‘Astronomisch salaris moet Paul Pogba alsnog over de streep trekken’

Vrijdag, 7 januari 2022 om 13:47Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:49

Er is Manchester United veel aan gelegen om Paul Pogba langer binnenboord te houden. De middenvelder loopt komende zomer uit zijn contract en gesprekken om die verbintenis te verlengen hebben tot op heden niets uitgehaald. In een laatste poging Pogba alsnog te overtuigen, zou Manchester United bereid zijn om de Fransman een weeksalaris aan te bieden van 600.000 euro, meldt the Sun. Daarmee zou Pogba de best betaalde speler in de Premier League worden.

Pogba is momenteel herstellende van een hamstringblessure, maar lijkt binnenkort weer zijn opwachting te kunnen maken voor United. De Franse middenvelder beschikt over een aflopend contract en daar is veel over te doen. "Manchester United is een fantastische club. Ik denk niet dat iemand hoeft te worden overtuigd om hier te blijven”, reageerde Ralf Rangnick onlangs op een eventueel vertrek van zijn pupil. United zou ondertussen hebben aangeboden om van Pogba de best betaalde speler in de Premier League te maken.

De middenvelder vertoonde tot op heden weinig verlangen om zijn aflopende contract te verlengen en werd ondertussen in verband gebracht met een transfer naar andere Europese topclubs. Juventus, Paris Saint-Germain en Real Madrid worden genoemd als mogelijke nieuwe bestemming. United is echter niet van plan om de Fransman zomaar te laten gaan en is bereid om hem een weeksalaris van 480.000 euro te bieden, wat met bonussen kan oplopen tot 600.000 euro per week. Daarmee zou hij veruit de best betaalde speler van de Premier League worden.

Het staat Pogba vrij om per 1 januari in gesprek te gaan met andere clubs. De middenvelder is niet de enige speler die deze maand zijn opties overweegt. Er zouden naar verluidt zo'n zeventien spelers ongelukkig zijn met de huidige situatie, onder wie Donny van de Beek. De helft van de selectie zou een vertrek overwegen. De kleedkamer is verdeeld in kliekjes en de prestaties op het veld zijn ondermaats. Hoewel de club graag bepaalde spelers zou ontslaan, vormen hun hoge salarissen een struikelblok voor eventuele transfers of huurovereenkomsten. United moet het voorlopig doen met de zevende plek in de Premier League.


Poll

Denk jij dat Paul Pogba zijn contract bij Manchester United gaat verlengen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door lampen)

Dit maak je toch niet heel vaak mee in de gewone wereld. Dat iemand een gigantische loonsverhoging krijgt die al sinds zijn komst niets presteert. Laat hem lekker gaan joh

7 januari 2022 om 14:30

Is het echt zo hoog? Of het klopt weet ik niet maar Frenkie bv verdient ook 20 miljoen per jaar bij Barca van wat ik hoorde

7 januari 2022 om 14:31

Mag toch hopen van niet. Die gozer is jonger dan ik ben hahaha

7 januari 2022 om 14:35

Frenkie verdient helemaal geen 20 miljoen per jaar. Waar haal je dat zelfs vandaan

7 januari 2022 om 14:35

Dit is dan nog gewoon meer dan 50% meer hè. Voor een speler die zo vaak afwezig is op het veld.

7 januari 2022 om 14:39

Weet natuurlijk ook niet of het klopt, ik reageer ook maar op het artikel. Maar zijn huidige salaris matcht al niet met hetgene wat die op het veld laat zien. Überhaupt een salarisverhoging zou vreemd zijn. Frenkie die staat iig nagenoeg elke wedstrijd in de basis, maakt de nodige vieze meters en met een goede wil op het veld.

7 januari 2022 om 15:12

Toch knap om in een artikel over Paul Pogba en ManU op te komen draven met Frenkie. Maar ik weet het al: Japie heeft ooit verkering gevraagd aan Mikkey, ze heeft nee gezegd en nu heeft Japie de pik op Frenkie.

7 januari 2022 om 15:20

De Jong tekende initieel voor 10 miljoen (bruto) wat kon oplopen tot 16 miljoen, geen idee of dat al gebeurd is (even los van het salaris inleveren wat bij Barca schering en inslag is ). Maar dat terzijde, hoe kom je in hemelsnaam op het salaris van Frenkie de Jong uit onder de post van @jarrol81, Japie? Hoe is dat hier in godsnaam relevant?

7 januari 2022 om 15:27

@sanderk91: De obsessie van Japie voor Frenkie begint wel zorgelijke vormen aan te nemen. Noem een speler die even niet presteert of bovenmatig veel verdient en Japie komt met Frenkie op de proppen. Al gaat het over een speler van FC Schubbekutteveen

7 januari 2022 om 16:00

Als dat waar is, zal ik hem zo snel mogelijk van de hand doen, als Barcelona zijnde. Net als Pogba zwaar overschat

7 januari 2022 om 17:33

Mooi verhaal. Toen Joao Felix voor 120 miljoen nasr Atletico ging had Frenkie er ook niks mee te maken en toen werd Frenkie er wel meteen bij gehaald om te zeggen dat hij dan het dubbele waard is. In een Pogba artikel mag je dat dan opeens niet als voorbeeld noemen

7 januari 2022 om 18:32

@Nick dennings

Ben jij Frenkie? Waarom stress je daarover. Frenkie presteert uitzonderlijk slecht en is ook waarschijnlijk gewoon een slechte speler. Niks mis mee, gewoon terug naar Ajax maar voor de top is die te licht gevonden.

7 januari 2022 om 14:43

Vind het zelf ook geen bijzondere speler en toch willen veel coaches hem graag hebben, dus zit ik er denk toch naast...

7 januari 2022 om 16:02

Lijkt mij ook nie goed voor de teamgeest in de ploeg, iemand belonen, die niks gepresteerd heeft in al die jaren. Hier krijg je scheve gezichten door in de ploeg.

wat een wanbeleid mocht dit waar zijn. Heeft in al die jaren nooit aangetoond dat hij de best betaalde speler van de PL zou moeten zijn.

Laat hem aub niet blijven, pak je verlies en ga verder. Hem de best betaalde speler maken van de PL zou echt van de zotte zijn. Je ziet hem de helft van het jaar niet, dan speelt hij 10 wedstrijden super als het lekker loopt en dan is hij de andere 10 wedstrijden de eerste die verzaakt. Drama mens dit.

7 januari 2022 om 13:59

@Schop1989 Je bent een Liverpool fan neem ik aan, waarom zou je dan willen dat Pogba vertrekt als hij zo een negatieve invloed heeft op United?

7 januari 2022 om 14:05

Waarom denkt bijna iedereen dat iedereen altijd subjectief naar hun eigen club aan het lullen is?

Ik begrijp je opmerking en voor ons is het super als hij blijft, maar dit is ook het ideale moment om te zeggen dat dat subjectieve sheit is.. :D

7 januari 2022 om 14:39

@Schop1989 Haha daar heb je ook gelijk in, maar het ging vooral om je eerste zin “laat hem aub niet blijven” die me verbaasde, vooral bij iemand die fan is van de grootste rivaal van United.

7 januari 2022 om 15:27

@schop1989

Tot Pogba ineens een goede dag heeft en de bal van 30 meter in de kruising streept

7 januari 2022 om 22:20

De negatieve gedachte zijn bij Pogba groter dan bij onze rivaal? Hem wens je je ergste vijand niet?

7 januari 2022 om 22:21

Ja en dat kan hij zeker, dat is het kromme ervan. Drama mens

7 januari 2022 om 14:50

Precies. Is geen dragende speler en heeft ook geen mentaliteit van een echte topper. United laat weer eens zien dat ze een beleid van niks hebben.

Ben zelf wel fan van hem. Maar vind niet dat Man U zoveel moet betalen. Ze moeten met lange termijn bezig zijn. Op deze wijze gaat dat niet lukken en willen ze enkel spelen voor Man U voor de centen.
Erg zonde.
Blijft een prachtige club

Zes ton per week?! Voor wat?! Waanzin!

7 januari 2022 om 14:10

Pff gaat helemaal nergens over inderdaad. Wat heeft Pogba nou precies voor langere tijd bij United laten zien? Af en toe zie je een glimp en dat straks voor 6 ton per week. Absurd!

7 januari 2022 om 14:44

Ja hallo.. minus de inflatie, blijf er maar weinig over hoor

7 januari 2022 om 15:11

Weet je wat die privé kapper van Pogba kost vriend.

7 januari 2022 om 16:05

en het ziet er nog steeds niet uit, dat kapsel van hem

Vorige keer toen ze dat deden was met Sanchez dacht ik. Was een groot succes...

600.000€ per week is van de zotte. Pogba heeft het nog nooit meer dan 2 wedstrijden achter elkaar laten zien bij United. Voor mijn gevoel teert Pogba's krediet enkel op zijn prestaties bij Frankrijk, waar hij het wel vaker laat zien.

7 januari 2022 om 14:51

Ja echt bizar. Meer dan 30 miljoen per jaar. Ongelooflijk.

7 januari 2022 om 16:06

Bij Frankrijk vind ik hem ook niet zo geweldig spelen

7 januari 2022 om 18:22

Seizoen 2018 was Pogba fenomenaal en 1 van de beste spelers in de league.

Dit zou toch echt weer het wanbeleid zien van united. Pogba kan een topspeler zijn maar is best vaak geblesseerd en veel te inconsistent. Dan kan Woodward wel vertrekken maar dat is echt niet genoeg.

Heeft in al die jaren niets gepresteerd dat dergelijk astronomisch loon zou verantwoorden. Vergelijk dit eens met wat een Kevin De Bruyne of Ngolo Kanté hun respectievelijke clubs hebben bijgebracht.

Dat ze hem willen verlengen kan ik nog snappen maar toch niet aan 600K per week? Al zou dat wel perfect passen in het geldverslindende, in niets resulterend, beleid dat United de laatste jaren voert.

Wat??? 600.000 per week! Niet normaal, echt belachelijk. Zo'n bizar hoge loonsverhoging geven aan een werknemer die het niet helemaal waar maakt, tja... welkom in de voetbalwereld.

Ik zou dit met mijn ogen dicht doen als ik Pogba was. 600.000 in een week verdienen bij United is natuurlijk niet normaal. als Pogba dit niet doet. dan mag United mij wel een contract aanbieden van 600.000 in een week.

7 januari 2022 om 14:13

Ik doe het zelfs voor 600K i/e jaar! Al hoor ik dat de sfeer niet top is id kleedkamer.. maar dat neem je er wel even bij dan

6 ton voor een inconsistente middenvelder?

Pak in godsnaam je verlies en laat hem uit zijn contract lopen...voor dat geld kun je een echte versterking halen. Pff de wereld op zijn kop voor middelmaat.

Zou typisch United zijn. Laat Pogba toch gewoon gaan en neem je verlies. Hij is zo inconsistent sinds hij is gekomen in 2017. United moet verder en liever 2 betere middenvelders halen inclusief een verdedigende middenvelder.

7 januari 2022 om 15:00

Als ze slim zijn proberen ze hem deze maand nog te slijten. Denk dat een PSG of Real nog zouden betalen ook voor hem.

7 januari 2022 om 15:23

Madrid wil hem niet eens gratis overnemen in juni?

7 januari 2022 om 15:28

Die clubs wachten ook gewoon af, waarom nu geld spenderen als hij in de zomer gratis is? Zover ik weet is er ook geen acute nood bij Real of PSG (PSG heeft zelfs teveel middenvelders).

7 januari 2022 om 16:11

Psg haalt hem blind, alleen al omdat ie Frans is. Maar ook daar zie ik hem niet in de basis staan. Pogba is geen speler die ze ploeg omhoog tilt dus United moet hem lekker laten gaan.

Dit is wel typisch Man Utd om zoveel te willen betalen voor een speler die zeer matig presteert

7 januari 2022 om 14:21

Typisch de gang van zaken in de huidige voetbalwereld kun je wel zeggen. Dat Barca bijv. heeft ook bizarre bedragen weggelegd voor Umtiti en Coutinho. Het gaat werkelijk waar helemaal nergens meer over. Zolang wij als makke schaapjes blijven kijken, gaat dit niet veranderen.

7 januari 2022 om 14:38

Barca is de club met de slechte transfers ooit. Griezmann, Dembele, Coutinho, Malcolm, Paulinho, Semedo, Pjanic, Gomes, Alcacer, Turan en Lenglet. Spelers van minimaal 30 miljoen. Echt waar, absolute wanorde daar. Handjevol spelers die als aankoop zijn geslaag, voor de rest enkel geteert op de jeugd.

7 januari 2022 om 15:07

Vind dat je volledig gelijk hebt ivm Barca, maar Paulinho vond ik nochtans een goede aankoop. Deed het verrassend goed.

7 januari 2022 om 15:56

Appels met peren. Toen Umtiti dat opgewaardeere contract tekende was hij de rots in de branding achterin bij Barcelona en kon je hem het recht wereldtop noemen. Coutinho werd zo'n megasalaris aangeboden op basis van zijn spectaculaire spel bij Liverpool. Niemand had kunnen voorspellen dat het niveau van die twee zo enorm zou instorten.

Daarom vind ik dat ook wel wat anders dan een Manchester United dat Paul Pogba uit wanhoop 600.000 per week voorschotelt, ondanks dat Pogba nog niet één seizoen constant goed heeft gespeeld.

600K is natuurlijk van de zotte, maar ik denk dat als United er een beestachtige CVM naast zet (ala Kante) dan zal je zien dat ie het wel waard is.. 2 goeie Cv's erbij en het zou zomaar kunnen gaan lopen.

8 januari 2022 om 15:21

Dennis Zakaria zou perfect zijn. Is ook transfervrij. Mikel Merino erbij en je hebt een perfect complementair blok voor de verdediging met Zakaria en Merino. Zakaria de powerhaus en Merino de voetballende speler die voor opbouw van achteruit zorgt.

Aldus de Sun…
Onzin verhaal is dit, United weet in hun achterhoofd dat Pogba en Riaola al lang een ‘heren akkoord’ hebben met een andere club, anders had Pogba al bijgetekend aangezien het laatste bod rond de 550.000 schijnt te zijn geweest. Daarnaast wil United in de zomer vol voor Rice gaan en schijnen ze nu te werken aan Nevas – dus er is geen plek meer voor Pogba.

7 januari 2022 om 15:10

Ik hoop dat dit waar is, mag van mij vertrekken! Rice en Neves, zou geweldig zijn!

7 januari 2022 om 15:25

Neves is ook een zo-zo speler. De week nadat hij een puike wedstrijd gespeeld heeft, zijn er weer tal van clubs die hem willen halen. De weken daarna hoor je weer even niets. Geen slechte speler hoor en bij Utd is het al snel beter dan wat er rondloopt als een speler ook echt graag voor ze wil spelen, maar het is niet het ontbrekende puzzelstukje zoals Bruno.

Gaat United dan ook eindelijk 352 spelen en krijgt hij een vrije rol op het middenveld? Want alleen daarin heeft hij in clubverband op een constant niveau gepresteerd. Paul Pogba bij United staat voor mij echt voor kapitaalvernietiging op z'n best. Je bent een marketingbedrijf dat speelt een voetbalclub te zijn met die transfer, kijkend wat je vervolgens met hem hebt uitgevoerd. Het is letterlijk een zebra kopen en verwachten dat hij een tijger is, en hem vervolgens ook als tijger te beoordelen. En nu om de schade en schande dat hij nogmaals transfervrij vertrekt nog enigszins te beperken, weten ze het in die poging nóg erger te maken? Goeiedag, gelukkig in het The Sun die dit publiceert! Pogba is een luxespeler, die gewoon niet past in de Premier League op de manier dat United wil spelen. Naar mijn mening zou de beste keuze zijn om nog deze winter afscheid van elkaar te nemen, al was het op huurbasis tot het eind van het seizoen, want de geruchten en verhalen die er anders de komende maanden nog allemaal zullen worden geschreven en verzonnen, maken het er voor alle partijen alleen maar erger op en zullen het groepsproces binnen United alleen maar meer verzieken.

Wat heeft hij nou laten zie die hele Pogba, nou gaat hij nog meer naast zijn schoenen lopen.. Ze leren het ook nooit bij United, Pogba ziet ook dat niemand hem wil kopen dan maar United uitknijpen waar hij niet eens wilt spelen..

Is Pogba echt zó beslissend dat ze dit bieden? Lijkt mij niet namelijk. Komt vaak alleen maar negatief in het nieuws, en juist niet vanwege zijn kwaliteiten. Ik zou hem lekker laten gaan. Als ik Pogba was had ik het daarentegen wel geweten. 600.000 per week.. abnormaal.

7 januari 2022 om 14:32

Pogba moeten ze laten gaan, maar grote schoonmaak beginnen, door Sancho Maguire Shaw Dalot, Bisaka, Tomminay, Fred, Telles, Matic verkopen, dan kan United weer gaan opbouwen naar ene top elftal.

7 januari 2022 om 15:27

@aqua1: Dalot, Mctominay (als CV) en Telles zouden prima als selectiespelers kunnen aanblijven in mijn ogen, goede mentaliteit en kwalitatief prima back-ups. Sancho daarnaast al weer verkopen is natuurlijk veel te vroeg, en gezien zijn leeftijd/potentieel zou hij altijd nog kunnen uitgroeien tot een topspeler voor United, ondanks zijn stroeve begin. Namen die overigens bij mij als eerst opkomen wat betreft een grote schoonmaak zijn trouwens Mata, Lingard, Martial, Jones en Lee Grant als je het dan al over overbodigheid hebt, bijzonder dat je die niet noemt.

Als je kijkt wat United hem betaald, voor hem heeft betaald en wat hij presteert... nou een absolute miskoop. Minstens 100 miljoen en dan dit terugkrijgen en dan nog gaan belonen ook, absurd.

Knetter knetter knetter gek.
Laat hem zijn spullen pakken en wegwezen. 6 ton. Mafketels

Ik snap echt niets van United. Waarom mogen spelers daar jaren aanmodderen en wijzen ze iemand die geen zin heeft niet gewoon de deur? Dan geef je dus een half miljard uit zonder ergens te komen.

Ja doen! Kunnen we ons nog een paar jaar verkneukelen om die onhandige acties van deze showboat.

Zo'n salaris zou natuurlijk nergens op slaan. Bij geen enkele speler. Maar als je al zo gek bent om het te betalen dan moet het wel de beste speler van de competitie zijn. En Pogba hoort niet eens bij de top 30. En dan druk ik me nog voorzichtig uit LOL!

Lekker laten gaan, ze hebben Donny toch.
Soort gelijke voetballer alleen een stukje minder, maar wellicht weet hij te verrassen, hij zit er pas net anderhalf jaar.

Hoog tijd dat ie gaat. Heeft toch eigenlijk nooit waargemaakt wat ie kan brengen. Kan natuurlijk enorm goed voetballen, maar van mij mag ie weg. Haal daar maar een verdedigende middenvelder voor in de plaats.

vind het helemaal niet vreemd, heb het altijd al de meest overschatte speler van dit moment gevonden , blijkbaar klopt mijn visie dus nog steeds en is hij met afstand de meest overschatte speler .

echt serieus voor dat salaris kun je toch gewoon 3 echt hele goede spelers halen , en niet deze speler die acteert dat hij de beste speler is . of is het gewoon omdat meneer populair is, gezien de vele tv spotjes die ik met hem voorbij zie komen , en de reclame voor computerspelletjes

Waarom zou je Pogba zoveel geld bieden? Of je had hem eerder moeten verkopen of je had eerder moeten verlengen. Pogba voegt weinig toe aan United. Mismanagement ten top van United (zoals Arsenal dat ook wel eens doet met Özil en Auba...)

United maakt zich zelf kapot als dit bericht waar zou zijn.

Mensen mensen. Dit is the sun. Hier hoef je dus echt niks van te geloven 😂

Meest overschatte voetballer die er rondloopt . Ik zou heel snel tekenende ik hem was want voor die paar goede optredens per jaar is dat een schande voor de echt goede spelers . Slecht verhaal dit .

Als utd Fernandez niet had had ik het nog enigszins kunnen begrijpen maar dez 2 samen functioneren gewoon niet samen op 1 middenveld dus 1 van de 2 zal moeten vertrekken. Als utd pogba weg doet zal er enorm veel salaris vrij komen ik hoop dat Gravenbergh en dembele daarmee aangetrokken kunnen worden.

Ik vind t maar een twijfelaar. Zou m niet ten koste van alles aan boord willen houden als ik United was.

Pogba is gek als hij dit niet doet... 600.000 duizend perweek is echt krankzinnig man.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller3018
J. SanchoAanvaller293
David de GeaKeeper380
M. RashfordAanvaller254
A. ElangaAanvaller212
M. GreenwoodAanvaller185
E. BaillyVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

458 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 21 mei
Manchester United moet 25 miljoen euro op tafel leggen om Sergiño Dest over te nemen van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren