomp uit door zijn lengte en ja hij maakte af en toe zeker een fout maar Emmen was verdedigend natuurlijk ook niet fantastisch waardoor ze veel kansen tegen kregen. Wat mensen ook nog wel eens vergeten dat hij toen nog maar 18 was en bij jong Ajax heeft hij het ook gewoon goed gedaan. Het is geen schande dat hij nu nauwelijks speelt heeft als keeper nog alle tijd en er zijn zat keepers die pas op latere leeftijd hun klasse laten zien

9 januari 2022 om 10:39

Hij was de keeper met de meeste individuele fouten. Dan kun je toch moeilijk zeggen dat hij een goed seizoen heeft gehad? Tuurlijk kreeg hij veel kansen om de oren maar dat is bij meer clubs zo.

9 januari 2022 om 10:59

Ik zeg ook niet dat hij een goed seizoen heeft gehad maar doelde meer op dat iedereen maar doet alsof hij er niks van kan en nooit wat gaat worden. Kijk naar Meslier van Leeds die ook heel erg jong is maakte vorig seizoen veel fouten maar wordt door andere keepers uit de PL gezien als een van de betere keepers.

9 januari 2022 om 10:59

Weet niet welke wedstrijden van Jong Ajax jij hebt gekeken, maar hij maakte ook daar geregeld blunders. Volgens mij bij zijn debuut in Jong Ajax, en hoe ironisch, ook bij zijn debuut in Ajax 1.

9 januari 2022 om 11:04

Ik snap de ironie niet zo.. waarom was dat ironisch?

9 januari 2022 om 11:16

Voor het niveau van Ajax en Brighton kom hij veel te kort. Voor een Emmen is het wel een goede doelman maar het is net waar je hem op beoordeelt. Beoordeel je hem als keeper van Ajax en Brighton? Dan kun je zeggen dat die daar veel te kort voor komt. Voor een middenmoter in de eredivisie zou het best een goede keeper kunnen zijn. Maar vind ik het een goede doelman voor in het buitenland? Nee ik vind hem daar te matig voor. Maar wie weet kan hij zich nog sterk verbeteren. Dat je nu Meslier als voorbeeld gebruikt of Onana zoals veel mensen heeft weinig zin. Je hebt 2 voorbeelden maar ook 100 voorbeelden die het niet hebben gehaald.

9 januari 2022 om 12:32

Juist bij clubs waar de verdediging minder is zou een talentvolle keeper uitblinken, dat is meestal hoe keepers de weg naar boven vinden in hun carriere. Dat is waarom het grappig is dat Kjell Scherpen inmiddels vast wel meer dan een miljoen euro tot zijn beschikking heeft terwijl hij eigenlijk nooit heeft uitgeblonken.

9 januari 2022 om 16:58

Die gozer is nog jong. Je kunt zien dat hij echt wel veel talent heeft. Onana blunderde ook, dan is het juist belangrijk dat je kijkt naar het talent en dat heeft hij zeker. Mensen verwachten soms dat een talent er gelijk staat. Het is belangrijk denk ik dat hij bij een club zit die echt wat met hem wilt. Ajax kocht hem gewoon om maar talent te kopen en we zien wel.

9 januari 2022 om 17:18

Je kan niet uit statistieke réén statistiek pakken die je mening kracht bij zet en de rest van de statistieken laten voor wat het is.

9 januari 2022 om 10:43

Wat is er precies 'haha' aan? Dat je clubje een jeugdige eredivisie keeper koopt om hem daarna in de kkd laat 'ontwikkelen'? Ik zou er maar trots op zijn ja en vooral om gaan lachen... Lach je ook om Donny zijn situatie?

9 januari 2022 om 11:54

Gelukkig vul jij alles zelf al in op een manier die jou goed uitkomt. Leuk Donny er nog tussen weten te fietsen...

9 januari 2022 om 12:05

Hoe wil jij dan je reactie omschrijven? Met een opbouwende ondertoon?

9 januari 2022 om 12:33

Kjell wist toch gewoon dat ie aanvankelijk kkd zou keepen? Niks vreemds aan. De hoop was waarschijnlijk dat hij op lange termijn Onana zou kunnen vervangen, maar dat kon ie niet.

9 januari 2022 om 12:54

Lange termijn is 'm nooit gegund, dus het is een beetje prematuur om te zeggen dat hij dat niet kon. Misschien had het er met een verkoop +1,5 jaar verhuur aan Emmen heel anders uitgezien.

9 januari 2022 om 14:00

@Ducktaildo, dat ik vanaf het begin al niks in Scherpen (en Pierie) zag en hun transfer naar Ajax bizar vond. Zelfde geldt voor de transfer naar Engeland. Bizar dat clubs hem willen en zoveel voor hem willen betalen, omdat hij gewoon niet goed genoeg is. Bizar dat Scherpen zelf steeds verwacht dat hij dat niveau wel aan kan of ernaar kan groeien. Dat vind ik lachwekkend. Hij is niet goed genoeg, mag blij zijn met een basisplaats bij een club in het rechterrijtje.

9 januari 2022 om 14:25

De toekomst. Ja je zou als voetballer maar ambitie hebben. Ben je inderdaad het uitlachen wel waard..... Ook op deze reactie kan ik weer Donny erbij pakken, maar dat vind jij volgens mij niet zo lachwekkend.

9 januari 2022 om 17:23

@toekomst.

Achteraf je gelijk halen ook mooi altijd. Die jongen heeft gewoon een aantal hele goede wedstrijden gekeept en ook gewoon punten gepakt. Keepers worden beter door wedstrijden te spelen en dat heeft hij in jong gedaan en het is jammer dat hij Onana niet heeft kunnen vervangen maar het zei zo. Sommige keepers duurt het wat langer voordat iemand doorbreekt jongen is nog jong en keepers komen vaak later tot bloei.

Als je dit lachelwekkend vind dan moet jij eens iets doen aan je gevoel voor humor. In jezelf geloven is natuurlijk ook te belachelijk voor woorden en laatst staan het streven naar een uitdaging.

9 januari 2022 om 14:49

Tja, Ajax heeft nu Pasveer. Wat deed die op zijn achttiende? Volgens mij was hij halverwege de 20 nog tweede keeper van Twente. Scherpen zie ik nog wel wat worden

Scherpen moet gewoon middenmotor club kiest daar komt hij tot zijn recht hogere op is te veel voor hem

9 januari 2022 om 10:18

Middenmotorclub waar? Want Brighton is middenmoot PL.

9 januari 2022 om 10:33

Clubs als brighton en palace is nog te hoog momenteel. Hebben keepers staan die miljoenen verdienen.

9 januari 2022 om 11:27

Sinds wanneer staat loon gelijk aan kwaliteit?

9 januari 2022 om 11:47

Nou dat is natuurlijk wel hoe de markt werkt, behoudens bijvoorbeeld jeugdspelers die een enorme ontwikkeling doormaken of misschien spelers die een bepaalde marketingwaarde vertegenwoordigen.

9 januari 2022 om 14:33

In de tweede divisie zandbak verdient een keeper ook miljoenen

Als ie slim is gaat ie top championsship. Krul keept ook altijd daar of onderkant premier league. Alleen premier league degradatie is toch meer druk. Liever spelen om promotie. Fysiek geschikt voor Engeland. Kan nog sterker worden, maar vind hem totaal geen slungel.

9 januari 2022 om 12:36

Het ding is: Krul is veel beter dan Scherpen, altijd al geweest. Krul maakt, hoe veel hij in NL ook is weggehoond, veel meer mooie reddingen dan dat ie fouten maakt. Scherpen is op nog maar weinig mooie reddingen te betrappen geweest- grote fouten te over, dat wel. In de Championship is dat funest, want de verdedigingen daar zijn pover.

9 januari 2022 om 16:52

Mooie reddingen? Een redding is een redding. Of hij mooi is maakt geen reet uit.

9 januari 2022 om 17:24

Dat snap ik. Nou, maak er dan maar gewoon 'reddingen' van en het punt staat evengoed. Sorry voor het kleurrijke taalgebruik.

9 januari 2022 om 18:14

Krul is wel heel wat beter dan Scherpen die statistisch zelfs bij Emmen niet zo goed was. Het enigste wat voor hem sprak (en nog steeds spreekt) is z'n leeftijd. Kwalitatief is hij niets bijzonders. Veel clubs kiezen er echter voor om zo'n jongen niet onder de lat te posteren. Emmen deed dat wel en dat resulteerde in een transfer naar Ajax. Als je daar eenmaal zit, zit je de eerste 5 jaar wel gebakken betreft carriere.

Achteraf gezien had hij gewoon bij Emmen moeten blijven en minuten moeten maken. Maarja achteraf is alles makkelijker. Ik snap ook wel dat als een Ajax komt en je speelt bij een Emmen dat je die kans wilt pakken. Maar tot nu toe brengt het hem nog niet veel. Misschien de 2de divisie in Engeland kijken of er nog een club een eerste keeper kan gebruiken?

9 januari 2022 om 11:16

Maar achteraf gezien naar zn bankrekening kijkend is de kans groot dat dit wel een goeie beslissing was. Zeg maar eens nee tegen een flinke salarisstijging.

9 januari 2022 om 11:37

Dat klopt, maar geld heeft ie zat dus ergens een jaar keepen kan geen kwaad voor hem

9 januari 2022 om 11:49

Misschien was een soort Cilissen traject wel beter geweest ja. Ik snapte Ajax destijds wel, vond het voor een 18-jarige keeper best indrukwekkend, maar hij heeft na dat jaar eigenlijk geen vlieguren op niveau gemaakt helaas.

3e keeper wauw? Dacht wel dat die 2e keeper zou zijn. Tja dan is die stap naar Brighton eigenlijk ook helemaal niks. Hij had beter naar een middenmotor in de Eredivisie kunnen gaan. Waar je gegarandeerd minuten krijgt. Zo schiet het natuurlijk helemaal niet op met die kerel.

9 januari 2022 om 15:04

Hij heeft nu ipv gegarandeerde minuten, gegarandeerde miljoenen.

Hij kan zich nu - met behoud van miljoenen - verhuren aan een middenmoter in de Eredivisie of België. Daar verder ontwikkelen en miljoenen pakken.

Wordt het in Engeland niets, kan hij daarna Championship voor geld of stap terug in NL.

De enige die hier beter van is geworden is Ajax. Hopelijk krijgt hij ergens een kans om een seizoen te kunnen keepen. Toch jammer van zo'n gozer

9 januari 2022 om 16:49

Wat is Ajax er beter op geworden dan? Die wilde een talentvolle keeper maar heeft dat niet kunnen waarmaken en met wat geluk nog beetje goed kunnen doorverkopen. Is dat er beter op geworden in jouw ogen?

10 januari 2022 om 19:12

Ja ze zijn er financieel beter op geworden . Ajax is een bedrijf die jonge spelers koopt en als die het niet waar kunnen maken dan hopen ze die met winst te kunnen verkopen. Vind jij dan niet dat ze er beter van worden ?

11 januari 2022 om 09:02

Nee, ik denk niet dat ze er beter van zijn geworden. Ajax is een bedrijf maar ook een voetbalclub. De bedoeling was om een vervanger te hebben voor Onana door deze keeper vroeg aan te trekken. Dit is helaas niet gelukt en zul je op zoek moeten naar weer een nieuwe investering. Ajax heeft inmiddels alweer 3 keepers moeten kopen. Geluk dat je Scherpen weer goed kon verkopen maar denk dat we met zijn allen liever een goede keeper hadden gehad die over tig jaar een veelvoud had opgeleverd.

Het is gewoon geen natuurtalent.
Heeft puur zijn fysiek mee.

9 januari 2022 om 17:25

Is zijn fysiek meehebben niet ook iets natuurlijks?

Wat een afzeik rubriek is het hier. Die jongen probeert zichzelf te verbeteren en dat moet je prijzen. Zie hem liever dan drommel en bijlow onze toekomstige losers van oranje. Gek dat er werkelijk niemand in het buitenland geïnteresseerd is in deze twee toppers. Gek he wij leiden geen keepers op. Trouwens tatoeages maken je geen betere keeper en geven je niet meer uitstraling. Het geeft alleen maar aan dat je geen verstand hebt en een oermens wil wezen. Ben niet tegen tattoos maar de volle mouwen en het gelul over geloof en dergelijke geeft aan de voetbalwereld idiotie verheerlijkt en jongens als pröpper hebben dat wel door.

9 januari 2022 om 16:29

Hahahaha, hilarisch dit weer. Die eerste zin en dan een heel stuk behalve de 2e zin, alles en iedereen compleet afzeiken. Drommel, Bijlow, de voetbalwereld en mensen met tatoeages.

Een hele jonge en talentvolle keeper die er echt wel gaat komen. Heeft alles in zich om uit te groeien tot een goede keeper.

Weer een speler die denkt dat het ergens anders beter is dan bij de club waar je bent doorgebroken. Drie jaar spelen bij Emmen hadden hem vast niet minder ver gebracht, dan op het derde plan staan.

9 januari 2022 om 17:06

Misschien weet Scherpen zelf ook dat ie niet de nieuwe Casillas is en heeft ie een weloverwogen besluit genomen om tenminste financieel onafhankelijk te worden. Bij FC Emmen was hem dat namelijk in geen honderd jaar gelukt. Ik geef hem nog gelijk ook. Hij heeft al op heel jeugdige leeftijd moeten ervaren hoe kort het leven kan zijn. Sindsdien gun ik het hem allemaal net even iets meer dan andere voetballers. Deze gast staat met beide benen op de grond en heeft op veel hoger niveau gespeeld dan alle negatieve VZ-leden hier.

Ik zou zeggen Willem 2 sla je slag !! Die kunnen wel wat lengte gebruiken in de goal.

Is en blijft een keeperstalent. Snapte ook niet waarom die perse weg moest bij Ajax. En waarom Gorter werd terug gehaald. Qua groeipotentie zit er meer in Scherpen dan Gorter op dat moment.

Nu bij Brighton doet die op trainingen niet onder voor Steele. Maar die blijft 2e vanwege zijn ervaring.

Championship zou goed voor hem zijn. Of onderste regionen bundeliga om minuten te maken.

Scherpen kon naar PEC Zwolle op huurbasis, maar verkoos de Premier League boven Zwolle. Nu blijkt dat ie gewoon een verkeerde keuze heeft gemaakt. Wellicht kan ie alsnog op huurbasis naar Zwolle, want over Lamprou is men toch niet helemaal tevreden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brighton & Hove Albion

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

4 fans
Keeper, 22 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren