Mali opgeschrikt door hartaanval Ousmane Coulibaly (32) tijdens duel

Zaterdag, 8 januari 2022 om 22:57Mart van Mourik • Laatste update: 23:08

Ousmane Coulibaly heeft zaterdagavond een hartaanval gekregen. Tijdens het duel tussen zijn ploeg Al-Wakrah en Al-Rayyan in Qatar zakte de 26-voudig international van Mali op het veld in elkaar. De 32-jarige verdediger kreeg op het veld een spoedbehandeling en werd vervolgens direct afgevoerd naar het ziekenhuis.

In de 42ste minuut ging Coulibaly plotseling naar de grond in het doel. Na enkele schokkende bewegingen bleef de centrumverdediger roerloos liggen. Zijn teamgenoten schreeuwden het uit van ongeloof en sprintten, samen met de verzorgers, direct naar het slachtoffer, zo valt te zien op de schokkende beelden. Hij werd ter plekke gereanimeerd en de wedstrijd werd na het instorten van Coulibaly direct gestaakt door scheidsrechter Saoud Al-Adba.

Klik hier voor de beelden (waarschuwing: dit kan als schokkend ervaren worden).

Coulibaly werd na de behandeling op het veld direct per ambulance afgevoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Het is nog niet bekend in welke staat hij momenteel verkeert. Op het moment van de verschrikkelijke gebeurtenis keek Al-Wakra aan tegen 1-0 achterstand door een doelpunt van Shoja Khalilzadeh, die scoorde op aangeven van James Rodríguez.

Op woensdag 12 januari speelt Mali normaal gesproken tegen Tunisië in de eerste wedstrijd in Groep F van de Afrika Cup. Coulibaly werd overigens niet opgeroepen voor de nationale ploeg. Wel heeft hij reeds 26 interlands achter zijn naam. In clubverband speelde de verdediger onder meer voor Stade Brest en Panathinaikos.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door cas1)

Zeer tragisch, maar is het niet beter om de mogelijkheid tot reageren bij dit topic uit te schakelen? Het zal namelijk toch wel weer de bekende weg worden qua discussie. (En ik begrijp de ironie dat ik dit kan plaatsen juist door de mogelijkheid om te reageren)

8 januari 2022 om 23:59

Dus we gaan tegenwoordig gewoon wegkijken. Is toch geen toeval meer dit? Discussie is nodig. Kijk naar tijd voor corona. Toen waren er veel minder gevallen zoals nu.

9 januari 2022 om 00:15

Op vermoedens gebaseerde discussie is nooit nodig. Ikzelf vind niet meteen grootschalige onderzoeken op lange termijn terug, jij blijkbaar wel aangezien je weet dat het nu veel meer voorvalt. Dan ben ik benieuwd welke onderzoeken je daarvoor nodig gehad hebt.

9 januari 2022 om 00:18

@juvedeef: Jij hebt geen eerdere reacties gezien van mij omtrent corona hier op voetbalzone waarschijnlijk als je denkt dat ik dit post als dat we maar moeten wegkijken. Ik vind de discussie voeren in een tragisch bericht van een voetballer met een hartaanval niet de juiste plek daarvoor.

9 januari 2022 om 00:40

Ook de tijd vlak voor corona gebeurde het steeds vaker, overbelasting van het lichaam zie je steeds vaker in topsport, ook krijg je dit soort dingen veel sneller mee door alle media dan voorheen. Ook de hele discussie die hier telkens weer komt is dat iedereen hun mening als feit zien en moeite hebben met andere inzichten, heeft hier helaas weinig zin.

9 januari 2022 om 00:46

@lierse
Je hebt geen onderzoek nodig. Gewoon juiste informatie volgen Er is een stijging gemeld van 256% aan hartproblemen sinds wij aan het prikken zijn met het corona vaccin. Dit is voldoende bewijs om te zien dat het allemaal niet goed gaat. Dit is echter alleen al onder voetbalspelers. Andere sporten worden ook getroffen.

@lfc11
Zeker is het tragisch maar we moeten wel bij de feiten blijven. Er is zo'n groeiende aantal hartproblemen sinds er geprikt wordt. Dat alleen de gevallen worden genoemd van beroemde spelers. De lijst is in werkelijkheid veel groter en veel droeviger.

9 januari 2022 om 00:52

En vanwaar denk je dat zo een informatie komt? Want uit welk onderzoek komt die 256% dan bijvoorbeeld?

9 januari 2022 om 01:12

Echte journalisten die de cijfers naast elkaar leggen. Je hoeft maar beetje te zoeken op internet en dan vindt je wat. 256% is gepakt uit een stuk van tijd geleden. Geen idee wat het getal op dit moment is. Uiteraard blijft het geval dat je moet geloven wat je wilt. Maar voor mij is het niet te ontkennen dat het niet meer toevallig is. Zoveel gevallen van sporters met hartproblemen. Dat het voor mij persoonlijk niet te ontkennen valt.

9 januari 2022 om 01:21

Dus? In Europa is alleen Eriksen neergestort en de rest is allemaal oké.

9 januari 2022 om 01:33

klopt zeker niet, Eriksen is de enige waarvan je gehoord hebt, Getal is veel hoger. Niet iedereen krijgt meteen een hartstilstand. Sommige krijgen ook hartritmestoornis of andere aandoeningen. Zoals een Aguero.

9 januari 2022 om 01:41

Misschien waren die stoornissen er vroeger ook al maar zijn ze er door de zeer publieke gebeurtenissen meer op gaan controleren? Daley Blind kreeg ook een stoornis voor de covid-tijd en Nouri zakte in elkaar ver voor de coronatijd.

Het is maar net wat je wil zien he.

9 januari 2022 om 02:10

klopt ook niet alles is corona gerelateerd. Maar zoals ik hierboven meld je moet inderdaad geloven wat je wilt.

9 januari 2022 om 02:14

ht tps://en.wikip edia.org/wiki/list_of_as sociation_footballers_who_di ed_while_playing

Stik er maar in, met jullie agenda. Hier heb je een lijst. Het is klaar met jullie leugens.

9 januari 2022 om 02:14

Agüero had ze al vanaf z'n jeugd. Dit soort fake news zou direct verwijderd moeten worden.

9 januari 2022 om 02:27

Welke agenda denk je dat ik in godsnaam heb? Verder leuke lijst. Maar heb het over hartproblemen in zijn geheel. Niet alleen aan stergevallen of hartstilstanden. En mij betichten van fake nieuws mag. Maar zal mijn Mening er niet onder wijzigen. Andere censureren is zeer kwalijke zaak.
Verder vind ik het het heel toevallig dat Aguero al die jaren met hart problemen heeft gespeeld. En nu opeens er last van heeft en moet stoppen. Allemaal te toevallig naar mijn smaak.

9 januari 2022 om 02:27

Je zegt 'geloof wat je wilt' omdat je je getallen en geloogsovertuiging niet hard kan maken. Trieste manier van leven.

9 januari 2022 om 02:34

Niet waar. Ik zeg dit omdat ik iedereen wil aansporen om zelf onderzoek te doen. En niet braaf achter de normale media aan te lopen. Informatie is voldoende te verkrijgen.het is alleen belangrijk om hoe je die verwerkt. En wat je er mee doet. Vandaar dat ik zeg, iedereen moet zelf geloven wat zij er mee doen.

9 januari 2022 om 03:10

Een waarbij je denkt het beter te kunnen weten dan experts. Een waarbij je misinformatie deelt omdat je denkt dat even googlen en je nieuwsbronnen kiezen je een gedegen onderzoeker maakt.

Meningen van zulke malloten zullen inderdaad niet snel veranderen. Maar cijfers plaatsen om dat soort "meningen" te counteren is de moeite waard. "te toevallig naar mijn smaak". Met onderbuikgevoelens harde cijfers willen weerleggen.

En het ergste van dit al vind ik nog wel dat er talloze slachtoffers zijn gevallen, wereldwijd, omdat er teveel .... zijn die vaccinaties een fucking probleem zijn.

9 januari 2022 om 03:29

Beste Deef, je komt niet op me over als iemand die werkelijk echt onderzoek heeft gedaan ooit in zijn leven. Dat is oké, maar het hele 'doe je eigen onderzoek'-riedeltje is wel uitgekauwd, vind je niet? Als je echt iets hebt, link dan iets, verwijs naar een bron, beredeneer. Dat is namelijk hoe onderzoek doen werkt- je verwijst naar werkelijke statistieken en ander onderzoek om je suggesties te staven. Want echt zelf onderzoek doen- dat zou in dit geval werkelijk zelf per land en per bond gegevens opvragen en mensen opbellen en aanspreken -heb je sowieso niet gedaan, dus je kan hooguit een soort literatuurbeschouwing hebben gedaan.

Hou dus eens op met dat 'zelf onderzoek doen'. Het is dodelijk vermoeiend en je hebt het zelf niet gedaan, je slikt de cijfers die voor je neus komen.

9 januari 2022 om 03:36

Ik heb zelf een wetenschappelijk onderzoek gedaan over recovery van voetballers en het is een FEIT dat in het voetbal momenteel enorm veel wedstrijden. Ook het hart kan aangepakt worden bij overbelasting en daarnaast zijn weersomstandigheden ook nog is van invloed. Je snapt denk ik wel dat het hart veel meer moet pompen tijdens een intense wedstrijd onder 40 graden of onder 15 graden.

Verder is deze discussie eigenlijk ongepast. Doe dit op nu . nl ofso aub. Zeer tragisch moment voor deze voetballer en hopelijk komt die er boven op.

9 januari 2022 om 03:38

Je gebruikt wiki……….. meest unreliable bron die je kan gebruiken. Op universiteiten is wiki als bron zelfs een knock out criteria kom op man

9 januari 2022 om 08:29

@juvedreef, wat versta jij onder echte journalisten? Kan je daar namen van geven of zijn dat misschien mensen die dezelfde onderbuikgevoelens hebben als jij en dat in een opgeklopt artikel wereldkundig maken?

9 januari 2022 om 08:39

En vanwaar halen die journalisten hun cijfers denk je? Je kan doen wat je wil maar uiteindelijk is het allemaal terug te brengen op onderzoeken. En ik vraag al twee keer naar een onderzoek maar je wil er maar geen geven. Dan kan je dat cijfer net zo goed verzonnen hebben en heeft je comment dus geen enkele meerwaarde in een discussie.

9 januari 2022 om 08:44

@samhan, wiki is een perfecte bron die je gewoon te gebruiken valt voor elke student aan de universiteit. Je moet het niet als bron gaan gebruiken in papers maar als je iets moet schrijven over bijvoorbeeld aigos potamoi dan kan dat perfect een eerste stap zijn om te weten over wat het gaat en daarna begin je maar met lezen in Xenophon.

De betrouwbaarheid ervan is inderdaad dubieus maar hij geeft tenminste een bron. Iets wat @juvedeef niet schijnt te willen doen.

9 januari 2022 om 09:22

De helft van alle topics hier zijn gebaseerd op vermoedens. Vermoedens van bepaalde transfer bewegingen. Ook maar niet meer op reageren dus?

9 januari 2022 om 09:28

Laten we transfergeruchten niet vergelijken met wetenschap.

En het wordt hier als een noodzakelijke discussie bestempeld, en ik durf zeker te zeggen dat heel dit forum uit niet noodzakelijke discussies bestaat ja.

9 januari 2022 om 10:24

@juvedeef, het enige wat jij doet is speculeren, met je 'doe zelf onderzoek'. Dat cliché ken ik ondertussen wel, maar alleen eruit pikken wat je goed uitkomt of enkele de halve waarheid. Zoals wat Engel bij Eriksen deed, of recent bij Aguero. Als je echt zelf onderzoek doet had je kunnen weten dat Aguero al langer kwaaltjes had en Eriksen op het bewuste moment nog niet gevaccineerd was.

9 januari 2022 om 11:31

Almogaver ik raad je zeer aan om eens naar Robert Malone te luisteren die een duidelijk causaal verband aangeeft tussen het mrna vaccin en hartklachten, hij is tenslotte de uitvinder van deze techniek, is dat genoeg expertise voor je(jullie)?

9 januari 2022 om 11:34

@Lierse Je bent bekend dat de trials die gehouden worden onder toezicht zijn van Pfizer zelf? Dat is zoiets als wij van wc eend…

9 januari 2022 om 11:35

Hij geeft helemaal geen 'duidelijk causaal verband' aan. Houd alsjeblieft eens op met deze onzin man. Duidelijk dat jij het allemaal niet vertrouwt en gelooft, maar dat is geen reden om keer op keer met dit soort domme teksten te komen. En natuurlijk, nu ben ik een 'schaap' of een 'slaaf' of whatever, maar je zit echt fout hier. Enig idee wat een relatief grote kans geeft op hartschade? Juist; een COVID-besmetting.

9 januari 2022 om 11:41

Nee want we vragen naar een onderzoek dat een dergelijk verband aantoont. Het is voor jullie duidelijk aangetoond, dan kan ik echt niet begrijpen waarom het zo moeilijk is daarvan een onderbouwen te geven.

En over Malone: “ In 1989 publiceerde Malone een artikel dat een belangrijke bijdrage leverde aan de toen opkomende mRNA-techniek. Daaruit blijkt dat hij een van de wetenschappers was die in de vroege jaren 1990 hebben geprobeerd om RNA te gebruiken om een boodschap over te brengen aan het immuunsysteem. Het onderzoek dat hij samen met anderen puliceerde in 1990, had betrekking op muizen. Van een toepassing bij mensen was op dat moment nog geen sprake. Zijn research heeft dus bijgedragen aan de ontwikkeling van deze technologie, maar dat maakt hem nog niet de 'uitvinder' van het mechanisme dat is gebruikt voor de mRNA-vaccins tegen het coronavirus”.

9 januari 2022 om 11:46

Ik heb getracht om de bron te zoeken van de 256%. Helaas kan ik die niet meer vinden. Zoals ik zij was een tijd geleden. Maar beetje googelen en je vindt her en der wel informatie. Als het verder gaat om vaccinatie op zichzelf. Vindt ik de woorden van Geert Vanden Bossche wel interessant. Hij legt het gevaar uit van dit vaccin. Ook zoals hierboven wordt genoemd Robert Malone. Hij heeft ook een aantal keer gewaarschuwd voor wat er mis kan gaan.

Wat ik verder bedoel duidelijk te maken is dat we met zijn allen zoveel informatie ontvangen. Dat er altijd wel een waarheid voor iemand te vinden is. Vandaar dat ik bedoel zelf onderzoek doen. Als je de normale media volgt prima. Dan zal dat jouw waarheid zijn. Echter zijn de meesten mensen meteen alles aan het beschrijven alsof het onzin is. Echter zoals ik in meerder discussies heb gezien.
Gaat wij hier niet uitkomen met zijn allen. En dat is jammer.

9 januari 2022 om 11:58

Maar je kan mijn scepsis toch snappen mag ik hopen? Verscheidene mensen die heel overtuigd zijn van iets zonder maar enige bron van onderbouwing te kunnen voorleggen.

9 januari 2022 om 12:47

Zeker weten dat begrijp ik. Vind het jammer dat ik dat soort bronnen niet bewaar. Schrok er namelijk behoorlijk van.

9 januari 2022 om 14:00

Blackcorner je doet een hoop aannames vriend. Iit anderen ga ik jouw helemaal geen verwensingen toedienen om mijn gelijk te halen. Er is wel degelijk een verband, dat je er geen onderzoek na wil doen, prima. Een COVID besmetting kan hier idd ook tot leiden, een vaccinatie ook.

9 januari 2022 om 14:06

@Lierse laten we het houden dan op mede-uitvinder. Ik zou zeggen luister de podcast van Joe Rogan met hem eens, echt een aanrader. En dan over de onderzoeken. Vele hiervan worden weggehouden van t publiek, de FDA heeft aan Pfizer laten weten het aan te raden om een onderzoek te doen naar de gevolgen van het vaccin ipv het te verplichten. Hiermee hebben ze dus wederom af laten weten hun werk te doen. Wat ik niet snap Lierse is dat er zoveel tegenstrijdigheden zijn. Dat dokteren als Malone en McCullough tegen worden gewerkt en dat ze zelfs proberen hun licentie af te pakken wat nog nooit eerder is gebeurd. Dat mensen als Fauci keer op keer blijven liegen, gaat er dan echt nog geen lampje branden, dat ja dat is wat ik totaal niet snap.

9 januari 2022 om 14:37

"Maar beetje googelen en je vindt her en der wel informatie." Ff serieus, wat snap je niet dat de bewijslast bij jou ligt? Iedereen die maar nonsens loopt te roep toeteren en het niet hard kan maken... Het feit dat je het zelf niet kunt vinden bewijst genoeg.

En Geert Vanden Bossche? Lol. Een goed voorbeeld van iemand die op basis van wetenschappelijke accreditaties en een verhaal vol met wetenschappelijke benamingen het publiek weet te bespelen. Zijn "feiten" zijn 1) niet wetenschappelijk bewezen, 2) soms zelfs onjuist en 3) weerlegd (o.a. www. gezondheid en wetenschap .be). Iemand die zegt dat hij de enige is die er kaas van heeft gegeten, is gewoon weer een nutty professor die aan grootheidswaanzin leidt.

9 januari 2022 om 15:02

En Lierse steekt zijn kop weer in het zand. Zijn mening is de waarheid en de rest doet er niet toe. Lol.
Iedereen ziet het vaker en vaker voorkomen en dat ik 2j tijd ten aanzien van tientallen jaren.

9 januari 2022 om 16:19

Het zit je wel diep zo te zien. Ik verkondig trouwens geen mening. Ik vraag onderbouwing van een mening en helaas lijkt niemand maar dan ook echt niemand enige onderbouwing te kunnen bieden.

9 januari 2022 om 17:22

@Lierse een podcast met een van de uitvinders noem je geen bron? Wat is dan nog wel een bron? Alleen iets wat op papier staat door overheidsinstanties en de farmaceutische industrie?

9 januari 2022 om 19:38

En Eriksen bleek niet gevaccineerd te zijn. Oops.

Allereerst sterkte aan die gozer. Maar jeetje, vraag me wel af of deze gevallen nu gewoon heel veel worden opgepikt door de media of dat dit echt tegenwoordig zo vaak opeens voorkomt. Je zou ergens zeggen het laatste, want voetbal is een wereldsport.

8 januari 2022 om 23:12

Tja moeilijk te zeggen hoor. Nu horen we over elke gozer in Mali of Oman of Oost Tibet die neervalt... Kan me voorstellen dat dit eerder niet gemeld zou worden of iig niet onthouden. In Europa hebben 95 procent van de spelers ook allemaal de vaccinatie en is er nog helemaal niemand neergestort dus ik vind het een beetje stemmingmakerij allemaal

9 januari 2022 om 00:07

Eriksen? Ik begrijp wat je bedoelt uit te leggen. Maar het zou best kunnen dat de vaccins invloed hebben op het lichaam. Klinkt niet logisch, maar sluit het ook niet uit.

9 januari 2022 om 00:14

Eriksen was niet gevaccineerd...

9 januari 2022 om 00:14

Het probleem is niet het vaccin, het probleem is insinuaties die nergens op gebasseerd zijn. Wie weet is deze speler niet eens gevaccineerd. Is er daadwerkelijk een wereldwijde toename aan hartaanvallen? Zo, ja zit hier een causaal verband in? Heb je hier cijfers van? Wist je dat er relatief meer kale mannen overlijden dan mannen met haar? Betekent dit dat je sneller doodgaat als je je kop kaal scheert?

9 januari 2022 om 00:26

Myocarditis is een erg zeldzame bijwerking van de coronavaccinatie dat is wel bekend. Er kunnen dus wel (heel tijdelijke) hartproblemen optreden. Oa in mijn familie is dit voorgekomen, maar gelukkig duurde het niet lang. Maar myocarditis is geen hartaanval en niet iets waar je direct dood bij neervalt dus of deze hartaanvallen daar iets mee te maken hebben weet niemand. Dat gezegd hebbende zijn zeldzame bijwerkingen geen enkele reden om je niet te laten vaccineren. De kans op myocarditis door een corona infectie is namelijk veel groter dan door vaccinatie en dat is maar een van de problemen die mogelijk zijn bij long covid

10 januari 2022 om 07:08

Bij myocarditis is het aan te raden iets van een halfjaar geen zware arbeid of sport te doen ivm je hart. Doe je dit wel dan kan hef slecht met je aflopen.

9 januari 2022 om 02:16

ht tps://en.wik ipedia.org/wiki/list_of_a ssociation_footballers_who_died_w hile_playing

Hier heb je een lijst van alle mensen, ook uit het verleden, die het nieuws wel haalden én van de mensen die het nieuws niet haalden.

9 januari 2022 om 06:50

@almogaver

Niet dat ik een standpunt inneem, maar wie uiteindelijk dood is gegaan, slaat niet echt op hoe veel vaker mensen een hartaanval zouden krijgen, wat al zijn gevolgen kan hebben.

Als het aantal auto-ongelukken is gestegen, is het niet alleen belangrijk om te weten wie uiteindelijk dood zijn gegaan, maar vooral wat de reden is van de extra auto-ongelukken.

9 januari 2022 om 09:09

In het wielrennen was er een piek voor corona. Of er in het voetballen nu een piek is weet ik niet. Zolang er echter geen echt onderzoek gelinkt wordt, geloof ik er niks van. De wetenschapper die nu zo’n verband aantoont, wint direct een prijs.

Altijd heftig, dit soort berichten. Laten we hopen dat het (relatief) goed met hem gaat. Het gebeurt toch wel vaak de laatste jaren. Misschien moet er toch eens een onderzoek komen naar omstandigheden waarin een speler moet voetballen, de impact van het speelschema op voetballers (al lijkt dat hier niet zozeer van toepassing) en bovendien moet er denk ik nauwkeuriger getest worden op hartproblemen bij voetballers.

Artikel gelezen. Gelukkig stond er een waarschuwing bij. Filmpje dan ook niet bekeken.
Of het klopt weet ik niet, maar ik krijg steeds meer het idee dat niet elk lichaam zo veel verdragen kan.
Hopelijk herstelt deze man snel en goed

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Mali

FIFA ranking: 54
2 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
E. TouréAanvaller20
D. DiarraKeeper00
I. DiawaraKeeper00
I. MounkoroKeeper40
É. ChelleVerdediger
A. DanteVerdediger
M. FofanaVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Mali.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Mali.

0 fans
Verdediger, 32 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren