‘Hij heeft glashard gelogen en Ajax voelt zich terecht in de zak gescheten’

Zaterdag, 8 januari 2022 om 23:30Jeroen van Poppel • Laatste update: 01:13

Valentijn Driessen haalt in de podcast Kick-off van De Telegraaf hard uit naar André Onana. De journalist wijst erop dat de 25-jarige doelman van Ajax glashard heeft gelogen door zijn akkoord met Internazionale lange tijd te ontkennen. Begin januari werd Onana in Milaan gespot om een medische keuring te ondergaan, waardoor niemand meer twijfelt aan de overgang van de Kameroener naar Italië.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

84 reacties (laatste reactie door 50pmaroc)

Als Ajax de helft van zijn salaris heeft geboden snap ik Onana wel?! Wat een rare praktijken, als het waar is tenminste

8 januari 2022 om 01:13

Hoezo raar? Die jongen heeft de doping-reglementen verbroken en was daardoor lang niet inzetbaar. Dan ben je als club best netjes als je in ieder geval nog wat betaalt.

8 januari 2022 om 03:41

Snap je punt niet Sirius. Hij had sowieso een contract lopen tot het einde van dit seizoen. Dus hij kreeg sowieso salaris alleen met het nieuwe aanbod lag hij dan voor een jaar langer vast. Als dat dan nog voor de helft van je eigen salaris is, dan schiet je daar natuurlijk niets mee op. Nu kreeg hij gewoon doorbetaald, kon hij onderhandelen over een transfervrije overgang waarbij hij vermoedelijk qua loon dus ook nog meer kan eisen. Puur kijkend van Onana zijn perspectief is deze keuze veel slimmer.
Ervan uitgaande dat hierboven de waarheid wordt gesproken.

8 januari 2022 om 09:13

Dat is niet helemaal waar. Vanwege de doping zonde had ajax hem ook buiten kunnen zetten. Dan had hij 18 maanden niks gehad.

8 januari 2022 om 11:48

Cody, je hoeft iemand niet door te betalen als deze door eigen toedoen geschorst is.
Dat Ajax erna de helft heeft geboden is waarschijnlijk, naast een openingsbod, omdat ze tot nu (bijna) alles 100% doorbetaalden en dan een jaartje voor de helft zodat Onana ook Ajax tegemoet kwam. De liefde van Onana richting Ajax heeft Ajax echter redelijk overschat. Geen speeltijd, geen verlenging, geen transfersom en wel doorbetaald. Ajax heeft gegokt en verloren. Onana wil ik geen woorden meer aan vuil maken.

9 januari 2022 om 02:46

Natuurlijk is het niet geheel netjes, maar iedereen lijkt te vergeten dat Ajax hem ook voor 4 ton overnam van Barca toen hij daar net een contract zou kunnen tekenen. Toen was het ineens slim en nu Onana van eenzelfde situatie gebruik maakt is de wereld te klein. Laten we niet vergeten dat we mede dankzij Onana zoveel succes hebben gekend en dat hij eigenlijk al 2 jaar op de nominatie stond te vertrekken alleen kwam er toen geen club langs.

Nu komt Inter dat in Italie domineert, binnenkort weleens de rijkste club ter wereld kan worden en een doelman van 38 heeft. Tel daar het tekengeld bij op en ik ben benieuwd of iedereen hier dan nog zo "loyaal" zou zijn. Zonder die pil had er geen haan naar gekraaid en persoonlijk denk ik dat Inter toen al met hem bezig was. Het is vooral zuur, maar ik denk nog graag terug aan Onana in het Ajax doel. De beste keeper die ik bewust voor Ajax heb zien spelen, gekocht voor niks en de club veel succes opgeleverd. Jammer dat het zo moet lopen, maar ik gun hem het beste en dank hem voor zijn geweldige optredens.

9 januari 2022 om 04:47

In dat geval is het echt een heel ondankbaar persoon. Is echt ontzettend egoïstisch wat hij heeft gedaan. Puur denkend vanuit zijn eigen perspectief en dat terwijl hij bij Ajax is uitgegroeid tot de keeper die hij nu is. Ondanks dat ik geen Ajax-hart heb is dit wel echt een onwijze naaistreek van hem. Doet mij denken aan wat Labyad bij PSV heeft geflikt.

Haha. Hij mag niet liegen maar ik doe het dagelijks? Begint zowaar op de Amerikaanse Fox te lijken hier in Nederland, en de aandacht die deze soort mensen krijgen..

7 januari 2022 om 23:31

Hoezo Fox uitlichten? Al die andere zenders, met voorop CNN zijn geen haar beter of erger. Er is veel gaande bij CNN. Media in het algemeen is walgelijk, partijdig, corrupt, niet serieus te nemen. Ze brengen geen nieuws ze fabriceren het. Meningen als feiten brengen, et cetera.

7 januari 2022 om 23:41

Fox is echt onaannemelijk veel erger dan CNN. Echt, hoe kom je erbij. Het een is framen het ander is gewoon keihard volgas fake news. Doe niet zo mal. Dat uitleggen als ze doen het allebei is echt een gigantische lulverhaal. Fox News is niet voor niets geclassificeerd als entertainment ipv nieuws. Het is gewoon gelul van Jerry Springer niveau. Rupert Murdoch heeft z'n hele verdien model erop aangepast.

7 januari 2022 om 23:55

Hee, geen kwaad woord over Jerry, ik ben daar een keer geweest, heb de man ontmoet, topper.

Ik kijk nooit FOX dus ik weet niet hoe erg dat is. Maar vorig jaar met de bestorming van het capitool viel me wel op hoe enorm gekleurd de verslaglegging van CNN was.

8 januari 2022 om 00:00

CNN is idd gekleurd, Fox wordt daarentegen voor 2.3 miljard aangeklaagd vanwege hun volledig feitenvrije gelul over stemfraude. Beiden zijn niet objectief, maar vergelijkbaar of CNN zelfs erger? No way. Overigens vind ik dat je niet fel genoeg kan zijn in de veroordeling van wat daar gebeurde op 6 januari. Trump en alles waar hij voor staat is een gezwel op de samenleving. Dat zelfde gezwel uit zich helaas ook hier, maar dan heet het Pepijn of Gideon. Oh en media in het algemeen walgelijk noemen is al helemaal een rare generalisering. Het demoniseren van de vrije pers is ook al zo'n hip modern trekje.

8 januari 2022 om 07:12

Cnn met fox vergelijken is natuurlijk onzin en alleen begrijpelijk als je het IQ hebt van de foxkijkers.

8 januari 2022 om 09:02

Er zit anders nogal een verschil tussen 'onze' CNN en die in Amerika. Ik geef toe, het is geen FOX, maar kwaliteitsnieuws is het echt bij lange na niet!

8 januari 2022 om 09:10

Fox verbergt niet dat ze een rechts georiënteerde organisatie zijn, CNN pretendeert een nieuwsorganisatie te zijn die het nieuws ongekleurd brengt. Als je dan je gelijk wilt halen over FOX kijkers en dan niet eens een argument hebt behalve IQ nonsens ben je gewoon af.

8 januari 2022 om 09:22

CNN zou wel meer kleur mogen bekennen ja, daar ben ik het mee eens. Wel mooi dat nep nieuws verspreiden en verdeeldheid zaaien "rechts georienteerd" genoemd wordt. Ben ik het wel mee eens hoor ik denk dat je voor een goed beeld meerdere invalshoeken moet lezen/bekijken. CNN zou ik er dan een van maken, Fox zou ik gewoon lekker negeren, want dat iedereen die het kijkt dom is, wil ik niet zeggen, maar het kan je IQ nooit ten goede komen.

8 januari 2022 om 12:30

Als hij rond was met Inter mocht Onana er niks over zeggen. Dus tuurlijk ontkent hij als ernaar gevraagd wordt. Het is dus niet zo dat Onana onbetrouwbaar is hij is gewoon loyaal naar zijn belangen en dat is dus niet de pers.

8 januari 2022 om 13:29

Is wel een verschilletje. Het is Valentijns baan om te liegen. Want daarmee trekt hij aandacht en publiciteit. Hij wordt ervoor betaald.

Ik denk dat het wel klaar is Valentijn, zoek maar gewoon een ander onderwerp om op te blazen. Het is zoals het is, hij zit bij de selectie door afwezigheid van Stekelenburg en de (begrijpelijke) wens van Ten Hag. Als de tijd rijp is willen we je best vergezellen met hem het vliegtuig in te helpen, al heb jij met zijn vertrek natuurlijk geen azijn meer om te pissen. Wie is hier nou hypocriet?

Ik ben ook niet bepaald blij met de manier van handelen van Onana ten opzichte van Ajax, maar dat hij ontkende met Inter gesproken te hebben is toch niet iets waar we verbaasd over moeten zijn. Dat doet werkelijk iedere speler voordat ze zeker weten dat het rond is met een volgende club. Maar goed vanaf nu gewoon Gorter op de bank en Onana op de tribune lijkt me.

7 januari 2022 om 23:12

Nou idd. Alsof de club laat weten wanneer ze een vervanger voor je gaan zoeken, omdat ze ontevreden over je zijn. Welnee, dan staat er opeens in de kranten dat er een nieuwe aanwinst is die de concurentie moet aangaan met... Dit spel spelen alle partijen, word volwassen of verander de regels. Net als met Slot, kom op..

Jongens wat een gezeik om Onana. Snap niet goed waarom hij de zondebok is in dit verhaal. 'Schijt aan hun eigen club' zegt ie, nou net alsof Edwin van der Sar proza-verhalen over Onana gaat schrijven en voorlezen voor maanden achter elkaar als Onana 'op een normale manier' vertrekt. Haha wat een toneelstuk van Driessen is me dit bedenk ik me even.

Onana is ook gewoon voetballer, die kunnen gewoonweg niet altijd eerlijk zijn omdat dat alleen maar tegen ze komt te werken.

8 januari 2022 om 10:05

Haha ja we zagen het aan Lukaku net, vertelt eerlijk wat hij denkt (en waar hij ook gelijk in heeft) en krijgt direct een half miljoen boete.

Maar dit is allemaal gespeelde verontwaardiging. Natuurlijk praat de zaakwaarnemer van Onana (hij zelf mag dat niet) met andere clubs als hij een aflopend contract heeft, iedereen weet hoe het werkt. Inter is een mooie stap hogerop, allemaal compleet logisch.

Wat een onzin allemaal weer. Iedereen weet dat de reden waarom Ajax en Onana er niet uit kwamen was de duur van het contract. Ajax wilde een jaar langer dan Onana wilde.

Ach ja. Zullen we even opsommen het aantal keren dat Valentijn artikelen schrijft waar leugens instaan. Daar kun je zijn krantje mee vullen. Dus Valentijn moet maar niet te hard roepen

Dit had ik dan weer niet verwacht van de Telegraaf. Onana gebruikte ze als spreekbuis en ze hadden eindelijk weer wat content, had verwacht dat ie positieve publiciteit zou krijgen tot de zomer. Maar hier heeft ie wel gelijk. Al had Onana dan wederom een straf kunnen krijgen. Jammer dat zoiets niet te bewijzen valt, want denk dat geen enkele ploeg daadwerkelijk wacht tot januari met contact opnemen.

7 januari 2022 om 23:44

Volgens mij word de speler niet gestraft maar de club.

En Valentijn zat aan de onderhandeltafel. Want zoveel details naar voren brengen... Dat niet alleen waarom nog nadat alles al duidelijk was, nog maar weer een bericht plaatsen. Of weet hij niks beters te doen.

Dat Onana al verder was met onderhandelen... Ik zat nog te hopen dat het goed zou komen, maar was echt meer hoop als wijsheid.

Ik zou graag zien dat de FIFA meer onderzoek gaat doen naar al deze snel getekende contracten zodra de trnasfermarkt open gaat. Deze spelers zijn overduidelijk alleen meer dan 6 maanden voor hun contracteinde benaderd, en dat mag niet.

8 januari 2022 om 08:46

Clubs mogen wel met zaakwaarnemers praten en als dat hier ook gebeurd is kan de FIFA niets maken.

Tja Onana liegt tegen Ajax, Ajax lapt Corona regels aan de laars. Voetballers zijn net echte mensen zou je zeggen. Alleen wordt dit tien keer vergroot door alle media aandacht. Het is niet netjes, maar we wisten allemaal dat de kans groot was dat dit ging gebeuren.

Ajax bood de helft van zijn salaris, haha. Dit is toch niet serieus te nemen. Die 2 van De Telegraaf roepen maar wat in het rond. Echt te gênant voor woorden.

Ik dacht dat dit soort praktijken verboden waren? En dat het pas mag onderhandelen als het contract nog max 6 maanden duurt. Overigens snap ik Inter niet. Waarom haal je zo'n speler in huis, die gewoon zijn eigen werkgever in de rug steekt. Dat kan hij straks ook bij Inter doen. Dit zegt ook genoeg over de club Inter, net zo achterbaks.

8 januari 2022 om 08:23

In de rug steekt? Zijn contract loopt gewoon af met of zonder dopingschorsing. En dat Onana niet met opzet een pilletje heeft genomen om maar 8 maanden te kunnen chillen snapt Inter ook wel.

8 januari 2022 om 14:00

Ja beweren dat hij niet onderhandeld met Inter, terwijl dat wel gewoon gebeurt. Een contract loopt altijd af, het gaat om hoe lang de duur is en die was langer dan 6 maanden.

Naïeve jongen die Driessen. Tuurlijk heeft Onana al eerder met Inter gesproken. Net als Real al eerder met Mbappe heeft gesproken enz enz. En tuurlijk gaat Onana dat niet toegeven. Daar brengt die Inter toch mee in de problemen?

Dan heeft onana het niet van een vreemde geleerd. Overmars is namelijk de grootste leugenaar. Liegen over hoe erg erg hij corona vindt, maar wel terugvliegen met spelers, die positief zijn getest. Dat is wel 10 keer zo erg, als wat onana heeft gedaan. Laten we het daar maar over hebben en niet over een speler, die een contract uitdiend. Hoe gaat straks de regering van portugal hierop reageren. Als ajax uit moet spelen tegen benfica. De kans is groot, dat ze ajax niet toe laten.

8 januari 2022 om 14:01

Dan verliest Benfica reglementair of er wordt buiten Portugal gevoetbald.

Het blijft altijd lastig. Wanneer ben je echt in onderhandeling, en wanneer wordt er informeer gesproken. Een Raiola komt gedurende het jaar op veel plekken. Ik kan mij niet voorstellen dat hij in de periode tm december over het weer praat en vanaf januari over contracten. Het is alleen de vraag hoe concreet zijn de gesprekken. Waarschijnlijk komen wij hier nooit achter en je moet je ook afvragen hoe belangrijk dit ook is. Er wordt in de winterstop toch ook al vaak gesproken over het verlengen van contracten. Het is dan toch ook belangrijk voor een speler dat hij weet of hij ergens anders aan de gang kan, en wat hij daar kan verdienen.

Ik denk dat Driessen hier in 2037 nog steeds items over gaat maken, dit begint nu al oud nieuws te worden. Voetballers die uit hun contract gaan worden via hun zaakwaarnemer benaderd door andere clubs, mag misschien niet maar gebeurt aan de lopende band. En dan die onzin dat Onana de helft van zijn salaris krijgt aangeboden, lijkt me meer dan ongeloofwaardig. Ik hoop wel dat Onana beseft dat hij niet zo mar de nummer 1 keeper zal zijn, Handanovic beleeft een topseizoen en gaat nog een jaar door.

Onana heeft zijn geld wel opgebracht. Toen hij zijn dopingschorsing kreeg, heeft hij 3 maanden salaris in moeten leveren. Natuurlijk zou Ajax meer willen vangen voor een topkeeper, maar dan had er een contract moeten zijn. Daar zijn 2 partijen voor nodig en die konden het niet eens worden. Nou, dan houdt het gewoon op. Gevoelsmatig is Onana een Judas, maar als je de emotie weglaat, is het volledig te begrijpen.

Ik vind Onana echt een naar ventje. Moreel failliet. Als keeper fantastisch,als mens een verschrikking.

8 januari 2022 om 13:28

Nu ben ik heel flauw (volgens sommigen alweer): hoe moreel is het ook als club de Portugese corona regels aan de laars te lappen om de kans op spelen tegen Utrecht groter te maken ? Ja, dit is al veel besproken in andere topics, maar misschien is de partij waarmee hij onder contract stond moreel bewust.

9 januari 2022 om 11:41

Ben t helemaal met je eens Janssen.

Er blijft een zweem om de zaak heen hangen van Ajax met boter op het hoofd.zou het kunnen zijn dat de doctor van Ajax dat pilletje heeft verstrekt omdat hij maar 1 kilo boven zijn absolute streefgewicht bleef hangen en zo dat laatste zetje gaf?
En toen kwam de controle en heeft O'nana ajax in bescherming genomen om dit verhaal op te hangen? Ik kan mij anders niet voorstellen dat Ajax dit allemaal laat gebeuren ze moeten ergens in het verhaal heel zwak staan...
Verder blijkt dat kamp O'nana eerder wilde praten over verlengen contract maar dat Overmars en van der Sar dat toen niet nodig vonden omdat ze bang waren een heel hoog salaris te moeten betalen.
Het blijft doodzonde allemaal maar enige nuance naar de persoon Andre O'nana is wel gewenst!

je kan er over praten tot je een ons weegt, maar uiteindelijk is ajax gewoon netjes geweest en heeft deze man onder contract gehouden. natuurlijk ook met in het achterhoofd hem misschien nog voor wat centen te verkopen. dat hij uiteindelijk alsnog vertrekt door niet bij te tekenen en een beetje te lopen verzwijgen.

moet er ook niet meer van maken dat het is... ajax had een keuze, onana op straat zetten (hadden ze alle recht toe) of aan zijn contract houden. is het netjes van onana? nee natuurlijk niet, maar waarom hier nog zo lang over door gelult moet worden snap ik ook niet.

Een voetballer die niet de waarheid spreekt? Wow... Dat gebeurt nooit!

Wat ik frappant vind is als je 6 maanden voor het verstrijken van het contract pas contact mag opnemen waarom is er dan al een mondelinge overeenkomst. Je in het nooit bewijzen maar die hele regel heb je ook niets aan omdat het toch nooit gebeurd en er al eerder contact is met een nieuwe club.

Welke werknemer zou bij een nieuw contract de helft van het salaris accepteren. NIEMAND dus die man heeft gewoon terecht gezocht naar een betere club waar hij meer kan verdienen. Kwestie van vraag en aanbod, niks raars dus volstrekt onterechte ophef jegens Onana.

Hoe lang blijft het gezeik over onana door gaan .

Kijk naar de toekomst en probeer mazraoui en gravenberch thuis te houden door ze een goed voorstel te geven

Als ik Ajax was, zou ik hem op staand voet ontslaan (indien mogelijk)
Heeft hij toch nog een smetje achter zijn naam
Opstellen sowieso nooit meer, om hem extra te vernederen, nieteens op de bank meer plaatsnemen
Of nog een stapje verder, het stadion niet meer in laten
Schoft dat hij is

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
J. GorterKeeper10
A. OnanaKeeper60
R. PasveerKeeper200
N. ÜnüvarAanvaller00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

73 fans
Keeper, 26 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 6 0 0 0
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
Laatste voetbalnieuws

Inter-fans kunnen Onana maandag al voor de eerste keer bewonderen

André Onana is maandag 23 mei voor het eerst te bewonderen in het Giuseppe Meazza, het stadion van zijn nieuwe werkgever Internazionale. Freelance journalist Willem Haak, gespecialiseerd in Italiaans voetbal, meldt...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 20 mei
Juventus gaat de koopoptie in het contract van Alvaro Morata niet lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren