‘De overtreffer van alle Spaanse verwachtingen: dit zijn zeer serieuze cijfers’

Zondag, 9 januari 2022 om 00:30Jeroen van Poppel • Laatste update: 01:02

Vinícius Júnior heeft de Spaanse pers met zijn twee doelpunten tegen Valencia (4-1 winst) voor zich gewonnen. Tot afgelopen zomer had de 21-jarige linkerspits van Real Madrid de twijfels over zijn hoge prijskaartje niet kunnen wegnemen, maar dit seizoen is hij helemaal los: "Viní overtreft alle verwachtingen", recenseert Marca na de zege van zaterdagavond.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door sirius)

Vinicius maakt een ontwikkeling mee waar je u tegen kan zeggen dit seizoen. Waar die vorig jaar niet kon schieten, geen goeie keuzes maakte en ook zijn passing niet best was heeft hij het nu wel. Zijn keuzes op het veld en ook zijn inzicht en passing is zo gegroeid bij Vini. Echt fantastisch. Zijn snelheid en dribbelen was al erg goed en met dat allemaal erbij is hij zo compleet dit seizoen. Met afstand de beste buitenspeler in La Liga.

9 januari 2022 om 00:54

Des te jammer toch maar weer dat wij hazard gekocht hebben voor 100+miljoen.

9 januari 2022 om 00:58

Vooral zijn inzicht is bijzonder knap, meestal kan je dit niet eens ontwikkelen. Maar hij heeft het toch geflikt, hij is een flankspeler die ook het spel vaker en vaker maakt.

Gaat heel graag de combinatie aan, is nu vaker ook in de 16 te vinden, houd het veld altijd enorm breed. Alles aan die jongen is perfect.

9 januari 2022 om 01:06

Vini is echt 1 van de beste wingers van de wereld op dit moment. Echt een heerlijke speler die zeker gouden bal potentie heeft imo.

9 januari 2022 om 07:32

Eens. Samen met Antony dit jaar één van de beste op de flanken. Braziliaanse samba komt terug.

9 januari 2022 om 08:12

Antony is goed, maar Vini is wel echt nog 2 stapjes hoger op dit moment hoor. Stel dat Antony zich zo goed blijft ontwikkelen en Real koopt hem haha. Dan hebben ze straks een aanval met Vini, Mbappe, Antony.

9 januari 2022 om 08:35

Gaat niet werken, je hebt een spits nodig die met de rug naar de goal kan spelen. Met die drie speel je zowat met spelers die met gezicht naar de goal spelen

9 januari 2022 om 10:56

Daarnaast ook wel fijn om een spits te hebben die de bal vast kan houden, in de bal komt en eventueel een bal erin kan koppen. Vooral een aanval met Vini Mbappe en iets daarachter Haaland lijkt me eng.

9 januari 2022 om 14:47

Lol. Anthony heeft nog een lange weg te gaan. Speelt in de Mickey Mouse competitie en met wat betere tegenstanders maar eens zien of hij zich staande houdt.

9 januari 2022 om 02:16

21jaar 4de seizoen hij heeft zich super goed aangepast en met veel inzicht ervaring opdoen en pracht staaltje techniek heeft ie zoals jij zegt een perfecte ontwikkeling meegemaakt goed
Bezig man mooi om te zien

Deze jongen was vanaf het begin al erg underrated! En werd met de grond gelijk gemaakt. Goed om te zien dat tie eindelijk zijn potentie in cijfers te zien. Erg belangrijk dit seizoen en wss in de toekomst voor madrid.

Most improved player of the year is hij nu al. Vorig seizoen kwam het er toen plots eens uit tegen Liverpool, maar ik denk niet dat iemand op dat moment dacht dat hij het seizoen erna dat op wekelijkse basis zou gaan doen. Als hij zich zo doorontwikkeld dan heeft hij echt een belachelijk hoge bovengrens.

Deze zomer was er een artikel in AS dat zich afvroeg: zal Vinicius volgend seizoen zijn 2 goals overtreffen? Ik denk dat geen enkele madridista deze explosie had kunnen voorspellen. Wat mij betreft gaan de credits niet naar Ancelotti maar naar VINICIUS ZELF. Deze jongen heeft zo hard gewerkt de laatste jaren en resultaat is duidelijk zichtbaar

9 januari 2022 om 01:06

Volgens Spaanse media heeft hij een soort Ronaldo-werk ethiek. Sinds vorig jaar schiet hij vaker op doel wanneer de trainingen afgelopen zijn, hij blijft hangen op trainingsvelden en schiet dan op doel.

Ook afgelopen zomer voor dat Ancelotti werd aangesteld, was hij bezig met het nieuwe seizoen terwijl de meeste spelers op vakantie waren, huurde Vinicius een personal trainer om te werken aan zijn zwakke punten.

Ancelotti heeft hem vooral op mentale vlak geholpen, maar de rest doet hij het allemaal zelf hoor, hij is er hard voor aan het werken en dat zie je aan zijn cijfers.

Verdedigend doet hij het ook geweldig, geen enkel flankspeler op de wereld verdedigt zo goed en werkt zo hard.

Pressures: 344x
Pressures in def : 1/3 - 96x
Pressures in mid: 1/3 - 133x
Pressures in att : 1/3 115x
Succes pressures: 89x
Defending actions leading to goals/assists : 3x
Tackles in middfield: 1/3: 11x

9 januari 2022 om 02:00

Dat laatste vooral he. Kan ik zo waarderen aan een aanvaller. Benzema heeft dat ook nog steeds (en Rodrygo ook in mindere mate). Hopelijk neemt Mbappe dat een beetje over als ie deze zomer erbij komt.

9 januari 2022 om 08:37

Ik voorzie een mbappe die zich als een Cristiano gaat gedragen, onthou mijn woorden!

9 januari 2022 om 09:50

Gaat hij dan ook alle vrije trappen opeisen terwijl hij er eigenlijk niets van kan?

9 januari 2022 om 10:58

Probleem met Ronaldo is dat Ronaldo eerst wel vrije ballen kon nemen, accepteren dat iets niet meer lukt is moeilijker als wanneer je iets moet accepteren wat je nooit hebt gekunt.

9 januari 2022 om 12:39

Hij heeft gewoon een enorm bord voor zn kop, totaal geen zelfkennis.

9 januari 2022 om 14:42

breal

"die zich als een Cristiano gaat gedragen"

Laten we het hopen!! Een leider die op belangrijke momenten staat, miljard goals ofzo gaat maken.

9 januari 2022 om 15:52

Ik klonk negatief, maar was meer een oprecht neutrale kijk op de zaak als in; hij zal minimaal meeverdedigen, maar hij zal wel enorm veel scoren voor ons.

Wat een geweldenaar, wat een talent.

Vini heeft letterlijk iedereen verrast dit seizoen.. van een blind paard naar de meest waardevolle speler van la Liga. Is onmisbaar voor Madrid en zonder hem is het ook goed te merken. Ook voor Brazilië weer heerlijk om zo n speler te hebben want de laatste jaren zagen we amper meer grote spelers doorbreken in het team ..Mocht Madrid Mbappe weten te strikken dan heeft Madrid vanaf volgend jaar op de vleugels vuurwerk..

Kippenvel moment toen hij over het logo sprong van Real Madrid. Prachtig.

Een jongen dat niet uit de jeugd van Real komt maar wel al op 16 jarige leeftijd al wist waar hij wou spelen.

Als hij zo doorgaat, haalt hij 20 doelpunten in La Liga, zou echt uitzonderlijk zijn.

9 januari 2022 om 01:52

Hehe 25 plus 15 assists over alle competities moet nog steeds het doel zijn imo. Nog maar 11 en 6 te gaan!

9 januari 2022 om 01:54

Tis maar een kwestie van tijd voordat hij die 11 goals en 6 assist te pakken heeft real8madrid. Kan niet wachten tegen PSG dit Real is er klaar voor

9 januari 2022 om 02:57

Haha overdrijven is ook een kunst. Noem nog 10 Europese top clubs en hij had hetzelfde gedaan.

In t artikel hebben ze het trouwens over vertrouwen, beetje goedkoop. Die jongen wordt ouder en dus ook beter. Dat speelt een grotere rol dan vertrouwen. Dat vertrouwen geeft t laatste zetje als de kwaliteiten toe nemen

9 januari 2022 om 08:36

Ouder worden is beter worden, juist. Maar als je hem vergelijkt met afgelopen seizoen, heeft hij grote stappen gezet. Zo jezelf ontwikkelen op een zeer korte tijd is ongekend.

9 januari 2022 om 04:25

De logo? Wat?

Het is goed voor Real dat hun 50 miljoen euro inleg voor Vinicius er nu uitkomt. Hij moet het nog naar het uitzonderlijke tillen maar hij is hard op weg.

9 januari 2022 om 06:00

Vinicius wordt ook steeds duurder he

9 januari 2022 om 08:34

Excuses. Het* inderdaad.

Hij was volgens mij 60 miljoen euro, maar inderdaad goed dat wij er wat van zien. Want met Hazard ben je niet ver gekomen helaas.

9 januari 2022 om 14:46

Bongiorn

Hij was een koopje als je hem nu ziet spelen. Is ook een jongen die nog minimaal 10 jaar blijft. Heeft straks dan 15 jaar RM opzitten. Dan was echt superkoopje als je dat bedrag uitsmeert over 15 jaar.

Hij tikt al het uitzonderlijke aan hoor dit seizoen. Haalt echt goed en hoog niveau

9 januari 2022 om 14:56

Zijn statistieken zijn sterk dit seizoen maar hij moet het een heel seizoen doen en volhouden, dan heeft Real echt puur goud in handen.

Tja, die jongen is 21 jaar. Nu moet ik zeggen dat ik niet had verwacht dat hij dit seizoen al door de barriere zou gaan, maar dat er sprake is van ontwikkeling, is niet zo vreemd. Toch vraag ik me af waar het plafond ligt.

9 januari 2022 om 01:14

Over ruim 7 maanden pas 22 jaar, deze jongen heeft in een jaar tijd een ongelofelijke ontwikkeling doorgemaakt. Nu je het zegt ben ik ook heel benieuwd naar zijn plafond, als hij in een jaar al zo een groei kan doormaken. Ik ben 30 jaar en volg ruim 20 jaar het voetbal intensief (laatste jaren natuurlijk met een serieuzer blik), nooit meegemaakt dat een voetballer in een jaar zo een progressie heeft geboekt. Bijzonder knap!

9 januari 2022 om 14:50

Wie kan op 21 jarige leeftijd zich zo laten zien bij grootste club ter wereld? Zijn er niet velen…

9 januari 2022 om 14:58

Ik ben ook niet kritisch. Ik geef alleen aan dat het gezien zijn leeftijd niet vreemd is dat er progressie in zit. Nu is het afwachten of hij deze lijn door kan zetten. Het is absoluut knap, maar nu moet het consistent gaan worden. Vorig jaar was men bijvoorbeeld nou niet bepaald te spreken over hem.

Ongelofelijke ontwikkeling, toch zag je dat gelijk wel bij zijn begin periode bij Real dat hij iets speciaals had alleen kwam het er toen vaak niet uit. Toch zie ik wel dat er nog meer in zit, sommige wedstrijden speelt hij liever de bal terug dan dat hij een actie maakt, dat verschilt per wedstrijd. Maar het is alleen maar mooi dat hij nog lang niet op zijn plafond zit!

Goed dat deze jongen de aandacht nu krijgt. Het zat er altijd al in (ondanks dat velen hem bij elke mogelijkheid afbranden) en hij heeft altijd geloof gehad en hard gewerkt en nu komt het er eindelijk volledig uit.

14 doelpunten en 9 assists in 26 wedstrijden zijn gewoon cijfers van een wereldklasse buitenspeler. Van alle buitenspelers in de top 5 competities doet enkel Salah het beter met 23 goals en 9 assists in net iets meer speeltijd en die wordt door velen momenteel als de beste speler ter wereld gezien.

Deze jongen heeft imo alles. Enorm veel snelheid en een geweldige versnelling, kwikzilver in de dribbel, nu ook prima overzicht aan de bal en een uitstekende afwerking, zelfvertrouwen, durf, flair maar ook een enorme werkethiek. Je vindt hem niet zelden in of rond de eigen 16 wanneer de tegenstander countert om mee gaten te dichten, gaat constant defensieve duels aan en wint ook een mooi aantal en is verder nog eens ongelooflijk nederig ook. Nooit sterallures, altijd de persoon die de assist geeft bedanken (vandaag ook doet ie bijna alles zelf maar loopt ie toch naar Benz te wijzen omdat hij de pass gaf), altijd met de fans vieren enzovoort. Dat staat in schril contrast met bv Asensio die vooral de grote Asensio show opvoert en vaker naar zijn naam achterop wijst dan zijn teammaats of logo bij het scoren.

Bovenal is hij er op gebrand om het meeste uit zichzelf te halen. Drinkt niet, feest niet, heeft een enorm strikte routine in alles (eten, slapen, trainen etc) en traint als een malle tussen trainingen door en in off-season. Beste illustratie daarin is dat hij altijd meteen een heel sterk team om zichzelf heeft verzameld. Tijdens de eerste corona lockdown in het voorjaar van 2020 nam dat de huidige vorm aan. Is hij een prive fysio gaan inhuren, een kok die bij hem kwam inwonen en een physical trainer bij Palmeiras weg gaan pikken die ook bij hem introk. Het resultaat was meteen duidelijk, die knul heeft geen grammetje vet.

Ook mentaal enorm sterk en volwassen. Nooit het koppie laten hangen wanneer het niet goed ging en de media (en sommige fans) hem met de grond gelijk maakte. Nooit gedacht aan vertrekken, zelfs toen hij helemaal niet aan spelen toekwam en PSG met een gigntisch contract kwam zwaaien wou hij niet eens luisteren maar bij Madrid slagen, ook al verdiende hij daar uit de hele selectie op 2 veldspelers na het minste. Als Dembele bv deze mentaliteit had was ie nu al de beste ter wereld. Hetzelfde geldt voor pakweg Neymar en Hazard, Die jongens hadden al een gouden bal of 2 verzameld.

Als Madrid-fan is het ook moeilijk om niet van die knul te houden. Hij houdt evenveel van de club als wij. Altijd het logo kussen, constant aangeven dat het een droom is voor hem om in het bernabeu te spelen en in het algemeen merk je gewoon aan alles dat ie zegt en doet dat hij echt een Madridista is.

Ik hoop van harte dat hij een prachtige, succesvolle en lange carriere bij de club beleeft en wie weet zit daar zelfs een gouden bal tussen!

9 januari 2022 om 08:48

Hij is inderdaad een zwaar gedisciplineerd atleet, die alles aan doet om zijn lichaam in shape te houden.

Wat het verschil ook maakt tussen hem en een Dembele bijvoorbeeld, Vinicius is een echte familie jongen die nog steeds met zijn hele familie woont, en die Brazilianen zijn vaak met een groot aantal in huis. Die jongen moest zelf nog toestemming vragen aan zijn vader voor een tattoo etc.

Ook bijzonder inderdaad dat hij nog steeds 1 van de slechtst betaalde speler is van Real Madrid, Vinicius en zijn vader maken zich daar niet eens druk om. Was dit Neymar bijvoorbeeld of zijn vader dan hadden ze in tussentijd al 3 keer om een verbeterd contract gevraagd.

Je ziet aan alles inderdaad dat die jongen net als ons, een fan is, een echte Madridista is.

Als ik 1 minpunt mag opnoemen aan Vinicius is, althans misschien is dat voor andere geen minpunt. Maar hij gaat vaak de clash in met de tegenstander, op momenten zie je dat Ancelotti dit ook niet kan waarderen.

9 januari 2022 om 14:52

Dat minpunt is juist slim en goed. Lijkt alsof hem dat juist weer triggered om daarna nog meer eruit te halen. Het is een bewuste actie want vaak genoeg zie je hem na een doodschop kijken en doen alsof er niets gebeurd is.

De nieuwe Neymar jr dames het heren en het is niemand dan Vinicius jr. Wat een heerlijke speler om naar te kijken. Kan nog moeilijk geloven hoe ver hij is gekomen. Vorige jaar en die jaren terug liet hij weinig zien. Alleen wat snelheid en dreiging hier en daar, maar voor de rest niks. Ancelotti heeft hier zeker een grote aandeel in. Ik had ergens vernomen dat hij Vinicius jr leerde bij de trainingen hoe je moest schieten en de kalmte te bewaren en afronden.

9 januari 2022 om 14:51

Koerd, waarom de nieuwe Neymar jr? Ik zie eigenlijk amper overeenkomsten. Beide komen van links.

9 januari 2022 om 14:54

Beide Brazilianen, beide moeten het hebben van een individuele actie en vooral op techniek. Wel degelijk een hoop overeenkomsten.

9 januari 2022 om 19:24

Kijk wat SergioRamosHM zegt. En ook omdat hij ook als linker aanvaller speelt

Overigens zou het me niet verbazen als ie de tweede seizoenshelft een beetje een terugval kent. Het afgelopen halfjaar heeft ie iedereen verrast. Nu weten tegenstanders wat ie kan en zie je ook vaker en vaker dat ie een dubbele dekking krijgt die hem in zijn aanname onder druk zetten nog voor ie kan draaien en op snelheid kan komen aangezien hij dan het gevaarlijkste is. Dat is best een efficiente en makkelijke oplossing aangezien we op rechts de dreiging van een lek waterpistool hebben. Als je aan beide kanten dreiging had kon je je als verdedigende ploeg dat mannetje extra op Vini moeilijker veroorloven natuurlijk.

Wellicht op te lossen door vaker met Valverde op rcm te spelen die met zijn rushes en penetratie op rechts voor problemen kan zorgen.

Vinicius is echt hard onderweg om zich aan te sluiten bij spelers als Mbappe en Haaland. Dit seizoen is hij vol vertrouwen. Wat men bij Barcelona van Dembelã© had verwacht is nu terug te zien bij Vinicius. Die gast had gewoon moeite met het winnen van vertrouwen van medespelers en gek vond ik dat niet eens. Je komt opeens bij grote club en moet de rugnummer van een legende daar opeens gaan dragen met alle verantwoordelijkheden erbij. Paar jaar als meme geleefd, maar nu alle monden langzaam aan het snoeren.

Real heeft gouden toekomst als ze ook Mbappe erbij halen. Dan hoeven ze weinig te vervangen voor komende jaren op Kroos en Modric na (waarvan al aardig wat opties al rondlopen bij Real).

9 januari 2022 om 14:54

Moyasi

Alleen achterin, mag er wel nieuwe aanwinsten komen. Hoop op Mazz - als Mazzroui toch transfervrij vertrekt - als concurrent voor rechtsback.

Een CV erbij zou fijn zijn. Spoeling best dun.
Kessie erbij als extra optie middenveld.

Met Mbappe en Haaland en boven genoemde, klaar om weer Europa te domineren komende jaren.

Geweldig om te zien wat voor gigantische stappen vooruit Vinicius dit seizoen heeft gezet en nog grote stappen vooruit zal maken.

Van een speler die in de afgelopen jaren eigenlijk een blind paard was zonder rendement, naar een speler die een zeer sterk overzicht/inzicht heeft ontwikkeld en een zeer goed rendement qua goals en assists voor een vleugelaanvaller.

Vinicius zelf heeft dit natuurlijk ook voor het grootste gedeelte afgedwongen, maar Carlo Ancelotti heeft hier ook echt wel een aandeel in. Hij geeft Vincius al sinds het begin van het seizoen het vertrouwen, omdat hij dus ziet dat hij het echt wel in zich heeft en dat hij een ongepolijst talent was en bij Vinicius zie je toch wat het met een speler doet als je hem het vertrouwen geeft.

Hetzelfde zie je nu eigenlijk ook bij Bayern München met Leroy Sané. Sané had in de voorgaande seizoenen in tegenstelling tot Vinicius wel gewoon een prima inzicht/overzicht, nog een redelijk goed rendement en nog een aantal andere dingen maar dit seizoen onder Nagelsmann heeft hij zich echt sterk herpakt, zeker in tegenstelling tot vorig seizoen maar absoluut ook in vergelijking in zijn voorgaande jaren bij Manchester City.

Over Vinicius: denk dat hij dit seizoen ook echt wel minimaal 20 goals in de La Liga zal maken en tussen de 10 en 15 assists zal eindigen. Real Madrid heeft nog 17 wedstrijden te gaan in de La Liga, dus dat dat hem zal lukken heb ik echt wel vertrouwen in tenzij Vinicius geblesseerd raakt of wat dan ook.

En minimaal 20 goals en 10 tot 15 assists zijn eigenlijk ook echt wel geweldige cijfers. Nog lang niet de cijfers die spelers als Cristiano Ronaldo of Lionel Messi in hun topdagen haalden, maar die 2 haalden dan ook echt een bizar hoog niveau en minimaal 20 goals en 10 tot 15 assists in alleen de La Liga is dus ook gewoon een geweldige prestatie, en waarschijnlijk als je alle andere competities erbij optelt zal Vinicius op 30 tot 35 goals uitkomen en waarschijnlijk 15+ assists en dan is hij gewoon bij 45 tot 50 goals betrokken.

Denk ook wel dat Vinicius nog voldoende ruimte heeft om zijn rendement nog beter te maken. Lees hierboven al reacties dat hij richting het rendement van Cristiano Ronaldo kan gaan, en of hij dat haalt (40 tot 50 goals per seizoen in alleen de La Liga) durf ik niet te zeggen, maar ik zie hem wel 30 tot 35 goals in de La Liga per seizoen halen als hij dit zo goed blijft doorontwikkelen en dan denk ik toch dat hij qua rendement meer richting Mohamed Salah zal gaan.

9 januari 2022 om 14:56

Vinicius begon vorig seizoen al stappen te zetten onder Zidane. Vooral richting einde, zag je dat kwartje al gevallen was.

Krijg letterlijk tranen in mijn ogen. Je verdiend ht kerel! Ga zo door!

9 januari 2022 om 13:23

@blink

Ik log - op deze inmiddels aardige zondag ochtend in Amsterdam - even in om mijn 'excuses' aan te bieden. Ik was 1 van die mensen die erg grote twijfels had (en dan druk ik me misschien nog licht uit) over Vinicius. Het is namelijk zo ongelofelijk lastig om spelinzicht/creativiteit/overzicht nog aan te leren op die leeftijd. Fysiek, koppen, schieten, passen, etc. zijn allemaal dingen waar je met veel training aan kan werken, maar dat andere is echt zo ongelofelijk lastig, dat ik het bij Vini niet voor mogelijk hield. Ik neem absoluut mijn hoed voor hem af, want hij is mentaal zo sterk gebleken dat hij ondanks zijn falen en de kritische geluiden van buitenaf, zich enorm heeft doorontwikkeld tot een sterspeler van Real. Een waanzinnige prestatie.

Calafat zag bij Flamengo al dat er iets in Vini zat dat wel eens heel goed kon uitpakken. Het is snel gegaan. Blij dat hij voor ons speelt en hij kon zich geen betere begeleider wensen dan Ancelotti.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4280 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. LuninKeeper
CarvajalVerdediger
NachoVerdediger
Éder MilitãoVerdediger
F. MendyVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

6 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 11 augustus
Hakim Ziyech is het wachten op AC Milan zat en staat voor een definitief vertrek bij Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren